HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Rasvaveroehdotus kaipaa viilaamista

(1/2) > >>

Atte Saarela:
http://www.hs.fi/keskustelu/Rasvaveron+k%E4ytt%F6%F6notolla+kannatusta+Suomessa/thread.jspa?threadID=233618&messageID=4652359

Tämä ei välttämättä ole kovinkaan järkevä ehdotus, sillä uusimpien tutkimustulosten mukaan esim. rasvojen syönti ei korreloi elintasosairauksien kanssa tilastollisesti merkittävässä määrin.

Jos rasvat jätetään pois ruokavaliosta, joudutaan ne korvaamaan hiilihydraateilla, mikä taas voi uusimpien tutkimustulosten mukaan olla mahdollisesti jopa haitallisempaa kuin rasvojen syönti.

Osana rasvaveroehdotusta kaavaillaan myös veroa ns. trans-rasvoille, mikä saattaisi olla jossain määrin perustellumpaa, sillä näitä epäterveellisiä rasvoja käytetään elintarviketeollisuudessa nimenomaan niiden edullisuuden vuoksi.

Aiheesta on pari hyvää kirjaa, esim.

Uffe Ravnskov: Cholesterol Myths (suom. Kolesterolimyytti)

http://www.amazon.com/Cholesterol-Myths-Exposing-Fallacy-Saturated/dp/0967089719/

Gary Taubes: Good Calories, Bad Calories

http://www.amazon.com/Good-Calories-Bad-Controversial-Science/dp/1400033462/

Eino P. Keravalta:
Täysin samaa mieltä.

Eranova.fi sivustolta löytyy kirja

Syö rasvaa ja laihdu   [Mary Enig & Sally Fallon]

      
Amerikkalaisten ravintoasiantuntijoiden Mary Enigin ja Sally Fallonin ruokakirja selittää, mihin nykyiset, virheelliset rasvakäsitykset perustuvat ja miten ne ovat saaneet alkunsa. Vuosikausia ihmisiä on kehotettu unohtamaan voi, munat ja rasvainen liha. Tämä kirja esittää nyt vallalla olevista näkemyksistä täysin poikkeavan kannan – tyydyttyneet rasvat ovatkin terveellisiä. Syö rasvaa ja laihdu ei tarjoa ihmeparantumisia, vaan kehottaa ihmisiä ruokavalion muuttamiseen. Viimeisen sadan vuoden aikana kehittynyt valmisruokateollisuus on saanut ihmiset unohtamaan, millaista kunnon ruoka on. Tämä kirja esittelee ravitsevia ja herkullisia ruokia, joita on syöty kaikkialla jo vuosituhansia ja lisää niihin vielä yhden erinomaisen ainesosan – kookospähkinän. Mary Enig on maailmankuulu biokemisti ja ravintoaineasiantuntija, joka on parhaiten tunnettu uraauurtavasta tutkimuksestaan terveellisten rasvojen ja öljyjen parissa ja pitkän linjan transrasvojen vastustajana. Sally Fallon on ruokateollisuuden tutkija ja kokki. Sidottu. 300 sivua.
Hinta: 35.00 €    

Kari Kinnunen:
Niinpä.

Käykääpä joskus margariinitehtaalla. Voipi olla että se voi alkaa kummasti kelvata näkkärin päälle.

Lentomestari:

--- Lainaus käyttäjältä: Atte Saarela - 24.03.2010, 20:56:42 ---http://www.hs.fi/keskustelu/Rasvaveron+k%E4ytt%F6%F6notolla+kannatusta+Suomessa/thread.jspa?threadID=233618&messageID=4652359

Tämä ei välttämättä ole kovinkaan järkevä ehdotus, sillä uusimpien tutkimustulosten mukaan esim. rasvojen syönti ei korreloi elintasosairauksien kanssa tilastollisesti merkittävässä määrin.


--- Lainaus päättyy ---

Linkkiä sen enempä lukematta, eiköhän kyse ole rahojen keräämisestä valtion kassaan, eikä meidän hyvinvoinnista. Terveysholhousta pidetään vain tekosyynä rahojen keräämiseen, pikkuhiljaa laitetaan kaikki tuotteet haittaverolle, listan alkupää kun nyt on verolla, ei kymmenen vuoden kuluttua kukaan hoksaa kuinka lopulta kaikki ruoka on kertaalleen verotettu haitallisena. Ainoat selkeästi haitalliset normaalissa ruokavaliossa on liika suola, kaikki  sokeri sekä hiilihydraatit, hiilihydraatteja tarvitaan silloin kun pitää saada energiaa paljon hetkellisesti (urheilijat tms), nykytietämyksen mukaan hiilihydraatteja välttämällä pystyy välttämään aikuisiän diabeetesta, maksa muuttaa hiilarit sokeriksi. Eläinrasvat ja rehellinen voi on taas tälläkertaa todettu terveelliseksi, tietenkin kaikkea kohtuudella.

Muistan aikoinaan lehdestä jutun painonhallintaan liittyen, yks jamppa oli  ryhtynyt appelsiinidieetille, mutta paino ei pudonnut, koutsi kysyi "paljos sä niitä appelsiineja syöt?"... "jotain 42 päivässä." :facepalm:

citizen:
Antti Heikkilä taitaa olla ravintoasioissa Suomen johtava toisinajattelija.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta