Kirjoittaja Aihe: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?  (Luettu 485267 kertaa)

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 574
 • Liked: 8532
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1020 : 28.05.2019, 11:26:55 »
Yleensä pomot haluavat pitää politiikan pois työpaikalta jo pelkästään yleisen työviihtyvyyden vuoksi ellei sitten ole kyseessä jokin poliittinen suojatyöpaikka.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 577
 • Liked: 66559
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1021 : 20.07.2019, 02:46:00 »
Lainaus
”Isäni mielestä ilmastonmuutos on yksi iso vitsi, ja vuosi vuodelta etäännymme entisestään” – Näin politiikka saa suomalaiset riitautumaan ja jopa eroamaan

260 lukijaa vastasi HS:n kyselyyn siitä, miten poliittiset erimielisyydet vaikuttavat ihmissuhteisiin. Riitoja synnyttävät erityisesti maahanmuutto ja ilmastonmuutos, mutta myös perinteinen vasemmisto–oikeisto-jako. Yhdessä perheessä on riidelty EU:sta aina kansanäänestyksestä 1994 lähtien.

VUOSI 2015 muistetaan siitä, kun Suomeen saapui ennätysmäiset lähes 32 500 turvapaikanhakijaa. Se aiheutti suurta päänvaivaa päättäjille, mutta sai myös monet kansalaiset kiihdyksiin ja käymään sanallisesti sukulaistensa ja ystäviensä kimppuun.

Poikkeuksellinen ihmistulva toi 60-vuotiaan miespuolisen opettajan mielestä mukanaan ”median aloittaman aivopesun”, joka on osaltaan tulehduttanut hänen suhteensa sekä lapsiinsa että ystäviinsä. Viestimissä rummutettiin hänen mielestään valheellista tarinaa, jonka mukaan rajojen auki pitäminen ja maahanmuutto olisivat jopa Suomen pelastus.

Mies ajautui voimakkaaseen sanaharkkaan ja välillä ilmiriitaan eri tavoin ajattelevien lastensa kanssa. Hän sanoo, että ystäväpiirissä ”suvaitsevaisto pitää minua natsina”, kun taas ”persukaverit pitävät minua sosialistina”.

”Meidät tavalliset suomalaiset on leimattu natseiksi ja rasisteiksi, jota emme ole ja emme ole koskaan olleet”, mies sanoo. Hän kertoo olevansa Sdp:n jäsen, jonka kannat maahanmuutosta ovat kuitenkin lähellä perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.

[...]

Kyselyssä monet kuvailivat, kuinka etenkin erimielisyys maahanmuutosta on aiheuttanut riitoja: rikkonut ystävyys- ja parisuhteita sekä tulehduttanut vanhempien ja lasten suhteita.

64-vuotias nainen paljasti, että maahanmuuttoon liittyvä riitely sai hänet eroamaan avopuolisostaan. Mies oli hänen mukaansa paljastunut ”rasistiseksi perussuomalaisten kannattajaksi, todelliseksi Halla-aho-faniksi”, vaikka tämä oli ensin yrittänyt piilottaa poliittiset ajatuksensa.

”Koska itse olen vasemmistoliiton jäsen, voitte arvata, että mielipide-eroja löytyi. Kumppanini onnistui alussa salaamaan minulta puoluekantansa ja poliittiset mielipiteensä kääntämällä keskustelun aina johonkin toiseen asiaan. Todellisuus valkeni muutettuamme yhteen. Vuoden 2015 eduskuntavaalien aikana mies ei enää pystynyt pitämään mielipiteitään piilossa”, nainen kertoi.

Monissa vastauksissa toistui vihreiden ja vasemmistolaisten sekä perussuomalaisten vastakkainasettelu. Maahanmuuttoa vastustava mies kertoi menettäneensä neljä ystäväänsä riitojen vuoksi. Toiset puolestaan kertoivat poistaneensa maahanmuuton vastustajia Facebook-ystävistään.

Minut on blokattu Facebookissa ja muuallakin. Yksi entinen kaverini ei suostu tulemaan edes samaan ruokaravintolaan, jos minä olen siellä”, totesi 43-vuotias mies.

[...]

Maahanmuuton lisäksi yleinen riidan aihe näyttää olevan suhtautuminen ilmastonmuutokseen. Siten vastaukset olivat kuin luonteva jatkumo kevään eduskuntavaaleille, joissa vihreät ja vasemmistopuolueet olivat usein täysin vastakkaista mieltä perussuomalaisten kannattajien ja ehdokkaiden kanssa.

30-vuotias nainen kertoi, että ilmastonmuutoksesta on tullut hänen perheessään tulenarka puheenaihe. Hän yrittää parhaansa mukaan olla provosoitumatta isänsä kommenteista, mutta ”välillä minunkin mukini läikähtää yli ja riita on valmis”.

Kannan huolta maailman tilasta ja tulevaisuudesta vegaanihippiäisenä, mutta isäni mielestä ilmastonmuutos on yksi iso vitsi. Vuosi vuodelta etäännymme entisestään. Emme ole koskaan ymmärtäneet toisiamme. Siedän häntä vain äitini vuoksi”, nainen kertoi.

Toinen vastaaja, 37-vuotias mies, puolestaan oli kyllästynyt ”ilmastofanatismiin hurahtaneen ystävänsä ideologiseen tunnepuheeseen”. Hänen mielestään ystävältä puuttui terve kritiikki käsitellä ilmastoasioita järkiperustaisesti.

[...]

Vaikka aineisto on verraten pieni, vastausten jakolinjat vaikuttavat kulkevan ajallisesti taaksepäin perinteisellä oikeisto–vasemmisto-linjalla, kun nykyhetkessä erot näkyvät selvimmin vihreät–perussuomalaiset-akselilla.

Tämä on varsin loogista, koska uudet puolueet ovat profiloituneet enemmän uusissa poliittisissa ristiriitakysymyksissä, kuten maahanmuutossa ja ilmastossa, sanoo erikoistutkija Aki Koivula Turun yliopistosta.

”Ne ovat sikäli kiinnostavia aiheita, että niihin molempiin myös uppoutuu talouden ja turvallisuuden kysymyksiä”, Koivula sanoo.

Miksi erimielisyys maahanmuuton ja ympäristön kysymyksistä sitten saa meidät niin hiiltymään?

Molemmat teemat liittyvät universalistisiin perusarvoihin. Universalismi voidaan sosiaalipsykologi Shalom Schwartzin paljon käytetyn arvoteorian mukaan tiivistää siihen, että kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja hyvinvointia sekä ympäristön suojelemista pidetään tärkeänä.

Suhtautuminen maahanmuuttoon ja ympäristökysymyksiin kulkevat Suomessa yhä enemmän käsi kädessä, ja nämä asenteet ovat viime vuosina myös polarisoituneet, selviää Helsingin yliopiston tutkimusryhmän tänä keväänä julkaisemasta kuntavaalitutkimuksesta. Erimielisyys maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksesta voi siis tarkoittaa erimielisyyttä perusarvoista.

[...]

Toistakymmentä vastaajaa mainitsi riitojen aiheeksi suomalaisen politiikan lisäksi suhtautumisen Yhdysvaltain presidenttiin Donald Trumpiin. Pari lukijaa viittasi suhtautumiseen Britannian EU-eroon eli brexitiin.

47-vuotias nainen kertoo, että riitely Trumpista oli ”huonolla tolalla olleen pitkän parisuhteen viimeisiä niittejä”. Hän päätyi avioeroon miehestään.

”Koin suoraan sanoen, että miten voin olla noin tyhmän ja tietämättömän ihmisen kanssa. Silloisen aviomiehen Trump-näkemys myös loukkasi omia arvojani niin, että mies alkoi tuntua entistäkin vieraammalta ja jopa vastenmieliseltä”, nainen kertoi.
Helsingin Sanomat 20.7.2019

Pekka Mykkänen ja Ines Sirén eivät asiaa artikkelissa käsittele, mutta esimerkkien perusteella kahdesta erottuvasta ryhmästä se toinen järjestelmällisesti blokkaa, eristää, panee välit poikki tai ottaa jopa avioeron vain toisen osapuolen "väärien" mielipiteiden vuoksi.

Helsingin Sanomat: ”Laitoin lopulta avioeron vireille ja muutin pois” – Yli 250 lukijaa kertoi HS:lle politiikan aiheuttamista riidoista

Lainaus
Isäni ja veljeni äänestävät perussuomalaisia, kun taas minä, äiti ja siskot äänestämme vihreitä ja vasemmistoliittoa. Aina kun joulupöydässä tai muussa yhteisessä illanvietossa on erehdytty puhumaan politiikkaa, tilanne on äitynyt vähintään kiivaaksi väittelyksi ja usein riidaksikin, etenkin jos alle on nautittu alkoholia.” Muunsukupuolinen, 20

Lainaus
Siskon anoppi alkoi kertoa MV-lehden valheita lastenjuhlilla lapsille ja kuinka tasa-arvoinen avioliittolaki on uhka lapsille. Emme puhu enää millään tavoin politiikkaan liittyvistä aiheista.” Nainen, 35
Lainaus

”Kun ex-puolisoni ryhtyi halla-aholaisuuden kyllästämäksi rasistiksi, pyrin puhumaan hänelle järkeä useita vuosia. Lopulta sekä minä että lapsemme olimme kotonamme niin piinattuja, että muutimme pois.” Nainen, 55

Lainaus
”Joitakin vuosia sitten riitauduin kumppanin kanssa perussuomalaisten ja Jussi Halla-ahon äänestämisestäni. Keskustelun osalta tilanne on tänä päivänä parempi, koska myös kumppani on havainnut Halla-ahon ja perussuomalaisten olleen näkemyksissään kategorisesti oikeassa vuosien varrella.” Mies, 45

Lainaus
Parilla vaimoni perheenjäsenistä oli hyvin rasistisia mielipiteitä. Itse koin syvää surua, sillä odotimme vaimoni kanssa lasta kansainvälisen adoption kautta. Tilanne on tällä hetkellä hyvä ja aiemmin käymämme keskustelut tuntuvat suorastaan absurdeilta, sillä saatuamme lapsen ympärillämme olevat ihmiset ottivat lapsemme hellyttävän upeasti vastaan.” Mies, 31

Lainaus
"Ex-mieheni mielestä persut ovat paras puolue, Trump on hieno mies ja maahanmuuttajat pilanneet Suomen. Itse äänestän vihreitä, ja kun mieheni kuuli tästä, hän haukkui minut mielisairaaksi. Olen hiljalleen alkanut leikkaamaan persuhenkisiä tuttavia ja sukulaisia ulos elämästäni. Olen täysin tyytyväinen raitio­linjojen sisällä vallitsevassa vihervasemmistokuplassani. Erimielisyys vaikutti suhteeseemme siten, että laitoin lopulta avioeron vireille ja muutin pois yhteisestä kodista.” Nainen, 30

Lainaus
Ystäväni lähti vahvasti ajamaan maahanmuutto- ja EU-vastaista ideologiaa, joka soti arvojani vastaan. Myös ilmastonmuutos, ’ilmastovöyhötys’ tai ’ilmastouskonto’ ovat hänen ajamallaan listalla. Keskustelumme ovat nykyään vain pinnallisia, enkä enää vaivaudu korjaamaan hänen väitteitään, vaikka ne olisivat yleisen tiedon ja tutkimuksen valossa selvästikin virheellisiä.” Mies, 22

Lainaus
Ystäväni hurahti ilmastofanatismiin melko pahasti. Itse rationaalisena argumentoin hänen ideologisen tunnepuheensa nurin helposti järkiargumentein. Vaikka tarkoitus olisi hyvä, tunteella valitut toimet ja mittakaava huomioiden vaikuttavuus oli lähes kokonaisuudessaan nolla tai negatiivinen. Kun hänellä oli mielestään tärkeä agenda, jota en ostanut ilman tervettä kritiikkiä, hän loukkaantui.” Mies, 37

Lainaus
En jaksa äitini välinpitämättömyyttä ja tekopyhyyttä ilmastonmuutoksen suhteen. Se oli osasyynä sille, että katkaisin välit lopullisesti ja kokonaan. Tuntuisi tekopyhältä antaa anteeksi vastuuttomia mielipiteitä, joita kellään täyspäisellä ihmisellä ei pitäisi enää tänä päivänä olla. Maailma tuhoutuu tätä vauhtia minun elinaikanani ja suuret ikäluokat eivät vain välitä.”--- Mies, 41

Lainaus
Moitin somessa Halla-ahoa k---ksi hänen naisten raiskauksia koskevien mielipiteidensä takia. Nelikymppiset sukulaismiehet eivät pitäneet tästä. He tulivat sometililleni puolustelemaan ’mestaria’. Otin miehet pois somekavereistani. Pitkien keskustelujen jälkeen hyväksyin heidät takaisin tiliäni seuraamaan.” Nainen, 57

Edit:
Otsikoksi vaihdettu Parisuhde loppui Halla-ahon vuoksi, liian vihreitä sukulaisia ja sisällissota aina vain – Näin politiikka riitauttaa suomalaisia
« Viimeksi muokattu: 20.07.2019, 10:06:22 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 907
 • Liked: 3886
 • junior koodari
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1022 : 20.07.2019, 03:20:44 »
Nyt jytisee yhtiöltä...juttu on pitkä, mutta ilman maksumuuria.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006178989.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=0fa70ab741b673b89524a34943a486b0

"64-vuotias nainen paljasti, että maahanmuuttoon liittyvä riitely sai hänet eroamaan avopuolisostaan. Mies oli hänen mukaansa paljastunut ”rasistiseksi perussuomalaisten kannattajaksi, todelliseksi Halla-aho-faniksi”, vaikka tämä oli ensin yrittänyt piilottaa poliittiset ajatuksensa.

”Koska itse olen vasemmistoliiton jäsen, voitte arvata, että mielipide-eroja löytyi. Kumppanini onnistui alussa salaamaan minulta puoluekantansa ja poliittiset mielipiteensä kääntämällä keskustelun aina johonkin toiseen asiaan. Todellisuus valkeni muutettuamme yhteen. Vuoden 2015 eduskuntavaalien aikana mies ei enää pystynyt pitämään mielipiteitään piilossa”, nainen kertoi.


Vaimoni on 1970 syntynyt lääketieteen tohtori, meillä ei ole minkäänlaisia erimielisyyksiä politiikan saralta,,eikä pidetä mielipiteitä salassa...joskus muista asioista kinataan.

Tämä lainaus on täyttä rautaa; "47-vuotias nainen kertoo, että riitely Trumpista oli ”huonolla tolalla olleen pitkän parisuhteen viimeisiä niittejä”. Hän päätyi avioeroon miehestään.

”Koin suoraan sanoen, että miten voin olla noin tyhmän ja tietämättömän ihmisen kanssa. Silloisen aviomiehen Trump-näkemys myös loukkasi omia arvojani niin, että mies alkoi tuntua entistäkin vieraammalta ja jopa vastenmieliseltä”, nainen kertoi".

Kun Trump valitaan uudestaan, niin menemme jos ei ihan tilaisuuteen, mutta samalle mantereelle.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2019, 03:33:35 kirjoittanut simppali »

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 664
 • Liked: 6586
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1023 : 20.07.2019, 08:57:39 »
Todella hurjaa luettavaa. Orastavalta sisällissotadaltahan tämä kalskahtaa. Eniten ihmettelen, että mikseivät nuo lukuisat haastatellut naiset olleet omaksuneet miestensä poliittisia mielipiteitä? Sitenhän naiset normaalisti toimivat.

Mikä muuten on "k-----i"?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 577
 • Liked: 66559
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1024 : 20.07.2019, 10:09:00 »
Eniten ihmettelen, että mikseivät nuo lukuisat haastatellut naiset olleet omaksuneet miestensä poliittisia mielipiteitä? Sitenhän naiset normaalisti toimivat.

Lainaus käyttäjältä: HS 20.7.2019
Useinhan samanmieliset ihmiset hakeutuvat yhteen, mutta parisuhde voi myös muokata omia ajatuksia. Yksi HS:n kyselyyn vastannut naisvastaaja kertoi ystävästään, joka näytti omaksuneen yksi yhteen uuden kumppaninsa ajatukset, naisen mielestä osoituksena ”henkisestä ja älyllisestä laiskuudesta”.

”Aiemmin poliittisesti jokseenkin sitoutumaton ystäväni tapasi miehen, jonka henkinen koti on äärilaidassa vasemmalla. Ystäväni omaksui kyselemättä miehen arvomaailman omakseen, ja alkoi sen jälkeen tuutata esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tämän ajatusmaailman mukaisia julistuksia ja kannanottoja.

”Ymmärtäisin tämän paremmin, jos kyseinen kanta olisi aidosti ystäväni oma.”
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tulevaisuus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 454
 • Liked: 3094
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1025 : 20.07.2019, 10:14:40 »
Todella hurjaa luettavaa. Orastavalta sisällissotadaltahan tämä kalskahtaa. Eniten ihmettelen, että mikseivät nuo lukuisat haastatellut naiset olleet omaksuneet miestensä poliittisia mielipiteitä? Sitenhän naiset normaalisti toimivat.

Mikä muuten on "k-----i"?

Pyh, tässä mitään sisällis-sotaa saada aikaiseksi. Suomalaiset ovat liian pullaposkisia ja laiskoja moiseen, lisäksi olemme kehittyneet sen verran että luontainen taipumus väkivaltaan on lähes hävinnyt. Tämä touhu jatkuu samanlaisena puuduttavana pöyristelynä ja vänkäämisenä.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 917
 • Liked: 2425
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1026 : 20.07.2019, 10:35:00 »
Kaikissa kommenteista oli selkeästi luettavissa, että ns. Vasemman laidan naiset lyövät välit poikki tai lähtevät. Mikäli mies ei muutu tai ole hiljaa, niin ei hyvä heilu. Tosi suvaitsevaista ja asiallista käytöstä. Tunnen pari esimerkin kaltaista henkilöä, jotka tipan alkoholia ottaneena alkavat julistaa oikeita mielipiteitä niin maahanmuutosta, ilmastonmuutoksesta kuin avioliittolaista sekä ylipäätään monisukupuolisuudesta. Suurin osa ei jaa samaa arvopohjaa, joten lopulta haukkuu kaikki kaverit ja vollottavat loppuillan. Seuraavat viikot yrittää paikkailla välejä ja siinä samalla tuputtaa omaa näkemystään. Kukaan ”idiootti, patriarkkaalisesta, äärioikeistolaisista, kapitalisteista” ei ole katkonut välejä vaan kuuntelee vuodesta toiseen ja vähän huvittuneestikin ottavat koko vouhotuksen. Kyseiset rouvat ovat katkoneet suhteita ja tekevät niin varmaan jatkossakin. On varmasti raskasta elää elämäänsä kyseisellä tavalla.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 068
 • Liked: 14583
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1027 : 20.07.2019, 11:19:22 »
Hyvä olisi tässäkin asiassa koittaa jäljittää ongelmien perimmäistä syytä. Miksi mielipiteet kärjistyvät, tunnelma kiristyy, lyödään leimoja jne.?

Olisiko taustalla esim. verhottuihin motiiveihin ja kestämättömiin tulevaisuusoletuksiin perustuva maahanmuutto, joka on tuonut mukanaan kalliin laskun talouden ja turvallisuuden näkökulmista sekä aiheuttanut vahvaa epäoikeudenmukaisuuden ja epäluottamuksen tunnetta suomalaisissa?

Lisää löylyä kiukaalle on lyönyt 'vastuullisen'median kaikkea muuta kuin objektiivinen uutisointi asioista ja ilmiöistä sanavalintoineen, sensurointeineen ja piiloviesteineen.

Edelleen, jos unelmalasit päässä kulkeva ei kykene juuri minkäänlaiseen asiakeskeiseen keskusteluun, vaan aloittaa ensimmäisen viiden minuutin sisällä henkilökohtaisuuksin menevän vaikerruksen rasismista ja populismista, niin eihän siitä vuorovaikutuksesta mitään tule.

Jos yhteiskunnassa olisi vallalla terve järki ja totuudellisuus, olisi vähemmän riitoja ja eroja poliittisten mielipiteiden vuoksi.
Jo riittää. Suomalaisten syyllistäminen, leimaaminen, huiputtaminen ja kuppaaminen.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 245
 • Liked: 21912
 • Takapenkin paha poika
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1028 : 20.07.2019, 11:53:29 »
Roopen linkkaamassa jutussa jakolinjoja luovat mielipiteet Halla-ahosta, matupolitiikasta, ilmastonmuutosasiasta ja mielipiteestä Trumpista. Yhteinen nimittäjä näille on asiaan perehtymättömien ihmisten oletus-mielipide.

Jokainen länsimainen ihminen on lähtökohtaisesti vihreä ja haluaa suojella ainakin lähiympäristönsä luontoa. Se on juurrutettu meihin syvälle. Samoin kaikilla on lähtökohtaisesti halu auttaa hädässä olevaa.

Halla-aho on leimattu pahuuden superinkarnaatioksi yli kymmenen vuoden systemaattisen ja puolueellisen mediarummutuksen kautta. Samoin Trump on esitetty mediassa yksipuolisesti ja asenteellisesti.

Eli lähtökohtaisesti mitään tietämätön ja mihinkään perehtymätön länsimainen ihminen asettuu noissa jakolinjoissa 'suvakkien' puolelle. Vasta asioihin perehtyminen avaa silmät ja paljastaa, ettei ilmastonmuutos ja maahanmuutto olekaan ihan mustavalkoinen ja yksiselitteinen asia. Samoin Halla-aho ja Trump eivät ole yksiselitteisen pahoja ihmisiä vaan heillä on ihan järkeviä ajatuksia tai he ovat saaneet jotain hyvääkin aikaiseksi. Piru piilee yksityiskohdissa.

PS poliittiset vastustajat käyttävät tätä häpeilemättä hyväkseen. He eivät yritäkään tarjoilla äänestäjille faktoja vaan mielipiteitä, iskulauseita, unelmahöttöä, katteettomia lupauksia ja nykyajan anekauppaa, jossa et ole paha ilmastonpilaaja rasisti kun äänestät meitä tai teet tätä ja tuota, maksat enemmän veroja. Kun meidän nyt vaan pitää.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 577
 • Liked: 66559
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1029 : 20.07.2019, 13:24:04 »
Jokainen länsimainen ihminen on lähtökohtaisesti vihreä ja haluaa suojella ainakin lähiympäristönsä luontoa. Se on juurrutettu meihin syvälle. Samoin kaikilla on lähtökohtaisesti halu auttaa hädässä olevaa.

Tähän tuntuu viittaavan myös jutun hämärähkö kuvaus Schwartzin arvoteoriasta:

Lainaus käyttäjältä: HS 20.7.2019
Miksi erimielisyys maahanmuuton ja ympäristön kysymyksistä sitten saa meidät niin hiiltymään?

Molemmat teemat liittyvät universalistisiin perusarvoihin. Universalismi voidaan sosiaalipsykologi Shalom Schwartzin paljon käytetyn arvoteorian mukaan tiivistää siihen, että kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja hyvinvointia sekä ympäristön suojelemista pidetään tärkeänä.

Suhtautuminen maahanmuuttoon ja ympäristökysymyksiin kulkevat Suomessa yhä enemmän käsi kädessä, ja nämä asenteet ovat viime vuosina myös polarisoituneet, selviää Helsingin yliopiston tutkimusryhmän tänä keväänä julkaisemasta kuntavaalitutkimuksesta. Erimielisyys maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksesta voi siis tarkoittaa erimielisyyttä perusarvoista.

Aika sekavasti ilmaistu. Schwartzin arvoteoriassa on kymmenen universaalia (ei universalistista) arvoa, joista yksi on universalismi. Universalismin laajuus on kulttuurisidonnaista vaihdellen vain omasta lähipiiristä tai kansasta vaikka koko maailmaan.

Tarkoitus oli ehkä hakea nykyään muodikasta vastakkainasettelua universalismi-yhdenmukaisuus/autoritaarisuus, mutta se jäi puolitiehen. Tai sitten vain antaa ymmärtää, että on vastapooli, joka vastustaa "kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja hyvinvointia sekä ympäristön suojelemista".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 090
 • Liked: 4204
 • Asiakas on aina äärioikeassa
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1030 : 20.07.2019, 13:46:42 »
Jännä. Oma lähipiirini, suku, kaverit, naapurit, ovat kaikki hyvin valveutuneita. Vaihdamme kahvipöydässä viimeisimmät neekeriuutiset ja selviytymisvinkit muutenkin, eikä lähipiiriini kuulu yhtä ainoaa suvakkia. Katuhäirintä, sossukuppaus, oikeiden mielipiteiden pakkosyöttö ja median yksisilmäinen idiotia nyt ei vain maistu ÄO 100+ kansanosalle. Jännä.

Yksillä kesäjuhlilla eräs täti kauhisteli äärioikeiston nousua meullä ja maailmalla. Asuen itse täysin diversiteettivapaassa ympäristössä, saaden vaikutteet maakunnan valtalehdestä. Politiikkaa ei sitten puhuttu sen enempää. Olisi ollut sanottavaa mutta miksi vaivautua.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 692
 • Liked: 1117
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1031 : 20.07.2019, 15:19:03 »
Parisuhteen alkuaikoina ehkä vähän arastellen lueskelin Hommaa, nyt muutaman vuoden jälkeen rouva tuntuu jopa nuivemmalta. Kohtaamisteorialla on tietysti sormensa pelissä tässäkin. Suvun kanssa on niin vähän tekemisissä, että ei ole kärryillä heidän maailmankatsomuksestaan, mutta en uskoisi nuivuuden tuottavan ongelmia.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 574
 • Liked: 8532
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1032 : 20.07.2019, 15:36:14 »
Minun tätini on takuunuiva. Ei paljon diversiteetti häntä nappaa.

Jossain muissa asioissa hän on kuitenkin suvakkien linjoilla. Esim että Trump on tyhmä ja britit on tyhmiä kun äänestivät Brexitin.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 130
 • Liked: 18784
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1033 : 20.07.2019, 15:46:57 »
Lähipiirin on niin fiksua väkeä, että ollaan samoilla linjoilla asioista.

Jokainen järkevä ihminen kyllä ymmärtää miten asiat on, eikä niitä ääliöitä ole lähipiirissa, ja jos olis, ajautuisivat aika äkkiä ulkopiiriin.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

AngleHedd

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 410
 • Liked: 670
 • Man of Constant Sorrow
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1034 : 20.07.2019, 17:07:13 »
Tämä on yksi suosikkiaiheistani koko foorumilla.
Itsellä on suku äärimmäisen nuivaa, mutta duunissa törmää aivan uskomattomiin tapauksiin.
Ääriesimerkki ovat miehet jotka ovat semisti nuivia, mutta vaimojen ajatusmaailmaa on pakkosisäistetty "että sais edes kerran kuussa".
Itse olen ottanut periaatteeksi sen, että duunissa ollaan politiikasta hipihiljaa ellei toinen osapuoli tee aloitetta ja paljastu nuivaksi. Näitä tuntuu olevan miehistä n.90%.
Erityisesti kun ollaan tekemisissä suorittavan tason ukkojen kanssa.
Hiekkaahan siellä...

Paju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 622
 • Liked: 800
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1035 : 20.07.2019, 21:02:23 »
Hyvä olisi tässäkin asiassa koittaa jäljittää ongelmien perimmäistä syytä. Miksi mielipiteet kärjistyvät, tunnelma kiristyy, lyödään leimoja jne.?

Olisiko taustalla esim. verhottuihin motiiveihin ja kestämättömiin tulevaisuusoletuksiin perustuva maahanmuutto, joka on tuonut mukanaan kalliin laskun talouden ja turvallisuuden näkökulmista sekä aiheuttanut vahvaa epäoikeudenmukaisuuden ja epäluottamuksen tunnetta suomalaisissa?

Lisää löylyä kiukaalle on lyönyt 'vastuullisen'median kaikkea muuta kuin objektiivinen uutisointi asioista ja ilmiöistä sanavalintoineen, sensurointeineen ja piiloviesteineen.

Edelleen, jos unelmalasit päässä kulkeva ei kykene juuri minkäänlaiseen asiakeskeiseen keskusteluun, vaan aloittaa ensimmäisen viiden minuutin sisällä henkilökohtaisuuksin menevän vaikerruksen rasismista ja populismista, niin eihän siitä vuorovaikutuksesta mitään tule.

Jos yhteiskunnassa olisi vallalla terve järki ja totuudellisuus, olisi vähemmän riitoja ja eroja poliittisten mielipiteiden vuoksi.

Yllä on pohdittu vastausta tähän monesta näkökulmasta, omaan mieleen muistui
tämä vanha ketju. Puheena uutinen, jonka mukaan liberaali ei ymmärrä konservatiivista arvomaailmaa, vaan näkee sen jonkinlaisena karikatyyrinä. Konservatiivi taas hahmottaa liberaalin maailmankuvan, vaikkei jaa sitä.

Selittänee sitä, että konservatiivin on helpompi hyväksyä liberaali arvomaailma, vaikka ei jaa sitä.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 455
 • Liked: 6371
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1036 : 12.08.2019, 01:48:47 »
Nojooh pitkät keskustelut liberaalien naisten kanssa on osoittanut sen, että heidän mielestään Trump/persut tyyliset konservatiiviset on pahoja - oikeastaan tämä tuntuu olevan suurimman osan nuorten naisten mielipide anyway, siinä missä suurin osa nuorista miehistä on nuivia, ainakin täällä päin.

Syytän tästä osittain mainstream mediaa joka suhtautuu konservatiivisiin kielteisesti jos ei jopa valehdellen. Luultavasti syyt on myös osittain naisten biologissa ja kulttuurissa.

Enpä oikein tiedä miten nykypäivänä on siten mahdollista seurustella tai olla kavereita naisten kanssa, ellei mies rupea beeta-vässykäksi ja salaa poliittiset ajatuksensa tai sitten jos kummatkaan ei ole kiinnostuneita politiikasta, niinkuin asian laita usein on.

Aika hassu tilanne sinällään.
All we're really doing is just fighting the clock, and it always wins.

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 489
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1037 : 12.08.2019, 12:44:34 »
Nojooh pitkät keskustelut liberaalien naisten kanssa on osoittanut sen, että heidän mielestään Trump/persut tyyliset konservatiiviset on pahoja - oikeastaan tämä tuntuu olevan suurimman osan nuorten naisten mielipide anyway, siinä missä suurin osa nuorista miehistä on nuivia, ainakin täällä päin.


Tuossa nyt kyllä koplataan kaksi aika eri asiaa - itse jaan kyllä nykyisin nuivan maailmankuvan (en muuten täällä olisikaan), mutta Trumpia en edelleenkään voi sietää - sen verran ääliömäinen, vastenmielinen naisten kähmijä (tai pahempaa), joka tekee parhaansa tuhotakseen koko maailman vetäytymällä kaikista kansainvälisistä sopimuksista ym, ja jonka äärimmäisen typerät twiitit osoittavat ettei tyypillä todellakaan montaa aivosolua ole. Eihän tuosta voi kovin montaa mieltä olla...

Enpä oikein tiedä miten nykypäivänä on siten mahdollista seurustella tai olla kavereita naisten kanssa, ellei mies rupea beeta-vässykäksi ja salaa poliittiset ajatuksensa tai sitten jos kummatkaan ei ole kiinnostuneita politiikasta, niinkuin asian laita usein on.

Ja tuo nyt on aika rajua yleistystä, onhan täälläkin sekä samoin Persuissa monia, monia naisia.
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 212
 • Liked: 6096
 • Jokaisen pravdan ensimmäinen uhri on totuus
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1038 : 12.08.2019, 16:18:59 »

Tuossa nyt kyllä koplataan kaksi aika eri asiaa - itse jaan kyllä nykyisin nuivan maailmankuvan (en muuten täällä olisikaan), mutta Trumpia en edelleenkään voi sietää - sen verran ääliömäinen, vastenmielinen naisten kähmijä (tai pahempaa), joka tekee parhaansa tuhotakseen koko maailman vetäytymällä kaikista kansainvälisistä sopimuksista ym, ja jonka äärimmäisen typerät twiitit osoittavat ettei tyypillä todellakaan montaa aivosolua ole. Eihän tuosta voi kovin montaa mieltä olla...


Joo, ja Hitlerhän oli hyvin kohtelias ja herrasmiesmäinen kaikille (Göring vielä enemmän). Kohteliaisuuksia piisasi ja muotitietoutta. Samaa voisi sanoa kreivi Draculastakin, mutta paha sekin oli. Samalla myös poliisimurhaaja Steen oli kaikkien naapuriensa mielestä niin hieno herrasmies, että eihän sellainen nyt voi mitään pahaa kenellekään tehdä.

Kohteliaisuudet eivät ole hyvyyttä eikä niiden puuttuminen pahuutta.
"Ei näytä olevan yhtään hyvää syytä miksi läpeensä tieteeseen perustuvan diktatuurin tarvitsisi kaatua. "
-Aldous Huxley, Brave New World Revisited.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 728
 • Liked: 4572
 • weltoffen = sturmreif
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1039 : 12.08.2019, 17:37:03 »
Enpä oikein tiedä miten nykypäivänä on siten mahdollista seurustella tai olla kavereita naisten kanssa, ellei mies rupea beeta-vässykäksi ja salaa poliittiset ajatuksensa tai sitten jos kummatkaan ei ole kiinnostuneita politiikasta, niinkuin asian laita usein on.

Kyllä nainen vielä beeta-vässykän kanssa pärjää ja siihen voi luultavasti vaikuttaakin, mutta auta armias jos suvakkimies onkin alpha-mokuttaja. Niiden kanssa on tosissaan helisemässä, kaameita kapistuksia kerta kaikkiaan. Parisuhde muuttuu kielto-käsky-pakko-rajoitus-vakoilu-uhkailu-kiristyspeliksi...

"Sotaa pakenevat ottavat vaimon ja lapset mukaan. Sotaan lähtevät kulkevat yksin."

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 489
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1040 : 13.08.2019, 10:24:34 »

Tuossa nyt kyllä koplataan kaksi aika eri asiaa - itse jaan kyllä nykyisin nuivan maailmankuvan (en muuten täällä olisikaan), mutta Trumpia en edelleenkään voi sietää - sen verran ääliömäinen, vastenmielinen naisten kähmijä (tai pahempaa), joka tekee parhaansa tuhotakseen koko maailman vetäytymällä kaikista kansainvälisistä sopimuksista ym, ja jonka äärimmäisen typerät twiitit osoittavat ettei tyypillä todellakaan montaa aivosolua ole. Eihän tuosta voi kovin montaa mieltä olla...


Joo, ja Hitlerhän oli hyvin kohtelias ja herrasmiesmäinen kaikille (Göring vielä enemmän). Kohteliaisuuksia piisasi ja muotitietoutta. Samaa voisi sanoa kreivi Draculastakin, mutta paha sekin oli. Samalla myös poliisimurhaaja Steen oli kaikkien naapuriensa mielestä niin hieno herrasmies, että eihän sellainen nyt voi mitään pahaa kenellekään tehdä.

Ja mitenköhän ihmeessä tuo nyt liittyi mihinkään, mitä sanoin?!  :roll:

Trump on idiootti eikä se siitä muuksi muutu. Olivat Hitler ja Göring tai ihan kuka tahansa muu sitten ihan millaisia tahansa. Mitä "logiikkaa".  :roll:
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 728
 • Liked: 4572
 • weltoffen = sturmreif
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1041 : 13.08.2019, 11:00:51 »

Tuossa nyt kyllä koplataan kaksi aika eri asiaa - itse jaan kyllä nykyisin nuivan maailmankuvan (en muuten täällä olisikaan), mutta Trumpia en edelleenkään voi sietää - sen verran ääliömäinen, vastenmielinen naisten kähmijä (tai pahempaa), joka tekee parhaansa tuhotakseen koko maailman vetäytymällä kaikista kansainvälisistä sopimuksista ym, ja jonka äärimmäisen typerät twiitit osoittavat ettei tyypillä todellakaan montaa aivosolua ole. Eihän tuosta voi kovin montaa mieltä olla...


Joo, ja Hitlerhän oli hyvin kohtelias ja herrasmiesmäinen kaikille (Göring vielä enemmän). Kohteliaisuuksia piisasi ja muotitietoutta. Samaa voisi sanoa kreivi Draculastakin, mutta paha sekin oli. Samalla myös poliisimurhaaja Steen oli kaikkien naapuriensa mielestä niin hieno herrasmies, että eihän sellainen nyt voi mitään pahaa kenellekään tehdä.

Ja mitenköhän ihmeessä tuo nyt liittyi mihinkään, mitä sanoin?!  :roll:

Trump on idiootti eikä se siitä muuksi muutu. Olivat Hitler ja Göring tai ihan kuka tahansa muu sitten ihan millaisia tahansa. Mitä "logiikkaa".  :roll:

Mitä Vaniljaihminen juuri sanoi, liittyy hyvinkin "sliipattu käytös"- tai sen puuttumisteemaan. Jos poliitikoille annetaan pisteitä vain näiden käytöstapojen mukaan ja syrjäytetään niiden tavoitteet ja saavutukset, niin metsään mennään ja lujaa. Moni kakku päältä kaunis... Hienoa tietysti olisi jos käytös ja ulkonäkökin olisi kaiken koristukseksi "pipifein", mutta kun maailman mahtimiehiä ei kannata ensisijaisesti ja todella tärkeät asiat poissulkevasti arvostaa näiden ulkokuoren mukaan - johon käyttäytymissännötkin ja hyvä maku, kuuluu. Oma kansa ensin ja rohkeus päätöksenteossa! Siinä ykköslaatuvaatimukset!
"Sotaa pakenevat ottavat vaimon ja lapset mukaan. Sotaan lähtevät kulkevat yksin."

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 489
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1042 : 13.08.2019, 11:26:56 »
Ja mitenköhän ihmeessä tuo nyt liittyi mihinkään, mitä sanoin?!  :roll:

Trump on idiootti eikä se siitä muuksi muutu. Olivat Hitler ja Göring tai ihan kuka tahansa muu sitten ihan millaisia tahansa. Mitä "logiikkaa".  :roll:

Mitä Vaniljaihminen juuri sanoi, liittyy hyvinkin "sliipattu käytös"- tai sen puuttumisteemaan. Jos poliitikoille annetaan pisteitä vain näiden käytöstapojen mukaan ja syrjäytetään niiden tavoitteet ja saavutukset, niin metsään mennään ja lujaa. Moni kakku päältä kaunis... Hienoa tietysti olisi jos käytös ja ulkonäkökin olisi kaiken koristukseksi "pipifein", mutta kun maailman mahtimiehiä ei kannata ensisijaisesti ja todella tärkeät asiat poissulkevasti arvostaa näiden ulkokuoren mukaan - johon käyttäytymissännötkin ja hyvä maku, kuuluu. Oma kansa ensin ja rohkeus päätöksenteossa! Siinä ykköslaatuvaatimukset!

Eiköhän yllä sanomastani käynyt hyvinkin selvästi ilmi, että pelkkä ulkokuori ja käytös EI todellakaan ole syy miksi Trump on täysi idiootti, vaan ihan yhtä lailla myös kaikki tekonsa ja toimensa...?? Jos ei käynyt, niin vikaa on joko tulkinnassa, sisälukutaidossa tai sitten ilmaisussani.


mutta auta armias jos suvakkimies onkin alpha-mokuttaja

En ole ihan varma millainen on "alpha-mokuttaja" ;), mutta itse olen kyllä törmännyt suvakkimiehiin jotka ovat suvakkiudessaan pahempia kuin ketkään tapaamani naiset, todellisia islam-apologeettoja... (Aikana jolloin en vielä tiennyt edes em. termejä.) Varsinkin yliopistoväessä noita on plajon. Eli pelkän sukupuolen mukaan tuota ei voi noin yksinkertaisesti jaotella, kuten mm. kriittinen_ajattelija yllä.

“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 789
 • Liked: 36447
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1043 : 13.08.2019, 12:01:33 »
... kommenteista oli selkeästi luettavissa, että ns. Vasemman laidan naiset* lyövät välit poikki tai lähtevät. Mikäli mies ei muutu tai ole hiljaa, niin ei hyvä heilu. Tosi suvaitsevaista ja asiallista käytöstä.

* Taisi siellä olla ns. Vasemman laidan miehiäkin, ellet sitten lukenut heitä naisiksi.

Tässä ei ole enää ole kyse mielipide-eroista, vaan kultista, jonka tärkeimmät opinkappaleet ovat monikulttuurisuus, globalismi, ilmastonmuutos ja persuviha.

Kultin ulkopuoliset vääräuskoiset pitää puhdistaa lähipiiristä, koska he järkyttävät liikaa aivopestyn mielentilaa.

Ilmassa on aistittavissa samoja partikkeleita kuin veljessodan aikaan, mutta toistaiseksi sota käydään Facebook-bännäyksen kautta, avioerojen kautta, ja kaikkea siltä väliltä.

"Hajoita ja hallitse." Suuri Mädättäjä-Riidankylväjä on tehnyt onnistunutta työtä keskuudessamme.

"Kun vihollinen on yhtenäinen, aiheuta hajaannusta."
- Sun Tzu
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 13:23:04 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Me aiomme teurastaa teidät."
- 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 392
 • Liked: 2305
 • Vihtaasi on kustu!
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1044 : 13.08.2019, 12:33:34 »
...Trump on täysi idiootti, vaan ihan yhtä lailla myös kaikki tekonsa ja toimensa...??

Haluatko lukita vastauksen?

Näin taas nähdään kuinka muoto on tärkeä monille. Ei se mitä sanotaan.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 728
 • Liked: 4572
 • weltoffen = sturmreif
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1045 : 13.08.2019, 12:59:44 »

mutta auta armias jos suvakkimies onkin alpha-mokuttaja

En ole ihan varma millainen on "alpha-mokuttaja" ;), mutta itse olen kyllä törmännyt suvakkimiehiin jotka ovat suvakkiudessaan pahempia kuin ketkään tapaamani naiset, todellisia islam-apologeettoja... (Aikana jolloin en vielä tiennyt edes em. termejä.) Varsinkin yliopistoväessä noita on plajon. Eli pelkän sukupuolen mukaan tuota ei voi noin yksinkertaisesti jaotella, kuten mm. kriittinen_ajattelija yllä.

Alpha-mokuttaja on narsistinen henkisesti pikkulapsen asteelle jäänyt tyranni, jonka pitää saada tahtonsa kaikessa lävitse. Hemmoteltu pikkuprinssi (/prinsessa) toisin sanoen. Alpha-mokuttaja on jo em.:sta johtuen totalitarismin kannattaja, mielipiteenvapauden vastustaja (vain hänen oma mielipiteensä on sallittu) ja vallanhimoinen kontrollifriikki, joka haluaa hallita kaikkia. Alpha-mokuttajan tavoite on keinolla millä hyvänsä yhteiskuntajärjestelmän kaataminen ja sen uudelleen luominen - hänen tahtonsa mukaisesti. Alpha-mokuttajan äärimmilleen kärjistynyt muoto on idealistinen muslimi-alpha-mokuttajamies, ns. integroitunut muslimimamu, joka on opportunisti ja äänestää sen takia vihreitä.


Lisätään vielä:

Tässä äärimmäisessä muodossa, muslimi-alpha-mokuttaja miehessä, hänen moraalinen ylivoimaisuutensa on lyömätön yhdistelmä korkeampiarvoista muslimia ja vasemmistolaista hyväihmistä. Hän on sitä mieltä, että Venezuelakin tarvitsee vain aikaa saavuttaakseen kommunistisen yhteiskunnan ihanteellisen olomuodon. Vasemmistolaisuus ja islam sopii yhteen uskomattoman hienosti.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 14:13:19 kirjoittanut Alabama »
"Sotaa pakenevat ottavat vaimon ja lapset mukaan. Sotaan lähtevät kulkevat yksin."

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 313
 • Liked: 1418
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1046 : 13.08.2019, 17:15:35 »
... kommenteista oli selkeästi luettavissa, että ns. Vasemman laidan naiset* lyövät välit poikki tai lähtevät. Mikäli mies ei muutu tai ole hiljaa, niin ei hyvä heilu. Tosi suvaitsevaista ja asiallista käytöstä.

* Taisi siellä olla ns. Vasemman laidan miehiäkin, ellet sitten lukenut heitä naisiksi.

Tässä ei ole enää ole kyse mielipide-eroista, vaan kultista, jonka tärkeimmät opinkappaleet ovat monikulttuurisuus, globalismi, ilmastonmuutos ja persuviha.

Kultin ulkopuoliset vääräuskoiset pitää puhdistaa lähipiiristä, koska he järkyttävät liikaa aivopestyn mielentilaa.

Ilmassa on aistittavissa samoja partikkeleita kuin veljessodan aikaan, mutta toistaiseksi sota käydään Facebook-bännäyksen kautta, avioerojen kautta, ja kaikkea siltä väliltä.

"Hajoita ja hallitse." Suuri Mädättäjä-Riidankylväjä on tehnyt onnistunutta työtä keskuudessamme.

"Kun vihollinen on yhtenäinen, aiheuta hajaannusta."
- Sun Tzu

Hassua, kun aika moni näkee tuota aivopesua ja kulttimaisuutta juuri siellä vastapuolella, mitä hommaforumikin osaltaan edustaa...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 577
 • Liked: 66559
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1047 : 13.08.2019, 18:58:23 »
Hassua, kun aika moni näkee tuota aivopesua ja kulttimaisuutta juuri siellä vastapuolella, mitä hommaforumikin osaltaan edustaa...

Kuuluu taudinkuvaan. Toisin kuin siellä, täällä kuka tahansa voi saada mielipiteensä esille, ja vastaan saa väittää vapaasti, kunhan noudattaa kohtuullisia käytössääntöjä.

Voi sitten itse kukin arvioida, onko aivopesua ja kulttimaisuutta moniäänisyyden salliminen ja edistäminen vai sen kieltäminen ja estäminen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 789
 • Liked: 36447
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1048 : 13.08.2019, 19:09:56 »
Hassua, kun aika moni näkee tuota aivopesua ja kulttimaisuutta juuri siellä vastapuolella, mitä hommaforumikin osaltaan edustaa...

Joo, eikös vaan olekin hassua! Olen lukenut FB:n "kännissä ja läpällä" -ryhmää lukenut kuukauden, ja vahvistan havaintosi. Mutta jotain eroja on tämän puolen ja vastapuolen välillä saattaa kuitenkin olla ...

Palatakseni asiaan, toissalauantaina vasenvihreä kaverini - joka määritteli minut 20 vuotta sitten "parhaaksi kaverikseen" - avautui (ilmeisesti kännissä) ja ilmoitti FB:ssä, että "ei enää ymmärrä minua, koska olen muuttunut niin paljon".

Hän on aina tiennyt, että mielipiteeni ovat ei-sosialistisia ja kansallismielisiä. Mutta nyt kun ilmapiiri on polarisoitunut polarisoitumistaan, FB-kommenttini, jotka ovat olleet hyvin varovaisia verrattuna hommakirjoitteluuni, olivat liikaa.

Tähän on tultu. 30 vuotta ystävyyttä vessasta alas.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 19:18:38 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

"Me aiomme teurastaa teidät."
- 10v. poika, mahdollinen paluumuuttaja ISIS-leirillä

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 685
 • Liked: 8886
 • Talviteloilla
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #1049 : 13.08.2019, 21:47:20 »
^
Feel U.

Kolme ystävää, *nuoruusvuosista tunnettu, on saanut liiaksi ahdistuskohtauksia poliittisista näkemyksistäni. Ei olla sitten enää missään tekemisissä, paitsi joskus yhteisten tuttujen takia. Sovinnon kättä olen yrittänyt tarjota, mutta natsi mikä natsi, ei tämmöisten kanssa "kuplalaiset veljeile".

Ihan kuin olisin vihatappanut tusinan neekereitä....


Edit. *nyt päälle neljänkymmenen, eli päälle kakskytä vuotta kestäneitä ystävyyssuhteita.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2019, 21:49:19 kirjoittanut käpykaarti »
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Tagit: