Kirjoittaja Aihe: 2010-04-15 Thors: Tiukka vaalikamppailu voi houkutella esiin muukalaisvihaa  (Luettu 6840 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 804
 • Liked: 129884
Tiukka vaalikamppailu voi houkutella esiin muukalaisvihaa
Lainaus
Maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri Astrid Thors (r.) kehottaa vetämään selvän rajan kriittisyyden ja rasismin välille

Thors kehottaa olemaan tarkkana, ettei rasistinen ja maahanmuuttajavihamielinen keskustelu ryöpsähdä valloilleen vuoden päästä pidettävissä eduskuntavaaleissa. Siitä voisi hänen mielestään olla ikäviä seurauksia suomalaiselle yhteiskunnalle.

– Jotkut haluavat pitää yllä tällaista keskustelua. Pelkään hieman, että saattaa syntyä houkutusta ajaa vaaleihin kaksilla rattailla.

Kaksilla rattailla ajetaan, kun jotkut ehdokkaista ratsastavat muukalaisvihamielisillä äänenpainoilla, ja puolueen virallinen linja vaikenee asiasta.

Thors arvelee, että tiukka kilpailu edustajapaikoista ja suurimman puolueen asemasta voi houkutella käyttämään kaikkia keinoja äänien kalastamiseksi.

– Täytyy vain toivoa, ettei tällaiseen houkutukseen lähdetä mukaan, vaikka kamppailu on piinkovaa ja vaalitulos voi olla pienestä kiinni. Tässä kysytään puolueilta ja poliitikoilta vastuullisuutta.

Thors toivoo linjan selkeyttämistä myös perussuomalaisilta, joiden on sanottu flirttailevan rasististen ilmiöiden kanssa.

– Puolueen markkinointi on mennyt maahanmuuttokielteiseen suuntaan. Puoluejohto joutuu ottamaan tässä asiassa selvän kannan.


Vihakampanjointia

Thors on itse joutunut internetissä vihakampanjoinnin ja suoranaisen uhkailun kohteeksi, jopa tappouhkauksiin asti.

Thorsin henkeä verkossa uhannut henkilö on puolustautunut vetoamalla huumoriin: ”Heitin vain läppää”.

Pelleilyllä on kuitenkin rajansa. Thors teki laittomasta uhkauksesta rikosilmoituksen ja poliisi tutkii asiaa.

– Tällainen kielenkäyttö on kerta kaikkiaan sopimatonta. On asioita, joiden kanssa ei leikitä, ja tämä on sellainen.

Thors ei koe, että hänet olisi jätetty yksin ottamaan niskoilleen rasistien ja äärioikeistolaisten kaunakampanjointia. Tukea on tullut ja pääministeri Matti Vanhanenkin (kesk.) on todennut maahanmuuttoministerin toteuttavan toimissaan koko hallituksen politiikkaa.

Thors kokeekin, ettei kampanjointi kohdistu niinkään hänen henkilöönsä, vaan koko hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan.

Huolestuttavana Thors pitää sitä uutta piirrettä, että kaunakampanjointi kohdistuu myös tutkijoihin tarkoituksena heidän vaientamisensa.

– Se on kampanjointia tutkimuksen vapautta ja ilmaisuvapautta vastaan.

Thors muistuttaa, ettei vihakampanjointi ole suinkaan uusi ilmiö Suomessakaan. Esimerkiksi 30-luvulla kohteena oli poliittinen vasemmisto.

Kriittisyyden savuverho

Muukalaisvihaa ja suoranaista rasismia pyritään usein sievistellen kätkemään ”maahanmuuttokriittisyyden” käsitteen taakse. Thors kehottaa pitämään kirkkaana rajan kriittisyyden ja rasismin välillä.

– Harva tohtii kutsua itseään suoraan rasistiksi, vaikka olisi aihettakin. ’En ole rasisti, mutta…’, on tuttu puheenparsi.

Thorsin mielestä rajan väärälle puolelle mennään, jos katsotaan, että jokin etninen, uskonnollinen tai sivistyksellinen seikka estää joltakin osallisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Kyse on muukalaisvihasta, jos katsotaan, että joku ei taustansa vuoksi kuulu Suomeen. Siinä se raja menee.


Thorsin mukaan äärimmäisille asenteille voi aina löytyä jonkin verran kaikupohjaa. Hän ei kuitenkaan usko, että äärioikeistolaisuudella ja rasismilla olisi laajempaa kannatusta.

– Suomalaiset ovat järkeviä ihmisiä. En allekirjoita väitettä, että suomalaiset suhtautuisivat yleensä kielteisesti maahanmuuttajiin.

Kielteisiin ilmiöihin voisi Thorsin mielestä tarttua nopeammin ja voimakkaammin.

– Pitäisi vastustaa spontaanisti yhdessä rintamassa tällaisia meidän poliittista järjestelmäämme vastaan suuntautuvia ilmiöitä.

Päärynät ja omenat sekaisin

Maahanmuuttokeskustelussa on ministerin mielestä vallalla monenlaista sekaannusta ja väärinkäsitystä.

– Päärynät ja omenat näyttävät usein menevän sekaisin. Maahanmuuttajat samastetaan usein pakolaisiin, joita on vain pieni osa maahan tulijoista.

Suomi ei sijaitse maahanmuuttovirtojen valtareiteillä ja tänne väkeä tulee lopulta varsin vähän. Suomi oli hyvin pitkään maa, josta muutettiin pois.

– Suurimmaksi osaksi Suomeen tullaan edelleenkin työn, opiskelun tai rakkauden vuoksi. Maahanmuuttoa on monenlaista ja meidän pitää tarjota heille kaikille työtä ja osallisuutta suomalaiseen yhteiskuntaan.


Myös työperäisessä maahanmuutossa on vielä ongelmia. Suomen saatetaan tulla täkäläistä tasoa huonommilla palkoilla polkemaan työehtoja.

– EU:n sisäisessä muuttoliikkeessä palkkaava yritys saattaa sijaita yhdessä maassa, työtekijät tulevat toisesta ja työtä tehdään kolmannessa. Tästä syntyy valvonnallisia ongelmia.

Lääkkeeksi on kehitetty tiedonvaihtoa vero- ja muiden viranomaisten kesken. Lisäksi Thors pitää tärkeänä, että Suomeen työhön tuleva saa heti alussa kunnollisen informaation täkäläisistä oloista ja pelisäännöistä.

– Ammattiyhdistysliikkeellä on tärkeä rooli sekä informaation jakajana että työolojen valvojana. Työsuojeluviranomaiset eivät yksin selviä valvontatehtävästä.

Slummiutuminen estetään asuntopolitiikalla
Lainaus
Oli maahan saapumisen motiivi mikä hyvänsä, tavoitteena on maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri Astrid Thorsin mukaan aina vetää tulija suomalaiseen yhteiskuntaan – työhön ja kouluttautumaan. Tässä tarvitaan resursseja etenkin kunnissa.

– Tarpeita on erilaisia ja niihin pitää pystyä vastaamaan. Yhdet tarvitsevat luku- ja kirjoitustaitoa, toiset koulutusta ja jotkut nopeaa työllistymistä.

Kaikissa kunnissa ei kielenopetus ole Thorsin mielestä mallillaan. Suomen tai ruotsin oppiminen on kuitenkin aivan olennainen kysymys.

Asuntopolitiikkaa Thors pitää erityisen tärkeänä.

– Ei saisi syntyä alueita, joissa ei huolehdita asuntokannasta ja syntyy slummiutumista. Tästä on varoittavia esimerkkejä muualta.

Kaupunginosien pitää olla monimuotoisia ja se on Thorsin mukaan pidettävä mielessä, kun käynnistetään asuntoprojekteja. Samoissa kortteleissa pitää olla erilaisia asumismuotoja, Thors tähdentää.

– Pelkkä työntekokaan ei riitä, jos tulijalle ei synny muita kiinnekohtia yhteiskuntaan.

Kolmannen sektorin järjestöjä Thors pitää hyvin tärkeinä syrjäytymisen estäjinä.

– Onneksi meillä on hyvää työtä tekeviä urheilu-, nais- ja nuorisojärjestöjä. Ehkä se on juuri tällainen suomalainen malli, jota tulee vaalia.

Kansan Uutiset: Tiukka vaalikamppailu voi houkutella esiin muukalaisvihaa
Kansan Uutiset: Slummiutuminen estetään asuntopolitiikalla

Kahdet rattaat, päärynät ja omenat, "en ole rasisti, mutta...", rasismilla flirttailu, vihakampanjointi, äärioikeistolaisuus, poliittisen vasemmiston vaino 30-luvulla, muukalaisviha, yhteinen rintama, pakolaismäärän pienuus, lisäresurssien tarve. Astrid toistaa haastattelusta toiseen täsmälleen samoja fraaseja aivan kuin Urpilainen.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2010, 09:55:27 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

juge

 • Tilastonikkari
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 026
 • Liked: 189
Lainaus
– Päärynät ja omenat näyttävät usein menevän sekaisin. Maahanmuuttajat samastetaan usein pakolaisiin, joita on vain pieni osa maahan tulijoista.

Homma-gallup osoitti aivan selvästi, että kansa osaa tehdä eron erityyppisten maahanmuttajien välillä, vaikka Thors yrittääkin sotkea päärynät ja omenat oman agendansa edistämiseksi.

Vrt.
http://cms.hommaforum.org/images/stories/tt3.jpg
Osmo Soininvaara: "Pakolaistulva Afrikasta on vasta tulossa"

TeemuT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 383
 • Liked: 0
Tässä kai tärkein anti Thorsin haastattelusta: "Tukea on tullut ja pääministeri Matti Vanhanenkin (kesk.) on todennut maahanmuuttoministerin toteuttavan toimissaan koko hallituksen politiikkaa."

Uljanov

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 300
 • Liked: 16
 • Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä
Tässä kai tärkein anti Thorsin haastattelusta: "Tukea on tullut ja pääministeri Matti Vanhanenkin (kesk.) on todennut maahanmuuttoministerin toteuttavan toimissaan koko hallituksen politiikkaa."

Aivan, tämän pitäisi olla selvää kaikille äänestäjille. Ei hallitus tee mitään merkittäviä linjauksia ilman Vanhasen ja Kataisen siunausta.

tapio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 214
  • Tapion loki
Vasemmistolaisessa lehdistössä on mietitty kuumeisesti, miten osallistua maahanmuuttopoliittiseen keskusteluun ja keksitty, että mennään haastattelemaan Thorsia, vaikka se onkin porvari.
On muukalaisvihamielistä ja islamofobista vastustaa sitä, että muslimit hirttävät homoja.
http://tuuritapio.blogspot.com/

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 120
 • Liked: 42055
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Rasisti Thors siis tahtoo sanoa että vaalit tulevat olemaan rasistiset. :facepalm:
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Hermo

 • Vieras
Ainakaan PerSut ja Muutos2011 eivät ajele kaksilla rattailla, joten siitä kaksi rehellistä vaihtoehtoa! Thors pelkää, että väistämätön tapahtuu, eli vaaliväittelyn pääaiheisiin nousee maahanmuutto. Ei nouse, täti thors ei nouse.. EIPÄ!

Topelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 4
 • vihreä pienellä veellä
Lainaus
– Päärynät ja omenat näyttävät usein menevän sekaisin. Maahanmuuttajat samastetaan usein pakolaisiin, joita on vain pieni osa maahan tulijoista.

Homma-gallup osoitti aivan selvästi, että kansa osaa tehdä eron erityyppisten maahanmuttajien välillä, vaikka Thors yrittääkin sotkea päärynät ja omenat oman agendansa edistämiseksi.

Vrt.
http://cms.hommaforum.org/images/stories/tt3.jpg

Jep. Ne menevät siis lähinnä sekaisin Thorsilla ja hänen hengenheimolaisillaan.

Myönnettäköön että itsekin silloin tällöin puhun maahanmuutosta tai maahanmuuttajista sinänsä erittelemättä lainkaan ilmiöiden sisällä olevia erillisiä ryhmiä. Tämä johtuu käytännöllisyydestä: ei jokaikiseen kommenttiin voi aina jaksaa kirjoittaa perään, että hei, tarkoitin nyt siis vain laajamittaisia huippuepäekologisia humanitaarisperusteisia muuttoaaltoja, enkä esimerkiksi työn tai rakkauden perässä tapahtunutta muuttoa tai pakolaiskiintiön puitteisiin mahtuvia.

Itselleni tämä on niin päivänselvää, ettei sitä voi mitenkään jaksaa jokaisessa yhteydessä korostaa. Tietysti jotkut täällä vastustavat myös pakolaiskiintiöitä, ja siihen heillä on tietysti täysi oikeus. Mutta pistän siitä pääni pantiksi, ettei kukaan täällä vastusta kaikkea maasta toiseen kohdistuvaa muuttoa. Ja jo se on pomminvarma indikaattori siitä, että ainakin Hommafoorumilla "päärynät" ja "omenat" osataan erottaa toisistaan. Jos niitä ei osaisi erottaa, niin silloin olisi kaikenlaisesta maahanmuutosta myös samaa mieltä.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Klassikkomatskua.

JOS pitää (pitäisi) ratsastaa rasistisilla (maahanmuuttokriittisillä) teemoilla saadakseen ääniä, niin mitä se kertoo? Kertoisiko kansan tyytymättömyydestä?

Thors, haista vittu.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Deloch

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 664
 • Liked: 699
 • Observer
Lainaus
Thorsin mielestä rajan väärälle puolelle mennään, jos katsotaan, että jokin etninen, uskonnollinen tai sivistyksellinen seikka estää joltakin osallisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Kyse on muukalaisvihasta, jos katsotaan, että joku ei taustansa vuoksi kuulu Suomeen. Siinä se raja menee.

Yksilökohdalla ei voida katsoa näin, mutta joukkoa tarkastellessa kylläkin. Kun verrataan muiden maiden tilanteeseen ja omaan historiaan, voidaan tehdä päätelmiä. Sitä ei kutsuta muukalaisvihaksi, vaan ennakkotiedoksi - ja usein myöskin terveen järjen käytöksi. Sitä Thors ei tunnu vain millään tajuavan, että Japanilaisen aivokirurgi-ateistin ja irakilaisen ääri-islamistisen vuohipaimenen välillä on melkoinen kotoutumisero. Hankalaa on, jos jotkut eivät osaa - eikä heillä edes tarvitse osata pärjätäkseen - Suomea kahdenkymmenen vuoden Suomessa asumisen jälkeen, eikä heillä ole koskaan mitään intressejä opetellakkaan kyseistä kieltä.

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 1088
 • Kollaa Kestää
Thorsilla, kuten on jo kauan tiedetty, ovat maahanmuuttaja, kiintiöpakolainen ja turvapaikkaturisti käsitteet menneet sekaisin. Hänen kaltaiselle sujaitsevistolle kelpaa vain lukutaidoton suojavärinen oikeauskoinen oikeaksi maahanmuuttajaksi. Suomeen on tullut kautta aikojen tavallisia ihmisiä muista maista ja he ovat pyrkineet aidosti sopeutumaan yhteiskuntaan.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Sami Aario

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 593
 • Liked: 365
 • Pundit
  • Kiva Lending Team Homma^^^
Lainaus
Thorsin mielestä rajan väärälle puolelle mennään, jos katsotaan, että jokin etninen, uskonnollinen tai sivistyksellinen seikka estää joltakin osallisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Kyse on muukalaisvihasta, jos katsotaan, että joku ei taustansa vuoksi kuulu Suomeen. Siinä se raja menee.

Thorsin kanta on siis tullut harvinaisen selväksi. Toivon että mahdollisimman moni saa tietää mikä se on.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2010, 16:31:28 kirjoittanut Sami Aario »

Rouge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 260
 • Liked: 74
Lainaus
Thorsin mielestä rajan väärälle puolelle mennään, jos katsotaan, että jokin etninen, uskonnollinen tai sivistyksellinen seikka estää joltakin osallisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan.

Thorsin kanta on siis tullut harvinaisen selväksi. Toivon että mahdollisimman moni saa tietää mikä se on.

Tämä pisti minullakin pahasti silmään. Homman hommaamasta gallupistakin näki, että valtaosa suomalaisista vastustaa vain sellaisten tapausten maahantuloa, joiden "osallisuus suomalaiseen yhteiskuntaan" tarkoittaa lähinnä elinikäistä osallisuutta vastikkeettomasta sosiaaliturvasta tai merkittävää yliosallisuutta rikostilastoissa. Muut saa tulla ja olla.

Ja nyt tuo perkeleen kääkkä sanoo että tootte kaikki rassisteja jos ajattelette, että "sivistykselliset seikat" (kuten tulijan luku- ja kirjoitustaito, kielitaito, käsitys kellonajoista ja kalenterista, tai suhtautuminen naisiin tai muiden uskontojen edustajiin) voisi mitenkään vaikuttaa siihen kuinka tulija pärjää suomalaisessa tai missä tahansa nykypäivän länsimaisessa yhteiskunnassa.

Tulis nyt jo ne vaalit.

SoulBrother

 • Vieras
Viha smiha, kriittisyys smiittisyys. Minä olen sitä mieltä että kukin puhukoon niin kuin puhuu ja käyttäköön sellasta retoriikkaa kuin käyttää. Se jää kuulijoiden arvioitavaksi mikä on järkipuhetta, mikä ei. Aivan kuin suomalaisten pinnan alla olisi koko ajan esiin pyrkivä raivokas muukalaisvihamielisyys ja rasismi joka pienellä raaputtamisella rävähtää liekkeihin. Varokaa sanojanne! Minä en usko tämän pitävän paikkaansa. Hörhöjä on aina.

PaulR

 • Vieras
Lainaus
– Pitäisi vastustaa spontaanisti yhdessä rintamassa tällaisia meidän poliittista järjestelmäämme vastaan suuntautuvia ilmiöitä.

Voi Astrid, kun parhaamme teemme. Tiellä tuntuu vaan sojottavan lauma konsensuskääkkiä ja Suomensyöjiä.

Ensi vuotta odotellessa.


Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 528
 • Liked: 512
Y-RI-TÄN NYT SEL-KO-KIE-LEL-LÄ.

ASTRID THORS O-LET E-RIT-TÄIN HUO-NO MI-NIS-TE-RI.


en viitsinyt tavuttaa tuota nimeä. luulen, että osaa sen lukea ilman tavutustakin.

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 2009
 • Saatan olla väärässäkin.
Täytyy ihailla ministerimme sinnikkyyttä asian vierestä puhumisessa.

Tekee samalla tavalla vaikutuksen kuin päiväkoti-ikäisen lapsen keskustelu ikätoverinsa kanssa, jossa argumentin puuttuessa retoriikkaa höystetään laittamalla kädet korville ja aloittamalla raikuva lällättäminen.

Nyt tuota lällättämistä on kestänyt jokunen vuosi. Fine display, dame Astrid. Fine display.

Lisäys:

Minulla on käynyt ministeriä joskus jopa sääliksi, kun hän on joutunut kantamaan raskaan vastuun mm-politiikasta lähes yksin ja häntä on viety kuin kuoriämpäriä. Mutta täytyy sanoa, että jollei pysty tuon parempaan ja kaikki on aina vaan rasismia, ennakkoluuloja ja vihaa, niin olisi ehkä syytä vetää tilanteesta johtopäätöksiä ja noutaa takki narikasta.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2010, 13:35:50 kirjoittanut Sivulause »

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51536
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Jokohan uskaltaisi ajatella jotain positiivista A.tantista:

"Ministerin" möläytykset taitavat jo nuivistaa kuulijoitaan/lukijoitaan samalla teholla kuin mihin koko nuivakaarti pystyy omilla toimillaan.  ???  ;)

TeemuT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 383
 • Liked: 0
Mitähän nuo muukalaisvihamieliset äänenpainot ovat? Persuthan ovat läpi linjan johdosta riviedustajiin asiallisesti käsitelleet ongelmia. Niin asiallisesti, että osa joutuu jopa demareiden leiriin hyppäämään ;D

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 882
 • Liked: 22912
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Tulkitsen tämän niin, että RKP:ssa on noussut rasisteja esiin.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 528
 • Liked: 512
Jokohan uskaltaisi ajatella jotain positiivista A.tantista:

"Ministerin" möläytykset taitavat jo nuivistaa kuulijoitaan/lukijoitaan samalla teholla kuin mihin koko nuivakaarti pystyy omilla toimillaan.  ???  ;)

Astridin toimintahan on suurin yksittäinen syy ns rasismin kasvuun.

Ehkä tuota voi ajatella myös positiivisesti. Sääli vaan niitä kunnollisia maahanmuuttajia, jotka tuosta sitten ilman omaa syytänsä kärsivät.

Thorssin lausunnot ovat kyllä luokattoman huonoja. Katsoi niitä sitten miltä puolelta tahansa.


Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 589
 • Liked: 11977
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
kuulkaas nyt, ästeröidin ensimmäinen järkevä varoitus mitä mun silmiin on sattunut:

tant ÄSTERÖID VAROITTI aivan selkeästi KAKSILLA RATTAILLA AJELIJOISTA.. joita on tulossa mukaan vaaleihin.

Niin minäkin varoitan, monen muun henkilön ohella.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

ElinaElina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 549
 • Liked: 628
Kuinka voi ajaa kaksilla rattailla? Vetojuhta eteen ja kahdet rattaat rinnakkain taakse? Mistä niin leveä tie löytyy ja aisapuomit? Yleensä rattaita on yksi mutta kaksi pollea edessä, niinpäin sujuu.
Facebookissa kiva sivu: Lieksa maahanmuutto kuvia

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 059
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Ainakin tiukka vaalikamppailu on houkutellut esiin pelolla ja vihalla populistisesti ratsastavan Astrid Thorsin. Hänen hyökkäyksensä demokratiaa ja ihmisoikeuksia vastaan eivät ole jääneet huomaamatta ihmisoikeusaktivistien piireissä.

Thorsin populistinen kalastelu ei kuitenkaan tule saamaan suunniteltua vastakaikua. Suomen kansa ei sentään ole niin tyhmää, että se olisi suurin joukoin narrattavissa Thorsin käyttämillä leimatermeillä ja yleistyksillä vihaamaan ja vainoamaan toisinajattelijoita.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Petro Pacpipo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 63
 • Liked: 0
Muiden puolueiden ja niiden ehdokkaiden neuvominen on todella outoa, varsinkin kun kyseessä on tulevat vaalit. Thors esittää avoimesti että RKP ajaa ykkösteemanaan mamujen asiaa (RKP:n jäseniksi?) ja että toisten puolueiden on tuettava RKP:n linjaa tai oltava hiljaa. Ilmeisesti tavoitteena on tilanne jossa kaikki puolueet ovat samaa mieltä asioista, mutta korostavat ennen vaaleja hieman eri asioita. Itse toivon että pääsen äänestyskopissa valitsemaan jopa keskenään vastakkaisista näkemyksistä.

Voisihan sitä joku esittää että kaikki puolueet irtisanoutuisivat puolueiden nimenvaihdoksista ennen vaaleja. Kaksikielisyydestä ei saisi tehdä vaaliteemaa, vaan asiasta olisi puhuttava joko niin että Suomesta tehdään yksikielinen maa tai sitten vaiettava tyystin.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51536
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Minä olen rasisti, sinä olet rasisti, lähes jokainen vastaantulija on rasisti. Rasismi sanana on menettänyt merkityksensä thorslaisen tulkinnan myötä, jonka mukaan lähes kaikki on rasismia. Paitsi tietenkin muslimineekerin avoin halveksunta häntä elättävää valkoista kohtaan.

Sami Aario

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 593
 • Liked: 365
 • Pundit
  • Kiva Lending Team Homma^^^
Lainaus
Thorsin mielestä rajan väärälle puolelle mennään, jos katsotaan, että jokin etninen, uskonnollinen tai sivistyksellinen seikka estää joltakin osallisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Kyse on muukalaisvihasta, jos katsotaan, että joku ei taustansa vuoksi kuulu Suomeen. Siinä se raja menee.

Tuo sanan "sivistyksellinen" käyttö näyttää muuten harkitulta. Jos Thors olisi käyttänyt sanaa "koulutuksellinen" niin mielikuva olisi ollut varsin erilainen. Tiettyjen maahantulijoiden matala koulutustaso kuitenkin on se varsinainen ongelma.

Kun Thorsin kirjoituksia lukee, niin pitää lukea myös se "pienellä kirjoitettu" osa.

Tagit: