Kirjoittaja Aihe: 2010-03-23 Panu Laturi (vihr): Maahanmuuttajavihaa ei voi hyväksyä  (Luettu 65551 kertaa)

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 475
 • Liked: 22150
 • et fabrum untolerant sensitivo
Saattaa olla tosissaan kovakin juttu. Aihe joka luontevasti sopii puolueelle, jonka mottona on ikään kuin "Suomen hyväksi, (suomalaisten)kansalaisten asialla" (tai toisinpäin).

Samalla pääsisi tallomaan tekovihreiden varpaita, astumalla heidän omimmalleen.

olen asunut yhden voimalan vieressä vajaat 10 vuotta. kämpän eteen tuli hiililaiva viikon välein. voi voi sitä hiilimäärää minkä helsinki polttaa vuosittain.

jotenkin tuntui kornilta aina kun kuuli jonkun cityvihreän vikinöitä sieltä sun täältä, samaan aikaan kun hiilikasa paloi muutaman metrin päässä. osoitti hyvin, minkälaista tekopyhyyttä tuo jengi on täynnä.

"hauskin" on työ yhtälö, että stadista kuskataan jätteet (joita ei saanut polttaa) espoon ämmässuolle haisemaan (eli ns kompostoitumaan) ja samalla stadiin tulee hiililaiva puolasta. joku voisi kuvata tuota mielipuoliseksi ympäristön tuhoamiseksi, mutta cityvihreille se on ihan ok.

sitten jos soppaa haluaa oikein kunnolla penkoa niin voipi heittää kysymyksen miksi stadin energiayhtiö tekee liikevaihdostaan 30% voittoa kivihiiltä polttamalla... vaikka on ne ympäristöverot ja päästöjutskat ym... mutta se onkin jo toinen juttu se..

Saatikka sitten kun ehdottelevat tuota bioenergian laajamittaista lisäämistä. Siitäpä vasta alkaisikin kiva rekkaralli, biomassan keräämistavan ja sen heikon lämpöarvon vuoksi. Joskus kuulin sellaisen vertauksen, että OL3:n sähkötehon (1600 MW) tuottaminen biomassalla tarkoittaisi yhtä täysperävaunurekallista minuutissa, joka ainoa vuoden päivä. Ydinvoimalan tankkaamisesta selvitään vuodessa alle kymmenellä vastaavalla rekkalastilla. Parempi sitä puuta on vain suosia maaseudun tulevissa energiaratkaisuissa.

Sitten tuosta Helsingin kaukolämmöstä, itse olen ymmärtänyt Helsingin Energian olevan se pahin jarru esim. ydinkaukolämpöprojektin toteuttamiseksi (vaikka se toki onkin kunnianhimoinen, työläs ja kallis hanke). No, onhan se vastustus hyvin luonnollista, menettäisihän firma hyvän maakaasulla ja kivihiilellä pyörivän kaukolämpöbisneksensä.

Helsingin rakennuksista yli 90% lämmitetään näiden hiilivoimaloiden/kaasuvoimaloiden tuottamalla lämmöllä. Helsingin Energia on Helsingin kaupungin liikelaitos. Kyllä Helsingin energia tekee voittoa polttamalla kivihiiltä joka vuosi, mutta kaupunki kuppaa siitä voitosta sitten urakalla. Missään päin maailmaa ei ole vieläkään käytössä Ydinkaukolämpöä. Helsingissä siihen ei ole järkevää siirtyä.
kirjoitin tästä jo aikaisemmin. Ydinvoimalasta saadaan ulostuleva kaukolämpö noin 60asteisena, tämä voidaan nostaa Helsingissä tuotettuun vähintään 95asteeseen mutta samalla ydinvoimalan tuottaman sähkön määrä putoaa.

City vihreät jaksavat valittaa näistä laitoksista, jotka tuottavat jätettä ja kauhiasti. kivihiili sen jälkeen kun se on poltettu on tuhkaa, tätä tuhkaa käytetään mm,kyprokkilevyissä, betonissa, autotien päällysteessä sidosaineena. kivaa jätettä, tästä vihreät ei tykkää. Kun kerran jätettä voidaan käyttää uudestaan.

Sitten itse asiaan, Britanniassa BNP vielä hetken aikaa sitten ei hyväksynyt jäsenikseen muita kuin valkoisia. Laturi haluaa syrjiä ihmisiä jotka ovat asioista eri mieltä. noh "aatteet on mun vaatteet, ja keisari taas alasti mutta "oikeassa"".
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

suomelle

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 687
 • Liked: 1
  • Pelleily riittää suomalaiset poliitikot
Tuskin edes vihreät pystyvät patistamaan mamuja lähiöissään äänestämään heitä. Vihreät keräävät äänensä suurten mediatalojen ja yliopistojen äänestysalueilla...

Tarkoitatko todella sitä, että suomalaiset yliopisto-opiskelijat eivät ymmärrä tapahtumassa olevasta tilanteesta mitään?
Eikös kuitenkin pilvenpoltto ole kiellettyä myös kampuksilla?

tapio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 214
  • Tapion loki
Tuskin edes vihreät pystyvät patistamaan mamuja lähiöissään äänestämään heitä. Vihreät keräävät äänensä suurten mediatalojen ja yliopistojen äänestysalueilla...

Tarkoitatko todella sitä, että suomalaiset yliopisto-opiskelijat eivät ymmärrä tapahtumassa olevasta tilanteesta mitään?
Eikös kuitenkin pilvenpoltto ole kiellettyä myös kampuksilla?
Suomalaiset yliopisto-opiskelijat ymmärtävät tilanteen niin kuin se on heille opetettu, eli että hirveä suomalainen rasismi nostaa päätään ja että suomalaiset ovat rasistisin kansa maan päällä.
On muukalaisvihamielistä ja islamofobista vastustaa sitä, että muslimit hirttävät homoja.
http://tuuritapio.blogspot.com/

BastardoGrande

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 518
 • Liked: 6
 • Rutinuiva patriootti
Helvetin typerä nimi tällä ketjulla.
Mä en ainakaan vihaa yhtäkään maahanmuuttajaa, mutta vihaan kaikkia päättäjiä ja arvovaikuttajamokuttajia Haloskasta alkaen, jotka ovat mahdollistaneet ja jatkavat kansan tahdon vastaisesti tätä sosiaalilorvipaikkaturismia ja suomalaisen identiteetin totaalista alasajoa.
(http://img840.imageshack.us/img840/6147/manifestikannattaja.png)

"Vähemmistöjen suosiminen on enemmistön syrjintää"

Minä en vihaa mustia, vaan toivon että he elävät onnellisesti omissa maissaan. -Tandefelt-

http://velkakello.fi/

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20166
Tuskin edes vihreät pystyvät patistamaan mamuja lähiöissään äänestämään heitä. Vihreät keräävät äänensä suurten mediatalojen ja yliopistojen äänestysalueilla...

Tarkoitatko todella sitä, että suomalaiset yliopisto-opiskelijat eivät ymmärrä tapahtumassa olevasta tilanteesta mitään?
Eikös kuitenkin pilvenpoltto ole kiellettyä myös kampuksilla?
Suomalaiset yliopisto-opiskelijat ymmärtävät tilanteen niin kuin se on heille opetettu, eli että hirveä suomalainen rasismi nostaa päätään ja että suomalaiset ovat rasistisin kansa maan päällä.


Suomalaisella yliopistossa opiskelevalla on ihan riittävästi töitä, kun perehtyy oman tieteenalansa perusteisiin ja tulevan amamttialansa asiakokonaisuuksiin. Osassa yliopiston tutkinnoissa on ns. ammattiopintoja, paljonkin. Ei siinä oikeasti jaksa olla ihan kehityksen eturintamassa (tarkoitan tällä sitä, että ei tule mamumokukriittiseksi vaikka pitäisi rationaalisesti yliopistosta tulla).

Opiskeluaikana pitäisi myös pitää hauskaa ja pariutuakin...
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Vaasalainen

 • Vieras
No niin, tätä odotinkin.

Eli nyt Vihreät avasivat vallan ovet Muutos2011 liikkeelle ja Persuille.

On käsittämätöntä, että Suomessa suomalainen ei saisi pitää puoliaan hallitsemantota korruptiomaahanmuuttoa vastaan. On käsittämätöntä, että suomalainen Suomen kansalainen on joutunut Vihreiden ja erityisisti Panu Laturin rasismin kohteeksi.

Panu Laturi on äärirasisti, joka kaikin mahdollisin tavoin hyljeksii suomalaisuutta ja Suomen Itsenäistä vatiota. Mutta mitäpä muuta voisikaan odottaa lapsettomalta valtiotieteen maisterilta joka ei päivääkään ole tehnyt oikeaa tuottavaa työtä.

control

 • Vieras
Luulenpa että seuraava vaihe virheillä on hiljentää vihreitä vastaan suunnattu kritiikki vihapuheena. Sehän on kiihottamista kansanryhmää (vihreitä) vastaan.
Miksi olisi hyväksytympää puhua pahaa vihreiden poliitikoista kuin maahanmuuttajista?
"vihreät ovat idiootteja" = vihapuhetta, joka on tuomittava.

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
Lainaus
Pöntinen vastaa Laturille viharyhmien toiminnasta

Vihreitten puoluesihteeri Panu Laturi osoitti kolumnissaan sormensa muun muassa kokoomusnuorten puheenjohtajaan Wille Rydmaniin ja minuun. Siksi on syytä hieman tarkastella hänen ajatuksiaan. Laturi tuomitsi aiheellisesti viharyhmien toiminnan maahanmuuttokysymyksissä, mutta jätti mainitsematta syyn, mistä viha johtuu.

Meillä vaiennettiin avoin ja kriittinen maahanmuuttokeskustelu ja keskustelijat leimattiin rasisteiksi. Siinä syy vihaan.

Viime EU-vaaleissa olin yksi niistä "rasisteista", jotka nostivat asian esiin ja sen johdosta sain tuntea, mitä viha tarkoittaa.

Mainittakoon tällaisista "viharyhmäläisistä" esimerkkeinä silloiset ehdokkaat Johanna Korhonen (kesk.) ja Umayya Abu-Hanna (vihr.). Onko niin että vain kritiikitön maahanmuuttokeskustelu on humaania?

Maassa maan tavalla -lause saa Laturilta täyslaidallisen tulta. Mielestäni se on ainut oikea tapa suhtautua uuteen kotimaahan. Kun suomalainen lähtee ulkomaille töihin tai opiskelemaan, ei hän ryhdy muuttamaan uuden oleskelumaan kulttuuria. Eikä monikulttuurisuus ole pelkkää onnea. Kuka meistä hyväksyy joidenkin maiden kulttuuriin kuuluvat naisten ihmisoikeuksien polkemiset, sukupuolielinten silpomiset tai kunniamurhat, joissa naisen kasvot on leikelty ja vatsalihakset katkottu murhaajan katsoessa vieressä tuskallista ja pitkää kuolemaa. Ruotsissa on jo kokemusta tästä ja Suomen vuoro tulee väistämättä.

Suvaitsevaisuus on tärkeää, mutta kuinka paljon kantasuomalaisten täytyy suvaita epäoikeudenmukaisuutta ja eriarvoista kohtelua joihinkin maahanmuuttajiin verrattuna. Me suomalaiset huolehdimme kyllä oman osamme kansainvälisistä sitoumuksista, autamme tuhansia ihmisiä joka vuosi ja se on pienelle maalle sekä kallista että jaloa.

Maahanmuuttojärjestelmämme kaipaa perusteellista remonttia. Suomen pitää lopettaa maksamasta maahanmuuttajille parempaa sosiaaliturvaa, kuin muut EU-maat.

Nykysysteemi tekee meistä Euroopan houkuttelevimman turvapaikanhakumaan. Sosiaaliturvan väärinkäyttäjät on pantava kuriin ja kerjäläiset lähetettävä takaisin lähtömaahan. Työn tekemisen pitää olla Suomessa aina kannattavampaa kuin sosiaaliturvan varassa elämisen.

Tämä koskee niin maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kuin kantasuomalaisiakin.

Kai Pöntinen

(kok.)

Lapua

Ilkka
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
Lainaus
SDP haluaa tasapainoista asiakeskustelua maahanmuutosta

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi syytti (Ilkka 23.3.) SDP:tä maahanmuuttajavihan hyväksymisestä ja populismista maahanmuuttokeskustelussa. Väärä väite vaatii korjauksen.

SDP suhtautuu maahanmuuttokysymyksiin vailla etnisen vihan lietsontaa, samalla kuitenkin tiedostaen ja tunnustaen ne haasteet, joita erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten kohtaaminen voi synnyttää. Puheenjohtaja Urpilainen on julkisesti kahteen kertaan esittänyt jyrkän tuomion ministeri Thorsiin kohdistuneelle uhkailulle ja rasismille. Hän oli tässä ensimmäisten puoluejohtajien joukossa.

Liian usein maahanmuuttokeskusteluun näyttää mahtuvan vain yksi kapea näkökulma kerrallaan. Keskustelua värittää usein myös maahanmuuttajiin liittyvien käsitteiden sotkeminen keskenään. Yksi äärilaita hyökkää rajusti jokaista maahanmuuton mahdollisuuksia pohtivaa puheenvuoroa vastaan pitäen niitä epäisänmaallisina. Toisaalta asiallinenkin maahanmuuton haasteiden ja maahanmuuttopolitiikan parantamisen pohtiminen tuomitaan usein suvaitsemattomuudeksi.

Mutta maailma ei ole mustavalkoinen. Maahanmuuttajat eivät myöskään ole yhtenäinen joukko, vaan sekalainen seurakunta, johon kuuluu niin oma äitini kuin Nokian insinööri ja pääkaupunkiseudun bussikuski sekä aikoinaan maahamme saapuneet Vietnamin venepakolaiset, thaimaalaiset vaimot sekä päätöstään odottavat turvapaikanhakijat ja kuntiin sijoitetut nälkää ja sotaa karkuun lähteneet pakolaiset.

Mikä sitten on SDP:n näkökulma? Suomi on edelleen maa, jossa ihmisellä on oikeus rakastua rajoista piittaamatta. Maahamme saa myös jatkossa tulla tekemään työtä suomalaisin työehdoin, mistä suuri vastuu lankeaa työnantajille, joiden ei pidä palkkoja polkemalla ja muita ulkomaalaisten työntekijöiden oikeuksia rikkomalla hakea epäreilua kilpailuetua. Myös ei-työperäisen maahanmuuton kautta Suomeen saapuvien työllistymiseen on kiinnitettävä selvästi nykyistä suurempi huomio. Maahanmuuttajalla on oikeus saada apua kotoutumisessa ja velvollisuus tehdä parhaansa kotoutuakseen. Hätää kärsiviä tulee jatkossakin auttaa. Tässä on SDP:n linja pähkinänkuoressa.

Puheenjohtaja Urpilaisen käyttämä toteamus "maassa maan tavalla" on vanhan kansan sananparsi. Tämä koskee niin oikeuksia kuin velvollisuuksia. Maahanmuuttajataustaisilla suomalaisilla on oltava sama oikeus työhön ja turvaverkkoihin kuin muilla suomalaisilla. Myös velvollisuuksien on oltava samat: lakeja ja työehtosopimuksia on noudatettava - niin ihmisten kuin yritysten.

Maahanmuuttajien kielikoulutus ja työhön pääsy ovat avainasemassa. Jos tarjolla ei ole tehokkaita välineitä maahanmuuttajien koulutukseen ja sopeutukseen, on riskinä syrjäytyminen, jonka ongelmat heijastuvat myös muuhun yhteiskuntaan. Tällaista kestämätöntä kehitystä ei saa päästää vallalle.

Nykyisessä maahanmuuttopolitiikassa on kehittämisen varaa. Vääristelevä, syyttävä tai leimaava keskustelu ei kuitenkaan edistä tätä päämäärää. Tasapainoinen asiakeskustelu sen sijaan tuottaa varmasti parhaan lopputuloksen.

Maria Guzenina-Richardson

SDP:n varapuheenjohtaja

Ilkka
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Hessu

 • Vieras
Guzenina jatkaa valitsemallaan tiellä. Rivien välistä voi taas lukea, että lisää fyrkkaa. Samaa hän on jauhanut jo moneen kertaan ja vieläpä lähes samoilla sanoilla.
Lainaus
Maahanmuuttajien kielikoulutus ja työhön pääsy ovat avainasemassa. Jos tarjolla ei ole tehokkaita välineitä maahanmuuttajien koulutukseen ja sopeutukseen, on riskinä syrjäytyminen, jonka ongelmat heijastuvat myös muuhun yhteiskuntaan. Tällaista kestämätöntä kehitystä ei saa päästää vallalle.

Mitä Sdp on tehnyt? Ei yhtään mitään. Jatkanut nyökyttelylinjaansa eduskunnassa.

Lainaus
Tasapainoinen asiakeskustelu sen sijaan tuottaa varmasti parhaan lopputuloksen.

Olen vakuuttunut, että "tasapainoinen asiakeskustelu" ei tuota muuta kuin onnettoman nahkapäätöksen. Eduskunnalla ja puolueilla on ollut todella runsaasti aikaa käydä "asiapitoista" keskustelua. Heillä on vain valitettavasti sanat hukassa. Juuttuneet kurkkuun.
Missä olivat poliittiset vaikuttajat esim. Halla-ahon ja kirkonmiehen välisestä keskustelutilaisuudesta. Muitakin mahdollisuuksia on tarjottu (mm. ENAR), mutta ei kelpaa.

Uusi tiukka laki sen sijaan tuottaisi hyvän lopputuloksen, ei siinä sen kummempaa tarvita.

Ongelmat ovat jo tiedossa. Nyt vaaditaan toimenpiteitä. Maria kalastaa aikaa, jotta vaaleihin asti käytäisiin työryhmäkeskusteluja, joiden lopputulos selviää vasta vaalien jälkeen.Hän pelaa tavoilleen uskollisena poliittista peliä ja hämää äänestäjiä. Nämä on nähty jo moneen kertaan. Toimintaa, Sdp, toimintaa, sitä tässä on odotettu kuin kuuta nousevaa. 

Odotellaan mielenkiinnolla "Sdp:n paperia".

Petri_Petri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 606
 • Liked: 426
Noista uhkailuista on nyt puhuttu pari kuukautta. Onko se todella tuollaista? Mielestäni ei voi olla tai Suomi on todella huonossa jamassa.

Tarkoitan sitä, että miten muutama nimetön sähköpostiuhkausten lähettäjä voisi saada koko poliittisen järjestelmän polvilleen. Se ei voi pitää paikkaansa. Todennäköisesti nuo täydellisessä umpiossa elävät "johtamme" eduskunnassa ja muualla ovat kadottaneet todellisuudentajunsa.

Jos tuo uhkailu pitäisi paikkaansa, niin taatusti KRP perustaisi tutkimusryhmän selvittämään asiaa. SUPO on asiaa jo seurannut pidemmän aikaa. Lisäksi valtiolla on käytössä armeijan tiedustelu. Ovatko siis KRP, SUPO ja armeijan tiedustelu niin ääliöiden käsissä etteivät saa edes nykyoloissa pidettyä tilannetta hallussa? Jättävät asian korjaamisen tuollaisten politiikkojen julkilausumien varaan. Joku tässä kyllä mättää. Käsittääkseni politiikkojen todellisuudentaju.

ps. toivoisin Vihreiltä julkilausumaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja, että he eivät suostu menemään samaan hallitukseen yhdenkään sellaisen puolueen kanssa, jossa on maahanmuuttovastuullisia kansanedustajia.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Siirsin oman viestini tästä ketjusta tänne, koska tämä sopii tänne paremmin. Pyhitetään Suomen Kuvalehden keskustelulle oma ketju.

Vihreän puolueen sisäistä myllerrystä odotellessa.  ;D

* * *

Ei kaikki vihreätkään niele Laturin näkemyksiä. Tämä asia aiheuttanee vielä suurta polemiikkia puolueen sisällä ja tuo epäilemättä oman lisävärinsä myös vaaleihin.

Saa nähdä. Odotan mielenkiinnolla. Itselläni ei muuten ole mitään suhdetta vihreisiin, kuten ei mihinkään muuhunkaan puolueeseen.

Poimintoja (lähes koko teksti) keskustelusta nimimerkiltä J.M.

Lainaus
Vihreät, maahanmuutto ja Panu Laturi

Puoluesihteeri Panu Laturi on kahdessa puheenvuorossa ... todennut, etteivät Vihreiden ehdokaslistoille kelpaa "minkään sortin maahanmuuttokriitikot". Toisin sanoen maahanmuuttopolitiikan suhteen Vihreä liitto ei hyväksy minkäänlaista poikkeamaa puolueen virallisesta linjasta.

Ydinvoimasta, turkistarhauksesta, ruuhkamaksuista tai vaikkapa Suomen metsänhoidosta Vihreät hyväksyy monenlaisia mielipiteitä. Miten ... maahanmuuttopolitiikka on kysymys, josta ei saa olla Panu Laturin kanssa vähääkään eri mieltä? ... kaikesta muusta joustetaan, niin miksi juuri maahanmuuttopolitiikasta ei?

Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että maahanmuuttopolitiikka on noussut (väistämättä jo puhtaan logiikan kautta) Vihreiden tärkeimmäksi teemaksi.

Miten meille nyt käy? Täytyykö meidän Laturin puhuttelun pelossa alkaa etsiä uutta puoluetta?

...on Suomen poliittisessa historiassa hyvin poikkeuksellista, että mikään puolue edellyttää jonkin teeman suhteen tällaista tasapäisyyttä ... Erityisen ikävänä itse pidän sitä, että tämä tasapäisyys ei koske ympäristö- tai luontopolitiikkaa ... Niin ikään on hyvin poikkeuksellista, että puolueen puoluesihteeri suoranaisesti ajaa eri tavalla ajattelevia pois puolueesta.

Olen tullut mukaan puolueeseen ympäristöasioiden takia ... Pidän sellaista tilannetta suurena tragediana, että ihminen savustetaan ulos Vihreästä liitosta siksi, että hän antaa enemmän painoarvoa ympäristölle kuin mihin puoluesihteeri antaa valtuuksia.

Kuinka suurta kannatusta puolestaan nauttii Vihreiden keskuudessa se fakta, että maahanmuuttopolitiikasta on tullut Vihreiden selkeä ykkösteema, jolle kaikki muut teemat (ympäristö, tasa-arvo, ...) ovat nähtävästi alisteisia?

...kärsiikö Vihreät demokratiavajeesta? Kuinka hyvin puolueen sisäinen demokratia voi edes toimia, jos puoluesihteerin suulla vaimennetaan kaikki poikkeavat mielipiteet? Ja missä välissä juuri maahanmuuttopolitiikka on nostettu Vihreissä tällaiselle pyhälle jalustalle, jossa se on kaiken kritiikin ja polemisoinnin yläpuolella?

- J.M.

http://www.vihrealanka.fi/forum/vihre%C3%A4t-maahanmuutto-ja-panu-laturi

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134457
Lainaus
Kokoomus, vihreät ja perussuomalaiset asettavat eduskuntavaaliehdokkaalle tiukkoja ehtoja kampanjoinnista ja pelisäännöistä.
[...]
Myös vihreät tahtoo ehdokkaidensa sitoutuvan yhteisiin kampanjointisääntöihin.

”Meillä on ehdokkaalle yksi iso vaatimus; kampanjassa ei saa olla rasistisia tai tasa-arvon vastaisia teemoja. Se on poliittinen linjaus. On niin helppo kalastella sillä ääniä, kuten nyt näkyy politiikassa. Olemme halunneet tehdä selväksi, että meidän ehdokkaamme tietävät tämän”, sanoo vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

Lisäksi sopimuksen allekirjoittanut ehdokas vakuuttaa, että on kertonut taustoistaan, myös siitä onko hänet tuomittu rikoksesta tai onko hän parhaillaan syytettynä tai poliisitutkinnan kohteena rikosasiassa.
[...]
Vihreä Lanka: Rikostausta selvitetään ja loanheitto on kielletty

Kertoisivat nyt viimeinkin, ketkä tuon päätöksen puolueessa ovat tehneet ja miten rasistinen teema määritellään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 073
 • Liked: 2674
turvapaikanhakijoiden maahan muutosta keskusteleminen on tietenkin rasistista eli asialla jonka suurin osa suomalaisista haluaisi korjattavan ei saa "kalastella" ääniä kun se on "populistista" ja "rasistista" ja ja yms?;D.Ihme porukkaa jos kuvittelevat että he määräävät mistä asioista saa keskustella ja mistä ei.Vihreiden kannattaisi myös tarkistaa että onko niiden ehdokkaat joskus ollut psykiatrisessa tai vastaavassa hoidossa :D
« Viimeksi muokattu: 29.04.2010, 17:26:27 kirjoittanut Melbac »

Kokoliha

 • Vieras

Kampanjassa ei saa olla rasistisia tai tasa-arvon vastaisia teemoja. Se on poliittinen linjaus, sanoo vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

Nykyvihreiden sanakirjan mukaan = On tunnustettava kahta uskontoa ja kumarrettava niitä kritiikittä, eli monikultturismia ja feminismiä.

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!

Kampanjassa ei saa olla rasistisia tai tasa-arvon vastaisia teemoja. Se on poliittinen linjaus, sanoo vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

Nykyvihreiden sanakirjan mukaan = On tunnustettava kahta uskontoa ja kumarrettava niitä kritiikittä, eli monikultturismia ja feminismiä.

Tuollaista se on kun niiden huumeiden kanssa liikaa pelehtii. Lähtee se vähänkin järki.
Mutta taitaapi tuo akkulaturi olla hieman myöhässä palopuheineen, juna lähti jo joten turhaan vikiset siellä asemalla  ;D

Oami

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 660
 • Liked: 4118
  • Oamin sivu
Lainaus
”Meillä on ehdokkaalle yksi iso vaatimus; kampanjassa ei saa olla rasistisia tai tasa-arvon vastaisia teemoja. Se on poliittinen linjaus. On niin helppo kalastella sillä ääniä, kuten nyt näkyy politiikassa. Olemme halunneet tehdä selväksi, että meidän ehdokkaamme tietävät tämän”, sanoo vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

Kai tämä sitten sanotaan myös Zahra Abdullah'lle?
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 631
 • Liked: 15780
Millä perusteella trollin kommetteja puidaan kolmen sivun verran?!
Ai ei ole trolli? No jatkakaa sitten. Anteeksi että keskeytin.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Oami

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 660
 • Liked: 4118
  • Oamin sivu
Trollit useimmiten ovat anonyymejä, ja nauravat partaansa siinä vaiheessa kun heidän heittoihinsa on tartuttu vakavalla naamalla. Tätä mahdollisuutta Laturilla ei käytännössä ole.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

huoltaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 100
 • Liked: 4
Ainakin Laturin tekstistä voidaan todeta, että vihreät todella ovat yhden asian liike. Ja tuo yksi asia ei ole ympäristöasia.

Eikös tuolla yksiasiallisuutta ole lähinnä käytetty lyömäaseena ja leimakirveenä aiemmin. Toivottavasti vihreitä äänestäneissä on paljon sen verran fiksua porukkaa, että näkisivät tuon läpi...

nimim. Vihreitä kolme kertaa äänestänyt - ensimmäisen, ainoan ja viimeisen kerran.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134457
Lainaus käyttäjältä:  Vihreä Lanka 24.6.2010
Panu Laturi: Vaalit ratkaisevat
[...]
Miksi tarvitsemme vaalivoiton? Tietenkin muuttaaksemme Suomea.
[...]
Taistelemme perussuomalaisten kanssa neljänneksi suurimman puolueen asemasta. Uskon, että seuraavaan hallitukseen tulee mahtumaan vain toinen meistä.

Näin vaaleista tulee kamppailu siitä, kulkeeko Suomi konservatiivisempaan ja suljetumpaan vai suvaitsevaisempaan ja avoimempaan suuntaan. Vaalitulos ratkaisee.

Jos haluamme oman tiemme voittavan, meidän on noustava reilusti perussuomalaisia suuremmaksi.

Me emme taistele perussuomalaisten kanssa samoista äänestäjistä. Päinvastoin: meidän on osoitettava, että olemme perussuomalaisten vastavoima.

Valittava tie on ratkaiseva Suomen tulevaisuuden kannalta: uskon, että vain avoin ja suvaitseva kulttuuri tuottaa kasvua taloudessa, työllisyydessä ja ihmisten hyvinvoinnissa. Siksi seuraavat vaalit ovat ehkä koko vihreän historian tärkeimmät.
[...]

Taas Laturilta tuo vihreiden asemoiminen nimenomaan perussuomalaisten ja heidän äänestäjiensä vastavoimaksi. Ihanko oikeasti Laturin mielestä esimerkiksi vihreiden maahanmuuttopolitiikka, joka ilmeisesti hänen mielestään on se puolueiden tärkein erottaja (vrt. vihreiden ehdokkaiden sitoutuminen pidättäytymään maahanmuuttokriittisten mielipiteiden esittämisestä), "luo kasvua taloudessa, työllisyydessä ja ihmisten hyvinvoinnissa" enemmän kuin perussuomalaisten linjaukset? Kuinka?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Maailmanmies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 705
 • Liked: 1348

Lainaus käyttäjältä:  Vihreä Lanka 24.6.2010
Panu Laturi: Vaalit ratkaisevat


Me emme taistele perussuomalaisten kanssa samoista äänestäjistä. Päinvastoin: meidän on osoitettava, että olemme perussuomalaisten vastavoima.


Perussuomalaiset, Muutos ja muut nuivat ovat pikemminkin Vihreiden ja muihinkin puolueisiin pesiytyneen "vihreyden" vastavoima.
Vihreät ovat olleet median lempilapsi aina syntymästään lähtien. Niillä on kuulemma "hyviä juttuja" ja ne haluavat "pelastaa maailman"
Kummallista, että näitä ei koskaan syytetä populisteiksi, vaikka useimmmat avauksensa ovat täysin toteuttamiskelvotonta diibadaabaa.

Perussuomalaiset ovat nousseet yleisestä kyllästymisestä maahanmuuttopolitiikkaan, ilmastonmuutoksesta jauhamiseen ja cityvihreyteen joka on itse asiassa urbaania elitismiä ja tavallisen ihmisen halveksuntaa.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2010, 22:25:38 kirjoittanut Maailmanmies »

M.

 • Vieras
Lainaus
Valittava tie on ratkaiseva Suomen tulevaisuuden kannalta: uskon, että vain avoin ja suvaitseva kulttuuri tuottaa kasvua taloudessa, työllisyydessä ja ihmisten hyvinvoinnissa.

Miksi kukaan täysipäinen äänestäisi tyyppiä, joka puklailee tällaista? Millä perusteella vain "avoin ja suvaitseva kulttuuri" tuottaa kasvua taloudessa ja työllisyydessä - sikäli kuin se kasvattaa edes ihmisten hyvinvointia? Se, että Panu kovasti uskoo niin, ei vakuuta.

nirva

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 96
 • Liked: 2
Vihreillä ei taida olla paljoakaan omaa annettavaa, jos joutuvat määrittelemään ideologiansa ja vaaliohjelmansa toisen puolueen, Perussuomalaisten, kautta. Muutenkin yleensä huono vaalistrategia hallituspuolueelta hyökätä oppositiopuolueen kimppuun. Äänestäjä saa helposti kuvan, että puolue ei kykene puolustamaan omaa politiikkaansa, joten huomio siirretään muualle. SDP kokeili sitä surkealla menestyksellä viime eduskuntavaaleissa käymällä Kokoomuksen kimppuun.

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 342
 • Liked: 7705

Tuomas2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 655
 • Liked: 62
Lainaus
Valittava tie on ratkaiseva Suomen tulevaisuuden kannalta: uskon, että vain avoin ja suvaitseva kulttuuri tuottaa kasvua taloudessa, työllisyydessä ja ihmisten hyvinvoinnissa.

Miksi kukaan täysipäinen äänestäisi tyyppiä, joka puklailee tällaista? Millä perusteella vain "avoin ja suvaitseva kulttuuri" tuottaa kasvua taloudessa ja työllisyydessä - sikäli kuin se kasvattaa edes ihmisten hyvinvointia? Se, että Panu kovasti uskoo niin, ei vakuuta.

Kummempiakin puklautuksia loytyy jopa lähihistoriasta. Enemmän kiinnostaisi puhuuko Panu p*skaa tietämättomyyttään jolloin 15+ vuoden kuluttua hänkin voi todeta että tarkoitus oli hyvä ja kaikki silloin noin ajattelivat, vai tietääko Panu muiden Euroopan maiden kokemuksien perusteella millainen monikulttuuri onnela odottaa ja siitä huolimatta lyhyen tähtäimen poliittisen edun takia tuollaista jauhaa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 234
 • Liked: 44396
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

Vihreiden ex-puoluesihteeri Panu Laturi on maannut sairaalassa yli viisi kuukautta Brysselissä tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen. Koronarajoitusten myötä vierailut sairaalaan ovat olleet kiellettyjä. Hänen vaimonsa toivoo nyt, että lähiomaisten vierailut sairaaloissa mahdollistettaisiin myös pandemian keskellä.

Helsinkiläinen kuntapoliitikko Laura Rissanen (kok) sai halata ja ottaa miestään Panu Laturia kädestä kiinni viimeksi yli kaksi kuukautta sitten.

X

Viime joulukuussa vihreiden ex-puoluesihteeri, nykyisin luovan toimiston N2 Commsin toimitusjohtajana vaikuttava Panu Laturi pahoinpideltiin ja ryöstettiin Brysselissä.

Laturi pahoinpideltiin niin pahaan kuntoon, että häntä on hoidettu Laakson sairaalassa Helsingissä yli viisi kuukautta. Kotiin pääsystä ei ole vielä tietoa.

X

Laura Rissanen ei ole koskettanut sairaalaan joutunutta miestään Panu Laturia yli 2 kuukauteen – nyt hänellä on yksi toive rajoituksista
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006514538.html

Lisätty uutisotsikko ja poistettu vähemmän hienotunteinen kommentti, jottei vain tule ongelmia lainsäädännön kanssa.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 466
 • Liked: 27496
Vihreiden ex-puoluesihteeri Panu Laturi on maannut sairaalassa yli viisi kuukautta Brysselissä tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen. Koronarajoitusten myötä vierailut sairaalaan ovat olleet kiellettyjä.

Panusta oli hivenen toiveikkaampi uutinen maaliskuun lopulla:

”Minä vielä kävelen” – Brysselissä pahoinpidelty vihreiden ex-puoluesihteeri Panu Laturi kertoo toipumisestaan Verkko­uutisissa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006457913.html

Lainaus
Luovan toimiston N2 Commsin toimitusjohtajana vaikuttava Laturi pahoinpideltiin ja ryöstettiin Brysselissä joulukuussa. Laturi hakattiin niin pahaan kuntoon, että häntä on hoidettu Laakson sairaalan teho-osastolla Helsingissä.

Laturi kirjoittaa, miten hän harjoittelee kävelemään. Hän kehuu Laakson kuntoutusta.

– Minä vielä kävelen, Laturi kirjoittaa.

Laturi kirjoittaa, ettei hän vielä tiedä varmasti, milloin hän pääsee sairaalasta. Tavoitteena on päästä viimeistään syksyllä kotiin.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 466
 • Liked: 27496
Vaikka Hommaforumilla harva varmaan on Panu Laturin fani, niin ei mätkitä henkihieveriin piestyä (ex-)poliitikkoa, etenkään uutisalueella. Ja on myös syytä muistaa sananvapautta rajoittava lainsäädäntö, etenkin kun voi olla, että oikeudessa säälittäisiin näin onnettomaan jamaan päätynyttä henkilöä ja esimerkiksi kunnianloukkaustuomio voisi napsahtaa tavallistakin helpommin, vaikkei siihen viime aikoina paljon muutenkaan ole vaadittu.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2020, 17:44:07 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Lainaus
X

Vihreiden ex-puoluesihteeri Panu Laturi on maannut sairaalassa yli viisi kuukautta Brysselissä tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen. Koronarajoitusten myötä vierailut sairaalaan ovat olleet kiellettyjä. Hänen vaimonsa toivoo nyt, että lähiomaisten vierailut sairaaloissa mahdollistettaisiin myös pandemian keskellä.

Helsinkiläinen kuntapoliitikko Laura Rissanen (kok) sai halata ja ottaa miestään Panu Laturia kädestä kiinni viimeksi yli kaksi kuukautta sitten.

X

Viime joulukuussa vihreiden ex-puoluesihteeri, nykyisin luovan toimiston N2 Commsin toimitusjohtajana vaikuttava Panu Laturi pahoinpideltiin ja ryöstettiin Brysselissä.

Laturi pahoinpideltiin niin pahaan kuntoon, että häntä on hoidettu Laakson sairaalassa Helsingissä yli viisi kuukautta. Kotiin pääsystä ei ole vielä tietoa.

X

Laura Rissanen ei ole koskettanut sairaalaan joutunutta miestään Panu Laturia yli 2 kuukauteen – nyt hänellä on yksi toive rajoituksista
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006514538.html

Lisätty uutisotsikko ja poistettu vähemmän hienotunteinen kommentti, jottei vain tule ongelmia lainsäädännön kanssa.

häntä on hoidettu Laakson sairaalassa Helsingissä yli viisi kuukautta

Laakson sairaalan pääsi korona sisään. Korona vaati ainakin viiden muusta sairaudesta toipumassa olevan potilaan hengen.
On siis aivan perusteltua, ettei Laura käy silittämässä Panua kädestä.

Juttu taisi olla tyypillinen kaverijuttu. Poliitikko itkee julkisuudessa ja toivoo että tämä auttaisi omassa asiassa.
En tiedä miten kuntoutus on tällä hetkellä järjestetty Helsingin sairaaloissa, mutta aikaisemmin osoite oli Maunulan Suursuo, jossa myös korona on niittänyt satoa.

Laturi saa nyt kuntoutusta oman kotinsa naapurissa. Perhe muistaakseni asuu Urheilukadulla, josta on aika lyhyt matka Laakson sairaalaan.