Kirjoittaja Aihe: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?  (Luettu 419302 kertaa)

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17506
 • covfefe
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #900 : 16.09.2017, 16:34:51 »
Töissä annettiin taannoin käsky ettei saa puhua politiikkaa tai rasistisia mielipiteitä. En tiedä tuliko käsky keskijohdolta vai ylempää.

luultavasti joltain jolla on järkeä. Rasismi ja politiikka tekee bisnekselle pahaa.

Maailma joka olisi puhdas markkinatalous olisi luultavasti paratiisi jossa yksikään työpaikka ei olisi poliittisen loisijan puuhamaa kuten monet kuntien ja valtion virastot. Täynnä mm suomalaisia vastaan rasistisesti suhtautuvaa henkilöstöä joka on valittu virkaansa pelkän poliittisen ansion perusteella.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Vertigo

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 20
 • Liked: 65
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #901 : 16.09.2017, 20:51:34 »
Sama joukko muuten näkee sateenkaariväen vielä toteutumattomat oikeudet suurimpana epäkohtana maailmassa ja puhuvat sujuvasti tätä kummallista feminististä uuskieltä: Tässä taannoin satuin samaan tilaan kahden edellä kuvattuun ryhmään kuuluvan henkilön kanssa ja siinä vaiheessa aloin kuunnella, mitä puhuivat, kun toinen korjasi sanomaansa: "...mies..tai siis mies-oletettu..." Meinasin heittää väliin jonkun hupaisan kommentin, mutta nielaisin sen, kun näin mimmin ilmeen. Erehdyin selvästi luullessani, että kyse oli vitsailusta. Hipsin sitten vaan ihan kiltisti omaan työhuoneeseeni.

Olisi mielenkiintoista tietää, että ketkä oikeasti tuota miesoletettu-ilmaisua oikein käyttävät. Feministit, jotka eivät suostu ideologisista syistä tunnustamaan sukupuolten olemassaoloa? Jotkut transaktivistit? Ainakaan en ole koskaan kuullut kenenkään homomiehen käyttävän tällaista ilmaisua edes vitsinä (en nyt laske sitä, että olen vitsinä käyttänyt itse sitä Hommaforumilla).

No, jos ihan rehellisiä ollaan, en usko että edes tapaukseni henkilöt puhuvat todellisuudessa sujuvasti tätä kieltä. En usko, että kukaan puhuu. Kyseessä on tietoinen vaikuttamiseen pyrkivä kielipeli, jolla ei ole todellisuuden kanssa välttämättä mitään tekemistä.

Toisaalta diskurssissa samanmielisten kanssa pitää yhteisesti omaksuttujen käsitteiden käytön hallinnalla todistaa muille niin oma fiksuutensa kuin joukkoon kuulumisensa. Luultavasti keskustelu, josta nappasin pätkän, käsitteli ylipäätään jotakin sukupuolisensitiivistä aihetta, ja siinä kontekstissa puhujalle tuli kiire korjata lipsahduksensa uskottavuutensa säilyttääkseen.

Toisessa tilanteessa samoille naisille ei tuota mitään vaikeuksia jättää nuo oletettu-etuliitteet pois ja puhua miehistä kollektiivina, johon voi projisoida jos jonkinlaista ennakkoluuloa. Sukupuoli on tällöin hyvin vahvasti olemassa niin mielessä kuin kielessä. Mutta silloin kuin tavoitellaan vaikuttamista, kieli muuttuu oitis.

Feministejä tädit epäilemättä ovat, mutta muuten en haluaisi taustoja tarkemmin avata. Pyrkimyksenä on turvata sekä oma että työnantajan anonymiteetti ja siksi sekä tämän että toisen kertomani tapauksen kontekstit jäävät tarkentamatta.

Lainaus käyttäjältä: Pentecost
Itse olen joutunut puoliavoimeen konfliktiin vanhojen hesalaisten ystävieni kanssa, jotka kaiketi ystävyydestä eivät ole hyökänneet täysin avoimesti. He ovat juuri tälläisiä hyviä ihmisiä ja sanon sen kaikella vilpittömyydellä, että he uskovat omaan asiaansa ja osittain kannattamansa asiat ovat ihan hyviä.

Vaikka olen samaa mieltä siitä, että useimmiten tämä porukka ihan aidosti uskoo tekevänsä hyvää ja ovat noin lähtökohtaisesti ihan kunnon ihmisiä, niin toisaalta omien havaintojen ja kaiken kuulemani pohjalta olisin myös valmis sanomaan, että se hyväntahtoisuus ihmisiä kohtaan ei välttämättä ulotu kovin kauas oman kuplan rajojen ulkopuolelle. Riittävän eri tavalla ajattelevista voidaan puhua hyvinkin ilkeään ja vastenmieliseen sävyyn.

Semiurbaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 541
 • Liked: 32
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #902 : 27.09.2017, 00:34:40 »
Epäilen etten saanut jatkoa erääseen pätkätyöhön kun kritisoin avoimesti toisen työntekijän avointa rasismia. Sikäli aika absurdia kun olen itse maahanmuuttovastainen. Mutta ei vaan kestä kun kaikkia erisävyisiä parjataan ilman perusteita.
"- Aiheen tarkkarajaisuus tekee siitä vaikeasti määriteltävän "

Janne J. M. Muhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 95
 • Liked: 97
  • Janne J. M. Muhonen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #903 : 22.11.2017, 21:02:25 »
Tämän mahdollisesti jo legendaariseksi luettavan ketjun otsikon voi ymmärtää kahdella tavalla: onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi siten, että koet sen itse ongelmana tai siten, että lähipiiri kokee sinun nuivuutesi ongelmana, mutta sinä et.

Harvemmin tulee tarkkailtua sitä, keitä minulla on Facebookissa kavereina, mutta olen viime aikoina huomannut, että jonkinlainen kato käy. Ei ainakaan tähän mennessä varsinaisesta lähipiiristä, kuten sukulaisista, mutta ainakin joskus hyvinäkin tuttavina pitämieni ihmisten osalta.

En koe tätä ongelmana, koska ei kanssani tarvitse olla missään tekemisissä, jos ei halua. En minäkään välttämättä halua olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät halua olla syystä tai toisesta kanssani tekemisissä.

Lähinnä mietityttää se, miten jotkut poliittiset ja aatteelliset näkemyserot johtavat siihen, että toinen henkilö hylätään kokonaan edes yrittämättä keskustella asiasta erikseen. Erikseen sikäli, että ajan oloon muita aikanaan tutustumiseen ja jopa ystävöitymiseen liittyviä ajatuksia on vaihdettu.

Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että tietynlaista ajatusmaailmaa edustavat henkilöt ovat asiassaan niin ehdottomia, etteivät he kestä aitoa vuoropuhelua. Lienenkö ajatuksineni yksin?
"Haataisen mielestä kaikkien helsinkiläisten tavoite on se, että somalinkielisten lasten äidinkieli kehittyy rikkaaksi."

- apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen, Iltalehti, 12.3.2009.

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 085
 • Liked: 5972
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #904 : 23.11.2017, 10:01:52 »
Ongelma on, mitä tehdä niiden ihmisten kanssa jotka yhä luulevat sinun olevan vihreiden äänestäjä. Koko sosiaalinen suhteeni ja hyvät välini heihin perustuvat ainoastaan siihen, että he luulevat minun olevan saman mielinen heidän kanssaan. Totuutta en viitsi kertoa, koska nuo ihmiset muuttuvat hyvin passiivis-aggressiivisiksi ja selän takana mustamaalaaviksi jos heidän kanssaan on avoin. Se on nähty jo niin monta kertaa. Inhottavaa kun vihreiden äänestäjät yhä bondaavat luullen että olen samaa mieltä, enkä voi kuin kuunnella olkapäänä.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 255
 • Liked: 11166
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #905 : 23.11.2017, 10:42:40 »
Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että tietynlaista ajatusmaailmaa edustavat henkilöt ovat asiassaan niin ehdottomia, etteivät he kestä aitoa vuoropuhelua. Lienenkö ajatuksineni yksin?

Ainakin osa näistä punavihertuholaisista todennäköisesti tajuaa jollain tasolla sen, että ovat väärässä, eivätkä pystyisi argumentoimaan kantansa puolesta avoimessa väittelyssä. Siksi väittelyt yritetään kaikin keinoin estää, vaihtaa puheenaihetta, yrittää vaientaa rasisti, fasisti ja natsi -huuteluiden kaltaisilla ad hominem -hyökkäyksillä jne.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 030
 • Liked: 3598
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #906 : 23.11.2017, 11:04:34 »
Totuutta en viitsi kertoa, koska nuo ihmiset muuttuvat hyvin passiivis-aggressiivisiksi ja selän takana mustamaalaaviksi jos heidän kanssaan on avoin. Se on nähty jo niin monta kertaa.

Yritän olla lähipiirini (koostuu lähes yksinomaan vihervasemmistolaista kantaa edustavista) kanssa mahdollisimman avoin todellisista ajatuksistani, etenkin lähimmäisten ihmisten kanssa, mutta totuus on, ettei kaikista ole ottamaan sitä vastaan ja tuo yllä kuvaamasi tapahtuu vääjäämättä.

Kanta maahanmuuttoon on myös hyvin tunnepitoinen ratkaisu ja sillä on tunnepitoinen pohja ja perusteensa, eli kaikenlainen järkeen vetoaminen, kantansa selittely tai edes se omakohtainen tunnepitoinen avautuminen on turhaa, sillä he ovat jo mielipiteensä muodostaneet.
~ La Donna é mobile ~ vanha italialainen sananparsi.
~ Kukapa mies muuten kykenisi oikein ymmärtämään naisten tekojen syyt! Hän ajattelee perinjuurin toisin kuin me! Hänen sielu- ja hermoelämänsä on herkässä vireessä. Monet vaikutteet, mieluiset ja epämieluiset, säilyvät naisissa kauan. ~ tohtori A. Lorand 1923

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 724
 • Liked: 6936
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #907 : 23.11.2017, 11:15:34 »
Koko kuvio jakaa ihmisiä kahtia entistä enemmän. On aivan kuten olisi hyvä ja pahoja ihmisiä. Sen olen muuten huomannut, että minkäänlainen öyhötys tai äänen korottaminen ei kannata. Ikävä ongelma monissa nuivissa on se, että he meuhkaavat ja öyhöttäävät. Tämä on ihan ehdoton no no, jos haluaa vaikuttaa. Ihminen on uskottavampi silloin kun hän on tyyni. Minä käytän ns. naureskelevaa tyyliä, jossa yksinkertaisesti vähättelen ja ihmettelen näiden muiden näkemyksiä, aivan kuten asia (esim. fasismi) ei olisi ongelma ollenkaan.

Mutta muistutan tärkeästä asiasta: They drew the first blood. Ja he myös haluaavat tätä sotaa ja kahtiajakoa enemmän kuin me haluamme rauhaa.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 9 667
 • Liked: 36642
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #908 : 23.11.2017, 11:55:00 »
Oma lähipiirini on varsin suppea ja se on sitä tarkoituksella, silläviihdyn parhaiten omissa oloissani. Nuivuuttani en ole koskaan peitellyt. Olen aina pyrkinyt haastamaan ns. vastapuolen ampumalla alas heidän suvaitsevaista maailmankuvaansa rationaalisin perustein.

Ajattelen niin, että jos ajatusmaailmani on heidän mielestään ongelma, ongelma olkoon heidän. Olen periaatteen mies, eikä luonteeseeni kuulu hiljainen hymistely ja täten hyväksynän osoitus vastapuolen argumenteille. Toki suon heille oikeutensa olla omaa mieltään asioista, mutta pidän tuon oikeuden myös itseni kohdalla. Olen siinä mielessä Linkolalainen, etten hae muiden hyväksyntää ajatusmaailmani kustannuksella. Se olisi itsepetos ja siihen en tule koskaan taipumaan. Vaikeneminen omista mielipiteistään asiayhteydessä, muistuttaa Neuvostoliittoa. Jos ihminen ei omaa rohkeutta käyttää sananvapauttaan, on seurauksena Neuvostoliitto. En tarkoita kuitenkaan sitä, että asioista tulisi suunapäänä olla paasaamassa joka käänteessä.

Varsinainen lähipiirini koostuu kohtuu nuivan ajattelun ihmisistä. Lähipiiri jota edellä kuvailin, koostuu ystävistä/työkavereista. Olen myös huomannut, että mitä enemmän ihmiset haastavat itseään ottamalla asioista selvää muuta kuin Hesarin kautta, se luo pohjan mahdollisen nuivuuden esiin kumpuamiselle. Usein tämä suvaitsevainen maailmankuva johtuu silkasta tietämättömyydestä. Tosisuvakit ovat asia erikseen, heihin ei näytä tehoavan mikään. Onnekseni lähipiiriini ei kuulu "tosisuvakkeja" ensimmäistäkään.

Pointtini on; hiljainen hymistely estää nuivuuden leviämistä varsin tehokkaasti. Se etteivät ihmiset avaa suutaan silloin kun on sen paikka, osaltaan edistää suvaitsevaisen ajatusmaailman valloitusretkeä. Itse kunkin pitää kohdallaan levittää nuivaa ajatusmaailmaa siellä missä vaikuttaa. Sitä tehtävää ei voi ulkoistaa vain muutamalle harvalle yksilölle, se on varmin tapa hävitä peli. Asenteella ja asiallisesti, mutta rohkeasti oman mielipiteensä julki tuoden. Levittäkää nuivaa sanomaa keskuudessanne, ilman sitä se ei koskaan tule kasvamaan riittäviin mittoihin, ei ainakaan ajoissa.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2554
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #909 : 23.11.2017, 12:01:30 »
Sameissa vesissä ollaan täälläkin, niissä punavihreissä. Ja löytyy yksi kappale pääministeri Sipilän hillitöntä ihailijaa joka aina keskustelun keskellä vaatii tälle työrauhaa ja kritiikin loppumista. Juuri meinasi sormet tärähtää näppäimille  tömättyäni artikkeliin "Miksi sosiaalidemokraatit flirtailevat oikeistopopulistien kanssa"  että mikäs se semmoinen oikeistopopulisti on. Mutta kiltisti muistin ettei täällä aleta huutelemaan, korkeintaan peukutetaan ja odotetaan että korkeampi toveri avaa keskustelun.

Ilmeisesti tässä on välit yhteen suuntaan nuukahtaneet kun puolustin ihan varovaisesti Katalonian itsenäisyyttä. Ei sellaista mennä tekemään, se on rajat ylittävää solidaarisuutta nyt.

Niin, voiko noille mitään? Ei voi. Suurin osa elää keskiluokkaista konservatiivista elämää johon päälle on liimattu näennäisboheemi näennäis vapaamielinen ajattelu. Kuten ystävättäreni joka kahvipöytäkeskustelussa tokaisee että on miettinyt jos alkaisi lesboksi  :facepalm: Siinä voi vaan mykistyä sitä logiikkaa millä nämä toimivat ja kun on aukoton ryhmä joka tarkkailee toisiaan ja välittää vain oikeita asioita ei sinne ole mahdollista tuoda "vääriä" mielipiteitä edes sivulauseen vertaa.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 800
 • Liked: 2148
 • Totuuden Suurlähettiläs
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #910 : 23.11.2017, 13:02:20 »
Niin, voiko noille mitään? Ei voi. Suurin osa elää keskiluokkaista konservatiivista elämää johon päälle on liimattu näennäisboheemi näennäis vapaamielinen ajattelu. Kuten ystävättäreni joka kahvipöytäkeskustelussa tokaisee että on miettinyt jos alkaisi lesboksi  :facepalm: Siinä voi vaan mykistyä sitä logiikkaa millä nämä toimivat ja kun on aukoton ryhmä joka tarkkailee toisiaan ja välittää vain oikeita asioita ei sinne ole mahdollista tuoda "vääriä" mielipiteitä edes sivulauseen vertaa.

Tuo näennäinen suvaitsevaisuus ja näennäinen ihmisrakkaus ja näennäinen vapaamielisyys ovat tässä juuri se, mikä itseäni rasittaa suunnattomasti. Syykin siihen on selvä. Se on pintapuolinen ja toisiltaan kopioiva ajattelu, jota ei oikeastaan voisi kutsua ajatteluksi ensinkään.

Tälläisiä myötäjuoksijoita on historia pullollaan. He ovat riemurinnoin kannattaneet milloin kommunismia, sosialismia, fasismia kuin kansallissosialismiakin. Jokaisena aikana heille on ollut turhaa - ja jopa vaarallista - sanoa vastaan.

Tiivistäen voisi sanoa, että tälläiset ihmiset ovat yleensä hyvin kaukana omista ihanteistaan, kuten (sanan)vapaudesta, ihmisoikeuksista, solidaarisuudesta jne. Niistä kyllä paasataan, mutta niitä ei toteuteta juuri missään. Näille ihmisille ne ovat vain mainossanoja, joilla markkinoidaan sitä Ainoaa Oikeaa Vaihtoehtoa.
Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 2543
 • Intelligent blue eyes!
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #911 : 23.11.2017, 13:03:18 »
Todistin työpaikalla mielenkiintoista episodia; Lauma toimiston naisia ruokalassa. Yksi niistä on nuivaksi tietämäni eukko, joka alkoi tilittää jonkun matun hänelle tekemästä ilkeydestä. Nainen käytti matusta jotain epäkorrektia substantiivia tyyliin karvaranne tms. Eräällä pöydässä istuvalla ubersuvakilla kilahti ihan toaalisesti. Rasismihuutoa tuli. Sitten se nousi kiivaasti ylös ja melkein itkua vääntäen poistui takaisin toimistolle. En tiedä puhuvatko vielä/enää toisilleen.

Yhdessä toisessa tilanteessa muijat puhuivat kahvipisteellä politiikkaa. En ollut hollilla, mutta työpisteeni oli kuuloetäisyydellä. Kahvit meinasivat lentää näppikselle, kun yksi tättähäärä huusi kovaan ääneen "Ah! Angela Merkel on upeeeea nainen!!"
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 686
 • Liked: 1823
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #912 : 23.11.2017, 13:06:33 »
Lähinnä mietityttää se, miten jotkut poliittiset ja aatteelliset näkemyserot johtavat siihen, että toinen henkilö hylätään kokonaan edes yrittämättä keskustella asiasta erikseen. Erikseen sikäli, että ajan oloon muita aikanaan tutustumiseen ja jopa ystävöitymiseen liittyviä ajatuksia on vaihdettu.

Minä en juurikaan esittele poliittisia ajatuksiani tai näkemyksiäni maahanmuuttopolitiikasta facessa. Kaverilistalta löytyy Halla-aho, Sebastian Tynkkynen sekä muutama muu nuiva, joidenka postauksista tykkäilen sekä satunnaisesti kommentoin. Kaverilistani on aika pieni eli pitkälti alle kaksisataa. Kaverilistalta on muutama tyyppi karsinut itsensä pois ja heidän taustansa perusteella tulkitsen, että syynä on heidän oma vihervasemmistolaisuutensa.

Pidän tuota vähän outona. Eihän eri mieltä olemisessa ole mitään kummallista..? Muutama tyyppi kaverlistaltani on maailmankatsomukseltaan todella vihervasemmistolainen ja se näkyy heidän toiminnassaan facessa. Ei minulla ole käynyt mielessä, että karsisin heidät pois heidän näkemyksiensä perusteella. Päinvastoin. Eli pikemminkin seuraan aika suurellakin mielenkiinnolla, että mitä he postailevat ja mitä sillä puolella skeneä tapahtuu.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 589
 • Liked: 6701
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #913 : 23.11.2017, 13:17:48 »
Minulle ei ole nuivuus aiheuttanut ongelmia missään. Tuttavapiirini on pääosin akateeminen ja koostuu järki-ihmisistä. Heitä yleensä ärsyttää se valheellisuus, jonka päälle Suomen kritiikitön maahanmuuttopolitiikka on rakennettu.

Netin kautta sen sijaan törmää ihmisiin, jotka suuttuvat järjen käytöstä. He ovat kai niitä vihervasemmistolaisia ja muita ääriryhmien edustajia.

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3433
 • Banned
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #914 : 23.11.2017, 13:24:40 »
Tiivistäen voisi sanoa, että tälläiset ihmiset ovat yleensä hyvin kaukana omista ihanteistaan, kuten (sanan)vapaudesta, ihmisoikeuksista, solidaarisuudesta jne. Niistä kyllä paasataan, mutta niitä ei toteuteta juuri missään. Näille ihmisille ne ovat vain mainossanoja, joilla markkinoidaan sitä Ainoaa Oikeaa Vaihtoehtoa.

Yleensä noista joukoista nousee sitten sopivissa olosuhteissa kansainvälisiä kuuluisuuksia kuten Che Guevara, Klaus Barbie, Ratko Mladic näin muutaman mainitaseni.
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Janne J. M. Muhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 95
 • Liked: 97
  • Janne J. M. Muhonen
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #915 : 23.11.2017, 18:39:48 »
Lähinnä mietityttää se, miten jotkut poliittiset ja aatteelliset näkemyserot johtavat siihen, että toinen henkilö hylätään kokonaan edes yrittämättä keskustella asiasta erikseen. Erikseen sikäli, että ajan oloon muita aikanaan tutustumiseen ja jopa ystävöitymiseen liittyviä ajatuksia on vaihdettu.

Minä en juurikaan esittele poliittisia ajatuksiani tai näkemyksiäni maahanmuuttopolitiikasta facessa. Kaverilistalta löytyy Halla-aho, Sebastian Tynkkynen sekä muutama muu nuiva, joidenka postauksista tykkäilen sekä satunnaisesti kommentoin. Kaverilistani on aika pieni eli pitkälti alle kaksisataa. Kaverilistalta on muutama tyyppi karsinut itsensä pois ja heidän taustansa perusteella tulkitsen, että syynä on heidän oma vihervasemmistolaisuutensa.

Pidän tuota vähän outona. Eihän eri mieltä olemisessa ole mitään kummallista..? Muutama tyyppi kaverlistaltani on maailmankatsomukseltaan todella vihervasemmistolainen ja se näkyy heidän toiminnassaan facessa. Ei minulla ole käynyt mielessä, että karsisin heidät pois heidän näkemyksiensä perusteella. Päinvastoin. Eli pikemminkin seuraan aika suurellakin mielenkiinnolla, että mitä he postailevat ja mitä sillä puolella skeneä tapahtuu.

Minun piti itse asiassa kyselläkin aiemmassa postauksessani, että kuinka usein hommalaiset poistelevat vastakkaisella tavalla ajattelevia ihmisiä kavereistaan someyhteisöissä ja nimenomaan siksi, etteivät kestä heidän mielipiteitään. Veikkaan, että tämä määrä on keskimäärin erittäin pieni verrattuna sen toisen skenen edustajien toimintaan, joka taas kääntäen kertoo punavihreiden ehdottomuudesta. Toisaalta tämä taas kertoo epävarmuudesta, kuten yllä kommentoi toveri Skeptikko. Ja kyse on todellakin mielipiteistä.

Kun esittelee näkemyksiään maahanmuutosta sekä monikulttuurisuudesta Facessa, kuten minä - toisin kuin Oto Hascak - teen, saattaa tämä saada aikaan punavihreässä vastaanottajassa jonkinlaisen "äkkiä pois epämiellyttävän asian ääreltä" -reaktion. Helpompi poistaa toinen ihminen esiintuloineen feedistä, jotta on seesteisempää olla ja seurata mieluummin samanoikeamielistä eetosta.
"Haataisen mielestä kaikkien helsinkiläisten tavoite on se, että somalinkielisten lasten äidinkieli kehittyy rikkaaksi."

- apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen, Iltalehti, 12.3.2009.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 479
 • Liked: 1166
 • Puolinuiva
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #916 : 23.11.2017, 19:06:51 »
Pahinta on olla allekirjoittaneen tavoin "puolinuiva", koska nykyisessä tulehtuneessa keskusteluilmapiirissä se tarkoittaa, että olet sekä rasisti että suvakki. Olen ratkaissut ongelman olemalla esittelemättä poliittisia mielipiteitäni sosiaalisessa mediassa. En edes "tykkäile" mitään poliittista Facebookissa. Ammatissani objektiivisuus ja uskottavuus on erittäin tärkeää, ja suvakkihuoranatsiksi leimautumisella olisi vakavia ammatillisia seuraamuksia. Omalla nimelläni ja kasvoillani voin puhua politiikkaa vain perheen ja lähimpien ystävieni kanssa.
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 036
 • Liked: 5107
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #917 : 23.11.2017, 19:52:21 »
Olen huomannut elämässäni Jussinkin linjaaman lainalaisuuden, että ei ole olemassa oikeaa tapaa olla mamukriittinen.

Kun kerran kysyin muutoin hyvin epäpoliittiselta tavis tuttavaltani, mikä voisi olla hänen mielestään liian suurta maahanmuuttoa (ehdotin 100k, miljoona, 100 miljoonaa?), kiihtyi hän kovasti ja hihkaisi, ettei mitään ylärajaa voida asettaa!

Samoin, kun toisessa yhteydessä nostin esiin Japanin kireän mamupolitiikan, sanoi vastapuoli ykskantaan, että Japaninkin on ennen pitkää PAKKO alkaa ottaa paljon mamuja ja sillä sipuli.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 312
 • Liked: 11542
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #918 : 23.11.2017, 20:23:06 »
Lähetä @Tavan sille kaverillesi tämä BPS video. Saa miettiä sitä pitkään.

https://youtu.be/GoSnGXS1WVc
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 026
 • Liked: 4267
 • blöder Klugscheißer
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #919 : 23.11.2017, 23:03:39 »

Minun piti itse asiassa kyselläkin aiemmassa postauksessani, että kuinka usein hommalaiset poistelevat vastakkaisella tavalla ajattelevia ihmisiä kavereistaan someyhteisöissä ja nimenomaan siksi, etteivät kestä heidän mielipiteitään. Veikkaan, että tämä määrä on keskimäärin erittäin pieni verrattuna sen toisen skenen edustajien toimintaan, joka taas kääntäen kertoo punavihreiden ehdottomuudesta. Toisaalta tämä taas kertoo epävarmuudesta, kuten yllä kommentoi toveri Skeptikko. Ja kyse on todellakin mielipiteistä.

Kun esittelee näkemyksiään maahanmuutosta sekä monikulttuurisuudesta Facessa, kuten minä - toisin kuin Oto Hascak - teen, saattaa tämä saada aikaan punavihreässä vastaanottajassa jonkinlaisen "äkkiä pois epämiellyttävän asian ääreltä" -reaktion. Helpompi poistaa toinen ihminen esiintuloineen feedistä, jotta on seesteisempää olla ja seurata mieluummin samanoikeamielistä eetosta.

Itselläni on meneillään hieman vaikea tilanne. Näiden "suvakkien" kanssa on niin paljon yhteistä ja niin paljon menetettävää, että ainakin toivon sen tuomiopäivän olevan edelleen hyvin kaukana. Ketään en ole siis poistanut vielä, mutta listat ovat jo valmiina. En osallistu varsinaisesti facessa minkäänlaiseen poliittiseen keskusteluun, heitän jotain varovaisia kysymyksiä toisinaan ja tarkkailen tilannetta. Huomion myös paljon somessa olevien kantaaottamattomien ihmisten reaktioita ja panen mieleen mahdolliset "kaappinuivat". Facebook-kaverini edustavat kyllä itse asiassa kaikennäköistä maailmankatsomusta ja se tarjoaa paljon aineistoa pohdinnalle.

Suvakille on tyypillistä olla somessa hyvin avoin kaikesta, nuivuuden merkki on mystinen hiljaisuus. Tätä mieltä ainakin olen.

Hyvin paljon siitä materiaalista, jota tänne kirjoitan, perustuu ainakin osittain somessa havaitsemiini ilmiöihin. Odotan sitä päivää kyllä, että joku outtaa minut, mutta en usko sen tapahtuvan helposti, sillä minä pidän kyllä huolen siitäkin että someen ja hommalle tulen kirjoittaneeksi keskenään hyvin erilaista aineistoa.
Neuvostoliittotasavallan arkea...

vasen_laita

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 105
 • Liked: 81
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #920 : 23.11.2017, 23:21:24 »
Minä ole alkanut hiljalleen tulemaan nuivuuskaapista, liityin PS:ään ja aloin tekemään Laura kampanjaa. Tätä kautta on tullut myös oikein paljon oikein ajattelevia ystäviä. Vanhat punaviherfasistihipit jotain facessa välillä piipittää, mutta kun niillä ei ole mitään argumentteja niin ei juuri haittaa.. Suurinta osaa en ole tavannut 10 vuoteen, joten sillain ei hirveesti väliäkään. Suosittelen aktivoitumista ja kaapista ulostuloa, se voi joissain tapauksissa kirpaista, mutta sellaisia tapauksia voi vaikka kutsua kahville keskustelemaan tai jotain.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 026
 • Liked: 4267
 • blöder Klugscheißer
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #921 : 24.11.2017, 18:32:37 »
Toisaalta kyllä hieman epäilen kaikkea ryhmään liittymistä. Silloin pitää alkaa jakaa kaikki sen ryhmän arvot ja mielestäni siinä pienenee itsenäisen ajattelun mahdollisuudet, kun tulee tilalle joku sosiaalinen ryhmäkuri. Olen nähnyt kyllä, kuinka jollekin alkaa tulla paljon kavereita silloin kun tämä liittyy johonkin organisaatioon. Siinä on etunsa, pääsee bileihin ja muuta, mutta siinä on myös vahva pinnallisuus läsnä. Sellainen ei sovi minulle. Koska kuitenkin saatan pitää ihmisestä paljonkin riippumatta tämän mielipiteistä, valitsen mieluummin väliaikaisen ignoroinnin kuin teen mitään kohtalokasta. Minua kiinnostaa enemmän kaikki se, mitä kuulen näiden puhuvan seinien takana kuin se, mitä ne julistavat avoimesti.

Saatan äänestää Lauraa, mutta kampanjaan mukaan lähteminen.. Jonkun mielestä pelkuruutta, toisten mielestä viisautta, kolmansien mielestä itsekkyyttä.
Neuvostoliittotasavallan arkea...

Ida Sofia Arvopohja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 29
 • Liked: 98
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #922 : 05.12.2017, 16:06:50 »
Tämän päivän alpakkagate jurppii siinä mittakaavassa, että tekisi kovasti mieli osallistua kulkueeseen. Kotona voi tulla sanomista. Mieheni ei ole typerä, joten tuskin hän alkaa vinkumaan, että "bwaaah, vaimoni on natsi", mutta jotain sananvaihtoa varmaan seuraa. Sekä minä että siskoni olemme aviomiehiämme nuivempia. Äijät laskevat itsensä tolkun ihmisiin.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2017, 17:30:24 kirjoittanut Ida Sofia Arvopohja »

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 695
 • Liked: 6890
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #923 : 05.12.2017, 18:21:22 »
Tämän päivän alpakkagate jurppii siinä mittakaavassa, että tekisi kovasti mieli osallistua kulkueeseen. Kotona voi tulla sanomista. Mieheni ei ole typerä, joten tuskin hän alkaa vinkumaan, että "bwaaah, vaimoni on natsi", mutta jotain sananvaihtoa varmaan seuraa. Sekä minä että siskoni olemme aviomiehiämme nuivempia. Äijät laskevat itsensä tolkun ihmisiin.

Hyvä viesti! Täällä hommalla kun sitkeästi elää klisee että mies ei voi olla suvakki muutoin kuin miellyttääkseen naisia.

Leostoa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 157
 • Liked: 319
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #924 : 01.05.2018, 20:44:00 »
Toisinaan on pientä draamaa havaittavissa sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät voi sulattaa suoraa puhetta.
Toisaalta osaan olla diplomaattinen, mutta ennemmin tai myöhemmin asiat on sanottava suoraan.
Yksi vanha kaveri jotenkin suvakkiintui siinä määrin että yksipuolisesti on pyrkinyt katkaisemaan yhteyksiä
koska rassissmi jne. Niinkin on käynyt että naispuoleinen suvaitsevainen on alkanut kaveerata, mutta
huomatessaan esim. fb:n päivitykseni vaikkapa islamiin liittyvistä lieveilmiötä tai Trumppia koskien,
on irtautunut ainakin fb-kaveruudesta.

Veikkaan että näillä on monesti sellaiset piirit, että jos kaverina on vääräoppinen, niin joutuvat itse silmätikuksi.
Tämä voisi selittää myös erään opiskelukaverin käytöksen aikanaan. Oikein mukava ja fiksu kaveri, jonka kanssa
yhteistyö projektien kanssa sujui erinomaisesti. Suorapuheisuuteni vuoksi hän kuitenkin silminnähden, ja varmuuden
vuoksi muisti mainita monille ihmisille siitä että olemme hyvin erilaisia ihmisiä (etenkin mielipiteiltämme). Rehellisyyden
nimissä täytyy kyllä sanoa, että hänelle kerroin keksimiäni ja tuntemiani muslimi- ja nee**rivitsejä. Ilmeisesti ne
eivät sitten ole enää yleisesti muodissa.
« Viimeksi muokattu: 01.05.2018, 20:55:11 kirjoittanut Leostoa »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 872
 • Liked: 28003
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #925 : 01.05.2018, 20:48:05 »
Yksi ystävä ei voi kuunnella enää Ted Nugentia, koska Ted on trumpisti. :flowerhat: :flowerhat:
Euroopan parlamentin "selkeä ja uskottava strategia" on ollut kutsua maailma kylään. Se on kolmannen maailmansodan jälkeen nopein tapa tuhota ei pelkästään unioni vaan koko Eurooppa.
- Jäsen Roope

Trumpin varoitus: "Maahanmuutto vie Euroopan mennessään"
- Die Welt 12.7.2018, (suomennos jäsenen Akez)

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 424
 • Liked: 4752
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #926 : 01.05.2018, 20:52:30 »
Hehee,

Juu, ei tuota nykyään ongelmia. Olen yrittämässä epäsosiaalisuuden maailmanennätystä ja päässyt siihen vaiheeseen, ettei ole enää yhtään ystävää ja vain pari kaveria.
Saan olla nuiva ja vittumainen ihan rouvan kanssa kahdestaan.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 136
 • Liked: 14270
 • Soon korkeemmas käres!
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #927 : 01.05.2018, 22:18:09 »
Kyllä tässä täytyy välillä nuoralla tanssia.

Facebookissa jos heittää jotain nuivaa settiä, siitä seuraa muutaman suvakkikaverin kanssa yleensä öinen (heillä kännipostauksia?) vääntö ja kun minä sanon "olen eri mieltä" he sanovat "sinä olet...". Eli he eivät ole eri mieltä, vaan ihan avoimesti luokittelevat minut mielensä mukaan sen perusteella mitä sanon. Kun yritän kääntää puheen mielipide-eroihin, asia jatkuu "tietysti sanot noin koska sinä olet..." Jos tuosta vielä yrittää sanoa, että sanoessaan mikä minä heidän mielestään olen he solvaavat minua, jolloin he väittävät, että kyse on siitä, että poliitikon pitää kestää kritiikkiä. Jos yritän kysyä ymmärtävätkö nämä mikä ero on ajatusteni kritisoimisella ja minun solvaamisellani, he eivät näe mitään eroa.

Yksi ihmissuhde on katkennut tyystin nuivuuden ja persuehdokkuuden vuoksi. Mutta niinpä se on, että jos "ystävyys" ei kestä erilaisia mielipiteitä, se ei ole ollut koskaan oikeaa ystävyyttä. Sinänsä hassua, että joku on saattanut feikata ystävyyttä jopa 30 vuotta. Muutama muu kaveruus myös jäähtynyt. Välillä myös parisuhteessa salamoinut. Ei ole helppoa nähdä koko maailman tuskaa ja keskustella ihmisten kanssa jotka joko eivät näe maailmassa samassa suhteessa mitään vikaa tai sitten kääntävät sille selkänsä, koska eivät voi yksilönä siihen vaikuttaa. Jonkinlainen ahdistumisen pelko myös saattaa saada ihmiset toisinaan sulkemaan silmänsä faktoilta.

Puhekumppania olen joskus kaivannut. Muutaman hompanssin tai ex-hompanssin puhelinnumero löytyy luurista ja joskus on tunteja juteltu aiheesta, josta en voi kenellekään muulle lähipiirissäni avautua. Suuri kiitos siitä heille.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 695
 • Liked: 6890
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #928 : 01.05.2018, 23:10:15 »
Minun paras kaverini on  todellinen kukkahattusetä mutta maahanmuuttopolitiikasta ei hänen kanssaan viitsi alkaa vääntämään.

Kaiken lisäksi hän on kroonisesti sairas ja on todella riippuvainen erityissairaanhoidosta. Hän ei oikein tunnu ymmärtävän että mitä enemmän matuja Suomeen lappaa niin sitä vähemmän hänen hoitoihin on rsursseja.

Satuolento

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 20
 • Liked: 108
Vs: Onko nuivuus tuottanut ongelmia lähipiirissäsi?
« Vastaus #929 : 02.05.2018, 07:08:57 »
Olen ollut tosi varovainen netissä ja kahvipöytäkeskusteluissa jo vuosia, koska työskentelen ympäristöalalla, jossa kaikkien pitää jakaa samat arvot kaikissa asioissa tai tuomio iskee välittömästi. Kerran jäädessäni kahville kahden erään toimistotyöntekijän kanssa, keskustelu pikkuhiljaa eteni nuiviin aiheisiin ja ilokseni huomasin, että kas, siinähän istuu fellow nuiva! Oltiin vähän ällikällä lyötyjä molemmat :D Harmikseni hän lopetti pitkän työsuhteensa ja siirtyi muihin kuvioihin, mutta siitä sai voimaa.

Facessa mut on viherlynkattu pariin otteeseen ihan mitättömistä asioista. Tai niinhän mä luulin, mutta mulle selvisi, että on kyse elämästä ja Varmasta Kuolemasta  :roll: Luulin siis vielä olevani varovainen, mutta juu ei.

Mutta: työkuviot etenevät siihen tahtiin, että positumiseni ympäristöhommista näyttää olevan nyt 70% varmaa tämän vuoden puolella. Ympäristö ja luonto on edelleen mulle tärkeitä, mutta tämmöisen rassismushirviön panosta sinne ei varmaan tarvita.

Tagit: