Kirjoittaja Aihe: Kreikan, Etelä-Euroopan ja Irlannin talouskriisi (yhdistetty) -arkisto  (Luettu 4422559 kertaa)

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 694
Facepalm:
(http://www.taloussanomat.fi/img.php?f=pangalos1.jpg&w=800)
Lainaus
– Olen jo maksanut 10 000 euroa kiinteistöveroa ja nyt minun täytyy maksaa 7 500 euroa lisää. Koska minulla ei ole 17 500:ää euroa, minun on myytävä yksi kiinteistöistä, Pangalos sanoi Mega TV:n haastattelussa tänään.

Parlamentin jäsenille pakollisen tulo- ja varallisuusselvityksen mukaan Pangalosin tulot olivat viime vuonna runsaat 640 000 euroa ja hänellä oli omistuksessaan kolme asuntoa Ateenassa ja viisi muualla sekä yksitoista maa-aluetta.
Taloussanomat: Kreikkalaisministeri: Ei minullakaan ole rahaa maksaa kiinteistöveroa

Lainaus
Kolumni
Hieno herra kreikkalainen
24.9.2011 0:01 | 3 |
 
Unto Hämäläinen unto.hamalainen@hs.fi Kirjoittaja on HS:n Kuukausiliitteen toimittaja.

Suomalaiset toimittajat kuulivat Theodoros Pangaloksesta, kreikkalaisesta poliitikosta, ensimmäistä kertaa ulkoministeriön järjestämässä taustatilaisuudessa. Se pidettiin joulukuussa 1993, ja aiheena oli EU-jäsenyysneuvottelujen tilanne.

Virkamiehet ennustivat vaikeuksia, kun Kreikasta tulisi vuoden 1994 alussa EU:n puheenjohtajamaa ja neuvotteluja ryhtyisi johtamaan unionissa ministerineuvoston uusi puheenjohtaja Pangalos.

Hän oli pääministeri Andreas Papandreoun hallituksen Eurooppa-ministeri, ja häntä pidettiin hankalana tyyppinä.

Veikkailut osoittautuivat oikeiksi. Pangalos arveli heti aluksi, ettei Suomi pysyisi Ruotsin ja Itävallan kyydissä neuvotteluissa, joiden oli määrä päättyä helmikuun lopulla.

Isokokoisesta ja römeä-äänisestä Pangaloksesta tuli seuraavien viikkojen aikana pahan ruumiillistuma. Neuvottelut junnasivat paikoillaan viikosta viikkoon, eikä Pangaloksella ollut halua viedä niitä eteenpäin.

Herkkävainuiset suomalaiset aistivat Pangaloksen olemuksesta selvän ylenkatseen. Hän oli hieno herra kreikkalainen, siihen aikaan 55-vuotias, ja taustaltaan tiedemies, Pariisissa kuuluisassa Sorbonnen yliopistossa väitellyt taloustieteen tohtori.

Pangalos ei vaivautunut salaamaan sitä, että hänen mielestään Suomea ei pitäisi päästää unioniin. Unioni oli siihen aikaan kahdentoista Länsi-Euroopan maan klubi.

Kreikka oli liittynyt unioniin vuonna 1981 ja osannut käyttää taitavasti hyväkseen sitä vanhempien ja vauraampien jäsenmaiden hyväntahtoisuutta.

Kreikka sai alusta alkaen enemmän kuin maksoi, mutta unionin mahtimaat Ranska, Britannia ja Saksa eivät pitäneet sitä pahana. Kreikkaa avustettiin mielellään, koska se oli ikivanha ja arvokas kulttuurimaa, joka oli vasta toipumassa sotilasdiktatuurin aiheuttamista takaiskuista.

Pangalos osasi varmasti laskea, että Suomi tunkisi samalle ruokakupille, jolla Kreikka oli jo kymmenen vuotta tottunut aterioimaan. Suomen tilanne oli 1990-luvun alussa vielä huonompi kuin Kreikan.

Keväällä 1993 Suomi oli niin kehnossa jamassa, että Kansainvälisen valuuttarahasto aikoi ottaa maan holhoukseen. Jos Suomi olisi joutunut rahaston valvontaan, maa olisi alistettu armottomaan velkasaneeraukseen.

Vain ihme pelasti Suomen tältä kurimukselta, mutta taloustilanne oli melkein yhtä kurja, kun ratkaisevia jäsenyysneuvotteluja käytiin talvella 1994. Valtiovarainministeri Iiro Viinasen (kok) oli kierrettävä maailmalla hattu kourassa, koska valtio otti ulkomailta lisää velkaa.
[...]
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Hieno+herra+kreikkalainen/a1305545793931
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 124
 • Liked: 6922
 • Sus siunatkoon
"Lehti Eero /kok   Jaa"

Se on hyvä ettei tullut suurta yllätystä. V-taa silti. Harmaa talous tulkoon!

Lehti puhui todella hyvin 27. päivä eduskunnassa, mutta äänestyskäyttäytyminen ei silti yllättänyt.

Sanojen ja merkitsevien tekojen epäsuhta on suorastaan räjähtävä. Poliittisen kuplan puhkeamista odotellessa - haussa sopiva tilaisuus kuplan puhkaisemiselle.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 124
 • Liked: 6922
 • Sus siunatkoon
Minusta se, että EKP tunkisi markkinoille riittävästi rahaa sopivan inflaatiosysäyksen aikaansaamiseksi olisi tässä tilanteessa vähiten huono vaihtoehto. Nykyinen deflatorinen politiikka johtaa katastrofiin. Pankkiirit ja muut velkojat tietenkin huutavat inflaation voimistumista vastaan, syytkin moiseen käytökseen pitäisi olla selvillä.

Hyviä vaihtoehtoja ei enää taida olla, joten huonoista vaihtoehdoista vähiten inhottava on se paras.

Ajattelitko, että pankit, sijoittajat ym. "vahvan taseen" tahot jäävät katselemaan kehitystä paikoilleen? Tuskin.

Minusta olisi parasta alkaa jättää nämä makroekonomiset säätötoimet vähemmälle huomiolle ja keskittyä mikroekonomisiin peliliikkeisiin, kreikkalaisen esimerkin mukaan, kunnes tuo pahasti rikki oleva poliittinen järjestelmä saadaan korjattua. Vain se voi aloittaa kansallisen makroekonomisen tervehtymisen tien. EU:n tasolla ei ole nähtävissä toivoa. Barroso ja kumpp. tulevat kyllä saamaan ansionsa mukaan, mutta "so what".

ERVV-päätöksen myötä, jos se oli suuri loikka kohti kansantaloudellisesti epävarmempia aikoja, samassa loikassa oli myös sinetti euro- ja ehkä jopa EU-jäsenyydellemme. Suomen kansallinen tervehtyminen voi lähteä vain siitä, että saamme niin terveen poliittisen päätöksenteon, että kykenemme sanoutumaan irti eurosta ja tarpeen mukaan jopa EU:sta, koska nämä järjestelyt on tehty EU:n sääntöjen vastaisesti. Samoin historian valossa tultaneen sitten osoittamaan, että tehdyt päätökset olivat Suomen kannalta haitallisia, mikä on myös peruste irtisanoutua näistä velvotteista. Tämä tulee olemaan poikkeuksellista ja sillä on sitten vaikutuksensa. Sanoimmehan me yksipuolisesti YYA-sopimuksenkin irti. Tuleeko ERVV/EVM:stä YYA II jää nähtäväksi.


Kupla on taseissa. Kupla on luottotuloa, se on erilaisia arvostuksia, jotka purkautuvat rysähtäen joko kertarysäyksellä tai useammalla pienemmällä ryminällä. Pienen pientä esimaksua antoi havaitut kullan hintamuutokset sivu tai pari sitten tässä ketjussa.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 623
 • Liked: 3872
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101147907

Kohta on aika valmistautua nauramaan tämän Kataisen murjaiseman vitsin vuosipäivän johdosta.

Jakerp

 • Vieras
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/09/29/kauhuskenaario-nain-kreikka-soisi-elakkeemme/201113864/12

Velkakriisi syö luvatut eläkkeet.

Lainaus
Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtaja Timo Ritakallio arvioi, että työeläkemaksua pitäisi korottaa pari prosenttiyksikköä, jos sijoitustuotot laskisivat pysyvästi yhden prosenttiyksikön kolmeen prosenttiin. Työeläkemaksu on nyt keksimäärin 22 prosenttia, josta työtekijän maksuosuus on 4,7–6 prosenttia iästä riippuen.

Toisaalta on hyvä, että entistä useampi tajuaa, että Suomen eläkejärjestelmässä eläkkeitä ei makseta rahastoiduista varoista rahastot kattavat vain 20% eläkkeestä 80% tulee aina tällä hetkellä töissä olevien maksamista eläkemaksuista.

Eli Nuoriso joutuu hankkimaan asuntonsa ja rakentamaan elämänsä antamalla paljon suuremman osuuden tuloistaan eläkemaksuihin, jotta isojen ikäluokkien koko elämän mittaisistä työpaikoista lankeavat muhkeat eläkkeet saadaan katettua.

Eli sosiaaliturva vakuutusmaksujen ja verojen osuus tuloista tulee väistämättä kasvamaan. Tämä taas tarkoitaa väistämättä sitä, että ensiasunnon ostajien keski ikä tulee Suomessakin nousemaan pikkuhiljaa jopa 50 ikävuoteen asti kuten muualla euroopassa on käynyt. Aikaisemmat sukupolvet ovat kyenneet ostamaan ensiasunnon 25 vuotiaana keskimäärin. Nykyään ei vain enää ole sellaista talouskasvua tai työpaikkoja, jotka mahdollistaisivat nuorelle oman asunnon hankkimisen noin nuorena.

Tämä taas johtaa syntyvyyden romahtamiseen, koska nuoret eivät voi perustaa perheitä ennenkuin biologinen mahdollisuus saada lapsia on lakannut. Asuntojen korkeat hinnat, tulokehityksen polkeminen paikallaan, sekä veroluonteisten maksujen osuuden kasvaminen välttämättä johtaa tälläiseen kehitykseen.
« Viimeksi muokattu: 29.09.2011, 10:47:35 kirjoittanut Jakerp »

LW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 808
 • Liked: 908
 • Syyllistävä piilorakenne
Tässä vähän vihapuhetta kreikkalaiseen tyyliin, taitaa siellä kansa olla todella kypsynyt poliitikkoihin

Lainaus
We would like to see the politicians executed," says Maria, not smiling as she delivers the joke. "Most people are saying this: politicians deserve capital punishment – at the Greek equivalent of Traitors' Gate. It would be a nice time for politicians to be heroes, to stand up and defend the people. But they're not."

Eipä ihme. Jos suomalaisten poliitikkojen epäpätevyys, korruptoituneisuus ja perseilyjen tulokset nostettaisiin kolmanteen potenssiin Kreikan tasolle, niin kuinka moni täällä ei tavaisi korpilakia ja harjoittelisi hirttosilmukan solmimista? Ei oikein edes ilkeä ajatella, kuinka pahasti vanne alkaisi kiristää päätä tuossa tapauksessa.
"Yksi seikka jota ei vielä ole taidettu mainita, ovat rasistineitokaiset, jotka asettuvat houkutuslinnuiksi ja rasistiäijät sitten kyttää taustalla pusikossa puukkoineen ja puntareineen." -Pirjo Pönni Jokinen

Totuus löytyy kaurapuurosta.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Siten kun rajaton piikki on avattu, pankit alkavat ilmoittaa loistavista tuloksista ja jakaa muhkeita osinkoja omistajille. Näin ovat tappiot siististi sosialisoitu ja voitot yksistyistetty.
Tätä kohti tässä ilmeisesti mennään. Se on poliitikkojen ja eliittien valinta. Sitten kun pankit on pelastettu niin ehkä ajatellaan kansalaisiakin. Kreikka ei tule maksamaan kaikkia velkojaan vaan menee selvitystilaan, mutta lienee avoin kysymys, että pysähtyykö kriisi siihen - monet kommentoijathan ovat ennustaneet "menetettyä vuosikymmentä" Japanin 90-luvun pitkän taantuman ja heikon kasvun malliin.
Tahallinen deflatorisen kehityksen aiheuttaminen, mikä nyt ilmaisesti suunnitelmissa, tarkoittaa tavallisten ihmisten omaisuuden pakkosiirtoa velkojille eli pankeille ja muulle finanssisektorille. Lama yhdistettynä deflaatioon on äärimmäisen hyvä bisnes sille, jolla on paljon rahoitusomaisuutta. Reaaliomaisuus vaihtaa omistajaa pilkkahintaan.

Jakerp

 • Vieras
Tahallinen deflatorisen kehityksen aiheuttaminen, mikä nyt ilmaisesti suunnitelmissa, tarkoittaa tavallisten ihmisten omaisuuden pakkosiirtoa velkojille eli pankeille ja muulle finanssisektorille. Lama yhdistettynä deflaatioon on äärimmäisen hyvä bisnes sille, jolla on paljon rahoitusomaisuutta. Reaaliomaisuus vaihtaa omistajaa pilkkahintaan.

Jenkeissä ei tosin ole varaa enää suurimmalta osalta paljoakaan ottaa, koska 1% jenkkiläisistä omistaa 80% omaisuudesta. Lopulla 99% on enää vain se 20% omaisuudesta.

Euroopassa otettavaa riittää vielä hieman enemmän täällä esimerkiksi suurin osa keskiluokasta asuu omistusasunnoissa. Ainakin länsimaissa. Jenkeissä 70% keskiluokasta asuu vuokralla, koska elinkustannuksista ja palkasta jää säästöön niin vähän, että omistusasuntoon ei ole mahdollisuuksia.

Ilmeisesti se tässä on tarkoituskin saattaa hallintoalamaiset ylihintaisiin vuokrakasarmeihin, jotta eliitille jää enemmän tilaa rakentaa palatsejaan ja kartanoitaan maaseudulle.
« Viimeksi muokattu: 29.09.2011, 11:38:28 kirjoittanut Jakerp »

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 546
 • Liked: 15444
Bundestag äänestänee noin ½ tunnin päästä. LIVE

Jännää katsoa kun saksalaiset keuhkoaa ja heiluttaa käsiä korokkeella  ;D
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 124
 • Liked: 6922
 • Sus siunatkoon
Ilmeisesti se tässä on tarkoituskin saattaa hallintoalamaiset ylihintaisiin vuokrakasarmeihin, jotta eliitille jää enemmän tilaa rakentaa palatsejaan ja kartanoitaan maaseudulle.

Sijoitusvinkki: SATO: Sijoittajatieto :D

Tahallinen deflatorisen kehityksen aiheuttaminen, mikä nyt ilmaisesti suunnitelmissa, tarkoittaa tavallisten ihmisten omaisuuden pakkosiirtoa velkojille eli pankeille ja muulle finanssisektorille. Lama yhdistettynä deflaatioon on äärimmäisen hyvä bisnes sille, jolla on paljon rahoitusomaisuutta. Reaaliomaisuus vaihtaa omistajaa pilkkahintaan.

Inflatorinenkaan kehitys ei toimi maailmansääntelyavoimessa taloudessa ja koittavan kriisin hoidossa, koska inflaation syömän velan arvoa voi kompensoida vaikka sijoittamalla vuokra-asumiseen, joka on uusi kasvuala.

Jos mikrotasolla ihmiset eivät nyt ole hereillä, tarkkoina ja tiukasti puolusta omaisuuttaan, niin vuokra-asuntobisnekselle tulee vielä hyvää raaka-ainetta.

Tässä on kenties demareiden ja kokkelien seuraavan vaalimenestyksen salaisuus. Ahdinkoon joutuneille asuntovelallisille tarjotaan lainsäädäntöteitse jotain pelastustietä, jolla asuntovelat ja asunto vaihtuvat "halpaan, varmaan ja turvalliseen" vuokra-asunto-osakeyhtiön sopimukseen.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Tahallinen deflatorisen kehityksen aiheuttaminen, mikä nyt ilmaisesti suunnitelmissa, tarkoittaa tavallisten ihmisten omaisuuden pakkosiirtoa velkojille eli pankeille ja muulle finanssisektorille. Lama yhdistettynä deflaatioon on äärimmäisen hyvä bisnes sille, jolla on paljon rahoitusomaisuutta. Reaaliomaisuus vaihtaa omistajaa pilkkahintaan.

Inflatorinenkaan kehitys ei toimi maailmansääntelyavoimessa taloudessa ja koittavan kriisin hoidossa, koska inflaation syömän velan arvoa voi kompensoida vaikka sijoittamalla vuokra-asumiseen, joka on uusi kasvuala.
Nyt ei logiikkasi aukea. Voisitko kertoa tarkemmin?

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6124
http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/pubman/templates/1.htx?id=4357
Lainaus

Eduskunta on hyväksynyt Euroopan väliaikaisen kriisirahaston muutoksen

Eduskunta on hyväksynyt Euroopan rahoitusvakausvälinettä (ERVV) koskevan puitesopimuksen muutoksen keskiviikkona 28. syyskuuta. Muutos hyväksyttiin äänin 103-66. Poissa oli 30.

Esityksen toisessa käsittelyssä tiistaina 27. syyskuuta esitettiin kolme hylkäysesitystä sekä kaksi lausumaehdotusta. Täysistunnossa hylkäysesityksestä äänestetään vain kerran ja sen ryhmittymän nimissä, joka on esittänyt sitä ensimmäisenä lakiehdotuksen toisessa käsittelyssä. Näin ollen äänestyksessä oli vastakkain Perussuomalaisten kansanedustajan Kaj Turusen tekemä hylkäysesitys ja valtiovarainvaliokunnan mietintö (VaVM 3/2011).

Istunnossa äänestettiin myös kansanedustaja Timo Kallin (kesk.) ja kansanedustaja Markus Mustajärven (vr.) lausumaehdotuksista. Äänestyksissä lausumaehdotukset hylättiin, ja näin ollen asia hyväksyttiin valtiovarainvaliokunnan mietinnön mukaisena.

Eduskunta päätti tässä yhteydessä vain rahoitusvakausvälineen (ERVV) muuttamisesta. Kreikan toista tukipakettia koskevat päätökset on tarkoitus tehdä lähiviikkoina, ne eivät sisältyneet nyt hyväksyttyyn esitykseen.

Toukokuussa 2010 luotu vakausmekanismi (ERVV) on tarkoitettu väliaikaiseksi välineeksi euroalueen rahoitusvakauden turvaamiseksi. Euroalueen talouskriisin jatkuessa euromaat ovat katsoneet välttämättömäksi muuttaa ERVV:n puitesopimusta, jotta rahoitusvälineen lainanantokyky paranee ja sen toiminta tehostuu ja monipuolistuu.

Muutoksella takaajien Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle annettavien takausten kokonaismäärää korotetaan 440 miljardista eurosta 780 miljardiin euroon. Suomen osuus takauksista nousee noin 7,9 miljardista eurosta noin 13,974 miljardiin euroon.

Euroalueen päämiehet sopivat maaliskuussa muun muassa ERVV:n lainanantokyvyn parantamisesta sekä hinnoittelun tarkistamisesta, ja heinäkuussa uusia rahoitusmekanismeja koskevista muutoksista. Suomi allekirjoitti muutoksia koskevan sopimuksen syyskuun alussa. Sopimus ei tullut Suomea sitovaksi ennen eduskunnan hyväksyntää.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 546
 • Liked: 15444
Saksassa meni ERVV murskaluvuin läpi. 523 puolesta 85 vastaan 3 tyhjää
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Saksassa meni ERVV murskaluvuin läpi. 523 puolesta 85 vastaan 3 tyhjää

Villi arvaus, tämä tarkoittaa  hyvässä lykyssä että Saksa tietää jo että Kreikka ei läpäise Troikan syynäystä ja uutta apupakettia ainakkan sinne ei menisi.  Ja nyt vältyttäisiin siltä että syylliseksi tehtäisiin Saksa. 

Vitsi vitsi; Oikea syy  kuitenkin on se, että tällä tavoin Saksan pankkeja pääsee tukemaan muutkin euromaat, ettei Saksan taakka ole liian suuri niin Suomikin pääsee  mukaan "talkoisiin" >:(
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

kohmelo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 984
 • Liked: 172
 • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
http://www.dw-world.de/

Lainaus
Debt crisis in Europe: political change
(http://www.dw-world.de/image/0,,6628129_10,00.jpg)

More than half of the 17 eurozone states have seen their governments change hands as a result of the financial crisis.

RTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 31
Britannian ulkoministeri kuvasi euroa "palavaksi taloksi ilman uloskäyntejä," ja sanoi euron jäävän historiaan "kollektiivisen hulluuden monumenttina." "Kreikkalaisten, italialaisten ja portugalilaisen tulee hyväksyä valtavia muutoksia maissaan, suurempia kuin mikäli he eivät olisi eurossa, ja saksalaisten tulee hyväksyä että he tulevat tukemaan näitä maita hyvin pitkän aikaa, koko loppuelämänsä."

Guardian: No exits from euro turmoil: Hague

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 634
 • Liked: 24143
Tämä taas johtaa syntyvyyden romahtamiseen, koska nuoret eivät voi perustaa perheitä ennenkuin biologinen mahdollisuus saada lapsia on lakannut. Asuntojen korkeat hinnat, tulokehityksen polkeminen paikallaan, sekä veroluonteisten maksujen osuuden kasvaminen välttämättä johtaa tälläiseen kehitykseen.


Mutta huoli pois! Menhän maahantuomme moniosaavaa todella lisääntymiskykyistä porukkaa perheenyhdistämisten kautta ja muuten. Heitä nämä lisääntymiseen ja asunnon hankintaan liittyvät ikävyydet eivät paina, koska yhteiskunta tarjoaa asunnon  ja toimeentulon. Tämä saa luku- ja kirjoitustaidottomat naimattomat muslimiyksinhuoltajatkin pukkaamaan suurperheitä - lapsi per vuosi kerrallaan..

Nyt saadaan uusi ja uljas väestö, joka ei kanna vastaavia paineita kuin kanta-astujat.  ;D
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Jakerp

 • Vieras
Mutta huoli pois! Menhän maahantuomme moniosaavaa todella lisääntymiskykyistä porukkaa perheenyhdistämisten kautta ja muuten. Heitä nämä lisääntymiseen ja asunnon hankintaan liittyvät ikävyydet eivät paina, koska yhteiskunta tarjoaa asunnon  ja toimeentulon. Tämä saa luku- ja kirjoitustaidottomat naimattomat muslimiyksinhuoltajatkin pukkaamaan suurperheitä - lapsi per vuosi kerrallaan..

Nyt saadaan uusi ja uljas väestö, joka ei kanna vastaavia paineita kuin kanta-astujat.  ;D

Säkitetyjen musliminaisten menot eivät ole yhtä isot kuin länsimaalaisilla naisilla. Muslimi mies voi elää herroiksi tuomalla perheenyhdistämispykälällä itselleen vaikkapa viisi vaimoa suomeen ja lykkämillä lapsia tasaisen tahtiin jokaisesta vaimosta ja hallinnoimalla kaikkea rahaliikennettä.

Virallisesti on vain yksi vaimo ja loput on rekisteröity vaikkapa ottolapsiksi tai muiksi sukulaisiksi.

Suomen valtio maksaa yhdestäkin vaimosta voi saada lapsineen 5000€ kuussa nettona lapsilisiä.

Onkohan kukaan tutkinut kuinka monta säkitettyä YH äitiä joilla vain lapsia tulee kokoajan lisää on Suomessa? Naapurissani on ainakin kaksi ja välillä epäilen, että ovat saman miehen vaimoja.

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Kataisen finanssikriisi-esikunnan arvovaltaisin jäsen käänsi kelkkansa täysin - sen jälkeen, kun on jo liian myöhäistä.

http://www.talouselama.fi/uutiset/huippuasiantuntija+katuu+tukeaan+kreikanlainoille+quotolin+liian+sinisilmainenquot/a691786

Jos Suomessa olisi edes yksi talousjournalisti, voisi Kataiselta saada aika mielenkiintoisen haastattelun. Vain yksi asiansa osaava toimittaja tarvittaisiin. Ikävä kyllä se on liikaa vaadittu.
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

AstaTTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 983
 • Liked: 1774
  • Rakkaudesta Suomeen
^ Tuo ulostulo tuli vähän myöhään, mutta tilanne on aivan sama muiden jonossa olevien euromaiden kohdalla, joten hyvä näin ja kiitos Jännärille. Jännärin kommentti ylläolevan jutun lopusta:

"Sijoittajavastuu on hänen mielestään toteutettava antamalla asiansa huonosti hoitaneiden pankkien kaatua. Jos ovat ”systeemisesti merkittäviä” – eli liian isoja kaatumaan - ne on otettava valtion haltuun ja saneerattava, pilkottava tai ajettava järjestäytyneesti alas."

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Tuo ulostulo tuli vähän myöhään, mutta tilanne on aivan sama muiden jonossa olevien euromaiden kohdalla, joten hyvä näin ja kiitos Jännärille. Jännärin kommentti ylläolevan jutun lopusta:
Itseasiassa Jännäri  ei ollut myöhässä, juttu on julkaistu 23.9.2011. Vielä olisi ollut aikaa tulla  hallituspuolueilla järkiinsä ennen äänestystä.
  Asia on  toki todella täydellisesti vaiettu  muissa mediossa. Se jos mikä kertoo  medista kaiken, sensuuri on voimissaan.   

Asia olisi ollut ylen  pääuutinen jos joku eurotukiskeptikko olisi tullut euromyyönteiseksi  vakausvälineen osalta.  Mutta  elämmehän eurostoliitossa, joten tämä olisi ollut  suuri yllätys.

Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

Tasapainorealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 491
 • Liked: 114
http://www.pippamalmgren.com/77.html

"The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark. They have already ordered the new currency and asked that the printers hurry up."

http://www.uusisuomi.fi/raha/116277-raju-vaite-%E2%80%9Dsaksa-tilannut-jo-d-markkoja%E2%80%9D

Jakerp

 • Vieras
http://www.pippamalmgren.com/77.html

"The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark. They have already ordered the new currency and asked that the printers hurry up."

http://www.uusisuomi.fi/raha/116277-raju-vaite-%E2%80%9Dsaksa-tilannut-jo-d-markkoja%E2%80%9D

Saksan lähtö Eurosta olisi kyllä kova veto. Siinä etelän hedelmillä tipahtaa leuka maahan asti kun Euroa pystyssä pitänyt Saksa vetäytyy koko hankkeesta ja palaa takaisin kansalliseen valuuttaan.

Eipä enää voi Etelän pojat loisia samalla tavalla saamapuolella kun maksajat lähtevät. Joutuu Euroon jäävät maat alueeseen, jossa kaikki olettavat olevan saajien puolelle. Siellä tulee olemaan paljon kurjempaa kuin nykyisessä Eurossa.

olhat

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 176
 • Liked: 14
http://www.pippamalmgren.com/77.html

"The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark. They have already ordered the new currency and asked that the printers hurry up."

http://www.uusisuomi.fi/raha/116277-raju-vaite-%E2%80%9Dsaksa-tilannut-jo-d-markkoja%E2%80%9D


Ymmärtäisin että kyse on spekulaatioista eli "UUTISIA LÄHITULEVAISUUDESSA" väliotsikolla varustetusta tekstistä joten en menisi sanomaan että Malmgren väittäisi painokoneiden pyörivän jo.  Tahallista tai tahatonta väärinymmärrystä Uuden Suomen taholta mutta aivan mahdollista tietysti.

http://www.pippamalmgren.com/77.html:
Lainaus
News to expect in the coming days and weeks:

    * Greece defaults
    * Germany protects German banks but other countries cannot do the same thus quickly provoking multiple sovereign defaults and or bank failures, all of which may easily lead to a payments crisis in the global banking system. Derivatives are particularly at risk in terms of operation and execution.
    * The Euro falls in value especially against the US dollar
    * The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark. They have already ordered the new currency and asked that the printers hurry up.
    * The Euro falls even more on any news that Germany is withdrawing from the Euro.
    *  Legal wrangling begins as to the legality of Germany’s decision. Resolution takes years.
    * Germany insists that the Euro continues to exist even they do not use it any longer. They emphasize that European unification will continue and suggest new legal instruments to strengthen European Unification including new EU Treaties.

Tasapainorealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 491
 • Liked: 114
Ymmärtäisin että kyse on spekulaatioista eli "UUTISIA LÄHITULEVAISUUDESSA" väliotsikolla varustetusta tekstistä joten en menisi sanomaan että Malmgren väittäisi painokoneiden pyörivän jo.  Tahallista tai tahatonta väärinymmärrystä Uuden Suomen taholta mutta aivan mahdollista tietysti.

http://www.pippamalmgren.com/77.html:
Lainaus
News to expect in the coming days and weeks:

    * Greece defaults
    * Germany protects German banks but other countries cannot do the same thus quickly provoking multiple sovereign defaults and or bank failures, all of which may easily lead to a payments crisis in the global banking system. Derivatives are particularly at risk in terms of operation and execution.
    * The Euro falls in value especially against the US dollar
    * The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark. They have already ordered the new currency and asked that the printers hurry up.
    * The Euro falls even more on any news that Germany is withdrawing from the Euro.
    *  Legal wrangling begins as to the legality of Germany’s decision. Resolution takes years.
    * Germany insists that the Euro continues to exist even they do not use it any longer. They emphasize that European unification will continue and suggest new legal instruments to strengthen European Unification including new EU Treaties.
Joo, siis nimenomaan siitä oli kysymys, että mitä tulee tulevaisuudessa tapahtumaan. Käytännössä toki voihan siellä olla jo varotoimet käynnissä pahimman varalta, jotta voidaan tarvittaessa reagoida myös nopeisiin muutoksiin.

Sami Aario

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 593
 • Liked: 365
 • Pundit
  • Kiva Lending Team Homma^^^
Kauppalehti:
Lainaus
Saksalaiskonsernien epäluottamus velkakriisin runtelemia pankkeja kohtaan kasvaa.

Moni yhtiö harkitseekin nyt vakavasti oman pankin perustamista. Tavoitteena on turvata rahoituksen jatkuminen, vaikka pankkikriisi sulkisi luottohanat.

Olenkin jo hieman ihmetellyt yleisellä luottolamalla pelottelua. Jos uusi pankki perustetaan nyt, niin eihän sillä ole nykyiseen kriisiin liittyviä riskejä taseessaan. Tällainen pankki voi siis jatkaa luotottamista normaalisti.

Jos päättäjät kerran ovat huolissaan luottolaman mahdollisuudesta, niin eikö luottokelpoisten valtioiden kannattaisi mennä tämänlaisiin hankkeisiin mukaan sen sijaan, että yritetään pelastaa kriisipankkien omistajien sijoitusvarallisuutta?
« Viimeksi muokattu: 29.09.2011, 19:12:59 kirjoittanut Sami Aario »

TheJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 1195
Kauppalehti:
Lainaus
Saksalaiskonsernien epäluottamus velkakriisin runtelemia pankkeja kohtaan kasvaa.

Moni yhtiö harkitseekin nyt vakavasti oman pankin perustamista. Tavoitteena on turvata rahoituksen jatkuminen, vaikka pankkikriisi sulkisi luottohanat.

Olenkin jo hieman ihmetellyt yleisellä luottolamalla pelottelua. Jos uusi pankki perustetaan nyt, niin eihän sillä ole nykyiseen kriisiin liittyviä riskejä taseessaan. Tällainen pankki voi siis jatkaa luotottamista normaalisti.

Jos päättäjät kerran ovat huolissaan luottolaman mahdollisuudesta, niin eikö luottokelpoisten valtioiden kannattaisi mennä tämänlaisiin hankkeisiin mukaan sen sijaan, että yritetään pelastaa kriisipankkien omistajien sijoitusvarallisuutta?

Loogistahan tämä olisi, mutta kun valtioiden asioita hoitavat poliitikot ja johtavat virkamiehet ovat pankkirien pussissa, niin eihän se käy päinsä. Nykyisten jättipankkien on selvittävä, heidän taustavoimansa ja suurosakkeenomistajansa pitävät siitä huolen (katkeraan loppuun asti, joka sitten purkautuu todennäköisesti ainakin joissain maissa ns. Egypti-efektillä... poistetaan ne poliitikot. Kreikassa on jo näkyvissä liikehdintää, ministeriöitä vallattu, jatkuvat mielenosoitukset...)

PaulR

 • Vieras
Bob Chapman - Nutrimedical Report - September 28, 2011
http://www.youtube.com/watch?v=WlWJ-MjkVOk

Karkka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 583
 • Liked: 3
Tuossa tiistain Aamu-tv:ssä tuo SDP:n Pia Viitanen ja Kokoomuksen Sasi antavat ymmärtää, että ERVV:n käyttö velkakirjojen ostamisessa, pankkien pääomittamisessa yms. vaatisi eduskunnan hyväksynnän. Onko todella näin, että ERVV ei saa itsenäisesti tehdä päätöksiä pankkien tai valtioiden tukemisessa? Jos näin on niin eihän eilinen päätös ERVV:n takausten kasvattamisesta ollut minkäänlainen valtakirja lainailla Suomen takaamana ympäri Eurooppaa.

Vai tuleeko vain merkittävät pääomittamiset eduskunnan käsittelyyn?

http://areena.yle.fi/video/1317103965914

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Tuossa tiistain Aamu-tv:ssä tuo SDP:n Pia Viitanen ja Kokoomuksen Sasi antavat ymmärtää, että ERVV:n käyttö velkakirjojen ostamisessa, pankkien pääomittamisessa yms. vaatisi eduskunnan hyväksynnän. Onko todella näin, että ERVV ei saa itsenäisesti tehdä päätöksiä pankkien tai valtioiden tukemisessa? Jos näin on niin eihän eilinen päätös ERVV:n takausten kasvattamisesta ollut minkäänlainen valtakirja lainailla Suomen takaamana ympäri Eurooppaa.

Vai tuleeko vain merkittävät pääomittamiset eduskunnan käsittelyyn?

http://areena.yle.fi/video/1317103965914

Jaahas. Kimmo Sasi kyllä tunnetaan aikamoisena hyssyttelijänä. Kyllä se piikki nyt avattiin. Tietenkin eduskunnalla on edelleenkin mahdollisuus panna se kiinni. Vaan kun tahtoa siihen ei ihan heti löydy.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito