Kirjoittaja Aihe: 2010-04-20 Politiken: Avustusjärjestöt liioittelevat pakolaislukuja  (Luettu 1885 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 721
 • Liked: 103537
Useat Lähi-idässä pakolaisten ja maahanmuuton kanssa työskentelevät tutkijat ja asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet luvut irakilaisten pakolaisten määrästä Irakin lähialueilla. On väitetty, että jotkut valtiot, poliitikot ja monet kansainväliset humanitaariset järjestöt tarkoituksellisesti muokkaavat pakolaislukuja tukeakseen omia tavoitteitaan.

Norjalainen tutkimusjärjestö Fafo julkisti vuonna 2007 raportin yhteistyössä Jordanian viranomaisten kanssa, jossa he alunperin arvioivat, että irakilaisten lukumäärä Jordaniassa on merkittävästi pienempi (161 000) kuin virallinen luku (750 000), mutta muuttivat myöhemmin alkuperäisiä päätelmiään lukumäärästä, ilmeisesti jordanialaisten painostuksen takia. Syyriassa oli vuoden 2007 apupaketin suuruuden määrittelyssä käytetyn virallisen arvion mukaan 1,2-1,4 miljoonaa irakilaista pakolaista, mutta rekisteröityneitä pakolaisia vuonna 2009 oli vain 206 000. Jordanian ja Syyrian viranomaiset samoin kuin jotkut kansainväliset järjestöt väittävät, että monet irakilaiset eivät vain syystä tai toisesta ole rekisteröityneet. 14 Länsi-Euroopan maassa onkin tällä hetkellä enemmän rekisteröityneitä irakilaispakolaisia kuin Syyriassa ja Jordaniassa yhteensä.

UNHCR puolustelee toimintaansa sillä, että sen on tiettyyn rajaan saakka pakko hyväksyä valtion antamat viralliset luvut, jos se haluaa työskennellä maassa. Toimittaja kuitenkin syyttää UNHCR:n menneen irakilaisten suhteen liian pitkälle. Suuret pakolaisluvut takaavat kansainvälisen mediahuomion, enemmän tukea ja laajemman poliittisen tuen järjestön tavoitteille.

Politiken: Fusk med flygtningekatastrofer

Google-käännös englanniksi
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 781
 • Liked: 1009
 • Etnitön
Jälleen mukavanoloinen esimerkki siitä, kuinka Hyvää asiaa edistetään hieman kyseenalaisin keinoin.
"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

kuhlmey

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 032
 • Liked: 425
Mutta eikö naapurimaiden pakolaisleirit ole nimenomaan näiden naapurimaiden vastuulla? Eikö näin aina toitoteta, kun vertaillaan Suomen vastaanottamaa humanitaarista maahanmuuttoa (750) pakolaisleirien määriin (suvisziljoona).
UNHCR ja sitä rahoittavat länsimaat ovat vain nimellisesti mukana, eikö.  ???  ;D

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Jälleen mukavanoloinen esimerkki siitä, kuinka Hyvää asiaa edistetään hieman kyseenalaisin keinoin.
Omaa hyvää.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 721
 • Liked: 103537

Lainaus
Suomen Pakolaisapu
Tänään on surullinen päivä. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on ilmoittanut, että kotinsa pakon edessä jättäneiden ihmisten määrä on ensimmäistä kertaa ylittänyt 100 miljoonan rajan. 💔 Heistä 14 miljoonaa on paennut #Ukraina'n sotaa. @Refugees  1/2

Lainaus
On rasistista ja häpeällistä väittää, että Ukrainasta paenneet ihmiset ovat "oikeita pakolaisia" toisin kuin he, jotka joutuvat pakenemaan muualla maailmassa. Kaikilla, jotka pakenevat sotaa, vainoa ja syrjintää, on oikeus hakea turvapaikkaa.

Filippo Grandi
YK:n pakolaisasioiden päävaltuutettu

Kukaan ei ole väittänyt, että muualla maailmassa ei ole oikeita pakolaisia. Oikeista asioista keskustelua raukkamaisesti olkiukkoilulla väistävä UNHCR:n Filippo Grandi viittaa Puolan apulaissisäministeri Maciej Wąsikin taannoiseen kommenttiin, että ukrainalaiset ovat "oikeita pakolaisia", joita Puola on valmis ottamaan vastaan. Wąsik tarkoitti asiayhteydessä, että Valko-Venäjän Puolan rajalle lennättämät laittomat siirtolaiset eivät ole oikeita pakolaisia, ei sitä, etteikö oikeita pakolaisia olisi olemassa jossain muualla.

Grandi on olennaisesti hakoteillä myös painottaessaan, että sotaa, vainoa ja syrjintää pakenevilla on oikeus hakea turvapaikkaa. Se oikeus kun on ihan kaikilla olosuhteista ja motiiveista riippumatta, millä on ollut seurauksensa Euroopassa. Sen sijaan kellään ei ole oikeutta saada suojaa jostain tietystä maasta, jos turvaa voidaan tarjota muualtakin, kuten tilanne on lähes poikkeuksetta Euroopan ulkopuolelta tulevien kanssa.

Asiaa voi tarkastella vaikka siltä kannalta, että UNHCR:n mukaan maailmassa on noin 30 miljoonaa maasta lähtenyttä pakolaista (maan sisällä siirtyneet eivät ole määritelmällisesti pakolaisia), mutta Suomeen hakeutuessaan sadat miljoonat, jopa miljardit ihmiset saisivat täältä turvapaikkaa haettuaan jonkinlaisen oleskeluluvan, ja kaikki saavat joka tapauksessa ainakin muutamaksi vuodeksi laillisen statuksen ja työluvan turvapaikanhakijana.

Lainaus
Suomen Pakolaisapu
Yhä suurempi osa menettää kotinsa ilmastokriisin seurauksena. Ihmiset pakenevat autoritaaristen valtioiden harjoittamaa vainoa ja vähemmistöt joutuvat jättämään kotinsa voidakseen elää ilman pelkoa. Kaikkien ihmisoikeuksia on puolustettava aina ja kaikkialla. 2/2 #pakolaiset

Eipä ole näkynyt YK:n jo vuodelle 2010 ennustamia kymmeniä tai satoja miljoonia ilmastopakolaisia. Kumma juttu.


Lainaus
Katja-Maria Miettunen
Vastenmielistä, miten Purra käyttää ukrainalaisia pakolaisia hyväkseen yrittäessään rakentaa käsitystä ”paremmista” ja ”huonommista” pakolaisista.

Ei niin suurta tragediaa, etteikö PS siitä yrittäisi hyötyä vastustaessaan Afrikasta ja Lähi-idästä tulevia pakolaisia.

Lainaus
Riikka Purra
Ukrainasta paenneet haluavat jäädä lähelle kotimaata, koska haluavat palata sinne mahdollisimman pian. Osa jo palaakin. Puola on tuonut tämän esille useissa EU-keskusteluissa. Edes köyhästä Moldovasta ei mielellään siirrytä kauemmaksi.

On todella erilaisia pakolaisuuksia.

Toisenlaiset turvan hakijat vaeltavat tuhansien kilometrien takaa, usean turvallisen maan läpi ja lopulta sanovat "asylum" pohjoisessa, aikomuksenaan jäädä sinne loppuelämäksi, oli turvapaikkaan oikeutta tai ei. Vastaanottavien yhteiskuntien pitää muovautua heidän tarpeisiinsa.

Purra ei rakenna mitään uutta, mikä ei olisi jo olemassa, havaittavissa ja todistettavissa.

Eikö Afrikasta ja Lähi-idästä muka vaelleta lukemattomien turvallisten maiden läpi tuhansien kilometrien päähän pohjoiseen ja jäädä turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttäen loppuelämäksi, vaikka turvapaikkahakemus on osoitettu moneen kertaan perusteettomaksi?

Suurin osa etenkin Afrikasta Välimeren yli laittomasti saapuvista ei ole vain "huonompia" pakolaisia (kriteerit voivat täyttyä, mutta vaelluksen motiivina parempi elintaso) vaan ei ole pakolaisia ollenkaan (kriteerit eivät täyty), joten miksi pitäisi teeskennellä jotain muuta?

Lainaus
Mikko Aarnio
Fact check @ir_rkp:

85 % maailman pakolaisista oleskelee köyhissä ja kehittyvissä maissa

73 % lähtömaan naapurissa


(UNHCR)

Mutta kaikkihan me tiedämme, etteivät sinua faktat kiinnosta, vaan pelkkä sotaa pakenevien hyväksikäyttäminen rasistisen politiikkasi välineenä.

Oli kyse nimenomaan niistä Eurooppaan ja Suomeen tuhansien kilometrien päästä tarkoituksella vaeltaneista, ei lähtömaihin ja niiden rajanaapureihin jääneistä.

On irvokasta teeskennellä, että esimerkiksi ainutlaatuisen tilaisuuden haistaneet ja siksi poikkeuksellisen turvapaikkapolitiikan Suomeen vuosina 2015-2016 hakeutuneet 20 000 irakilaisnuorukaista olisivat pakolaisia siinä missä sotaa naapurimaihin paenneet syyrialaiset. Tuhannet irakilaissurffaajat palasivat kotiinsa saman tien tajuttuaan, ettei oleskelulupaa saisikaan heti.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 197
 • Liked: 2422
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
@Roope Paljonko Pakolaisapu saa valtiolta rahaa vuosittain? Pakolaisapu on saamapuolella maahanmuuton kustannuksissa joten maahanmuuton jatkuminen on sille elinehto. Keitä pyörii Pakolaisavussa, vihreiden ja vasemmiston aktiiveja? Ovatko Pakolaisavun juristit demlalaisia?

Pakolaisapu on yksi monista intressiryhmistä joiden olemassaolo perustuu maahanmuuton jatkumiseen.

Pakolaisavun ja sen kaltaisten intressiryhmien rahahanat pitää sulkea valtion taholta. Persujen pitäisi pitää mölyä tuosta.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2022, 01:37:35 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Tagit: