Kirjoittaja Aihe: Kreikan, Etelä-Euroopan ja Irlannin talouskriisi (yhdistetty) -arkisto  (Luettu 3797267 kertaa)

Jakerp

 • Vieras
Kuvaamasi tilanteen nimi ei kylläkään ole kommunismi vaan nimenomaan kapitalismi. Erityisesti sen oligopolityyppinen tai jopa monopolistinen muoto.

Kapitalismin peruspiirteisiin ilman regulointia kuuluu keskittymisen taipumus, jolloin lopputuloksena on oligopolistinen tai monopolistinen tilanne.

Niin mutta miten yritysjohtoinen talous, jossa muutama toimija päättää palkat ja hinnat eroaa valtiojohtoisesta taloudesta? Ei oikeastaan mitenkään muuten kuin sillä, että välissä on johdannaismarkkinat joiden monimutkaisuudella piilotetaan todellinen toimintaperiaate. Eli suurin ero on, että Kommunismi rehellisesti kertoi miten asiat päätetään yhden puolueen johdolla nykyinen malli taas ei kerro miten asiat oikeasti päätetään vaan esittää muuta ja kätkee asiat mystisen näköisiin talousteoriohin ja mahdollisimman monimutkaisiin johdannaisiin ja rahamarkkinoihin vaikka todellisuudessa naruista vetää vain muutama toimija, jota ei ole vaaleilla valittu asemaansa. Se on ehkä suurin ero kommunismi oli avoimempi järjestelmä.

Jos näitä rakenteita ei korjata ei nykyinen talouskriisi ikinä korjaannu vaan kaatuu mahdottomuuteensa kuten kommunismi kaatui. Kommunismi kun ei muutu muuksi vaikka sitä kutsuis vapaaksi markkinataloudeksi.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 11:14:01 kirjoittanut Jakerp »

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 520
 • Liked: 1426
Niin mutta miten yritysjohtoinen talous, jossa muutama toimija päättää palkat ja hinnat eroaa valtiojohtoisesta taloudesta?
Hmm... Aika jännä kysymys. Ehkä siinä, että taitava pääoma piilottaa oman roolinsa (kuten kirjoititkin), mutta kommunistinen järjestelmää ei moista kykene tekemään. Yksi ero on myös siinä, että kapitalismissa hallitseva plutokraattinen asema on yleensä perinnöllinen (omaisuus periytyy), mutta kommunistit mokomat ovat tehneet yleensä lasten etenemisen paljon hankalammaksi.

Tästä vallitsevasta länsimaisesta mallista vävykokelas kerran sattuvasti totesi, että "tarkoituksena oli toteuttaa Uljas uusi maailma, mutta kustannussyistä toteutettiin Rautakorko". Kyseiset kirjat lukeneena täytyy todeta, että aika mainio luonnehdinta.

jupeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 962
 • Liked: 0
Lainaus Jakerp: "
Ongelma on kai, että valtion kansantaloustieteilijät on koulutettu tietyllä tavalla, joten he eivät osaa ajatella sen laatikon ulkopuolelta mihin heillä on koulutus."

Oliskohan niin, että valtion kansantaloustieteilijöiden porukka ja/tai sen päällystö olisivat RKP:n agendan voimakkaita edustajia ja kiintiöpaikoilta valmistuneita?
Tuli muuten norskien uutisissa tms. eilen illalla uutinen, että 80% saksalaisista vastustaa juuri samoja asioita, millä Katainen on maamme maksukyvyn ja hyvinvoinnin hölmöntölväyksellään asettanut katastrofaaliseen vaaraan.

Katainen varmaankin luuli onnenunissaan istuvansa vallan huipulla Euroopan mahtimiesten joukossa, mutta tuulet ovat kääntyneet ja ei kukaan ota vastuulliselle paikalle itsensä naurunalaiseksi tehnyttä narsistista pyrkyripöljäkettä.

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Shampanjat jäihin, nyt on ne vakuudet hoidossa, hyvää bisnestä kun Suomi saa maksaa niistä ja joutuu vielä  velkasaneeraustilanteessa  velkojien häntäpäähän.   Hyvä Suomi ja  kansakoulunopettaja Jutta :roll:


Lähteet: Suomi saamassa vakuudet, joita kukaan muu ei halua

Lainaus
Nimettömien lähteiden mukaan Suomi saisi vakuutensa, mutta niiden ehdoista tehtäisiin niin epäedullisia, että muut maat eivät vakuuksiin välttämättä turvautuisi. Suomi joutuisi esimerkiksi tyytymään pienempiin tuottoihin, jos Euroopan rahoitusvakausväline yllättäen tekisi sijoituksillaan voittoa. Suomen vakuudet eivät olisi myöskään Kreikan velkasaneeraustilanteessa saamisten eturivissä.
Kuinka tyhminä ne meitä oikein pitää, lopettaisi jo tämän sumutuksen.

Suomen Hallituksen nimen voisi vaihtaa ihan reilusti Suomen Jallitukseen.
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

akinuusin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 1
 • Suomi on täysivaltainen tasavalta.
Shampanjat jäihin, nyt on ne vakuudet hoidossa, hyvää bisnestä kun Suomi saa maksaa niistä ja joutuu vielä  velkasaneeraustilanteessa  velkojien häntäpäähän.   Hyvä Suomi ja  kansakoulunopettaja Jutta :roll:


Lainaus
Lähteet: Suomi saamassa vakuudet, joita kukaan muu ei halua
Lainaus
Nimettömien lähteiden mukaan Suomi saisi vakuutensa, mutta niiden ehdoista tehtäisiin niin epäedullisia, että muut maat eivät vakuuksiin välttämättä turvautuisi. Suomi joutuisi esimerkiksi tyytymään pienempiin tuottoihin, jos Euroopan rahoitusvakausväline yllättäen tekisi sijoituksillaan voittoa. Suomen vakuudet eivät olisi myöskään Kreikan velkasaneeraustilanteessa saamisten eturivissä.
Kuinka tyhminä ne meitä oikein pitää, lopettaisi jo tämän sumutuksen.

Suomen Hallituksen nimen voisi vaihtaa ihan reilusti Suomen Jallitukseen.

No niinhän Jutalle ilmoitettiin heti, kun vakuussotku tuli julki kahdenkeskisen kähminnän jälkeen Kreikan kanssa. Ei Jutta pärjää kähminnöissä EU-mafiosoille, ei sitten alkuunkaan. Viimeisin vitsi on, että "monet EU-maat ovat niin velkaantuneita, että talouskasvu hidastuu" Hidastuu! Voi hyvä Sylvi! Voitaneen talouden romahdusta kuvata hidastumiseksikin? 
Aki Mönkkönen

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 96
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Näitä tahtoisi enää jaksaa, mut laitetaan kuitenkin ...

Taloussanomathttp://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2011/10/03/op-pohjola-testasi-pankit-tarvitsevat-jopa-237-miljardia/201114127/12

Taloussanomat kertoo OP Pohjolan arviosta, jonka mukaan Euroopan pankkeja olisi pääomitettava 43 miljardilla eurolla, vaikka Kreikka selviäisikin veloistaan... jonkinlainen best case siis, jossa tähänastisten kuprujen paikkaamiseen riittäisi tuo summa.

Laskivat myös pari muuta skenaariota Baselin Tier 1 -pääomavaatimuksia (8%), jossa BKT kasvaa pari vuotta pari prosenttiyksikköä aiemmin oletettua hitaammin, ja Kreikka heittää 75% defaultit. Silloin kuprujen paikkaamiseen tarvittaisiin 144 mrd.

Pahemmassa skenaariossa on em. kasvun hidastumisen ja Kreikan 75%:n defaultin lisäksi 50% Irlannista ja Portugalista, sekä 25% isoista gigoloista eli Italiasta ja Espanjasta. Silloin oltaisiinkin yli 200 miljardissa, heittivät 237 luvun mrd.

Isoja lukuja, joo. Mutta itse asiassa jollain lailla (237/2000 = vajaa 12%) linjassa sen kanssa, että rahoitusjärjestelmän pelastusyrityksissä eli velallisvaltioiden velkojen takaamisessa puhutaan nyt jo kymmenen kertaa isommista luvuista (viimeksi se 2000 mrd:iin vivutettu ERVV). Siis jos jatkettaisiin nykyistä kierrätyslinjaa eli taattaisiin europankkien asiakasvaltioiden lainat ja sosialisoitaisiin näin europankkien nykyomistajien riskit. Kukin takaajapuolelle houkuteltu maa voi miettiä, kuinka suuri osuus noista takausvastuista realisoituisi oikeasti maksettavaksi, veikkaanpa sen muodostuvan tällä menolla moninkertaiseksi noihin 237 miljardiin verrattuna. Tämä 237 mrd puolestaan ei olisi kovin suuri lisäys euroalueella liikkeellä olevan rahan määrässä vaikka se painettaisin kokonaan uutena rahana.

Kertokaa ajoissa, jos olen ihan pihalla.Iso jos olisi ainakin se, riittäisikö Euroopan pankkien pääomittamiseen 237 mrd? Tässä jäisivät muun maailman velkojapankit nuolemaan näppejään eli paljonko tarvittaisiin pääomitusta Free Rider -Britanniassa, USAssa, Japanissa, Kiinassa jne. Mitä pitäisitte vastaavasti noista 2000 miljardin euron vastuista todella maksettaviksi realisoituvien odotusarvona? Alkaisiko pankkien suora pääomittaminen ERVV:n kautta vaikuttaa jopa järkevältä? Paitsi että Suomellehan tämä ei kuuluisi sittenkään.

EDIT: Jälkeenpäin mieleen tulleita lisäyksiä viimeiseen kappaleeseen
« Viimeksi muokattu: 03.10.2011, 23:09:04 kirjoittanut slobovorsk »
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 238
 • Liked: 8638
http://www.talouselama.fi/uutiset/suomi+saamassa+naurettavat+vakuudet/a696944

"Ja vielä erikoisempi ehto on, että Bloombergin mukaan Suomen vakuudet eivät olisi Kreikan velkasaneeraustilanteessa saamisten eturivissä. Toisin sanoen jos Kreikka menisi konkurssiin, muiden velkojien saamiset asettuisivat Suomen vakuuksien edelle - mikä tekee järjestelystä jonkinlaisen 'vakuuden' irvikuvan. "

Jos joku hypoteesi, vaikka miten epätodennäköinen jää jäljelle kun muut mahdollisuudet on suljettu pois, on sen oltava tosiasia. Faktaa: Nyt on aprillipäivä.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 410
 • Liked: 630
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/03/rehn-ehdottaa-velkavivutetaan-rahastosta-palomuuri/201114113/12

Lainaus
Rehn ehdottaa: Velkavivutetaan rahastosta "palomuuri"

Lainaus
Lisää pökkyä pesään. Näin se pensas palo sammutetaan.


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20111095333&ext=rss
Roubini: Eurooppa tarvitsee jättimäisen rahaston
Olen hyvin huolissani siitä, että asiat ovat karkaamassa hallinnasta. Tarvitaan suuri, vähintään kahden tuhannen miljardin eli kahden biljoonan euron suuruinen ”bazooka”, mutta aikaa ei ole kolmea kuukautta. Se on tehtävä lähiviikkoina, Roubini sanoo.
 
Roubinin mukaan suurin uhka on tartunnan leviäminen Italiaan ja Espanjaan.
Roubini katsoo, että näiden maiden pelastaminen maksukyvyttömyydeltä vaatii todella massiiviisia toimia.

Kai tässä ollaan jonkinlaista Europankkia rakentamassa. Samalla takuut/vastuut saadaan moninkertaistettua.

Lainaus
Urpilainen: Suomi on tarkan markan maa
Missä ne markat nyt ovat ?
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 516
 • Liked: 34090
 • Älä vässykkä valita
http://www.cobdencentre.org/2011/05/how-much-eu-debt-can-be-written-off-through-cross-cancellation/

"    The countries can reduce their total debt by 64% through cross cancellation of interlinked debt, taking total debt from 40.47% of GDP to 14.58%
    Six countries – Ireland, Italy, Spain, Britain, France and Germany – can write off more than 50% of their outstanding debt
    Three countries – Ireland, Italy, and Germany – can reduce their obligations such that they owe more than €1bn to only 2 other countries
    Ireland can reduce its debt from almost 130% of GDP to under 20% of GDP
    France can virtually eliminate its debt – reducing it to just 0.06% of GDP

"

Siis Pekka on velkaa Kallelle 110e, Kalle on velkaa Villelle 100e ja Ville on velkaa Pekalle 90e. Todellisuudessa siis Pekalla on velkaa 20e ja Kallella kymppi.

Oletetaan , että velalla on 10% päiväkorko. Korkosaatavat ovat monikertaiset silloin, kun velkoja ei tasata pienemmiksi. Niin myös korkokustannukset. Mikäli velat tasattaisiin, +/- saatavat olisivat samat, mutta liikuteltavat summat paljon pienempiä. Erityisen kannattavaa touhusta tulee tietysti silloin, kun korkosaatavat pidetään itsellä mutta velat maksatetaan veronmaksajilla.

Summat, joista puhutaan EU:n ja USA:n velkojen yhteydessä, ovat valtavia. Velan ja rahan summa on kuitenkin suljetussa (maailma) mittakaavassa aina vakio. Kenellä nämä triljoonat ja fantastiljoonat oikein ovat? Jonkun on pakko olla ns. SikaRikas ??
Isoisäni taisteli Raatteen tiellä. Minun pitää vain pysyä kotona.

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

Lasisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 127
Tuossa on ilmeisesti summattu kaikki velalliset ja velkojat samaan kasaan. Eivät valtiot ole velkaa toisilleen, vaan esimerkiksi eri maiden pankeille, joten ei se ihan näin toimi...

Velan ja rahan summa on kuitenkin suljetussa (maailma) mittakaavassa aina vakio

Ei pidä paikkaansa meidän systeemissämme.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 01:51:35 kirjoittanut Lasisti »

Hessu

 • Vieras
Kokoomuksen Henri Heikkinen kirjoittaa US:ssa :

Lainaus
Ei käy Urpilaista kateeksi. Hänen porukoillaan on nyt pakkomielle saada jotkut vakuudet hinnalla millä hyvänsä (tai takuudet, kuten Urpilainen itse niitä alunperin nimitti). Mikäli Suomi ottaa tarjotut vakuudet vastaan, tekee se käsittämättömän huonot kaupat ja Urpilainen jäänee historiaan kautta aikojen kaikkein huonoimpana valtiovarainministerinä. Odotan jo ensimmäistä idioottipoliitikkoa, joka tulee perustelemaan saatujen vakuuksien hienoutta sillä, että vakuusratkaisu noudatti Suomen esitystä, kuten myös sen hinnoittelu.

Ensimmäinen kommentoija vastaa:

Lainaus
Kaipaamasi idiootti on löytynyt.

Jyrki Katainen: Vakuussopimus hyvä Suomelle

http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84870-urpilaisen-mainiot-takuudet

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
No tämähän meni mukavasti. Meni sitten sekä maine että rahat. :facepalm:
Jos olisi sanottu vain 'EI', olisi saatu pitää rahat ja edes osa maineesta. Nyt Suomelle nauravat hevosetkin.

TheJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 1195
Kokoomuksen Henri Heikkinen kirjoittaa US:ssa :

Lainaus
Ei käy Urpilaista kateeksi. Hänen porukoillaan on nyt pakkomielle saada jotkut vakuudet hinnalla millä hyvänsä (tai takuudet, kuten Urpilainen itse niitä alunperin nimitti). Mikäli Suomi ottaa tarjotut vakuudet vastaan, tekee se käsittämättömän huonot kaupat ja Urpilainen jäänee historiaan kautta aikojen kaikkein huonoimpana valtiovarainministerinä. Odotan jo ensimmäistä idioottipoliitikkoa, joka tulee perustelemaan saatujen vakuuksien hienoutta sillä, että vakuusratkaisu noudatti Suomen esitystä, kuten myös sen hinnoittelu.

Ensimmäinen kommentoija vastaa:

Lainaus
Kaipaamasi idiootti on löytynyt.

Jyrki Katainen: Vakuussopimus hyvä Suomelle

http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84870-urpilaisen-mainiot-takuudet

 ;D

Epäilen että totuus tekee kipiää... Katainen on myös välillisesti vastuussa Urpilaisen sekoilusta koska on tämän hallituslaivan kippari. Kokoomuslaiset yrittävät kyllä totta kai luistella tästäkin showsta osoittelemalla SDP:tä, mutta ihan turhaan. Kok+SDP+Virheet+RKP+KD+Vas ovat kaikki yhtä lailla vastuussa. Vastuusta voi irtisanoutua yksinkertaisesti - pari Vasemmistoliittolaista jo teki näin. Odotan kuinka Kokoomus seuraavaksi lähtee hallituksesta ja näin irtisanoutuu Urpilaisen sekoiluista. Epäilen joutuvani odottamaan todella pitkään...

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Nyt alkaa Euroopassa  ralli pankkisektorilla, korttitalo alkaa  horjua todella:

Saksassa vasta odotettua pienempi voitto:
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2011/10/04/velkakriisi-iski-deutsche-bankiin--tulosvaroitus/201114186/12
Lainaus
Deutsche Bank on luopunut tälle vuodelle asettamastaan tulostavoitteesta. Pankin tavoitteena on ollut 10 miljardin euron tulos ennen veroja. Pankki ilmoitti tänään, että se odottaa silti "vahvaa" tulosta tältä vuodelta.

Tulostavoitteesta luopumisen taustalla on etenkin Euroopan velkakriisi. Deutsche Bank joutuu tekemään Kreikka-lainoistaan 250 miljoonan euron arvonalennuksen kolmannen neljänneksen tulokseen. Heinä-syyskuun tulos jää siksi selvästi odotuksia heikommaksi, mutta pysyy kuitenkin voitollisena.

– Olemme tehneet Kreikka-lainoihimme huomattavia arvonalennuksia. Arvostamme kaikki kreikkalaiset arvopaperimme markkina-arvoon, pääjohtaja Josef Ackermann sanoi.

Deutsche Bank ilmoitti tänään myös karsivansa henkilökuntaansa 500:lla.
--------------------------------------------
Ja Ranskassa/Belgiassa:
http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/10/velkakriisi_sysaamassa_ensimmaisen_pankin_kuilun_partaalle_2921588.html

Lainaus
Luottoluokituslaitos Moody's uhkasi maanantaina belgialais-ranskalaista Dexia-pankkia luottoluokituksen välittömällä laskulla, sillä pankilla on runsaasti saatavia ongelmiin ajautuneilta euromailta. Belgian hallitus pitää hätäkokouksen Dexian tilanteesta tiistai-iltana.

Ranskan ja Belgian hallitukset lupasivat tiistaina, että ne auttavat Dexiaa, mikäli tarpeen. Tiistai-iltapäivänä Belgian valtiovarainministeri Didier Reynders kertoi, että Belgian hallitus pitää tiistai-iltana hätäkokouksen Dexian takia.
Useat belgialaiset sanomalehdet kertoivat tiistaina, että Belgia ja Ranska harkitsevat Dexian pilkkominen osiin. Dexian kunnossa olevat osat myytäisiin ja saadut tulot käytettäisiin Dexian huonokuntoisempien osien tukemiseen.
Belgia ja Ranska ovat rientäneet jo kerran aiemminkin Dexian avuksi. Pankki oli vaikeuksissa myös syksyn 2008 finanssikriisissä. Sen jälkeen Dexiassa on tehty rakenteellisia uudistuksia.
Dexian horjuminen synnytti heti pelkoja niin sanotusta domino-ilmiöstä eli ongelmien leviämisestä muihin euroalueen pankkeihin.
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

Tauno-yksi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 374
 • Liked: 841
Monin tavoin mielenkiintoinen pieni dokkari vuodelta 2010:

http://www.youtube.com/watch?v=rkqxQ3qZg90&feature=fvst

Ohjelma on ilmeisesti australialaista alkuperää.

Edit: Siis liittyen Kreikan talouskriisiin ja valtion sekä kansalaisten suhteeseen.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2011, 17:03:39 kirjoittanut Tauno-yksi »
Seinähullu hallitus.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 236
 • Liked: 12959
 • Big Bear Market, Now Here
Suomen takuille ja niiden poliittisille seurauksille on ketju täällä:

http://hommaforum.org/index.php/topic,59623.0.html


"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

RTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 31
Kreikan armeijan tukiyhdistyksen julkaiseman kirjeen  mukaan armeijan "usko hallituksen tarkoitusperiin horjuu." Viime perjantaina noin 2000 eläkkeellä olevaa armeijan upseeria osositti mieltään Ateenassa. Mielenosoituksen yhteydessä noin 300 heistä valtasi puolustusministeriön rakennuksen, tuhoten ovia ja läpivalaisuskannereita. Kreikan puolustusministeri tuomitsi tapauksen demokratian vastaiseksi. Tapaus sattui vain kaksi viikkoa sen jälkeen kun puolustusministeri varoitti tilanteen voivan johtaa "sisäiseen konfliktiin."

Vaikka Kreikan hallitus on toistuvasti kieltänyt aikovansa kutsua armeijaa taltuttamaan mielenosoituksia, Kreikan uutistoimiston mukaan viime helmikuussa maahanlaskujoukoille järjestettiin taisteluharjoitus mielenosoittajia vastaan. Puolustusministeriöstä asiaa ei haluttu kommentoida.

EUobserver: Unrest spreads to military as retired Greek officers storm defence ministry

PaulR

 • Vieras
Osuiko harhaan? Ei, salaliittoteoriaa.  :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=NbakN7SLdbk

TheJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 1195
Osuiko harhaan? Ei, salaliittoteoriaa.  :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=NbakN7SLdbk

Wanha juttu. Miksi porata (liikaa) omia öljyvaroja niin kauan kuin öljyä voi ostaa Lähi-Idästä painotuoreella paperilla (dollareilla)? Hölmöähän se olisi...

Hessu

 • Vieras
Virolainen herra nimeltä Andres Arrak esitelmöi viime viikolla erään yrityksen sekä ruotsalais-, tanskalais- ja suomalaiseestiläisten kauppakamarien yhteistilaisuudessa Tallinnassa.

Ote ohjelmaesitteestä:

Lainaus
Andres Arrak - Director of Entrepreneurship at the Institute of Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences, will ask; “Neoclassical consumption society: to be or not to be?” and will provide two solutions:
a) neoclassical theory of economy (more is better) should be rewritten
b) return from the socialism (the government will do everything for me) to the free market capitalism. How and why?

Mediakeisarit, poliitikot ja talouden ammattilaiset, olisiko Arrak oikea henkilö juuri tällä hetkellä luennoimaan talouden mysteereistä myös Suomessa?

Kreikan kriisistä Arrak totesi suurin piirtein seuraavaa: ”miksi pitäisi maksaa Kreikan menneisyydestä sen sijaan, että panostettaisiin oman maan tulevaisuuteen”.

Kreikka nousi esiin erityisesti siitä syystä, että riigikogu (=Viron parlamentti) pui aihetta samana päivänä Toompealla.

Pari linkkiä Andres Arrakista, joista erityisesti jälkimmäinen saattaa kiinnostaa aktiivihommaajia. Huomioikaa linkin takaa avautuvien artikkeleiden vuosiluku.

http://et.wikipedia.org/wiki/Andres_Arrak
http://www.eurotopics.net/en/home/autorenindex/autor_arrak_andres/

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 193
 • Liked: 10043
 • Stop the Steal
Nuori kaveri New Yorkissa on asian ytimessä:

Occupy Wall Street Protestor on Federal Reserve
http://www.youtube.com/watch?v=uZmPWcLQ1Mk

--Lasse

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2804
Nuori kaveri New Yorkissa on asian ytimessä:

Occupy Wall Street Protestor on Federal Reserve
http://www.youtube.com/watch?v=uZmPWcLQ1Mk

--Lasse

Kaveri puhui asiaa. Sivuhuomautuksena sanottakoon ettei ollut ihan selvinpäin. Kiihtymyksestä, pupilleista ja korostuneen selkeästä artikulaatiosta sanoisin käyttäneen tuotetta nimeltä Luz de Dios.

kale vale

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 110
 • n(eg)atiivi
Miksi täällä aina niin kauheasti haukutaan SDP:tä, kun koko tämän saagan aikana, ja yleensäkin EU-politiikassa, Kokoomus on ylivoimaisesti myönteisin puolue EU:n eliittien päämäärille?

Avunanto rikokseen?
suomalaistaustainen

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 734
  • Botanist on Alp
Avunanto rikokseen?

Olen itse ollut EU-myönteinen hamasta 90-luvun alusta saakka, mutta kuitenkin pragmaattisesti: näen että edut ovat merkittävämpiä kuin haitat. Tätä mieltä olen edelleenkin, mutta nyt ero on jo melkoisen pieni. Kokoomuksessa huolettaa se, että heidän sitoutumisensa vaikuttaa ideologiselta, ei pragmaattiselta, ja silloin tosiseikoilla ei ole vaikutusta. SDP:stä en ole ollenkaan samassa mitassa huolissani. Itse asiassa, kun PS ja Keskusta ovat luontaisesti EU-vastaisia niin pragmaattista kääntymystä on kai odotettavissa vain SDP:n taholta, jos sellainen ratkaisu siis tulisi tarpeelliseksi. Kiinnostavia aikoja elämme.

TheJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 943
 • Liked: 1195
Suomi leikkaa puolustusmenojaan rahoittaakseen Kreikan armeijaa. Oliko tässä nyt joku järki sitten? Saadaanko me ne vaunut tänne vakuuksiksi siihen asti että velat on maksettu pois?

Ehei, näitä vaunuja tarvitaan...

- Takaamaan vakaus Kreikassa ("ai kansa kapinoi? No, pitää sisäänajaa vähän näitä Aaprhamseja...")
- Pitämään huoli ettei ulkomaiset velkojat tule ulosmittaamaan saataviaan!

Täysin looginen ostos. Ja hei, muut euromaat vielä jakavat rahaa että voidaan vähän shoppailla.

Tämä olisi maailman paras komediaelokuva jos ei olisi totisinta totta...  :facepalm:

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 236
 • Liked: 12959
 • Big Bear Market, Now Here
Suomen takuille ja niiden poliittisille seurauksille on ketju täällä:

http://hommaforum.org/index.php/topic,59623.0.html
^HUOMIO HUOMIO

Olen siirtänyt myös jutut Kreikan panssareista sinne.
« Viimeksi muokattu: 05.10.2011, 11:07:08 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 601
 • Liked: 47379
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Sieltä ne nyt tulevat - Halla-ahon ennustamat panssarivaunut Kreikan kaduille.

Pari päivää sitten kirjoitettua:

Kukaan ei siis tiedä miten tässä tulee käymään {jos perustuslaki federalisoidaan}. Jussi ei ole rakentanut uraansa oraakkelina, joka heittää epäselviä ennustuksia ihmiskunnan niskaan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

Ruotsi: sosialismiin mennään äänestämällä, mutta siitä poistutaan ampumalla.
— Jäsen ÄmTeeAa

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 230
 • Liked: 2491
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Ei mitään uutta. Kirjoitin tästä jo puolitoista vuotta sitten:

Lainaus
Kreikalla ei selvästikään ole rahasta pulaa, kun on varaa ostaa aseita kahdeksalla miljardilla eurolla.


Lainaus
Suomalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan Kreikan valtion Saksasta ostamat aseet. Kreikka ostaa aseita Saksasta ja Suomi maksaa laskun.


20.05.2010
 
Waffenwahn trotz Fast-Pleite
Griechenland rüstet und rüstet und rüstet
« Viimeksi muokattu: 05.10.2011, 10:55:18 kirjoittanut mikkoellila »
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 528
 • Liked: 12006
 • Sosiaalisesti konstruktiivinen citysilakka
Jos Kreikan velka on jotain 380 miljardia euroa niin Italian velka onkin ihan toista suuruusluokkaa: 1 910 miljardia euroa, uusi ennätyssumma on heinäkuulta 2011. Kesäkuussa 2011 Italian valtion velka ylitti 1 900 miljardia euroa.
Lainaus
Bankitalia: Nuovo record per il debito pubblico italiano
Nuovo record per il debito pubblico italiano. A luglio scorso, rileva Bankitalia, il valore del debito delle amministrazioni pubbliche ha toccato un nuovo massimo storico a 1.911,807 miliardi di euro. Oltre dieci miliardi in più rispetto a giugno quando per la prima volta aveva superato quota  1.900 miliardi.
http://www.ilfattoquotidiano.it/2011/09/14/bankitalia-nuovo-record-per-il-debito-pubblico-italiano/157323/

Tosin suhteutettuna BKT:hen tilanne ei ole niin paha kuin Kreikalla:
http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?c=it&v=143
(hieman vanhentunut listaus, mutta saanee edelleen hyvin käsityksen)
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 520
 • Liked: 1426
Taidan oikeastaan luottaa Italian kykyyn maksaa velkansa. Italialla on teollisuutta eikä työttömyysprosenttikaan huitele taivaissa. Kreikka, Irlanti ja Espanja ovat työttömyyden osalta aivan omissa sfääreissään, kuten oheisesta käppyrästä näkee.