Kirjoittaja Aihe: Kreikan, Etelä-Euroopan ja Irlannin talouskriisi (yhdistetty) -arkisto  (Luettu 4422550 kertaa)

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Tuossa tiistain Aamu-tv:ssä tuo SDP:n Pia Viitanen ja Kokoomuksen Sasi antavat ymmärtää, että ERVV:n käyttö velkakirjojen ostamisessa, pankkien pääomittamisessa yms. vaatisi eduskunnan hyväksynnän. Onko todella näin, että ERVV ei saa itsenäisesti tehdä päätöksiä pankkien tai valtioiden tukemisessa? Jos näin on niin eihän eilinen päätös ERVV:n takausten kasvattamisesta ollut minkäänlainen valtakirja lainailla Suomen takaamana ympäri Eurooppaa.

Vai tuleeko vain merkittävät pääomittamiset eduskunnan käsittelyyn?

http://areena.yle.fi/video/1317103965914

Kyllä olen ymmärtänyt, sikäli kuin muistan asiaa EU-tasolla sovittaessa olleesta uutisoinnista kesällä, että ERVV:n myöntämistä uusista tukitoimista pitää edelleen saada kaikkien maiden yksimielisyys.Suomessa eduskunta sitten hyväksyy sen, mitä hallituksemme on mennyt Euroopassa sopimaan, eivätkä sovitut lapioinnit edelleenkään tule voimaan ennen kuin eduskunta on ne hyväksynyt. Tämä on muuttumassa sitten pysyvässä EVVVK-rahastossa, jota yritetään nyt saada voimaan jo aiemmin kuin vuonna 2013.
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
http://torillatavataan.wordpress.com/tietoja/
Tietoja
Torilla tavataan 15.10.2011!

Me olemme kyllästyneet siihen, että emme saa ääntämme kuuluviin. Olemme kyllästyneet siihen, että meidän ei anneta vaikuttaa omiin asioihimme. Lisäksi meistä tuntuu, että emme ole ainoita.
Viime keväänä Espanjassa ihmiset loivat Internetissä verkoston, joka ryhtyi vaatimaan parempaa demokratiaa suuryhtiöiden ja poliittisen eliitin saneluvallan sijaan. Verkosto pitää kokouksia toreilla ja on kaikista poliittisista puolueista riippumaton.

Me haluamme luoda samankaltaisen verkoston tänne Suomeen, jotta lopultakin tavalliset ihmiset pääsisivät sanomaan sanottavansa, ja jotta poliitikkojen olisi pakko kuunnella meitä. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti 15.10.2011, jonka Espanjan demokratialiike on julistanut kansainväliseksi toimintapäiväksi demokratian puolesta. Me vaadimme avointa keskustelua leikkauksista ja eurokriisistä. Me vaadimme, että korruptoituneen eliitin sijaan puheenvuoro annetaan nyt tavallisille ihmisille – sellaisille kuin sinä tai minä.

Järjestämme 15.10. klo 12 alkaen Helsinkiin Kampin Narinkkatorille torikokouksen, jonne jokainen saa osallistua. Paikka on jo varattu, mutta ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Jos sinulla on hyviä ideoita, tai kykyä auttaa tilaisuuden järjestämisessä, kerro meille! Nyt on mahdollisuus puhua suumme puhtaaksi. Yhdessä.

http://torillatavataan.wordpress.com
Facebook-event
Twitter: #torikokous

Lue suomennos espanjalaisilta saamastamme vetoomuksesta!

Lisätietoja kansainvälisestä liikkeestä:
Kansainvälinen FB-event
http://international.democraciarealya.es/
http://www.democraciarealya.es/

http://www.facebook.com/event.php?eid=204736539589123

RTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 31
Tuossa tiistain Aamu-tv:ssä tuo SDP:n Pia Viitanen ja Kokoomuksen Sasi antavat ymmärtää, että ERVV:n käyttö velkakirjojen ostamisessa, pankkien pääomittamisessa yms. vaatisi eduskunnan hyväksynnän. Onko todella näin, että ERVV ei saa itsenäisesti tehdä päätöksiä pankkien tai valtioiden tukemisessa? Jos näin on niin eihän eilinen päätös ERVV:n takausten kasvattamisesta ollut minkäänlainen valtakirja lainailla Suomen takaamana ympäri Eurooppaa.

Vai tuleeko vain merkittävät pääomittamiset eduskunnan käsittelyyn?
Saksan parlamenttiin perustettiin perustuslakituomioistuimen päätöstä seuraten erityinen valiokunta käsittelemään joukkovelkakirjaostoja ja muita "pienempiä" ERVV:n toimintaan liittyviä asioita. Vain uudet tukipaketit vaativat koko parlamentin hyväksynnän.

Joko Suomessa noidatetaan samanlaista käytäntöä, eli yksittäinen valiokunta tekee päätökset pääomittamisista ja velkakirjaostoista, tai eduskunnalta ei kysytä näistä asioista lainkaan. Koko eduskunnalta ei kantaa näihin asioihin kuitenkaan kysellä. Se olisi liian "hidasta," kuten euroeliitti sanoo.

Pysyvä vakausväline kykenee sitten käyttämään euromaiden varoja miten lystää.

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Yle 1 juuri nyt Strabourgista. Europoliitikkoja keskustelemassa eurokriisistä.

Edit: Ei mitään nähtävää, enkä alusta nähnytkään kun joku kreikkalainen naismeppi puhui insertissä kehuen Kreikan jo tekemiä toimenpiteitä. Mepit Espanjasta; Suomesta ja kai Itävallasta. Puheissa suuria linjoja, vähän konkretiaa. Lisää Eurooppaa, sanovat kuin ennen sosialisteista. Leijuivat kansallisvaltioiden yläpuolella kuin aidot eurooppalaiset ikään. Kansalaisille, noille moukille, selitettävä asiat niin että ymmärtävät vaihtoehdot, Haglundin mukaan Suomi saa vähän jotain kasvot pelastavaa vakuutta, joiden vaatimista paheksuttiin.

Itälä ja Manner puheissaan vähän tiukempia kriisirahoissa, mutta sopivan ympäripyöreitä... Muistivat mainita lipeämisistä kasvu- ja vakaussopimuksesta. Muuten höpöttivät Suomen maineen menemisestä kollegojensa keskuudessa... Lähetys ei tainnut edes olla suora, nauhoitettu ennen eduskunnan ERVV-päätöksiä.
 
 
« Viimeksi muokattu: 29.09.2011, 22:46:49 kirjoittanut slobovorsk »
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

wannabe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 530
 • Liked: 353
Greek Default, Eurozone/Bank Crisis and the Effect on the Gold, Silver prices

http://news.goldseek.com/GoldForecaster/1317313353.php

Lainaus
...This left the ‘tree trunk’ of the currency system, the U.S. dollar, as the only really liquid place to go. This was not because of any value that could be retrieved, but because it’s the only remaining currency that remains standing under pressure. Right now the euro is gaining against it, as the world hopes that Greece will get a sufficient bailout. But tomorrow it could weaken again. As to the dollar, its debt crisis is more severe, but not as immediate.


Lainaus
...What has floated to the top of national priorities for currencies is a global need to have international prices –for the exports of goods from those nations—retain their global competitiveness. This means a persistent weakening with the rest of the world’s currencies following the weakest. In itself this guarantees dropping values for all global currencies. There’s nothing to be gained through a strong currency over time. This structural shape of currencies is not likely to change. In fact, it’s likely to produce more and more financial discord in foreign exchanges. Price competition through exchange rates has to destroy value slowly, but surely. ...

Lainaus
...Investors were shocked when gold dropped from $1,850 to below $1,600 in an almost straight line. When they saw silver drop from $40 to $28 they were even more shocked. After all, since 2005 gold has come from $300+ and silver from $6+, so a $250 drop and a $12 drop seemed to be huge. Since then we have seen the silver price recover $4 in one day and the gold price $60 in a day, with more recovery to come. ...

Lainaus
...In the emerging world, the fall in precious metal prices is seen as speculators getting out of the market and giving them an opportunity to buy at prices they feel will allow for certain rises. Their faith in gold and silver remains completely unshaken by the falls, which they see as part of the ongoing suspicions about the developed world banking system and markets speculation. To them the value of gold and silver remains untouched and certain. Falls are seen as an opportunity to buy cheaply into the precious metals.

Eli nyt olisi artikkelin mukaan valiaikainen hintakuilu, jolloin kultaan ja hopeaan kannattaisi sijoittaa.

Kulta tanaan:
Lainaus
Bid|Ask   1621.89       1622.71   

Hopea tanaan:
Lainaus
Bid|Ask   30.75       30.79
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

TheJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 1195
Voi olla, mutta voi myös olla että tulee uusia rysäyksiä alaspäin. Epäilys edellisestä rysäyksestä on että isot pankit joutuivat myymään sijoituksiaan, mm. isoja eriä "paperikultaa", jotta saivat varoja paikkaamaan likviditeettiongelmia (pankkien välinen lainaus kun on taas pahasti jumissa).

Jos/kun joku pankki jossain päin kupsahtaa (Dexia, SocGen, joku muu?) tai Kreikka viimeinkin heittää lusikan nurkkaan velkojen maksun osalta (joka sitten kaataa ainakin pari pankkia), voi tulla jälleen melkoinen pakkomyyntiryntäys isoilta pankeilta.

Riski tietenkin on että tämmöinen rysäys on hyvin lyhytaikainen ja/tai se "hukkuu" siihen nousupaineeseen kullan hinnassa jonka tällainen tapaus saattais aiheuttaa.

Eli... kaikessa on riskinsä. Kullassa on se puoli, että se ei voi koskaan olla täysin arvotonta, mutta toisaalta eipä se ole mikään tuottoraketti (viime aikojen noususta huolimatta, koska se on tapahtunut osin fiat-rahan arvon tippuessa). Se on enemmänkin hätävara johon voi sitoa jonkin verran varallisuutta siltä varalta että maailmat oikeasti räjähtävät ja paperirahasta tulee paperia.

wannabe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 530
 • Liked: 353
Kultakaan ei loppujen lopuksi valttamatta auta. Muistui mieleen kuulemani todiste Joosefin ajan 7-vuotisesta nalanhadasta, ja googlettamalla se loytyi!

http://www.layevangelism.com/advtxbk/sections/sect-10/sec10-7d.htm

Lainaus
Further evidence was found in Yemen in a rich woman’s tomb. It was discovered in 1850 after being exposed due to a flood. it was later shown to a Mr. Cruttenden by Ebn Hesham, an Arab from Yemen.

In the tomb was contained a woman’s corpse that was covered in jewels and a coffer filled with treasure. Also found was an engraved stone tablet confirming the seven years of famine in Egypt and Joseph’s supervision over the graineries of Egypt. The inscription said some of the following:

"In your name O God, the God of Hamyar, I Tajah, the daughter of Dzu Shefar, sent my steward to Joseph, and he delaying to return to me, I sent my hand maid with a measure of silver, to bring me back a measure of flour: and not being able to procure it, I sent her with a measure of gold: and not being able to procure it, I sent her with a measure of pearls: And not being able to procure it, I commanded them to be ground: and finding no profit in them, I am shut up here."310/44-45
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Koosa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 124
 • Liked: 134
Katsokaatten seuraavan linkin kommenttiosiosta http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100107908/jose-manuel-barroso-sends-us-the-bill-for-propping-up-the-euro/
tigerstripes -nimimerkin komentti. (alussa)

Onkohan tuo totta? Jos, niin olemmeko heikommilla jäillä kuin punta, dollari tai jeni?

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Uusia huhuja:

http://www.talouselama.fi/uutiset/italialaislehti+kreikan+velkaohjelmaan+tulossa+jattimainen+muutos/a695989

Kreikan defalttaus 75 %:lla on mielestäni hyvä idea. (Disclaimer:Jos samaan aikaan laitetaan velkahimmelit nurkkaan ja muutetaan euroalue vastamaan todellisia kansantalouksien suorituskykyjä, lainsäädäntöjä ja kansojen moraalista pohjaa. Eli alkuun oliivimaat pitävät euron ja Saksan markka on EU:n toinen valuutta, jossa ovat Pohjois-Euroopan maat mukana.)

Myönnän, että nämä ovat toiveunia. Liittovaltioon mennään ilman mitään muutoksia rakenteisiin ja se on sitten menoa se.

Suosittelisin jokaisen pitämään omasta eläketurvastaan huolen jossain muussa valuutassa kuin euroissa. Norjan kruunu ja aussidollari ovat hyviä vaihtoehtoja.
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 250
 • Liked: 3594
 • Ihmis-perse natsi.
Suosittelisin jokaisen pitämään omasta eläketurvastaan huolen jossain muussa valuutassa kuin euroissa. Norjan kruunu ja aussidollari ovat hyviä vaihtoehtoja.

Tässäpä se taala-tienaajan trabeli... Kiinteistö-osakeyhtiöiden lappuja järkevistä paikoista... Tai sitten jotain muuta, kuten megahehdoittain kuivaperunaa...
Nkosi sikelel' Afrika.

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Suosittelisin jokaisen pitämään omasta eläketurvastaan huolen jossain muussa valuutassa kuin euroissa. Norjan kruunu ja aussidollari ovat hyviä vaihtoehtoja.

Tässäpä se taala-tienaajan trabeli... Kiinteistö-osakeyhtiöiden lappuja järkevistä paikoista... Tai sitten jotain muuta, kuten megahehdoittain kuivaperunaa...

Niin, tai possunruhoja, vehnää, soijaa ja maissia, kunhan sulkee positiot ennen toimitusta ettei tarvitse ottaa vastaan pörssierällistä kylmää sikaa.
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Suosittelisin jokaisen pitämään omasta eläketurvastaan huolen jossain muussa valuutassa kuin euroissa. Norjan kruunu ja aussidollari ovat hyviä vaihtoehtoja.
Reaaliomaisuus lienee järkevin vaihtoehto. On mielestäni naivia olettaa, että tyynyn alla tai ulkomaisilla tileillä pidetyt rahat olisivat mikään turva jos niiden määrä on suhteellisen pieni kuten normaalille palkansaajalle on mahdollista. Vielä huvittavampaa on into ostaa paperisia omistustodistuksia jonkun sveitsiläisen pankin holvissa (mahdollisesti) makaavaan kultaan. Jos tulee todella kova paikka, niin nuo paperit ovat, no niin, paperia.

Jakerp

 • Vieras
Reaaliomaisuus lienee järkevin vaihtoehto. On mielestäni naivia olettaa, että tyynyn alla tai ulkomaisilla tileillä pidetyt rahat olisivat mikään turva jos niiden määrä on suhteellisen pieni kuten normaalille palkansaajalle on mahdollista. Vielä huvittavampaa on into ostaa paperisia omistustodistuksia jonkun sveitsiläisen pankin holvissa (mahdollisesti) makaavaan kultaan. Jos tulee todella kova paikka, niin nuo paperit ovat, no niin, paperia.

Suomeen on muuten perustettu pelkästään kullan säilömiseen erikoistunut "pankki", joka vuokraa tallelokerotilaa ja vakuuttaa säilytetyt kullat. Monessa muussa euroopan maassa on vastaavia.

Ongelma näissä kullan säilytys tallelokero paikoissa on se, että jos oikein pahasti rommaa sieltä ne kullat voidaan helposti takavarikoida tai verottaa kunhan kaikki ja sen hevonen ovat tuoneet kultansa keskitettyyn säilytykseen.

Sellaista kultaa jonka olemassa olosta kukaan ei ole tietoinen kuin kullan omistaja itse ei voida verottaa, eikä takavarikoida.

Sen takia itse pitäisin hätävara kultani mieluummin 200€-500€ arvoisina kulta kolikoina tai vastaavana. Jos siis minulla olisi kultaa. Hätävarassa on se hyvä, että jos asiat menee täysin vituilleen on pesämuna jonka avulla pääsee aloittelemaan uutta elämää jossain muualla jos pesämunaa ei ole sitten on kusessa jos pahin toteutuu.

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 107
 • Liked: 909
  • Botanist on Alp
Suosittelisin jokaisen pitämään omasta eläketurvastaan huolen jossain muussa valuutassa kuin euroissa. Norjan kruunu ja aussidollari ovat hyviä vaihtoehtoja.
Reaaliomaisuus lienee järkevin vaihtoehto. On mielestäni naivia olettaa, että tyynyn alla tai ulkomaisilla tileillä pidetyt rahat olisivat mikään turva jos niiden määrä on suhteellisen pieni kuten normaalille palkansaajalle on mahdollista. Vielä huvittavampaa on into ostaa paperisia omistustodistuksia jonkun sveitsiläisen pankin holvissa (mahdollisesti) makaavaan kultaan. Jos tulee todella kova paikka, niin nuo paperit ovat, no niin, paperia.

Nythän kannattaisi ottaa lainaa, ja sijoittaa se nopeasti reaaliomaisuuteen! No, väittäisin kyllä että tässä on aika paljon vielä epävarmuustekijöitä. Täällä Hommassa joillakin on aika apokalyptisiä näkyjä, kun selvästi todennäköisin vaihtoehto lienee se Japanin "menetetyn vuosikymmenen" tapainen hitaan kasvun ja yhteiskunnallisen stagnaation aika.

Jos sitten tulisikin jonkinlainen äärimmäinen "Mad Max" -romahdus niin veikkaisin ettei se olisikaan kovin hauskaa, enkä oikein usko, että kulta noin harkkoinakaan kauheasti auttaisi eteenpäin. Jos tulisi todellinen kaaos niin täällä Suomessa loppuisi kaupungeista ruoka ja lämmitys, eikä se olisi kovin herttaista. No, tämä on vielä lähes mahdoton vaihtoehto.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Nythän kannattaisi ottaa lainaa, ja sijoittaa se nopeasti reaaliomaisuuteen! No, väittäisin kyllä että tässä on aika paljon vielä epävarmuustekijöitä. Täällä Hommassa joillakin on aika apokalyptisiä näkyjä, kun selvästi todennäköisin vaihtoehto lienee se Japanin "menetetyn vuosikymmenen" tapainen hitaan kasvun ja yhteiskunnallisen stagnaation aika.
Japanin tyylinen deflaatio yhdistettynä muihin lieveilmiöihin tekee velasta vihollisen. Siinä mielessä myöskään reaaliomaisuuden arvo ei ole varma juttu (jälleen Japani, jossa tonttimaa kaupunkien keskustoista on nyt paljon halvempaa kuin aikoinaan). Inflaatiotilanteessa taas velka on ystävä.

Koko talouden kannalta inflaatio on mukavampi ilmiö kuin deflaatio.

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 107
 • Liked: 909
  • Botanist on Alp
Japanin tyylinen deflaatio yhdistettynä muihin lieveilmiöihin tekee velasta vihollisen. Siinä mielessä myöskään reaaliomaisuuden arvo ei ole varma juttu (jälleen Japani, jossa tonttimaa kaupunkien keskustoista on nyt paljon halvempaa kuin aikoinaan). Inflaatiotilanteessa taas velka on ystävä.

Koko talouden kannalta inflaatio on mukavampi ilmiö kuin deflaatio.

Niin no, ajattelin lähinnä noita katastrofiskenaarioita, jotka perustuvat siihen että setelirahan arvo romahtaa ja siksi pitää kellarissa olla kultaa ja (jos mahtuu) niin säilykepapuja ja kevyitä konekiväärejä ja sinkoja. Toki deflaatio on se todennäköisin vaihtoehto ja, kyllä, kohtuullinen inflaatio (sanotaan n. 5-10%) olisi parhaita reaalisesti mahdollisia skenaarioita.

Jakerp

 • Vieras
Nythän kannattaisi ottaa lainaa, ja sijoittaa se nopeasti reaaliomaisuuteen! No, väittäisin kyllä että tässä on aika paljon vielä epävarmuustekijöitä. Täällä Hommassa joillakin on aika apokalyptisiä näkyjä, kun selvästi todennäköisin vaihtoehto lienee se Japanin "menetetyn vuosikymmenen" tapainen hitaan kasvun ja yhteiskunnallisen stagnaation aika.

Jos sitten tulisikin jonkinlainen äärimmäinen "Mad Max" -romahdus niin veikkaisin ettei se olisikaan kovin hauskaa, enkä oikein usko, että kulta noin harkkoinakaan kauheasti auttaisi eteenpäin. Jos tulisi todellinen kaaos niin täällä Suomessa loppuisi kaupungeista ruoka ja lämmitys, eikä se olisi kovin herttaista. No, tämä on vielä lähes mahdoton vaihtoehto.

Ihmiset tarvitsevat kaupankäyntiä huonoinakin aikoina tästä syntyy tarve maksuvälineelle. Vaikka valuutat romahtaisivat velkahimmeleidensä, fiatponzi rahan alle ei tarve maksuvälineelle ja kaupankäynnille lakkaa. Kulta on toiminut maksuvälineenä jo ainakin 5000 vuotta ihmisten välisessa kaupassa. Kultaan sitomaton paperiraha ei ole toiminut maksuvälineenä edes sataa vuotta. Euro ei ole toiminut maksuvälineenä kuin 10 vuotta eikä ole selvinnyt todistettavasti vielä yhdestäkään kriisistä.

Kulta taas on selvinnyt maksuvälineenä jo sadoista kriiseistä 5000 vuotisen käyttöhistoriansa aikana. Tässä on se vinha ero velkapohjaiseen paperirahaan.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Nythän kannattaisi ottaa lainaa, ja sijoittaa se nopeasti reaaliomaisuuteen! No, väittäisin kyllä että tässä on aika paljon vielä epävarmuustekijöitä. Täällä Hommassa joillakin on aika apokalyptisiä näkyjä, kun selvästi todennäköisin vaihtoehto lienee se Japanin "menetetyn vuosikymmenen" tapainen hitaan kasvun ja yhteiskunnallisen stagnaation aika.

Jos sitten tulisikin jonkinlainen äärimmäinen "Mad Max" -romahdus niin veikkaisin ettei se olisikaan kovin hauskaa, enkä oikein usko, että kulta noin harkkoinakaan kauheasti auttaisi eteenpäin. Jos tulisi todellinen kaaos niin täällä Suomessa loppuisi kaupungeista ruoka ja lämmitys, eikä se olisi kovin herttaista. No, tämä on vielä lähes mahdoton vaihtoehto.

Ihmiset tarvitsevat kaupankäyntiä huonoinakin aikoina tästä syntyy tarve maksuvälineelle. Vaikka valuutat romahtaisivat velkahimmeleidensä, fiatponzi rahan alle ei tarve maksuvälineelle ja kaupankäynnille lakkaa. Kulta on toiminut maksuvälineenä jo ainakin 5000 vuotta ihmisten välisessa kaupassa. Kultaan sitomaton paperiraha ei ole toiminut maksuvälineenä edes sataa vuotta. Euro ei ole toiminut maksuvälineenä kuin 10 vuotta eikä ole selvinnyt todistettavasti vielä yhdestäkään kriisistä.

Kulta taas on selvinnyt maksuvälineenä jo sadoista kriiseistä 5000 vuotisen käyttöhistoriansa aikana. Tässä on se vinha ero velkapohjaiseen paperirahaan.

USA luopui kultakannasta Nixonin johdolla vasta 60-70-lukujen taitteessa. Britanniasssakin oli kauan politiikkana lisätä Englannin pankin kultavaroja. Sen jälkeen ollaan siirrytty asteettain hötörahatalouteen, josta Esko Seppänen on jo kauan sitten puhunut oraakkelimaisesti. Nyt ollaan sen tosiasian edessä.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Ote Wikipediasta:

Lainaus
Kultakantaan palaamista kritisoitiin. Yksi näkyvimmistä kriitikoista oli John Maynard Keynes, joka kirjoitti kirjan Tract on monetary reform 1923. Keynesin mielestä kulta oli barbaarinen jäänne ja että rahajärjestelmää ei pitäisi sitoa kullan arvoon, vaan antaa ihmisen järkiperäiseen hoitoon.
;D
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Kultaan sitomaton paperiraha ei ole toiminut maksuvälineenä edes sataa vuotta.
[...]
Tässä on se vinha ero velkapohjaiseen paperirahaan.
Tuo ei pidä paikkaansa. Valtion takaamaa paperirahaa, jonka arvo ei ole varsinaisesti ollut sidoksissa jalometalleihin, on käytetty yli tuhat vuotta. Tosin inflaation ja setelirahoituksen ongelmat ovat nekin esiintyneet noin tuhat vuotta.

Jakerp

 • Vieras
Ote Wikipediasta:

Lainaus
Kultakantaan palaamista kritisoitiin. Yksi näkyvimmistä kriitikoista oli John Maynard Keynes, joka kirjoitti kirjan Tract on monetary reform 1923. Keynesin mielestä kulta oli barbaarinen jäänne ja että rahajärjestelmää ei pitäisi sitoa kullan arvoon, vaan antaa ihmisen järkiperäiseen hoitoon.
;D

Ihmisen järkiperäiseen hoitoon. Kun rahaa ei ole sidottu kultaan on eliitille helpompi koijata apinaa. Ihmiset luulevat rikastuvansa kun heille jaetaan kokoajan enemmän arvoaan menettävää paperirahaa. Eliitti tietenkin ottaa oman osuutensa kuormasta ensin.

Järkiperäisessä hoidossa on se huonopuoli, että eliitin kannalta järkiperäistä on koijata apinaa ja ottaa itselleen leijonan osa manipuloimalla markkinoita paperirahalla, jota periaatteessa voi olla käytössä kuinkapaljon tahansa.

Jos halutaan, että apinat tekevät työtä enemmän heitetään vain lisää paperia liikkeelle ja apinat ei tajua, että uuden rahan arvo ei synny tyhjästä vaan se varastetaan jo olemassaolevan rahan arvosta. Eli ihan tarkoituksella synnytetään loputon kierre apinan on kokoajan tehtävä enemmän ja enemmän työtä tullakseen toimeen siitäkin huolimatta, että työn tuottavuus on kasvanut tuhatkertaiseksi kivikaudelta. Järjestelmän tarvitsemien työtuntien määrä vain kasvaa.

Kivikautista metsästäjä-keräilijä elämää viettävät busmannit tekevät työtä vain kahtena ja puolena päivänä viikossa elantonsa hankkimiseksi eli paljon vähemmän kuin länsimainen apina tekee selvitäkseen teollisessa yhteiskunnassa. Metsästäjä-keräilijä busmanneilla on moninkertainen määrä vapaa-aikaa viikossa länsimaiseen apinaan verrattuna.

Lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/Working_times

Lainaus
Since the 1960s, the consensus among anthropologists, historians and sociologists has been that early hunter-gatherer societies enjoyed more leisure time than is permitted by capitalist and agrarian societies;[1][2] For instance, one camp of !Kung Bushmen was estimated to work two-and-a-half days per week, at around 6 hours a day.[3] Aggregated comparisons show that on average the working day was less than five hours.[1]

Länsimaista apinaa koijataan niin yksinkertaisella tavalla rahajärjestelmällä, että ihmisen aivot hylkivät selitystä, koska se on niin yksinkertainen.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2011, 14:42:47 kirjoittanut Jakerp »

Jakerp

 • Vieras
Kreikka ei pysty vähentämään julkisen sektorin työntekijöitä

http://www.hs.fi/talous/Kreikan+pulma+Miten+antaa+potkut+valtion+ty%C3%B6ntekij%C3%B6ille/a1305546304035

Kreikan perustuslaki takaa virkamiehille elinikäisen työpaikan ja jos heidät irtisanotaan he voivat hankkia työpaikansa takaisin tuomioistuimen välityksellä. Eli julkisen sektorin työntekijöiden irtisanominen on lain rikkomista ja tulee kalliiksi, koska se johtaa oikeusjuttuihin jotka valtio häviää.

Onneksi Suomi ja Jykä lappaa lisää rahaa Kreikkaan tälläistä etua ei Suomessa ole. Pensaspalo on sammutettava ja Kreikan perustuslainmukaiset ja takaamat työpaikat pelastettava viimeiseen Suomalaisen veronmaksajan Eurosenttiin.

Onneksi me tienataan tällä. Kokoomus ja Jykä nousuun.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2011, 18:12:11 kirjoittanut Jakerp »

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Kun rahaa ei ole sidottu kultaan on eliitille helpompi koijata apinaa. Ihmiset luulevat rikastuvansa kun heille jaetaan kokoajan enemmän arvoaan menettävää paperirahaa.
[...]
Länsimaista apinaa koijataan niin yksinkertaisella tavalla rahajärjestelmällä, että ihmisen aivot hylkivät selitystä, koska se on niin yksinkertainen.
Kultakannan käyttö ei poistaisi johdannaisten yms taikatemppujen tuomia ongelmia. Ei ainakaan ilman varsin tiukkaa sääntelyä. Siinä mielessä kultakannan mainostus on perusteetonta koska sen kannattajat eivät samalla yleensä jaksa vaatia velkakirjoille ja johdannaisille tarvittavaa säätelyä.

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2805
Hätä ei ole ERVV:n eikä talous- tai liittovaltiointegraation suhteen ihan niin raju kuin normiuutisista olemme saaneet lukea. Lukekaa päivän piristävä uutinen: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=1349

Yllätys, yllätys! Tiedotusvälineet ovat jälleen viilanneet meitä linssiin.

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 694
Lainaus
Kreikan seuraava lainaerä varmistettu
Ulkomaat

Kirjoittanut STT 01.10.2011 20:06
Viimeksi päivitetty 01.10.2011 20:11

Kreikan valtiovarainministeri Evangelos Venizelos vakuuttaa, että ulkomaisen tukilainoituksen jatkuminen on jo varmistettu.

– Koska olemme tehneet niin vaikeita päätöksiä ja kreikkalaiset tekevät niin vaikeita uhrauksia, kyllä, kuudes lainaerä on varmistettu, Evangelos Venizelos vakuutti To Vima -viikkolehden haastattelussa lauantaina.

Kreikan valtion kassa on vaarassa tyhjentyä, jollei Kreikka saa EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n seuraavaa lainaerää pian.

Venizelos tyrmäsi lehtihaastattelussa arvailun siitä, että Kreikan valtio olisi vaarassa ajautua maksukyvyttömyyteen.

– Keskusteleminen maksukyvyttömyydestä on naiivia -- tai vaarallista.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=63622:valtiovarainministeri-kreikan-seuraava-lainaerae-varmistettu&catid=35:ulkomaat&Itemid=6
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Keskustelu on naivia tai vaarallista. Kaikki tietävät miten asiat ovat, mutta siitä ei saa puhua. Oliko se sitä wittgensteinilaista filosofiaa. Tämä on levinnyt pääohjenuoraksi koko Euroopassa. Tai sen taakse piiloudutaan kun ollaan voimattomia ikävien tosiasioiden edessä.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

akinuusin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 1
 • Suomi on täysivaltainen tasavalta.
Kultaan sitomaton paperiraha ei ole toiminut maksuvälineenä edes sataa vuotta.
[...]
Tässä on se vinha ero velkapohjaiseen paperirahaan.
Lainaus
Tuo ei pidä paikkaansa. Valtion takaamaa paperirahaa, jonka arvo ei ole varsinaisesti ollut sidoksissa jalometalleihin, on käytetty yli tuhat vuotta. Tosin inflaation ja setelirahoituksen ongelmat ovat nekin esiintyneet noin tuhat vuotta.

Tuhatvuotisilla valtakunnallakin on loppunsa. Mutta eikö juuri nyt tämä lama olekin alkuperältään kuplataloudesta? Ansiotonta arvonnousua niin pörsseissä kuin asuntomarkkinoilla ja toisaalta näillä omaisuuksia hankkineiden verotuksen olemattomuus. Suomeksi sanottuna ahneus. Sama ahneus on johtanut harmaan talouden kasvuun Suomessakin ja köyhyyden rajuun kasvuun. Nyt leipäjonot ovat pisimmät kuin koskaan. 
Aki Mönkkönen

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 953
 • Liked: 694
Lainaus
Ei niskalenkki markkinoista, vaan kuristusote euromaista

Suomi lupasi tarvittaessa käyttää 14 miljardia euroa muiden euromaiden velkojen maksamiseen – ja niskalenkin ottamiseen markkinavoimista. Vielä tuo niskalenkki ei ole pitänyt. Ennemmin Suomi ja muut euromaat uhkaavat itse joutua markkinavoimien kuristusotteeseen, jonka hellittämiseen tarvitaan rutkasti lisää rahaa.
Jan Hurri
2.10.2011 08:05
 
Eduskunta päätti keskiviikkona kasvattaa Suomen takauksia euromaiden rahoitusvakausvälineelle ERVV:lle (EFSF, European Financial Stability Facility) 14 miljardiin euroon. Torstaina Saksan parlamentin alahuone teki vastaavan päätöksen, ja loput euromaat seurannevat esimerkkiä lokakuun kuluessa.

ERVV näyttää siis kasvavan niin kuin euromaiden talouspäättäjät kesällä sopivat. Jos kaikkien euromaiden parlamentit vahvistavat kesäiset sopimukset, kasvavat euromaiden ERVV:lle antamat takaukset 440 miljardista 780 miljardiin euroon. Hätäluottoihin liikenevä luotonantovara kasvaa 255 miljardista 440 miljardiin euroon.

Suomen osuus kaikista ERVV:lle annetuista takauksista eli Suomen takausvastuu kasvaa kahdeksasta 14 miljardiin. Tämä on suuri summa, joka tuskin riittää tarkoitukseensa.

Jo nyt on tiedossa, että vielä keskeneräisillä ERVV:n muutoksilla euromaat eivät saa markkinavoimista haluamaansa niskalenkkiä. Rahoitusmarkkinoilla rellestävä kriisi on jo rymistellyt euromailta karkuun, ja vasta parlamenttikierroksella junnaavat kesäiset toimenpiteet ovat jo osoittautuneet liian laimeiksi.

ERVV:n uudesta 440 miljardin euron luotonantovarasta on vailla korvamerkkiä enää 255 miljardia euroa. Tämä ei riitä, jos ERVV joutuu avittamaan Espanjan ja Italian rahoitustarpeita.

Tästä voi muodostua ongelma, sillä Espanjan ja Italian markkinaehtoinen rahoitus olisi jo saattanut katketa ellei euroalueen keskuspankki EKP olisi elokuussa lähtenyt mittaviin tukiostoihin näiden velkakirjamarkkinoilla.

Jos Espanja ja Italia "kaatuvat" hätärahoituksen varaan ja jos ERVV:n pitäisi selvitä urakasta euromaiden takauksien turvin, osoittautuvat Suomen juuri lupaamat 14 miljardia euroa pelkäksi pyramidin huipuksi.

Kauanko Suomi saa
sujuvasti lainarahaa?

Euromaiden "kriisikassan" ERVV:n käytettävissä olevat varat ja euromaiden sille lupaamat takaukset ovat kaksi eri asiaa. Tämä johtuu ERVV:n monimutkaisesta rakenteesta – ja siitä, että sillä ei ole juuri nimeksikään "oikeaa" pääomaa.

ERVV:n konstikas rakenne on ilmeisesti katsottu tarpeelliseksi, jotta euromaat eivät liian suorasukaisesti rikkoisi keskinäisen vastuunjakamisen niin sanottua no-bailout -kieltoa. Toinen syy mutkikkaaseen toteutustapaan on ilmeisesti ollut pyrkimys säästää järjestelyä takaavia euromaita "oikean" pääoman tarpeelta.
[...]
Koko juttu:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/02/ei-niskalenkki-markkinoista-vaan-kuristusote-euromaista/201114032/12?ref=tf1
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Jakerp

 • Vieras
Tuhatvuotisilla valtakunnallakin on loppunsa. Mutta eikö juuri nyt tämä lama olekin alkuperältään kuplataloudesta? Ansiotonta arvonnousua niin pörsseissä kuin asuntomarkkinoilla ja toisaalta näillä omaisuuksia hankkineiden verotuksen olemattomuus. Suomeksi sanottuna ahneus. Sama ahneus on johtanut harmaan talouden kasvuun Suomessakin ja köyhyyden rajuun kasvuun. Nyt leipäjonot ovat pisimmät kuin koskaan. 

Tämä on se totuus jota ei saa sanoa ja josta ei saa puhua. Eli se, että osat taloudesta ovat hankkineet ansiotonta arvonnousua niin pörsseissä, asuntomarkkinoilla ja johdannaisilla, velkarahalla markkinoita manipuloimalla ja muulla keplottelulla. Nyt ei ole enää kyse mistään muusta kuin vallitsevan järjestelmän pelastamisesta millä tahansa vippaskonstilla.

Yhä useammalle on alkanut valjeta totuus ja nyt eliitin pitää keksiä uusi valhe johon kansanjoukot täytyy saada uskomaan. Nykyinen valhe eli valhe kaikkivoipaisesta markkinataloudesta, jossa kilpailu on vapaata ja reilua ja joka korjaa itse itsensä on alkanut kuolla ansiottoman arvonnousun alle, joka on noussut niin isoksi, että se uhkaa kaataa koko reaalitalouden.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6124
Lainaus
Tämä on se totuus jota ei saa sanoa ja josta ei saa puhua. Eli se, että osat taloudesta ovat hankkineet ansiotonta arvonnousua niin pörsseissä, asuntomarkkinoilla ja johdannaisilla, velkarahalla markkinoita manipuloimalla ja muulla keplottelulla. Nyt ei ole enää kyse mistään muusta kuin vallitsevan järjestelmän pelastamisesta millä tahansa vippaskonstilla.
Yhä useammalle on alkanut valjeta totuus ja nyt eliitin pitää keksiä uusi valhe johon kansanjoukot täytyy saada uskomaan. Nykyinen valhe eli valhe kaikkivoipaisesta markkinataloudesta, jossa kilpailu on vapaata ja reilua ja joka korjaa itse itsensä on alkanut kuolla ansiottoman arvonnousun alle, joka on noussut niin isoksi, että se uhkaa kaataa koko reaalitalouden.

Finanssitalousjärjestelmä vastaa aika paljon mystiikkaa sikäli, että asioilla on  olemassaolonsa niin kauan kuin niihin uskotaan. Sehän on uskontojen syvin olemus, minkä kaikki uskonnolliset ihmiset ovat kai aina alitajuisesti tiedostaneekin. Subjektit ja objetkit ovat yhteensidottuja. Keynesin tärkeimät taloustieteelliset (mutta valitettavasti unohdetut) oivallukset  käsittelivät pitkälle juuri tätä mystiikkaa hipovaa aihetta. Jos asioihin ei uskota, niin sitten kurssit romahtavat riippumatta uskomusten kohteiden todellisesta kunnosta. Millään asialla ei ole itsellistä olemassaoloa. Havaintojen kohteet ja havainnoitsijat eivät ole erossa toisistaan. On tehty kirja nimeltä fysiikka ja tao kuvailemaan kvanttifysiikan uusimpien löydöksien todistavan tiettyjen mystiikan ikiaikaisten  käsitysten todellisuutta.  "There is no other reality than what we create around us, nothing can exist on its own". Tämä maaginen periaate on jotenkin sellainen miksi itse olen kiinnostunut pakkomielteisesti finanssipolitiikasta, sillä siinä tämä todellisuutta luova kaava jotenkin ilmentyy kaikkein voimakkaimmin, mitä materiaalisemman todellisuuden kohdalla on hankala sisäistää. Buddhalaisuus tai advaita vedanta filosofia missä tuo kuvio selitettin jo ajat sitten saisi olla pakollista opittavaa taloustieteen nörteille, jotta tajuaisivat omien ylpeiden uskomuksiensa sisäänrakennetun illusiönäärisyyden ja valheeellisuuden . Nehän maailmaa hallitsevat ja ovat mokanneet sen maailmalle vahingollisella tavalla.