Kirjoittaja Aihe: 2016-07-04 Terrorismin torjunnan strategian väliraportti valmistunut  (Luettu 2701 kertaa)

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Lainaus
Terrorismia torjutaan monin eri tavoin Suomessa

Kansallisen terrorismin torjunnan strategian väliraportti on valmistunut. Siinä käsitellään strategiassa vuonna 2014 asetettuja 22 terrorismin torjunnan toimenpidettä ja niiden toteutumista. Sisäministeri Paula Risikko on tyytyväinen, että toimenpiteissä on edetty suunnitelmien mukaisesti.

- Suomen viranomaiset tekevät pitkäjänteistä työtä terrorismin torjunnan eteen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Muun muassa tiedonvaihto viranomaisten välillä on parantunut ja myös tiedusteluun liittyvät lainsäädäntöhankkeet etenevät hyvää vauhtia, hän toteaa.

Suojelupoliisi on lisännyt terrorismin torjuntaan liittyvän tiedon välittämistä viranomaisille ja vahvistanut eri viranomaisten kykyä ja mahdollisuuksia havaita radikalisoitumiskehitystä. Suojelupoliisin strateginen analyysi palvelee poliittisia päättäjiä ja viranomaisia. Tiedonvaihtoa on lisätty esimerkiksi suojelupoliisin ja puolustusvoimien välillä.

Suomen tiedustelulainsäädäntöä ollaan uudistamassa, jotta voidaan parantaa viranomaisten kykyä vastata terrorismin ja kyberympäristön luomiin uhkiin. Sisäministeriö johtaa siviilitiedustelua koskevaa hanketta, joka painottuu suojelupoliisin tehtäviin ja toimivaltuuksiin. Puolustusministeriön hanke liittyy sotilastiedusteluun ja oikeusministeriön hanke perustuslain mahdolliseen muuttamiseen. Hankkeet etenevät suunnitelmien mukaisesti ja niiden toimikaudet päättyvät tämän vuoden aikana.
Suomi aktiivinen kansainvälisessä kriisinhallinnassa

Suomi kohdentaa resursseja kansainväliseen kriisinhallintatoimintaan, jolla pyritään vakauttamaan konfliktitilanteita ja sitä kautta vähentämään terrorismin syntymiselle otollisia olosuhteita. Hauraimmissa valtioissa tapahtuvan kehitysyhteistyön kautta Suomi pyrkii vaikuttamaan konfliktien juurisyihin yhteistyössä muiden avunantajamaiden ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Suomen kehitysyhteistyöstä yli puolet kohdistuu tällä hetkellä hauraisiin valtioihin. Hauras valtio tarkoittaa maata, jossa käynnissä oleva konflikti tai toipuminen konfliktista tekee valtionhallinnosta heikon.

Terrorismintorjunnan toimintaympäristö Suomessa on nopeassa muutoksessa ja terrorismin uhka on muuttunut monimuotoisemmaksi. Suojelupoliisi nosti terrorismin uhkatasoa kesäkuussa 2014 ja edelleen marraskuussa 2015. Suurimman uhan muodostaa radikaali-islamistinen terrorismi ja erityisesti yksittäiset radikalisoituneet henkilöt tai pienryhmät. Ilman ulkopuolista ohjausta toteutetun terrori-iskun uhka Suomessa on kohonnut. Ulkomailta käsin ohjattujen, suunnitelmallisten terrori-iskujen todennäköisyys Suomessa on edelleen matala.

Valtioneuvosto antoi maaliskuussa 2014 periaatepäätöksen uudesta kansallisesta terrorismin torjunnan strategiasta vuosille 2014-2017. Se sisältää terrorismin torjuntaa koskevia linjauksia ja kehittämiskohteita. Strategian tavoitteena on tunnistaa Suomeen kohdistuvat uhat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja estää niiden toteutuminen. Ennalta ehkäisy edellyttää puuttumista terrorismin taustasyihin ja vaikuttimiin sekä terrorismin leviämiseen liittyviin tekijöihin. Toiminnassa on keskeistä kiinteä ja toimiva yhteistyö sekä tietojenvaihto eri toimijoiden välillä.

Sisäministeriö

VÄLIRAPORTTI: Kansallinen terrorismin torjunnan strategia 2014-2017
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

kylähullu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 536
 • Liked: 535
Strategian tavoitteena on tunnistaa Suomeen kohdistuvat uhat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja estää niiden toteutuminen. Ennalta ehkäisy edellyttää puuttumista terrorismin taustasyihin ja vaikuttimiin sekä terrorismin leviämiseen liittyviin tekijöihin.

Syytellään Suomalaisia rasisteiksi ja lisää rahaa kotoutukseen.
Ps. Jalkapalloo.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2838

Terrorismi on yksi sodankäynnin muoto. Olisi ollut parempi rehellisesti kertoa Suomeakin koskevan sodan, jota islamia tunnustavat ovat käyneet jo 1400 vuotta. On hyvä olla itselleen rehellinen.

Kun tiedostamme islamin käyvän sotaa, on helpompi pitää sota Suomen ulkopuolella.

Islamin sodankäynnin epätavanomaisia muotoja ovat muun muassa:

-  terrorismi
-  maahanmuutto
-  korkea oman väestön syntyvyys
-  röyhkeys alkuperäisväestöjä kohtaan
-  islamin levittäminen ja ylläpito
-  moskeijoiden rahoitus
-  investoinnit valloitettaville alueille
-  keskitetyn sodanjohdon puuttuminen
-  oman väestön sodassakuolemisenhakuisuus

Näillä keinoin valloitetaan maailmaa. 

Tarvitaan strategia, jolla islam torjutaan ja mieluiten poistetaan.

2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 085
 • Liked: 26200
Kukakohan viisas se sanoikaan aikoinaan suunnilleen, että ulkoista uhkaa, kuten tällaista islamilaista terrorismia, pahempaa on maan sisäinen mädännäisyys ja petollisuus, jota voi katsoa hyvällä syyllä esimerkiksi Orpon ja Soinin edustavan. Taisi olla aika oikeassa.

PS, näköjään Ciceron sanomaksi usein luultu, mutta totuus vaikuttaa hieman toisenlaiselta:

Cicero - Wikiquote
https://en.wikiquote.org/wiki/Cicero#Misattributed

Lainaus
"A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to be feared. The traitor is the carrier of the plague. You have unbarred the gates of Rome to him."

-A paraphrase from a 1965 essay by Justice Millard Caldwell. The paraphrase appears to be from the Second Catiline Oration but drastically changes the rhetoric.

-Actual example from Second Catiline Oration: "But why are we speaking so long about one enemy; and about that enemy who now avows that he is one; and whom I now do not fear, because, as I have always wished, a wall is between us; and are saying nothing about those who dissemble, who remain at Rome, who are among us? ".
« Viimeksi muokattu: 05.07.2016, 01:42:30 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Leso

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 621
 • Liked: 6996
 • Annapas kun autan; tässä lisää köyttä.
Luin vain otsikon.

Terrorismin torjunnan strategian väliraportti valmistunut

On se hyvä, että välirabortti on valmistunut.
Noin kymmenen tusinan lentokenttäpamauksen jälkeen saadaan varmaan koko rabortti siitä, mikä strategia on. Sitten mietitäänkin strategian käytännön soveltamista. Ensin aloitetaan, sitten välirabortoidaan, ja sitten saadaan valmis rabortti, ja sitten kokoonnutaan taas rabortoimaan, että kustannukset on nää näinnikkään.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17591
 • covfefe
Lainaus
Ilman ulkopuolista ohjausta toteutetun terrori-iskun uhka Suomessa on kohonnut. Ulkomailta käsin ohjattujen, suunnitelmallisten terrori-iskujen todennäköisyys Suomessa on edelleen matala.

Ulkomailta ohjattujen, turvapaikanhakijamassaan soluttautuneen sotarikollisten ja terroristien massan määrä on edelleen korkea. Tanskan hallituksen rajavalvonnan johdosta itse paine ei ole enää yhtä kova mutta tilanne voi muuttua.

Ruotsi muodostaa edelleen Venäjään verrattavan tai suuremman terroristisen uhan. Ruotsi on isis-daesh järjestön suurin yksittäinen tukija. Sen hallinnossa ei ole aikomustakaan puuttua maassa turvapaikkapolitiikkaa hyödyntävien terrorijärjestöjen toimintaan.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 354
 • Liked: 64578
 • 'Hvis lyset tar os'
On nämä vaan hienoja tällaiset väliraportit. Kohta, siis muutaman vuoden kuluttua tulee varmasti semiväliraportti. Siitä taas jokunen vuosi eteenpäin tulee välieräraportti. Lopullinen raportti tuleekin ilmeisesti sitten, eli loppuraportti, kun Suomi ja koko Eurooppa on päästetty siihen jamaan, ettei paluuta normaaliin enään ole. The End.

Tässä ei mitkään puolivillaiset torjunnat ja niistä raportoinnit enään auta. Terot ja terrorismin uhka tulee kitkeä Euroopasta pysyvästi, lopullisesti. Siinä teille lopullinen raportti.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 307
 • Liked: 11249
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
Strategian tavoitteena on tunnistaa Suomeen kohdistuvat uhat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja estää niiden toteutuminen. Ennalta ehkäisy edellyttää puuttumista terrorismin taustasyihin ja vaikuttimiin sekä terrorismin leviämiseen liittyviin tekijöihin. Toiminnassa on keskeistä kiinteä ja toimiva yhteistyö sekä tietojenvaihto eri toimijoiden välillä.

Ennaltaehkäisyn vaihtoehtoa oli kyllä tarjolla viime syksynä sulkemalla rajat terroristeilta. Ei kelvannut. Rikolliset (nuo rajojen aukipitäjät) ovat edelleen vapaalla jalalla.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 500
 • Liked: 6314
"Lisäksi maassamme asuu aiempaa enemmän kansainvälisiin terroristiverkostoihin kytköksissä olevia henkilöitä, joilla on sekä kasvanut valmius väkivaltaiseen
toimintaan että halu ja kyky radikalisoida ja rekrytoida muita terrorismiin."

"Vuoden 2015 aikana Suomeen saapui korkea määrä turvapaikanhakijoita ja heidän joukossaan oli myös kansainväliseen terrorismiin kytkeytyviä henkilöitä."

Nämä löytyivät raportin johdannosta.

Onkos muuten Sinkkosesta kuulunut mitään?
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Tagit: