HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Kreikan, Etelä-Euroopan ja Irlannin talouskriisi (yhdistetty) -arkisto

(1/3820) > >>

ElinaElina:

--- Lainaus ---Soini haluaa Kreikalle potkut euroalueesta
STT

Perussuomalaiset eivät hyväksy Kreikan talouden "pelastamista" EU-johtajien tukipaketilla.

Puolueen puheenjohtajan ja europarlamentaarikon Timo Soinin mukaan perussuomalaiset äänestävät eduskunnassa paketin kansallista hyväksymistä vastaan.

Soini katsoo Kreikan päässeen tilastovääristelyllä ja valheilla euron jäseneksi.

–?Nyt Kreikkaa pidetään eurossa hinnasta ja seurauksista välittämättä. Kreikalle pitää antaa potkut euroalueesta sen itsensä tähden. Europakkopaidassa toteutettavista leikkauksista tulee niin suuret, että kreikkalainen yhteiskunta ei sitä kestä.

Soinin mielestä Kreikka tarvitsee devalvaation ja sitä varten oman rahayksikön.

–?Euromaista Portugali, Espanja ja Irlanti ovat samankaltaisessa liemessä kuin Kreikka. Avataanko piikki heillekin? Kreikka-paketti on itsepetosta. Keisarilla ei ole vaatteita, Sastamalassa ja Pirkkalassa lauantaina puhunut Soini julisti.


--- Lainaus päättyy ---

Kansanuutiset.fi

Taikakaulin:
Soini puhui viisaasti, itsekin paikalla olleena voin todeta.

Hän sanoi myös, että jos Espanjalle joudutaan tarjoamaan samanlaista apua kuin Kreikalle, niin siihen EU:n talous(en muista ihan tarkkaan) kaatuisi.

Puhui myös näistä egyptiläis-mummoista, että miksi niiden perään itketään niin kamalasti, kun omatkin vanhukset kuivuvat vaipoissaan hoitokodeissa.

Lisäksi hän ihmetteli, miksi toimittajat syynäävät häntä jatkuvati toisten tekemisistä, mainiten Velton ja urjalaisen varavaltuuutettu Rami Sipilän, josta hän myös sanoi ettei voi olla vastuussa siitä minkälaisia ihmisiä kunnat ottavat ehdokkaikseen.

June:

--- Lainaus käyttäjältä: Taikakaulin - 27.03.2010, 16:57:58 ---Soini puhui viisaasti,

Lisäksi hän ihmetteli, miksi toimittajat syynäävät häntä jatkuvati toisten tekemisistä, mainiten Velton ja urjalaisen varavaltuuutettu Rami Sipilän, josta hän myös sanoi ettei voi olla vastuussa siitä minkälaisia ihmisiä kunnat ottavat ehdokkaikseen.

--- Lainaus päättyy ---

Ihmeellistä, että Soinilta aina vaaditaa selityksiä, mitä joku puolueeseen kuuluva tai jopa kuulumaton sanoo/ tekee, mutta esim. Urpilaiselta ei kukaan vaatinut selitystä eikä irtisanoutumista sdp:n Turun kunnallisvaaliehdokkaan, ihmisryöstäjän ja kavaltajan edesottamuksista  :roll:

Kari Kinnunen:

--- Lainaus käyttäjältä: June - 27.03.2010, 17:30:38 ---Ihmeellistä, että Soinilta aina vaaditaa selityksiä, mitä joku puolueeseen kuuluva tai jopa kuulumaton sanoo/ tekee, mutta esim. Urpilaiselta ei kukaan vaatinut selitystä eikä irtisanoutumista sdp:n Turun kunnallisvaaliehdokkaan, ihmisryöstäjän ja kavaltajan edesottamuksista  :roll:

--- Lainaus päättyy ---

Jo minustakin Urpilaiselta pitäisi kysyä sanoutuuko hän irti ihmisryöstöistä.

Sinänsä Soini puhui ihan asiaa tuossa Kreikka jutussa.

Atte Saarela:
Kreikan eroaminen EU:sta ei välttämättä ole helppoa.

http://www.voxeu.org/index.php?q=node/729

Tosin tämä artikkeli käsittelee lähinnä vain köyhän (tukea tarvitsevan) maan eroamista euroalueesta. Oleellisesti ongelma olisi kai suunnilleen se, että uudelle valuutalle olisi vaikea saada tarvittavaa uskottavuutta.

Käytännössä kai vähemmän köyhän maan (kuten Suomen) eroaminen EU:sta saattaisi olla käytännössä helpompaa, koska valuutan uskottavuusongelma ei olisi yhtä paha.

Lissabonin sopimus loi pohjaa Suomen mahdolliselle EU:sta eroamiselle, mutta käytännön ongelmat siirtymisessä uuteen valuuttaan olisivat varmaankin silti aika suuria.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta