UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-03-09 HS: Perussuomalaiset jäivät Ruotsin-laivalla etniseksi vähemmistöksi  (Luettu 86045 kertaa)

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 890
 • Liked: 3617
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/veltto-virtanen-uhmakkaana-hottentotti-encore-ja-kantelu-jsnaan/173778

Kansanedustaja Veltto Virtanen aikoo esittää kohutun Hottentotti-laulun Tampereella kulttuuri-iltapäivässä lauantaina.

Virtanen kertoo, että tapahtuman järjestäjät ovat tilanneet häneltä laulun ja hän aikoo laulaa siitä ainakin säkeistön. Virtanen kytkee laulun sanojensa mukaan suomalaisen kulttuurin kieltojen ja sensuurien maailmaan.

Kansanedustajan esittämästä laulusta nousi kohu Helsingin Sanomien kirjoitettua Virtasen keskeytetystä keikasta perussuomalaisten keikalla. Virtanen on tekemässä kantelua Helsingin Sanomien jutusta Julkisen sanan neuvostoon

Kettu2

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 261
 • Liked: 0
 • Maahanmuuttohysteerikko
En nyt tiedä onko tänne järkeä postata joka ainoaa pikkunäppärää analyysiä tapahtuneesta, mutta tässä on nyt Ville Sutisen näkemys tapahtuneesta Turun Ylioppilaslehdessä. Kirjoituksena tämä kun ei nyt huonoin ollut, vaikka näkemyksestä ollaan montaa, tai no ehkä yhtä, mieletä.

Lainaus
Avoin kirje Anu Saukon äänestäjille

On osuvaa, että Perussuomalainen puolue järjesti viikko sitten laivaristeilyn: he voivat peräti käväistä ulkomailla, mutta missään nimessä ei rantauduta, ei ainakaan vilkaista toista kulttuuria tai yritetä tutustua siihen – ollaanhan perussuomalaisia, puhtaita venäläisiä ja ruotsalaisia kaukaa historian takaa.

Monet ovat kritisoineet Pertti ”Veltto” Virtasen tempausta mainitulla risteilyllä: hän piti monologin itsestään, lauloi hassun laulun ja kommentoi rasistisesti sähkökatkoa. Puoskarit ovat kuitenkin väärässä: Veltto Virtanen puolusti kansakuntamme perinteisiä arvoja, jotka ovat leimanneet sukuamme pitkään.

Mitä siniristinen kansamme muka olisi ilman ruotsinlaivoja, neloskaljasalkkuja, baskeripäistä narria, Piña Coladaa ja autokannen alapuolen pienissä hyteissä väärää ehdokasta äänestäneen vaimoa kuksivia kunnallisvaaliehdokkaita? Juuri näinhän syntyy seuraava sukupolvi puhtoisia suomalaisia karaokemikki kädessä, leijonapaita päällä ja HK:n kuorettomat nakit silmillä. Se on sukumme selviytymismekanismi.

Kun vanha kaveriporukkamme oli jotakuinkin 16-vuotiasta, lähdimme ruotsinristeilyille. Laivan infossa kerroimme huolestuneina virkailijoille, että ystävämme Anu Saukko on kadonnut. He kuuluttivat: ”Anusaukko, anusaukko, teitä pyydetään saapumaan kannelle kuusi Tax Free -myymälän eteen.”

Perussuomalaisten risteily palautti mieleen näitä kalliita teini-iän muistoja. Pian kaiken maailman musulmaanit vievät meiltä kuitenkin naisten ja työpaikkojen lisäksi myös ruotsinlaivat ja juhannusyöt –  ja tietenkin lapsuuden ikimuistoisen klassikon, Hottentottilaulun. Siihen katkeaa honkien katveessa koheltava suomalainen sukuhaara ja oluen tuontirajoitusten poistamisen puolesta sotinut kansa.

Maahanmuuttajia kritisoidaan kunniamurhista. Vuoden pakolaisnaiseksi valittu afganistanilaissyntyinen Nasima Razmyar on vastustanut aktiivisesti juuri kunniaväkivaltaa. Onneksi tomera suomenniemen asukki ei voi syyllistyä kunniaväkivaltaan, sillä kunniansa hän on jo menettänyt kasikannen kasinolla hoilatessaan ”Den glider in, den glider in” kaljamäyräkoirasta taiteltu lagerinseppele päässään.

VILLE-”VELTTO” SUTINEN
http://www.tylkkari.fi/kolumni/avoin-kirje-anu-saukon-aanestajille

rekttk

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 160
 • Liked: 1

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=2050297


Kansanedustaja Pertti Veltto Virtanen tulkitsi kohua herättäneen Hottentotti-laulun jäljittelemättömään tyyliinsä sankalle yleisöjoukolle Tampereella.

Laivakeikalla kyseisen kappaleen esitys synnytti epäilyjä rasistisista mielipiteistä.

- Tampereen lähes ihmisystävällisimmästä henkilöstä on tehty rasisti. Olen saanut pahemman kohtelun kuin nuorempana konsanaan, kertoo Virtanen.

Koulupoikana Virtasta kuvattiin n-sanalla.

- Nuorena minua sanottiin notkeuteni takia valkoiseksi neekeriksi. Otin sen myönteisenä. Olisin halunnut olla se, Virtanen sanoo.

Hottentottilaulu on Jukka Virtasen uran ensimmäinen sanoitus. Puoli vuosisataa laulun syntymän jälkeen sen ylle on kasautunut kummaa painolastia.

- Laulu on sankaritarina. Se on talvisodan hengessä tehty laulu siitä, kuinka pienempi pärjää isommalle. Oivalluskyky ja rohkeus palkitaan, sanoo Veltto Virtanen sanoo.

Totuusko?

 • Vieras
Tuo velton show oli kaikenkaikkiaan varsin hilpeä esitys. Arvoisa puhemieskin sai tuta velton sanan säilästä  :D

Johtuisiko tuo suomalaisten ylikorostunut itsesensuuri (lakukääre, n-suukot, hottentotti...yms.) huonosta kansallisesta itsetunnosta?

Professori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 488
 • Liked: 2662
  • Professorin ajatuksia
Tieteellistä kirjallisuuden seurannassa tuli tänään vastaan mielenkiintoista tietoa Hottentoteista eli khoisaneista. Heistä muutaman koko genomi on sekvensoitu ja tutkimuksen tulokset olivat varsin mielenkiintoisia.

Paljastui, että hottentotit ovat varsin monimuotoinen ryhmä, jonka jäsenet ovat keskenään erilaisempia kuin vaikkapa suomalaiset ja kiinalaiset. Samoin ilmeni, että simpanssin genomi muistuttaa enemmän suomalaisten kuin hottentottien genomia. Lisäksi hottentoteilla oli joitain geenimuotoja, jotka olivat selvästi sopeutumia heidän metsästäjä-keräilijä-elintapaansa. Kovin mielenkiintoisesta kansasta kertoo siis tuo vanha kansanlaulu!

Myös Desmond Tutun genomi oli sekvensoitu, ja siinä yhteydessä paljastui, että joku hänen äitilinjassaan (siis äidinäidin..jne..äidinäiti) oli ollut hottentotti!
 
Kirjoitin aiheesta pidemmän jutun blogiini, jos joku haluaa katsoa. Linkki tuossa sigussa.

Niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus.
Lisää ajatuksia: http://professorinajatuksia.blogspot.com/

Tagit: