UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos  (Luettu 9264 kertaa)

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 961
 • Liked: 688
2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« : 17.04.2010, 08:34:49 »
Lainaus
Henning Mankell:
 Rasismi on rikos
Wallanderin hahmo syntyi, koska kirjailija halusi käsitellä muukalaisvihaa. Nyt Mankell tahtoo lyödä maahanmuuton myytit faktoilla palasiksi.
Oscar Rossi

Henning Mankell muistuttaa, että myös ruotsalaiset ja suomalaiset ovat muuttaneet paremman elämän toivossa.

Kungsbacka. Vaaleihin valmistautuva Ruotsi kohisee. Pääsiäisen alla Landskronassa 78-vuotias nainen kuoli, kun ulkomaalaistaustainen nuori pahoinpiteli hänet kiistassa parkkipaikasta.

Tapahtumalla on synkät kehykset: Landskrona tunnetaan telakkateollisuuden taannoisesta lakkauttamisesta yhä kärsivänä skoonelaisena pikkukaupunkina, jossa on sekä maahanmuuttajia että muukalaisvihamielisiä osapuilleen yhtä paljon. Nettikeskusteluissa on ollut lynkkausmielialaa.

Syksyn vaaleissa rasistinen ja äärioikeistolainen puolue Sverigedemokraterna (SD) kolkuttelee parlamentin portteja. Sen ääniosuus Landskronassa viime paikallisvaaleissa oli huikeat 22 prosenttia. Ajatusmatka Kurt Wallanderin Ystadiin tapahtuu silmänräpäyksessä.

"Ajattelin itse aivan samaa", toteaa Henning Mankell avattuaan Göteborgin lähellä olevan kotinsa oven perinteisessä suomalaisessa kesämökkikuosissa. Se koostuu huolimattomasti napitetusta flanellipaidasta, kauhtuneista verkkarihousuista ja rantasandaaleista. Poskilla on parin päivän sänki.

"Syksyllä 1988 tulin kotiin oltuani poissa pari vuotta. Huomasin silloin, että ilmapiiri ulkomaalaisia kohtaan oli muuttunut. Media oli hyökkäävämpi. Myös silloin tapahtui Skoonessa brutaali vanhussurma. Syytä sälytettiin maahanmuuttajien niskoille, vaikka silloin ei näyttöä ollut alkuunkaan."

"Halusin kirjoittaa tästä tapahtumasta. Minun ajatusmaailmassani rasismi vertautuu rikollisuuteen, joten oli luontevaa kehittää tarinaa rikosromaanin puitteissa. Kurt Wallander syntyi, jotta voisin kuvata rasismia. Nimen poimin Malmön puhelinluettelosta."

Mankell on jo vuosikymmeniä tutkinut kulttuurien kohtaamista teatterin ja kirjallisuuden tarjoamin välinein. Miten Ruotsi on hänen mielestään muuttunut ensimmäisen Wallander-kirjan ja Landskronan välillä?

Muutosta parempaan ei ole Mankellin mukaan havaittavissa. Muttei välttämättä huonompaankaan.

Nuorten ympyrät ovat Mankellin mukaan jo luontevan monikulttuurisia. Siksi rasistinen SD on kirjailijan mielestä jo hävinnyt kamppailun nuorista.

"Suurin osa nuorista pitää rasismia täysin käsittämättömänä vauhkoiluna. Asetan toivoni heihin."

Mankell on todennut, että 20 vuotta sitten Wallander olisi saattanut ymmärtää SD:tä. Mikä on saanut poliisin mielipiteen muuttumaan?

"Wallander käsittää, että voidakseen olla hyvä poliisi, on hänen ymmärrettävä miten maailma ja yhteiskunta toimivat. Näin ollen hänen täytyy ajatella paljon. Wallanderilla on myös tytär, joka vaikutus häneen on ollut ratkaiseva: Linda ei koskaan äänestäisi SD:tä. Wallander siis viisastuu vanhetessaan, hänen maailmankuvansa avartuu."

Perspektiiviä ruotsalaisen yhteiskunnan tilaan Mankell itse saa Afrikasta, jossa hän on 25 viime vuoden aikana viettänyt noin puolet ajastaan. Mosambikissa Mankell toimii maan ainoan ammattiteatterin, Helsingin Lilla Teaternissakin vierailleen Teatro Avenidan taiteellisena johtajana. Ei olekaan yllätys, että Mankellin vastaus länsimaisten yhteiskuntien brutalisoitumisesta kulkee Afrikan kautta.

"Kokemukseni Mosambikista vaikuttavat siihen, miten näen Ruotsin tilanteen. Maputo on erittäin köyhä, rikollisuudesta kärsivä kaupunki, jossa puolet asukkaista on puilla paljailla. Jos minä olisin köyhä maputolainen, ryöstäisin taatusti Henning Mankellin!"

"Tuloerot kasvavat myös Ruotsissa, ja mitä suuremmaksi repeämän päästämme, sitä raaemmaksi yhteiskunta muuttuu."

Se, että monet marginalisoituneet maahanmuuttajat tekevät rikoksia ei ole kenellekään yllätys. Mutta heistä on Mankellin mielestä helppo tehdä syntipukkeja, vaikka ongelmilla on aivan toiset syyt.

Tilastot ovat Mankellin puolella: Ruotsin oikeusministeriön tilastojen mukaan maahanmuuttajat tekevät 2,5 kertaa keskiarvoa enemmän rikoksia. Mutta koko väestön köyhimmät tekevät viisi kertaa enemmän rikoksia. Tilastojen valossa matalapalkkaisuus ja huono koulutustaso ovatkin rikollisuudessa etnisyyttä keskeisempi tekijä.

Onko ääriainesten annettu kaapata poliittinen keskustelu maahanmuutosta?

"Politiikot taitavat vilkuilla muukalaisvastaisen mielipiteen vahvistumista – kaikki äänet kun lasketaan. Vain harvat yhteiskuntavaikuttajat ylläpitävät keskustelua. Väittely SD:n kanssa pitää käydä nyt – ennen kun he ovat eduskunnassa. Mutta kukaan ei tunnu uskaltavan ottaa härkää sarvista."

Mankellin mielestä on järjetöntä sulkea maahanmuuttokriitikot yhteiskuntakeskustelun ulkopuolelle – kuten Ruotsissa on yritetty tehdä. "Monikulttuurista kehitystä vastustavien kanssa on keskusteltava rakentavasti ja nostettava esiin luvut ja todisteet. Olisi aika iskeä myytit palasiksi – faktoihin vedoten ja ilman rähinöintiä."

Mitä sanottavaa sinulla on niille, jotka haikailevat etnisen yhtenäiskulttuurin perään?

"Että meillä on lyhyt muisti. Sata vuotta sitten yli miljoona ruotsalaista ja suomalaista lähti Amerikkaan paremman elämän toivossa. Kansainvaellukset ja muuttoliikkeet ovat aina olleet osa meidän yhteiskuntiamme. Lyhytmuistisuudella petämme itseämme."

"Totuushan on se, että meillä riittää tilaa. Ikäkehitystä tarkastellessa on selviö, että tarvitsemme lisää ihmisiä. Kuka meistä pitää huolen, ja ketkä pyörittävät yhteiskuntaa, kun lapsia ei synny?"

Kerron Mankellille, että suomalaisten asenteet maahanmuuttoon ovat viime aikoina jyrkästi kärjistyneet.

"Onko teillä tapahtunut joku sensaatiomainen murha? Ai ei? Olen kauan ajatellut, että Suomen perinteisesti vastahankainen pakolaispolitiikka saattaa johtaa ongelmiin. Ei siksi, että teillä olisi liikaa maahanmuuttajia, vaan päinvastoin juuri siksi, että heitä on ollut niin vähän. Taloustilanteen huonontuessa eristäytyminen johtaa juuri tähän syntipukkimentaliteettiin."

Kysyn Mankellilta kouluarvosanaa Ruotsin omalle integraatiopolitiikalle. "No sehän on ollut alaarvoista. Korkeasti koulutetuilla maahanmuuttajilla, jotka nyt ajavat taksia ja siivoavat öisin konttoreita, olisi meille paljon annettavaa. Mutta asialla on myös toinen puoli: meillä ei aseteta vaatimuksia nuorille maahanmuuttajille."

Mankellin mielestä nuoria ei pitäisi päästää koulunpenkiltä ennen kuin he taitavat ruotsinkielen kunnolla.

"Se, että emme vaadi heiltä sellaisia kielellisiä valmiuksia, joilla yhteiskunnassa pärjätään, on todellista heitteillejättöä. Kun 50 vuoden kuluttua kirjoitetaan meidän integraatiopolitiikastamme, tullaan käyttämään sanaa neuvottomuus."

Mankellista huokuu vanhaa maailmanparantajaa. Sana solidaarisuus viihtyy hyvin hänen suussaan.

Mankell on tukenut lukuisia kehitysyhteistyöprojekteja intialaisista mikropankkihankkeista kokonaan rahoittamaansa Mosambikilaiseen lastenkylään.

Kun kysyn hänen kantaansa usein kuultavaan erotteluun työperäisen maahanmuuton ja pakolaisavun välillä, maltillisen oloinen Mankell kiivastuu – hetkeksi.

"Näitä kahta ryhmää ei koskaan saa verrata keskenään! Pakolaiseksi ei jouduta vapaaehtoisesti ja meillä on inhimillinen velvollisuus auttaa hädänalaisia ihmisiä. Välimeressä kelluvat kuolleet pakolaiset ovat koko EU:n asia, myös Ruotsin ja Suomen."

Mankell sanoo ajan myötä oppineensa, että köyhyydestä pääsee kyllä eroon, jos poliittista tahtoa vain löytyy.

"Jos emme ryhdy kaventamaan rikkaan ja köyhän maailman välistä kuilua, tulevat ongelmat räjähtämään käsiin. Mitä teemme, jos sadat miljoonat lähtevät liikkeelle? Laitammeko armeijan pysäyttämään heidät? Maailman ongelmat eivät ratkea laittamalla rautaa rajalle."

Henning Mankellilta on suomennettu tänä keväänä kaksi kirjaa, trilleri Savuna ilmaan (Otava) ja nuortenkirja Tulen raivo (WSOY).

Lisää aiheesta:
Ruotsissa kirjailijat eivät jänistä


http://www.hs.fi/verkkolehti/kulttuuri/artikkeli/+Rasismi+on+rikos/1135256161009

Lainaus
KOMMENTTI

Ruotsissa kirjailijat eivät jänistä
Jukka Petäjä jukka.petaja@hs.fi Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen tuottaja.

Kenelle suomalaiselle kirjailijalle soittaisin? Kuka olisi halukas ja kyvykäs pohtimaan maahanmuuton ja monikulttuuristumisen problematiikkaa? Kenen sanalla olisi myös painoarvoa?

Jari Tervo? Anna-Leena Härkönen? Juha Seppälä? Leena Lander? Ilkka Remes? Kjell Westö?

Ruotsalaiset kirjailijat pitävät moraalisena velvollisuutenaan puolustaa heikompia ja torjua populismia – kuten ohessa Henning Mankell.

Vaikka Mankell vetoaa inhimilliseen solidaarisuuteen, hän ei sulje silmiään siirtolaisuuden synnyttämiltä ongelmilta. Samoilla linjoilla oli jo 1998 Ruotsin akatemian jäsen Per Wästberg, jota haastattelin Tukholmassa.

"Kun katsoo tänä päivänä esimerkiksi ruotsalaisia kouluja, huomaa heti, että turkkilaiset, jugoslaavit, iranilaiset, kurdit ja ruotsalaiset ovat omissa porukoissaan ja puhuvat omia kieliään, eivätkä kommunikoi keskenään."

Wästbergin mielestä Ruotsi oli epäonnistunut monikulttuurisen aineksen sulauttamisessa ja sen integroimisessa ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Maan tapa on yksi syy ruotsalaiskirjailijoiden haluun osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. August Strindbergin perinnettä ovat jatkaneet esimerkiksi Jan Myrdal, P. O. Enquist, Sven Lindqvist ja Lars Gustafsson

Ehkä maan tapa vastaavasti hiljentää suomalaiset kirjailijat. Saikohan 1970-luvun taistolaisuuden estradijulkisuus ja nurkkakuntaisuus myöhemmät kirjailijapolvet kääntämään selkänsä maailman ongelmille?


http://www.hs.fi/verkkolehti/kulttuuri/artikkeli/Ruotsissa+kirjailijat+eiv%C3%A4t+j%C3%A4nist%C3%A4/1135256160787
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 509
 • Liked: 2267
 • Nipsteri
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #1 : 17.04.2010, 08:54:02 »
En ymmärtänyt jutun pointtia? Maahanmuutto tuo ongelmia, mutta ei se mitään, koska todellisuus ja solidaarisuus?
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 509
 • Liked: 2267
 • Nipsteri
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #2 : 17.04.2010, 09:04:06 »
Ai niin, mainittiin rasistinen ja äärikoikeistolainen SD muutamaan kertaan. ja se, että nuori sukupolvi ei sellaista äänestä. Onko jossain kannattajien ikäjakaumaa? Uskon nimittäin Isä-Wallanderin olevan väärässä.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

PaulR

 • Vieras
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #3 : 17.04.2010, 09:12:22 »
Lainaus
Mankellista huokuu vanhaa maailmanparantajaa. Sana solidaarisuus viihtyy hyvin hänen suussaan.

Massamaahanmuutto kolmannesta maailmasta ensimmäiseen

A) Ei auta poistamaan kolmannen maailman väestöräjähdyksen aiheuttamaa köyhyyttä.
B) Muuttaa ensimmäisen maailman kolmanneksi maailmaksi.
C) Tuhoaa ensimmäisen maailman hyvinvoinnin ja sen myötä kyvyn auttaa kolmatta.

Solidaarisuus ei näille Mankeleille ole köyhyyden poistaminen kolmannesta maailmasta, vaan ensimmäisen maailman saattaminen samaan suohon kolmannen maailman kanssa.

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 961
 • Liked: 688
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #4 : 17.04.2010, 09:24:32 »
Lainaus
Mitä sanottavaa sinulla on niille, jotka haikailevat etnisen yhtenäiskulttuurin perään?

"Että meillä on lyhyt muisti. Sata vuotta sitten yli miljoona ruotsalaista ja suomalaista lähti Amerikkaan paremman elämän toivossa. Kansainvaellukset ja muuttoliikkeet ovat aina olleet osa meidän yhteiskuntiamme. Lyhytmuistisuudella petämme itseämme."


Mankelin oma muisti taitaa pätkiä, koska eipä menneet yli miljoonat ruotsalaiset ja suomalaiset Amerikkaan sosiaaliturvan perässä sikäläisten veronmaksajien elätettäväksi.
Suvikset jauhavat näemmä samaa soopaa lahden molemmin puolin.

Lainaus
Kysyn Mankellilta kouluarvosanaa Ruotsin omalle integraatiopolitiikalle. "No sehän on ollut alaarvoista. Korkeasti koulutetuilla maahanmuuttajilla, jotka nyt ajavat taksia ja siivoavat öisin konttoreita, olisi meille paljon annettavaa. Mutta asialla on myös toinen puoli: meillä ei aseteta vaatimuksia nuorille maahanmuuttajille."


Eikö se Ruotsin mamupolitiikka olekkaan vallan upeasti hoidettu ja josta Suomenkin on pitänyt ottaa mallia?

Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 482
 • Liked: 17903
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #5 : 17.04.2010, 10:50:13 »
Mankell puhui haastattelussa asiaakin. Hän kertoi, että maahanmuuttokriitikoiden kanssa pitäisi pyrkiä keskusteluun ja lyödä heidät faktoilla, rähisemättä. Sitten Mankell ihmettelee, ettei kenelläkään ole rohkeutta tähän dialogiin. Herättää minussa kaksi kysymystä: Ensiksi sen, onko Ruotsissakin niin, että solidaariset maahanmuuton puolustajat eivät tunne faktoja ja lukuja? Toiseksi se, että pelkäävätkö he oman SD-vihansa olevan niin suuri, etteivät he hallitsisi itseään diskuteeratessaan vaan taantuisivat rähisemään?
If you don't vote, you don't matter!

M.

 • Vieras
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #6 : 17.04.2010, 10:56:28 »
Lainaus
Ruotsin oikeusministeriön tilastojen mukaan maahanmuuttajat tekevät 2,5 kertaa keskiarvoa enemmän rikoksia. Mutta koko väestön köyhimmät tekevät viisi kertaa enemmän rikoksia. Tilastojen valossa matalapalkkaisuus ja huono koulutustaso ovatkin rikollisuudessa etnisyyttä keskeisempi tekijä.

Hienoa suvikset, juuri näin. :facepalm: Niputetaan kaikki rikokset, kaikki maahanmuuttajat ja kaikki köyhät omiin joukkoihinsa, ja sitten annetaan ymmärtää, että tosiasiassa köyhyys aiheuttaa rikollisuutta. Näin ollen siis viime kädessä joukkoraiskaukset ja pahoinpitelyt selitetään köyhyydellä, vaikka köyhiä ovat opiskelijat ja (esimerkiksi Suomessa) pelkällä kansaneläkkeellä elävätkin. Tosiasiassahan kyse on korrelaatiosta, joka aiheutuu yksinkertaisesti siitä, että rikoksia tekeviä ihmiset eivät saa hyväpalkkaisia töitä ja jäävät köyhiksi. Rikollisuus selittää (ei toki selitä kokonaisuudessaan) siis köyhyyttä, ei toisinpäin.

ibn ghul

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 635
 • Liked: 21
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #7 : 17.04.2010, 12:06:18 »
Lainaus
Syksyn vaaleissa rasistinen ja äärioikeistolainen puolue Sverigedemokraterna (SD)

Millä perusteella Sverigedemokraterna on rasistinen tai äärioikeistolainen puolue? Sitä ei tietenkään koskaan kerrota, vaan toistellaan samaa jonkun keksimää propagandalausetta papukaijamaisesti...
"Jos ihmisille sanoo, että heidän kultturinsa on perseestä, miten heidän voi olettaa äänestävän sellaisen väitteen esittäjää?" (John King: Human Punk, s 242)

M.

 • Vieras
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #8 : 17.04.2010, 13:07:40 »
Millä perusteella Sverigedemokraterna on rasistinen tai äärioikeistolainen puolue?

Suvikset eivät tule kertomaan tätä, koska niin tehdessään he tulisivat epäsuoraan määritelleeksi rasismin ja äärioikeistolaisuuden, mikä olisi omiaan demystifioimaan näitä termejä, ja tämä puolestaan tekisi niistä vähemmän pelottavia leimakirveinä.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 700
 • Liked: 6688
 • *******
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #9 : 17.04.2010, 13:14:22 »
Massamaahanmuutto kolmannesta maailmasta ensimmäiseen

A) Ei auta poistamaan kolmannen maailman väestöräjähdyksen aiheuttamaa köyhyyttä.
B) Muuttaa ensimmäisen maailman kolmanneksi maailmaksi.
C) Tuhoaa ensimmäisen maailman hyvinvoinnin ja sen myötä kyvyn auttaa kolmatta.


Tämän kun kansa tajuaisi, niin muuta ei tarvita!
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Huscarl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 103
 • Liked: 2112
 • Waitu piggu go homu!
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #10 : 17.04.2010, 13:44:25 »
Mankell puhui haastattelussa asiaakin. Hän kertoi, että maahanmuuttokriitikoiden kanssa pitäisi pyrkiä keskusteluun ja lyödä heidät faktoilla, rähisemättä. [...] Toiseksi se, että pelkäävätkö he oman SD-vihansa olevan niin suuri, etteivät he hallitsisi itseään diskuteeratessaan vaan taantuisivat rähisemään?

Lainaus
Kun kysyn hänen kantaansa usein kuultavaan erotteluun työperäisen maahanmuuton ja pakolaisavun välillä, maltillisen oloinen Mankell kiivastuu – hetkeksi.

"Näitä kahta ryhmää ei koskaan saa verrata keskenään! Pakolaiseksi ei jouduta vapaaehtoisesti ja meillä on inhimillinen velvollisuus auttaa hädänalaisia ihmisiä. Välimeressä kelluvat kuolleet pakolaiset ovat koko EU:n asia, myös Ruotsin ja Suomen."

Tässä se taas nähdään se suvaitsevaisen rähinöimätön keskustelu. Mukafiksun kuoren alta paljastuu tyypillinen vasemmistolainen itkuparkuraivoaja, jonka tunneäly ei halua käsitellä ikäviä asiakysymyksiä, koska kelluvat moniosaajat.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 245
 • Liked: 623
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #11 : 17.04.2010, 13:45:11 »
Tilattu razziztihaastattelu maolaiselta svenssonilta.


Henning Mankell on syntynyt Tukholmassa vuonna 1948. Jo nuorena hän suunnitteli kirjailijan uraa, mutta oli myös kiinnostunut teatterista. Nuorena Mankell asui Pariisissa vuoden verran, jonka jälkeen hän päätti lähteä merille.
Nuoruudessaan Mankell oli mukana muutamissa vasemmistoradikaaleissa liikkeissä. Hän osallistui Vietnamin sodan, Portugalin siirtomaasotien ja Etelä-Afrikan apartheid-politiikan vastaiseen toimintaan. 1970-luvulla Mankell asui Norjassa ja oli avoliitossa norjalaisen naisen kanssa, joka oli maolaisen kommunistipuolueen jäsen. Mankell osalllistui puolueen toimintaan, mutta ei koskaan itse liittynyt puolueen jäseneksi. Vuonna 2008 ilmestyneessä romaanissaan Kiinalainen Mankell käsittelee perusteellisesti Kiinan historiaa ja länsimaista Mao-liikettä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Henning_Mankell

Mankell var i ungdomen politiskt engagerad i den vänsterradikala 68-rörelsen och deltog bland annat i protesterna mot Vietnamkriget, Portugals kolonialkrig i Afrika och mot apartheidregimen i Sydafrika.[2] Han var också engagerad i föreningen Folket i Bild/Kulturfront.[2] Efter att han träffade en norsk kvinna flyttade han till Norge där han levde och verkade under större delen av 1970-talet. Under sin tid i Norge kom Mankell i kontakt med det maoistiska Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene) och deltog aktivt i dess verksamhet, dock utan att vara partimedlem.[2]

http://sv.wikipedia.org/wiki/Henning_Mankell


Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 735
 • Liked: 2330
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #12 : 17.04.2010, 13:46:45 »
Henning Mankell kirjoittaa pirun hyviä Wallander-dekkareita, asuu Afrikassa ja on miljonääri.

Itseään toistavia kaavamaisia jaarituksia, jotka sopivat lähinnä vanhasmatti-tyyppisille muistihäiriöisille. Ruotsin Jerry Cottoneita (ei sieltä paremmasta päästä). Koko pokkarisarja nyt hulluita päiviltä 3,90 / kpl!

Nikopol

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 849
 • Liked: 911
 • Tavattavissa seuraavan kerran toukokuussa.
  • Jälki-istunto
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #13 : 17.04.2010, 13:57:46 »
Henning Mankell kirjoittaa pirun hyviä Wallander-dekkareita, asuu Afrikassa ja on miljonääri.

Itseään toistavia kaavamaisia jaarituksia, jotka sopivat lähinnä vanhasmatti-tyyppisille muistihäiriöisille. Ruotsin Jerry Cottoneita (ei sieltä paremmasta päästä). Koko pokkarisarja nyt hulluita päiviltä 3,90 / kpl!
Samaa mieltä. Häviävät asenteellisuudessaan ja tarkoitushakuisuudessaan vain Expo-Stieg Larssonin läpipaskalle ja yliarvostetulle Millennium-trilogialle. Kirjasarjalle jonka tekijän ennenaikainen poismeno oli vuoden kulttuuriteko (rip silti). Palestiina-Guilloun hullunkuriset agenttikirjat ovat vain hivenen siedettävämpiä, ja pitihän se monikulttuurisuus ängetä mainioihin Arn-kirjoihinkin.
"[romanianromani]kopla valitsi uhreiksi iäkkäitä naisia välttyäkseen yhteenotoilta miesten kanssa." Keski-Uusimaa
"Kenet Jeesus hakkaisi?" kmruuska 2012

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 225
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #14 : 17.04.2010, 14:10:50 »
Ruotsissa onkin vielä yksi kortti, nimittäin se että kirjailijoita (ja muita julkkiksia) valjastetaan PK-vetureiksi. Viimeksi Aftonbladet yritti ottaa Jan Gulloun jonkinlaiseksi auktoriteetiksi pysäyttämään SD. Sekään ei onnistunut vaan SD:n kasvu jatkui siitä huolimatta.

Lainaus
Tilastot ovat Mankellin puolella: Ruotsin oikeusministeriön tilastojen mukaan maahanmuuttajat tekevät 2,5 kertaa keskiarvoa enemmän rikoksia. Mutta koko väestön köyhimmät tekevät viisi kertaa enemmän rikoksia. Tilastojen valossa matalapalkkaisuus ja huono koulutustaso ovatkin rikollisuudessa etnisyyttä keskeisempi tekijä.

Tämähän on pelkkää bullshittiä. Jo Homman alkuaikoina Tanskan tilastokeskuksen tilastointi osoittaa, että sosioekonominen vakiointi ei pudota siirtolaisten rikollisuutta kovinkaan paljoa vaan kärjessä ovat samat maat koko ajan. Katso sivu 170.

Lisäksi on huomattava, että kyseessä on kaikki rikollisuus, joten on aika helppo arvata että muslimit ovat väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden ykkösiä ihan kirkkaasti. Miten tämä Ruotsiin liittyy on se, että ei ole mitään syytä olettaa etteikö sama pätisi Ruotsille.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2010, 14:16:50 kirjoittanut M.K.Korpela »
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Jari-Petri Heino

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 253
 • Liked: 20
 • Monikulttuuriasiantuntija
  • jaripetri
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #15 : 17.04.2010, 14:16:21 »
Lainaus
Kenelle suomalaiselle kirjailijalle soittaisin? Kuka olisi halukas ja kyvykäs pohtimaan maahanmuuton ja monikulttuuristumisen problematiikkaa? Kenen sanalla olisi myös painoarvoa?

Soita vaikka Mäen Reijolle ;D

"Vallan, rahan ja tilan uudelleen jakaminen on seuraava vaiheemme"

tusujusuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 749
 • Liked: 2
 • Homma^^^
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #16 : 17.04.2010, 14:28:32 »
Stieg Larsson, Jan Guillou, Henning Mankel jne. Löytyykö lahden takaa kirjailijoita, joilla ei ole Pyhän Kolminaisuuden tyyppisiä vasemmistosympatioita?
No tolerance for intolerance, no apology for being free.

"En yhdy siihen mitä sanotte, mutta taistelen viimeiseen asti sen puolesta, että voitte sen sanoa."

Masa76

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 561
 • Tulkoot hurttina aroiltaan!
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #17 : 17.04.2010, 14:33:07 »
Lainaus
Soita vaikka Mäen Reijolle Grin

Sillä lailla, pallea kramppasi hohotuskohtaukseen. Ai kiitos.
"Kane seemed fine... " - Ellen Ripley

Antti Tulonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 131
 • Liked: 130
  • US:n Puheenvuoro-blogi
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #18 : 17.04.2010, 14:39:30 »
Jan Guillou: Sverigedemokraterna är inga rasister (Ruotsidemokraatit eivät ole rasisteja)

http://www.youtube.com/watch?v=7dwmYzZwxrQ
http://rahmispossu.net/

"Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta." -Tarja Halonen, 2005

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 225
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #19 : 17.04.2010, 15:14:04 »
Jan Guillou: Sverigedemokraterna är inga rasister (Ruotsidemokraatit eivät ole rasisteja)

No jaa, Guillou on kyllä sitten myöhemmin tehnyt takuuvarmaa kaappitavaraa ja tuo oli lähinnä hetken "hairahdus" Guilloun puolelta. Syytkin selviävät. Guillou

Lainaus
Haluaako todella 4 % väestöstä äänestää idioottipuoluetta joka on julistautunut avoimen rasistiseksi ? Itse asiassa en usko.

Syy on aivan varmasti, kuten kolunmnista ilmenee, että Jimmie Åkesson kehtasi sanoa, että islam on uhka. Islam ja muslimit ovat ruotsalaiskirjailijoiden silmäterä kuten on asianlaita myös Guilloun suhteen, joten paskahalvaus on täydellinen.

M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 30 905
 • Liked: 12193
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #20 : 17.04.2010, 15:29:13 »
Lainaus
Haluaako todella 4 % väestöstä äänestää idioottipuoluetta joka on julistautunut avoimen rasistiseksi ? Itse asiassa en usko.

Mikä tahansa osuus mistä tahansa väestöstä äänestää mitä tahansa idioottipuoluetta, jos se on se pienempi paha.

Ongelmia eri pidä päästää sellaisiksi, että ruskeapaidat ja koppalakit ratsastavat niillä valtaan. Tässä on yksi syy siihen, että minäkin täällä olen."Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

valkobandiitti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 884
 • Liked: 332
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #21 : 17.04.2010, 15:36:25 »
Henning Mankell kirjoittaa pirun hyviä Wallander-dekkareita, asuu Afrikassa ja on miljonääri.

Hän unohtaa, että rasismin lisäksi myös murha on rikos.

Olen erimieltä kirjojensa hyvyydestä. Syylliset ovat aina nettoheteroita ja pahin rimanalitus oli yhdessä kirjassa murhattu ruotsalainen keskitysleirin natsivartija. Murhaaja oli hyvis eikä jäänyt kiinni.
Ilmastonmuutos oli alkuperäiseltä nimeltään ilmaston lämpeneminen, tänäänkin on niin vitun lämmin.

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 225
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #22 : 17.04.2010, 15:46:47 »
Henning Mankell kirjoittaa pirun hyviä Wallander-dekkareita, asuu Afrikassa ja on miljonääri.

Hän unohtaa, että rasismin lisäksi myös murha on rikos.

Olen erimieltä kirjojensa hyvyydestä. Syylliset ovat aina nettoheteroita ja pahin rimanalitus oli yhdessä kirjassa murhattu ruotsalainen keskitysleirin natsivartija. Murhaaja oli hyvis eikä jäänyt kiinni.

Täytyy sanoa että en ole lukenut ainuttakaan Guilloun, Larssonin tai Mankellin kirjaa. Oikeastaan ainoa lukemani ruotsalainen rikosromaani on Sjöwall & Wahlöö Bussimurhat vuodelta 1968, ja se oli ihan luettava. Ruotsin nykykirjallisuudessa on raskas pedagoginen ote.

En tiedä sitten olisiko Jens Lapidus ja tämän noir-kirjat neutraalinpaa kamaa, ennakkotietojen mukaan Lapiduksen kirjoissa rikolliset ovat siirtolaisia. Luulisin ettei Lapidus mitenkään kaunistele, jos kaunistelisi niin käänteisellä todistuksella voi sanoa että blogosfäärissä siitä olisi jo puhuttu.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 479
 • Liked: 58577
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #23 : 17.04.2010, 16:05:11 »
Pysähdyttävä ja tärkeä juttu, joka kuvannee Ruotsin keskustelukulttuuria ja tilannetta pelottavan tarkasti.

Lainaus
Tilastot ovat Mankellin puolella: Ruotsin oikeusministeriön tilastojen mukaan maahanmuuttajat tekevät 2,5 kertaa keskiarvoa enemmän rikoksia. Mutta koko väestön köyhimmät tekevät viisi kertaa enemmän rikoksia. Tilastojen valossa matalapalkkaisuus ja huono koulutustaso ovatkin rikollisuudessa etnisyyttä keskeisempi tekijä.

Mitenkäs on, käytetäänkö rikostilastoja todellakin ruotsalaisessa maahanmuuttokeskustelussa pääargumenttina sikäläistä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan? Oma käsitykseni on ollut, että se ei ole ollut kritiikissä päällimmäisenä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 225
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #24 : 17.04.2010, 16:15:57 »
Mitenkäs on, käytetäänkö rikostilastoja todellakin ruotsalaisessa maahanmuuttokeskustelussa pääargumenttina sikäläistä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan? Oma käsitykseni on ollut, että se ei ole ollut kritiikissä päällimmäisenä.

Käytetään toki - valikoidusti. Negatiivinen tilastointi lakaistaan maton alle poikkeuksetta tällä köyhyysargumentilla, joka siis ei edes pidä paikkaansa.

Ja kaikki riippuu siitä kuka tilastoja esittää. Kun SD esittää tilastoja, ne huudetaan kumoon argumenteilla "ihmiset eivät ole numeroita" ja niin edelleen.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

hyperbeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 798
 • Liked: 84
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #25 : 17.04.2010, 17:14:28 »
Henning Mankell kirjoittaa pirun hyviä Wallander-dekkareita, asuu Afrikassa ja on miljonääri.

Hän unohtaa, että rasismin lisäksi myös murha on rikos.

Rasismi ei ole rikos, ainakaan Suomessa. Se on kyllä rikoksen koventamisperuste. Tosin rikoksia ei kovenneta rasismin perusteella muutoin kuin nimellisesti, todellinen koventamisperuste on se, että rikollisen ihonväri on valkoinen ja uhrin tumma. Muu olisikin vaikeaa, sillä tuomari ei pysty näkemään ihmisen päänsisään ja tutkimaan mahdollista rasistista maailmankuvaa.

Koska Suomessa ei ole vielä kovin montaa ajatusrikosta, voivat rasistit siis vapaasti olla omaa mieltään ja kestustella näkemyksistään, onneksi. Itse en ole maailmankatsomukseltani rasisti.

Nikopol

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 849
 • Liked: 911
 • Tavattavissa seuraavan kerran toukokuussa.
  • Jälki-istunto
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #26 : 17.04.2010, 17:37:12 »
Lainaus
Haluaako todella 4 % väestöstä äänestää idioottipuoluetta joka on julistautunut avoimen rasistiseksi ? Itse asiassa en usko.

Mikä tahansa osuus mistä tahansa väestöstä äänestää mitä tahansa idioottipuoluetta, jos se on se pienempi paha.

Ongelmia eri pidä päästää sellaisiksi, että ruskeapaidat ja koppalakit ratsastavat niillä valtaan. Tässä on yksi syy siihen, että minäkin täällä olen.

Samixii!

---

Ruotsalaisen nykyviihdekirjallisuuden teemasta ja vasemmistolaisuudesta. Vasureilla, nk sextitalisteilla on niin pitävä kuristusote kulttuuri- ja mediakentästä että voidaan puhua mielipidehegemoniasta. Tämän aseman menettämistä he pelkäävät, eivät he maahanmuuttajista piittaa. SD:n kokema noitavaino johtuu mielipideilmastoon tulleesta kolhusta. Kuten Sahlin totesi, nyt pitää kokeilla jotain muuta.

Mitä vähemmän menetettävää entisillä edistyksellisillä kapinallisilla on, sitä raaemmaksi käy peli. Jo nyt antifan mustahuppuiset opritsnikit ovat sosiaalidemokratian puolivirallinen katutappelusiipi. SD:n häätämiset kouluista tekemästä laillista poliittista kampanjaa puhuvat selvää kieltä.

Stieg Larsson oli Expo-säätiön johtajia ja äärioikeistolaisen liikehdinnän erikoistuntija. Hänen kirjoissaan (caveat: olen lukenut Mill.1:n suomeksi, kakkosta en ollenkaan ja kolmosen ruotsiksi) viime vuosikymmenten poliittiset ja mediailmiöt kääntyvät hauskasti katolleen. Koska tämä ei ole kirjallisuuskritiikkiketju, annan vain pari pientä esimerkkiä.

Larssonin natsisympatisöörit ovat äärioikeistolaisuuden ja rasismin perisynnin saastuttamia. Sukurutsa, kidutus ja murhat ovat heille peruskauraa. Uhreina ovat naiset, maahanmuuttajat, homot, seksuaalisesti moraalittomat ja ulkomaalaistaustaiset. Luonnollisesti sankari/hyvisporukka koostuu näiden ominaisuuksien ja niiden yhdistelmien henkilöitymistä. Suorastaan ällistyttävä paraati vierasperäisiä nimiä, epätavallisesti seksuaalisuuttaan manifestoivia ja monella tapaa parittomia rukkasia. Messiaaninen sankari on totuutta rakastava, ympäriinsä paneskeleva mutta naisia kunnioittava vasemmistolainen toimittajamies. Konnista pelottavin on kuin Wolfensteinista karannut, jättimäinen skinheadhirviö, kyvytön tuntemaan kipua ja päässään asuvien tonttujen ohjailema. Pahuuden priimusmoottori on ruotsalaisen kasvottoman poliisi/oikeistosysteemin työkalu, väkivaltainen venäläisloikkariagentti. Pienempiä perkeleitä ovat perus-MC-jengiläiset; heidän riveissään toiseus näyttää suomalaistaustaiset, sopeutumattomat ja väkivaltaiset kasvonsa. Ruotsalaisen tiedostamattoman oikeisto/miesvallan katutason soturit ovat miehiä, poikia ja setiä jotka kohtelevat naisia kuin koirat kusitolppaansa. Nämä miehet elävät raiskatakseen ja alistaakseen, mutta ovat sisältä tyhjiä ja pohjimmiltaan reppanoita; sellaisia joiden pään ja/tai kivesten murskaaminen tiedostavalla maihinnousukengällä olisi palvelus maailmalle ja raukoille itselleen.

Hyvä: nainen jolla on ulkomaalainen mies ja joka puolustaa oikeudessa miesvallan sortamaa naista. Hyvän työkalu: tietokone. Paha: mies jolla on saksalainen nimi ja joka ohimennen tappaa ja upottaa lampeen pari venäläistä huoraa. Pahan työkalu: rugbypallon kokoinen anustappi.

Larssonin Ruotsista puuttuu kokonaan tavallinen kansa. On vain luokka- ja sukupuolikamppailun kaksi eri leiriä.

Tämä lyhyesti tyypeistä ja maailmankuvasta. Tapahtumat noudattelevat osin Ruotsin lähihistorian omituisuuksia.

Muistatteko hysteeriset ruotsalaisakat jotka uskoivat koko maan olevan miesten maanalaisen pedofiililiigan käskyvallassa? Jostain syystä porukka sai suhteettoman paljon mediatilaa. Tietysti, koska heidän houreensa sopivat vasemmistolaisen mielipidehegemonian ilmastoon. Aika paksuja väitteitä, jajaminsann, mutta kun tuntee porvarin koko pahuuden, miksei asia voisi olla noinkin?

Aikahyppy Larssonin fiktioon: naispäähenkilöön kohdistuu media-ajojahti joka keskittyy "lebolaisen satanistiliigan" tekemiin murhiin... Perinteinen miespedofiili löytyy toki myös, tietysti korkeassa asemassa ja horjumattoman kunnioitettuna asiantuntijana jonka pudottaminen jalustaltaan olisi mahdotonta, ellei... ja nyt money shot:

Asioiden saattamiseksi oikealle tolalle tarvitaan muutamia lahjomattomia ja rehellisiä journalisteja, poliiseja, virkamiehiä ja juristeja. Maanalaista, salaista ja laitonta toimintaa käytetään vain niiltä osin kuin toiminnan näkyvä osa ei heistä tiedä, eikä siis kompromettoidu.

Näillä eväillä kaatuu salainen-poliisi-tiedustelumiessika, pankkieliittimiessika, tehtailija-kiduttaja-liikemiessika, raiskaajasadistimiessika, lääkäripedofiilimiessika, väärin tiedostava lehdistö(miessika), nahkaliivirikollismiessika ja end bossina saksalainen yli-ihmismiessika.

Ehkä Larssonilla oli parodis-ironinen piiloviesti tässä kaikessa, iso keskisormi vasemmistokollegoille, mutta jäi toteutumatta kun viikatemies iski. Mutta en usko. Huumorittomampaa teosta en muista lukeneeni koskaan.

Guillou... Ikuisissa yli-ihmisen moraaliongelmissa kieriskelevät sankarit löytävät totuuden ja vapauden toiseuden kunnioittamisesta. Pahalta haiseva ristiritari siivoaa sianlihan pois iltanuotiolta kun hienostunut kurdisaraseeniylimys kutsuu teelle (kenties andalusialaiselle)... Keskiajan Ruotsissa kristillisyyden kuristusote pakottaa äärimmäisiin uhrauksiin, mutta tiedostaviston oman katon alla saa rauhassa harjoittaa muhamettilaista uskontoaan... Suuren Saatanan kouluttamat ruotsalaiset SEAL-tappokoneet (joista toinen homo) antavat päihin nahkakuulille jotka kiusaavat maahanmuuttajia, sitten käyvät kiljubileissä tylyttämässä näiden paskaa maailmankuvaa ja päätyvät ratkaiseviin asemiin puolustusvoimissa torppaamassa oikeistolaisen soluttautumisen (yhden oltua sitä ennen itse vasemmistolainen soluttautuja)... Osv osv, lista jatkuu.

Mankellin viimeisessä Wallanderissa päähenkilö alkaa dementoitua, joten uskon kirjailijan ennusteen hänen poliittisen valveutuneisuutensa tilasta osuvan kohdalleen.
"[romanianromani]kopla valitsi uhreiksi iäkkäitä naisia välttyäkseen yhteenotoilta miesten kanssa." Keski-Uusimaa
"Kenet Jeesus hakkaisi?" kmruuska 2012

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 002
 • Liked: 1035
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #27 : 17.04.2010, 21:41:16 »
En aio käsitellä Mankellia perusteellisemmin, koska hän nyt on, mitä on, oman historiansa kivettymä ja näivettymä. Muutama asia kuitenkin:

Lainaus
Tilastot ovat Mankellin puolella: Ruotsin oikeusministeriön tilastojen mukaan maahanmuuttajat tekevät 2,5 kertaa keskiarvoa enemmän rikoksia. Mutta koko väestön köyhimmät tekevät viisi kertaa enemmän rikoksia. Tilastojen valossa matalapalkkaisuus ja huono koulutustaso ovatkin rikollisuudessa etnisyyttä keskeisempi tekijä.

Tilastot eivät ole Mankellin puolella. Ruotsissa maahanmuuttajataustaisten kokonaisrikollisuus on tosiaan 2-2,5x valtaväestöä suurempi. Jos maahanmuuttajaväestöä jaetaan aliryhmiin, käy selväksi kuva, joka on tämän palstan lukujoille tuttu. Maakohtaisiin aliryhmiin jako on tosin yleisölle hankalaa, koska heille saatavilla olevissa materiaaleissa eri alueita on poolattu melko mielivaltaisella vaikuttavalla tavalla. Syytä tällaiseen ryhmittelyyn voi vain arvailla (sivistyneesti).

Valtaväestö profiloituu liikenne- ja talousrikoksiin, maahanmuuttajaväestö, ja varsinkin sen tietyt ryhmät, väkivalta-, henki-, omaisuus- ja seksuaalirikollisuuteen.

On itsestään selvää, että heikko sosiekonominen status, huono-osaisuus, kouluttamattomuus ja syrjäytynesyys korreloivat rikollisuuteen. Miten tämän korrelaation olemassaololla voidaan perustella sellaisten ryhmien maahanmuuttoa, joilla kyseiset ominaisuudet ovat olennaisesti muuta väestöä yleisempiä, jää mysteeriksi.

Ja sitten tämä Jukka Petäjän aivopieru:

Lainaus
KOMMENTTI
Kenelle suomalaiselle kirjailijalle soittaisin? Kuka olisi halukas ja kyvykäs pohtimaan maahanmuuton ja monikulttuuristumisen problematiikkaa? Kenen sanalla olisi myös painoarvoa?

Tämä kriittiseksi naamioitu positio on Pejälle yhtä kuin

Lainaus
Saikohan (...) kääntämään selkänsä maailman ongelmille?


Kyllä, kyllä. Maailman hätä. Siellä on sota, etkö ymmärrä!!1!!11 Pelot, odotukset, toiveet, unelmat!!!1!!
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 790
 • Liked: 1008
 • Etnitön
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #28 : 17.04.2010, 21:43:45 »
Meillä on lyhyt muisti, muuttivathan suomalaisetkin ja onhan meillä tilaa. Myytit faktoilla palasiksi. Olen helvetin vakuuttunut.
"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 011
 • Liked: 2274
Vs: 2010-04-17 HS Henning Mankel: Rasismi on rikos
« Vastaus #29 : 17.04.2010, 22:01:15 »
Samaa mieltä. Häviävät asenteellisuudessaan ja tarkoitushakuisuudessaan vain Expo-Stieg Larssonin läpipaskalle ja yliarvostetulle Millennium-trilogialle. Kirjasarjalle jonka tekijän ennenaikainen poismeno oli vuoden kulttuuriteko (rip silti). Palestiina-Guilloun hullunkuriset agenttikirjat ovat vain hivenen siedettävämpiä, ja pitihän se monikulttuurisuus ängetä mainioihin Arn-kirjoihinkin.

Ja, TÄYSIN SAMAA MIELTÄ. Larssonista oikein lyö silmille miltantti feminismi, jota oikeutetaan päähenkilön käsrsimyssaagalla. Mankell onnistuu kyllä luomaan kohtalaisen synkkiä tunnelmia yhdistettynä kytän melko koruttomaan ja arkiseen elämään, mutta joka toisella sivulla kysellään joko suoraan tai epäsuorasti: mitä meille on tapahtumassa, kansankoti huojuu.

Onhan Guilloulla sotkettu ruotsalaiskommandon menneisyyteen ne "clartet" ja palestiinatalot, mutta ne on kuitenkin kaikessa koomisuudessaan aika viihdyttäviä kaikkine Nayvy Seal ja Spetznaz juttuineen. Guilloulla on, ilmeisesti taustansa vuoksi, kova viha SÄPOa kohtaan. Toisaalta en ymmärrä, miksi kansankodin försvarsmakt on niin lähellä hänen sydäntään.

LB
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

Tagit: