HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Globaali taloustilanne/LAMA! (yhdistetty)

<< < (317/317)

Vöyri:
Mietinpä tuota tajutonta määrää likviditeettiä minkä keskuspankit ovat pumpanneet markkinoille vuoden 2008 jälkeen niin voisikohan olla notta aika jättimäinen kupla olisi puhkeamassa? Tietysti nämä jutut ovat above my paygrade, mutta hieman sitä ihmettelee, että voisiko ihan rajattomiin pääomittaa markkinoita.

Roope2:

YK: Väliaikainen perustulo voisi hillitä koronaviruksen leviämistä maailman köyhimmissä valtioissa

Perustulo voitaisiin rahoittaa jäädyttämällä köyhien valtioiden velkamaksuja, raportissa ehdotetaan.

Arviolta kolme miljardia ihmistä elää köyhyydessä ja mikäli heille maksettaisiin perustuloa, ihmiset voisivat pysytellä kotona ja koronan leviämistä voitaisiin hillitä, YK:n kehitysohjelma UNDP:n raportissa (siirryt toiseen palveluun) todetaan.

Raportin mukaan esimerkiksi turvapaikanhakijat ja siirtolaiset putoavat monissa maissa sosiaaliturvaverkon ulkopuolelle. UNDP:n selvityksen mukaan ilman sosiaaliturvaa monissa köyhissä maissa ihmisillä ei ole mahdollisuutta jäädä kotikaranteeniin koronakriisin keskellä.

https://yle.fi/uutiset/3-11461405
Ei toi kuppaaminen tunnu loppuvan koskaan. Juuri kun avustettiin yksiä onnettomia, niin toisten jalat ovat jo ovenraossa.

artti:
Räpelsin tälläisen

Järjestelmä ei ikinä tee mitään vain yhdestä syystä siksi, että valtava koneisto edellyttää perusteltuja syitä niille ratkaisuille. Perusteltuja syitä täytyy olla monta, että järjestelmän mobilisaatio on todellakin perusteltu. Vallitsevassa tilanteessa syitä onkin kertynyt runsain määrin.

Kun koronaviruksen varjolla yrityksille aiheutettiin taloudellisia vaikeuksia niin siinä samalla valtiot näyttivät, että ne ovat vahvempia kuin yritykset. Koronaviruksen torjunta on osaltaan valtioiden voimannäyttö siitä mitä valtiot voivat tehdä ja yritykset ja tavalliset kansalaiset voivat vain vikistä hirmuvallan edessä.   

Sodat alkavat aina sillä tavalla, että yksi voimakas valtio ryhtyy ottamaan haltuunsa pienempiä ja heikompia valtioita, ja siksi toinen voimakas valtio sitten katsoo sen voimakkaan valtion yrittävän edetä toisen voimakkaan valtion etupiirille. Ja tästä alkaa sitten etupiiritaistelu, joka eskaloituu avoimeksi sodaksi. Ensiksi Neuvostoliitto eteni Eurooppaan ja miehitti itäisen Euroopan valtiot. Sitten Neuvostoliitto romahti ja nämä Neuvostoliiton miehittämät valtiot liittyivät miltei heti Neuvostoliiton poistuttua kuvasta NATO:n ja Euroopan unionin jäseniksi. Neuvostoliiton tunnusten tilalle tuli Venäjän tunnukset, mutta maan imperialistinen luonne ei tästä kadonnut minnekään, se on ja pysyy ikuisesti. NATO ja Euroopan unioni ja toisella puolella Venäjä joutuivat sitten etupiiritaisteluun entiseen Neuvostoliittoon kuuluneista ja Neuvostoliiton romahtaessa itsenäistyneistä entisistä neuvostotasavalloista, jotka pyrkivät NATO:n ja Euroopan unionin jäseniksi, joka häiritsee suuresti niiden entistä isäntää Venäjää.

Euroopan ympäristössä on paljon potentiaalisia talousromahtajia, joiden vientituloista suurin osa tulee fossiilisten polttoaineiden myynnistä. Kun fossiiliset polttoaineet ovat ehtyneet niin fossiilisten polttoaineiden myyntituloista riippuvaisten valtioiden mahdollisuudet ylläpitää sivilisaatiota ja etenkin uskottavaa varustelutasoa ovat heikentyneet huomattavasti ja siksi heikoista valtioista tulee jakovaraa ja etupiiriä, joista voimakkaat valtiot taistelevat keskenään.

Heikot valtiot aiheuttavat sotia silkkaa heikkouttaan siksi, että ne luovat voimakkaille valtioille tarvetta syödä heikot valtiot ennen kuin kilpaileva toinen voimakas valtio ehtii paikalle. Kun sitten voimakas valtio meni heikkoon valtioon niin toinen voimakas valtio tuli sotakalustoineen kalistelemaan siihen lähettyville.

Sitten muistetaan, että entinen Neuvostoliitto kokonaisuudessaan sijaitsee NATO:n ja Kiinan välissä. Että Kiina ja NATO katsovat, että entinen Neuvostoliitto on niiden etupiiriä. Kiina ja NATO ovat siis etupiiritaistelussa entisen Neuvostoliiton alueella. Kiina ei kuitenkaan ole sisäpoliittisesti vakaa siksi, että Kiina on tilastoja väärentävä korruptio ja kleptokratia, jota halllitsee valtiokapitalistinen totalitarismi, joka pelkää Valko-Venäjän kaltaisia tapahtumia.

Siis maailman tilanteen huomioiden koronapandemia ei ollut todellakaan se ainoa syy sille, että järjestelmä alkoi sabotoida ihmisten sosiaalisia rakenteita vaatimalla ihmisiä pitämään etäisyyttä muihin ihmisiin, ja määräsi palvelualat sulkemaan ovensa. Kontrolliharjoitus liittyy isompaan kuvaan ja jopa kolmanteen maailmansotaan valmistautuvaan maailmaan. Järjestelmät kiristävät otettaan ja mediat on laitettu kiristämään mielialoja valmennettaessa kansalaisia sotilaiksi. Media tekee rooliaan sotaan valmistautumisessa harjoittamalla intensiivisesti ja agressiivisesti vyöryttämällä mentaliteettivalmennusta, jota sanotaan mieli on ase psykologiaksi.


Pyrkimys on luoda ilmapiiriä, jossa Kiinassa valmistettujen tuotteiden poistaminen Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilta pystytään toteuttamaan ja kun tämä toteutetaan niin valmistaudutaan samalla siihen, että Kiina voi reagoida sotilaallisesti siihen, että Pohjois-Amerikka ja Eurooppa ajavat Kiinan talouden niin ratkaiseviin vaikeuksiin, että se voi johtaa kaduilta lähtevään vallankumoukseen Kiinassa, johon Kiinan hallinto tietenkin vastaa aloittamalla sodan ulkoista vihollista vastaan omaa kansaansa yhdistääkseen.

Euroopan ja Pohjois-Amerikan pyrkimys on Kiinan pudottaminen tuotantoketjuista siksi, että Kiina on kasvanut globalisaation avulla Yhdysvaltoja ja Eurooppaa haastavaksi supervallaksi käyttämällä hyväkseen eurooppalaisten ja amerikkalaisten yritysten voitontavoittelua tarjoamalla näille halvempaa tavaroiden valmistusta Kiinassa, jonka avulla Kiinan bruttokansantuote raketoi, kun Kiinasta tuli maailman tehdas. Kiina ryhtyi tietenkin käyttämään kasvanutta bruttokansantuotetta armeijan varusteluun ja laajentumishankkeisiin kuten one belt one road ja Etelä-Kiinanmeren saarien rakentaminen ja etabloituminen Afrikan resurssirikkaisiin valtioihin.

Huomattavaa on myös se, että Saudi-Arabia käynnisti öljyn hintasodan, joka hyökkää Iranin, Venäjän ja Venezuelan talouteen. Sitä voi miettiä onko Saudi-Arabia ryhtynyt siihen vapaaehtoisesti vai ulkoisen painostuksen tuloksena.

Joka tapauksessa iso peli pyörii kiihtyvin kierroksin. Peli on päivä päivältä yhä hurjempaa. Se on helppo ennustaa, että tätä tahtia olemme kolmannessa maailmansodassa. Ja tärkeimpänä syynä voi olla se, että lännen hegemonia irtautuu aivan omiin sfääreihinsä, joka ärsyttää ja pelottaa sellaisia kilpailevia toimijoita niin kuin Kiina ja Venäjä, joiden sisäinen turbulenssi puolestaan alkanee kasvamaan.

Euroopassa rakennetaan ITER koefuusioreaktoria ja Yhdysvallat lähettää luotaimia tutkimaan asteroiden resursseja. Länsi varmistaa, että sillä on rajattomasti kestävä hegemonia näillä ikuisilla ja rajattomilla resursseilla, joita länsi suvereenisti hallitsee.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta