HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?

<< < (221/221)

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: Emo - 08.05.2021, 00:05:26 ---En ollut suvaitsevainen edes nuorena, joten en omaa sydäntä MOT.

Ja teille ketkä kerrotte, että lähipiirinne suvakkien kanssa ei mikään asiallinen keskustelu toimi, suosittelen kokeilemaan asiatonta keskustelua.
Pistätte tulemaan faktaa paineella, sanoja sen ihmeemmin valikoimatta ja kuulijaa säästelemättä. Ettekä anna vastapuolelle edes kokonaisia puheenvuoroja, vaan nostatte volyymiä ja huudatte päälle, sekä siinä vaiheessa kun vastapuoli lähtee henkilökohtaisuuksiin niin riemulla riennätte mukaan ja annatte tulla mitä suuhun nousee.
Todennäköisesti vastapuolen suvakki suuttuu, ainahan ne ääliöt suuttuvat, mutta onpa sillä lopulta jo aihettakin 👍🏻

--- Lainaus päättyy ---

RÄÄÄH!

Näin mielessäni "Emo"maisen hahmon lapsensa rippijuhlissa tiskaamassa shampanjalaseja kolmatta kierrosta samaan aikaan kun sukulaiset pieree sohvaan ja vertailee kenen lahjakortissa on eniten nollia.

Tiskipöydän äärestä Emo avaa sanaisen arkkunsa ja hybridivolvo toisensa jälkeen poistuu pihatieltä ja rauha on jälleen tullut tupahan.

-i-

Kristian IV:
Eilen oli kunnon taistot erään koppavan narsistin kanssa, joka yllättäen oli myös suvakki mielipiteiltään. Ne, joilla omaa ajattelua ei ole, helposti napsii argumenttinsä ja maailmankuvansa ympäriltään, lehdistä ja somesta.

Hän aloitti henkilökohtaisen kommentoinnin, lähtien ihmissuhteessa olevista ongelmista mieltäen ne syntyvän lähinnä minusta, joten tästä sitten keskustelu saatiin kun moisiin syytöksiin täytyi toki vastata. Hänen tietäen minun olevan Perussuomalais-henkinen, hän alkoi myrkyttämään perussuomalaisia näiden ollessa " tyhmiä", kun sanovat kaikkea negatiivista vaikkapa maahanmuuttajista taikka seksuaalivähemmistöistä. Näihin toki täytyi vastata sen mukaan, mikä näiden argumenttien logiikka on aikoinaan ollut. Mihinkään näistä syytöksistä EI saa myötäillä konsensusta, sillä myöntyminen jossain yleisessä kysymyksessä tarkoittaa noiden logiikalla myös myöntymistä ja pehmeilyä myös henkilökohtaisessa tilanteessa.

Kunnon, herkullinen riita siitä sitten kuitenkin saatiin. Nuo kun usein lähinnä vihjailevat ja naljailevat kiertelevästi, niin lääke siihen on sitten se, että alkaa latelemaan suoria sanoja, omaa, kokonaisuuteen pohjautuvaa totuutta aiheesta kuin aiheesta. Tykitin tälle, että hän ei todellisuudessa tiedä mistään aiheesta mitään, vaan kopioi mielipiteensä parviälystä sen suhteen, mikä milloinkin tuntuu kannattavimmalta. Nuo piruperkeleet elävät ikuisessa hyväksynnän ja torjunnan- maailmassa, jossa sosiaalisten tilanteiden päämäärä on saada mahdollisimman paljon seläntaputtelua ja kehuja, jopa mielistelyä ja alistumisia, ja välttää torjuntaa eli irvistyksiä ja vastaväitteitä. Ihmiset, jotka lähinnä tähtäävät egonsa eli oman narraationsa kultaamiseen, eivät loppupeleissä pyrikkään viisastumaan ja oppimaan asioita, vaan saada " liittolaisia " ja kehuja arvovaltaisilta tahoilta.

Tuo puri. Noille piruille on hyvä alleviivata, että heidän sosiaalinen pelinsä ei johda viisastumiseen ja asioiden oppimiseen, vaan vain sosiaaliseen hyväksyntään ja siten jonkinlaiseen yhteiskunnalliseen menestykseen. Ne kovasti yrittävät haroa vastaan asia-argumentteihin jonkinlaisella väitteellä, " että tuollainen puhe ei tuo sinulle ystäviä", vaikka se olisi kuinka totta. Ne kieltäytyvät asiakeskustelusta paeten jonkinlaiseen metakeskusteluun siitä, ettei suoria sanoja saa tai kannata sanoa, vaan kannattaa olla mahdollisimman diplomaattinen ja poliittisesti korrekti. Tämä on toki täyttä paskaa.

