Kirjoittaja Aihe: 2010-03-31 Saksa: Saksalaiset edelleen ennekkoluuloisia turkkilaisia kohtaan  (Luettu 1891 kertaa)

kohmelo

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 984
  • Liked: 172
  • Olutkellarissa kyyhöttävä hompanssi - SKP
Monilla saksalaisilla on edelleen ongelmia arvostaa turkkilaista kulttuuria.

Viimeaikoina on puhuttu turkkilaisten integroitumisesta saksaan, mutta integratio on kaksisuuntainen tie myös paikallisen väestön pitää tehdä osansa integration eteen.

Uuden Eurooppalaisen asenne- ja ennakkoluulotutkimuksen mukaan saksalaisten mielestä turkkilainen ja saksalainen kulttuuri eivät täydennä toisiaa.

Ainoastaan 16,6% saksalaisista on sitä mieltä, että muslimikulttuuri sopii Saksaan. Kun taas ranskalaisista puolen mielestä muslimit sopivat heidän maahansa ja Iso-Britanniassa 39% on sitä mieltä, että kotoperäinen- ja muslimikulttuuri täydentävät toisiaan.

Tutkimuksen tekijöiden mukaan vuoden 2001 iskut WTC:hen oli käännekohta saksalaisten asennoitumisessa turkkilaisyhteisöön.

Turkkilaisuus kelpaa saksalaisille kuitenkin lomakohteen ja Turkki kuuluukin saksalaisten top 5 matkakohteisiin. Mitä tulee turkkilaiseen kulttuuriin saksassa, niin monet saksalaiset ovat omaksuneet kaksoistandardin.
Saksalaiset yhdistävät islamin, turkkilaiset, naisvihan ja homofobian toisiinsa, vaikka heidän oma asenteensa homoja ja naisia kohtaan on samankaltaista.


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5415384,00.html
Lainaus
Prejudice still has a hold on German attitudes to Turkish culture
During Chancellor Angela Merkel's trip to Turkey earlier this week, she immersed herself in the country's culture. But back home, manyGermans still have trouble appreciating Turkish culture.
...

Tutkimus: Religion and Prejudice in Europe New empirical findings
http://www.nefic.org/docs/publications/NEF%20RelDem%20-%20RELIGION%20&%20PREJUDICE.pdf

Itse tutkimus käsittelee uskontoa ja ennakkoluuloja. Tutkimuksen mukaan uskonnollosilla ihmisillä on suurempi taipumus ennakkoluuloihin tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan kuten naiset, homot ja ei uskovaiset.

Lainaus
Religion and Prejudice in Europe presents new empirical findings on the relationship between individual religiousness and prejudice towards a variety of target groups that have been identified by the European Union as needing protection from discrimination. The findings were realized within the study ‘Group-focused Enmity in Europe’ and based on representative surveys conducted in eight European countries, which were selected for their different religious make-up. Findings reveal that religious people have a greater tendency to be prejudiced towards various groups (in particular women and homosexuals) than non-religious people.

esimerkki s.68, Ei uskovaisten ja uskovaisten ranskalaisten näkemyksiä erillaisista vähemistöryhmistä.
(http://i44.tinypic.com/2cqcsia.jpg)
« Viimeksi muokattu: 31.03.2010, 21:36:29 kirjoittanut kohmelo »

mikkostadista

  • Vieras
Pikku kiertoajelu esim. Kreuzbergissä Berliinissä tekee poikaa, oppii ymmärtämään mistä saksalaisten ennakkoluulot saattavat kummuta.

Tagit: