Kirjoittaja Aihe: Homman nörttipäivystys  (Luettu 575715 kertaa)

Skeptikko

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 9 738
 • Liked: 10216
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2490 : 26.07.2017, 16:34:48 »
Tosiaan tuo prepaid 4G on yksi erinomainen keino pysyä anonyyminä kaiken muun taiteilun lisäksi. DNA:n rajaton maksaa sen 0,89 euroa päivä ja dataa saa liikuttaa mielin määrin. Ärrältä saa ostettua latauskortteja ko. liittymään, eli saldoa ei tarvitse ostaa lisää verkossa. Kaiken pystyy hoitamaan siis käteisellä.

Pienenä varoituksena vain sen verran, että jos tekee jotain joka herättää riittävästi viranomaisten raivoa, tällainen ei välttämättä ole riittävä keino anonymiteetin säilyttämiseen. Voin tietokoneelle päästyäni perustella vähän tarkemmin joitain asioita, jotka voivat muudostua  uhaksi.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017, 16:38:07 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 721
 • Liked: 3292
 • Banned
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2491 : 26.07.2017, 17:45:24 »
Pienenä varoituksena vain sen verran, että jos tekee jotain joka herättää riittävästi viranomaisten raivoa, tällainen ei välttämättä ole riittävä keino anonymiteetin säilyttämiseen.

Jep. Puhelinoperaattori "tietää" aika tarkasti missä mikäkin kännykkä tai mokkula sijaitsee. Kännykän/mokkulan paikannus pelkän GSM-verkon avulla kaupunkialueella pääsee noin kerrostalon tarkkuuteen. Maaseudulla tarkkuus huononee koska tukiasemia on luonnollisesti harvemmassa kuin kaupungissa.
Sittenhän ei tarvitse kuin sopivan "skannerin" kanssa vierailla talon rappukäytävässä ja aika nopeasti löytyy se ovi jonka takana rikollinen mokkula sijaitsee. Jos poliisilla moista "skanneria" ei ole omasta takaa, niin operaattori sitä poliisille varmasti mielellään lainaa...

Eli taas palataan siihen perusasiaan: turvallisuus tai anonyymiteetti verkossa EI OLE OSTETTAVISSA OLEVA TUOTE, vaan alati käynnissä oleva ajatusprosessi. Pienillä viilauksilla päästään helposti lukemaan 99,99%. Tuon lukemaan jälkeen sitten joutuukin jo kuvetta kaivamaan jo ihan urakalla, jos siis haluaa sen viidennen tai kuudennen yhdeksikön....
"Perustavoitteemme on Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa
ja sen myötä huolenpito kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tämä kulkee kaiken muun edellä."
Urho Kaleva Kekkonen vatiopäivien avajaisissa 5.2.1980

Porcius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 688
 • Liked: 1882
 • Asiantuntija ilman papereita
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2492 : 26.07.2017, 18:18:14 »
Prepaidin anonymiteetti katoaa heti kun sillä ensimmäisen kerran kirjautuu mihin tahansa palveluun, mitä on käyttänyt aiemmin jollain muulla yhteydellä. Todennäköisesti noiden prepaidien ostopaikka ja aika pystytään myös selvittämään, jolloin valvontakamerakuvista voidaan tunnistaa ostaja.

Jos sen sijaan vaan käyttää tor-verkkoa? Minkälainen vaihtoehto se on?
Tor toimii myös ja on oikein hyvä vaihtoehto.
"On helvetin tyhmää mennä helvettiin, kun taivaaseenkin pääsisi"

-Jouko Piho

Skeptikko

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 9 738
 • Liked: 10216
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2493 : 26.07.2017, 18:57:49 »
Pienenä varoituksena vain sen verran, että jos tekee jotain joka herättää riittävästi viranomaisten raivoa, tällainen ei välttämättä ole riittävä keino anonymiteetin säilyttämiseen. Voin tietokoneelle päästyäni perustella vähän tarkemmin joitain asioita, jotka voivat muudostua  uhaksi.

Tässä eräitä mahdollisia uhkia anonymiteetille tuollaista käytettäessä, jos viranomaiset ovat tarpeeksi kiinnostuneita:

SIM-kortin tai siihen myöhemmin hankittujen latauskoodien ostaminen voi olla yhdistettävissä esimerkiksi valvontakameran (ainakin kunnes valvontanauhat pyyhitään tilanpuutteen takia) tai kännykän sijaintitietojen avulla ostajaan, vaikka olisikin maksanut käteisellä ja käyttämättä mitään bonuskortteja yms. Kannattaa huomioida, että valvontakameroita on etenkin kaupunkioloissa paljon muuallakin kuin vain itse kaupassa.

SIM-kortin kanssa käytettävässä kännykässä tai mokkulassa on (yleensä) yksilöllinen IMEI-koodi, joka voi olla yhidstettävissä. Esimerkiksi siten, että kyseistä laitetta on käytetty aiemmin tai myöhemmin jonkun sellaisen SIM-kortin kanssa, joka on suoraan yhdistettävissä henkilöön, etenkin jos laitetta ei ole ostettu käteisellä ja kauan aikaa sitten. Voi olla myös mahdollista, että IMEI-koodin perusteella on jäljitettävissä laitteen myyntipaikka ja sitä kautta myös ostaja. Lisäksi jos henkilöä tiedetään epäillä ja hänen hallustaan löydetään laite sillä IMEI-koodilla, jolla anonyymiyhteyttä on käytetty, niin se vasta huono juttu onkin.

Eräs asia, mitä monet eivät huomioi on se, että varsin tyypillisesti henkilöllä on anonyymiyhteyden luovan laitteen lisäksi myös oma kännykkä, joka keskustelee myös tukiasemien kanssa. Ja tämän perusteella voidaan päästä sen jäljille, että keitä henkilöitä on ollut saman tai läheisen tukiaseman lähellä kuin anonyymiyhteyttä käyttävällä laitteella ja/tai käytetyllä suojaamattomalla WLAN-yhteydellä. Muistaakseni sen miljonaariperijättären kidnapanneen demarilakimiehen jäljille päästiin osittain tätä seikkaa hyödyntämällä. Toisaalta sekin, että liikkuu usein anonyymiyhteyden käytön aikoihin valvontakameroissa, mutta ilman omaa kännykkää, voi pidemmän päälle jatkuessaan alkaa herättää huomiota, jos tarpeeksi asioita kaivellaan:

Kidnappaus ja miljoonaluokan lunnaat - nyt myös Suomessa
https://murobbs.muropaketti.com/threads/kidnappaus-ja-miljoonaluokan-lunnaat-nyt-myoes-suomessa.585432/page-32#post-1705728860

Lainaus
Ostin perjantaina heräteostoksena "Operaatio Ullakko" -nimisen kohukirjan, joka kertoo kidnappauksen tapahtumat alusta loppuun sekä poliisin että Turusen näkökulmasta juuri niin kuin ne oikeasti menivät. Tapahtumakuvaus perustuu poliisien ja Turusen itsensä haastatteluihin, sekä tietenkin myös kuulustelupöytäkirjoihin jne.

Tämä on siis se sama kirja, josta Niklas Herlin pahoitti mielensä etukäteen aivan suotta. Kirjassa ei retostella kenenkään kustannuksella, eikä ketään mustamaalata. Kirja on kirjoitettu osittain jännärityyliin ja osittain dokumentaarisesti ja koko ajan hyvällä maulla, eikä siinä mainita edes panttivangin nimeä, vaikka kaikki tietävät kenestä on kyse.

Kirja oli siinä määrin mielenkiintoista luettavaa, että en malttanut lopettaa lukemista kun kerran olin opuksen avannut. Suosittelen Niklas Herlinin hieman erikoisesta toiveesta huolimatta muillekin, joita aihe kiinnostaa edes etäisesti.

Tapahtumista kirjan lukemisen jälkeen jäi päällimmäisenä mieleen että Turunen taitaa olla vähän yksinkertainen tapaus ja että hän elelisi nyt herroiksi jossakin ulkomailla ilman seuraavia kohtalokkaita virheitä -->

1.) Turunen lähetti sähköpostia panttivangin omaisille oman äitinsä WLANin kautta (jonka oli itse asentanut), joten poliisit saivat hänen yhteystietonsa, vaikka eivät siinä vaiheessa häntä epäilleetkään.
2.) Turunen oli ostanut kaikki yhteydenpidossa käytetyt prepaid-liittymät yhdellä kerralla samasta liikkeestä, joka on epätavallista ja jonka vuoksi poliisit osasivat seurata näitä liittymiä (kymmenien muiden liittymien lisäksi).
3.) Turunen vaihtoi vaatteita rahojen vastaanottamisen jälkeen parkkihallin yläpuolella olevassa liikerakennuksessa, joka oli täynnä kameroita. Parkkihallissa kameroita ei olisi ollut lainkaan.
4.) Turusen rahojen kuljetuksessa toisena käyttämä auto oli hänen omissa nimissään (tai oikeastaan hänen firmansa nimissa), joka yhdessä WLAN-kämmin jälkeen koitui kohtalokkaaksi päätökseksi, sillä poliisit selvittivät rahojen luovutuksen jälkeen suunnilleen kaikkien tietyn GSM-tukiaseman läheisyydessä olevien autojen omistajat ja kellot kilisivät kun Turusen auto löytyi samasta paikasta.

Juha Louhi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Louhi

Lainaus
Turunen on myöntänyt tehneensä ihmissieppauksen kesällä 2009. Hän tunnusti tekonsa 16. kesäkuuta 2009 käydyssä vangitsemisoikeudenkäynnissä.[5] Turunen sai kaapatusta Minna Nurmisesta kahdeksan miljoonan euron lunnasrahat, jotka löydettiin kokonaisuudessaan eri kätköistä kaappauksen jälkeen.[6] Poliisin mukaan kaappaus ei tapahtunut hetken mielijohteesta vaan rikos oli erittäin hyvin suunniteltu ja sen toteuttaminen oli aloitettu varmuudella jo alkuvuodesta.[7][6]

Joku mainitsikin jo täällä sen, että anonyymiyhteydellä ei missään nimessä pidä kirjautua mihinkään palveluun, johon kirjautuu normaaleilla yhteyksillä. Tämän välttäminenkään ei riitä, sillä selainten evästeet, eroavaisuudet asennetuissa plugineissa, fonteissa yms mahdollistavat melko suurella luotettavuudella käyttäjien erottelun toisistaan. Tämän takia olisi parasta käyttää esimerkiksi DVD:ltä tai USB-tikulta bootattavaa Tailsia normaalin käyttöjärjestelmänsä sijaan ja mielellään vaikka käteisellä jostain halpahallista tai käytettyjen koneiden myymälästä ostettua läppäriä. Jos käyttää jonkun toisen avointa WLAN-yhteyttä prepaid-liittymän sijaan, niin on syytä myös lisäksi vaihtaa MAC-osoite ennen kuin mitään yhteyttä muodostetaan avoimeen WLAN-yhteyteen, koska se on samantapainen yksilöivä tunniste kuin IMEI (ja voi hyvinkin tallentua laitteen DHCP-palvelun lokiin), mutta paljon helpommin (tilapäisesti) vaihdettavissa kuin IMEI-koodi.

Jos nettiyhteys ja/tai serveri, johon otetaan WWW-selaimella yhteyttä, voi olla oikeasti vihamielisen tahon hallinnassa (vaikkei näin näennäisesti olisi, niin usein todellisuudessa näin voi olla, kuten netin pimeiden kauppapaikkojen tapauksissa on poliisi useasti maailmalla toiminut). Etenkin, jos NSA on vastassa, niin nettiyhteyden kautta voi tulla helposti kaikkea ylimääräisiä hyökkäyksiä varsinaisen datan ohella koneelle. Jos tällaiset hyökkäykset pääsevät koneelle, niin ne voivat mm. raportoida eteenpäin koneen lähistöllä sijaitsevien WLAN-verkkojen tunnisteet (minkä avulla Googlen tietoja hyödyntämällä saadaan melko tarkka sijainti) ellei koneesta ole irroitettu WLAN-korttia. Jos koneessa on kovalevy paikallaan, niin nämä hyökkäysohjelmat voivat asentua sinne ja myöhemminkin aktivoitua. Hyökkäysohjelmat voivat myös mm. vakoilla ruudun sisältöä, mitä koneella kirjoitetaan, salakuunnella mikrofonista (mikrofonista salakuuntelu mahdollistaa myös mm. sen selvittämisen, että mitä jonkun toisen lähellä olevan tietokoneen näppäimistöllä kirjoitetaan), ottaa kuvia tai videota tietokoneen kameralla ellei sitä ole peitetty tai poistettu, kaivella koneen tunnistamisen mahdollistavia tietoja, kuten verkkokortin MAC-osoitteen, koneesta eri paikoista löytyviä sarjanumeroita jne. Riittävän kehittyneet haittaohjelmat voivat asentua myös koneissa oleville FLASH-muisteille, kuten BIOSiin. Teknisesti riittävän osaava käyttäjä voi toki ottaa kopion FLASH-muistien sisällöstä ja myöhemmin verrata aika-ajoin sitä ja tarvittaessa palauttaa alkuperäinen kopio tilalle.

Acoustic cryptanalysis
https://en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_cryptanalysis

Lainaus
In cryptography, acoustic cryptanalysis is a type of side channel attack which exploits sounds emitted by computers or machines. Modern acoustic cryptanalysis mostly focuses on the sounds produced by computer keyboards and internal computer components, but historically it has also been applied to impact printers and electromechanical cipher machines.

Ja tässä oli vasta joitain esimerkkejä mahdollisista hyökkäyksistä. On myös hyvä huomioida se, että parasta olisi pysyä itse hyvin näkymättömänä ja massaan hukkuvana. Jos oma henkilöllisyys on jo valmiiksi epäilty, on erittäin vaikeaa pystyä säilyttämään anonymiteetti pidempään toimiessa oli kyse sitten netistä tai jostain muusta toiminnasta. Esimerkiksi voidaan alkaa havaita korrelaatiota anonyymin nettitoiminnan ja epäillyn henkilön välillä mm. sijaintien, muun toiminnan yms välillä. Tietokoneisiin voidaan käydä salaa asentamassa toimintoja tallentavia vakoiluosia, rakennuksiin kätkeä pikkiriikkisiä ja hyvin kätkettyjä valvontakameroita jne.

Etenkään tätä korrelaatiota on hyvin vaikea pidemmän päälle välttää erilaisten asioiden suhteen ja se voi olla varsin tehokas menetelmä. Muistaakseni esimerkiksi Etelä-Amerikassa huumeliigat käyttivät puhelutietojen välisiä korrelaatiota epäiltyjen vuotajien löytämiseksi jo noin 1980-luvulla ja sitten tämän perusteella epäillyksi päätyneet yksinkertaisesti tapettiin. Yritin pikaisesti googlaamalla löytää jonkun jutun netistä tästä, mutta en valitettavasti löytänyt tähän hätään. Jos joku löytää, niin laittakaahan ihmeessä linkki tähän.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017, 19:49:45 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 9 738
 • Liked: 10216
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2494 : 26.07.2017, 19:07:15 »
Tor toimii myös ja on oikein hyvä vaihtoehto.

Torin kanssa kannattaa kuitenkin huomioida erikseen joitain sille ominaisia uhkia (ja sen päälle on myös uhkia, joita muutenkin on), kuten:

Tor-verkossa exit-nodeista hyvin monet vakoilevat liikennettä ja voivat myös käyttää vakoilemiaan tietoja hyväksi tai syöttää vihamielistäkin dataa. Esimerkiksi mitä ilmeisemmin osa exit-nodeista on tiedustelupalveluiden, rikollisten yms käytössä. Muistaakseni esimerkiksi Wikileaks julkaisi joskus tällä tavoin ongettua dataa... Toki Tor-yhteyden sisällä voi ja kannattaakin käyttää vielä toista salausta, joka suojaa oikein toteutettuna tältä:

Some Tor Exit Nodes Attempt to Spy on Encrypted Traffic, Researchers Find | CIO
http://www.cio.com/article/2379381/encryption/some-tor-exit-nodes-attempt-to-spy-on-encrypted-traffic--researchers-find.html

Lainaus
Even though connections between Tor relays are encrypted, traffic is returned to its original state when it leaves the network. This means that if it's not using SSL or another secure transport protocol, Tor exit relays can inspect it. That's why the Tor Project recommends the use of HTTPS -- HTTP with SSL encryption -- with all websites that support it, even if using Tor.

However, their man-in-the-middle (MitM) position allows Tor exit relays to even tamper with HTTPS connections, using techniques like SSL stripping or impersonating the destination website using a rogue certificate.

Wikileaks denies Tor hacker eavesdropping gave site its start • The Register
https://www.theregister.co.uk/2010/06/02/wikileaks_tor_snooping_denial/

Lainaus
Updated WikiLeaks has denied that eavesdropping on Chinese hackers played a key part in the early days of the whistle-blowing site.

Wired reports that early WikiLeaks documents were siphoned off from Chinese hackers' activities via a node on the Tor anonymiser network, as an extensive interview with WikiLeaks' founder Julian Paul Assange by the New Yorker explains in greater depth.

Can you trust Tor’s exit nodes? – Naked Security
https://nakedsecurity.sophos.com/2015/06/25/can-you-trust-tors-exit-nodes/

Lainaus
Chloe set up a fake website with a Bitcoin theme, downloaded a complete list of exit nodes and then logged in to the honeypot site multiple times via Tor, using a different exit node and a unique password each time.

Crucially the usernames and passwords were sent over regular HTTP rather than encrypted HTTPS so that when Tor’s layers of encryption were peeled back they were visible in the stream of traffic.

If the login attempts had gone unobserved and unabused then the total number of website visits and log in attempts recorded by the honeypot should have matched the number performed by Chloe exactly.

They didn’t.

After a month of testing there were over 600 unexplained page visits, 12 failed log-in attempts and 16 successful ones that hadn’t come from Chloe.
...
In 2007 Egerstad set up just five Tor exit nodes and used them to intercept thousands of private emails, instant messages and email account credentials.

Amongst his unwitting victims were the Australia, Japanese, Iranian, India and Russia embassies, the Iranian Foreign Ministry, the Indian Ministry of Defence and the Dalai Lama’s liaison office.

He concluded that people were using Tor in the mistaken belief that it was an end-to-end encryption tool.

It is many things, but it isn’t that.

Dan Egerstad proved then that exit nodes were a fine place to spy on people and his research convinced him in 2007, long before Snowden, that governments were funding expensive, high bandwidth exit nodes for exactly that purpose.

Researchers find over 100 spying Tor nodes that attempt to compromise darknet sites / Boing Boing
http://boingboing.net/2016/07/01/researchers-find-over-100-spyi.html

Lainaus
However, hidden services are not without their own security issues. A pair of security researchers from Northeastern University have announced a paper (to be delivered at this summer's Def Con hacker convention in Las Vegas) that reveals over 100 spying Tor nodes that were shown to be targeting hidden services.

These nodes -- ordinary nodes, not exit nodes -- sorted through all the traffic that passed through them, looking for anything bound for a hidden service, which allowed them to discover hidden services that had not been advertised. These nodes then attacked the hidden services by making connections to them and trying common exploits against the server-software running on them, seeking to compromise and take them over.

The researchers used "honeypot" .onion servers to find the spying computers: these honeypots were .onion sites that the researchers set up in their own lab and then connected to repeatedly over the Tor network, thus seeding many Tor nodes with the information of the honions' existence. They didn't advertise the honions' existence in any other way and there was nothing of interest at these sites, and so when the sites logged new connections, the researchers could infer that they were being contacted by a system that had spied on one of their Tor network circuits.
...
No one knows who is running the spying nodes: they could be run by criminals, governments, private suppliers of "infowar" weapons to governments, independent researchers, or other scholars (though scholarly research would not normally include attempts to hack the servers once they were discovered).

Se, että käyttää Tor-verkkoa, voi myös toimia huomiomerkkinä. Muistaakseni esimerkiksi Yhdysvalloissa eräs Tor-verkkoa käyttänyt pommi-uhkauksen esittäjä jäi tämän vuoksi kiinni. Muistaakseni kyseessä oli yliopistokampus ja pommiuhkaus kohdistui jollain tavalla yliopistoon. Pian havaittiin, että pommiuhkauksen aikaan kampuksella oli yksi opiskelija muodostanut Tor-yhteyden, mikä herätti epäilyn tätä henkilöä kohtaan ja alettiin sitten tutkia tätä henkilöä tarkemmin. Tor-yhteys oli muodostettu yliopiston verkossa tavalla, joka mahdollisti sen päättelyn, että kuka oli nettiyhteyden käyttäjä/haltija (saattoi olla tehty esimerkiksi opiskelijan asunnossa käytössä olleella nettiyhteydellä). Vaikka itse Tor-yhteyden sisäinen liikenne ei paljastunutkaan, niin tämän yhteyden muodostaminen kyseisenä aikana vain tältä henkilöltä, riitti herättämään epäilyn tätä henkilöä kohtaan ja lisätutkimus ilmeisesti vahvisti epäilykset.

Sen lisäksi, kuten aiemmassa viestissä mainitsin, niin Tor-yhteyden kautta voi myös vihamielinen taho usein pystyä lähettämään jonkinlaisia haittaohjelmia tms koneelle. Ja nämä haittaohjelmat voivat sitten pyrkiä vakoilemaan mitä koneella tehdään ja/tai paljastamaan koneen sijainnin, koneen käyttäjän henkilöllisyyden tms. Suomen viranomaisten kanssa tämä riski ei ehkä perinteisesti ole ollut kovin suuri verrattuna johonkin Yhdysvaltojen NSA:han, FBI:hin tms, mutta tilanne voi olla muuttunut tai luultavasti ainakin pidemmän päälle muuttuu.

PS, tässä joku juttu tästä Tor-verkon kautta pommiuhkauksia lähettäneestä tapauksesta:

Use of Tor pointed FBI to Harvard University bomb hoax suspect – Naked Security
https://nakedsecurity.sophos.com/2013/12/20/use-of-tor-pointed-fbi-to-harvard-university-bomb-hoax-suspect/

Lainaus
A 20-year-old US man and Harvard University student was arrested on Tuesday and charged with allegedly sending bomb threats to get out of a final exam.
...
Law enforcement leapt over the road block pretty easily in this case, however: investigators figured out that in the several hours leading up to the receipt of the email, Eldo Kim had allegedly accessed Tor using the university’s wireless network.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017, 19:57:08 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 9 738
 • Liked: 10216
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2495 : 26.07.2017, 19:21:45 »
Eli taas palataan siihen perusasiaan: turvallisuus tai anonyymiteetti verkossa EI OLE OSTETTAVISSA OLEVA TUOTE, vaan alati käynnissä oleva ajatusprosessi. Pienillä viilauksilla päästään helposti lukemaan 99,99%. Tuon lukemaan jälkeen sitten joutuukin jo kuvetta kaivamaan jo ihan urakalla, jos siis haluaa sen viidennen tai kuudennen yhdeksikön....

Raha toki auttaa, mutta minusta järjenkäyttö on vielä keskeisemmässä asemassa. Mitä tarkemmin anonymiteetti pitäisi varjella ja mitä taitavammat ja miten laajoilla resursseilla olevat vastustajat ovat, sitä paremmin pitäisi etukäteen perehtyä erilaisiin mahdollisiin uhkiin anonymiteetille ja miettiä etukäteen huolellisesti, että miten odotettavissa olevia uhkia voisi välttää. Ja sitten pitäisi operoida tiukasti sillä tavalla, että uhat pidetään koko ajan mielessä ja toimitaan niiden minimoimiseksi. Rahallakaan ei tyypillisesti pysty torjumaan sitä, että tekee liikaa hölmöjä virheitä.

Ongelmana on se, että anonymiteetin säilyttäminen muodostuu yhä vaikeammaksi ja vaikeammaksi, mitä kauemmin jonkinlaista toimintaa pitäisi pitää yllä. Ajan mittaan alkaa kasvaa riskit siitä, että tekee sellaisen virheen, että sen kautta riittävän taitava vastustaja voi alkaa päästä jäljille. Ja tämä jatkuva uhkien pitäminen mielessä ja toimiminen niiden minimoimiseksi, on aikaa, vaivaa, ajattelua yms vaativaa toimintaa, mikä pidemmän päälle alkaa muodostua raskaaksi.

Jonkun NSA:n kaltaisen vastustajan kanssa voi olla hyvin vaikea varsin taitavan ja huolellisenkaan säilyttää itsellään paljoakaan toiminnanvapauksia ja/tai pärjätä heille ainakaan pidemmän päälle kovin hyvin. Joidenkin vähemmän taitavien ja heikommin resurssoitujen vastustajien kanssa onkin jo paremmat mahdollisuudet.

PS, aiemmissa viesteissä mainittujen joidenkin teknisten uhkien lisäksi on syytä pitää mielessä myös vähemmän teknisiä uhkia. Esimerkiksi, jos nettiin yrittää kirjoittaa anonyymisti pitkiä pätkiä tekstiä, niin alkaa muodostua yhä suurempi uhka siitä, että tekstien sisällön perusteella joko ihminen tai tekstiä analysoiva ohjelma voi alkaa tunnistaa sen, että kuka voisi olla kyseessä. Esimerkiksi teknisesti varsin varovaisesti toiminut Unabomber jäi pitkälti sen takia kiinni:

Ted Kaczynski
https://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Kaczynski#Search

Lainaus
Before the publication of Industrial Society and Its Future, Ted Kaczynski's brother, David Kaczynski, was encouraged by his wife Linda to follow up on suspicions that Ted was the Unabomber.[137] David Kaczynski was at first dismissive, but progressively began to take the likelihood more seriously after reading the manifesto a week after it was published in September 1995. David Kaczynski browsed through old family papers and found letters dating back to the 1970s written by Ted and sent to newspapers protesting the abuses of technology and which contained phrasing similar to what was found in Industrial Society and Its Future.[138]

Before the manifesto was published, the FBI held many press conferences asking the public to help identify the Unabomber. They were convinced that the bomber was from the Chicago area (where he began his bombings), had worked or had some connection in Salt Lake City, and by the 1990s was associated with the San Francisco Bay Area. This geographical information, as well as the wording in excerpts from the manifesto that were released before the entire manifesto was published, persuaded David Kaczynski's wife, Linda, to urge her husband to read the manifesto.[139]

PS, älkää nyt kukaan käsittäkö kirjoituksiani niin, että kehottaisin käyttämään anonymiteettiä esimerkiksi joidenkin rikosten tekemiseen. Anonymiteetti, salaus yms ovat vain työkaluja, joita voidaan käyttää niin hyvään kuin pahaankin, aivan niin kuin vaikkapa vasaraa. On kuitenkin syytä, että ihmiset tietävät vähän tarkemmin millaisissa kantimissa oma anonymiteetti on, jotta pystyvät paremmin arvoimaan omaa toimintaansa eri näkökulmista käsin. Vähän samaan tapaan esimerkiksi aikoina olleet Discovery-kanavan oikeuslääketieteellisistä/rikospaikkatutkimuksista kertovat dokumentit varmastikin herättivät monissa ihmisissä sen käsityksen, että jos on vähänkään epäiltyjen listalla, niin on hyvin vaikeaa tehdä niin täydellistä rikosta, etteikö siitä olisi voinut jäädä jotain todisteita, kunhan asiaa vain tutkitaan tarpeeksi huolella.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017, 20:00:11 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 841
 • Liked: 8663
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2496 : 26.07.2017, 23:16:30 »
Jäsen Skeptikon selitykset ovat tietenkin totta ja hienoa teknistä yksityiskohtaa täynnä, mutta käytännössä on olemassa huomattavasti vähemmän foliota vaativa vaihtoehto, joka on "täysin anonyymi"; nimittäin siinä tapauksessa, ettei oikea nimesi ole Osama bin Laden ja amerikassa ole sataatuhatta jäljityksen asiantuntijaa etsimässä vain sinua. Viisaat totuudet kertovat, ettei Jumalalta jää mitään näkemättä ja Allahkin näkee kaiken paitsi, jos on verhot kiinni. NSA on näistä seuraava. Sitten tulee Google ja Facebook ja Hommaforumin konehuoneen ylimmäinen. Vasta kaukana näiden takana tulee Supo. Supolta saa "täyden anonyymiyden" varsin helposti. Siihen ei tarvita yhtään foliota.

Itse suosisin kuitenkin vieläkin lievempää "täyttä anonymiteettiä". Siinä Supokin saa tietää, ja jos ei suoraan tiedä, niin tarpeen tullen voi käydä kyselemässä Googlelta, Facebookilta ja Hommaforumin konehuoneen ylimäiseltä. Siinä ainostaan Suomen sosialistinen lehdistö ja muut viranomaiset pidetään hieman etäämmällä. Eikä Supoa -- ja suurimmassa osassa tapauksissa edes Suomen sosialistista lehdistöä -- edes kiinnosta jokaisen kaappirasistin tekemiset. Suomessa kun on näitä kaappirasisteja enemmistö kansasta eli erittäin paljon. Joukkoon mahtuu niin paljon huomionhakuista ja poliittisiin edustustehtäviin pyrkiviäkin, ja nämä suorastaan kerjäävät päästä lehtien sivuille, ettei peruskaappirasistilla ole mitään mahdollisuutta mihinkään huomioon. Eikä se oikein sovellu lehtijutun aiheeksi, jos Supo on vuotanut tarkkailutietojaan lehdelle videoiden lataajasta ja siitä pitäisi pystyä kertomaan selittäen videon lataajan olevan suuri syyllinen -- ja samaan aikaan tietenkin antaa mahdollisimman vähän palstatilaa näille rasisteille ja estää kaikki huomio heidän videoiltaan --.

Käytännön esimerkkien kauttakin voidaan tätä lähestyä. Käytäntöä ei ole mikään unabomberin tapaus, jos ei sitten tarkoituksena ollut lähetellä pommikirjeitä ja tappaa ihmisiä, vaan pelkästään latailla vääriä totuuksia sisältäviä videoita. Käytännössä eräskin poliittinen merkkihenkilö oli käynyt vieraisssa ja tehnyt tälle lapsen. Lapsen äiti laittoi syntymästä iloisen päivityksen Facebookin. Edes siinä vaiheessa tapaus ei paljastunut kenellekään, vaikka se oli kuumaa etusivun kamaa Suomen sosialistisen lehdistön kannalta. Vasta erään puoluetoverin soittaessa lehdelle ja kertoessaan tapauksesta se paljastui. Tapauksen osalliset olivat luonnollisesti Facebookissa omilla nimillään ja käyttivät suojaamattomia yhteyksiä kaikkeen mahdolliseen. Ei siihen anonymiteettiin paljoa vaadittu -- ja sen paljastumistapa eli toverin juoruilu ei ollut edes Skeptikon listassa --.

Näin päästään lopulliseen päätelmään: Jos et itse pistä omaa nimeäsi suoraan mihinkään esille, etkä soittele toimittajille tekemisistäsi -- eivätkä kaljakaverisikaan soittele --, ja et ole kenenkään mielestä kiinnostava henkilö, kuten et ole, niin voit huoletta tehdä "täysin anonyymisti", mitä haluat vain sekaantumalla meidän muiden samalla tavalla tekevien suunnattomaan suureen massaan. Jos taas alat liikkua ulkona foliohattu päässä, ostelet jokapäivä uusia liittymiä ja kytket liittymän päälle vain turvallisiksi kokemissasi tiloissa, herätät vähintään muiden kanssaihmisen silmissä hilpeää huomiota ja poliisikin saattaa tulla kyselemään, oletko niitä pokemonin metsästäjiä vai mikä vaivaa. Joten tee uusi sähköpostiosoite, perusta sillä youtubeen tunnus, lataa video ja kerro täällä kaikille tehneesi niin. Kukaan ei tule koskaan asiaan kiinnittämään huomiota ja täysi anonymiteetti säilyy.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

pjentti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 456
 • Liked: 240
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2497 : 26.07.2017, 23:35:34 »
Googlesta katosi instant search, eikä löydy enää asetuksistakaan. Omassa koneessa vikaa, vai löytyykö muilta? Tiplettikoneen näppis peittää ikävästi hakukentän.

Skeptikko

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 9 738
 • Liked: 10216
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2498 : 27.07.2017, 00:17:13 »
Näin päästään lopulliseen päätelmään: Jos et itse pistä omaa nimeäsi suoraan mihinkään esille, etkä soittele toimittajille tekemisistäsi -- eivätkä kaljakaverisikaan soittele --, ja et ole kenenkään mielestä kiinnostava henkilö, kuten et ole, niin voit huoletta tehdä "täysin anonyymisti", mitä haluat vain sekaantumalla meidän muiden samalla tavalla tekevien suunnattomaan suureen massaan. Jos taas alat liikkua ulkona foliohattu päässä, ostelet jokapäivä uusia liittymiä ja kytket liittymän päälle vain turvallisiksi kokemissasi tiloissa, herätät vähintään muiden kanssaihmisen silmissä hilpeää huomiota ja poliisikin saattaa tulla kyselemään, oletko niitä pokemonin metsästäjiä vai mikä vaivaa. Joten tee uusi sähköpostiosoite, perusta sillä youtubeen tunnus, lataa video ja kerro täällä kaikille tehneesi niin. Kukaan ei tule koskaan asiaan kiinnittämään huomiota ja täysi anonymiteetti säilyy.

Kuten muistaakseni/toivon mukaan viesteissäni mainitsinkin, pitää suojautumistaso pyrkiä suhteuttamaan odotettavissa olevaan uhkiin. Ja sitten on parempi olla uhkaan nähden vielä vähän varovaisempi varmuuden vuoksi, kuin liikkua aivan veitsenterällä sen suhteen, että ottaako liian suuria riskejä vaiko ei.

Ja kuten mainitsinkin hieman ohimennen, perinteisesti Suomessa viranomaisten tekniset kyvyt ovat mitä ilmeisemmin olleet monessa suhteessa rajallisia, mutta ei kuitenkaan täysin kykenemättömiä selvittelemään ihmisiä. On kuitenkin syytä huomioida ainakin kaksi asiaa, joiden takia on syytä olla enemmän varuillaan kuin ennen:

1) Hiljattain lainsäädäntöä on muutettu/ollaan muuttamassa (en ole jaksanut supertarkkaan seurata yksityiskohtia tämän etenemisestä, mutta trendi on selvä) siten, että viranonomaiset ovat saamassa enemmän oikeuksia tehdä sellaisiakin asioita, joita sivusin viesteissäni. Esimerkiksi haittaohjelmien ujuttamista eri keinoilla ihmisten tietokoneille.

2) Suomen 50 polpottajaa pitää pitää työllistettyinä ja mitä ilmeisemmin viime aikoina kynnys siitä, että millaisia asioita aletaan tutkia ajatusrikoksina ja mahdollisesti syyttämäänkin, on asettunut aiempaan verrattuna huomattavan alas. Myös viime vuosina tehty lainsäädännön muuttaminen on johtanut tähän. Vaikuttaa siltä, että nykyään voi joutua viranomaisten hampaisiin varsin vähäpätöisistäkin asioista. Ja silloin useinkaan se, ettei vain ole maininnut nimeään, ei ole riittävä suojautumiskeino vaan polpottajat voivat vaatia IP-osoitetta ja sitten IP-osoitteen kanssa vaatia operaattoria kertomaan kenen liittymä se on ollut tms. Suosittelen vähintään joitain aiemmissa viesteissä sivuttuja suojautumiskeinojen käyttämistä jäljittämisen vaikeuttamiseksi tällaisia uhkia kohtaan oman IP-osoitteen käyttämisen sijaan sekä jos jotain aineistoa muokataan/arkistoidaan pidemmän ajan kuluessa, että käytetään koko kovalevyn kryptausta, kuten VeraCryptiä ja riittävän monimutkaisella salasanalla. On hyvä muistaa myös se, että vaikka sinulla itselläsi ei olisikaan mitään suojattavaa, niin käyttämällä tällaisia suojautumiskeinoja, tuot samalla lisäsuojaa myös niille, jotka ovat enemmän tällaisen suojan tarpeessa, koska silloin he eivät erotu massasta niin hyvin.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 982
 • Liked: 3507
 • The sloganist
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2499 : 27.07.2017, 12:27:36 »
Googlesta katosi instant search, eikä löydy enää asetuksistakaan. Omassa koneessa vikaa, vai löytyykö muilta? Tiplettikoneen näppis peittää ikävästi hakukentän.

http://searchengineland.com/google-dropped-google-instant-search-279674

Poistettu eilen käytöstä, eli kaikilla sama ongelma mualimassa.
Iudex illius ero

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 312
 • Liked: 11529
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2500 : 06.08.2017, 12:58:22 »
Ovatko muut huomanneet viime päivinä, että Homma on todella hidas? Vai onko ongelma vain täällä päässä? Kaikki toimii hitaasti. Keskustelujen avaaminen, liketys, vastaaminen, postaaminen jne. Anyone?
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 650
 • Liked: 16874
 • Maailma Kelassa.
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2501 : 06.08.2017, 13:06:17 »
Olen huomannut saman hidastelun.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 149
 • Liked: 2355
 • Wanda Wilson
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2502 : 06.08.2017, 13:07:35 »
Se on kuulemma tilanne seuraavaan päivitykseen asti, näin sanoi @hulaq  kun valitin kuinka vaikeaa on poistella palstan Eino Leino-tuotoksia.
"Since you're only slightly less sexy than me, you're obviously in charge of this Motley Crew."

- Deadpool

"Inform and Destroy"

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 312
 • Liked: 11529
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2503 : 06.08.2017, 13:10:10 »
Se on kuulemma tilanne seuraavaan päivitykseen asti, näin sanoi @hulaq  kun valitin kuinka vaikeaa on poistella palstan Eino Leino-tuotoksia.

OK. Paljastiko @hulaq koska mahdollisesti seuraava päivitys on tulossa?
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 410
 • Liked: 2717
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2504 : 06.08.2017, 13:12:47 »
Ovatko muut huomanneet viime päivinä, että Homma on todella hidas? Vai onko ongelma vain täällä päässä? Kaikki toimii hitaasti. Keskustelujen avaaminen, liketys, vastaaminen, postaaminen jne. Anyone?

Tuttua jo pitemmältä aikaa, kgb sanoi että joku sessiontarkistusbugi ajossa olevassa foorumisoftassa. Korjautunee jahka softa päivittyy.

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 982
 • Liked: 3507
 • The sloganist
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2505 : 06.08.2017, 20:17:47 »
No tuohan se tarkempi kuvaus on, mitä tunkki sanoi. Mistä sitä tietää milloin se päivitys tulee. Kuukausia saattaa mennä helposti.
Iudex illius ero

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 320
 • Liked: 6408
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2506 : 12.08.2017, 10:13:56 »
Miten se toimi että Intterwebbi linkin laittaa tähän kentään sillai että siihen saa itse kirjoitettua suoraan sen aiheen? Että ei silleen kuten aina teen että kirjoitan vaikka bändin ja sitten sen linkin perään, vaan niinkun monet tekee että kirjoittaa Terence McKenna ja tuota nimeä linkkaamalla pääsee siihen kohteeseen. Viimeeks Hollannissa käytin tuota vuonna 2004 eikä enää pysty muistamaan :(
"It makes sense that witch lives in a swamp, yeah. Why?"

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 18 056
 • Liked: 34928
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2507 : 12.08.2017, 10:21:22 »
Miten se toimi että Intterwebbi linkin laittaa tähän kentään sillai että siihen saa itse kirjoitettua suoraan sen aiheen? Että ei silleen kuten aina teen että kirjoitan vaikka bändin ja sitten sen linkin perään, vaan niinkun monet tekee että kirjoittaa Terence McKenna ja tuota nimeä linkkaamalla pääsee siihen kohteeseen. Viimeeks Hollannissa käytin tuota vuonna 2004 eikä enää pysty muistamaan :(

Tarkoitit varmaankin tätä:

[url = linkki tähän ]Teksti tähän[ / url ]

Välilyönnit pois tuolta, niin tulee sitten tällainen:

Teksti tähän

:)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 320
 • Liked: 6408
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2508 : 12.08.2017, 10:31:53 »
"It makes sense that witch lives in a swamp, yeah. Why?"

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 18 056
 • Liked: 34928
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2509 : 12.08.2017, 11:12:47 »
Yleisohjeena voisin vielä sanoa, että tällaiset muiden jäsenten viesteissään käyttämät "kikat" saa helposti näkyviin ihan vain tuota Lainaus-nappulaa painamalla ;)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 320
 • Liked: 6408
"It makes sense that witch lives in a swamp, yeah. Why?"

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 181
 • Liked: 7776
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2511 : 12.08.2017, 22:03:11 »
Ukkosmyräkkä näköjään rikkoi nettiyhteyden, koska kaapelimodeemi ei löydä enää yhtään mitään. Ledit vilkkuvat samalla tavalla kuin jos sitä ei olisi kytketty kaapeliin. Onneksi sentään vedin johdot pois seinästä kun ukkonen alkoi.

Kellään mitään hajua miten kauan korjaamista pitää odottaa?
Kun haluat tietää, mistä suomalaisuudessa todella on kyse. Huom! Saa käyttää opetustarkoituksiin.

Maskuliininen versio

Feminiininen versio

Sukupuolineutraali versio

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 738
 • Liked: 26163
 • Nuiva VHM-sillanrakentaja & sananvapauttaja
Sota kaikkea järkeä vastaan ei voi viedä kuin tuhoon.
- Vaniljaihminen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 18 056
 • Liked: 34928
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2513 : 12.08.2017, 22:08:19 »
Ukkosmyräkkä näköjään rikkoi nettiyhteyden, koska kaapelimodeemi ei löydä enää yhtään mitään. Ledit vilkkuvat samalla tavalla kuin jos sitä ei olisi kytketty kaapeliin. Onneksi sentään vedin johdot pois seinästä kun ukkonen alkoi.

Kellään mitään hajua miten kauan korjaamista pitää odottaa?

@törö

Heh, paha näistä täällä sanoa :D

Itelle kävi ihan samalla tavalla tänään ukkosmyräkässä. Soittelin sitten operaattorin vikailmoitusnumeroon ja kyselin, että mikäs meininki. Alueella oli kuulemma isompaa häikkää. Noin puolen tunnin päästä soitosta alkoi taas futaamaan (oli ollut noin tunnin poikki ennen soittoa).

Suosittelen soittamaan tai ottamaan muilla tavoin yhteyttä, jos ei kohtuullisessa ajassa ala toimimaan.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Aeon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 883
 • Liked: 3451
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2514 : 12.08.2017, 23:22:35 »
Telian häiriökartat
Elisan häiriökartta

Sieltä löytyy myös tiedotteet. Jos on jonkun muun operaattorin verkko, niin saa käyttää Googlea.  ;)
Hommalla junttaamista vuodesta 2009 lähtien

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 320
 • Liked: 6408
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2515 : 14.08.2017, 13:20:15 »
Nokian puhelin ja Windows 10 käyttöjärjestelmä:

Tietääkö kukaan, että millä tavalla nokian puhelimista saa puhdistettua muistia tai optimoitua sitä kuviota? Kun muissa puhelimissa tulee usein tällainen ilmoitus ja sitä saa sieltä jostain hallinta -osiosta tehtyä.

En oo kertaakaan tehnyt sitä tuolla nokian lumialla ja mietin vaan että minne ne kaikki paska jää talteen. Jännä homma on myös valokuvien kohdalla, joskus tuntuu että vaikka kuinka poistan niitä kuvia niin sitten ne vaan ilmaantuu sinne jonnekin tallenettuihin.

Sitten toinen kysymys Nokian puhelimista ja windows -käyttiksestä. Miten on mahdollista, että ne akut on niin paskoja niissä?? Eli mulla on virransäästötila jatkuvasti päällä ja ja sijaintipalvelu pois. Onko muuta keinoa vielä optimoida akun ikää? Mitään apsejakaan ei ole kuluttamassa akkua. Samsungissa ja Huaweissa kestää 2-3 kertaa pidempään...jopa neljä viisi!

Ajatuksia?
"It makes sense that witch lives in a swamp, yeah. Why?"

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 982
 • Liked: 3507
 • The sloganist
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2516 : 14.08.2017, 13:25:02 »
Nokian luurissa tilit linkittyy jonnekin onedriveen tai vastaavaan ja kun kuvat poistaa niin se lataa ne näkyviin pikkukuviksi takaisin luuriin -> poista linkitys.

Akun kesto on win10 ongelma ja pitäisi korjaantua kunhan huolehdit että sulla on uusin versio kapulassa.

Win10 vie aika perkuleesti tilaa ja joku 16gb muistilla varustettu luuri on kauraa ja jos sattuu olemaan 8gb niin voikin unohtaa win10 käyttämisen lisäksi esim. yli ~20valokuvaa. Se on aika nihkee taittumaan modifiikaatioihin tuo win10 mobiilissa.
Iudex illius ero

kkatajis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 120
 • Liked: 18
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2517 : 14.08.2017, 13:30:22 »
Nokian puhelin ja Windows 10 käyttöjärjestelmä:

Tietääkö kukaan, että millä tavalla nokian puhelimista saa puhdistettua muistia tai optimoitua sitä kuviota? Kun muissa puhelimissa tulee usein tällainen ilmoitus ja sitä saa sieltä jostain hallinta -osiosta tehtyä.

En oo kertaakaan tehnyt sitä tuolla nokian lumialla ja mietin vaan että minne ne kaikki paska jää talteen. Jännä homma on myös valokuvien kohdalla, joskus tuntuu että vaikka kuinka poistan niitä kuvia niin sitten ne vaan ilmaantuu sinne jonnekin tallenettuihin.

Sitten toinen kysymys Nokian puhelimista ja windows -käyttiksestä. Miten on mahdollista, että ne akut on niin paskoja niissä?? Eli mulla on virransäästötila jatkuvasti päällä ja ja sijaintipalvelu pois. Onko muuta keinoa vielä optimoida akun ikää? Mitään apsejakaan ei ole kuluttamassa akkua. Samsungissa ja Huaweissa kestää 2-3 kertaa pidempään...jopa neljä viisi!

Ajatuksia?

Itse tein kun alkoi tökkimään, niin backup puhelimesta kuvat, yht tiedot jne ja sen jälkeen tehdasasetukset ja palauttaa varmistukset. Itsellä tällä hetkellä 930 ja akku kestää sen 1-3 päivää todella riippuu paljon puheluiden määristä, wifistä jne. Itsellä bt esim kokoajan päällä auton hf:n takia.
eikun hommaa putkeen

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 320
 • Liked: 6408
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2518 : 14.08.2017, 13:33:01 »
^, ^^ Tänks!

Mistäs sitä tietää paljonko sitä muistia on luurissa? Että onko se 16 vai 8 gigan luuri? Oon koittanu ettiä muistia tuolta asetuksista mutta ei osaa ni ei osaa :(((

Itellä just tuo 930 ja äänenlaatu on paras mitä missään puhelimessa. Ja kamera ja video. Mutta jos kuvaan jotain filmiä niin siinä ei kyllä äänet kuulu eli liekkö vikaa kaijuttimessa mutta tuntuu että pitää huutaa vieressä että jollain tavalla saa ääniä. Mutta tuo ei ole mikään ongelma vaan toteamus osaltani
"It makes sense that witch lives in a swamp, yeah. Why?"

kkatajis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 120
 • Liked: 18
Vs: Homman nörttipäivystys
« Vastaus #2519 : 14.08.2017, 13:47:50 »
^, ^^ Tänks!

Mistäs sitä tietää paljonko sitä muistia on luurissa? Että onko se 16 vai 8 gigan luuri? Oon koittanu ettiä muistia tuolta asetuksista mutta ei osaa ni ei osaa :(((

Itellä just tuo 930 ja äänenlaatu on paras mitä missään puhelimessa. Ja kamera ja video. Mutta jos kuvaan jotain filmiä niin siinä ei kyllä äänet kuulu eli liekkö vikaa kaijuttimessa mutta tuntuu että pitää huutaa vieressä että jollain tavalla saa ääniä. Mutta tuo ei ole mikään ongelma vaan toteamus osaltani
Nyt heitit vaikean mutta oisko siinä jopa 32 gigaa. Google osaa varmaan kertoa. Itse en videoita ole ottanut ja kuviakin harvakseltaan, niin tuhon ääneen en osaa ottaa kantaa. Itselle tuossa ollut kaikki mitä tarvinnut puhelimelta mitä tullut mieleen löytyy työ meilit jne
eikun hommaa putkeen

Tagit: