Kirjoittaja Aihe: Homman KIVA ja positiivinen imago.  (Luettu 161313 kertaa)

pate ensimmäinen

 • Vieras
Homman KIVA ja positiivinen imago.
« : 20.02.2009, 12:01:51 »
Homma on hieno internet yhteisö, joka koostuu maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvista henkilöistä monista eri puolueista. Eli hommalaiset ovat suvaitsevaisten mielestä rasisteja ja suvaitsevaiset ovat mielestään hyviä ihmisiä. Suvaitsevaisille tuleekin suurena yllätyksenä, että osa Hommalaisista on aktivoitunut auttamaan kehitysmaiden köyhiä, joko kummilapsi ohjelmalla tai mikrolainajärjestö KIVA:n avulla. HOMMA:lle on KIVA:aan perustettu oma HOMMA yhteisö http://www.kiva.org/community/explore?page=community&action=explore&queryString=homma&category=all.

Homma forum on lähtenyt nousuun ennennäkemättömällä vauhdilla, ja hakee vertaistaan nopeudessa kasvaa ja aktiivisuudessaan toimia. Esim. vihreä liike pitää itseään aktiivisena kansanliikkeenä, mutta todellisuudessa se on ideologinen, kapuloita rattaisiin laittava ja räksyttävä liike. Eipä ole vihreiden edustajia paljoa näkynyt vesurin varressa hyödyntämässä hakkuujätteitä tai muuta vastaava käytännön hommaa. He käyvät vallankumousta töpselin päästä ja jakelevat ohjeita kuinka muiden pitäisi toimia. Vaatimuksia heiltä tulee paljon, mutta ei ratkaisuja miten toimia.

Nyt onkin Hommalaisten tilaisuus näyttää mitä on todellinen aktiivinen kansanliike. Me Hommalaiset kritisoimme maahanmuuttoa ja kehitysapua, eli siis "räksytämme" toisessa päässä kentää vihervasemmistolle ja rkp:lle. Sen lisäksi me voimme tarjota kongreettista parannuskeinoa kritisoimiimme asioihin. Yksi tapa tehdä kongretiaa on myöntää mikrolainoja www.kiva.org järjestön kautta apua tarvitseville.  Otan esimerkiksi oman pienen mikrolainan jonka annoin perulaiselle Marthalle. Hän tarvitsi 175 dollaria kehittääkseen pesulatoimintaansa (käsinpesua), hankkiakseen pesukoneen. Hänellä on kohta uusi pesukone ja hän pystyy parantamaan perheensä, lapsiensa elinolosuhteita, mahdollisesti kouluttamaan lapsiaan paremmin. Ja ennenkaikkea tekemään sen kotimaassaan, yhteiskuntaansa rakentaen. Hän on tehnyt maksusuunnitelman, jolla hän maksaa velkansa takaisin järjestön KIVA järjestön kautta.

Jokaisesta mikrolaina anojasta on paikallinen järjestö tehnyt riskinarvioinnin hänen kyvystään hoitaa laina takaisin. Voin seurata omasta KIVA portfoliosta hänen lyhennyksiään. Oma osuuteni lainasta on 25 taalaa ja hänen lainakorissaan on lainajia jenkkilästä, englannista ja suomesta. Voit tsekata hänen lainaohjelman http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=89904 .

Suomen kehitysapuhan on kuin rahan heittämistä uuniin ja ihmisten rahtaaminen tänne moninkertaistaa rahan menon. Mikä huonointa, kyseinen avustuspolitiikka heikentää suomea ja siirtää ongelmat alkuperämaastaan tänne suomeen. Avustusorganisaatiot syövät leijonanosan avustuksista ja avustusidea vesittyy. Jää vain harhaluulo että on tehty jotain hyvää.

KIVA:ssa taas voit valita kenelle ja miksi haluat myöntää mikrolainen. Eli olet 100% kartalla mihin lainasi menee ja mikä hienointa kohde maksaa velkaansa takaisin, siis tekemällä oikeasti töitä itsensä, perheensä ja yhteiskuntansa hyväksi. Tottakai joskus voi tulla "luottotappiota", kuten kaikessa yritystoiminnassa. Esim. Martha saattaa kuolla ja aviomies ryyppää lainarahat suruunsa (ei ole pelkästään suomalaisten ominaisuus, kuten yritetään kovin todistella), mutta minä "pankkiirina" sen menetyksen (siis rahallisen) kestän.

Mutta nyt varsinaiseen asiaan. Hyvästä imagosta ei ole haittaa hommalaisille, eikä asialle mitä he ajavat. On tietysti hyvä että tuodaan esim. Geert Wilders suomeen jotta saadaan huomiota varsinaiselle asialle, mutta yhtä tärkeää on osoittaa kongreettisesti miten voidaan toimia rakentavasti, miten mahdollisesti voidaan edes pienessä määrin auttaa suoraan ja siten välttää näitä yhteiskunnan saamattomuudesta johtuneita ongelmia.

Ja mikä pirullisinta, tylsyttää vihervasemmiston syömähampaita heidän omilla "aseillaan". Voin kuvitella tuskastuneet kommentit pipertäjiltä, "Väärin perustein avustettu", "Nyt yksi henkilö pääsee eriarvoiseen asemaan ja muut jäävät ilman" ja kaikkein pahinta mitä voi olla "Jos tällainen avustaminen yleistyy, miten käy organisaatiolle mitä edustan, jäänkö työttömäksi rasistien suorien avustusten takia". Ja, heh "Mikä sinä olet päättämään kuka tarvitsee apua, se on meidän valistuneiden tehtävä".

Eipä aikaakaan kun Hommalaiset kerää imago voiton tililleen. Media uutisoi mm. "Homma yhteisö myöntänyt tuhat mikrolainaa kehitysmaiden köyhille", tai vielä parempaa olisi jonkun median otsikointi "Yle kieltäytyi uutisoimasta,  suomalaisten myöntämistä kymmenestätuhannesta mikrolainasta kehitysmaiden köyhille".

Ja lopuksi ylen ja hesarin "HUIPPU OTSIKKO" parin vuoden päästä "Avustustohtori Jussi Halla-aho kannattajineen on myöntänyt kymmeniätuhansia mikrolainoja kehitysmaihin. Presidentti Halonen myöntänyt Avustustohtori Halla-aholle, Vuoden humaanein suomalainen, palkinnon".« Viimeksi muokattu: 21.02.2009, 01:42:40 kirjoittanut pate ensimmäinen »

reino

 • Vieras
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #1 : 20.02.2009, 12:18:35 »
Avustustohtori Jussi Halla-aho...  ;D kriih kriih kriih...  ;D

Joo, hyvä ideahan tuo. Kaikin puolin. Lykkyä tykö Marthalle.

blackbird

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 95
 • Liked: 7
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #2 : 20.02.2009, 12:51:39 »
Kiva nahda, etta ehdotukseni oli varteenotettava ja jo muutama on kaynyt avustamassa pienyrittajien bisnesta. Mikrolainan antaminen on positiivinen tapa auttaa aktiivisia ihmisia ympari maailman, joten ehka aloitusviestiakin voisi muokata hieman positiivisemmaksi? Vihreiden ja muiden tahojen nimeaminen huonommiksi tai laiskoiksi vain sen takia, etta Hommassa muutamat osoittavat kiitettava kansalaisaktivismia, ei ehka ole paras tapa puhua mikrolainojen tai Homman profiilin parantamisen puolesta? Ehka innostunut ja kannustava aloitusviesti toimisi paremmin maailmaa auttavan Homman imagon rakentamiseen? Me kun ei olla katkeria vaan mukavia tyyppeja, jotka ajattelevat yhteista hyvaa.

pate ensimmäinen

 • Vieras
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #3 : 20.02.2009, 13:36:46 »
No, olisihan aloituksen voinut kirjoittaa söpömminkin. Minulla nyt vaan tuntuu olevan samanlainen asennevamma kuin vihervasemmistolla.

Eli, aina kun em.ryhmät tulee mieleen, näen heidät sieluni silmin maksamassa rahaa afrikassa aseellisille vartioille, jotka estävät nälkäisiä saamasta maissia täydestä varastosta, koska "Se on geenimanipuloitua maissia".

Kuten he näkevät minut kirjoittelemassa valkoinen huppupäässä tietokoneella, ristien sytytelyn välissä, näitä jorinoitani.

Ja, ei, en laita linkkiä blogiini. :)

Exo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 0
 • Uutissorsa ulkomailla.
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #4 : 20.02.2009, 19:10:53 »
Joo, hieno homma^^^ että saatiin KIVA-ryhmä näin nopeasti pyörimään käytännössä!

Mikrolainojen kerääminen pelkän imagon takia ei ole mielekästä ja veikkaan että muutamalla satasella ei vielä muiden yhteisöjen avustustyötä haasteta, mutta toivottavasti saadaan kaikki homma:laiset innostumaan mikrolainaamisesta niin että antamamme avun rinnalle saadaan myös imagoetua.

Itse ainakin uskon että tällä tavalla sijoittamastani (tässähän ei _varsinaisesti_ ole kyse antamisesta) rahasta on enemmän hyötyä kuin samasta summasta avustusjärjestön lippaassa.

Eli kaikki mukaan! Oikeaa apua oikeille ihmisille pienellä rahalla! Aikaa lainan antamiseen menee alle 10min ja normaali laina maksaa n. 20e! Toivottavasti Mr. Alifo saa bisnekset pyörimään Togossa, niin ei tarvitse muuttaa maasta ;)

Exo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 0
 • Uutissorsa ulkomailla.
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #5 : 20.02.2009, 19:15:19 »
Niin ja vielä tiedoksi muille opiskelijoille/nuorille joilla ei ole luottokortteja; KIVA hyväksyy myös visa-electronin, joten lainan antaminen on helppoa ja nopeaa.

http://www.kiva.org/team/homma

JM-K

 • Vieras
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #6 : 21.02.2009, 09:35:47 »
Lainasin parille rouvalle 25 taalaa kummallekin. Ei tää ainakaan mulle oo mikään imagojuttu. Mun mielestä on vaan hyvä juttu, jos pystyy osaltaan tarjoamaan mahdollisuuden ihmiselle, joka yrittää omin voimin hankkia itselleen ja perheelleen parempaa elämää.

Sitä paitsi tämän kaltainen toiminta on hyvä keino avata taas muutama silmäpari:
kun suuret massat alkavat tajuta, että joku ihminen saa itselleen ansiomahdollisuudet vajaalla tuhannella dollarilla, tajuavat massat samalla sen, kuinka hölmöä meidän suomalaisten on maksaa yhden ankkurilapsen sijoituspaikasta 57000 euroa per vuosi. Siis pelkkä vastaanottokeskuspaikka. Tähän tulee luonnollisesti kaikki juoksevat kulut päällä.

Tuolla samalla rahalla kuutisenkymmentä ahkeraa sudanilaista naista saisi itselleen ja perheelleen elannon.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2273
 • Nipsteri
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #7 : 21.02.2009, 10:02:43 »
Miten tuo takaisinmaksu toimii? Eli perustanko oman lainakorin, josta lainaan x-euroa, ja kun lainaa maksetaan takaisin, voin sitten uudelleenlainata tuota rahaa?
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Vasuri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 0
 • Eläköön revisionismit!
  • Kiva
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #8 : 21.02.2009, 10:06:00 »
Yhteensä 50 taalaa lainattu. Kirpasee vähän, mutta eiköhän tästä selvitä.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2273
 • Nipsteri
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #9 : 21.02.2009, 10:11:55 »
Miten tuo takaisinmaksu toimii? Eli perustanko oman lainakorin, josta lainaan x-euroa, ja kun lainaa maksetaan takaisin, voin sitten uudelleenlainata tuota rahaa?
Ja itse itselleni vastaten; kyllä.

http://www.kiva.org/about/how/

Kuluista ei mainita, mutta oletan että lainasta tulee 100% takaisin, ellei luottotappioita tule?

Jos rahasta 100% menee lainaajalle, niin vaikuttaa pirun paljon paremmalta systeemiltä kuin avustusjärjestöt, joissa kuluihin palaa kymmeniä prosentteja kerätystä summasta. Ja mielestäni laina on aina parempi kuin ilmaisen rahan jakaminen.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7692
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #10 : 21.02.2009, 10:21:36 »
Minä hykertelen tyytyväisenä siitä, että entistä useampi ilmaisee saman kannan mikä minulla on ollut jo pitkään, että rahaa pitäisi säästää luopumalla järjettömästä mokutuksesta, ja käyttää se raha oikein.   ;D

Me voimme saada mokutuksen loppumaan, ja me voimme osoittaa esimerkillämme, miten rahaa voidaan käyttää oikein. Parhaiten saamme vaikutettua politiikkaan, kun osoitamme ensin itse, että muitakin vaihtoehtoja on.

Homma on vastaus maailman hätään  :-*
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 263
 • Liked: 10495
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #11 : 21.02.2009, 10:24:24 »
Tuota... minähän olen tietenkin vanha kyynikko, mutta ...jotenkin tällaisissa kehitysapu- ja kummilapsitouhuissa haiskahtaa yleisen hyväksynnän ostaminen maahanmuuttokriittisille mielipiteille. Kehitysapuun ja kummitoimintaan pystyy kyllä lahjoittamaan vaikka kaikki rahansa ilman Homma-forumiakin. Tähän on jo aivan riittävästi muita kanavia olemassa.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7692
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #12 : 21.02.2009, 10:31:14 »
Tuota... minähän olen tietenkin vanha kyynikko, mutta ...jotenkin tällaisissa kehitysapu- ja kummilapsitouhuissa haiskahtaa yleisen hyväksynnän ostaminen maahanmuuttokriittisille mielipiteille. Kehitysapuun ja kummitoimintaan pystyy kyllä lahjoittamaan vaikka kaikki rahansa ilman Homma-forumiakin. Tähän on jo aivan riittävästi muita kanavia olemassa.

Kyllä näissä asioissa esimerkillinen toiminta on tarpeen. Muut pitää saada mukaan, jos haluamme parantaa maailmaa. Mikä olisikaan parempi tapa tuoda tämä esiin kuin Homma. Jos Hommallakin voidaan tällaista tukea, niin se kyllä kannustaa kitsaampaakin.

Niin, minä en etsi tällä tukea Hommalle, vaan omalle ajatukselleni, että kehitysapu pitäisi moninkertaistaa, ja rahat siihen pitäisi säästää luopumalla monikultturismista ja väestönsiirroista. Jos Homma kelpaa esimerkin antamiseen, niin mikäs siinä. Hommassa joutuu kuitenkin median silmätikuksi, ja hyvä jos vallanpitäjät, mielipidevaikuttajat ja mediat edes meidän avullamme käsittävät vihdoin, mikä on oikea vastaus maailman ongelmiin.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Axl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 748
 • Liked: 0
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #13 : 21.02.2009, 11:02:58 »
Niin, minä en etsi tällä tukea Hommalle, vaan omalle ajatukselleni, että kehitysapu pitäisi moninkertaistaa, ja rahat siihen pitäisi säästää luopumalla monikultturismista ja väestönsiirroista.

Viesti siis menee: Pysykää pois täältä niin saatte rahaa. Millainen on se kehitysapu ja minne millä saadaan esimerkiksi Somalia jaloilleen. Siten että siellä toimivat ihmisoikeudet, myös naisten? Mielestäni omat arabinaapurinsa voivat antaa tuon kehitysavun omilleen. Keskitytään kehitysavussa sinne, missä siitä on todennäköisimmin hyötyä ja missä rahat ei valu diktaattorin, klaaninjohtajien tai patriarkkojen persiiseen.
Meillä on aika hyvä rajakontrolli ja tehokkaat aseet pitää suuremmatkin kansainvaellusjoukot pois täältä...


AA.Sori. Just luin tuon Kiva-jutun. Kuulostaa hyvältä. Kiva.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2009, 11:58:43 kirjoittanut Axl »

Satsuki

 • Vieras
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #14 : 21.02.2009, 19:15:40 »
http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=90962

Lainaus
Top Lending Teams for this entrepreneur:

Homma^^^

Homma auttaa Libanonissa.  :)

Joonas Reunamo

 • Nimellinen
 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 29
 • Liked: 0
 • pois poterosta
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #15 : 22.02.2009, 04:37:02 »
Tämähän on loistava systeemi!

Maailman suurimpia ongelmia ovat ylikansoitus ja islam. Koulutetut naiset saavat keskimäärin vähemmän lapsia kuin kouluttamattomat. Vähemmän lapsia on jälleen helpompi kouluttaa ja elättää kuin enemmän lapsia. Koulutustason kasvaessa ja etenkin naisten ollessa yhä tietoisempia oikeuksistaan islam heikkenee sisältäpäin (ainakin toivottavasti).

Mielestäni länsimaiden kansalaisten tulisi toimittaa kehitysapua nimenomaan koulutukseen ja syntyvyyden säännöstelyyn. Samalla pitäisi asettaa kehitysavulle vaatimuksia kuten tasa-arvon toteutuminen, ihmisoikeuksien toteutuminen jne.

KIVA tuntuu joka tapauksessa askeleelta oikeaan suuntaan. Laitan dollarit likoon heti kun KIVAssa on kohteita auki. Tämä on loistava systeemi! Raha saattaa kiertää pitkäänki tarvitsijalta toiselle!

PS: Muutaman kerran kävi minullakin mielessä, että "no eihän tällä nyt maailmaa muuteta", mutta sitten tajusin ajatella asiaa toisesta suunnasta: Millä tätä maailmaa sitten muutetaan? Ja tässä on kuitenkin kyse kestävästä avusta, joka tukee myös paikallista yhteiskuntaa.

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4663
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #16 : 22.02.2009, 12:43:48 »
Törmäsin tähän Kiva-juttuun täällä puolivahingossa. Vinkiksi ylläpidolle, ei olisi haittaa, jos tämän ryhmän olemassaolosta saisi maininnan esim Homman index-sivulle.
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Kafir Sikakoira

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 442
 • Liked: 65
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #17 : 22.02.2009, 18:10:54 »
Törmäsin tähän Kiva-juttuun täällä puolivahingossa. Vinkiksi ylläpidolle, ei olisi haittaa, jos tämän ryhmän olemassaolosta saisi maininnan esim Homman index-sivulle.
Joo tohon HommaRompe laatikon yläpuolelle voisi laittaa vähän tekstiä ja logon, joka vie vaikka homma tiimin sivulle.
http://www.kiva.org/team/homma

Täältä logoja:
http://www.kiva.org/about/do-more

Kissapeto

 • Vieras
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #18 : 22.02.2009, 19:04:36 »
Hommassa joutuu kuitenkin median silmätikuksi, ja hyvä jos vallanpitäjät, mielipidevaikuttajat ja mediat edes meidän avullamme käsittävät vihdoin, mikä on oikea vastaus maailman ongelmiin.

En näe toimintaa imagostunttina, eiköhän täälläkin ole runsaasti väkeä, jotka harjoittavat tahoillaan hyväntekeväisyyttä muutenkin. On hyvä, jos tehdään vielä vähän lisää matalalla profiililla Hommatiimeissä toimien.
Olisi tosin huvittavaa, jos joku tutkiva journalisti penkoisi vastakkaisten ryhmittymien toimia maailman parantamiseksi ja havaitsisi tietyltä ajanjaksolta seuraavaa:

Hyvisten saldo:
-lähetetty kakkaa adressiaktivistille. Varmistettu viestin perillemeno vielä soittamalla  ja toivotettu fasisti Tuutikkiin.
-Eetu on kenkäissyt lauantai-iltana kahdesta katumaasturista peilit Niiskuksi.

Pahisten saldo:
-Homma on mikrolainannut xxxx euroa kehitysmaiden naisille.

STP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 0
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #19 : 22.02.2009, 22:37:18 »
Tämä KIVA-hanke kuulostaa hyvältä. Jahka aikaa löytyy lähden perehtymään sen saloihin syviin.

Asiaa sivusta seuranneena Homma on nyt nousussa ja hyvässä sellaisessa myötätuulen avittamana.

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 304
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #20 : 23.02.2009, 10:15:04 »
25$ lähti lainaa perulaiselle mototaksiyrittäjälle.  ;D

"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #21 : 23.02.2009, 15:51:12 »
25$ lähti lainaa perulaiselle mototaksiyrittäjälle.  ;D


Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

rähmis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 006
 • Liked: 4663
 • luihuileva ketku
  • rähmiksen sikolätti
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #22 : 23.02.2009, 16:09:26 »
Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.
Maksut menevät PayPalin kautta. Jos electronissasi on verkkokäyttöminaisuus, ongelmia ei pitäisi olla.
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Kafir Sikakoira

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 442
 • Liked: 65
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #23 : 23.02.2009, 16:31:16 »
Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.
Maksut menevät PayPalin kautta. Jos electronissasi on verkkokäyttöminaisuus, ongelmia ei pitäisi olla.
Jos rahansa haluaa joskus ulos Kivasta pitää paypaliin luoda accountti.

Itselläni oli muuten jonkun saitin kanssa ongelmia Visa Electronin kanssa, niin jouduin itselleni accountin tekemään, että pystyi maksamaan. Paypalin Eurooppaa koskevat maksukäytännöt muuttuivat viime vuoden lopulla, joten kaikki kertamaksut eivät Electronilla enää onnistuneet.

Exo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 0
 • Uutissorsa ulkomailla.
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #24 : 23.02.2009, 16:38:19 »
25$ lähti lainaa perulaiselle mototaksiyrittäjälle.  ;D


Kuinka toimit? Visakortilla? Itselläni on vain Visa Electron. Tilisiirrot ja laskut hoidan pankin päätteellä sen avulla.

Tiettyjen pankkien visa electroneilla voi olla vaikeuksia maksussa, yleensä kyse on kuitenkin joko;

1. Jos et ole käyttänyt Visa Electroniasi ennen nettimaksamiseen tulee sinun kirjautua verkkopankkiin ja käydä laittamassa Electronisi "verkkokäyttö" päälle. Nordean Solossa: "Kortit" -> "Verkkokäyttö" -> valitse oma kortti -> "Hyväksyn verkkokäytön käyttöehdot"
2. Antamasi osoitetiedot tai varmistusnumero ei täsmää

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 522
 • Liked: 3701
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #25 : 23.02.2009, 17:09:43 »
Lainasin 2000 euroa ruritanialaiselle tohtorille, joka kertoi tarvitsevansa kipeästi rahaa palatakseen kotimaahansa jakamaan Suomessa oppimaansa kotikylänsä köyhille. Mielestäni voimme antaa apua myös yksilötasolla, kukin omantuntonsa mukaan.

Kuvitelkaa hämmästystäni kun törmäsin samaan tohtoriin Helsingin rautatieasemalla viikko lähtöpäivän jälkeen! Hän vaikutti ilahtuneelta tapaamisestamme ja ehdotti tuhannen euron lisävippiä maksaakseen lentoaikataulun muutoksesta aiheutuneet kulut. Uuden suunnitelman mukaan hän joutui matkustamaan business-luokassa kun turistiluokassa ei ollut tilaa. No, autoin miestä mäessä.

Vipit hän maksaa takaisin tämän kuun viimeinen päivä suoraan tililleni. Aikataulu on laadittu siten, että maksu osuu sopivasti asuntolainani eräpäivälle.

En ole muuten vielä löytänyt kartalta Ruritaniaa, voisiko joku auttaa?

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 263
 • Liked: 10495
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #26 : 23.02.2009, 17:40:14 »
Lainasin 2000 euroa ruritanialaiselle tohtorille, joka kertoi tarvitsevansa kipeästi rahaa palatakseen kotimaahansa jakamaan Suomessa oppimaansa kotikylänsä köyhille. Mielestäni voimme antaa apua myös yksilötasolla, kukin omantuntonsa mukaan.

Kuvitelkaa hämmästystäni kun törmäsin samaan tohtoriin Helsingin rautatieasemalla viikko lähtöpäivän jälkeen! Hän vaikutti ilahtuneelta tapaamisestamme ja ehdotti tuhannen euron lisävippiä maksaakseen lentoaikataulun muutoksesta aiheutuneet kulut. Uuden suunnitelman mukaan hän joutui matkustamaan business-luokassa kun turistiluokassa ei ollut tilaa. No, autoin miestä mäessä.

Vipit hän maksaa takaisin tämän kuun viimeinen päivä suoraan tililleni. Aikataulu on laadittu siten, että maksu osuu sopivasti asuntolainani eräpäivälle.

En ole muuten vielä löytänyt kartalta Ruritaniaa, voisiko joku auttaa?

Noinhan se menee, kun kehitysmaissa opitaan, millaisilla "liikesuunnitelmilla" näitä  mikro- ja vähän isompiakin lainoja irtoaa. Nigerialaisethan ovat osanneet tarinoiden sepittämisen taidon jo vuosia...   No, kaikki ei varmastikaan ole kusetusta, mutta aika tarkkana näissä saa olla, ettei hyväuskoisuuttaan tule jymäytetyksi.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Exo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 0
 • Uutissorsa ulkomailla.
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #27 : 23.02.2009, 18:14:27 »
Lainasin 2000 euroa ruritanialaiselle tohtorille, joka kertoi tarvitsevansa kipeästi rahaa palatakseen kotimaahansa jakamaan Suomessa oppimaansa kotikylänsä köyhille. Mielestäni voimme antaa apua myös yksilötasolla, kukin omantuntonsa mukaan.

Kuvitelkaa hämmästystäni kun törmäsin samaan tohtoriin Helsingin rautatieasemalla viikko lähtöpäivän jälkeen! Hän vaikutti ilahtuneelta tapaamisestamme ja ehdotti tuhannen euron lisävippiä maksaakseen lentoaikataulun muutoksesta aiheutuneet kulut. Uuden suunnitelman mukaan hän joutui matkustamaan business-luokassa kun turistiluokassa ei ollut tilaa. No, autoin miestä mäessä.

Vipit hän maksaa takaisin tämän kuun viimeinen päivä suoraan tililleni. Aikataulu on laadittu siten, että maksu osuu sopivasti asuntolainani eräpäivälle.

En ole muuten vielä löytänyt kartalta Ruritaniaa, voisiko joku auttaa?

Tarkkana saa olla, mutta en näe tämän viestin yhteyttä alkuperäiseen topic:iin. Täällä ei koiteta lähettää tohtoreita Ruritaniaan, vaan kerätä lainarahaa luotettavana pidetylle taholle.

KIVA-lainojen takaisinmaksuprosentti on 97,77%. (Valtaosa Field-partnereista joilla takaisinmaksuongelmia on ollut eivät enää ole yhteistoiminnassa KIVA:n kanssa.)

Exo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 0
 • Uutissorsa ulkomailla.
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #28 : 24.02.2009, 16:34:54 »
Kiva Lending Team: Homma^^^
Total Amount Loaned     $1,000.00

Hyvää työtä hommalaiset! Ensimmäinen tonni täynnä alle viikossa! Eiköhän jatketa hyvää työtä ja koiteta saada lisää hommalaisia innostumaan mikrolainaamisesta :)

pate ensimmäinen

 • Vieras
Vs: Homman KIVA ja positiivinen imago.
« Vastaus #29 : 24.02.2009, 17:44:09 »
Hieno HOMMA! Tosiaan tonnilla mikrolainoja myönnetty. Nyt otetaan 10 000 euron mikrolainat tavoitteeksi. 2 kuukautta ja se on siinä. Siis veikkaukseni.

Tagit: mikrolainat