Kirjoittaja Aihe: 2010-04-01 Talouselämä/Umayya Abu-Hanna: Siirtolaiskiintiöt käyttöön!  (Luettu 43155 kertaa)

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 474
 • Liked: 15087
 • 100% kaafir, 100% goy
Lainaus
Ensinnäkin, yleishavainto Abu-Hannan vapautuneesta käytöstä sanalle “siirtolainen”, jolla halutaan niputtaa kaikki maahantulijat yhteen ja saada heidät työperäisen siirtolaisuuden mielikuvan alle. Abu-Hanna on yleisesti huolissaan “siirtolaisten” työllistymisestä ja siksi heille pitäisi luoda kiintiöitä, joihin palaamme hieman myöhemmin.

Abu-Hanna haluaa samaistaa maahanmuuttajat suomalaisten mielissä ulkomaille muuttaneisiin suomalaisiin.

Lainaus käyttäjältä: Umayya Abu-Hanna
Ja jotta aloitamme oikealla jalalla: -- Suomessa on vielä niin vähän siirtolaisia, minä käytän termi siirtolainen, koska suomenkielessä on -- sopiva sana ollut. Ja sana maahanmuuttaja viittaa vain Suomeen muuttaneihin ihmisiin, ja minä en halua olla vain Suomessa muuttanut ihminen, minä olen samanlaisessa asemassa kuin vaikka -- suomalaiset Ruotsissa, tai Australiassa, minä olen siirtolainen, ja puhun siirtolaisuudesta.

Syksyn seminaarista
« Viimeksi muokattu: 10.05.2010, 15:15:20 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 213
 • Liked: 63633
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Apu-Hanna:
Lainaus
”Ne eivät halua jakaa rahaa ja valtaa. Mutta mitä siirtolainen tekee tykkäämisellä, jos hän ei saa töitä?”


Eli ongelmana ovat suomalaisten omat ja henkilökohtaiset mielipiteet.
Ikävä että veronmaksajien ja suomen kansalaisten mielipiteet sotivat Apu-Hannan monikulttuurifasismia vastaan...

Nyt sä et ihan täysin hiffaa tuota Abuhannan lausetta:
"Ne eivät halua jakaa rahaa ja valtaa"
"-> siirtolainen ei saa töitä"

Ainoa työ mihin rikastavat siirtolaisemme siis kelpaavat on sellainen työ, missä saa paljon rahaa ja valtaa. Sillee ihan jaettavaksi asti. Eli tästä voidaan päätellä vain, että abuhannan mielestä ainoa oikea työ siirtolaiselle on presidentti, ministeri, kansanedustaja, kansliapäällikkö, poliisiylijohtaja jne. Koska siirtolaisilla ei ole maassamme presidenttikiintiötä, ministerikiintiötä, kansanedustajakiintiötä ja ylempiä virkamieskiintiöitä, olemme läpipaskoja sisäänpäinkääntyneitä rasisteja.
Abuhannan mielestä oikea suvaitsevainen monikulttuurinen Suomi olisi sellainen, jossa ministereistä ja kansanedustajista vähintään kaksi kolmasosaa olisi siirtolaisia. Sitten saataisiin vasta siirtolaisten asiat oikealle tolalle.
Onhan se Abuhanna ennenkin jo tuumannut, että suomessa maat, rahat ja valta pitäisi jakaa uudelleen ja siirtolaisten pitäisi saada omansa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

valkobandiitti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 906
 • Liked: 355
Umayya Abu-Hanna haastattelussa. Mainittuna mm. suomalaiset elintasopakolaiset Ruotsissa ja Australiassa sekä ihmisethän ovat kotoisin Afrikasta. Lukekaa itse.

http://img229.imageshack.us/img229/9503/te122010.jpg
http://img34.imageshack.us/img34/5642/te1220102.jpg


Linkki: http://www.talouselama.fi/tyoelama/article391651.ece

Lähetin kyseisen lehdykän päätoimittajalle mailin jossa mielipiteeni lisäksi kerroin peruuttaneeni lehden tilauksen toimistoomme. Sain jopa vastauksen kyseiseltä herralta.
Tämä umahan näkyy kirjoittavan myös finnairin blue wingiin. Miten olisi pieni kampanja jossa uhataan lentoyhtiön boikotilla jos kolumnisti ei vaihdu?
Ekologia on valjastettu poliittisten tavoitteiden ajamiseen, ja vihreyden ytimessä on vasemmistolainen, kapitalismin vastainen politiikka, jolla halutaan lopulta rajoittaa yksilön vapautta.

matti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 821
 • Liked: 654
Lähetin kyseisen lehdykän päätoimittajalle mailin jossa mielipiteeni lisäksi kerroin peruuttaneeni lehden tilauksen toimistoomme. Sain jopa vastauksen kyseiseltä herralta.
Tämä umahan näkyy kirjoittavan myös finnairin blue wingiin. Miten olisi pieni kampanja jossa uhataan lentoyhtiön boikotilla jos kolumnisti ei vaihdu?

Mitä muuten päätoimittaja vastasi?

Hyvä että muistutit tuosta Blue Wings -lehden kolumnista. Joskus repäisin ko. sivun mukaankin tarkoituksena laittaa Uman älytön ulostus tänne, mutta unohdin asian. Olen ensi viikolla menossa Finnairin platina-asiakkaille tarkoitetulle kevätlounaalle; taidampa ottaa asian puheeksi siellä ja kysyä, eikö lehteen todellakaan löydy parempia kolumnisteja kuin Uma ja aikooko Finnair todellakin julkaista asiakaslehdessään juttuja, joissa asiakkaat ovat sylkykuppeina.

kko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 61
 • Liked: 0
 • Felis silvestris catus - Natural born killer
Lainaus
Ajattele tätä

”Suomalaiset eivät ymmärrä olevansa arrogantteja”, sanoo Umayya Abu-Hanna .

Eivät näköjään Abu-Hannatkaan jutun perusteella

Lainaus
”Moni suomalainen pitää itseään ja Suomea erinomaisena, mutta korostaa samalla omaa vaatimattomuuttaan. Tämä vaatimattomuus on bullshittiä.”

Naulan kantaan. Näitä ihmisiä löytyy varsinkin yliopistoista, toimittajakunnasta, vihertävistä poliittisista puolueista, syyttäjälaitokselta ja jopa korkeista valtion viroista. Kyseisillä henkilöillä bullshittiä - vaatimattomuuden lisäksi - löytyy korvien välistä ja lentää ilmoille siitä nenän alla sijaitsevasta aukosta.

Lainaus
1) Muistatko, että saamenkielen puhuminen oli kiellettyä suomalaiskouluissa vielä 1960-luvulla?

Tiesitkö, että Torniojokilaaksossa, Ruotsin puolella Suomen kielen puhuminen oli kiellettyä koulussa samaan aikaan?
Muistatko, että Iranissa kivitetään naisia aviorikoksesta 2000 -luvulla?


Lainaus
2) Suomesta lähti paljon väkeä elintasopakolaisina Australiaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin.

Täsmää, mutta sillä erotuksella, että lähtivät - huom, nyt tulee tärkeä kohta - TÖIHIN. Leveämmän leivän perässä, onneaan etsimään. Viime vuosisadan alkupuolella oli turhaa kysellä sosiaalihuoltoa (ainakaan Ameriikassa).

Lainaus
Moniko heistä on yhä maailmalla? Pitäisikö Ruotsin palauttaa suomalaisensa Suomeen, koska Suomi on turvallinen maa ja matka on lyhyt?

Abu, nyt virta päälle. Eihän Ibrahimiakaan palauteta, kun se on tullu tänne, painaa duunia kuin pieni eläin ja hommaa kansalaisuuden.

Lainaus
3) Joka neljännessä suomalaisperheessä nainen on väkivallan uhri. Kun tätä selitetään somalinaisille, pitääkö syyksi kertoa

a) kristinusko vai

b) suomalainen kulttuuri?

Joissain Lähi-Idän ja Afrikan maissa lapsiavioliitot ovat sallittuja. Kun 13-vuotias lapsivaimo köyritään hengiltä Jemenissä ja asiaa selitetään, pitääkö syyksi kertoa ( http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010040811436144_ul.shtml )

a) Islam vai

b) Paikallinen kulttuuri?

Lainaus
4) Jos suomalainen mies tappaa entisen puolisonsa ja mahdollisesti lapsensa, koska tuntee vihaa ja häpeää jätetyksi tulemisesta, onko kyse kunniamurhasta?

Tuliko se Abu-Hannalle jokun asteisena yllätyksenä, että suomalaisista löytyy paskasakkia? Vai puhutaanko siitä kenties liian vähän? Säännöllisin väliajoin ilmestyy lehtijuttuja, joissa valistetaan, että suomalaisesta perheväkivallasta (varsinkin miehen harjoittamasta) puhutaan liian vähän. Siitä huolimatta ei mene viikkoa, ettei joku "asiantuntija" aina muistuta kaikkia suomalaisen miehen väkivaltaisuudesta, takapajuisuudesta, sovinismista, rasistisuudesta jne jne...
On se ny yks perkele, kun sitä itkua ja parkua saa koko ajan kuunnella (valkoisen junttipunaniskasovinistiverkkorasssistin primitiivinen viharyhmäreaktio).

Lainaus
5) Tiesitkö, että alunperin ihminen on lähtöisin Afrikasta, nykyisen Somalian seudulta?

Tiesitkö, että Tsingis Khan ja Che Guevara oli simpuran kovia jätkiä ja maito on alunperin lehmän tissistä? Miten IHMEESSÄ tämä kysymys liittyy mihinkään?


Ja tietenkin julkishallinnossa on ihan liian vähän etnistä värinää ja aitoa monikulttuurisuutta.
Abu-Hanna:

Lainaus
Abu-Hannan mielestä siirtolaiset pitäisi nyt vain tunkea kaikkialle sinne, missä heitä ei ole. Valtion ja kuntien virkamiehiksi, opettajiksi ja muiksi vaikuttajiksi. Vaikka erillisillä kiintiöllä, aivan kuten naiset ja ruotsinkieliset. Myös pätevyysvaatimuksia joihinkin tehtäviin on syytä muuttaa, niin, että esimerkiksi epätäydellinen kielitaito ei olisi siirtolaiselle etenemisen este.

Kuulitteko vähemmistöt! Nyt kaikki joukolla vaikkapa valtiolle.fi -sivustolle sitä omaa onnea etsimään! Meillä oli tässä männäviikolla työhaastatteluja useampaankin virkaan. Jostain kumman syystä siirtolaiset, naiset ja ruotsinkieliset loistivat poissaolollaan. Edes hakupapereiden joukosta ei näitä löytynyt. Miksi näin? Sen ymmärtää, jos he eivät ole Suomen kansalaisia (kelpoisuuksissa valtion virkaan on tässä pieni rajoitus), mutta missä etniset, jotka ovat kansalaisiamme? Oli vaan niitä ankeita juoppopunaniskarasistisovinisteja.
  
[sarkasmi]
Joten arvoisa vähemmistön edustaja: Ole SINÄ yhtä edistyksellinen kuin Abu-Hanna ja osallistu umpimielisen valtionhallinnon tuulettamisprojektiin tuomalla huippuosaamisesi, innovatiivisuutesi ja monikulturelli eksotiikkasi yhteisen valtiomme palvelukseen!.
[/sarkasmi]

Tiedoksesi Abu-Hanna: Neuvostoliitossa jaettiin töitä tavalliselle kansalle vähän vastaavalla tavalla. Tungetaan kirvesmies väkisin maalarin hommiin. Pitäiskö täälläkin laittaa automekaanikko-Ahmed Afganistanista väkisin toimistosihteeriksi sosiaali- ja terveysministeriöön, että saadaan etnisen värinän kiintiö täytettyä. Paskat siitä, että Ahmed korjaa mielummin autoja. Ahmed saattaa jopa olla vähän kummissaan. Tai laitetaanko ekonomi-Fatima samasta syystä lentokonemekaanikoksi aliupseerin virkaan 21. Hävittäjälentolaivueeseen? Fatima ei välttämättä arvosta...

Minulle on herttisen samantekevää, vaikka työkaverini olisi turnipsin värinen. Mitä en halua on väkisin tehtävään ängetty, epäpätevä työntekijä tai ideologinen riidanhaastaja, joka keskittyy työn sijasta etsimään toisten eleistä, ilmeistä ja puheista piilomerkityksiä.


EDIT 11.4.2010, kko:

Miksi Abu-Hanna ei muuta Hollantiin tai Iso-Britanniaan, näihin Toimivan Monikultturisuuden kehtoihin? Miksi hän pysyy täällä ankean rasistisessa ja väkivaltaisessa yhteiskunnassa? Kantaako hän kenties etnisen vähemmistönaisen taakkaa?

« Viimeksi muokattu: 11.04.2010, 10:38:17 kirjoittanut kko »
"Saatana nehän tappaa siellä toisiaan keskellä kirkasta päivää. Ja vetää huumeita, ja toisiaan perseeseen!"
-Partanen

PYO

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 390
 • Liked: 2
 • Poliittisesti epäkorrekti
  • Epäkorrekti blogi
Lainaus
Suomi on jo monikulttuurinen maa.
Eli enää ei tarvita yhtään siirtolaista monikulttuurisuuden nimissä?

Lainaus
”Somalinaiset saavat keskimäärin 4,5 lasta. Viidentoista vuoden päästä Suomessa on 20 000 somalia vaikka maahan ei muuttaisi yhtään uutta somalia”, Abu-Hanna laskee.
Mitäs, jos tekisivät vähemmän lapsia? Suomessa kun tuo lapsikuolleisuus on aika alhainen, niin ei tarvita moista reserviä.

Lainaus
Toimivia malleja on Hollannissa ja Isossa-Britanniassa.
Hollannista en nyt niin tiedä, mutta ainakin Briteissä koko yhteiskunta on täysin erilainen kuin Suomessa. Lisäksi kannattaisi hieman katsoa maiden historiaa. Suomi on ollut koko aikansa melkoinen takapajula, kun taas Hollanti ja Britannia ovat harrastaneet kolonialismia ympäri maailmaa.

Lainaus
Vaikka erillisillä kiintiöllä, aivan kuten naiset ja ruotsinkieliset.
Naiskiintiöitä ei taida kylläkään olla missään, on vain sukupuolikiintiöt. Yleisesti ottaen kaikki kiintiöt ovat vain haitaksi systeemille ja kiintiöihmisten maineelle.

Lainaus
”Etnisyyden” määrittäminen voi olla vaikeaa, mutta kyllä sen voi tehdä.”
Voiko sen tehdä myös rikostilastojen yhteydessä?

Lainaus
noin viidennes somalipojista lopettaa koulunkäynnin peruskoulun jälkeen.
Heillä on siihen oikeus. Se, että palkataan vähemmän päteviä opettajia, jotka kuuluvat edellämainittuun etniseen ryhmään on täysin mielipuolista.

En yhtään ihmettele, ettei moiselle 'ajattelijalle' löydy toimittajan työtä.
Rakentavat ehdotukset 1,2,3,4

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
En yhtään ihmettele, ettei moiselle 'ajattelijalle' löydy toimittajan työtä.

Minä taas ilahtuisin jos joku osaisi kertoa, miksi Abu-Hanna lähti Ylen ajankohtaistoimituksesta. Ei se ainakaan toimituksen tasosta voinut johtua, koska ei tässä maassa tehdä parempaa journalismia missään. Jos sieltä haluaa vielä edetä urallaan on lähdettävä ulkomaille.

Veikkaanpa, että Abu-Hanna pääsi sinne kiintiömamuna ja joutui lähtemään kun ei oppinutkaan talon tavoille eli tekemään journalismia ja pitämään mielipiteet omana tietonaan.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Lainaus käyttäjältä: Umpah-pah Apu-raha
3) Joka neljännessä suomalaisperheessä nainen on väkivallan uhri.

Umpahpah taitaa nyt viitata tutkimukseen, jossa mm. härskit vitsit jotakuinkin rinnatsttiin pahoinpitelyyn?

http://henrylaasanen.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/10/kuinka-vakivallan-naisuhrien-maara-maksimoidaan/
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 771
 • Liked: 24870
Vs: 2010-04-01 Talouselämä: Siirtolaiskiintiöt käyttöön!
« Vastaus #98 : 11.04.2010, 18:10:29 »
"Innovaatio on automaattista, kun ympäristö on moninainen"

Akuliina
Palestiina

Picasso ei tänä päivänä pärjäisi.

Lukutaidoton maahanmuuttaja luo meille uuden Nokian jos hänelle annetaan siihen mahdollisuus, tai ehkä Soneran, mutta jotain isoa kuitenkin.

Joo. Veronmaksajat ostavat lopulta ilmaa isolla rahalla. ;)
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 771
 • Liked: 24870
Vs: 2010-04-01 Talouselämä: Siirtolaiskiintiöt käyttöön!
« Vastaus #99 : 11.04.2010, 18:11:37 »
"Innovaatio on automaattista, kun ympäristö on moninainen"

Akuliina
Palestiina

Picasso ei tänä päivänä pärjäisi.

Lukutaidoton maahanmuuttaja luo meille uuden Nokian jos hänelle annetaan siihen mahdollisuus, tai ehkä Soneran, mutta jotain isoa kuitenkin.

Niin, lukutaidottomalla voi olla joku muu "aisti" ylikehittynyt, vaikkapa juuri pisnesvainu.
  -nimimerkki lukutaidollinen ei näe kirjaa kirjaimilta

Mikäs vainu on kehittynyt puistikon suhistajilla?  :roll:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Paavi

 • Vieras
2010-04-16 TiVi "Siirtolaiskiintiöt käyttöön työpaikoilla"
« Vastaus #100 : 16.04.2010, 07:54:24 »
"Siirtolaiskiintiöt käyttöön työpaikoilla"

”Suomi on siirtolaiselle villi länsi”, sanoo Umayya Abu-Hanna. 49-vuotias Israelissa syntynyt palestiinalainen Abu-Hanna on ollut suomalainen jo 30 vuotta.

”Keskustelu maahanmuutosta on alkeellista ja väkivaltaista – ihan kuin jos lehtien palstoilla keskusteltaisiin siitä, että tykkäätkö naisista vai et”, Abu-Hanna sanoo.

Hänen mielestään monet suomalaiset ajattelevat, että isoin ongelma ovat rasistisia solvauksia kaduilla tai netissä huutelevat hölmöt ja äärioikeistolaiset. Eivät ole. Pahempi ongelma on liberaalien, akateemisesti koulutettujen suomalaisten ajatusmaailma. Keski- ja yläluokka pitävät tiukasti kiinni omista asemistaan.

”Ne eivät halua jakaa rahaa ja valtaa. Mutta mitä siirtolainen tekee tykkäämisellä, jos hän ei saa töitä?”

Abu-Hannan mielestä monet julkiset yhteisöt ja prosessit syrjivät järjestelmällisesti muualta muuttaneita. On kyse institutionaalisesta rasismista.

Umayya Abu-Hanna

*49-vuotias kirjailija ja toimittaja

*työskentelee Valtion taidemuseossa monikulttuurisuus­asiantuntijana

*muuttanut Suomeen 30 vuotta sitten

”Suomessa naiset ovat omineet tasa-arvon käsitteen. Yhteiskuntaan ei sisälly ajatusta etnisyydestä ja etnisestä oikeudenmukaisuudesta.”

Abu-Hannan mielestä suomalaiset eivät ymmärrä, minkälaisessa maailmassa he elävät. On turha miettiä, pitäisikö Suomen olla monikulttuurinen maa.

Suomi on jo monikulttuurinen maa. On, vaikka tänne ei tulisi enää ainuttakaan filippiiniläistä hoitajaa tai nigerialaista insinööriä.

”Somalinaiset saavat keskimäärin 4,5 lasta. Viidentoista vuoden päästä Suomessa on 20 000 somalia vaikka maahan ei muuttaisi yhtään uutta somalia”, Abu-Hanna laskee.

Ja uusiakin siirtolaisia tulee, varmasti ja pian. Muuta vaihtoehtoa ei ole, kun vanhojen hoidettavien määrä kasvaa.

"Nyt pitäisi miettiä, millainen on paras Suomi 50 vuoden päästä."
Ennusteiden mukaan vuonna 2025 Helsingin väestöstä noin neljännes on siirtolaisia tai heidän jälkeläisiään.

”Miksi media ei katso näitä lukuja? Siirtolaisuudesta puhutaan vain tunnetasolla. Kyse on siitä, että suomalaisuus pitää hahmottaa eri tavalla kuin ennen”, Abu-Hanna sanoo.

”Monikulttuurisuus ei ole mikään lelu. Se on samanlainen asia kuin demokratia. Yhtä vaikea, mutta sen on pakko toteutua.”

”Nyt pitäisi miettiä, millainen on paras Suomi 50 vuoden päästä, ja siirtolaisten suomalaisina pitäisi olla mukana vaikuttamassa”, Abu-Hanna sanoo.

Suomalaiset yrittävät turhaan kehittää täysin omia malleja siihen, miten monikulttuurisuus on osa yhteiskuntaa.

”Toimivia malleja on Hollannissa ja Isossa-Britanniassa. Kaikkea ei tietenkään tarvitse kopioida, mutta perusajatukset näissä maissa ovat hyviä.”

Suomessa kasvaneet korkeakoulutuksen hankkineet siirtolaiset lähtevät usein juuri näihin maihin. Koulutettu voi valita. ”Näissäkin maissa esiintyy rasismia, mutta yhteiskunta ja sen mekanismit hyväksyvät siirtolaisen tasavertaisena”, Abu-Hanna sanoo.

Ajattele tätä

”Suomalaiset eivät ymmärrä olevansa arrogantteja”, sanoo Umayya Abu-Hanna .

”Moni suomalainen pitää itseään ja Suomea erinomaisena, mutta korostaa samalla omaa vaatimattomuuttaan. Tämä vaatimattomuus on bullshittiä.”

Abu-Hanna haluaa ravistella suomalaisia viidellä kysymyksellä:

1) Muistatko, että saamenkielen puhuminen oli kiellettyä suomalaiskouluissa vielä 1960-luvulla?

2) Suomesta lähti paljon väkeä elintasopakolaisina Australiaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin.

Moniko heistä on yhä maailmalla? Pitäisikö Ruotsin palauttaa suomalaisensa Suomeen, koska Suomi on turvallinen maa ja matka on lyhyt?

3) Joka neljännessä suomalaisperheessä nainen on väkivallan uhri. Kun tätä selitetään somalinaisille, pitääkö syyksi kertoa

a) kristinusko vai

b) suomalainen kulttuuri?

4) Jos suomalainen mies tappaa entisen puolisonsa ja mahdollisesti lapsensa, koska tuntee vihaa ja häpeää jätetyksi tulemisesta, onko kyse kunniamurhasta?

5) Tiesitkö, että alunperin ihminen on lähtöisin Afrikasta, nykyisen Somalian seudulta?

”Suomalaiselle maahanmuuttaja on polyesterpukuun pukeutunut tanssija tai afrikkalainen mies, joka tekee lapsen isokokoisen suomalaisnaisen kanssa ja häipyy.”

Abu-Hannan mielestä siirtolaiset pitäisi nyt vain tunkea kaikkialle sinne, missä heitä ei ole. Valtion ja kuntien virkamiehiksi, opettajiksi ja muiksi vaikuttajiksi. Vaikka erillisillä kiintiöllä, aivan kuten naiset ja ruotsinkieliset. Myös pätevyysvaatimuksia joihinkin tehtäviin on syytä muuttaa, niin, että esimerkiksi epätäydellinen kielitaito ei olisi siirtolaiselle etenemisen este.

”Käsitys demokratiasta pitää laajentaa etnisyyteen.”

Abu-Hannan mielestä rekrytoinnissa pitäisi voida kysyä ihmisen etnistä taustaa ja näin korjata siirtolaisten aliedustusta.

”Tämä on Suomessa tabu. ”Etnisyyden” määrittäminen voi olla vaikeaa, mutta kyllä sen voi tehdä.”

Abu-Hanna itse ei ole viime vuosina löytänyt työtä toimittajana, ammatissa johon hän on kouluttautunut. Hän toimii Valtion taidemuseon monikulttuurisuusasiantuntijana.

”Olen kehittänyt itselleni ulkopuolisuudesta ja kerjäläisyydestä työn”, Abu- Hanna sanoo.

Myös yhteiskunta hyötyisi siirtolaisten aseman vahvistumisesta aivan kuten se on hyötynyt naisten noususta.

”Vihaan innovaatio-sanaa, mutta innovaatio on automaattista, kun ympäristö on moninainen.”

Näkymättömin ryhmä Suomessa ovat somalit. Yhteisön asiantuntemukselle olisi kuitenkin kipeä kysyntä esimerkiksi koulumaailmassa, sillä noin viidennes somalipojista lopettaa koulunkäynnin peruskoulun jälkeen.

Suomalaiset saattavat joutua katumaan myös sitä, että eristävät maan suuren venäläisväestön omiin nurkkiinsa.

”Jos tämä jatkuu, voi käydä niin, että venäläisyhteisö hankkii rahoituksensa Pietarista tai Moskovasta. Siinä vaiheessa Venäjän politiikka tulee mukaan kuvaan.”

”Unohtakaa ensimmäinen siirtolaissukupolvi, me olemme jo katkeroituneet. Mutta seuraavaan sukupolveen pitäisi panostaa, pian”, Abu-Hanna sanoo. ”Toivottavasti ilmapiiri Suomessa muuttuu. Nyt se on pelottava.”

Artikkeli on julkaistu aiemmin Talouselämässä.


http://www.tietoviikko.fi/tividuunit/article394687.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-16042010

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Apu-rahan aggressiiviset vuodatukset rupeavat olemaan peräkammarimatskua. Höpöliinan seuraksi vaan.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Uljanov

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 300
 • Liked: 16
 • Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä
Apu-rahan aggressiiviset vuodatukset rupeavat olemaan peräkammarimatskua. Höpöliinan seuraksi vaan.

Mietin että mitä ihmettä tällaiseen vastaisi, mutta tässähän se tulikin. Abu-Hannan avautuminen alkaa olla niin korkeista ulottuvuuksista, että siihen on tähän todellisuuteen juurtuneen vaikea vastata. Tällaiset kirjoitukset mustamaalaavat liberaalisti maahanmuuttoon suhtautuvia.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 647
 • Liked: 40913
 • The Buddha of Kerava
Avustava Hanna on ihan oikeassa; tarvitsemme kiintiöt ihan kaikille ihmisille! Miksi vain pakolaisille halutaan kiintiöt? Nehän pitää olla myös lääppijöille, kusipäille, kleptomaaneille, tyhmille, erotomaaneille, juopoille, petomaaneille, rumille, perseilijöille, laiskoille, pikkuhitlereille ja niille, jotka eivät loukkaannu Fingerpori-sarjakuvan lukemisesta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Petro Pacpipo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 63
 • Liked: 0
Lainaus käyttäjältä: Umayya Abu-Hanna
”Monikulttuurisuus ei ole mikään lelu. Se on samanlainen asia kuin demokratia. Yhtä vaikea, mutta sen on pakko toteutua.”

”Käsitys demokratiasta pitää laajentaa etnisyyteen.”
Ymmärtääkö joku miten Uman puheet monikulttuurisuudesta ja etnisyydestä liittyvät demokratiaan? En osaa laajentaa omaa käsitystäni demokratiasta etnisyyteen. :( Uman aikaisempien möläytysten perusteella voisin arvata että hänellä on jokin henkilökohtainen hyötynäkökulma ja se saattaisi tässä olla taas vallantahto. Ehkä hän viittaa "enemmistön tyranniaan" ja ei koe kuuluvansa enemmistöön vaan määrittelee itsensä vähemmistön edustajaksi etnisin perustein. Uma voisi vaihteeksi ajatella itseänsä naisena ja mennä urallaan eteenpäin naiskiintiöissä.

Lainaus käyttäjältä: Umayya Abu-Hanna
”Vihaan innovaatio-sanaa, mutta innovaatio on automaattista, kun ympäristö on moninainen.”
If It Works, Don't Fix It!

Vera

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 493
 • Liked: 139
Siis hetkinen: tyyppi valitsee itselleen tv-toimittajan ammatin, ja sitten ihmettelee että ei ole aina helppoa löytää töitä? Tämähän aivan varmasti johtuu rasismista, koska kaikki suomalaiset heti pääsevät tv-toimittajiksi kunhan vain hakevat. :)

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 82
Siis hetkinen: tyyppi valitsee itselleen tv-toimittajan ammatin, ja sitten ihmettelee että ei ole aina helppoa löytää töitä? Tämähän aivan varmasti johtuu rasismista, koska kaikki suomalaiset heti pääsevät tv-toimittajiksi kunhan vain hakevat. :)

Ja vielä ei niin täydellisellä kielellä. Täytyypä tästä muuttaa Venäjälle, ja muutaman vuoden oleskelun jälkeä vaatia päästä pääkanaville lukemaan uutisia venäjäksi.

ibn ghul

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 635
 • Liked: 21
Lainaus
”Toimivia malleja on Hollannissa ja Isossa-Britanniassa. Kaikkea ei tietenkään tarvitse kopioida, mutta perusajatukset näissä maissa ovat hyviä.”

Millä perusteella näiden maiden mallit ovat toimivia, ja niiden perusajatukset hyviä? Juuri kyseisissä maissahan islamistien nuoleminen ja tukirahojen järjetön lappaminen 'siirtolaisille' näyttävät vetävän koko yhteiskunnan perusperiaatteet vessasta alas.

Lainaus
Suomessa kasvaneet korkeakoulutuksen hankkineet siirtolaiset lähtevät usein juuri näihin maihin. Koulutettu voi valita. ”Näissäkin maissa esiintyy rasismia, mutta yhteiskunta ja sen mekanismit hyväksyvät siirtolaisen tasavertaisena”, Abu-Hanna sanoo.

Tämä siis on se toimivuus vai? No miten ne mekanismit eroavat, sen olisi voinut kertoa? Ja mitä seurauksia tästä on näiden maiden alkuperäisille asukkaille?
"Jos ihmisille sanoo, että heidän kultturinsa on perseestä, miten heidän voi olettaa äänestävän sellaisen väitteen esittäjää?" (John King: Human Punk, s 242)

rankka

 • Vieras
Toivottavasti Apu-Hanna saa laajasti palstatilaa.

Wan Aksel

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 0
Tähän ketjuun sopii episodi, joka kuvaa hyvin 1990-luvulla tiedotusoppia Tampereella opiskelleiden "journalistien" yleistä tietämystä. En halua yleistää, mutta olisin typerä jos en toisi asiaa esille...
 
Vuosi oli 1997, paikkana Tampereen yliopisto ja yhteiskuntatieteiden laitoksen luentosali. Luennon aihe käsitteli journalismia ja politiikkaa. Luennoitsijana toimi prof Matti Wiberg Turusta. Luennon yleisönä oli suuri joukko tiedotusopin pääaineopiskelijoita ja muutama aiheesta kiinnostunut, allekirjoittanut mukaanlukien.

Wiberg avasi luennon hieman provokatiivisesti, kysyen opiskelijoita:

- Kuinka moni teistä kannattaa kansanvaltaa?
Yksikään käsi ei noussut

Luennoitsija jatkoi:
-Kuinka moni teistä kannattaa demokratiaa?
Hiljaisuus ja muutama käsi nousi ilmaan...

-Hyvä, tiedän mistä siis aloittaa, jatkoi Wiberg.

Huomattakoon, että tästä tiedotus-opiskelijoiden porukasta tänä päivänä valtaosa toimii toimitustehtävissä valtakunnan päämedioissa.

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5264
Avustava Hanna on ihan oikeassa; tarvitsemme kiintiöt ihan kaikille ihmisille! Miksi vain pakolaisille halutaan kiintiöt? Nehän pitää olla myös lääppijöille, kusipäille, kleptomaaneille, tyhmille, erotomaaneille, juopoille, petomaaneille, rumille, perseilijöille, laiskoille, pikkuhitlereille ja niille, jotka eivät loukkaannu Fingerpori-sarjakuvan lukemisesta.

Juuri näin, kiintiöitä kaikelle kansalle.
Esim.insinöörin työpaikkaa hakisessa insinööri olisi heikoilla jos ei sopisi mihinkään kiintiöön, saati sitten että joku muu kuin insinööri sopisi täyttämään useankin kiintiön osalta vaatimuksia.

Mitä tulee Fingerporiin....Kele että repesin päivällä kahvilassa kun sen luin.
"Sotalapsi"junan vaunun ikkunasta vanhus kyselee että milloin tämä juna oikein lähtee...ja konduktööri vastaa että "VR pahoittelee"  ;D
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Suomitalon renki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 933
 • Liked: 136
Avustava Hanna on ihan oikeassa; tarvitsemme kiintiöt ihan kaikille ihmisille! Miksi vain pakolaisille halutaan kiintiöt? Nehän pitää olla myös lääppijöille, kusipäille, kleptomaaneille, tyhmille, erotomaaneille, juopoille, petomaaneille, rumille, perseilijöille, laiskoille, pikkuhitlereille ja niille, jotka eivät loukkaannu Fingerpori-sarjakuvan lukemisesta.

Juuri näin, kiintiöitä kaikelle kansalle.
Esim.insinöörin työpaikkaa hakisessa insinööri olisi heikoilla jos ei sopisi mihinkään kiintiöön, saati sitten että joku muu kuin insinööri sopisi täyttämään useankin kiintiön osalta vaatimuksia.

Mitä tulee Fingerporiin....Kele että repesin päivällä kahvilassa kun sen luin.
"Sotalapsi"junan vaunun ikkunasta vanhus kyselee että milloin tämä juna oikein lähtee...ja konduktööri vastaa että "VR pahoittelee"  ;D


Ja ehdottomasti perunanenät mukaan kiintiöön!! ;D
Mä tarttisin kamelikorjaamoon pari insinööriä.

xoxox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 622
 • Liked: 1
 • FT
Vs: 2010-04-01 Talouselämä: Siirtolaiskiintiöt käyttöön!
« Vastaus #112 : 21.04.2010, 02:25:16 »
Lainaus
"Monikulttuuri ei ole mikään lelu. Se on samanlainen asia kuin demokratia. Yhtä vaikea, mutta sen on pakko toteutua"..."Käsitys demokratiasta pitää laajentaa etnisyyteen"..."Innovaatio on automaattista, kun ympäristö on moninainen"
...Siis mitä helvettiä nää lauseet merkitsee?

Hän tarkoittaa sanoa, että demokratia on yhtä paha syöpä kuin monikulttuuri. Mutta kun demokratia uudelleenmääritellään monikulttuuriksi, tuloksena on vielä pahempi syöpä. Ja syöpä leviää parhaiten, kun ympäristö on liian hajanainen leviämistä estämään.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 474
 • Liked: 15087
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: 2010-04-01 Talouselämä: Siirtolaiskiintiöt käyttöön!
« Vastaus #113 : 21.04.2010, 10:16:16 »
Lainaus
"Monikulttuuri ei ole mikään lelu. Se on samanlainen asia kuin demokratia. Yhtä vaikea, mutta sen on pakko toteutua"..."Käsitys demokratiasta pitää laajentaa etnisyyteen"..."Innovaatio on automaattista, kun ympäristö on moninainen"

...Siis mitä helvettiä nää lauseet merkitsee?

Lainaan Abu-Hannan marraskuun puhetta.

http://hommaforum.org/index.php/topic,16604.msg257721.html#msg257721

Lainaus
Eli me joudumme tekemään ihan oikeita päätöksiä siitä, ja aika kipeitäkin. Ja siitähän moni nainen tulee hyppimään pitkin seiniä, että apua, nyt kuka tahansa, jolla ei ole edes -- et sä et ole opiskellu koko ikääs, ja valmistautunut siihen, että tämä on sun ala. Sulla on kaikki työvälineet, ja yhtäkkiä tulee joku -- Ivory Coastista, ja sanoo että  hyvää päivää, nyt et saa tätä työpaikkaa, minä saan sitä. Eli kyllä se oikeasti on -- vaikeasta asiasta, yhtä vaikeasta kuin demokratiasta. Se on vallan uudelleenneuvottelemista, kaikkien kanssa. Siihen kuuluu konflikti. Mutta vaikka me tiedämme, että koko maapallosta ei löydy yhtäkään meidän mielestä täydellisesti toimivaa demokratiaa - löytyykö? - me nauramme italialaisille. Amerikkalaiset ja britit, jotka ovat tappaneet kohta niin monta miljoonaa ihmistä demokratian nimessä --  Siis ei ole olemassa sellaista loistavaa demokratiaa, on turhaa sitten sanoa, että monikulttuurinen yhteiskunta on epäonnistunut käsitys syntyessään. Se on yhtä hankala käsitys kuin demokraattinen yhteiskunta, ei se sen kummempaa.

Eli Abu-Hanna muistuttaa tässä demokratiaan siirtymisestä. Joku menetti etuoikeuksiaan, kun siirryttiin demokratiaan.

Nyt pitää kantaväestön menettää väitetyt etuoikeutensa, että Abu-Hanna olisi tyytyväinen. Kiintiötä, positiivista syrjintää, kantaväestön rekrytoinnin rajoittamista jne. Being white cost me a job - et saa Umayyalta sympatiaa.

Ja Umayya sitten ei pelkää konfliktia tässä uudelleenjaossa. Ne rasistiset hierarkiat, jotka Umayya suomalaisessa yhteiskunnassa näkee, on säilytettävä, mutta kantaväestö on vain vaihdettava edunsaajista uhreiksi.
 
Lainaus
Hierarkia on olemassa. Ja vaikka [???] on rasistinen, jos haluat korjata sitä hierarkiaa, sä joudut ottamaan sen saman sabluunan.

Lainaus
niin me otamme se sama sabluuna, jolle syrjintä perustuu, ja yritämme sitä korjata.

(boldaukset omiani)
« Viimeksi muokattu: 21.04.2010, 10:27:22 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 071
 • Liked: 132025
Lainaus
Kehitys ei tarkoita että kaikki eläisivät kuten länsimaalaiset

–Jos Euroopan ytimestä Brysselistä pyyhittäisiin pois kaikki rakennukset, jotka on rakennettu Kongosta saadulla rahalla ja orjatyöllä, niin mitä jäisi koko kaupungista jäljelle?

Umayya Abu-Hannan mukaan jokaisessa kulttuurissa on sokeat pisteensä, joiden avulla ylläpidetään illuusiota oman kulttuurin paremmuudesta.


Kirjailija, toimittaja ja Valtion taidemuseon monikulttuuriasiantuntija Umayya Abu-Hanna on tunnettu terävistä mielipiteistään. Nyt hän kertoo tyylilleen uskollisena Suomen rahoittamasta Betlehemin kulttuurikeskuksen laajennustyöstä.

– Suomalaisille ei kelvannut yksikään paikallinen arkkitehti. Niinpä Betlehemiin vietiin suomalaista arkkitehtuuria. Minun silmissäni kulttuurikeskus näyttää hirveältä lähes ikkunattomalta klöntiltä, jossa kaikki tuoleja ja Abloyn lukkoja myöten on suomalaista. Ajattelimme tietävämme minkänäköinen Betlehemin kulttuurikeskuksen pitää olla, emmekä kuunnelleet paikallisia. Mitäköhän sitten tapahtuu, kun vaikka Abloyn lukko hajoaa, Abu-Hanna kysyy ja onnistuu nostamaan kärjistysten kautta (ulkoministeriön mukaan arkkitehti Juha Leiviskän valitsi suomalais-palestiinalainen tuomaristo) esille useita tärkeitä kysymyksiä. Kuten sen, kuinka hyvin kumppanuus- ja omistajuusajattelu toteutuvat kehitysyhteistyössä ja mitkä arvot määrittävät kehitysyhteistyön tavoitteita ja keinoja.

– Osa kehitysyhteistyön arvoista, vaikkapa solidaarisuus, on yleisinhimillisiä, osa kvasi-uskonnollisia, kuten heikompien auttaminen. Solidaarisuus on tasavertaisempi lähtökohta, siihen ei liity ajatusta, että osaamme asiat muita paremmin, Abu-Hanna sanoo ja muistuttaa, että termi "kehitys" itsessään on moniselitteinen.

– Yleensä kehityksellä tarkoitetaan että kaikki eläisivät kuten länsimaalaiset. Mielestäni kehitys on kuitenkin sitä, että ihmiset voivat elää ihmisarvoista elämää ilman sotia, pakolaisuutta, nälänhätää ja kuivuutta. Ihmisarvoista elämää on monenlaista, se ei automaattisesti tarkoita länsimaista tapaa elää tai sitä, että kaikilla olisi esimerkiksi tietynlaista teknologiaa, Abu-Hanna sanoo ja kertoo joku aika sitten katsoneensa ystävänsä kanssa dokumenttia viidakossa elävästä heimosta. Siinä missä Abu-Hanna ihaili heimon jäsenten tyytyväisyyttä elämäänsä, kauhisteli ystävä heimon elinoloja. Vaikka Abu-Hanna ei läntistä elämäntapaa halua tyrkyttää, uskoo hän kuitenkin, että globalisaation myötä yhä useammat haluavat elää länsimaalaisittain, eikä oikeutta siihen hänen mielestään voi keneltään kieltääkään.

Kehitysyhteistyön arvoja pohdittaessa tulee väistämättä mieleen onko länsimailla suoranainen historiallinen velvoite tukea kehitysmaita, juontavathan useiden esimerkiksi Afrikan ja Lähi-idän ongelmien juuret siirtomaavaltapolitiikkaan. Ja vaikkei esimerkiksi Suomella ole siirtomaaisännyyden taakkaa harteillaan ovat länsimaat kokonaisuudessaan hyötyneet kolonialismin avulla saavutetusta valta-asemasta.

– Jos esimerkiksi Euroopan ytimestä Brysselistä pyyhittäisiin pois kaikki rakennukset, jotka on rakennettu Kongosta saadulla rahalla ja orjatyöllä, niin mitä jäisi koko kaupungista jäljelle? Mitä jäisi jäljelle Lontoosta ja koko Euroopasta, Abu-Hanna pohtii. Hän ei kuitenkaan koe, että kolonialismin historiallinen taakka on tai pitäisi olla korjattavissa kehitysyhteistyöllä. Tarvitaan asennemuutosta.

– Eurooppa ja muut länsimaat eivät ole suhtautunut muuhun maailmaan tasavertaisesti ja tämän taakan voi purkaa ainoastaan uudella tasavertaisuuteen, kuunteluun ja yhteistyöhön perustuvalla lähestymistavalla, Abu-Hanna sanoo. Korjaamista olisi hänen mielestään esimerkiksi kauppapolitiikassa, jossa länsimaiden tarpeet menevät edelleen kehitysmaiden edelle.

Uskolla oman kulttuurin, uskonnon ja rodun ylemmyyteen on puolustettu niin kolonialismia kuin lähetystyötä, josta myös kehitysyhteistyö on saanut alkunsa. Rudyard Kipling kuvasi vuonna 1899 kirjoittamassaan "Valkoisen miehen taakka" runossa kaukaisten kansojen alistamista ja riistoa eurooppalaisten sivistystehtävänä. Abu-Hannan mukaan jokaisessa kulttuurissa on sokeat pisteensä, joiden avulla ylläpidetään illuusiota oman kulttuurin paremmuudesta. Näiden sokeiden pisteiden ja ennakkoluulojen tunnistaminen on tärkeätä erityisesti kehitysyhteistyöstä, maahanmuuttopolitiikasta ja ihmisoikeuksista puhuttaessa. esimerkkinä hän mainitsee ranskalaisten muutaman vuoden takaisen moniavioisuuskeskustelun.

– Samanaikaisesti kun halveksuttiin sitä, että Ranskaan tulleella Muhammad-nimisellä siirtolaisella on useita vaimoja, ihailtiin ranskalaisen kulttuurin hienostuneisuutta, jonka ansiosta vuosikymmeniin ei inahdettu sanallakaan presidentti Mitterrandin kahdesta perheestä. Arvostan itsekin yksiavioisuutta, mutta emme saa olla sokeita oman kulttuurimme ilmiöille samalla kun arvostelemme muita, Abu-Hanna sanoo.

Jos Umayya Abu-Hanna saisi päättää, olisi kehitysyhteistyön keskiössä demokratian ja koulutuksen tukeminen. Demokratia on myös Abu-Hannan ratkaisu Israel-Palestiina-konfliktiin.

– Demokratiassa ei tunnisteta etnistä elitismiä, – ei ole merkitystä oletko juutalainen, palestiinalainen, kristitty tai muslimi. Israelin ja Palestiinan alueelle pitäisi luoda yksi demokraattinen valtio. Lähitulevaisuudessa Abu-Hanna ei kuitenkaan usko rauhaan Lähi-idässä, sillä palestiinalaisten poliittinen johto on hänen mukaansa liian korruptoitunutta, ja Israel tulee saamaan Barack Obamankin kaudella miljardeja dollareita konfliktin ylläpitämiseen. Ja vaikka demokratia onkin Abu-Hannan intohimo, ei hän kannata sen edistämistä avun ehdollistamisella.

– Kehitysapua ei pidä lopettaa, vaikka poliittiset johtajat olisivat huonoja ja korruptoituneita, sillä avun lopettamisesta kärsivät eniten tavalliset ihmiset. Riippumatta siitä ketkä ovat vallassa, pitää aina pyrkiä ylläpitämään koulutus, joka on tehokkain tapa vahvistaa demokratiaa sekä taata veden ja ruoan saanti.

Mutta palataan vielä Betlehemin kulttuurikeskukseen. Vaikka suomalaisten rahoittama lisärakennus onkin Abu-Hannan mielestä ‘hirveä lähes ikkunaton klöntti’ on tämänhetkinen kehitysyhteistyö hänen mielestään hyvällä pohjalla.

– On hyvä, että kehitysyhteistyöstä, sen tavoitteista ja keinoista käydään kriittistä keskustelua. Emme voi lopettaa kehitysmaiden tukemista toteamalla, että okei emme tee mitään koska se on kulttuuri-imperialismia. Pitää vaan avata korvat ja kuunnella mitä paikalliset sanovat ja oppia, Umayya Abu-Hanna sanoo.

– Emme voi ajatella, että autamme, koska meillä on kivoja arvoja ja koska olemme hyväsydämisiä ihmisiä. Ei kehitysyhteistyö ole hyväntekeväisyyttä vaan meidän on pakko toimia köyhyyden vähentämiseksi. Nykymaailmassa kaikki riippuu kaikesta ja omakin hyvinvointimme on riippuvainen globaalista hyvinvoinnista.

Suomenpalestiinalainen vaikuttaja

Palestiinalaissyntyinen Umayya Abu-Hanna muutti Suomeen vuonna 1981 israelista, jonne hänen kristityistä suvuista tulevat, ateistiset arabivanhempansa jäivät asumaan Israelin perustamisen jälkeen. Toimittajana ja kirjailijana tunnetuksi tullut Abu-Hanna työskentelee nykyisin Valtion taidemuseon monikulttuuriasiantuntijana. Abu-Hanna on ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa Vihreiden edustajana ja oli vuoden 2004 europarlamenttivaaleissa vihreiden neljänneksi suosituin ehdokas lähes 13 000 äänellä. Hän on kirjoittanut kaksi muistelmateosta Sinut (2007) ja Nurinkurin (2003) ja hänelle on myönnetty Kansanvalistusseuran-, Vuoden Kristiina-, opetusministeriön Suomi- ja Bonnierin journalistipalkinnot. Suomenpalestiinalaiseksi itseään kutsuva Umayya Abu-Hanna on Suomen ja Israelin kansalainen ja hänellä on Etelä-Afrikasta adoptoitu tytär.

Anni Haataja
MaailmanKuva 4 (Plan Suomi, 3/2009) (pdf)
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 781
 • Liked: 1010
 • Etnitön
Jäätävää. Koska Ranskan muinainen presidentti, on meidän hyväksyttävä moniavioisuus ja lapsiavioliitot ja oikeastaan kaikki mitä ihana islam tuo tullessaan. Koska kolonialismi ja orjien hiki, tulee kaikki kolonialismin aikana ja sen jälkeen rakennetut rakennukset purkaa. Koska afrikkalaisten tribaaliheimojen lähimmäisenrakkaus, ei kehitys tarkoita länsimaistumista vaan monikultturoitumista. Uskokaa jo, ei me olla sen parempia.
"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5264
"Mitäköhän sitten tapahtuu, kun vaikka Abloyn lukko hajoaa, Abu-Hanna kysyy"

Uutta ei luonnollisesti tilata,puhumattakaan että semmoinen olisi ylimääräinen varastossa, vaan huudetaan allahia apuun, syytetään siionismia ja ammutaan kostoksi parit raketit umpimähkään....ei siinä sen ihmeempiä tapahdu.

Aika jännä nähdä että miten Abu-Hannan sanomat monikultin ihanuudesta löyvät toisiaan korville, Suomi tarvitsee monikulttia mutta lähi-itä ei, ei edes suomalaisen arkitehtuurin kautta joka siis on Hannan mielestä perseestä.

Se mikä minua ihmetyttää on että onko tosiaan niin että Suomessa on ihmisiä jotka ottavat tämän Abu-Hannan jutut todesta vai onko kyse jonkinlaisesta haastavan lemmikin pidosta ???
(Tyyliin "Hitto sentään kun en kerinnyt tänään ajoissa ruokkimaan mokua niin se kerkisi järsimään pöydän jalkaa")
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 071
 • Liked: 132025
Se mikä minua ihmetyttää on että onko tosiaan niin että Suomessa on ihmisiä jotka ottavat tämän Abu-Hannan jutut todesta vai onko kyse jonkinlaisesta haastavan lemmikin pidosta ???

13 000 ääntä eurovaaleissa ja vihreiden neljäs sija on kova saavutus. Umayya Abu-Hanna on tuhansille suomalaisille auktoriteetti monikulttuurin suhteen.

Aki Kaurismäen mukaan ongelmallista ydinvoimaa ei tarvita, kunhan kauppakeskuksista sammutetaan sunnuntaisin valot. Abu-Hannan mukaan ongelmallista yksilöiden tasa-arvoa ei tarvita, kunhan perustetaan joka paikkaan etnisten ryhmien kiintiöt. Molempien tapa ratkaista ongelmat vetoaa samoihin korkeasti koulutettuihin ihmisiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Lainaus
Mitäköhän sitten tapahtuu, kun vaikka Abloyn lukko hajoaa, Abu-Hanna kysyy ja onnistuu nostamaan kärjistysten kautta (ulkoministeriön mukaan arkkitehti Juha Leiviskän valitsi suomalais-palestiinalainen tuomaristo) esille useita tärkeitä kysymyksiä.

Ööö, Suomesta tuodaan uusi lukko. Mitä tapahtuu, kun Helsingissä hajoaa saksalainen moottorinohjausjärjestelmä? Entä kun Olkiluodossa hajoaa Yhdysvalloissa valmistettu pumppu? Tai kun Reposaaressa hajoaa etelä-korealainen tuulimyllyn laakerointi? Jesu Christi, juuri tämä on sitä globalisaatiota, ei se, että Abdi tulee Suomen rajalle sanomaan "asylum".

Lainaus
– Jos esimerkiksi Euroopan ytimestä Brysselistä pyyhittäisiin pois kaikki rakennukset, jotka on rakennettu Kongosta saadulla rahalla ja orjatyöllä, niin mitä jäisi koko kaupungista jäljelle? Mitä jäisi jäljelle Lontoosta ja koko Euroopasta, Abu-Hanna pohtii.

No, miten olisi 99+% rakennuskannasta, infrastruktuurista jne. Miten Abu-Hanna arvelee esim. Belgian nykyisen vuotuisen bkt:n vertautuvan määrässä Leopoldin Kongosta hankkimaan omaisuuteen?

Lainaus
Korjaamista olisi hänen mielestään esimerkiksi kauppapolitiikassa, jossa länsimaiden tarpeet menevät edelleen kehitysmaiden edelle.

Tiedä mistään tarpeiden hierarkiasta, mutta markkinakapitalismi on markkinakapitalismia ja kauppa on kauppaa. Kumma kyllä Kiina ja Intia tuntuvat kuitenkin pärjäävän eriomaisesti tälläkin saralla.

Lainaus
presidentti Mitterrandin kahdesta perheestä. Arvostan itsekin yksiavioisuutta, mutta emme saa olla sokeita oman kulttuurimme ilmiöille samalla kun arvostelemme muita, Abu-Hanna sanoo.

Eli Mitterand on siis aviossa kahden naisen kanssa samaan aikaan? Suuresti epäilen.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Tagit: