Kirjoittaja Aihe: Hommakerho Prätkäily  (Luettu 326858 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 903
 • Liked: 38689
 • Easter Worshipper
Vs: Hommakerho Prätkäily
« Vastaus #1350 : 13.10.2021, 13:36:05 »
Pitäisi hommata uudet renkaat, kunhan keksisin, miten MP:n saa leijumaan ilmassa sen ajan, kun siinä ei ole pyöriä. Tunkilla sitä ei oikein voi nostaa, koska nostokohdassa ovat pakoputket. Ehkä rakennan telineen ja nostan härvelin taljalla siitä roikkumaan. Täytyy miettiä vielä.

Takapään saa ilmaan, jos mopetissa sivutuki. Kallistaa sivutuen varaan niin, että takarengas ilmassa. Joku kaveri laittaa toisen puolen jalkatapin alle halonhakkuupöllin tai vastaavan. Momentit pitää löysätä, kun rengas on maassa. Etupään saa kellumaan ilmassa, kun sivutukeen nojaten laittaa lankunpätkän emäputken (ohjausakseli) alapäähän.

Tai jos sulla on rivinelikko, jossa pakokäyrät rivissä rungon alla, niin kyllä niiden varassakin voi nostaa riittävän leveällä lankulla. Ja motonetistä ym. saa kaikenmaailman haarukoita, joilla voi nostaa palikoita ilmaan takahaarukasta tai etuteleskooppien alapäistä.

Jos vaihtaa renkaat itse, niin senhän tekee yksi kerrallaan. Saa vähän vaihtelua rengastöiden välissä, kun taas pistää ekaa pyörää paikalle ja irroittaa toista. Jos taas vaihdattaa mopoliikkeessä, joka on vielä huitsin nevadassa, niin silloin olisi toki mukava saada molemmat pyörät kerralla messiin.

Itsehän tappelen rengastyöt pääasiassa omin käsin. nimim. Keskituki on mukava asia.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 752
 • Liked: 1605
Vs: Hommakerho Prätkäily
« Vastaus #1351 : 14.10.2021, 07:12:17 »
Omaan pajaan hommasin bilteman mp-nostimen, vaikka aioinkin sellaisen itse valmistaa nurkista löytyvistä pullotunkeista ym metalliprofiileista. 99€ hintaan hankittuna valmiina oli enemmän kuin kohtuullinen.
Talvihuolto alkaa olla valmis vaikkei ole edes talvi vielä :D
Jarruihin ja kytkinlaitteistoon tuore Dot4 huolellisen ilmauksen kera, moottoriöljyt ja tulpat tietenkin. HD MoCo varoitteli suurinpiirtein hengenvaaralla käyttämästä muita kuin tehtaan omia tuotteita -tietenkin! Tulpissa tosiaan komeili " Harley Davidson"(kovin champion-tyylisellä fontilla) mutta pahiksena tälläsin NGK Iridiumit reikiin - saas nähdä sulaako kannet vai mikä on lopputulema. ;D
Etuhaarukan öljyt vielä toiseen pumppuun vaiheessa. Joku seppä aiemmin (tehdas?) oli ylätulpan saanut sellaiseen jutikkaan että irroittaminen vaati melkoisen pieksentä-akrobatian ja erikoisen 35 mm hylsyn. Tiheä kierre, ja totaalinen liukasteiden puute oli saanut muutaman kierteen hitsautumaan liukuputken vastaavan kanssa. Itse liukuputki lienee kohtuukovaksi karkaistua materiaalia koska sen kierteet olivat säästyneet. Putken sisältönä olikin ruskeahkoa lientä harmailla sävyraidoilla eli vaihtoajankohta oli varmaankin passeli.

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 614
 • Liked: 11042
Vs: Hommakerho Prätkäily
« Vastaus #1352 : 24.10.2021, 15:01:44 »
Anteeksi taas. Tuli vaan vastaan niin xitun vaikea lentokone kuin Fairey Gannett. 2-moottorinen vaikkei siltä näytä.

https://www.youtube.com/watch?v=YM5BscBoNt4

Kaksi suihkuturbiinia, kaksi potkuria (contra-rotating sentään) ja hyvä meining!