Kirjoittaja Aihe: Sisäasiainministeriö perustaa maahanmuuttokysymyksille nettifoorumin  (Luettu 55034 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 457
 • Liked: 135230
Eipä löydy koko sivustoa enää.

Palannut taas. Sivuilla on yksi ainoa kirjoitus.

Lainaus
Voima ja sen vastavoima – Maahanmuutto muutoksessa

Posted on : 27-04-2013 | By : Admin | In : flights, immigration, travel, Uncategorized

Tämä blogi käsittelee positiivisessa hengessä Suomessa ajankohtaisia asioita, monikulttuurisuutta ja tarkastelee ympäröivää maailmaa uusista näkökulmista.

Maahanmuutto puhuttaa Suomalaisia melkein päivittäisellä tasolla. Usein tällä tarkoitetaan ulkomaalaisten muuttamista Suomeen, mutta nykyään maahanmuutto tarkoittaa monille nuorille myös muuttoa pois Suomesta. Motiiveja lähtöön on useita. Osa on perinteisiä, niitä samoja jotka ovat maailman sivu ajaneet sieluja maailman laidalle purjeveneillä, tai Afrikan synkimpiin viidakoihin. Seikkailunhalu ja uteliaisuus on vienyt kehitystä pitkälle.

Rakkaus ja työ kuljettavat monia ympäri Eurooppa ja maailmaa. Koulutusta vastaavan työn saaminen ei ole enää itsestäänselvyys kenellekään. Tosin tässäkin punnitessa hyödyt ja haitat, useiden lentoyhtiöiden viimevuosina tarjoamat halvat lennot mahdollistavat työnteon tai asumisen poissa perheen luota samoin kustannuksin mitä se oli 70-luvulla Helsinkiin muuttavalle maalaiselle.

Osa ulkomaille muuttavista suomalaisista kokee, että heihin suhtaudutaan maahanmuuttajina, osaa taas pidetään varsinkin Euroopan sisällä uutena heimona: maailmankansalaisina. Maailmankansalaisuuteen kuuluu kulttuureihin suhtautuminen avoimesti, kansallisvaltioiden rajojen hämärtyminen ainakin mielikuvatasolla ja kyky löytää muita, kansallisuutta tai etnistä identiteettiä vahvempia siteitä ihmisten välille.

Pisimmälle integraatio on ehtinyt Euroopan sisällä. Saumatonta se ei kuitenkaan ole täälläkään. Vaikka edulliset lentohinnat ovat voimassa joka puolelle maanosaa, on vieras työntekijä eri asemassa mikäli lähtökentän koodi viittaa Norjaan tai Bulgariaan. Kehitys on kuitenkin ollut huikean nopeaa, ja kuvainnollisesti samaa tahtia kuin universumi laajenee, etäisyydet maapallon sisällä pienenevät. Ainakin mielikuvatasolla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 278
 • Liked: 2388

http://www.puhettamaahanmuutosta.fi/

Tällaista se siis on - asiallinen ja faktoihin perustuva maahanmuuttokeskustelu Suomessa Anno Domini 2010. Suorastaan noloa. Mutta eipä ole minun ongelma.

 :facepalm:

En enää hahmota etusivun pöllöjä pöllöinä, vaan sarvellisena Mustanaamiona. Ach, ist das schön!  :P

Nyt tuossa linkissä kaupataan pikavippejä.

Lainaus
Pikavippi Nopeasti Kulutusluotto

    Etusivu
    Kulutusluotto
    Pikavippi puhelimella
    Pikavippi tekstiviestillä
    pikavippivertailu

Minusta tämä on ironian huippu. Sisäministeriö kauppaa pikavippejä  :facepalm:

Lisäksi linkki löytyy VN:n sivuilta:

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/sv.jsp?oid=292496

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 212
 • Liked: 40585
Lisäksi linkki löytyy VN:n sivuilta:

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/sv.jsp?oid=292496

Otetaan linkin takana olevan sivun tekstit talteen jälkipolvia varten, sillä arvelen, että koko sivu katoa pikapuoliin. Onhan toi aika noloa ...

Lainaus
Sisäasiainministeriö
14.4.2010 12.21


Puhettamaahanmuutosta.fi-sivusto tarjoaa tietoa ja argumentteja maahanmuuttokeskusteluun

Sisäasiainministeriön oikeusyksikkö sekä maahanmuuton asiantuntijoista koottu foorumi julkaisivat tänään puhettamaahanmuutosta.fi -sivuston. Sivusto on tuotettu osana Living Together -hanketta, johon on osallistunut yhteensä kuusi EU-jäsenmaata.

Puhettamaahanmuutosta -sivuston tavoitteena on antaa tietoa, purkaa auki maahanmuuttokeskustelussa esiintyviä vastakkainasetteluita ja avata vakiintuneita sanontoja. Kussakin maassa on selvitetty paikallista maahanmuuttokeskustelua tutkimalla eri väestöryhmiin kuuluvien ihmisten asenteita ja puhetapoja maahanmuuttajista. Suomen Living Together -hankkeessa fokusryhmähaastattelut toteutti Maailman kulttuurien laitos.

"Maahanmuuttokeskustelussa ilmenee helposti erilaisia yleistyksiä. Maahanmuutto nähdään joko uhkana tai mahdollisuutena. Tekemässämme selvityksessä kävi ilmi, että henkilöt, jotka tuntevat ulkomaalaistaustaisia henkilöitä tai elävät monikulttuurisella asuinalueella, suhtautuvat aiheeseen arkisemmalla tavalla. Negatiivisista asioista puhuttaessa, kuten suomalaisen yhteiskunnan taloudellista hyväksikäyttöä arvioitaessa, todettiin suomalaistenkin syyllistyvän samoihin asioihin", toteaa Saara Rautanen-Uunila Maailman kulttuurien laitokselta.

Eri maiden Living Together -hankkeissa haastattelututkimusten tuloksia on hyödynnetty luomalla materiaalia tahoille, jotka tekevät rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaista työtä.

"Suomen hankeverkoston toteuttama puhettamaahanmuutosta.fi -sivusto on suunnattu kaikille maahanmuuttokeskustelusta kiinnostuneille", sanoo hankeverkoston jäsen, projektikoordinaattori Nexhat Beqiri sisäasiainministeriöstä. Hankeryhmään osallistui sisäasiainministeriön lisäksi yliopistojen, talouselämän, järjestöjen, median, politiikan ja kaupungin edustajia.

www.puhettamaahanmuutosta.fi

Lisätietoja: projektikoordinaattori Nexhat Beqiri, 071 878 8287
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Jurvakainen

 • Vieras

http://www.puhettamaahanmuutosta.fi/

Tällaista se siis on - asiallinen ja faktoihin perustuva maahanmuuttokeskustelu Suomessa Anno Domini 2010. Suorastaan noloa. Mutta eipä ole minun ongelma.

 :facepalm:

En enää hahmota etusivun pöllöjä pöllöinä, vaan sarvellisena Mustanaamiona. Ach, ist das schön!  :P

Nyt tuossa linkissä kaupataan pikavippejä.

Lainaus
Pikavippi Nopeasti Kulutusluotto

    Etusivu
    Kulutusluotto
    Pikavippi puhelimella
    Pikavippi tekstiviestillä
    pikavippivertailu

Minusta tämä on ironian huippu. Sisäministeriö kauppaa pikavippejä  :facepalm:

Lisäksi linkki löytyy VN:n sivuilta:

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/sv.jsp?oid=292496
Eiköhän noita pikavippejä tule 'eräille' ihan taikaseinästä ilman mitään huolta takaisinmaksuista ja koroista...

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 011
 • Liked: 1485
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Pikavipit täsmäävät valtion maahanmuuttopolitiikkaan. Niinhän se rahoitetaan. Ja tulevaisuus näyttää että miten ja kuka maksaa.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 457
 • Liked: 135230
Sen sijaan että antaisi kanavan avoimeen maahanmuuttokeskusteluun, sisäministeriö järjestää maahanmuutosta pieniä tarkasti ohjattuja keskusteluja, joista tehty yhteenveto esitetään kansan mielipiteenä. Keskustelujen aiheet on määritetty tarkoituksellisen suppeasti (esim. "Maahanmuuttajat palokuntatoiminnassa") ja asenteellisesti (esim. "Valtio pakottaa perheet erilleen") niin, ettei niissä voida käsitellä esimerkiksi Suomen äärilöysää turvapaikkapolitiikkaa. Samoin keskustelujen kohderyhmänä ovat esimerkiksi vain tiettyyn maahanmuuttajajärjestöön kuuluvat, joten suurin osa suomalaisista on tuskin kuullutkaan näistä.

Lainaus
Keskustelu maahanmuutosta on tärkeää ja siihen halutaan osallistua – kokemuksia maahanmuuttodialogeista

Sisäministeriö toteutti maahanmuuttodialogien keskustelusarjan kolmena päivänä loka–marraskuussa 2022. Maahanmuuttodialogien tarkoituksena oli haastaa mahdollisimman laajasti koko yhteiskunta keskustelemaan maahanmuutosta ja sen lukuisista eri teemoista. Erätauko-menetelmällä toteutettujen dialogien tavoitteena oli lisätä maahanmuutosta käytävää keskustelua ja sitä kautta yhteistä ymmärrystä maahanmuuton teemoista.

Maahanmuuttodialogien järjestäjiksi ilmoittautui yhteensä lähes 80 toimijaa ympäri Suomen. Dialogeja järjestettiin ainakin yhdeksällä eri kielellä, usein monikielisesti. Järjestäjät olivat moninaisia: ministeriöitä, virastoja, järjestöjä, kuntia, kirjastoja, museoita, säätiöitä ja muutama yrityskin. Mukaan saatiin ilahduttavan paljon myös sellaisia tahoja, jotka eivät ole maahanmuuttoasioita hoitavien ministeriöiden tutuimpia sidosryhmiä.

Keskustelun teeman kukin järjestäjä valitsi itse. Näin haluttiin edesauttaa maahanmuuton kokonaisuuden ymmärtämistä ja sitä, että piiloon jäävät kokonaisuudet tulisivat näkyviksi. Tärkeää oli, että teema on sellainen, joka kiinnostaa järjestäjää itseään ja josta keskustelu koetaan tarpeelliseksi.

Monet keskustelujen aiheet liittyivät maahanmuuttajien työllistymiseen, kotoutumiseen ja osallisuuteen. Toisaalta mukana oli myös harvinaisempia aiheita, kuten vaikkapa maahanmuuttajanaisten kokemukset suomalaisessa tekoäly-ympäristössä.

Maahanmuuttodialogeille toivotaan jatkoa

Dialogitilaisuuden järjestäminen vaatii aina ennakkovalmistelua ja suunnittelua sekä tietynlaista heittäytymistä. Sisäministeriölle toimitetuissa palautteissa monet järjestäjistä kuvasivat sitä, kuinka keskusteluiden järjestäminen jännitti mutta lopulta myös palkitsi. Järjestäjien palaute onkin ollut lähes kokonaan myönteistä. Keskusteluissa saatiin oivalluksia ja rakennettiin yhteistä ymmärrystä käsiteltävästä teemasta.

    ”Hieno juttu, palkitseva kaikille osapuolille. Myös me koimme saavamme arvokasta tietoa, ja hyviä yhteistyökumppaneita toimintamme kehittämiseen. Kaikki keskustelijat toivoivat, että jatkamme keskustelua ja kehittämistä samalla porukalla.”
     – maahanmuuttodialogin järjestäjä


Palautteen perusteella maahanmuuttodialogit koettiin tärkeäksi ja onnistuneeksi tavaksi edistää maahanmuutosta käytävää keskustelua yhteiskunnassa. Lähes kaikki dialogikirjauksen jättäneistä (95 %) katsoivat maahanmuuttodialogit tarpeellisiksi myös jatkossa. Lähes kaikki olivat myös valmiita osallistumaan dialogien järjestämiseen.

Ihmisten välinen kohtaaminen, aito dialogi ja yhteisen ymmärryksen rakentaminen koetaan hyvin tärkeäksi. Maahanmuutosta halutaan keskustella!

Yhteenveto maahanmuuttodialogeista on tulossa alkuvuodesta

Kaikista loka–marraskuun aikana käydyistä maahanmuuttodialogeista on pyydetty toimittamaan kirjaukset sisäministeriölle. Tästä laajasta ja monipuolisesta aineistosta laaditaan yksi yhteinen yhteenveto, jonka tarkoitus on kuvata sitä, mitä maahanmuutosta Suomessa keskustellaan. Mitkä asiat ovat tärkeitä? Mitkä häiritsevät? Mitkä tulee huomioida paremmin ja mitkä vaativat toimenpiteitä?

    ”Kiitos mahdollisuudesta järjestää maahanmuuttodialogi. Toivon, että keskusteluista esiin noussut ääni kuuluu kauas.”
    – maahanmuuttodialogin järjestäjä


Yhteenveto julkaistaan valtioneuvoston julkaisusarjassa alkuvuodesta 2023. Tavoitteena on, että sitä hyödynnetään yhteiskunnassa mahdollisimman laajasti, ja sisältöjä tullaankin käsittelemään poikkihallinnollisesti. Toimitamme yhteenvedon myös eduskuntapuolueille. Me sisäministeriössä hyödynnämme yhteenvetoa muun muassa kokonaisvaltaisen maahanmuuttopolitiikan suunnittelussa sekä ulkomaalaislain kokonaisuudistuksessa.

Kansallisten dialogien tarkoitus on vahvistaa demokraattista yhteiskuntaa

Sisäministeriön lisäksi keskustelusarjan takana on työryhmä, jossa ovat edustettuina muun muassa Maahanmuuttovirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, oikeusministeriö ja valtiovarainministeriö.

Maahanmuuttodialogit-keskustelusarja on kansallisten dialogien pilotti. Kansalliset dialogit on uudenlainen malli yhteiskunnalliseen vuoropuheluun kansalaisten, yhteisöjen ja viranomaisten välillä. Ihmisille ja yhteisöille tärkeistä asioista keskustellaan tavalla, joka vahvistaa osallisuutta ja lisää ihmisten kokemuksiin perustuvaa ymmärrystä erilaisista haasteista ja mahdollisuuksista. Kansalliset dialogit alkavat virallisesti vuoden 2023 alussa, ja ensimmäisen aiheen valintadialogit järjestetään kaikille avoimessa tilaisuudessa 1.12. Lisätietoja tilaisuudesta saa viestittämällä: kansallisetdialogit@gov.fi

Anna Rundgren
erityisasiantuntija

Mariana Salgado
palvelumuotoilija
Sisäministeriö 17.11.2022

Lainaus
Ilmoitetut maahanmuuttodialogit

Maahanmuuttodialogien keskusteluja järjestetään kolmena päivänä syksyllä 2022: perjantaina 7.10., torstaina 27.10. ja torstaina 3.11.

Tälle sivulle kootaan maahanmuuttodialogit, joiden järjestäjät ovat antaneet luvan tietojen julkaisemiseen.

Maahanmuuttodialogi valtion virkamiehille
Valtiovarainministeriö

Arkiset kamppailut oleskelun laillistamiseksi ja syrjäytymisen välttämiseksi dataistumisen ja digitalisaation kontekstissa
Tampereen yliopisto, IDA-hanke

Kirjasto oman kulttuurin ja äidinkielen tukijana
Monikielinen kirjasto/Helsingin kaupunginkirjasto

Kirjasto kulttuurin ja äidinkielen tukijana
Pasilan kirjasto

Equality and diversity in the Finnish AI professional landscape for immigrant women
Women in AI Finland

Mikä minua pohdituttaa maahanmuuttoasioissa?
Aretai/DialogiaAkatemia

Espanjankielisten naisten työllistyminen: millaisia työllistymisprosessejä heillä on ollut? Mikä on tuntunut vaikealta? Mikä on tukenut työllistymistä?
Monika-Naiset liitto ry.

Suomessa asuvien venäjänkielisten tulevaisuuden kuviot
Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö

Kirjasto äidinkielen ja kulttuurin tukijana
Helsingin kaupunginkirjasto

Harjulan setlementti ry
Keskustelun aihe ja käytännön järjestelyt tarkentuvat myöhemmin

Maahan muuttaneiden työllistyminen
Monika-Naiset liitto ry

Maahanmuuttajat urheilussa ja liikunnassa: osallisuus - mahdollisuudet - syrjintä
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry

Seuratoiminta ja monikulttuurisuus: Miten maahanmuutto tukee urheilun kehittymistä ja miten urheilu tarjoaa mahdollisuuksia maahanmuuttajille? Miten maahanmuuttajat näkyvät urheilussa?
Suomen Olympiakomitea

Maahanmuuttajat osana Oulua
InnoOK osuuskunta

Nuoret ja turvallisuus Myyrmäen alueella
Vantaan kaupunki

Maahanmuutto ja kansalaisjärjestöt
Opintokeskus Sivis

Who has the right to live as a family in Finland?
Familia ry

Integration på svenska i Raseborg
Invandrarrådet / Raseborgs stad

Maahanmuuttajien työllisyys. (Erityisesti EU-kansalaisten ja paperittomien työllistymiseen sekä työ- ja oleskelulupiin keskittyvä dialogi​​​)
Diakonissalaitos

Using sports as a tool for integration and social inclusion
Monaliiku ry

Minkälaisia osallistumisen mahdollisuuksia (tapahtumia, sisältöjä, kokoelmanostoja) maahanmuuttajat toivovat museolta?
Kansallismuseo

Monikulttuurinen kiinteistöpalveluala, vaikeudet ja vahvuudet maahanmuuttajien työllistämisessä ja työllistymisessä
Kiinteistötyönantajat

Miten rakentaa vuoropuhelua ja luottamusta koulun ja vanhempien kesken?
Suomi-Syyria Ystävyysseura ry ja Opetushallitus

Mikä on dialogin merkitys maahanmuuttokeskustelulle, yhteiskunnan vastaanottavuudelle ja maahanmuuttaneiden äänen kuulumiselle yhteiskunnassa?
Oikeusministeriö

Maahanmuuttajien asumisturvallisuuden varmistaminen
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Maahanmuuttajien Työllisyys
Turun Som Nuoriso RY

Veroaiheinen keskustelu, tarkentuu myöhemmin
Verohallinto>

Maahanmuuttajat osana vieraanvaraista yhteisöä
Diakonissalaitos

Maahan muuttaneiden työllistyminen
Monika-Naiset liitto ry

Maahanmuuttajien työllistyminen
Lieksan Somaliperheyhdistys ry

The Future of African Children in Finland
Gambia Honorary Consul Finland

Key elements for accelerating integration into Finland from the immigrants perspective
Finnish African Society

Maahanmuuttajien osallisuus työelämässä
Live-säätiö sr

Minunkin Tampereeni -maahanmuuttodialogi
Tampereen kaupunki

Korkeakoulu osallisuutta edistämässä
Diakonia-ammattikorkeakoulu

Etelä-Kymenlaakson seudullinen kotouttamisohjelma
Kotkan kaupunki

Mikä Suomea estää hyödyntämästä sen koko potentiaalia? Millaisia haasteita maahanmuuttoon liittyy? Miten voidaan tukea maahanmuuttajien pääsyä osaksi yhteiskuntaa?
Welcome2EP; JHL-maahanmuuttajien verkoston puheenjohtaja

Moninainen yhdistys- ja harrastustoiminta
Kansalaisfoorumi

Miten kirjasto voi edistää maahanmuuttajien kotouttamista?
Kokkolan kaupunginkirjasto

Miten maahanmuutto vaikuttaa väestön liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen?
Suomen Olympiakomitea

Maahanmuuttajien harrastustoiminnan edistäminen
Seinäjoen kansalaisopisto

Miten digitaalisuus ja netti vaikuttavat koulunkäyntiin maahanmuuttajaperheissä?
Vantaan kaupunki ja MoniMaa Perhe -yhdistys

Kotoutumisen edistämisen ohjelma 2022-2024 (kotouttamisohjelma) - Meidän ohjelma. Missä mennään vuonna 2022?
Järvenpään kaupunki

Maahanmuuttajanuorten osallisuuden tukeminen yhteiskuntaan
MEH Ry

Valtio pakottaa perheet erilleen
Familia ry ja Monimuotoiset perheet -verkosto

Globally mobile individuals and their integration in the Finnish society
University of Turku

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt EK, SAK, Akava ja STTK järjestävät keskustelun teemalla: Koulutus- ja työperäinen maahanmuutto - kuinka paljon sitä tarvitaan ja millä ehdoilla?
EK, SAK, Akava ja STTK

Suomi ja EU osana globaaleita muuttoliikkeitä
Ulkoministeriö

Monikulttuurisuuden huomioiminen politiikassa
Keski-Suomen Vihreät

Kuinka kirjasto voisi olla edesauttamassa hyviä väestösuhteita ja sitä, että kaikki kokisivat kirjastopalvelut omikseen?
Pasilan kirjasto

#Maahanmuuttodialogi: Maahan muuttaneet, osallisuus ja kulttuuritarjonnan monipuolistaminen
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Maahanmuutto tutkimuksen kohteena - miten maahanmuuttajista puhutaan, ja miten se voi vaikuttaa heidän osallisuuteensa
Turun yliopisto

Key elements for accelerating integration into Finland from the immigrants perspective
Finnish African Society

Paluumuutto
Suomi-Seura ry

Belonging to two minorities: immigrant & LGBT+
Lauren Stevens

Maahanmuutto, asenteet ja tulevaisuus
Yhdessä-yhdistys/TOGETHER association ry

Labour market integration of highly skilled migrants
Jawaria Khan

Hur synligöra och stärka de svenska integrationsvägarna framöver?
Föreningen Luckan r.f.

Uskonnon rooli maahanmuuttajien kotouttamisessa prosessissa
Oulun Maahanmuuttajaneuvosto

Equitable employment opportunities for immigrants and foreign students
Oulun kaupungin maahanmuuttajaneuvosto

Maahan muuttaneiden työllisyyden edistämisen kaksisuuntaisuudesta, rekrytoinnin myyteistä ja työelämäosallisuudesta
Suomen Pakolaisapu ry

Job opportunities, integration versus assimilation for university students and professionals
Red Urufi

Maahanmuuttajat palokuntatoiminnassa
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Kokemuksia maahanmuuttolainsäädännön valmistelusta
Sisäministeriö

Dialogue between immigrant and non-imigrant musicians in Helsinki
University of the Arts Helsinki, Sibelius Academy

How to integrate foreigners into Finnish academia
University of Jyväskylä

Aktiivisesti osallistumaan - keskustelu Suomessa asuvien vironkielisten vaikutusmahdollisuuksista
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry

Osalliseksi! Miten tukea maahanmuuttaneiden vanhempien osallisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa?
Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry

Maahanmuuttajien hyväksyminen ja tukeminen yhteisössä
Kansalaisliitto r.p.

Miten voidaan tukea maahanmuuttajien pääsyä osaksi yhteiskuntaa?
Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia

What makes a university ‘international’?
University of Oulu, Talent Boost Project
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: