Kirjoittaja Aihe: Homman suosituimmat aiheet Twitteriin botin avulla  (Luettu 1563 kertaa)

Katmandu

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 144
  • Liked: 341
    • Profiili
Vs: Homman suosituimmat aiheet Twitteriin botin avulla
« Vastaus #30 : 21.12.2017, 10:33:49 »
Botin koodi on nyt valmis. Laitan tänään yhdeksi päiväksi päälle ihan testimielessä. Tällä hetkellä serverit ovat pois käytöstä, joten en laita bottia vielä lopullisesti käyntiin, vaan ainoastaan päivän ajaksi.

Toiminta: hakee tunnin aikajaksolta keskustelluimman aiheen (informaatiokeskuksen perusteella) ja tviittaa ketjun viimeisen viestin. Ei tviittaa viikkoon samaa aihetta. Tviittaa tunnin välein – ei välttämättä kuitenkaan aina. Tuota ehkä kannattaa muuttaa. Viikko saattaa olla liian pitkä aika olla tviittaamatta samasta aiheesta (tai sitten ei).

Toteutus hieman muuttui kun Twitter muutti rajapintansa ehtoja ja lisäsi Premium-palvelun, josta en ollut tietoinen. Jouduin lisäämään bottiin tietokannat, koska Twitterin ilmainen API rajoittaa tviittien haun kompleksisuutta. Piti siis alunperin hakea vanhat tviitit Twitteristä, mutta se ei toiminutkaan, koska Twitter muutti rajapinnan käyttöehtoja noin kuukausi sitten. Olisin suunnitellun botin heti eri tavalla jos olisin tietänyt tämän. Nyt jouduin lisäämään tietokannan.

Päivän suosituimpaa tviittiä en saa kiinnitettyä, kuten alunperin ajattelin. Päivän päätteeksi voisi silti kehitellä jonkun tavan, jolla päivän kommentoiduin aihe tviitattaisiin uudelleen. Näin esim. terrori-iskut ja muut saisivat erityishuomiota.

Saatan vielä kehittää tuota johonkin suuntaan; esim. päivän suosituimpaa keskusteluaihetta ei vielä ole mahdollista tviitata, mutta senkin voisi ehkä lisätä. Mitään en kuitenkaan lupaa. :P

Laitan botin pyörimään serverille todennäköisesti ennen joulua. Uutenavuotena voisi sitten katsella algoritmia, että pitäisikö sitä viilata.