Tämä henkilö tuli kotiini, aloitti kritiikin poliittisista mielipiteistäni, sai aikaan riidan ja häädin tämän pois. Lopussa, kun tajuttiin että nyt oikeasti paskapuheesta tulee seuraamuksia, alettiin itkua tuhrustamaan. Kaikki tämä, toisen aloittamaan riitaan mukaan lähtö vain tuntui hyvältä ja maukkaalta, ja kunnon itsekeskeiselle pirulle on niin makoisaa ladella kaunistelemattomia totuuksia. Joten älkää pelätkö ristiriitatilanteita, vaan hypätkää vain mukaan varsinkin jos ne on vastapuolen aloittamia. Jotain totta niistä lähinnä seuraa.

Politiikkaa puhumalla saadaan tunteita pintaan, ja jos on palleja jatkaa sitä tietä niin saa aikaan mehukkaan riidan, jossa sitten onkin lupa sanoa asioita miten ne ovat. Millekkään mediasta poimituille valheellisille latteuksille EI pidä nyökytellä, vaan puolustetaan järkeä ja tilastoja viimeiseen asti, niin riita tulee päättymään hyvin sen tietäväisemmän kannalta.

Eli vielä vastaus alkuperäiseen aiheeseen, " Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi", niin vastaus on, että nuivuus on tuottanut tosipuheita ja aikuistumista ihmissuhteissa, jotka muuten saattavat historian painosta jummata lähinnä paikoillaan. Kunnon riita monesti vie asioita eteenpäin, ja se aikuisempi osapuoli riidassa kyllä sen riidan kestää.

Hipinkäppänä:
Tässä on eräs oma kokemukseni suvaitsevaisesta keskustelutyylistä.

Olin päätynyt baaripöytään puolitutun daideilijan, anteeksi kulttuurityöntekijän, kanssa, joka varmaan piti minua olemukseni perusteella hengenheimolaisenaan.
Tyyppi ryhtyi taas, kohtuullisen tuiskeessa, haikailemaan vanhoja hyviä neukkulan aikoja, sitä kun pikkupioneerin elämällä oli vielä sisältöä, eikä olo tuntunut niin tyhjältä.
Pian suomalaisten rasismi, nousevat äärioikeistot ja patriarkaalinen sortokin oksennettiin pöydälle.
Tämä pyhimysmäisesti hymyilevä moraaliposeeraaja oli jo aikaisemmin ärsyttänyt haaveilemalla käytännössä massiivisesta sensuurista ja propagandasta hyvän asian puolesta; kansalle tulisi olla tarjolla vain "rakentavaa" kultuuria ja sitä pitäisi syöttää vaikka pakolla kouluissa, ns. fasistit olisi vaienetava heti keinolla millä hyvänsä ja nettiin olisi päästävä vain omalla nimellä kirjautuneena...

Tuossa vaiheessa olin jo monen työelämän kokemuksen, matkaillessa tehtyjen havaintojen, muualla asuvien sukulaisteni kertomusten, sekä lukemani ja kuulemani kautta, sanoisinko hiukan nuivistunut, ja hyi olkoon, jopa melkoinen antikommunisti. Varsinkin neukkuhaaveilu kiehahti nyt yli.
Menin sitten avautumaan ja kerroin olevani monissa asioissa konservatiivinen, sekä terveen kansallisen itsekkyyden ja oman kulttuurin arvostamisen merkityksessä myös kansallismielinen. Sanani olivat ehkä hiukan tylyjä, mutta en sen enempää kuitenkaan kiihoitellut kansanryhmiä vastaan, kun se ei ole tapanani.

Käytyäni käymälässä huomasin tyypin häipyneen. Pöydälle jääneet silmälasini oli taitettu rikki.
Jokunen päivä myöhemmin näin saman herran muussa yhteydessä. Se katsoi minuun oudosti, ei vastannut tervehdykseen vaan häipyi nopeasti toiseen suuntaan.

Tapahtuma masensi minut pahasti.
olin keväällä jäänyt työttömäksi ja nyt taas opiskelija, eli siis pers'aukinen ja silmälasejaan tarvitseva. Olinpa vielä aiemmin turhamaisuuksissani tuhlannut sellaisiin laseihin joista pidin.
Nyt olin vain kertonut rehellisesti mielipiteeni ja tässä oli tulos.

Kenties tämä on ryhditöntä, mutta tuon jälkeen olen pitänyt mölyt mahassa suvakkiporukoissa, ja niitähän tuttavapiirissäni on kovin paljon. Tämä siis siksi etten enää osaa odottaa näiltä edistyksellisiltä minkäänlaista asiallista mieipiteenvaihtoa.

No, tässä taisi olla kysymys siitä vasemmiston paremmasta, vain omaisuuteen kohdistuvasta, väkivallasta.

Nuivinator:
^Kai teit rikosilmoituksen?

Hipinkäppänä:
En tullut ajatelleeksi. Kuvittelin ensin että on sattunut jonkinlainen vahinko, mutta tyypin käytös seuraavalla kerralla kohdatessamme pisti epäilemään muuta. Olisi ollut vaikea kuitenkaan todistaa mitään. Nyt asia on jo vanhentunut.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta