Kirjoittaja Aihe: vasemmistonuoret aloittavat kriittisen keskutelun siirtolaisuudesta  (Luettu 9663 kertaa)

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
http://www.vasemmistonuoret.fi/?/site/vasemmistonuoret_todellisen_maahanmuuttokeskustelun_aika/

Vasemmistonuoret: Todellisen maahanmuuttokeskustelun aika

Vasemmistonuorten tiedote 17.3.2010
Vapaa julkaistavaksi klo 11.30

Vasemmistonuoret lanseeraa tänään 17.3. kampanjan ”Kriittistä keskustelua siirtolaisuudesta”, jonka tavoitteena on edistää siirtolaisten oikeuksia. Kampanjan verkkosivuilla kirjoittavat asiantuntijat avaavat vasemmistolaista näkökulmaa siirtolaisuuteen.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso kertoo siirtolaisuuden lähtevän ihmisten haluista, ei järjestelmän.

”Ihmisiä tulee joka tapauksessa Suomeen, koska he haluavat rakentaa parempaa elämää itselleen ja perheelleen. Silloin näille ihmisille on taattava riittävä oikeudet ja mahdollisimman hyvä neuvotteluasema työmarkkinoille eli lupa työntekoon ja yhtäläiset oikeudet muihin ihmisiin nähden”, Koivulaakso vaatii.

”Nykyisessä pakolaiskeskustelussa on hyvä muistaa, että kritiikki esimerkiksi pakolaiskiintiöitä kohtaan ei ole vain kritiikkiä lukuja kohtaan, vaan myös Suomessa jo pitkään asuneita maahanmuuttajia ja heidän lapsiaan kohtaan. Heille keskustelusta syntyy kuva, että merkittävä osa suomalaisesta poliittisesta kentästä on heitä vastaan ja näkee heidät ongelmaksi”, sanoo kampanjan sivuilla kirjoittava Juhani Lohikoski.

Vapaa liikkuvuus -verkoston aktiivi Katja Tuominen sanoo, että Helsingin kaupungin romanikerjäläispolitiikka on epäonnistunutta sekä romanien näkökulmasta että kaupungin itsensä asettamien tavoitteiden kannalta.

”On valitettavaa, että vakiintuneet ihmis- ja perusoikeustoimijat ovat romanikerjäläisten suhteen hiljaa. Se tarkoittaa, että Euroopan unionin syrjityin vähemmistö joutuu Suomessakin syrjinnän kohteeksi”, Tuominen kirjoittaa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen muistuttaa, että muukalaisvihan lietsomisen sijaan pitäisi myös korostaa siirtolaistyöntekijöiden yhtäläisiä oikeuksia.

”Taloudelliset romahdukset lisäävät ihmisten liikkumista ja hakeutumista esimerkiksi töihin muualle Euroopassa ja maailmassa. Mikäli talouden valvonta- ja seurantajärjestelmät eivät toimi, luodaan Eurooppaan nopeasti tilanne, jossa esimerkiksi työvoimasta on kaikissa tilanteissa ylitarjontaa ja työehtoja lähdetään tällöin helposti polkemaan”, hän sanoo.

Turun Naiskeskuksen toiminnanjohtaja Raija Ala-lipasti toteaa, ettei suomalasilla viranomaisilla ole eväitä kohdella siirtolaisia oikeudenmukaisesti.

”Vähintä mitä Suomessa voitaisiin tehdä on, että turvapaikkahakemuksia tutkivat viranomaiset opettelevat ottamaan huomioon sen maailma, josta hakija tulee. Tässä yhteydessä korostan erityisesti naisen asemaa lähtömaassa”, Ala-lipasti mainitsee.

17.3 julkaistaan myös novellikilpailu aiheesta ”yhdenvertaisuus” sekä kerrotaan kampanjan yhteydessä järjestettävistä koulutuksista. Koulutusten tavoitteena on rakentaa maanlaajuinen verkosto tekemään työtä yksittäisten käännytysuhan alla olevien, turvapaikkaa hakevien tai säilöönottoa pelkäävien puolesta. Novellikilpailu jatkaa Vasemmistonuorten kulttuurikilpailuiden perinnettä. Parhaat novellit kootaan syksyllä 2010 julkaistavaksi novellikokoelmaksi.

Lisätietoa kampanjan poliittisesta sisällöstä:

Dan Koivulaakso
Vasemmistonuorten puheenjohtaja
044 506 6613
dan[at]vasemmistonuoret.fi “

Lisätietoa koulutuksista ja materiaaleista:

Kaisu Suopanki
kampanjakoordinaattori
puh. 041 721 3589
kriittistakeskustelua[at]vasemmistonuoret.fi

Lisätietoa novellikilpailusta:

Veera Aaltonen
Vasemmistonuorten kulttuurityöryhmän puheenjohtaja
veerasanni[at]hotmail.com

Kampanjan sivut löytyvät osoitteesta:

www.vasemmistonuoret.fi/kriittistakeskustelua

--------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
==================================================================================


htp://www.vasemmistonuoret.fi/kriittistakeskustelua

Kriittistä keskustelua siirtolaisuudesta

Keskustelu maahanmuutosta on väärillä urilla. Sen sijaan, että keskityttäisiin miettimään, miten maahantulleiden työ- ja elinoloja voitaisiin parantaa, takerrutaan epäoleellisiin yksityiskohtiin ja tehdään siirtolaisista ongelma. Vasemmistonuoret eivät hyväksy tätä. Meidän vihollisemme on kapitalismi, ei yksittäinen ihminen - oli hän sitten niin sanottu kantasuomalainen tai muualta tullut.

Kriittistä keskustelua siirtolaisuudesta -kampanjan tavoitteena on koota ja kouluttaa maanlaajuista verkostoa tekemään työtä siirtolaisten hyväksi, nostaa siirtolaisia koskevia tapauksia julkisuuteen, tuoda esiin eri tapoja tunnistaa rasismi sekä vaikuttaa keskusteluun ja päätöksiin parlamentaarisella kentällä.

Näiltä sivuilta löydät vasemmistolaista näkökulmaa siirtolaisuuteen, hyödyllisiä linkkejä ja voit seurata ajankohtaisia tapahtumia ja uutisia aiheen piiristä.

Ajankohtaista
Toimeentulotuen suuruudella ei ole yhteyttä turvapaikanhakijoiden määrään
18.03.2010 klo 14:21

Oleskelulupahakemukset Eu:n ulkopuolelta vähenivät rajusti


Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Tässäkö on vasemmistonuorten käsitys "kriittisyydestä"? Vai onko tämä jälleen väsynyt yritys kaapata myönteisiä käsitteitä populistisiin tarkoitusperiin? Eikö ole jo tarpeeksi törkeää, että väestönsiirtoja (mm. nykyinen maahanmuuttopolitiikka), palkkojen polkemista (halpatyövoimalla), hyvinvointiyhteiskunnan perustusten hajottamista (mm. sirpaloimalla väestörakenne) ja rasismia (ml. "positiivinen") kannattavat, tavallista kansaa vihaavat elitistit kutsuvat itseään "vasemmistolaisiksi"? Tosin jos he kykenevät sellaiseen valehteluun, mokutushegemonian kutsuminen "kriittisyydeksi" ei ole enää suurikaan askel.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

suomelle

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 687
 • Liked: 1
  • Pelleily riittää suomalaiset poliitikot
En tiedä, mutta minun ajatusmaailmassani tuollaista tyhjänpäiväistä paskaa jauhavat ovat toiselta planeetalta, eikä heille saisi antaa minkään valtakunnan vaikutusmahdollisuuksia maahanmuutto-asioissa. Eikä kyllä missään muussakaan päätöksenteossa.

Mitenkäs tämä nyt menee .. jos he haluavat maksaa elintasoshoppailun, minun puolestani ok. Mutta miksi minun pitäisi siihen osallistua kun olen asioista täysin toista mieltä?

Niin no, kun en voi päättää niin parempi jatkaa näin, ja pysyä lopullisesti pois koko maasta. Törsätkää kaikki. Antakaa suomalaisten lasten ja vanhusten kärsiä mamujen kustannuksella. Ottakaa kaikki jotka rajat ylittää ja maksakaa. Minä EN maksa latiakaan, ellei asioihin tule Muutos'ta!

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Onhan se aika koomista kun vasemmisto on innokkaimpana ajamassa sosiaaliturvan romuttamista, nälkäpalkkoja ja rikollisuuden räjähdysmäistä kasvua (josta kärsivät juurikin köyhät kaikkein eniten!).

Vasemmistosta on siis tullut globaalin riistoporvarin apulainen, ja se on roolistaan jopa ylpeä!

Että piti tämäkin vielä nähdä  ;D

JPU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 70
 • Impiwaaralainen viha-ajattelija
Onhan se aika koomista kun vasemmisto on innokkaimpana ajamassa sosiaaliturvan romuttamista, nälkäpalkkoja ja rikollisuuden räjähdysmäistä kasvua (josta kärsivät juurikin köyhät kaikkein eniten!).

Vasemmistosta on siis tullut globaalin riistoporvarin apulainen, ja se on roolistaan jopa ylpeä!

Että piti tämäkin vielä nähdä  ;D
Mitäs ihmeellistä tässä muka on? Kommunismin ja sosialismin perusluonteeseen ja -oppeihin kuuluu nimenomaan vastakkainasettelu sekä kurjan köyhälistön hyväksikäyttö. Maailmanvallankumous alkaa vasta kun keinolla millä hyvänsä on saavutettu äärimmäinen hätä, köyhyys, kurjuus ja luokkaviha.

Ilman köyhää ja sorrettua työläisluokkaa ei ole vasemmistoakaan. Jos köyhyys poistettaisiin, poistuisi samalla myös vasemmiston kannatus koska kaikki entiset kannattajat olisivat muuttuneet kokoomuslaisiksi.
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 622
 • Liked: 12085
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
tuolla skeidalla ei kyllä saada muuta kuin pidettyä pienilukuinen tosiuskovainen rapalanaamapoppoo sen 5 sec tyytyväisenä, mutta on aina hauskaa kun vasemmisto(liitto) ampuu itseään päähän :D

Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1493
 • "je m’en fous"
Lainaus
Meidän vihollisemme on kapitalismi, ei yksittäinen ihminen - oli hän sitten niin sanottu kantasuomalainen tai muualta tullut.

Minun viholliseni on vasemmistolainen, yksittäin ja yhdessä,  oli hän sitten niin sanottu kantasuomalainen tai kominternin jäsen.  ;D
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Jaska L

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 107
Vasemmiston sanoma:

Kaikki työläiset ovat tasa-arvoisia ja ihmisarvo riippuu rahasta. Eli kaikille työläisille porvareiden taskusta sama palkka. Ja rajat auki. Ja kaikille tulijoille myös suomalainen palkka (koulutustasosta riippumatta). Ja kaikki ihmiset Suomeen, niin kaikilta maailman työläisiltä loppuu köyhyys ja tarve ponnistella ja kouluttautua. Ai niin, mutta suomalaisen porvarin rahat loppuvat kesken...Ja sitten myös ahtaajien palkat laskevat...Eli rajat...miten se nyt olikaan... Toverit, kansainvälinen!

Kyn syttyy aatteen palo, niin sammuu järjen valo.
"Ei tässä ole rasismista kyse. Jos joku näin kuvittelee, hän vastaa omista kuvitelmistaan. Jokaisen täytyy voida ajatella omilla aivoillaan ja vastata ajatuksistaan" Prof. Timo Vihavainen (AL 11.10.2009. Toimittajan kysymykseen: "Etkö pelkää, että näillä puheillasi päädyt rasistien oppi-isäksi"

häjy

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 0
Kyllä on hieno aate tuo sosialismi. Ennen ei olla tyytyväisiä ennenkuin kaikki ihmiset ovat tasan yhtä köyhiä ja kurjia.

Kesäisin S-marketin edessä hengailevat, satunnaisia haitarinnnäppäimiä näppäilevät romani-muusikot ovat ilmeisestikin sosialismin uusi ihannetyyppi.

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Vasemmistoliitto - kun aivosolut eivät riitä muuhun.

Topelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 4
 • vihreä pienellä veellä
Mitäs niille turvapaikanhakijan piilottamiseen opastaville Vasemmistonuorten organisoimille koulutuksille tapahtui? Onko rikosilmoitus jo tehty?

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Vasemmisto liitto - kun tosiasioilla ei ole merkitystä
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Kantoraketti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 399
 • Liked: 1
Olen jollain tavalla iloinen siitä että isäni on jo kuollut. Hänen ei tarvitse katsoa kuinka hänen kannattamansa aate muuttaa muotonsa, ja alkaa toimia suomalaista palkansaajaa vastaan. Voisi ottaa koville.
"Islam kunnioittaa naisia, mutta naisten kunnioitus ei tarkoita, että heitä nimitetään painaviin sosiaalisiin asemiin." - Ayatollah Ahmad Khatami

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Vasemmistonuoret - uusi Kokoomus

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Vasemmistonuoret - uusi Kokoomus

Vasemmistonuoret - herrojen kersojen oma hiekkalaatikko.

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
Jokos Supo tutkii vasemmistonuorten tarrojen liimailuja? Tarrassahan avoimesti kehoitetaan rasismiin.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Taavitsainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 717
 • Liked: 1
 • Puu joka unohtaa juurensa, kaatuu.
Vasemmiston sanoma:

Kaikki työläiset ovat tasa-arvoisia ja ihmisarvo riippuu rahasta. Eli kaikille työläisille porvareiden taskusta sama palkka. Ja rajat auki. Ja kaikille tulijoille myös suomalainen palkka (koulutustasosta riippumatta). Ja kaikki ihmiset Suomeen, niin kaikilta maailman työläisiltä loppuu köyhyys ja tarve ponnistella ja kouluttautua. Ai niin, mutta suomalaisen porvarin rahat loppuvat kesken...Ja sitten myös ahtaajien palkat laskevat...Eli rajat...miten se nyt olikaan... Toverit, kansainvälinen!

Kyn syttyy aatteen palo, niin sammuu järjen valo.
Menipä maidot sitten nenään, nauroin tälle ääneen :D
Voin ihan helposti kuvitella jonkun meidän äärivasuri-kiihkoilijan vetävän tämmöstä settiä.

" Meidän vihollisemme on kapitalismi".
-No hyvä tietää vaikka ei tämä nyt minua yllättänytkään, voin itsekkin suoraan myöntää olevan heidän vihollisensa siis minä vasemmistoliiton.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2010, 21:58:30 kirjoittanut Taavitsainen »
Polta sillat jotka jätät taaksesi, sillä et voi koskaan tietää kuka voi seurata perässäsi.

myslimi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 33
 • Liked: 0
 • Sählämikäkkäräpää jolla on pommi turpaanissa
Jos töitä meinaavat tarjota tänne tulijoille, niin kapitalismi on väärä vihollinen sillä kommunistisella talousjärjestelmällä tuotanto tyrehtyy. Taitavat vain purra ruokkijan (=kapitalistin) kättä utopiallaan, joka on tätä nykyä monikulttuurisuuskommunismi, jossa ei ole päätä eikä häntää. Mahtaa olla kiusallista kärvistellä ja hymistellä tuon "kriittisen keskustelun" agendaa.


Uusi maailmanjärjettömyys eli New World disOrder tuhoaa rahan voimalla alkuperäiskansat eli kanta-asukkaat.

Aldaron

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 830
 • Liked: 8
 • Pragmatisk vänsterkonservativ
”Nykyisessä pakolaiskeskustelussa on hyvä muistaa, että kritiikki esimerkiksi pakolaiskiintiöitä kohtaan ei ole vain kritiikkiä lukuja kohtaan, vaan myös Suomessa jo pitkään asuneita maahanmuuttajia ja heidän lapsiaan kohtaan. Heille keskustelusta syntyy kuva, että merkittävä osa suomalaisesta poliittisesta kentästä on heitä vastaan ja näkee heidät ongelmaksi”, sanoo kampanjan sivuilla kirjoittava Juhani Lohikoski.
Juhani Lohikoski bongattu. Kyseinen kaveri on Sosialistiliiton merkittävin johtohahmo. Sosialistiliitto taas on trotskilaisuuden erään haaran suomalainen paikallisosasto. SL:n taktiikkana on se ettei vaaleissa esiinnytä itsenäisenä puolueena (koska ovat siihen liian heikkoja), vaan pyritään soluttautumaan olemassaoleviin puolueisiin. Takavuosina SL:n väkeä oli vaaleissa SKP:n listoilla, mutta myöhemmin he siirtyivät toimimaan Vasemmistoliiton siivellä.

Eräs tärkeä osa kyseisen trotskilaisuuden haaran poliittisessa strategiassa on se, että vaaditaan todellakin täysin vapaata maahanmuuttoa. "Vapaa liikkuvuus" ei tarkoita heille vain sitä että maahantuloa helpotetaan, vaan todellakin kirjaimellisesti sitä, että maahan (tässä tapauksessa Suomeen) pitää saada asettua täysin vapaasti, riippumatta siitä mistä maasta tulee ja riippumatta siitä onko työpaikka valmiiksi katsottuna vai ei.

Kyseinen vaatimus on niin radikaali, että se on saanut kritiikkiä jopa toisilta trotskilaisryhmiltä, jotka pelkäävät maahanmuuttajien nopean vyöryn aikaansaavan fasistisen reaktion kantaväestössä ja näin tuhoavan sosialistisen vallankumouksen edellytykset.

Nämä kriitikot ovat tietenkin oikeassa. On vaikea nähdä mitä muuta tuollaisesta skenaariosta voisi seurata. Se skenaario ei sitä paitsi päättyisi rauhanomaisesti vaan kaaokseen, sisällissotaan ja etniseen puhdistukseen. Eräänlainen vallankumous siitä tulisi, mutta lopputuloksena ei olisi sosialismi vaan fasismi.
"Barbaren väljer vapen, du välja må som han,
när vilddjur öppnar gapen, ingen tanke tala kan"
- Pär Lagerkvist

"Men ändå kunde jag inte avstå från att söka mig till det omtöcknade förståndets gemenskap."
- Henrik Tikkanen

far angst

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 083
 • Liked: 2281
 • Pavlov opetti tiedotusoppia!

Jotenkin tuo touhu kuulostaa kurjistumisteorian variaatiolta.  Kunhan proletariaatti on saatu kurjistumaan tarpeeksi (esim. rikkomalla tuotantokoneisto, lakkoilemalla, sabotoimalla ja kaikella muulla vastahangalla) on näin syntynyt ryysyköyhälistö sitten valmis vallankumoukseen ja synnyttämään uuden, uljaan sosialismin.

Inha ja kamala riistokapitalistinen porvarilahtarikätyrlauma on palava vallankumouksen liekeissä, ja tuhkasta on nouseva sosialistinen yhteiskunta kuin kaltaisensa tarunomainen ja yhtä todennäköinenkin Phoenix-fogeli ikään.

Viimeksi haukkasivat surkeasti tuolla touhuilullaan paskaa, ja niin siinä on käyvä nytkin jos kansannousuun saakka mennään.  Sen todennäköisyys taas kasvaa koko ajan.
Rasisteille muistutan, että maahanmuuttajat ovat yhtä hyviä naapureita, kunnollisia, ammattitaitoisia ja rehellisiä, hyvin koulutettuja, lainkuuliaisia ja töissä käyviä veronmaksajia ja yhteiskunnan hyödyllisiä jäseniä kuin ovat Suomen somalit ja mustalaisetkin.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 577
 • Liked: 27606
Lainaus
”Ihmisiä tulee joka tapauksessa Suomeen, koska he haluavat rakentaa parempaa elämää itselleen ja perheelleen."

Jälleen näyttäisi olevan kyse "luonnonlaista", eli ihmisiä vaan tulee.
Kyse vieläkin on poliittisesta päätöksenteosta, eli ei mistään vuodenajasta jota ei voi välttää.

Kuinka paljon vasurit ovat valmiita ottamaan vastaan näitä maahamme matkustavia?
1-2 miljoonaa, vai vielä enemmän?
Mitä niille tullaan sanomaan jotka eivät mahdu tähän porukkaan, vai onko kyse siitä, että kehitysmaat voivat muuttaa Suomeen kaikki, jos vain matkarahoja riittää yhdellekin??

Maassamme on omasta takaa paljon sellaisia ihmisiä joilla vastaavaan matkusteluun ei ole varallisuutta, toisin kuin näillä tulijoilla.
Pitäsikö pitää ensin heistä huolta?

Lainaus
"Silloin näille ihmisille on taattava riittävä oikeudet ja mahdollisimman hyvä neuvotteluasema työmarkkinoille eli lupa työntekoon ja yhtäläiset oikeudet muihin ihmisiin nähden”, Koivulaakso vaatii.

Luvat ja oikeudet ovat aivan oikein, mutta ne yksinään eivät takaa menestymistä, sillä kyse on työmarkkinoista, joilla luontaisesti kilpaillaan.
Mikäli tulijoilla ei ole edellytyksiä kilpailuun, ei heillä taatusti ole myöskään menestystä kilpailussa.
Merkittävää myös on se, onko tulijoilla alun alkaenkaan halua edes ryhtyä kilpailuun jostain työpaikasta, ainakaan lukutaidottomalla aikuisella ei ole kovin valoisa ennuste vaikka haluja olisikin.

Maassamme on jo muutamia omiakin ihmisryhmiä jotka eivät pärjää tässä kilpailussa, vaikka ovat omassa kotimaassaan, jossain toisessa maassa he pärjäisivät vieläkin heikommin.
Tälläisiä ovat esimerkiksi kokemattomat nuoret, työttömyys 25%, ja ns. "ikävammaiset", joilla ei monia puutteita ole, mutta silti he työllistyvät merkittävän huonosti.

Kun kakku on liian pieni jaettavaksi edes omalle porukalle, niin jakajien lisääminen ei paranna kenenkään tilannetta.
Siinä luvat ja oikeudet jäävät vaille tarvetta.

Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

OTU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 206
 • Liked: 128
 • Oka ET shoppailijoita Suomeen päästävien persiissä
Heh. Tuo ketjun otsikkohan on täysin virheellinen: ei se ainakaan tuon otsikon alaisen kirjoituksen mukaan ole lainkaan osuva. Onkohan artikkeliin lipsahtanut vahingossa eri jutun otsikko. Huomattavasti osuvampi otsake olisi vaikka: "Vas. nuoret jatkavat kiltisti monikultturisuususkonnon propagointia".
« Viimeksi muokattu: 18.05.2010, 23:43:11 kirjoittanut OTU »
Väitätkö meitä väkivaltaisiksi? Peru väitteesi, tai tapamme sinut.
Merkel: „Multi-Kulti ist absolut gescheitert“
"David Cameron will say as he declares that the doctrine of multiculturalism has “failed” and will be abandoned."
Sarkozy: Vallitseva maahanmuuttajapolitiikka epäonnistunut.

Aldaron

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 830
 • Liked: 8
 • Pragmatisk vänsterkonservativ
Heh. Tuo ketjun otsikkohan on täysin virheellinen: ei se ainakaan tuon otsikon alaisen kirjoituksen mukaan ole laikaan osuva. Onkohan artikkeliin lipsahtanut vahingossa eri jutun otsikko.
Ei suinkaan, ovathan ne kriittisiä. Nimittäin siirtolaisuuden rajoittamista kohtaan.

Mielenkiintoisin kysymys kuuluu: mitä Vasemmistoliiton duunarisiipi ajattelee tästä kaikesta? Lisää tällaista, niin yhä useampi heistä alkaa kuunnella, mitä Soinilla tai Heinäluomalla on sanottavana, etenkin kun  Arhinmäeltä lienee turha odottaa mitään samantyyppisiä lausuntoja kuin noilta kahdelta.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2010, 23:51:55 kirjoittanut Aldaron »
"Barbaren väljer vapen, du välja må som han,
när vilddjur öppnar gapen, ingen tanke tala kan"
- Pär Lagerkvist

"Men ändå kunde jag inte avstå från att söka mig till det omtöcknade förståndets gemenskap."
- Henrik Tikkanen

Lauttasaaren Emiiri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 833
 • Liked: 125
 • Nuivahko poroporvari
Lainaus
Haluatko Vasemmistonuorten jäsenenä suoraan kotiisi ajankohtaista tietoa Vasemmistonuorten toiminnasta eri paikkakunnilla?

Tilaa Pravda, Vasemmistonuorten sisäinen tiedote. Pravdassa kerrotaan tarkemmin valtakunnallisesta ja paikallisesta tulevasta sekä menneestä toiminnasta. Pravda ilmestyy viisi kertaa vuodessa tai tarpeen mukaan. Uudet jäsenet saavat Pravdan automaattisesti noin vuoden verran.

taitaa olla esikuvansa mukainen läpyskä

Onko falskia sitten sanoa, että edustan suomalaisia, jos en kuitenkaan halua puhua sellaisten puolesta, jotka elämästä vieraantuneina ajattelevat vain omaa napaansa, täyttävät vatsansa teollisesti kasvatetulla lihalla ja katsovat maailmaa televisiosta ja autonsa ratin takaa mukavasti istuen?
- Kimmo Helistö

Uuno

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 647
 • Liked: 80
Heh, onpas tosi 'kriittistä'.

Kommunisteille pisteet siitä että pelaavat avoimilla korteilla. Heitä äänestämällä ainakin tietää mitä saa.

Vasemmistoliitto- käsi muiden kukkarolla.
Öyhö- ja jankkakriittinen.

Axl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 748
 • Liked: 0
Eihän tuommoisilla kannanotoilla saa asunnottomia, työttömiä tai pienipalkkaisia puolelleen. Ei Suomalaiset ole tyhmiä, eikä suomalaistuneet maahanmuuttajatkaan. Jokainen tajuaa että huoltosuhteen muretessa ensimmäiset kärsijät ovat köyhät ja kipeät. Ainoa joka siitä hyötyy on moraaliton kapitalisti joka palkkaa käytännössä orjapalkalla kouluttamatonta, oikeuksistaan tietämätöntä ja pelokasta maahanmuuttajaa muistaen välillä hihkua: "Kun Suomalaisille ei työ kelpaa.."
Vassarit perinteisesti ovat toimineet sosialistista järjestelmää tavoitellen, mutta nyt he eivät näe kokonaisuutta vaan pelaavat globalisaation pussiin. Ja vain siksi että pitää näyttää ihmisyyttä kannattavalta puolueelta. Jos taas tarkoitus on luoda tänne todellinen kurjallisto rajat auki -politiikalla, niin miksi sitä vallankumousta sosialismiin ei ole tapahtunut niissä maissa mistä tulijat ovat? Mun mielestä tää muutos tai järjestelmien muuttuminen ei lähde nyt tästä vassarien ajatuksenjuoksusta. Se tulee muualta esim. öljyn loppumisen tai  ympäristökatastrofin kautta.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
On harhautusta puhua siirtolaisuudesta Suomessa kun sitä ei oikeasti ole olemassa. On vain sekavaa sillisalaattia, jota maahanmuutto- tai ulkomaalaispolitiikaksi kutsutaan. Siihen sotketaan vielä työperäinen maahantulo, josta epäkohtia löytyy nimenomaan työehtojen osalta. Se sortaa sekä ulkomaalaisia että suomalaisia työntekijöitä. Tätä Vasemmistoliitto varmaan tarkoittaa periaatteessa. Sosiaaliturvan varassa elelevään tulevat pitää erottaa tästä visusti. Se ei kuulu siirtolaisuuteen. Oikeastaan sosiaaliturva pitää evätä ulkomaalaisilta kokonaan. Se kuuluu vain suomen kansalaisille. Vaatii siis lakimuutoksen. Liisa Hyssälä sanoi että sosiaaliturva Suomessa liittyy asumiseen ei kansalaisuuteen. Se on räikeä epäkohta Suomen laissa.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Taavitsainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 717
 • Liked: 1
 • Puu joka unohtaa juurensa, kaatuu.
Reinhart & Leino, ottakaa nyt kuitenkin huomioon että tää k.o. kaveri on aivan liian vanha olemaan millään tavalla näissä projekteissa mukana.
Periaatteessa voihan tätä tiettyyn pisteeseen asti spekuloida mutta ei ole oikein järkeä mennä osottelemaan sormella niitä jotka ei nyt vaan mitenkään voi järkevästi olla takana. -Se nyt on vain tyhmää.
Polta sillat jotka jätät taaksesi, sillä et voi koskaan tietää kuka voi seurata perässäsi.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Isänmaallisuus on kohdallaan kun on saanut siltä kaiken - Jopa Äidinkielen!
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 693
 • Liked: 2145
 • Suomi Nousuun^^^!
Oli taas pakko.   :-*

Lainaus
Vasemmistonuoret aloittavat rasismin lietsomisen maahnamuuttajista

Keskustelu maahanmuutosta on väärillä urilla. Sen sijaan, että keskityttäisiin miettimään, miten maahantulleiden työ- ja elinoloja voitaisiin parantaa utopistisesti, takerrutaan oleellisiin yksityiskohtiin ja tuodaan esille maahanmuuton ongelmat. Vasemmistonuoret eivät hyväksy tätä. Meidän vihollisemme on kapitalismi ja yksittäinen ihminen - oli hän sitten niin sanottu kantasuomalainen tai muualta tullut.

Kriittistä keskustelua siirtolaisuudesta -kampanjan tavoitteena on agitoida ja aivopestä maanlaajuista verkostoa tekemään orjatyötä maahanmuuttajien hyväksi, nostaa maahanmuuttajia koskevia tapauksia julkisuuteen, tuoda esiin eri tapoja harjoittaa rasismia, sekä yrittää vaikuttaa järkevään keskusteluun "järjettömästi päälle huutamalla" ja sabotoida älyvapaasti kriittisiä päätöksiä parlamentaarisella kentällä.

Näiltä sivuilta löydät sen oikean, eli vasemmistolaisen näkökulman maahanmuuttajiin, propagandaa tukevia linkkejä ja voit seurata propagandatapahtumia ja tilattuja "sopivia" uutisia aiheen piiristä.
Kyllästyttääkö vatnikki-jäsenien jatkuva dada? Mene omaan profiilisi, klikkaa "Kaverit/estolista", klikkaa "Muokkaa estolistaa", Lisää estolistalle haluamasi vatnikit. Ja nauti Hommasta ilman vatnikkejä!