Kirjoittaja Aihe: Sisäasiainministeriö perustaa maahanmuuttokysymyksille nettifoorumin  (Luettu 54687 kertaa)

Malla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 852
 • Liked: 3093
En käsitä "Eki-sedän" funktiota ollenkaan.

Eki vastaa on olevinaan samanlainen humoristinen vastine normaaleille kysymys/vastaus-palstoille kuin Vihreän Langan Eno vastaa, mutta ilman itseironian häivää.


Ymmärrän Langan Enon, mutta en "virallisen sivuston" löysää kettuilua. Asialliselle kysymyspalstalle olisi tilausta, rahoituskin julkista. Kaiken ei tarvitse olla niin hupihauskaa, ihan faktat riittäisivät; parodiota kehitelkööt jokainen vapaa-aikanaan. Muutama tilastoihin perehtynyt, ammattitaitoinen informaatikko löytäisi varmasti pyydetyt tiedot.   

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
En käsitä miten ja miksi kukaan netinkäyttäjä eksyisi tuonne.

Siksi, että sinä ohjaat. Tullee pakolliseksi opetusmateriaaliksi kouluihin. Indoktrinaatiota tyyliin Suède.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3655
En käsitä "Eki-sedän" funktiota ollenkaan.
Eki vastaa on olevinaan samanlainen humoristinen vastine normaaleille kysymys/vastaus-palstoille kuin Vihreän Langan Eno vastaa, mutta ilman itseironian häivää.

Ymmärrän Langan Enon, mutta en "virallisen sivuston" löysää kettuilua.    

Ja kun vielä muistaa, että tämä "virallinen sivusto" on sisäministeriön oikeusyksikön ja maahanmuuton asiantuntijoiden kehittämä, niin onhan se aika häkellyttävää.

En minäkään voi käsittää, miksi kirvesmies ja kolmen lapsen isän Ekin kalakavereineen annetaan esiintyä alan asiantuntijana. Kaiken lisäksi Eki tunnustaa itsekin, ettei ole alan ekspertti.

Lainaus
No eihän tässä tosiaan mitään asiantuntijoita olla, mutta työmaalla ehtii miettiä yhtä ja toista. Ja vaimon kanssa saunassa.

http://www.puhettamaahanmuutosta.fi/

Tällaista se siis on - asiallinen ja faktoihin perustuva maahanmuuttokeskustelu Suomessa Anno Domini 2010. Suorastaan noloa. Mutta eipä ole minun ongelma.

 :facepalm:

En enää hahmota etusivun pöllöjä pöllöinä, vaan sarvellisena Mustanaamiona. Ach, ist das schön!  :P

Kokoliha

 • Vieras
Kieltämättä oksennuttavat sivut, joiden tarkoitus lienee myös olla arkisto  lehdissä julkaistuille hc-mokutusartikkeleille - vähän samaan tapaan kuin Homman uutisalue. Kristiina Kourosin ihmisoikeuksia polkevaan relativistiseen oksennukseen tulin kommentoineeksi jo aiemmin.

Ja jos oikein muistan, niin tuon mokutussivuston eräs tekijä, eli Tiia Aarnipuu - aina kun näennäisalyllisen postmodernin kakan suoltamiseltaan ehtii - tomii myös SETAssa? Millä logiikalla SETAlainen voi kompata islamin nuoleskelua? Eikö vähemmästäkin kognitiivisesta dissonanssista luulisi jo päänupin halkeavan?

Vihreän Langan Enon viimeisin on muuten nimeltään Maahanmuuttokriittinen vihreä, mutta jostain syystä sen linkki antaa ilmoituksen "Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle". Täytyypä testata linkkiä taas eduskuntavaalien jälkeen.
Panu Laturi on varmaankin Webmasterina


Kyuu Eturautti

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 630
 • Liked: 980
 • Pörrökorvaryhmä
  • Kotisivu
Jos jotain hyvää haluaa hakea, tätä seurannut keskustelu on ainakin Aamulehden Blogien pienessä piirissä mennyt fiksuun suuntaan. Juttu on pysynyt monta päivää etusivun ylimpien joukossa ja kommenteissa on saatu ihan fiksusti näkökulmia. Aika laajalta poliittiselta sektorilta tuomitaan sivusto ja sen lasten pahoinpitelyä ihannoiva tyyli.

Kaikki kunnia Hommafoorumille vähemmänkin sisäsiistien kissojen nostosta pöydälle, mutta aina on parasta jos saadaan enemmistön mielipide myös Homman ulkopuolella.
"Natseja puolustava yrittäjä" - sometotuus.
Blogini Pirkan blogeissa

Petri_Petri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 606
 • Liked: 426
Jos jotain hyvää haluaa hakea, tätä seurannut keskustelu on ainakin Aamulehden Blogien pienessä piirissä mennyt fiksuun suuntaan. Juttu on pysynyt monta päivää etusivun ylimpien joukossa ja kommenteissa on saatu ihan fiksusti näkökulmia. Aika laajalta poliittiselta sektorilta tuomitaan sivusto ja sen lasten pahoinpitelyä ihannoiva tyyli.

Kaikki kunnia Hommafoorumille vähemmänkin sisäsiistien kissojen nostosta pöydälle, mutta aina on parasta jos saadaan enemmistön mielipide myös Homman ulkopuolella.

Tuosta Kristiina Kouruksen näkökulmasta tyttöjen silpomiseen on tällä palstalla keskusteltu jo helmikuussa http://hommaforum.org/index.php?topic=23156.0

Harmi ettei tuolla PUHETTAmaahanmuutosta-sivustolla voi kommentoida.


Juuso

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 357
 • Liked: 0
 • YEEAAAH!
Foorumi jäi sitten ainakin toistaiseksi toteuttamatta. Sivusto on huonompi keskusteluareena kuin Halla-ahon Scripta ennen Hommaforumin perustamista. Scriptassa oli sentään vieraskirja. Itse asiassa tuo tekele on jopa taantumuksellisempi kuin Hesarin ja YLE:n sivut, joissa on artikkeli-/uutiskohtaiset kommenttiosiot (tiukasti kontrolloidut tietenkin, mutta tyhjää paremmat).

Kuten kirjoitin aikaisemmin tähän ketjuun, virallisen tahon halukkuus aitoon ja avoimeen kansalaiskeskusteluun on nyt testattu. Lopputulos on niin surkea, että aikuista miestäkin miltei itkettää. Onneksi on Hommaforum ja internet, niin ei tarvitse olla Yhden Oikean Totuuden varassa.

Eki-sedän palstasta vielä: onko se edes tarkoitettu vakavasti otettavaksi vai onko se vain kömpelö yritys matkia peräkammaria?
"Mä oon soittanu Vuvuzelaa"
"Mitä oot soittanu?"
"Vu-vuvuzelaa!"
"Niin sitä torvia.."

tapio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 214
  • Tapion loki
Kaiketi tuo foorumi kuvastaa tekijöidensä sellaista asennetta, että maahanmuuttokriittisyys eli siis heidän mielestään "rasismi" johtuu vain tietämättömyydestä ja pelosta ja että niiden poistamiseen tarvitaan valistusta ja taas lisää valistusta.
On muukalaisvihamielistä ja islamofobista vastustaa sitä, että muslimit hirttävät homoja.
http://tuuritapio.blogspot.com/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134148
Sisäasiainministeriön sivuille on ilmestynyt sivu Usein kysyttyä maahanmuutosta

Lainaus
Turvapaikanhaku, pakolaiset
Miksi Suomeen tulee turvapaikanhakijoita?
Paljonko turvapaikanhakijoille maksetaan toimeentulotukea?
Saavatko kaikki turvapaikanhakijat jäädä Suomeen?
Miksi turvapaikkaa hakevia EU-kansalaisia ei voi suoraan palauttaa kotimaahansa?
Mikä on Dublin-menettely?
Voidaanko turvapaikanhakijan ikää selvittää?

Tilastot
Paljonko Suomessa on maahanmuuttajia?
Paljonko maahanmuutto maksaa Suomelle?

Kotoutuminen
Miten maahanmuuttaja pääsee kielikoulutukseen?
Voiko maahanmuuttajan pakottaa opettelemaan suomen tai ruotsin kieltä?

Sosiaalituet
Miten maahanmuuttajien sosiaalituet määräytyvät?

Oleskeluluvat
Miksi hädänalaisille isoäideille ei anneta oleskelulupaa?
Mitkä ovat yleisimmät syyt muuttaa Suomeen?
Jos saa kielteisen päätöksen oleskelulupahakemukseen, voiko valittaa?
Saavatko toisen EU-maan kansalaiset muuttaa Suomeen vapaasti?
Miksi rikoksiin syyllistynyttä ulkomaalaista ei heti karkoteta?

Hallinto
Kuka vastaa maahanmuutosta?
Mitä lakimuutoksia on tekeillä maahanmuutossa?

Termit
Kuka on toisen polven maahanmuuttaja?
Kenestä puhutaan, kun puhutaan maahanmuuttajista?
Mikä ero on turvapaikanhakijalla ja pakolaisella?

Lainaus
Paljonko maahanmuutto maksaa Suomelle?

Kuntalaisina maahanmuuttajilla on oikeus perus- ja muihin palveluihin muiden kuntalaisten tavoin ja kustannukset muodostuvat sellaisista palveluista ja tulonsiirroista, joita maksetaan kaikille Suomessa asuville. Maahanmuuttajat ovat myös veronmaksajia. Kustannukset jakautuvat usean hallinnonalan sekä valtion ja kuntien kesken. Näin ollen maahanmuuton nettokustannuksia on hyvin vaikea laskea. Yksiselitteistä lukua on mahdotonta antaa, sillä aikaisempien aiheesta tehtyjen tutkimusten tulokset ovat vaihdelleet voimakkaasti käytettyjen menetelmien, tehtyjen oletusten, aineistojen sekä mukaan laskettujen julkisten palveluiden mukaan. Yleisesti tutkimustulokset Suomessa osoittavat saman kuin tulokset esimerkiksi Ruotsissa, Saksassa ja Alankomaissakin. ”Keskimääräisen maahanmuuttajan” on arvioitu edustavan pientä nettokustannusta yhteiskunnalle maahantulon alkuvuosina. Kuitenkin nuoret, koulutetut ja maassa pitkäaikaisesti asuvat muuttajat tuovat mukanaan varsin suuria yhteiskunnallisia nettohyötyjä.

Turvapaikanhakijoiden vastaanotosta, kiintiöpakolaisten ja oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotoutumisen edistämisestä sekä entisen NL:n alueelta tulleiden paluumuuttajien toimeentulon järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin oli sisäasiainministeriön vuoden 2009 budjetissa varattu yhteensä 136,247 milj. euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö käytti vuonna 2009 aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen järjestämiseen noin 30 milj. euroa. Lisäksi opetusministeriön rahoituksella järjestettiin maahanmuuttajalapsille valmistavaa opetusta sekä oman äidinkielen opetusta.

Suomestakin on siis olemassa "yleisiä tutkimustuloksia", joiden mukaan "keskimääräinen maahanmuuttaja" aiheuttaa "pieniä nettokustannuksia maahantulon alkuvuosina", mutta edes mitään suuntaa-antavia lukuja eri ryhmistä ei voi esittää. Miten sitten esimerkiksi verotuksen ja sosiaaliturvan paljon monimutkaisemmista syy-seuraussuhteista voidaan tuottaa varsin täsmällisiäkin lukuja?

Kustannuksia pitäisi tutkia nykyisellä maahanmuuttajakoostumuksella ja luokitella maahanmuuttajat muun muassa kielitaidon, koulutuksen ja kansallisuuden mukaan. "Keskimääräinen maahanmuuttaja" ei kiinnosta juuri ketään.

Lainaus
Miksi Suomeen tulee turvapaikanhakijoita?

Ihmiset lähtevät kotimaastaan monista syistä: pakoon sotaa, vainoa, turvattomuutta. Suurin osa kotimaastaan pakoon lähtevistä päätyy pakolaisiksi oman maansa lähialueille. Osa kotimaastaan pakoon lähteneistä hakeutuu turvapaikanhakijoiksi esimerkiksi Eurooppaan. Se, mihin maahan turvapaikkaa hakemaan päädytään, riippuu useista tekijöistä (esimerkiksi matkustusreitistä, henkilön tiedoista kyseisestä maasta). Kun henkilö tulee Suomeen ja ilmoittautuu turvapaikanhakijaksi, Suomella on kansainvälisten sopimusten perusteella velvollisuus tutkia, onko henkilö oikeutettu saamaan kansainvälistä suojelua Suomessa. Kansainvälisellä suojelulla tarkoitetaan, että turvapaikkahakemusprosessin yhteydessä selvitetään, onko hakija oikeutettu turvapaikkaan tai saamaan oleskeluluvan toissijaisen- tai humanitaarisen suojelun perusteella. Katso kysymys: Mikä ero on turvapaikanhakijalla ja pakolaisella?

Turvapaikanhakijoiden määrä vaihtelee vuosittain. 2000-luvulla hakijamäärät Suomessa ovat vaihdelleet 1 505 (vuonna 2007) ja 5 988 (vuonna 2009) välillä. Turvapaikanhakijoista saat tilastotietoa Maahanmuuttoviraston sivuilta: Turvapaikka- ja pakolaistilastot.

Hylättyjen hakemuksien määrästä, perusteista ja matkareiteistä voisi päätellä, että turvapaikanhakuun on myös muita syitä kuin vastauksessa mainitut.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HP^2

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 1
"Keskimääräinen maahanmuuttaja" sisältää kaikki eri maahanmuuttajat, niin humanitaariset kuin työperäisetkin. Siten tämä ei kerro yhtään mitään humanitaarisen maahanmuuttajan aiheuttamista kustannuksista ja lähinnä sotkee entisestään sotkuisia asioita.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134148
Video Puhetta maahanmuutosta -sivujen avaustilaisuudesta: Monivisio: Ketkä puhuvat maahanmuutosta? (14:35)

Nexhat Begiri, projektikoordinaattori (0:00=>)
Ritva Viljanen, kansliapäällikkö (1:15=>)
Olli Löytty, tutkija (3:00=>)

Lainaus käyttäjältä: Olli Löytty
Me [yliopistotutkijat] taas ollaan hiljaa sen takia, kun meitä pelottaa. Yliopistokulttuuria hallitsee tänä päivänä pelon ilmapiiri. Pelko siitä, että jatkuuko työt ja pelko siitä, paljastuuko tyhmäksi. Kaikki toiminta tähtää vain oman uran edistämiseen.

Lainaus käyttäjältä: Olli Löytty
Kuinka me ajatellaan tässä vaiheessa keskustelutilannetta, että meillä on varaa käydä keskustelua ilman niitä [maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevia], jotka ovat eri mieltä meidän kanssamme? Kun mä sanon "meidän", niin mä tarkoitan tätä [paikalla olevien] hyvää tarkoittavien ihmisten joukkoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

KphS

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 24
 • Kööpenhaminan Sanomat
  • Kööpenhaminan Sanomat
http://www.puhettamaahanmuutosta.fi/kysy_ekilta_maahanmuutosta

"Kysymys: Hei Eki, kuulin jossain väitettävän, että Suomi vastaanottaa enemmän kiintiöpakolaisia suhteessa muihin maihin. Onkohan tämä totta?

Vastaus: No tätä piti ihan kalakavereilta kysyä. Arto tiesi sanoa että kaikki maat eivät ole systeemissä...No tätä piti ihan kalakavereilta kysyä. Arto tiesi sanoa että kaikki maat eivät ole systeemissä mukana ollenkaan eli monet maat vastaanottaa kiintiöpakolaisia nolla vuodessa. Suomi ottaa noin 750 kiintiöpakolaista vuodessa, eli onhan se tosiaan enemmän kuin vaikka se nolla. Kiintiöpakolaiset kumminkin on vaan yksi osa muuttoliikettä, että siinä mielessä maakohtaisten määrien ja taloudellisten satsausten vertailu on aika vaikeaa. Kiintiöpakolaisethan on niitä ihmisiä, jotka valitaan pakolaisleireiltä. Lähinnä haastattelemalla valitaan ne, jotka saavat tulla Suomeen. No kymmenisen prosenttia vuosikiintiöstä on ihan hätätapauksia. Jos sitä nyt oikeen rupee ajattelemaan niin ihminenhän siis asuu pakolaisleirissä, koska kotona pääsisi hengestään, tavalla tai toisella mutta liian varhain ja jokseenkin varmasti. Ei varsinainen elämäntapavalinta siis. Ja sitten ajatellaan pakolaisleiriläisistä vielä hätätapaus. Silloin on jo asiat melko huonosti."

Tämä on siis heti ensimmäinen kysymys. Ei voi olla totta, meillä on siis joukko ammattilaisia, jotka eivät yksinkertaiseen kysymykseen osaa vastata muuta kuin itsestäänselvyyden 750>0. Sitten jaaritellaan mokupropagandalla asiasta ohi ja jätetään itse kysymykseen vastaamatta. Tämänkö piti tarjota niitä faktoja?  :facepalm:


On todella ärsyttävä propagandasivusto! "eki-sedän" palsta viittaa siihen että nuivia aliarvioidaan todella pahasti, tai sitten vastaukset on tarkoitettu lasten ja lapsen kaltaisten hämäämiseksi.

Tuohon kysymykseen kiintiöpakolaisista tekokansanomainen eki ei vastannut mitään, ehkä hänen olisi pitänyt kalakaverin sijasta kääntyä Wikipedian puoleen:

"Kiintiöpakolaisia vastaanottaa tällä hetkellä kuusitoista maata, joista yhdeksän maata (muun muuassa Suomi) ottaa pakolaisia vuosikiintiön mukaan, kun taas seitsemällä maalla on pakolaisten asutusohjelmia yhteistyössä UNHCR:n kanssa. Muut maat ottavat kiintiöpakolaisia vastaan erityistapausperiaatteella. EU-maista kuusi ottaa vastaan kiintiöpakolaisia."
Totta turiset!!! Mikä vatun huumoripalsta tuo oikein on olevinaan...?  :facepalm:
Asun Tanskassa eli olen itsekin maahanmuuttaja. / En edusta kantaväestöä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134148
Avattujen nettisivujen taustalla on Suomen ja kolmen muun Euroopan maan Living together: European Citizenship against Racism and Xenophobia -projekti, joka on Suomessa sisäasiainministeriön Ihmisoikeusliiton avustuksella vetämä hanke.

Projektin, josta Puhetta maahanmuutosta -nettisivut ovat vain yksi osa, tavoitteena on "edistää suvaitsevaisuusilmapiiriä työstämällä uusia argumentteja kulttuurien ja etnisten ryhmien rinnakkaiselon puolesta". "Asiantuntijafoorumin" työstämät "yhteiset suositukset" välitetään edelleen "tahoille, jotka tekevät rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaista työtä (kouluttajat, oppilaitokset, poliittiset ja julkiset organisaatiot, median edustajat jne.)".

Projektin toisena lopputuloksena "suunnitellaan ja kootaan eurooppalainen rasismin seurantaverkosto".

Lainaus
Hankenumero:     SM014:00/2009
Hankkeen nimi:    Living together: European Citizenship against Racism and Xenophobia

Asettamispäivä:     11.6.2009

Tehtäväkuvaus:    Projekti toteuttaa neljässä maassa (Espanja, Portugali, Ruotsi, Suomi) kvalitatiivisen tutkimuksen ihmisten asenteista ja stereotypioista maahanmuuttajia ja etnisiä vähemmistöjä kohtaan. Tutkimuksen kautta pyritään tunnistamaan yleisiä käsityksiä, jotka ruokkivat rasistisia asenteita ja toimia. Tutkimus toteutetaan fokusryhmähaastattelujen kautta. Suomessa tutkimuksen toteuttamista koordinoi sisäasiainministeriö ja sen käytännön toteutus ostetaan ulkopuoliselta asiantuntijataholta.

Projektin puitteissa kerätään ja analysoidaan rasismin, syrjinnän ja muukalaisvihamielisyyden vastaisia malleja ja hyviä käytäntöjä, joita Euroopan maissa on kehitetty edistämään kulttuurien välistä kunnioitusta ja rinnakkaiseloa.

Projekti kokoaa kaikissa osallistujamaissa asiantuntijafoorumin, jossa yhteiskunnan eri tahojen edustajat tuottavat uusia argumentteja yhdenvertaisuuden puolesta.

Asiantuntijatyöskentelyn lopputuloksena laaditaan yhteiset suositukset työkaluksi tahoille, jotka tekevät rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaista työtä (kouluttajat, oppilaitokset, poliittiset ja julkiset organisaatiot, median edustajat jne.). Projektin toisena lopputuloksena suunnitellaan ja kootaan eurooppalainen rasismin seurantaverkosto.

Projektitoiminnot, joihin Suomi osallistuu, ovat seuraavat:

1. Kenttätyöhön perustuva laadullinen tutkimus asenteista ja stereotypioista
2. Hyvien käytäntöjen tunnistaminen (kansallisesti) ja niiden dokumentointi
3. Kansallisten asiantuntijafoorumeiden järjestäminen
4. Suositusten laatimiseen osallistuminen
5. Rasismin seurantamekanismin luomiseen osallistuminen
6. Loppukonferenssiin osallistuminen
7. Kumppanuuskokouksiin osallistuminen (2)

Tavoitteet:    Living Together- projektin yleistavoitteena on edistää suvaitsevaisuusilmapiiriä työstämällä uusia argumentteja kulttuurien ja etnisten ryhmien rinnakkaiselon puolesta. Argumenteilla pyritään edistämään erilaisuuden tunnustamista sekä vahvistamaan rasismista, muukalais-vihamielisyydestä ja stereotypioista vapaata eurooppalaista identiteettiä.

Tausta:    Espanjan työ- ja maahanmuuttoministeriön alainen vähemmistövaltuutetun toimisto koordinoi Living Together-hanketta, jota rahoittavat projektikumppanit (21 %) ja EU Fundamental Rights and Citizenship – ohjelma 2007-2013, Freedom, Security and Justice– osa-alue (79 %). Ohjelma pyrkii tukemaan rasismin, muukalaisvihamielisyyden ja antisemitismin vastaista työtä, joka edistää uskontojen ja kulttuurien välistä ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta koko Euroopan Unionissa.

Erityisesti pyritään kehittämään puuttumiskeinoja kaikentyyppisiin stereotypioihin, joiden jatkuvuus ruokkii rasistisia asenteita, puheita, toimia sekä rasistista väkivaltaa. Lisäksi pyritään tukemaan argumentointia rasististen stereotypioiden haitallisuudesta sekä toimia, jotka tähtäävät valtaväestön ja vähemmistöjen keskinäisen vuorovaikutuksen kehittämiseen.

Kustannukset ja rahoitus:    Hankkeen talousarvio on Suomen osalta yhteensä 72 837,04 euroa (OikY:n toimintamenot, projektitili 611711). Hankkeen kansainväliseen koordinointiin ja hankehallintoon palkataan osa-aikainen koordinaattori.

Organisointikuvaus:    EU -projektin koordinaattori on Espanjan työ- ja sosiaaliministeriö. Espanjalaiset projektikumppanit ovat: Casa Árabe (arabien kulttuurikeskus), Espanjan Punainen Risti, Suvaitsemattomuuden vastainen liike CEPAIM ja Barcelonan kaupunki.

Kansainvälisinä kumppaneina ovat mukana:
 • Portugalin maahanmuuton ja kulttuurien välisen vuoropuhelun päävaltuutettu ACIDI
 • CIG - Kansalaisuus- ja tasa-arvovaltuutettu Portugalissa
 • Rotterdamin Erasmus-yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
 • Ruotsista Rasismin vastainen keskus
 • Suomesta Ihmisoikeusliitto
 • Suomesta sisäasiainministeriö

Sisäasiainministeriö toteuttaa Suomen projektiosion yhteistyössä Ihmisoikeusliiton kanssa. Projektin ohjausryhmä vastaa hankkeen toteuttamisesta.

Ohjausryhmän jäsenet ovat:
Puheenjohtaja: Ylitarkastaja Timo Makkonen SM/OIK
Sihteeri: Projektikoordinaattori Katriina Nousiainen,
SM/OIK Jäsenet: Milla Aaltonen, Ihmisoikeusliitto

Tutkimusosiota toteuttavan tahon edustaja Sinikka Keskinen, SM/OIK Hankkeen johtoryhmää ei ole ollut mahdollista asettaa sukupuolten tasa-arvon huomioon ottavalla tavalla. Ohjausryhmän tarkoitus on toimia yhteistyöverkostona, joka tukee koordinaattoria työssään.

Työnjako projektin toteuttamisessa on seuraava:
 • Sisäasiainministeriö hallinnoi hanketta Suomessa ja vastaa hankkeen kansainvälisestä koordinoinnista. Vastuu hankkeen hallinnosta ja koordinoinnista on ministeriön oikeusyksiköllä. Vastuuhenkilöt ovat Timo Makkonen ja Katriina Nousiainen.
 • Hankkeen sisällöllisestä toteuttamisesta vastaa ohjausryhmä.
 • Ohjausryhmän vastuulla on laadullisen tutkimuksen tekeminen ihmisten asenteista ja stereotypioista pääkaupunkiseudulla. Tutkimus teetetään ulkopuolisella tutkimuslaitoksella.

Hankkeen asettamispäätös (pdf)

Kansliapäällikkö Ritva Viljanen asetti Living togeher -hankkeen muutama viikko junacaustin jälkeen. Tönimistapauksen jälkeenhän ETNO:n puheenjohtaja Viljanen ilmoitti seuraavana syksynä käynnistettävästä rasismin ja väkivallan tuomitsevasta Älä töni -kampanjasta. Tuota tönimiskampanjaa ei koskaan toteutettu, mutta Living together -hanke on tavoitteistaan päätellen vasta alussa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HP^2

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 1
Puolitoista kuukautta mennyt eikä lähes mitään uutta koko sivustolla. Sivusto ilman foorumia tai aktiivisia ylläpitäjiä on käytännössä kuollut sivusto.

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 528
 • Liked: 512
PS. Hieman ärsyttaa veronmaksajana se, että tuonkin sivuston ylläpitoon on varmaan käytetty ja käytetaan veromarkka poikineen.

Voit olla takuuvarma, että jonkun moku-evankelistan pari kaveria pyörittää työkseen tuota sivustoa bisneksekseen ja leipätyökseen. Eikä ihan pikkurahalla.

juuri äsken tutustuin pikaisesti tuohon sivustoon.

lapsellinen tekele. kuka on tuosta vastuussa?

mitä tuo oikein maksaa?

edit. no löytyihän se sieltä. hanke maksaa 72 837,04! euroa.
en tiedä kuka tuon on laskenut centilleen, mutta kuvaa hyvin tuota leikin tasoa.
lisäksi tietenkin asiaan osallistuneiden virkamiesten ajankäytön kustannukset.

eli siis reipas vanha 400 000mk meni taas. tulos täysimääräinen nolla.

ihan oikeasti hei? eikö tuollakin rahalla olisi voitu ostaa vaikkapa vaippoja vanhuksille?

« Viimeksi muokattu: 03.05.2010, 12:22:19 kirjoittanut Mika.H »
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

sunimh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 632
 • Liked: 162
 • Epäilyttäviä taipumuksia omaava fundamentalisti
Video Puhetta maahanmuutosta -sivujen avaustilaisuudesta:
Lainaus käyttäjältä: Olli Löytty
Me [yliopistotutkijat] taas ollaan hiljaa sen takia, kun meitä pelottaa. Yliopistokulttuuria hallitsee tänä päivänä pelon ilmapiiri. Pelko siitä, että jatkuuko työt ja pelko siitä, paljastuuko tyhmäksi. Kaikki toiminta tähtää vain oman uran edistämiseen.

HUUTONAURUA tähän kohtaan. Kieltämättä jos ihan oikein YLIOPISTOtutkijaksi on päästy ja silti ollaan täysin kuutamolla, niin ihmekö tuo jos vähän "pelottaa" ettei kaikki ota sanomisiasi kovin vakavasti.
Finland - the small Nordic nation, known for its high suicide rates, heavy drinking and domestic violence.
   - Fox News, 31.12.2009

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134148
HUUTONAURUA tähän kohtaan. Kieltämättä jos ihan oikein YLIOPISTOtutkijaksi on päästy ja silti ollaan täysin kuutamolla, niin ihmekö tuo jos vähän "pelottaa" ettei kaikki ota sanomisiasi kovin vakavasti.

Mitä olen yliopistolla työskentelevien kanssa jutellut, niin monilla heistä on ollut pelko siitä, että pienetkin virheet tai vääränlainen huomio voivat maksaa työpaikan. Niillä täysin kuutamolla olevilla taas on rajaton itseluottamus, heikko kritiikinsietokyky ja taipumus julistaa tiukan paikan tullen koko maailmalle uhriuttaan. He eivät osaa pelätä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Malla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 852
 • Liked: 3093
edit. no löytyihän se sieltä. hanke maksaa 72 837,04! euroa.
en tiedä kuka tuon on laskenut centilleen, mutta kuvaa hyvin tuota leikin tasoa.
lisäksi tietenkin asiaan osallistuneiden virkamiesten ajankäytön kustannukset.

Sivuston etusivulla lukee: "Jotain vähän muuta maahanmuutosta ja maahanmuutto- keskustelusta." Paino kenties sanalla "vähän"?
Ovatko aiheet loppuneet tai kopipeistisormi kipsissä :)?

mikkoR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 674
 • Liked: 1220
 • uskonto pyhittää nai.. tytön iän
Vai että oikein valtionvaroilla pitää alkaa keksimään OIKEITA argumentteja? Jo on kohta kaikki nähty.

Kyllä mä vaan sanon että nää sineprykohvit ja vazeritkin on vaan lisännyt valden kustannuksia alkoholiongelmina ja II-tyypin diabetian muodossa eli ei nekään nyt niin maan voimavara ole olleet, puhumattakaan lukemattomista kännissä tapahtuneista murhenäytelmistä ja karkkipussiin perään huutavista lapsukaisista.
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

sr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 831
 • Liked: 1207
Vihdoinkin joku sanoo ihan oikeasti ääneen sen, että mistä näihin asioihin liittyvässä "tutkimuksessa" on kyse: omasta (suoja)työpaikasta ja tyhmäksi paljastumisen pelosta sekä oman uran edistämisestä.
Yleensä tämä ei ole ongelma akateemisessa tutkimuksessa, koska riittää, että sataa suojatyöpaikkatutkijaa kohden on yksi, joka hakee "oikeaa" tietoa. Koska tieteellinen metodi on armoton, tämä yksi nuijii ne sata, kun todelliset faktat pannaan kova kovaa vastaann. Ja siinä sitten ne 100 osoittautuvat tyhmiksi ja siitä yhdestä tulee kuuluisa. Juuri tämä paine toimii yleensä sellaisena, ettei mitään kovin suurta "salaliittoa" väärän tiedon suuntaan pääse syntymään. Voi tietenkin olla, että tästä aiheesta oikean akateemisen tutkimuksen tekeminen on yhtä mahdollista kuin sosialismin ja kapitalismin puolueeton vertaaminen oli mahdollista NL:ssa.
Lainaus
Noilla lähtökohdilla tuotettu "tieto" ohjaa sitten poliittisen johdon tekemiä tämän maan pitkän tähtäimen tulevaisuuden suunnitelmia. Vähän sama kuin pistettäis autojobbarit laatimaan uutta versiota kuluttajasuojalaista.
Jos kulkujärjestys on tuo, en ole erityisen huolissani. Jossain vaiheessa tosi tieto tulee esiin. Sen sijaan, jos kulkujärjestys on se, että poliittinen johto on tehnyt päätökset ja tutkijoiden tehtävä on sovittaa tieto siihen, ollaan isommissa ongelmissa. Stalin sanoi aikoinaan, että jos käytäntö ja teoria ovat ristiriidassa, niin se on vaan sitä huonompi käytännölle.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg
Faith = Pretending to know things you don't know

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 3705
Kauhavan Sanomissa ihmeteltiin sisäministeriön rautasaapastilausta. Sata paria pitäisi saada ennen ensi vaaleja. Saman verran kuulemma myös muille ministeriöille, vähemmistövaltuutetun toimistolle ja vihreiden puoluetoimistoon. Ns. Biaudet-klausuulin mukaan naisten kokoja pitäisi olla yhtä paljon kuin miestenkin, joskin naisten saappaiden varsiosaa voi kyllä koristella maapallon kärsimystä kuvaavin symbolein.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3655
Kauhavan Sanomissa ihmeteltiin sisäministeriön rautasaapastilausta. Sata paria pitäisi saada ennen ensi vaaleja. Saman verran kuulemma myös muille ministeriöille, vähemmistövaltuutetun toimistolle ja vihreiden puoluetoimistoon.

Anteeksi tietämättömyyteni. Mutta en oikeasti tiedä, mikä on rautasaapas tai mitä se tarkoittaa. Viite tai linkki Kauhavan Sanomiin olisi ollut paikallaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134148
Lainaus
Pääkirjoitus: Eräs keskustelu

Heta Muurinen       4.5.2010

Olin kuuntelemassa hyvää keskustelua maahanmuuttajakeskustelusta. Hyvällä tarkoitan tässä nyt sellaista keskustelua, jota on kuulutettu eri foorumeilla: eri kantoja kuuntelevaa vuoropuhelua sen sijaan, että haukuttaisiin nimettöminä poteroista tai liityttäisiin samanmielisten tunteennostatukseen.

Sitä käytiin sisäasiainministeriön EU-hankkeena tuottaman Puhetta maahanmuutosta -nettisivun julkistamistilaisuudessa. Isäntäväki oli kovin ihmeissään median kiinnostuksesta tilaisuutta kohtaan. "Muistutan, että kyseessä on kuitenkin vain yksi nettisivusto", korosti tilaisuutta juontanut Nexhat Beqiri.

Kun ministeriö tarttuu suoraan kipupisteeseen näin konkreettisella tavalla ja kun kyseessä on yksi alkuvuoden mediaseksikkäimpiä aiheita, tottakai se kiinnostaa.

Minuun teki vaikutuksen salissa vallinnut rehellisyyden ja urheuden ilmapiiri.

Paneelissa tutkija Olli Löytty kertoi, että korkeatasoista maahanmuuttotutkimusta tekevät eivät tule julkisuuteen, koska he pelkäävät. Syynä ei ole – ainakaan pelkästään – vihaposti ja uhkaukset, vaan yliopistoissa vallitseva pelon ilmapiiri. Se taas johtuu Löytyn mukaan uudesta yliopistolaista.

Peloista huolimatta tämä keskustelu oli oikea keskustelu. Paikalle tulivat ja siihen osallistuivat maahanmuuttajat, maahanmuuttokriitikot, maahanmuuttomyönteiset, tutkijat ja virkahenkilöt.

Puhujat panivat itsensä oikeasti alttiiksi.

"Minulle tulvii kaikenlaista sähköpostia, tappouhkauksiakin. Niihin voi suhtautua kahdella tavalla, joko ei tee mitään tai sitten reagoi. Jos reagoi, sitä helposti kyynistyy. Ja kyynistynyt virkamies on huono virkamies", sanoi panelisti ja Helsingin kaupungin maahanmuuttoasioiden johtaja Annika Forsander.

Hän myönsi, että vihaviestit vaikuttavat siihen, mitä hän haluaa sanoa julkisuuteen, "vaikka pyrimmekin täyteen avoimuuteen". Maahanmuuttokriittisen Hommaforum-sivuston perustaja Matias Turkkila koki yleisöpuheenvuorossaan, että Forsander oli kyynistynyt.

"Tunnen pistoksen sydämessäni", myönsi Forsander. Kunnioitettavaa rehellisyyttä.

Vielä muutama vuosi sitten olisi ollut radikaalia kuulla Helsingin kaupungin johtavan virkamiehen toteavan, ettei ole erityisen maahanmuuttomyönteinen. Ennen maahanmuuttokriitikoiden nousua julkisuuteen maahanmuutto(politiikan)kritiikki tarkoitti viranomaisten ja instituutioiden kritisointia. Yleensä viranomaisia kritisoitiin kielteisistä asenteista maahanmuuttajia kohtaan. Silloin Forsanderin lause olisi kohauttanut, mutta ei enää nykyisessä ilmapiirissä.

Kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että kritiikille pitää olla tilaa ja asiallinen maahanmuuttokeskustelu on tärkeää. Sitä ei vain kukaan tunnu käyvän. Joko keskustellaan maahanmuuttajista tai -keskustelusta.

Kolmannen panelistin, SAK:n maahanmuuttoasiantuntija Eve Kyntäjän mielestä ongelma on juuri siinä, että keskitytään yksilöihin, kun pitäisi puhua politiikasta.

Instituutioiden ongelmat pannaan maahanmuuttajien harteille. Halpatyövoima vie työpaikat suomalaisilta. Syyttävän sormen tulisi kuitenkin osua rakennusfirmoihin ja alihankkijoihin. Jos maahanmuuttaja ei opi suomea, vika voi olla myös siinä, että koulutusta ei ole tarjolla tai se on liian kallista.

Tässä numerossa pohditaan maahanmuuton onnistumista (s. 6) ja epäonnistumista (s. 30 ) – muuttajien näkökulmasta. Lisäksi otimme selvää, mitä maahanmuuttajat katsovat televisiosta (s. 36). Muissakin jutuissa sattuu esiintyä maahanmuuttajia, mutta he ovat myös vaikkapa elokuvaohjaajia (s. 44).
Maailman Kuvalehti Kumppani 5/2010 (Kepa)Positiivinen kuvaus tilaisuudesta. Parista kohdasta en silti malta olla huomauttamatta.

Lainaus
Instituutioiden ongelmat pannaan maahanmuuttajien harteille. Halpatyövoima vie työpaikat suomalaisilta. Syyttävän sormen tulisi kuitenkin osua rakennusfirmoihin ja alihankkijoihin.

Ei vaan poliitikkohin, jotka mahdollistavat nykykäytännön. Heikosti koulutetun halpatyövoiman siirtolaisuutta pitää välttää niin pitkälle kuin se vain on mahdollista. Se ei millään matematiikalla ole Suomea hyödyttävää, vaikka jotkut toki tekevät sillä rahaa ja vapaaehtoisia tulijoita löytyy vaikka ilmaiseksi.

Lainaus
Jos maahanmuuttaja ei opi suomea, vika voi olla myös siinä, että koulutusta ei ole tarjolla tai se on liian kallista.

Voi olla, mutta on poliitikkojen vastuulla, että maahanmuutto rajoitetaan todellisten resurssien mukaiseksi. Ei niin päin kuin nyt, että ensin lisätään maahanmuuttoa ja sitten odotellaan vuosikausia lisäresursseja, kotouttamispolitiikan muuttumista tai jotain muuta hopealuotia, jonka pitäisi taas kääntää kaikki hyväksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
Eipä löydy koko sivustoa enää.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Eipä löydy koko sivustoa enää.

Lienee integroitu Pakolaisneuvonta ry:n "Muuttoliikkeessä"-sivustoon, joka edustanee monikulttuuri-ideologian virallista kantaa(tm) Suomessa.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 171
 • Liked: 40497
Eipä löydy koko sivustoa enää.

Lienee integroitu Pakolaisneuvonta ry:n "Muuttoliikkeessä"-sivustoon, joka edustanee monikulttuuri-ideologian virallista kantaa(tm) Suomessa.

On se siellä vielä. Sisältö vaan on hävinnyt jonnekin. Samanlaisen tyhjän sivun saa aikaa sivulla tällä hetkellä olevalla lähdekoodilla:

/*
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content="text/html; charset=iso-8859-1" http-equiv=Content-Type></HEAD>
<BODY></BODY></HTML>
*/

Kommenttitagit /* ja */ vain lisätty tohon, jotta koodin saisi näkymään. Vähiin on kutistunut "puhetta maahanmuutosta" proggis.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

nuiv-or

 • Vieras
Lainaus
domain:   puhettamaahanmuutosta.fi
descr:    Sisäasiainministeriö
descr:    02459923
address:  Oikeusyksikkö, Nexhat Beqiri
address:  PL 26
address:  00023
address:  Valtioneuvosto
phone:    0718788288
status:   Granted
created:  19.3.2010
modified: 19.3.2010
expires:  19.3.2013

Onko Nexhat Beqiri jonkun PD-äijän nimi, vai Oikeusyksikkö somalin kielellä?

Noh, google vastasi jo.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134148
Olipa taas projekti, ei näitä voi keksiä. Saisikohan jostain selville budjetin?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kokoliha

 • Vieras
Niin, paljonkohan niiden varastointilaatikoissa olevien, silputtaviksi menossa olevien 100.000 kpl rynnäkkökiväärin laskennallinen varastointi maksaa? Olisiko mahdollista, että tämänkin ns. projektin rahoituksella kyseiset aseet voitaisiin säilyttää varastossa nn vuotta?

nuiv-or

 • Vieras
Olipa taas projekti, ei näitä voi keksiä. Saisikohan jostain selville budjetin?

Jostain näistä?

Lainaus
Bruttomäärärahan arvioitu käyttö (1 000 euroa)
    
Aineet, tarvikkeet ja tavarat   900
Henkilöstökulut   21 500
Vuokrat   2 400
IT-palvelut   43 800
Muut palvelut   18 600
Matkakulut   900
Muut kulut (sis. lisenssit)   5 000
Investoinnit   4 400
Yhteensä   97 500

    
Palvelusopimus   3 100 000
Strateginen ohjaus   350 000
Asiankäsittelyjärjestelmät   400 000
Julkaisujärjestelmät   400 000
Muut järjestelmät   40 000
Sähköinen asiointi   50 000
Tietoturvallisuus   50 000
Lähiverkko   250 000
Muut tietohallintomenot   71 000
Yhteensä   4 711 000

Tai sitten 40. maahanmuutto

Hyvien etnisten suhteiden edistäminen

Hyvien etnisten suhteiden edistämisperiaate sisällytetään maahanmuuttopolitiikan valmisteluun ja toimeenpanoon. Maahanmuuton ja kotoutumisen edellytyksiä vahvistetaan toteuttamalla syrjimättömyyttä ja yhdenvertaisuutta edistäviä sekä muita työelämän ja koko yhteiskunnan monimuotoisuutta hyödyntäviä toimenpiteitä.

http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2011/vm_2011.html

Ehkä Räsänen voisi pyytää Guzeninaa perustamaan työkomitean selvittämään kustannusten selvityksen kustannusarviota, kunhan siihen on saatu sopiva työryhmä miettimään selvityskomitean kannattavuutta.

Ennen oli helpompaa, kun Thors oli paikalla. Ei ollu varaa selvityksiin.

Muistuttaisin kuitenkin, että sisäministeriö maksaa noista kaikista alvin, ja sitä paitsi valtio korvaa nämä kulut kokonaisuudessaan ministeriölle, tämä ei ole keltään pois.

Tagit: