HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Demografisten arvioiden kritiikkiä

(1/18) > >>

intense:
Tätä "kansalaisten tietämättömyys"-argumenttia voitaisiin tarkastella suhteessa Lauri Rapelin väitöskirjaan, josssa tarkasteltiin eri puolueiden kannattajien poliittista tietämystä. Ratkaisuprosentit menivät seuraavasti:

RKP ........... 62,8
KOK .......... 59,4
VAS ........... 56,5
VIHR  ......... 55,2
KESK ......... 55,1
KD ............. 55,0
SDP ........... 54,6
PS ............. 50,8
Ei mikään .. 47,3
--------------------
Kaikki ........ 53,0

Nukkuvat, perussuomalaisten ja demareiden äänestäjät ovat tunnetusti nuivimpia, vaikka poliitinen tietotaso on heillä heikoin. Näihin kuuluu paljon porukkaa, jotka vastustavat maahanmuuttoa, koska eivät pidä neekereistä tai koska kuulivat naapurin Ranelta, että sossu maksaa Mersut somaleille. Hesarin keskusteluissa näkyy toistuvasti viestejä, joiden kirjottajat luulevat 90-luvulla alkaneen hyvinvointivaltion alasajon johtuvan ihan oikeasti maahanmuutosta.

Tämän tarkastelun ongelma on toki se, että kyky vastata yksinkertaisiin poliittista järjestelmää koskeviin kysyymyksiin ei välttämättä kerro siitä, kuinka paljon tuntee maahanmuuttoon littyviä ongelmia. Kuitenkin on mielestäni epätodennäköistä, että tunnepitoinen suhtautuminen maahanmuuttoon olisi erityisesti "mokuttajien" eikä lainkaan nuivien ominaisuus.

Kaikenkaikkiaan suhtautuminen maahanmuuttoon on pitkälti arvosidonnainen kysymys ja ne "tosiasiatkin", joiden pohjalta keskustelua käydään ovat usein kiistanalaisia. Halla-ahon Eurabia- ja islamisaatiomaalailut eivät ole "faktoja" vaan edustavat yhtä - varsin radikaalia ja jopa yksisilmäistä - näkökulmaa tulevaisuuteen, jonka arvioiminen on äärimmäisen vaikeaa.

Poitiers:
"Halla-ahon Eurabia- ja islamisaatiomaalailut eivät ole "faktoja" vaan edustavat yhtä - varsin radikaalia ja jopa yksisilmäistä - näkökulmaa tulevaisuuteen, jonka arvioiminen on äärimmäisen vaikeaa."

Tämä Euroopan islamisaatiokehitys ei ole mitään pelkkää "maalailua" tai "tulevaisuuden ennustamista", vaan aivan nykypäivää ja selkeästi tilastollisesti osoitettavissa. Euroopan islamilainen väestö kasvaa kaiken aikaa maahanmuuton ja korkean syntyvyyden myötä niin absoluuttisesti kuin suhteellisestikin. On aika vaikea löytää vakavasti otettavaa tutkijaa, joka olisi tästä eri mieltä.

hiltunen:

--- Lainaus käyttäjältä: Poitiers - 05.04.2010, 20:24:30 --- On aika vaikea löytää vakavasti otettavaa tutkijaa, joka olisi tästä eri mieltä.

--- Lainaus päättyy ---

Ja jos tutkija on eri mieltä, niin kyseessähän on vihervasemmistomokuttajastallari  suojatyöpaikassa?  :roll:

Samaahan toinen osapuoli ajattelee, epämiellyttävät tutkimuksethan ovat tehneet äärioikeistosiitolaisnatsit. Eihän niitä sitten tarvitse noteerata.

Poitiers:
"Ja jos tutkija on eri mieltä, niin kyseessähän on vihervasemmistomokuttajastallari  suojatyöpaikassa?"

En pidä yhdenkään tutkijan poliittista taustaa millään lailla kiinnostavana. Ainoastaan näiden tutkimustapojen ja niistä johdettujen tulosten oikeellisuus on merkittävää. Tämän nyt pitäisi olla aivan itsestään selvää.

intense:

--- Lainaus käyttäjältä: Poitiers - 05.04.2010, 20:24:30 ---"Halla-ahon Eurabia- ja islamisaatiomaalailut eivät ole "faktoja" vaan edustavat yhtä - varsin radikaalia ja jopa yksisilmäistä - näkökulmaa tulevaisuuteen, jonka arvioiminen on äärimmäisen vaikeaa."

Tämä Euroopan islamisaatiokehitys ei ole mitään pelkkää "maalailua" tai "tulevaisuuden ennustamista", vaan aivan nykypäivää ja selkeästi tilastollisesti osoitettavissa. Euroopan islamilainen väestö kasvaa kaiken aikaa maahanmuuton ja korkean syntyvyyden myötä niin absoluuttisesti kuin suhteellisestikin. On aika vaikea löytää vakavasti otettavaa tutkijaa, joka olisi tästä eri mieltä.

--- Lainaus päättyy ---

Muslimien osuuden voidaan olettaa kyllä lisääntyvän Euroopassa, mutta "lännen uppoamisen" ja muiden tuomionpäivän ennustuksien kanssa on vähän niin ja näin. Halla-aho ei huomioi jutuissaan juurikaan sitä, että muslimien syntyvyys laskee jatkuvasti.

Tähän liittyvää tutkimusta on esim: http://www.prb.org/Articles/2008/muslimsineurope.aspx?p=1

Westoffin ja Frejkan mukaan muslimien määrä saattaisi nousta sadassa vuodessa jopa kymmeneen (!) prosenttiin koko väestöstä:
http://communities.canada.com/vancouversun/blogs/thesearch/archive/2009/08/15/the-numbers-game-will-muslims-dominate-the-west.aspx?CommentPosted=true

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta