Kirjoittaja Aihe: Kreikan, Etelä-Euroopan ja Irlannin talouskriisi (yhdistetty) -arkisto  (Luettu 3707730 kertaa)

Kuli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 990
 • Liked: 4126
 • Let no man pull you so low as to hate him. M.L.K.
Jees eli nyt vaan Ilkka sitten pöytään niitä laskelmia siitä miksi nykyinen "valittu" tie on ollut halvempi, kuin irtautuminen Saksan, Ranskan ja Englannin pankkien vastikkeettomasta pääomittamisesta(Suomalaisten veronmaksajien rahoilla kokoomuksen johdolla). Sekä kerro nyt oikein selkokielellä mitä se "dominoefekti" tarkoittaa? Kaikkihan tietävät jo Suomelle aiheutuneet vastuut+pääomien sulamisen Kreikan defaultin ja kaikkien target saatavien yms. evvk- järjestelmien yhteydessä, joten siihen ei tarvinne mennä.

Olen jo aiempana kertonut mahdolliset seuraukset. Eivät ne inttämällä siitä kummene, vaikka varmaan onkin hauskaa jankuttaa silloin kun luulee olevansa osapuoli joka on enemmän oikeassa. Minä taas luotan hallitukseen ja Kokoomukseen etenkin.

Nyt Ilkka semmoinen selkeä laskutoimitus "säästöineen" ja semmoinen arvioitu loppusumma tämän nykyisen menestystarina politiikan seurauksista(siis miljardia euroa). Siis verrattuna siihen "domino"-efektiin ja "piikki" kiinni politiikkaan. Ennen sitä on Ilkka ihan turha sun jauhaa mistään nykylinjan onnistumisesta. Tappiot on kaikkien tiedossa. Nyt voit paljastaa "näkemykselläsi", nykypolitiikalla saavutetut säästöt...

Piikki kiinni -politiikalla realisoituisivat Kreikan alijäämät kaikki tappioiksi kerralla. Tilannehan on sellainen että jos jollain valtiolla on velkaa miljardi niin oma ongelmansa, jos muutama sata miljardia niin muiden päänsärky. Kriisi on käynnissä vieläkin ja vaikka sinulle tähän kaivaisi mitä lukuja ja kertoisi, niin kohta olet  valittamassa taas kuinka on väärin. Olen aiemmin erehtynyt siihen että nettikeskustelussa lähteistänyt tarkkaan ja nähnyt ihan vaivaa siihen vastaukseeni, siitä seuraa joko se että toinen osapuoli jatkaa inttämistään heitellen erilaisia skenaarioita toisensa perään, jankuttaa edelleenkin kuinka asia ei voi olla kuten esitän tai useimmiten vetäytyy keskustelusta. Sitä riemua varten minulla ei ole mielenkiintoa edes googlettaa koska asian ratkaisu on varmasti nähtävillä joissain määrin jo 2014 eurovaaleissa ja viimeistään 2015 eduskuntavaaleissa tästä tilanteesta on jo selvyys että mihin suuntaan mennään jatkossa. Nythän elämme edelleen niitä hieman kiikkeriä aikoja että tilanteen arviointi on hankalaa, suuntaan tai toiseen. Silti luotan enemmän hallitukseen ja Kokoomukseen kuin Perussuomalaisiin ja Keskustaan. Ihan siksi että Katainen perustelee sanomisensa, Soini vaan huutaa että piikki kiinni.

Ja sitten vielä siitä nimimerkki asiasta: On täysin vapaa valinta haluaako tulla omalla nimellään (ja kuvallaan) leimatuksi nykyisen konsensuksen vallitessa hompassiksi. Sinä haluat, minä en, joten deal with it aikuinen mies.

Nimimerkkiasiassa taas sanovat foorumin säännöt että pään aukomista nimimerkin suojasta pitäisi välttää. Esimerkiksi tuollaiset viittaukset puolueeseeni ovat juuri sitä epätoivottua keskustelua.

Eli siis ei ollut esittää laskelmia, eikä edes selitystä dominoefektille??? Hyvin sä Ilkka vedät...On oikeastaan mukava lukea sun noita ulinoita, miten kukaan muu kuin sinä ei osaa keskustella jne, jne. Ja vielä siitä päänaukomis asiasta: Sinun tapa kirjoittaa on erittäin agressiivinen itkupotkuraivareineen, joten onko se nyt mikään ihme mikäli joku vähän haluaa provosoida, se kun ei oikeasti sinun tapauksessa ole niin hirveän vaikeaa.

Poimit aitovasemmistolaiseen tapaan yksittäisiä osia ja niistä teet sitten mieleisesi yleistyksen. Olen maininnut selkeästi millaiset piirteet häiritsevät ja kun en niitä toisten suuntaan harrasta niin olisi ihan kohtuullista ettei niitä harrasteta minun suuntaani. Selitin kylläkin dominoefektin, mutta eihän se (eikä mikään) riitä. Perustelua kaivataan perustelun jälkeen ja ainoastaan minun täytyy esittää laskelmia vaihtoehdoille, vaikka niitähän on julkisuudessa kerrottu moneenkin otteeseen. Toki sieltä löytää myös puolesta ja vastaan esitettyjä versioita, se ei ole epäselvää kumpaa nämä kriitikot pitävät oikeampina niiden sisällöstä riippumatta.

Näytä tästä ketjusta minulta sellainen "itkupotkuraivari" tai aggressiivinen tapa keskustella johon tuossa viittaat. Kyllä minä sen ymmärrän että se on kauhea tilanne kun tänne r-piiriin tuleekin joku joka on mistään eri mieltä, mutta hieman voisi edes yrittää eikä antaa sisäisen kylän juoruämmän nousta esiin. Heilläkin kun on taipumuksena vaatia muilta parempaa käytöstä kuin mihin itse yltävät. Se on toki tässäkin tapauksessa hyvin kaukonäköistä ja tavallaan ihan realismiakin puoleltasi, mutta joku kohtuus näissä olisi hyvä säilyttää.

Ilkka Partanen ei kuulemma harrasta itkupotkuraivareita, eikä myöskään ala-arvoista tyyliä keskustella. Ihailkaa hänen sanansäilää ja tapaansa ilmaista itseään muualla tällä forumilla. Muistakaa, että Ilkka ei ole tekopyhä ollenkaan, ehei: Olen tässä jaksanut jonkin aikaa täällä inttää, mutta näsäviisaiden teinien kansoittaman runkkukerhon vyöryttämäksi joutuminen ei oikein nappaa enää. Ja tuossa oli nyt vain yksi lause niistä lukuisista, mutta jo yksikin riittää todistamaan Ilkan olevan ihan samanlainen, kuin hänen paljon parjaamansa hompanssit.
Kiitos kaikesta Rähmis.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 067
 • Liked: 8955
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Piikki kiinni -politiikalla realisoituisivat Kreikan alijäämät kaikki tappioiksi kerralla.
Näin on. Tätä kautta ymmärrän hallituksen linjan teoissa - mutta miksi pitää lisäksi valehdella kansalle? Miksei voida tunnustaa, että Kreikan rahat on menneitä ja yritetään nyt vain estää romahduksen tapahtuminen yhdellä iskulla?

Ongelma on luultavasti se, että kun on kerran alkanut puhua paskaa, on vaikea tunnustaa se ja saavuttaa sen jälkeen luottamus, että se paskanpuhuminen on nyt loppunut.

Kenelleppä ei pienen valkoisen valheen muuttuminen kurjaksi valheiden kierteeksi olisi tuttua?

Kolme kertaa kun valehtelee, niin uskoo itsekin.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

sunimh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 633
 • Liked: 161
 • Epäilyttäviä taipumuksia omaava fundamentalisti
Se saa fanaattisia ja usein koomisia piirteitä kun harhaisesti kuvitellaan kaikenlaista meistä ja sitten se oma käytös menee ristiin niiden arvojen kanssa joita kuitenkin muuten julistaa.

LOL
Finland - the small Nordic nation, known for its high suicide rates, heavy drinking and domestic violence.
   - Fox News, 31.12.2009

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 934
 • Liked: 7337
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Liittovaltion osalta mainitsinkin jo aiemmin, että viholliskuvasi kannalta se on kätevä olkinukke, mutta sen kannatus ei ole mitenkään yksimielistä eikä edes enemmistön puolesta kannatettu. Varmaankin kaikista puolueista, kenties Vihreitä nuoria lukuunottamatta, löytyy eniten myönteisiä tai asian suhteen uteliaita Kokoomuksesta. Jäsenistä saati kannattajista tämä ei kuitenkaan muodosta enemmistöä. Keskusteluun voi toki tuoda aiheita eri toimijat ja se on ihan tervetullutta. Perussuomalaisissa ja muissa puolueissa tämä ei ole niin hyvin mahdollista, joten ne ovat ryhmäkurin ja tiukan valvonnan puolueita. Kataisen kanssa voi olla eri mieltä ja saada aikaan keskustelua, Soinin osalta tätä voi joku Perussuomalainen yrittää. Odotan mielenkiinnolla tuloksia.

Tiedän bannin mutta yleisesti tyhmänä kyselen: Mitä merkitystä suomalaisten yleensä, tai suomalaisten (muiden kuin persu)poliitikkojen mielipiteillä erityisesti, liittovaltiosta on, kun liittovaltiota hivutetaan asteittain eteenpäin erilaisten yksittäisten eurobondien yms  "teknisten ratkaisujen" kautta? Eli missä on se veteen piirretty viiva jota ei oikeasti ylitetä niin kaun kuin eurossa pysytään
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Bill Milton Hicks Friedman

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 508
 • Liked: 142
 • Puolinuiva, pirteän hapokas, tasapainoinen.
Mitä merkitystä suomalaisten yleensä, tai suomalaisten (muiden kuin persu)poliitikkojen mielipiteillä erityisesti, liittovaltiosta on, kun liittovaltiota hivutetaan asteittain eteenpäin erilaisten yksittäisten eurobondien yms  "teknisten ratkaisujen" kautta? Eli missä on se veteen piirretty viiva jota ei oikeasti ylitetä niin kaun kuin eurossa pysytään

Onhan Erkki Tuomiojakin jo sanonut suoraan mediassa "ei liittovaltiokehitykselle". Eri asia sitten on, että vastustaako Eki oikeasti sitten napinpainallustilanteessa ko. kähmintää.

Eurokraattien vallanhimosta huolimatta en voi mitenkään uskoa, että liittovaltio voitaisiin perustaa vielä vuosikymmeniin. EU koostuu liian erilaisista jäsenvaltioista - ei ole edes yhteistä kieltä. Liian hyvässä muistissa on myös maailmansotanahinat. Britanniasta on myös kuulunut iloisia uutisia EU-vastaisuuden noususta.
Perustulolla voidaan purkaa työkykyisten työttömien työn vastaanottamista haittaava byrokratia ja korvata eri tukimuodot (ml harkinnanvaraiset) ilman, että kustannukset yhteiskunnalle nousevat, mutta työkykyisten työttömien riittävä perusturva säilyy. Toteutus: Pankkikortti + henkilöllisyyden varmennus esim kaupassa.

Mato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 386
 • Liked: 216
Oli puhetta ennen joulua siitä, että Kokoomuksen ja Kataisen linja ratkeaa vasta sitten, kun kriisi ratkeaa. Kriisiä neljä vuotta seurattuani alkaa tuntumaan siltä, että kriisi on edelleen päällä v. 2015, kun seuraavat eduskuntavaalit ovat ovella. Jos siis kriisi on päällä, Kataisen pääministeriura ja siinä sivussa muukin ura alkaa olla taputeltu, varsinkin, jos Suomen asema on heikentynyt, ja heikentyyhän se, jos kriisi jatkuu vielä runsaat pari vuotta.

Eli ei meidän tarvitse välttämättä odottaa lopputulosta vasta kriisin ratkeamisen jälkeen, vaan riittää seuraavat eduskuntavaalit. Jos kriisi kuitenkin ratkaisi ennen eduskuntavaaleja ja nousukausi olisi kiidossaan, Katainen selviytyisi voittajana ja persut hävinneinä.

Toisaalta, jos kriisin ratkeaminen tapahtuisi liittovaltioistumisella ja tulonsiirroilla pohjoisesta etelään, voisi olla mielenkiintoisia aikoja. Suurempi kriisi olisi siis jo oven takana, ja silloin kannattaisi olla jossain muualla.

Summa summarum, Kataisen linja siis ratkeaa viimeistään keväällä 2015, ja sen jälkeen alkaa jälkipeli. Tosin tuossa ehtii vielä vaikuttaa itse kukin lopputulokseen...

- Mato

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 327
 • Liked: 2801
Katselen parasta-aikaa Juri Linan dokumenttia, In The Shadow of Hermes. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v4__jeW7D-o

Part 6 aivan lopussa on maininta lehtijutusta bolsevikkien lokakuun vallankumouksen jälkimainingeista kun järjestelmällinen ryöstely alkoi. En malttanut olla tuomatta sitä tänne.

"The New York Herald Tribune wrote: It looks as if the bolshevik revolution in Russia in reality is one enormous financial operation with the objective being to transfer the control of enormous sums from the russians to european and american banks."

Tuntuuko tutulle?
« Viimeksi muokattu: 27.12.2012, 22:54:48 kirjoittanut samuliloov »

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1961
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
The Money Masters (Part 14 of 22)

http://www.youtube.com/watch?v=681l4uxoKeg
 5:30 eteenpäin  Venäjästä pari huomiota..  Niin niitä euvostoliittoja luodaan, rahalla. Lenin-setä ratissa, mutta auto menee rahanraiteita.
Toisille aiheuttaa mär.. iloista vastuunkantoa jo se, että pääsee vähän PIIGS- possujunan kuljettajaa leikkimään. Vastuu painaa!
 Takapenkilläkin, hymy korvissa ,jäätelöpaperit ja hattaranriekaleet vaan naamalla iloisesti lepattaa..
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 871
 • Liked: 8979
 • A pox on both your houses.
Esko Seppänen kirjelmöi suorasanaisesti Alexander Stubbille
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6204

Kovaa puhetta.
NOVUS ORDO HOMMARUM
crispr'ing coronas - crime of a century

Lainaus käyttäjältä: Hohtava Mamma feat. D.Rumsfeld
Tässä kriisissä tilannetta on leimannut THL:n ja valtioneuvoston osalta ennen kaikkea unknown knowns -juttujen suuri määrä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 890
 • Liked: 42431
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Esko Seppänen kirjelmöi suorasanaisesti Alexander Stubbille
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6204

Kovaa puhetta.

Lainaus
"... muut maat maksattavat maataloutensa tukiaiset EU:n kassasta, mutta Suomi maksaa ne pääosin itse."

Isänmaallinen kommunisti ja maanpetturi kokoomuslainen.

Maailmankirjat ovat sekaisin.
“Tässä miettii onko mukava olla sitä kansaa, joka on altis luottamaan auktoriteetteihin, halukas mukaan testeihin ja jolla on hyvät sairaushistoriat ja tarkka väestönkirjanpito.”
— Jäsen -I-

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 327
 • Liked: 2801
Esko Seppänen kirjelmöi suorasanaisesti Alexander Stubbille
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6204

Kovaa puhetta.

Lainaus
"... muut maat maksattavat maataloutensa tukiaiset EU:n kassasta, mutta Suomi maksaa ne pääosin itse."

Isänmaallinen kommunisti ja maanpetturi kokoomuslainen.

Maailmankirjat ovat sekaisin.

Ei vaadi mitään muuta kuin lipun värin vaihtamisen punaisesta siniseen ja kaikki täsmää jälleen! Sinisen lipun alla marssivat tyypit nykyään on yhtä pihalla kuin punaisen lipun porukka 100 vuotta sitten.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 313
 • Liked: 7158
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Lainaus
Isänmaallinen kommunisti ja maanpetturi kokoomuslainen.

Maailmankirjat ovat sekaisin.

Lisään vielä että pienyrittäjyyttä kunnioittava ja markkinataloutta jossain määrin ymmärtävä kommunisti kontra kokoomuksen korporaatiokommunisti. Siis selkeä korporaatioKOMMUNISTI. Ei mageet releet ja itsensä hypetys muuta harjoitettua politiikkaa miksikään muuksi.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 596
 • Liked: 361
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/12/28/eurotuhon-ennustajat-sivalsivat-ohi/201244528/12

Lainaus
Eurokriisi
Eurotuhon ennustajat sivalsivat ohi

Osa eurotuhon ennustajista on loppuvuonna myöntänyt, että euron hajoamisen povaaminen oli ennenaikaista. Kreikka on yhä eurossa, ja syksyn mittaan markkinoiden pessimismi Euroopasta on jopa hieman lientynyt.

Talousnobelisti Paul Krugman myönsi aiemmin joulukuussa blogikirjoituksessaan, että hänen ennustuksensa olettamukset olivat turhan rajuja.

– Eurooppa on yllättänyt minut poliittisella sinnikkyydellään, Krugman kirjoitti.

Vielä toukokuussa hän ennusti, että Kreikka jättää euron ja Italiaan ja Espanjaan iskee pääomapako vain kuukausien kuluessa.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/05/14/talousnobelisti-eurohamara-on-alkanut/201229330/12
Kuitenkin jo lokakuussa ulkomaiset sijoittajat panivat enemmän rahaa Espanjaan kuin ottivat sieltä pois. Kreikka puolestaan sai lainoihinsa helpotuksia marraskuun lopussa ja kuuluu yhä yhteisvaluuttaan.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/11/27/euroryhma-sopuun-kreikalle-tukea-ja-helpommat-ehdot/201242755/12
Krugmanin lisäksi myös suursijoittaja George Soros ja Citigroupin pääekonomisti Willem Buiter ennustivat Kreikan lähtevän tänä vuonna. Citigroup on sittemmin leikannut heinäkuun erittäin vahvaa ennustettaan maltillisemmaksi: Kreikan eron mahdollisuus laskettiin lokakuussa 60 prosenttiin seuraavien 18 kuukauden aikana.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/07/26/citigroup-kreikan-euroeron-todennakoisyys-90-/201234306/12
Onko euron tilanne parantunut? Lyhyellä aikavälillä siltä näyttää. Euro on vahvistunut suhteessa dollariin ja kriisimaiden korot ovat laskeneet maltillisesti.

Pidemmällä aikavälillä Euroopan velkaongelma on kuitenkin yhtä polttava kuin aiemminkin. Kriisimaissa tiukka vyönkiristys on vetänyt talouskasvun pakkaselle, eikä Kreikan ja Espanjan suurtyöttömyydestä voi tulla pysyvää olotilaa.

Useat asiantuntijat ovat luonnehtineet europäättäjien sorvaamia velkakirjavaihtoja, pankkitukia ja velkaleikkauksia ensisijaisesti lisäajan ostamiseksi. Samaa mieltä on moni europessimisti – esimerkiksi talousprofessori Nouriel Roubini ei ole kääntänyt takkiaan. Hän uskoo, että ensi vuonna europäättäjät "rämpivät läpi" vaikeuksien ja katastrofi vältetään. Euroopan tilinteon päivä silti vain siirtyy.

– Siinä voi yksinkertaisesti mennä kauemmin, sanoo euroeroa tälle vuodelle ennustaneen Capital Economicsin Euroopan ekonomisti Jennifer McKeown.

desperaato

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 608
 • Liked: 491
Poliittisella sinnikkyydellä!

Lainaus
– Eurooppa on yllättänyt minut poliittisella sinnikkyydellään, Krugman kirjoitti.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 971
 • Liked: 24739
 • Easter Worshipper
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/12/28/eurotuhon-ennustajat-sivalsivat-ohi/201244528/12

Lainaus
Eurokriisi
Eurotuhon ennustajat sivalsivat ohi

Osa eurotuhon ennustajista on loppuvuonna myöntänyt, että euron hajoamisen povaaminen oli ennenaikaista. Kreikka on yhä eurossa, ja syksyn mittaan markkinoiden pessimismi Euroopasta on jopa hieman lientynyt.

Vaikka HI-virus saadaan lääkkeellä kuriin ja vuosien taistelulla voidaan estää AIDS:in puhkeaminen, niin en silti pitäisi tavoitteena HI-viruksen hankkimista.

Vaikka poliittisella sinnikkyydellä eurotartunnan saanut eurostoliitto saadaan kitumaan hengissä, olisin silti tällä hetkellä onnellisempi ilman eurotartuntaa.

Tosin, kun katsoo miten poliitikkomme hoitavat Suomen taloutta ja telakkapisneksiä, niin olisin kyllä onnellisempi myös ilman Suomen nykyistä hallitusta ja virkamieslaumaa. Jos suomalaiset kansanäänestäisivät Suomen irti eurosta, niin veikkaan että nykyinen poliittinen johto ajaisi tahallaan Suomen konkurssiin alta aikayksikön vain näyttääkseen väärin äänestäneelle kansalle miten väärin nämä äänestivät.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 596
 • Liked: 361
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/12/28/vain-kreikassa-suku-kiersi-veroja-ministeri-pimitti/201244529/12?rss=4
Lisää veronkiertoa Kreikassa:
Lainaus
Vain Kreikassa: Suku kiersi veroja – ministeri pimitti
AFP
Kreikkaa ravistelleen "Lagarden listan" ympärille on syntynyt jälleen uusi kohu. Nyt entistä valtiovarainministeriä syytetään listalla esiintyneiden sukulaistensa suojelemisesta.

Verojen kiertämisestä epäiltyjä Kreikan kansalaisia sisältäneen listan sisältöä sensuroitiin takavuosina maan entisen valtiovarainministerin sukulaisten suojelemiseksi.
Näin kertoivat kreikkalaiset tuomioistuinlähteet uutistoimisto Reutersille.

Kreikan ensimmäistä hätälainapakettia neuvotellut entinen valtiovarainministeri George Papakonstantinou kiisti perjantaina peukaloineensa listaa saatuaan sen ranskalaisilta viranomaisilta. Papakonstantinoun mukaan hän ei ollut tietoinen siitä, että listalla olisi ollut hänen sukulaisiaan.

– Jos listalla on ollut kaukaisempia sukulaisiani, en ollut heistä tietoinen kuin vasta tänään... Minusta ei tehdä syntipukkia tähän, Papakonstantinou sanoi.

Lista päätyi kreikkalaisille vuonna 2010, kun Ranskan tuolloinen valtiovarainministeri Christine Lagarde luovutti sen Kreikalle. Lista pulpahti pinnalle taas tänä syksynä, kun kreikkalainen Hot Doc -lehti julkisti listan nimineen.

Lagarden luovuttama lista sisälsi kolme henkilöä, jotka kuuluvat Papakonstantinoun perheeseen. Kreikkalaiset viranomaiset kuitenkin poistivat nimet listasta, tuomioistuinlähde kertoi uutistoimistolle. Reuters perustaa uutisensa kahteen lähteeseen, jotka sanovat Kreikan viranomaisten peukaloineen listan sisältöä.

– Listaa peukaloitiin Kreikassa, lähde kertoi.

Papakonstantinou toimi sosialistisen Pasok-puolueen ministerinä vuosina 2009–2011. Pasok irtisanoutui perjantaina entisen ministerinsä toimista täydellisesti.

– On selvää, ettei Papakonstantinou kuulu enää Pasokiin, puolue sanoi lausunnossaan.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 158
 • Liked: 8265
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/12/28/eurotuhon-ennustajat-sivalsivat-ohi/201244528/12

Lainaus
Eurokriisi
Eurotuhon ennustajat sivalsivat ohi

Osa eurotuhon ennustajista on loppuvuonna myöntänyt, että euron hajoamisen povaaminen oli ennenaikaista. Kreikka on yhä eurossa, ja syksyn mittaan markkinoiden pessimismi Euroopasta on jopa hieman lientynyt.

Vaikka HI-virus saadaan lääkkeellä kuriin ja vuosien taistelulla voidaan estää AIDS:in puhkeaminen, niin en silti pitäisi tavoitteena HI-viruksen hankkimista.

Aika hyvä vertaus.  HIV-tartunnan pitäminen aisoissa vaatii tosi kallista hoitoa, jonka pääsääntöisesti maksaa joku muu kuin itse potilas.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 475
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
http://areena.yle.fi/tv/1742349

Touhu on tolkuttomampaa mitä kukaan osaa edes kuvitella. Ei ihmekkään että maassa ei oikein ole mitään tuottavaa työtä.
Tämän kannattaa jokaisen katsoa, ja ihmetellä että miksi syydämme rahaa tuonne. Todellisuus lienee dokumenttiakin karumpi sillä maasta löytyy kuplia ja epäkohtia joita tässä ei mainita.

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 596
 • Liked: 361
Lainaus käyttäjältä: tjk1;12611925
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/12/30/liittovaltiokehitys-imee-suomeakin-velkasyoveriin/201244494/170

Velkakriisi ja kriisitoimet ovat lisänneet euromaiden yhteisvastuuta velkaisimpien jäsenmaiden veloista. Jos tämä meno jatkuu ja syntyy liittovaltio kaikkien velkojen yhteisvastuineen, tietäisi se Suomelle vanhoista euromaista ylivoimaisesti suurinta uuden velkataakan määrää – ja ajautumista velkasyöveriin.

Päättyvää vuotta leimasivat lukuisat toinen toistaan myöhäisemmille tunneille venyneet kriisikokoukset, joissa euroalueen talouspäättäjät yrittivät turhaan saada velkakriisiä talttumaan.

Kriisi ei ole talttunut saati ohi, vaikka kriisimaiden korot ovat tuntuvasti laskeneet. Korot eivät kerro kriisin päättymisestä vaan siitä, että muut euromaat ja niiden yhteinen keskuspankki EKP ovat eri tavoin ottaneet ja luvanneet ottaa kriisimaiden velkoja vastatakseen.

Meneillään on ollut ja on edelleen historiallisen mittakaavan velkavastuiden uusjako, joka ei ole pienentänyt ongelmallisten velkojen määrää euronkaan vertaa vaan ainoastaan jakanut sitä taakankantajien kesken uudella tavalla.

Kriisitoimien kuluessa ja niiden takia kaikkien eurovaltioiden suorat ja epäsuorat velkavastuut ovat roimasti kasvaneet. Samaa tahtia on lisääntynyt velkoja koskeva yhteisvastuu.

Jos euromaat jatkavat keskinäisen yhteisvastuun lisäämistä ja lopulta päättyvät liittovaltioon tai sen kaltaiseen järjestelyyn velkojen täysine yhteisvastuineen, tietäisi se erityisesti Suomen kaltaiselle muita vähemmän velkaiselle maalle rutkasti lisää velkavastuuta.

Suomelle päätyminen tällaisen velkaunionin jäseneksi olisi yhtä kuin suistuminen velkasyöveriin.

Kriisitoimet yhtä kuin yhteisvastuu

Euromaat ovat tänä vuonna lisänneet keskinäistä velkojen ja muiden rahoitusvastuiden yhteisvastuutaan usein eri tavoin ja keinoin, joista kenties tärkeimpiä ovat olleet:

1) Euromaiden yhteisen keskuspankin EKP:n kriisitoimet, kuten kriisimaiden pankkien rajoittamattomat rahoitustoimet mahdollisesti kyseenalaisia vakuuksia vastaan ja lupaus tarvittaessa ostaa kriisivaltioiden velkakirjoja ennalta rajoittamattomin tukiostoin, sekä

2) pysyvän EVM-vakausmekanismin perustaminen ja varustaminen erittäin laajoilla ja itsenäisillä valtuuksilla kriisivaltioiden rahoittamiseksi tarvittaessa vaikka pysyvästi ja muilta euromailta pääomaa vaatien.

Nämä niin kuin muutkin kriisitoimet ovat häthätäisten kriisikokousten viime hetken toimenpiteitä välittömien kriisitilanteiden ratkaisemiseksi.

Sen lisäksi, että toimet eivät ole ratkaisseet kriisiä, ne venyttävät, kiertävät tai jopa rikkovat useita EU:n keskeisiä perusperiaatteita ja sopimuksia.

Nämä kriisitoimet muun muassa jakavat velkaisimpien eurovaltioiden velkoja muiden jäsenvaltioiden taakaksi, vaikka juuri näin ei pitänyt Euroopan unionissa (EU) tai varsinkaan euromaiden rahaliitossa milloinkaan tai missään olosuhteissa käydä.

Suomikin on jonkinlaisena ajopuuna saanut kriisitoimista niskaansa miljarditolkulla muiden toilailuista ja virheistä johtuvia velkoja, vaikka kaikkien jäsenmaiden piti itse vastata omista veloistaan ja riskeistään.

Liittovaltiossa tämä velkojen uusjako todennäköisesti vain voimistuisi, muutenhan moisessa järjestäytymisessä tuskin olisi senkään vertaa itua.

Kriisipiikissä jo tuhat kertaa risteilijävippi

Suomen valtio on kriisin kuluessa velkaantunut omien alijäämiensä kattamisesta. Näin valtion piikkiin on muutamassa vuodessa kertynyt parikymmentä miljardia euroa uutta velkaa.

Tämän lisäksi valtion vastuulle on eri kriisitoimista kertynyt Suomelle "kuuluva" noin parin prosentin osuus kaikista kriisitoimien toteuttamiseksi otetuista uusista veloista tai yhteisellä riskillä olevista epävarmoista saatavista.

Laskutavasta riippuen Suomen valtion piikissä on 30–40 miljardia euroa sellaisia kriisitoimista johtuvia velka- ja takausvastuita tai riskipitoisia saatavia, jotka eivät näy valtion omissa velkaluvuissa mutta ovat silti valtion vastuulla tai riskillä.

Jos kriisivastuita arvioidaan jo toteutettujen toimien asemesta kaikkien laina-, pääoma- ja takaussitoumusten enimmäismäärin, nousee valtion kriisivastuiden enimmäismäärä pitkälle yli 50 miljardiin euroon. EKP voi toki milloin tahansa paisuttaa lukeman ennalta rajoittamattoman suureksi.


Mutta ilman euronkaan uusia tukilupauksia tai kriisitoimia Suomi on jo nyt luvannut maksaa muiden velkoja enimmillään tuhat kertaa suuremmalla summalla kuin olisi tarvittu Turun telakan risteilijäurakan varmistamiseksi.

Suomea tarvitaan laskun maksajaksi

Liian suurten velkavastuiden järjesteleminen uudelleen eurovaltioiden kesken keventäisi kaikkein velkaisimpien velkataakkaa mutta velkojen yhteenlaskettu kokonaismäärä kevenee vain maksamalla tai tappioita kärsimällä.

Suomi on ylivelkaisten euromaiden joukossa keskimääräistä vähemmän velkainen, joten Suomelle yhteisvastuu tietäisi osuutta vielä velkaisempien veloista. Suomea tarvitaan toisin sanoen ainakin muiden velkoja maksamaan.

Sattumoisin Suomi ei ole vain keskivertoa vähävelkaisempi vaan se on kaikista edes Suomen kokoisista 11 vanhasta eurovaltiosta ylivoimaisesti vähävelkaisin. Siksi velkojen tasajako kasvattaisikin juuri Suomen velkataakkaa ylivoimaisesti eniten.

Eurovaltioiden kaikkien velkojen yhteisvastuullinen jako sälyttäisi Suomelle uutta velkaa tähänastisia kriisivastuita ronskimmin ja melkein saman verran kuin valtiolla on ennestään omaa velkaa.

Puheena olevat summat ovat liian suuria maksettaviksi ja suoraan sanottuna hervottomia. Sen on kriisi jo muutaman viime vuoden kuluessa tehnyt selväksi.

Vanhoilla eurovaltioilla on ensi vuoden lopussa velkaa yhteensä vähän päälle 9 100 miljardia euroa. Tämän EU-komission ennusteen mukaan velkaa on vuoden kuluttua jokseenkin tuhat miljardia euroa runsaammin kuin sitä oli vuosi sitten.

Tätä tahtia eurovaltiot uppoavat velkasyöveriin – Suomi muiden mukana.


Suomen velkataakka paukahtaisi tuplaksi

Tähän mennessä euromaat ovat jakaneet kriisitoimien taakkaa pääosin sen mukaan, mikä on kunkin maan kansallisen keskuspankin osuus EKP:n niin sanotusta muunnetusta pääoma-avaimesta.

Kriisimaiden saamat vapautukset kriisitoimien taakanjaosta ovat vastaavasti kasvattaneet taakkaa jakamaan jääneiden maiden, kuten Suomen, osuuksia rahoitus- ja takausvastuista.

Suomen osuus on eri kriisitoimissa vaihdellut kahden prosentin hujakoilla. Samaan osuuteen päästään, vaikka velkavastuita jaettaisiin kunkin euromaan osuudella yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta (bkt).

Komissio ennustaa, että Suomen valtion velka on ensi vuoden lopussa 109 miljardia euroa.

Jos Suomen vastuulle tulisi kaksi prosenttia kaikkien eurovaltioiden veloista, paukahtaisi valtion omien velkojen päälle yli 80 miljardia euroa muiden velkoja ja valtion velkavastuut humahtaisivat yhteensä 190 miljardiin euroon.

Tähän mennessä kertyneet ja luvatut kriisivastuut päälle, niin valtion piikissä onkin jo 240 miljardia euroa ja kokonaisvelkaisuuden suhdeluku 120 prosenttia vuotuisen bkt:n arvosta.

Muutos nykyisestä olisi melkoinen, sillä omin voimin Suomen valtion velkaisuuden suhdeluku ei nouse komission mukaan ensi vuonnakaan kuin 55 prosenttiin – ja pysyy ainoana EU:n määräämän 60 prosentin kattorajan alapuolella.

Liittovaltiokehitys taas pinnan alle

Euromaat tuskin kovin nopeasti ryhmittyvät minkäänlaiseksi liittovaltioksi, sillä viimeksi joulukuussa pidetyssä huippukokouksessaan talouspäättäjät hyllyttivät innokkaimmat esitykset unionin "syventämisestä".

Kouriintuntuvien ja näkyvien uudistusten hyllyttäminen ei kuitenkaan tarkoita yhtä kuin liittovaltiokehityksen pysäyttäminen. Se tarkoittaa ainoastaan muutosten viipymistä ja mahdollisesti myös muutosten painottumista teknisluontoisiin ja vaivihkaisiin askeliin.

Suuria muutoksia minkäänlaisen liittovaltiokehityksen suuntaan tuskin nähdään ennen ensi syksyä. Silloin on Saksan parlamenttivaalit, joita Saksan nykyinen johto tuskin haluaa vaarantaa esittämällä omalle maalleen uutta vastuuta muiden veloista.

Saksan lisäksi velkojen uusjako yhteisvastuun periaatteella tietäisi rutkasti uutta taakkaa myös Hollannille ja Itävallalle. Tosin ei likimainkaan yhtä rutkasti kuin Suomelle.
Näin yhteisvastuu jakaisi velkataakkaa uudestaan
Vanhojen eurovaltioiden velka 2013 lopussa (komission ennuste) sekä laskuesimerkki velkojen uusjaosta kunkin maan bkt-osuuden mukaisella yhteisvastuulla.
     Oma velka, mrd.eur    Oma velka-osuus, %    Osuus yhteis-velasta, mrd.eur    Osuus yhteis-velasta, %    Muutos, mrd.eur    Muutos, %
Suomi    109    1,2    192    2,1    83    75,8
Hollanti    430    4,7    584    6,4    154    35,8
Itävalta    241    2,6    301    3,3    60    25,0
Saksa    2184 23,9    2556 28    372    17,0
Ranska    1921 21    1962 21,5    41    2,2
Espanja    978    10,7    995    10,9    17    1,7
Belgia    390    4,3    365    4    -25    -6,4
Irlanti    204    2,2    155    1,7    -49    -23,9
Portugali    206    2,3    155    1,7    -51    -24,7
Italia            2019 22,1    1497 16,4    -522    -25,9
Kreikka    348    3,8    173    1,9    -175    -50,2
Euro-11    9127    100    9127    100         
Lähde: EU-komissio, Nomura, Taloussanoma

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 327
 • Liked: 2801
Lainaus
Anglo Irish Bankin sisäpiiriläisten pelastaminen tapahtui niin, että valtiovarainministeri (jota Rehn kutsuu välillä pääministeriksi) Brian Lenihan antoi kyseiselle pankille omissa nimissään mutta ilman hallituksen hyväksyntää 31 miljardin arvoisen maksusitoumuksen IOU:n (”I owe you), jonka realisoimiseksi Euroopan keskuspankin haarakonttori Irlannin keskuspankki pyysi pääkonttorilta luvan setelirahoitukseen eli Irlannin omien eurojen tuottamiseen tyhjästä. Luvan jälkeen rahat ohjattiin Anglo Irish Bankille, joka hoiteli niillä pankin sisäpiiriläisten etujen turvaamisen.

Sillä tavalla pankin omistajien ja asiakkaiden kiinteistökeinottelu pantiin maksuun Irlannin kansalle, ja valtiovalta joutuu lähettämään Euroopan keskuspankille panttivelkakirjojen lunastukseen kymmenen vuoden ajan joka vuosi yli 3 miljardia veroeuroa. Mitä pääkonttori omasta puolestaan tekee niille rahoille? Se hävittää ne ja siis tuhoaa irlantilaisten selkänahasta revityt eurot.

Esko Seppäsellä tuntuu olevan aikaa ja päätä perehtyä EU-juttuihin

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=6245

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 876
 • Liked: 6109
^^ Seppänen on erinomainen.

Mutta itse toivoisin vain, että persuillakin olisi jotain vastaavaa Soinin metaforien ja sutkautusten lisäksi. Rahalla saisi, mutta...

pavor nocturnus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 712
 • Liked: 1
 • Loneliness is poverty. Solitude is power
2013-04-26 Demari: Veronmaksajien rahoja ei mene euroakaan Kreikkaan
« Vastaus #19161 : 26.04.2013, 06:53:38 »
Lainaus
"Ei sieltä mitään koskaan takaisin saada. Kreikalle annetut rahat menevät Kankkulan kaivoon."

Tällaisia hokemia on saatu kuulla jo pitkään. Erityisen aktiivisesti pessimismiä ovat viljelleet perussuomalaiset. Pessimistiset hokijat ovat väärässä. Suomen Pankkiin on virrannut kreikkalaisia euroja säkkikaupalla.

Suomen Pankki tuloutti valtiolle viime vuodelta 227 miljoonaa euroa. Se on yli 40 miljoonaa enemmän kuin 2011.


http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/11758-veronmaksajien-rahoja-ei-mene-euroakaan-kreikkaan-suomi-saakin-ison-potin

Laughing all the way to the bank... vai miten se meni?


Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 433
 • Liked: 14555
 • Kuka jos en minä
Jee. Maksetaan 20 miljardia, saadaan 200 miljoonaa ja hehkutetaan kuinka saatiin paljon rahaa.
Hedelmistään puu tunnetaan.

tuomaankukko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 209
 • Liked: 100
Suomeen on saatu uusi puhuva pää. Jaakko Kiander.
Tämä mies tietää vastauksen työttömyyden poistoon ja viimeiseen sanaan talouskriisissä.
« Viimeksi muokattu: 26.04.2013, 07:07:15 kirjoittanut tuomaankukko »