Kirjoittaja Aihe: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on  (Luettu 198388 kertaa)

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 738
 • Liked: 16392
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1440 : 18.09.2022, 14:37:56 »

Musk on Afrikasta kotoisin oleva osaaja.


Kyllä! Etelä-Afrikasta, kuten tunnettu näyttelijätär Charlize Theron. Pitäkäämme mielessä, että kun Afrikasta tungeksii Suomeen osaajia, tietenkin he ovat Elon Muskin kaltaisia yritteliäitä neropatteja. Tällaisia osaajia sieltä on tulossa. He jonottavat kärsivällisinä päästäkseen Suomeen. Meidän tulee vain ottaa heidät vastaan.
Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Maahanmuuton talousvaikutukset

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1441 : 18.09.2022, 14:41:05 »
Roiskit ympärillesi tilastoväitteitä joista et ilmiselvästi ymmärrä mitään ja sotket tilastoja keskenään, takerrut kliseisiin maahanmuuttoa ihannoiviin stereotyyppeihin etkä ole alkuunkaan perehtynyt USA:n maahanmuuton luonteeseen vaan teet väittämiä pelkkien omien mielikuvitustesi varassa.
Tämä ilmiö tunnetaan psykologiassa nimellä projisointi. Heijastat omaa tietämättömyyttäsi minuun. Tästä tilastojesi ymmärtämättömyydestä löytyy erinomainen tuore esimerkki:

Väitit, että amerikansuomalaiset "päätyvät amerikkalaiseen palkkatilastoon" eivätkä muka olisi vertailukelpoisia amerikanintialaisten ja -kiinalaisten kanssa.

Lainaus
Amerikansuomalaiset eivät kykene tienaamaan yhtä hyvin kuin amerikanintialaiset tai -kiinalaiset.

Amerikansuomalaisia on vähän USA:ssa ja he ovat vanhaa perua. He ovat siis käytännössä jo amerikkalaisia ja päätyvät siten amerikkalaiseen palkkatilastoon eikä intialaisen uuden maahanmuuton IT-alan palkkatilastoon. Yritä ymmärtää lukuja johon vetoat.

Olet väärässä, sillä tilastossa jaotellaan ihmiset etnisyyden mukaan. Jokainen voi tarkistaa asian linkkiä klikkaamalla.  Väitteesi oli aivan täyttä puppua ja vilkkaan mielikuvituksen tulosta. Tilasto ei myöskään ole "intialaisen uuden maahanmuuton IT-alan palkkatilasto", vaan tilastoon päätyvät kaikki etnisesti intialaiset olivatpa he ensimmäisen, toisen, kolmannen jne. sukupolven maahanmuuttajia ja työskentelivätpä he IT-alalla tai ei. Yhdysvalloissa asuu myös intialaisia (ja kiinalaisia) jotka ovat Yhdysvalloissa syntyneitä ja koko elämänsä siellä asuneita. Kaikki heistä eivät työskentele IT-alalla.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ethnic_groups_in_the_United_States_by_household_income#Detailed_ancestry

Et edes tiennyt mistä tilastosta on kyse, mutta silti esitit kovia väitteitä siitä.

Liitteenä kuva, jossa tulot roduttain.

https://www.statista.com/statistics/236771/median-family-income-in-the-us-by-ethnic-group/

Kaiken kaikkiaan vaikutat kovin pelokkaalta ja tietämättömältä mieheltä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 199
 • Liked: 41815
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1442 : 18.09.2022, 15:37:22 »
Lainaus
Amerikansuomalaiset eivät kykene tienaamaan yhtä hyvin kuin amerikanintialaiset tai -kiinalaiset.

Amerikansuomalaisia on vähän USA:ssa ja he ovat vanhaa perua. He ovat siis käytännössä jo amerikkalaisia ja päätyvät siten amerikkalaiseen palkkatilastoon eikä intialaisen uuden maahanmuuton IT-alan palkkatilastoon. Yritä ymmärtää lukuja johon vetoat.

Olet väärässä, sillä tilastossa jaotellaan ihmiset etnisyyden mukaan. Jokainen voi tarkistaa asian linkkiä klikkaamalla.

 :facepalm:

Käytä nyt jumalauta aivoja välillä ettei kaikkea tarvitse vääntää rautalangasta.

USA:han hakeutuu intialaisia erityisesti IT-alalle, jonka palkat on korkeammat kun monen muun alan palkat. Amerikansuomalaiset eivät ole hakeutuneet IT-alalle joten heillä on "amerikkalaisempi" palkkajakauma. Tästä ei seuraa, että intialaiset automaattisesti olisi jotenkin välttämättömiä USA:lle.

Intialaisia on aktiivisesti rekrytoitu amerikkalaisten IT-firmojen toimesta koska ollaan haluttu painaa alan palkat alas. Tästä on massiivinen määrä juttuja kirjoitettu ja IT-firmat ovat itse perustelleet työviisumeja palkkatason hallitsemisella. Samalla on yleisesti tiedossa, että intialainen koodaustaso ei ole kovin vakuuttava. Intialaiset eivät siis ole USA:ssa sen takia, että ovat neroja vaan sen takia, että amerikkalaisia koodaajia saataisiin tungettua ulos kilpailemasta palkkamarkkinoilta. Tämä ei edes ole vain amerikkalainen juttu vaan Intiassa on rekrytointitoimistoja, jotka pikakouluttavat ja välittävät koodaajia USA:n markkinoille.

Intialaisten osaamista on testattukin eikä se ole mitenkään erityisen vakuuttava saatikka välttämätön USA:n teknologiselle kehitykselle:

https://www.cio.com/article/282078/careers-staffing-indian-programmers-vs-american-programmers-whose-code-is-best.html

Lainaus
CEO Sheeroy Desai says Gild’s coding competitions and assessments take the form of a problem statement, followed by a snippet of code.

...

According to Gild’s data, Indian programmers appear to be better at math and logic than American programmers. The Indian developers who participated in math and logic assessments outscored their American counterparts by 11 percent.

...

But Americans lead at software development. They slightly outperformed Indian developers on mainstream programming languages, such as C, Java and SQL, where they scored eight percent higher on C and nine percent higher on Java and SQL.

Gild’s data shows that American software developers are particularly good at Web programming. When tested on PHP and HTML, American programmers’ scores were respectively 53 and 27 percent higher than their Indian counterparts.

Samankaltainen asetelma koskee kiinalaisia mutta eri lähtökohdista. Kiina tunkee eri tavoin (mitä jo mainitsin) kansalaisiaan ulkomaille vakoilemaan ja haalimaan osaamista. Tämän seurauksena niitä on paljon esim. USA:ssa, ei sen takia, että kiinalaiset olisivat erityisen nerokkaita ja välttämättömiä USA:lle.

Tämä toimii myös toiseen suuntaan. Kiina on pyrkinyt rekrytoimaan länsimaalaisia osaajia kouluttamaan porukkaa Kiinassa. Työsopimus on yleensä vain joku vuosi, jonka puitteissa kiinalaiset ovat oppineet jonkun teknologian ja alkavat kopioimaan sitä.

https://nationalinterest.org/blog/reboot/chinas-hunt-foreign-scientists-167316

Lainaus
As ASPI’s new report, Hunting the phoenix: The Chinese Communist Party’s search for technology and talent, explains, he is likely only one among more than 60,000 scientists recruited through over 200 talent recruitment programs run by the Chinese government in an effort to gain technology and talent from abroad since 2008.
 

Modus operandi on siis koko ajan se, että Kiina pyrkii haalimaan teknologiaa sekä omilla, että vieraiden maiden kansalaisin tukeutuen. Kyseessä on siis systemaattinen ja massiivinen järjestelmä teknologian varastamiseksi lännestä. Jos kiinalaiset ovat niin nerokkaita kun väität, miksi heidän pitää varastaa teknologiaa lännestä?

Suoraan sanoen, juttusi ovat täyttä kukkua alusta loppuun eivätkä perustu todellisuuteen. Et tutki taustoja lainkaan vaan kirjoittelet pinnallisten lukujen ja mielikuvien perusteella ihan mitä sattuu ymmärtämättä edes omia lähteitäsi.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1443 : 18.09.2022, 16:33:55 »
USA:han hakeutuu intialaisia erityisesti IT-alalle, jonka palkat on korkeammat kun monen muun alan palkat. Amerikansuomalaiset eivät ole hakeutuneet IT-alalle joten heillä on "amerikkalaisempi" palkkajakauma.
Kukaan ei ole väittänyt suomalaisten hakeutuneen vain IT-alalle. Koko viestisi on siis yhtä itkupotkuraivaria.

Lääketiede ja rahoitusala ovat IT-alan lisäksi rahakkaita aloja, joilla aasialaisia työskentelee Yhdysvalloissa. Esimerkiksi toissa vuonna USA:ssa Goldman Sachsin palkkaamista analyytikoista joka kolmas oli aasialainen; valkoihoisia oli vain muutama prosentti enemmän. Linkediniä selatessa huomaa, että aasialaisilla on merkittävän suuri edustus Yhdysvaltain rahoitusalalla ja aivan erityisesti uransa alkutaipaleella olevien joukossa.

Kiina ei myöskään "tunge" kansalaisiaan ulkomaille, vaan kiinalaiset muuttavat omasta tahdostaan. Yhdysvallat on ahkerille ja älykkäille kiinalaisille hyvä ympäristö tehdä töitä.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 633
 • Liked: 8015
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1444 : 18.09.2022, 17:43:46 »
Soininvaaraa vaivaa fatalismi, defaitismi, nihilismi, kyynisyys tai might is right-ajattelu tai kaikki nuo. Tai sitten hän oikeasti haluaa että tuo mitä hän ennustaa, tapahtuu. Silloin vihaa suomalaisia ja ylipäätään valkoisia ja haluaa että ne katoavat.

Miksi Soinivaara ei sano sitä miksi Afrikkalaiset eivät menisi Aasiaan kuten Kiinaan tai Intiaan, tai Etelä-Amerikkaan?

Afrikka on iso alue. Se on 2-kertainen Venäjään verrattuna ja 4-kertainen Kiinaan verrattuna. Teknisesä mielessä Afrikassa on tilaa sen verran paljon että kaikki siellä olevat voivat pysyä siellä jos ne pidetään siellä tarvittaessa voimakeinoin. Jos afrikkalaisilla olisi korkeampi ÄO valkoisten tai itäaasialaisten tapaan, ne yrittäisivät parantaa olosuhteita mm. maatalouden osalta, eivätkä lähtisi kaavamaisesti etsimään onnea muista maanosista. Afrikka voisi olla suuri markkina-alue jossa olisi tuottava maatalous, teollisuussektori ja palvelusektori, eikä pelkkä luonnonvarojen löytöpaikka.

Politiikalla on vaikutusta. Itäeurooppalaiset maat eivät haali afrikkalaisia eikä lähi-itäläisiä. Ne pyrkivät aktiivisesti estämään niiden tuloa ja jäämistä maahan.

Kansa turvaa olemassaolonsa sillä että se hankkii lapsia sen verran paljon että ei pienen eikä katoa.
« Viimeksi muokattu: 20.09.2022, 22:00:02 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 488
 • Liked: 135515
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1445 : 18.09.2022, 18:22:04 »
Soininvaaraa vaivaa fatalismi, defaitismi, nihilismi, kyynisyys tai might is right-ajattelu tai kaikki nuo. Tai sitten hän oikeasti haluaa että tuo mitä hän ennustaa, tapahtuu. Silloin vihaa suomalaisia ja ylipäätään valkoisia ja haluaa että ne katoavat.

Miksi Soinivaara ei sano sitä miksi Afrikkalaiset eivät menisi Aasiaan kuten Kiinaan tai Intiaan, tai Etelä-Amerikkaan?

Soininvaara on kyhännyt olkiukon jonkin fantasiaelokuvan perusteella, että afrikkalaisten lisääntyminen johtaa EU:n rajoilla tungeksiviin miljooniin ihmisiin, joiden tulon estäisivät vain julmat nationalistit kivääreineen ja tankkeineen.

Soininvaara rakentaa haluamansalaista tulevaisuuden visiota rajaamalla pois kaikki toimivat ratkaisut, jolloin jäljelle jää vain toimimattomia. Jos Eurooppaan ei päästetä, niin afrikkalaisten on yksinkertaisesti lisäännyttävä ja tultava toimeen afrikkalaisilla resursseilla.

Euroopan rajojen sulkemiseksi ei tarvita kenenkään ampumista vaan vihdoinkin päätös EU:n rajojen suojelemisesta ja tehokkaat palautukset ja pitkät karenssit rajan yli laittomasti livahtaneille. Ruandassa on tilaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3949
 • Mankuva rasitin.
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1446 : 19.09.2022, 16:06:58 »
Lääketiede ja rahoitusala ovat IT-alan lisäksi rahakkaita aloja, joilla aasialaisia työskentelee Yhdysvalloissa. Esimerkiksi toissa vuonna USA:ssa Goldman Sachsin palkkaamista analyytikoista joka kolmas oli aasialainen; valkoihoisia oli vain muutama prosentti enemmän. Linkediniä selatessa huomaa, että aasialaisilla on merkittävän suuri edustus Yhdysvaltain rahoitusalalla ja aivan erityisesti uransa alkutaipaleella olevien joukossa.

Mitä on valikoiva maahanmuuttopolitiikka? Koska työviisumia varten pitää olla se hyväpalkkainen työ, ja työnantaja joka tulee maahanmuuttajan "takaajaksi", niin tästä on luonnollinen seuraus että valtamerien takaa tulevat työperäiset tienaavat mediaania enemmän. Jos sama valvonta koskisi Väli-Amerikasta lampsijoita, niin hekin olisivat massipäälliköitä Euro-Amerikkalaisiin ja Afro-Amerikkalaisiin verrattuna.

Yhdysvaltain koulututetuin mamuryhmä on afrikkalaiset. Tarkoittaako tämä sitä, että heidän tai kehittyneiden maiden yleensä pitäisi ottaa valtavasti lisää afrikkalaisia mamuja?

Lainaus
In the 2000 U.S. census, it was revealed that African immigrants were the most educated immigrant group in the United States even when compared to Asian immigrants. Some 48.9% of all African immigrants hold a college diploma. This is more than double the rate of native-born white Americans, and nearly four times the rate of native-born African Americans. According to the 2000 Census, the rate of college diploma acquisition is highest among Egyptian Americans at 59.7%, followed closely by Nigerian Americans at 58.6%.

Lainaus
Kiina ei myöskään "tunge" kansalaisiaan ulkomaille, vaan kiinalaiset muuttavat omasta tahdostaan. Yhdysvallat on ahkerille ja älykkäille kiinalaisille hyvä ympäristö tehdä töitä.

Tässä kohtaa kirjoitat muunneltua totuutta, koska kaikilla suurvalloilla on tiedustelu-motivoitunutta maahanmuuttoa, ja Kiinalla sitä on huomattavasti enemmän kuin useimmilla muilla mailla. Kiinan sisälläkään kukaan ei muuta omasta tahdostaan ilman kommareiden lupaa.

Kiina on persläpi totalitaristinen diktatuuri. Aina kun tämä tulee keskusteluissa esille, alat lällättää kuluneita fraaseja ahkerista kiinalaisista ja sivuutat kokonaan oikeat ongelmat, kuten:

- Kiina valvoo kaikkia ulkomailla asuvia kansalaisiaan ja yrittää kontrolloida myös etnisiä kiinalaisia. Opiskelijat pyörivät omissa piireissään koska heitä painostetaan liittymään kiinalaisopiskelijoiden yhdistykseen ja käymään suurlähetystön järkkäämissä kekkereissä. Jos ei nappaa, niin joku tulee kutsumaan. Jos ei sittenkään kiinnosta, niin äiti soittaa kotoa (korttelipoliisi on käynyt kehottamassa) ja käskee mennä. Tässä vaiheessa viimeistään tajuaa ettei vaihtoehtoja ole.
- Jos hängää taiwanilaisyhdistyksen niin tulee käsky lopettaa. Tai sitten pitää jatkaa, ja raportoida äitimaahan.
- Kiinalla on tieto jokaisen ulkomailla asuvan kansalaisen sosioekonomis-poliittisesta käyttökelpoisuudesta ja koska tahansa älykäs, ahkera ja rehellinen kiinalainen voidaan pakkovärvätä tiedusteluun. Jos vaikuttaa siltä, että tämä muistuttaa Israelin läpimätää Hasbara-järjestelmää, niin on aivan oikeassa. Kyse on kollektiivisen kulttuurin vallankäytöstä yksilöitä kohtaan, jotka se näkee omaisuutensa. Myös Kiina ja Manner-Kiinalaiset ajattelevat että etnisesti kiinalaiset kaikkialla maailmassa ovat lojaliteettivelvollisia Kiinaa kohtaan. Erona Hasbaraan Kiina ei onneksi kykene käyttämään kovin likaisia painostuskeinoja diasporaa kohtaan, koska se ei ole 'Murican erityissuojelussa. Ne, joilla on vaikka ikääntyvät vanhemmat Manner-Kiinassa ovat sitten huonommassa asemassa vapaan tahdon suhteen.
- Ne keskitysleirit, aivopesu, kidutus, elinkauppa, eläinrääkkäys ml. maailman suurin tallontakidutuspornoteollisuus, myöhään tehtävät pakkoabortit ja sikiökapseleiksi pakastekuivatut vauvat jne sairas paska eivät ole mitään vihamielistä propagandaa vaan arkipäivää Kiinan kansantasavallassa. Miksi öyhötät (aivan aiheellisesti) zyssien viisumeista ja Venäjän taloussaarrosta, mutta Kiinan kanssa on vaan pakko tehdä kauppaa koska syyt...?

Tämä ei ole sinofobiaa, päinvastoin, meidän täytyy auttaa yksittäisiä kommunistikiinasta muuttaneita henkilöitä ja perheitä irti kommaripuolueen kahleista ja painostuksesta, laittaa kovemmat pakotteet kuin aikoinaan E-Afrikalle ja auttaa kiinalaisia kaatamaan hirmuhallintonsa.
« Viimeksi muokattu: 19.09.2022, 16:08:39 kirjoittanut Mangustin »

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1447 : 19.09.2022, 16:33:17 »
Yhdysvaltain koulututetuin mamuryhmä on afrikkalaiset. Tarkoittaako tämä sitä, että heidän tai kehittyneiden maiden yleensä pitäisi ottaa valtavasti lisää afrikkalaisia mamuja?
Lakeja noudattavat ja töitä tekevät afrikkalaiset ovat tervetulleita, tottahan toki. Elon Musk on tosiaan yksi hyvä esimerkki.

Jenkeissä myös siellä syntyneet aasialaiset tienaavat hyvin. Kyse ei siis ole vain 1. polven mamuista. Kaikki 1. polven mamutkaan ei ole mitään hyvätuloisia osaajia, vaan jenkeissä kiinalaisten parissa on suuret tuloerot. Joku heikosti englantia osaava rihkamakauppias tuskin tienaa paljoa...


Kiina on persläpi totalitaristinen diktatuuri.
Aasiassa on vain muutama hyvä maa: Etelä-Korea, Singapore, Japani ja Taiwan. Suljetaanko rajat kaikilta muilta aasialaisilta? Huomattavaa on myös se, että Singaporen ja Taiwanin väestöstä enemmistö on etnisesti kiinalaisia.


Aina kun tämä tulee keskusteluissa esille, alat lällättää kuluneita fraaseja ahkerista kiinalaisista ja sivuutat kokonaan oikeat ongelmat, kuten:
Miksi öyhötät (aivan aiheellisesti) zyssien viisumeista ja Venäjän taloussaarrosta, mutta Kiinan kanssa on vaan pakko tehdä kauppaa koska syyt...?

Tämä ei ole sinofobiaa, päinvastoin, meidän täytyy auttaa yksittäisiä kommunistikiinasta muuttaneita henkilöitä ja perheitä irti kommaripuolueen kahleista ja painostuksesta, laittaa kovemmat pakotteet kuin aikoinaan E-Afrikalle ja auttaa kiinalaisia kaatamaan hirmuhallintonsa.
Ei Kiinan kanssa ole mikään pakko tehdä kauppaa. Kuka tahansa voi lopettaa Kiinassa valmistettujen tuotteiden ostamisen.

Suomessa on vain muutama maahanmuuttajaryhmä, jotka kotoutuvat kiinalaisia paremmin. Mitä mieltä olet niistä kaikista muista maahanmuuttajaryhmistä? Vaaditko heiltä rajoja kiinni?

Olen keskustellut tarpeeksi lännessä asuvien kiinalaisten kanssa tietääkseni, etteivät he kaikki ole mitään Kiinan kommunistisen puolueen kannattajia. Pelottelu ei siis uppoa muhun.

Supo on todennut, että yhteistyö kiinalaisten kanssa kannattaa vakoilusta huolimatta. Luotan suojelupoliisiin.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 199
 • Liked: 41815
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1448 : 28.10.2022, 00:14:23 »
Kiinalaisia ei palkattaisi teknologiayhtiöihin, jos heidän roolinsa olisi vain "vakoilla ja varastaa teknologiaa".

Sinun on ihan turha kiistää kiinalainen vakoiluongelma. Olen muissa yhteyksissä tarjonnut sinulle runsaasti materiaalia asian osalta ja voit itse googlailla lisää.

...

Olet uskomaton naiivi kun kuvitteleet Kiinan ja kiinalaiset olevan vain vilpittömiä innovaattoreita ja työmyyriä, jotka haluavat parantaa maailman superälyllään. Kiina pelaa tosiasiassa ihan omaa peliään, jonka puitteissa pyritään hegemoniaan käyttämällä kiinalaista diasporaa ulkomailla poliittisin tarkoituksiin.

Ne, jotka kuvittelevat Kiinan ja kiinalaisten olevan lännen ystäviä kannattaa lukea tämä juttu:

https://www.bbc.com/news/world-europe-63395617

Lainaus
The Chinese government has been accused of establishing at least two undeclared "police stations" in the Netherlands.

Dutch media found evidence that the "overseas service stations", which promise to provide diplomatic services, are being used to try to silence Chinese dissidents in Europe.

...

The investigation was sparked by a report entitled Chinese Transnational Policing Gone Wild, by the Spain-based NGO Safeguard Defenders.

According to the organisation, the public security bureaus from two Chinese provinces had established 54 "overseas police service centres" across five continents and 21 countries. Most of them are in Europe, including nine in Spain and four in Italy. In the UK, it found two in London and one in Glasgow.

The units were ostensibly created to tackle transnational crime and conduct administrative duties, such as the renewal of Chinese drivers' licences. But, according to Safeguard Defenders, in reality they carry out "persuasion operations", aimed at coercing those suspected of speaking out against the Chinese regime to return home.

RTL News and the investigative journalism platform Follow the Money shared the story of Wang Jingyu, a Chinese dissident who said he was being pursued by Chinese police in the Netherlands.

Speaking in English, Wang told Dutch journalists he received a phone call earlier this year from someone claiming to be from one such station. During the conversation, he said he was urged to return to China to "sort out my problems. And to think about my parents".

Since then, he described a systematic campaign of harassment and intimidation, which he believes is being orchestrated by Chinese government agents....

Safeguard Defenders said China's policing tactics were "problematic" as they targeted suspects without firmly establishing links to crime or adhering to due process in host countries.

This is primarily done by coercing or making threats against the family members of alleged fugitives, as a method to "persuade" them to return home, the organisation said.

Suomeksi: Kinalla on epävirallisia "poliisiasemia", jolla valvotaan ja painostetaan Kiinan kansalaisia ulkomailla.

Jutussa puhutaan "dissidenteistä" viitaten poliittiseen vainoon, mutta tuskin tarvitsee olla Serlokki Solmunen tajuakseen, että suurin ulkomainen kiinalaisdiaspora, opiskelijat ja siitä syntyvät teknologiatyöntekijät, ovat myös "poliisiasemien" fokuksessa. Ei muuta kun soitto yliopiston kiinalaiselle jatko-opiskelijalle ja ilmoitus, että joko "tulet kotiin hoitamaan ongelmasi" tai vakoilet Kiinan valtion puolesta. Näin tämä homma toimii.

Kiina on liian pitkään saanut toimia tutkan alla ja piilossa. Tosiasiassa Kiina ja sen myötä myös kiinalaiset ovat merkittävä ongelma lännelle. Meiltä viedään teknologia, teollisuus ja resurssit ellei olla varuillaan - keep smiling and never trust a chinese.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1449 : 28.10.2022, 00:27:12 »
Jutussa puhutaan "dissidenteistä" viitaten poliittiseen vainoon, mutta tuskin tarvitsee olla Serlokki Solmunen tajuakseen, että suurin ulkomainen kiinalaisdiaspora, opiskelijat ja siitä syntyvät teknologiatyöntekijät, ovat myös "poliisiasemien" fokuksessa. Ei muuta kun soitto yliopiston kiinalaiselle jatko-opiskelijalle ja ilmoitus, että joko "tulet kotiin hoitamaan ongelmasi" tai vakoilet Kiinan valtion puolesta. Näin tämä homma toimii.
Siinä onkin yksi hyvä syy toivottaa kiinalaiset tervetulleiksi länteen. Saamme älykästä, lainkuuliasta ja ahkeraa työvoimaa ja samalla tarjoamme heille sananvapautta.

Suomessa asuu noin 15 000 kiinankielistä ihmistä ja määrä ei tule ainakaan vähenemään. Hyvä näin. Tosin osa näistä kiinankielisistä ihmistä on suomalaisia - ja epäilemättä suomalaiselle yhteiskunnalle monia muita suomalaisia hyödyllisempiä.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1450 : 28.10.2022, 16:04:02 »
Jutussa puhutaan "dissidenteistä" viitaten poliittiseen vainoon, mutta tuskin tarvitsee olla Serlokki Solmunen tajuakseen, että suurin ulkomainen kiinalaisdiaspora, opiskelijat ja siitä syntyvät teknologiatyöntekijät, ovat myös "poliisiasemien" fokuksessa. Ei muuta kun soitto yliopiston kiinalaiselle jatko-opiskelijalle ja ilmoitus, että joko "tulet kotiin hoitamaan ongelmasi" tai vakoilet Kiinan valtion puolesta. Näin tämä homma toimii.
Siinä onkin yksi hyvä syy toivottaa kiinalaiset tervetulleiksi länteen. Saamme älykästä, lainkuuliasta ja ahkeraa työvoimaa ja samalla tarjoamme heille sananvapautta.

Suomessa asuu noin 15 000 kiinankielistä ihmistä ja määrä ei tule ainakaan vähenemään. Hyvä näin. Tosin osa näistä kiinankielisistä ihmistä on suomalaisia - ja epäilemättä suomalaiselle yhteiskunnalle monia muita suomalaisia hyödyllisempiä.

Lol, juutalainen se ei vain koskaan väsy valkoisten maiden tuhoamisen yrittämiseen.
En ole juutalainen. Juutalaisia ja kiinalaisia yhdistää älykkyys ja koulutuksen arvostaminen, joten sinänsä syytös ei ole yllättävä. Kuulema Amerikassa juutalaiset ja kiinalaiset pariutuvat usein keskenään - ehkä syynä on molemmista kulttuureista löytyvä älyllisyyden arvostaminen. Eräs esimerkki tälläisestä parista on Mark Zuckerberg ja vaimonsa. Mutta totta on, että suhtaudun positiivisesti sekä juutalaisiin että kiinalaisiin. Miksipä ei - aikaansaavaa porukkaa.

Suomen kiinalaiset eivät kuitenkaan tuhoa Suomea. He tekevät kantasuomalaisia vähemmän rikoksia, työllistyvät kohtuu hyvin ja menestyvät hyvin opinnoissaan. Upeaa, että Suomessa asuu kiinalaisia ja kiinalaistaustaisia suomalaisia. Suomen kiinalaisten lainkuuliaisuudesta voisi niin sanotut kansallismielisetkin ottaa mallia.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 738
 • Liked: 16392
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1451 : 28.10.2022, 17:33:24 »
Väestönvaihdosta sopii muistaa yksi asia: Sitä kuuluu vastustaa.

Todellinen nationalisti vastustaa väestönvaihtoa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 488
 • Liked: 135515
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1452 : 04.12.2022, 11:20:16 »
Höblässä aukeaman essee etnonationalismista.

Lainaus
Essä: Etnonationalism i Finland – en okänd del av vår historia?

Nationalismen i Finland har formulerats utifrån föreställningar om etnicitet: om språket, arvejorden och blodsbanden till tidigare generationer. Etnonationalismen skymtar i dag hos Sannfinländarna, men på 1930-talet kunde också SFP, genom ordförande Eric von Rettig, hävda finlandssvenskarnas ”rasliga överhöghet”.
Hbl 4.12.2022

Kirjoittajat määrittelevät suomenkielisiksi etnonationalisteiksi Johan Vilhelm Snellmanin, Urho Kekkosen ja Jussi Halla-ahon. Mikäs siinä, mutta nämä rinnastetaan ruotsinkielisen puolen Alex Olof Freudenthaliin ja Rkp:n puheenjohtaja Eric von Rettigiin, joka julisti 1919 Folktingetin avajaispuheessaan, että suomenkielisten ja ruotsinkielisten välillä ei ole kyse vain kieliriidasta vaan "taistelusta kahden kansan ja kahden rodun välillä".

Esimerkkinä perussuomalaisten etnonationalismista kirjoittajat esittävät PS:n syksyisen kieliohjelman, jossa "vaadittiin taas ruotsin opetuksen lopettamista suomenkielisissä kouluissa". Oikeasti kyse oli tietenkin pakkoruotsin lopettamisesta.

Vastaavasti Jussi Halla-ahon etnonationalismia käsitelleestä twiitistä oli lainattu osuus, jonka mukaan "Toki ajamme "etnonationalismia" siinä mielessä, että suomalaiset ovat etninen ryhmä ja Suomi kuuluu tälle etniselle ryhmälle.", mutta jätetty pois osuus, jonka mukaan "Emme kuitenkaan tuijottele yksilöiden verenperintöä, vaan ymmärrämme, että suomalaisten nykyinen koostumus on tulos menneistä sekoittumisista.", kun taas Rkp:n von Rettig vielä 1930-luvulla linjasi suomenruotsalaisten suomenkielisistä poiketen kuuluvan "pohjoismaiseen rotuun", joka pitää pitää erillään suomenkielisistä.

Onkohan väärinymmärryksillä ja käsittämättömillä rinnastuksilla jotain tekemistä sen kanssa, että Matias Kaihovirran, Janne Väistön ja Mats Wickströmin Åbo Akademissa harjoittamaa etnonationalismiprojektia rahoittaa suomenruotsalainen Svenska kulturfonden?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 029
 • Liked: 14151
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1453 : 04.12.2022, 13:21:40 »
Höblässä aukeaman essee etnonationalismista.

Lainaus
Essä: Etnonationalism i Finland – en okänd del av vår historia?

Nationalismen i Finland har formulerats utifrån föreställningar om etnicitet: om språket, arvejorden och blodsbanden till tidigare generationer. Etnonationalismen skymtar i dag hos Sannfinländarna, men på 1930-talet kunde också SFP, genom ordförande Eric von Rettig, hävda finlandssvenskarnas ”rasliga överhöghet”.
Hbl 4.12.2022

Kirjoittajat määrittelevät suomenkielisiksi etnonationalisteiksi Johan Vilhelm Snellmanin, Urho Kekkosen ja Jussi Halla-ahon. Mikäs siinä, mutta nämä rinnastetaan ruotsinkielisen puolen Alex Olof Freudenthaliin ja Rkp:n puheenjohtaja Eric von Rettigiin, joka julisti 1919 Folktingetin avajaispuheessaan, että suomenkielisten ja ruotsinkielisten välillä ei ole kyse vain kieliriidasta vaan "taistelusta kahden kansan ja kahden rodun välillä".

- -

Freudenthal ja von Rettig edustivat nk. svekomaaneja ja heidän aikanaan oli tavanomaista määritellä kansa rodun, nykyään sanottaisiin geenien, kautta. Se oli sen ajan tiedettä, joka keittiön kautta on tulossa takaisin kansan määritelmän keskeiseksi osaksi. Kolmekymmentäluvun teoriat tulevat siis takaisin. Sitä edellinen vuosisata oli rotuajattelun kulta-aikaa, joten heiluri heilahtaa jälleen.

Toki persujen ja erityisesti entisen pj:n lausuntoja tahallaan vääristellään, koska puolue pitää saada Höblässä näyttämään rotupuolueelta vaikka salaamalla tai valehtelemalla. Sehän ei ole uutta. Parempi rinnastus sadan vuoden takaiseen RKP:seen on tietysti uusi rotupuolue eli SML, mutta persujen kielipolitiikka on piikki RKP:n ja sen kannattajien lihassa, joten se pitää demonisoida rasistiseksi keinolla millä hyvänsä.

Tiede, ainakin historiantutkimus, on keskeiseltä osaltaan keskustelua, ei absoluuttisia totuuksia. Sinänsä on toki siis hyvä, että tutkivat tätä nk. etnonationalismia, koska siten kaivetaan esiin RKP:n ei niin mairittelevaa menneisyyttä sadan vuoden takaa, kun tämän maan väki oli sodan jälkeen yhä toistensa kurkuissa kiinni. Sääli järkeviä suomenruotsalaisia, joista jotkut ovat persuja, kun oma kielivähemmistö demonisoi heidät siinä missä saamelaiset tekevät samoin omalle porukalleen. Jos tutkimus on poliittisesti motivoitunut, se toki otetaan huomion ja vähentää sen arvoa, miltä se nyt näyttää. Turha näistä on pelihousuja repiä. Valitettavan yleistä on tieteessä vanha lause, eli kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Bisnesmaailmassa tämä on tietysti business as usual / part and parcel, mutta tieteessä niin ei pitäisi, minun mielestäni, olla.

Nationalismibuumi on monikulttuuri-ideologian hegemoniaa vastaan nyt noussut Euroopassa. Koska politiikka on aina ollut likaista peliä, tiede yritetään valjastaa sen käsikassaraksi puolin ja toisin. Tämäkin on tuttua huttua, huolimatta David Humen periaatteesta, jonka mukaan faktoista ei saa tehdä välttämättömiä moraalisia tai poliittisia johtopäätöksiä (engl. There is no ought from is.) Tuo tieteenfilosofinen periaate on toki monelle vessapaperia, joten show must go on. Yhä enemmän sivusta tätä seuraavana ja historiasta jotain tietävänä, poliittinen oikeudenmukaisuuden kiihko huvittaa ja väsyttää minua. Res publica ovat tärkeitä, mutta lisäävät harmaata parrassani.

Edit. typo
« Viimeksi muokattu: 04.12.2022, 13:25:21 kirjoittanut duc »
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 450
 • Liked: 14175
Vs: Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on
« Vastaus #1454 : 04.12.2022, 14:24:50 »
^Aristoteliseen ajatteluun kuuluu elimellisesti, että jokainen is sisältää oughtin, kaikella mitä havaitsemme on pohjimmainen olemus, ja kaikki olevainen on luonteeltaan päämääräorientoitunutta.

Faktoilla ja olioilla on moraalinen luonne ja ne ovat osa moraalista todellisuutta, jota voidaan tutkia faktoihin perehtymällä.

Mielestäni Hume kumppaneineen on johtanut myös poliittisen ymmärryksemme hakoteille.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.