HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Pauli Vahtera: Maahanmuuton aiheuttamat kustannukset

(1/12) > >>

Jussi Savola:
Tuli HS:n keskustelussa vastaan mielenkiintoinen tutkimus.

Suosittelen vilkaisemaan: "Maahanmuuton aiheuttamat kustannukset" / Pauli Vahtera 8.2.2010

http://ohjelmat.yle.fi/files/ohjelmat/u3219/Maahanmuuttajan_aiheuttamat_kustannukset.doc

suomelle:
Koska kirjoiuksessa olevan tilaston voi lukea vain lataamalla se ensin .doc muodossa omalle koneelle, TÄÄLTÄ löytyy sama normaalina websivuna.

Esimerkiksi kohta "Yhden maahanmuuttajan pitkäaikaiskustannukset" saattaa olla hieman sekavan tuntuinen, mutta syy on vain siinä, ettei tuohon blogiin ilman turhan suurta ajankäyttöä oikein saa asioita juuri samalla tavalla selkeästi, niin kuin ne ovat alkuperäisessä docissa.

Uskoakseni siitä kuitenkin saa kohtuudella selvää.

On se näyttänyt vaan yhdeltäkin ihmiseltä tuollaisen tilaston aikaansaaminen melkoisen ansiokkaasti onnistua. Valtioneuvostolle se luonnollisesti olisikin ollut jo ylivoimainen tehtävä, kuten eräs Arss.. on ilmoittanut.

Jussi Savola:

--- Lainaus käyttäjältä: suomelle - 10.03.2010, 18:02:12 ---Koska kirjoiuksessa olevan tilaston voi lukea vain lataamalla se ensin .doc muodossa omalle koneelle, TÄÄLTÄ löytyy sama normaalina websivuna.


--- Lainaus päättyy ---

Minua ei haittaa ollenkaan että dokumentin sisältö on saatavilla muuallakin kuin (vahingossa sinne joutuneena?) YLE:n sivulla (jossa on on tänään ja ehkä myös huomenna?) :)

Micke:
Tämä näyttää olevan hyvän artikkelin. Luen sen tarkemmin kuin on vähän enemmän aikaa. Mutta huomasin että hän totesi sen minkä monet jo tietäävät ilman minkäänlaisia tutkimuksia: Huonosti koulutetut maahanmuuttajat aiheuttavat enemmän kustannuksia yhteiskunnalle - sitten lisätään vielä kustannukset rikoksista ja väkivallasta niin melko pitkä matka alkaa olla taloudelliseen voittoon.

Kukkahattuinen Fatima:
Kiinnostavaa, että artikkelista oli jätetty täysin pois laskelmat ja arviot siitä,
kuinka täällä syntyneet, maahanmuuttajavanhempien lapset(lisäksi juuri ne pienimpinä tänne tulevat ja parhaiten kielen oppivat) työllistyttyään lähtökohtaisesati yhtä hyvin  edellytyksin kuin supisuomalaiset luokkatoverinsa - ovat potentiaalisia täysiä veronmaksajia ja työntekijöitä siinä missä kuka tahansa muukin.

Heidän geeneissään ei siis liene mitään syrjäytymistekijää.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta