Kirjoittaja Aihe: 2010-02-04 James Hirvisaari: Rikosepäily kiihotuksesta kansanryhmää vastaan  (Luettu 150122 kertaa)

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Tarjoan luettavaksi Todellisuus.org -foorumilta poimittuja vaimoni sisaren Reija Härkösen tekstejä vuodelta 2011. Hän on poliittista toimintaani kovasti arvostellut ja sen ohessa järjestelmällisesti minua myös henkilökohtaisin loukkauksin herjannut, kuten lainauksista käy selkeästi ilmi. Tämän voi ottaa jonkinlaisena viihteenä. Kunnianloukkausten tunnusmerkistö ylitetään mennen tullen monessakin kohden, mutta itselleni on täysin samantekevää, mitä joku Reija tai miehensä Jorma Härkönen vuosikausia kestäneessä "kritiikissään" minusta sanoo tai ajattelee. Tekstit loukkaavat myös läheisiämme, mutta eniten tuo sonnanheitto satuttaa tietenkin vaimoani, joka minun henkilöni oikeasti tuntee ja tarkoitusperäni hyvin syvältä tietää. Olen pohtinut, onko kritiikki tarkoitettukin nimenomaan hänen mielipahakseen. Reija ja Jorma Härkönen eivät minua oikeastaan laisinkaan tunne. En ole kyseisen pariskunnan tekemisiin ja sanomisiin vuosien varrella juurikaan puuttunut, mutta nyt hiukan sallin heille ehkä kaipaamaansa julkisuutta kauttani, kun selvisi, että Reija Härkönen on pannut vireille poliisitutkinnan vanhasta Kikkarapäälle kuonoon -kirjoituksestani.  :facepalm:

Tässä annos maanista paatosta, olkaapa hyvät! :)

Lainaus
"Kyllä me olemme ihan tosi mielessä liikkeellä ja nimenomaan sillä mielellä, että persujen aatoksille vastakkaisen mielipiteen on myös tultava esille esim. Uuden Suomen kaltaisessa mediassa. Se saattaa välillä tuntua turhalta ja turhauttavalta, mutta se on tärkeää. Olemme James Hirvisaaren sukulaisia. Heräsimme, kun tuo mies tuli valituksi eduskuntaan ilmaan minkäänlaista yhteiskunnallista tietoutta tai aikaisempaa harrastusta, ilman mitään tajua yhteiskunnan tai talouden toiminnasta. Pelkästään siksi, että hän pelkäsi vierautta ja etenkin muslimeja ja osasi kirjoittaa pelkonsa säpäkkään muotoon nettifoorumeilla ja sai näin houkuteltua kannattajia. Ja Soini oli kiinnostunut jokaisesta lisä-äänestä. Viimeistään tajuntamme laajeni Breivikin terroriteon jälkeen. Hirvisaaren ajatusten yhteneväisyys tuon hirviön manifestin kanssa ja hänen Breivikin teolle julkisesti ilmaisemansa ymmärrys olivat se viimeinen pisara, jonka jälkeen ymmärsimme, että säilyttääksemme itsekunnioituksemme me emme voi vaieta. Maassamme ovat rasismilla ratsastajat nousseet eduskuntaan, millään muulla, kuin vihan nostattamisella muslimeja vastaan ei ole enää mitään väliä, sukuyhteys saa katketa, vihaa kiihotetaan myös läheisiä kohtaan - kunhan vain aate etenee." (24.7.2012)

"Hirvisaari, Halla-aho, Niikko, Eerola & kumpp. yrittävät nyt tehdä rasismin julkiseksi ja hyväksytyksi osaksi suomalaista politiikkaa. He tekevät sen Suomen eduskunnasta, puolueensa tuella ja myötävaikutuksella." (24.12.2012)

""Puskaraiskaus" Hirvisaari jatkaa vastenmielistä kiihotusta somaleita vastaan. Hänen Facebook-postauksensa tänään on "Sturla Nøstvik, 36, on ryöstöuhri numero 351 Grønlandissa tänä vuonna. Samana ajanjaksona reilut 50 naista on joutunut vastentahtoisesti seksiaktiin Oslon kaduilla ja puskissa." Tämä jatkuu linkillä rähmispossu.netin artikkeliin, jossa "käsitellään" Aftenpostenin artikkelia Oslossa tapahtuneesta ryöstöstä ja pahoinpitelystä, jossa uhrina oli norjalaistaustainen mies ja tekijöinä uhrin mukaan somalin näköiset kaksi miestä. Lisäksi tarkastellaan tarkemmin Grønlandin ja koko Oslon järjestysongelmia ja poliisin riittämättömyyttä.  Se, että kansanedustaja käyttää lähteenään Rähmispossun tapaista rasismisivustoa, kertoo sinällään jo paljon. Kun hän edelleen jatkaa maanista tanssiaan raiskattujen naisten genitaaleilla ja yrittää linkittää tämänkin artikkelin jatkoksi pelotteluunsa, että somali tulee ja raiskaa, hän vain jälleen osoittaa halveksuttavuutensa. "Puskaraiskaus" julkaisee myös linkin Aftenpostenin artikkeliin." (23.11.2011)

"Halla-aholaisten kohdalla tässä varmasti usein on kyse selkeästä peittelystä: puhutaan uskonnosta ja kulttuurista, kun pelätään toiseutta ja etenkin toisen värisyyttä ja "rotuisuutta". (7.1.201)

"Tiedämme siis, mistä James Hirvisaari on saanut islam-oppinsa ja tapansa harrastaa maahanmuuttokritiikkiä tekemällä pitkiä raiskaus- ja silpomislistauksia. Jyrki Papinniemi työskenteli (vaiko tuolloin vielä opiskeli?) Helsingin Yliopiston venäjän kielen laitoksella. Samassa paikassa samaan aikaan vaikutti myös Jussi Halla-aho, joka tutki muinaiskirkkoslaavia. Ja kuinkas ollakaan, samaan aikaan James Hirvisaari hakeutui lukemaan teologiaa ja oli erityisen kiinnostunut muinaiskreikan opinnoista. Mikä kumman mätäpesäke siellä Yliopiston kielten laitoksilla oikein muhii?" (22.11.2011)

"Perussuomalaisen mielestä Vihreät ja vasemmistolaiset ovat saastoja. Suosikkini, James "Puskaraiskaus" Hirvisaari on pistänyt vielä paremmaksi. Demareista hän sanoo..."
(21.11.2011)

"Eli faktisesti Erkki "Puskaraiskaus" Hirvisaari väittää tässä, että vihreät nuoret ovat pedofiileja. Melkoinen väite." (20.11.2011)

"Jos et tätä vielä tiennyt: Halla-ahon, Hirvisaaren & kumpp. ajatusmaailma kumpuaa ns. vasta-jihad –liikkeestä. Puolustelit jossain välissä Halla-ahoa sillä, että hän on itse asiassa vasemmistolainen, niin kuin monet perussuomalaiset. Voi ollakin, mutta lisäksi hän on islamin vastainen ja rotujen sekoittumista pelkäävä rasisti. Oletko muuten kysynyt Halla-aholta itseltään, katsooko hän olevansa vasemmistolainen - sekin kun on kirosana hommeliväen keskuudessa?... Toimittajien, oikeuslaitoksen, tasavallan presidentin ja muiden puolueiden vihaaminen ja törkeä nimittely on Halla-ahon, Hirvisaaren  & kumpp. erikoisalaa ja selvästi suuri mieltymys." (16.11.2011)

"Breivikin teolle löytyy ymmärtäjiä myös Suomessa. Kansanedustaja James Hirvisaari ymmärsi hyvin, että Breivikin oli tehtävä, mitä oli tehtävä." (15.11.2011)

"Ei tällaisen tyypin pitäisi edes päästä kansanedustajaksi." (13.11.2011)

"Pyysalo hakee jäsenyyttä natsihenkiseen järjestöön, Halla-aho, Hirvisaari, Immonen ja Eerola kuuluvat jo sellaiseen." (2.11.2011)

"James "Puskaraiskaus" Hirvisaari vastustaa ehdottomasti kaikenlaista väkivaltaa, mutta jos siitä puhutaan muslimien yhteydessä, se on hänen itsensä ja toisten sanomana vain napakkaa huumoria. Se ei sinänsä ole niin merkillistä, että meidän metsissämme kasvaa tällaisiakin puskaraiskausfilosofeja, mutta heidän valintansa kansanedustajiksi on melkoisen merkillistä." (2.11.2011)

"James Hirvisaari nousi kansanedustajaksi nettisivujensa rasistisen kirjoittelun ansiosta. Hän pelkää julkisuutta, ei uskalla antaa edes puhelinhaastatteluja, moderoi tiukasti omiin teksteihinsä annettuja kommentteja... Tämän James tekee julkaisemalla jatkuvasti nettisivuillaan vääristelyjä, valheellista tietoa ja liioittelua ulkomaalaisten Norjassa 1990-luvulla tekemistä raiskauksista. Hän nostaa vielä nyt kansanedustajana nettisivuilleen jokaisen skandaalilehden lööpin, jossa vähänkin vihjataan, että raiskaaja on ollut ulkomaalainen ja saa innokkailta kannattajiltaan suosionosoituksia... Luulenpa, että James Hirvisaarella ei ole näissä valiokunnissa skandaaliuutisten lisäksi juuri mitään annettavaa... Tämä kaikki meillä on. Nyt on tullut James ”Puskaraiskaus” Hirvisaari, joka haluaa rapauttaa yhteiskuntajärjestelmäämme." (23.10.2011)

"Tuohan on jälleen yksi selvä osoitus, että muslimit sopeutuvat: muslimipojat juovat ja käyvät baarissa! Erkki "Puskaraiskaus" Hirvisaarihan esimerkiksi on juuri tällaista sulautumista vaatinut." (17.10.2010)

"Tämän "herrasmiehen" [Jari-Petri Heino] teksti on sen verran ala-arvoista, ettei tarvitse edes ottaa tekstilainausta, vaan voi viitata koko lantakasaan kerralla. Kumma, ettei tämä mies ole saanut vaaleissa enemmän ääniä, olisihan hän ilmiselvästi mitä parhain edustaja tässä nykyisessä lannanheittäjälaumassa mallia James "Median tuntija" Hirvisaari. Tuollainen viha yhteen pieneen päähän kasautuneena voi olla aika vaarallista." (13.10.2011)

"Kiinnittäisin jälleen huomiotasi myös siihen tosiasiaan, että James ”Puskaraiskaus” Hirvisaarella ei ole vaalikampanjoittensa aikana tai niiden jälkeen ollut mitään muuta annettavaa äänestäjilleen, kuin jatkuvat muistutukset asiasta. Hän ei myöskään ole koskaan uskaltautunut julkisesti puolustamaan näkemyksiään eikä antautumaan sensuroimattomaan keskusteluun edes netissä... Sananvapauden nimissä tämä tahvo luulee voivansa lakkauttaa Ylen, haukkua maamme oikeuslaitoksen ylimmän johdon ja kaikki poliittiset kanssatoimijat, mutta on itse sensuurihakuinen, narsistinen ja valheellinen mouhottaja, jota pidän todella vaarallisena ihmisenä yhteiskuntarauhalle ja ihmisarvolle tässä maassa. Tietysti Jussi "rotutohtori" Halla-ahon ohella, hänen opetuslapsiaanhan Hirvisaari ja Immonenkin ovat... Ymmärrän sen, että raiskaukset pelottavat ja kiihottavat suomalaisia miehiä, vaikkakin on vähän outoa, että mustan miehen tekemä raiskaus pelottaa enemmän kuin valkoisen miehen tekemä raiskaus... Sitä en hyväksy, että joidenkin ihmisten pelon avulla tehdään rasistista politiikkaa ja vaaditaan, että demokraattista, avointa yhteiskuntaa on muutettava siten, että näiden pelkureiden pelon kohteet ajetaan ulos maasta. En myöskään voi missään tapauksessa hyväksyä sitä, että meillä kansanedustajat harrastavat järjestelmällistä kiihottamista muslimeja vastaan. Kyllä tällaiset tyypit ovat Asikkalan tyttärille huomattavasti vaarallisempia, kuin raiskaajat, kansallisuudesta riippumatta." (12.10.2011)

"On ihan selvää, että maahanmuuttajien olosuhteita tulee parantaa. Yksi tärkeä asia olisi se, että he tuntisivat itsensä tervetulleiksi. Siksi voisi toivoa, että esimerkiksi suomalaiset kansanedustajat James ”Puskaraiskaus” Hirvisaari ja Jussi ”Somalivitsi” Halla-aho poistaisivat blogeistaan ja muilta sivustoilta kaiken materiaalin, jolla halutaan vääryydellä osoittaa, että mustat muslimit ovat ryhmänä raiskaajia ja vaaraksi Suomen naisille. Molemmat kiihottavat muslimivihaa yhä esim. Lammin pakolaiskeskuksen oletetulla raiskaustapauksella, jossa syytettyä ei sitten edes vangittu, kun oli ilmeisesti jälleen kerran Elovena-tyttö tullut tehneeksi väärän ilmoituksen. Pelkän kaksi päivää meneillään olleen esitutkimuksen perusteella Hirvisaari riekkui blogissaan: "Tantat tietenkin miettivät vain poikaparan kohtaloa. Mutta yli 90% kansalaisista on sitä mieltä, että ÄKKIÄ POIS MAASTA SELLAISET SAASTAT!!! ja Asikkala.com –sivuilla: ”Milloin aukeavat silmät? Haluammehan varjella Asikkalan tyttäriä?” ja Halla-aho omalla tahollaan: ”Nykyään Hämeenlinnaan kuuluvalla Lammilla koettiin toissapäivänä yhdenlaista heinäpeltoromantiikkaa, kun 19-vuotias mies raiskasi 17-vuotiaan naisen tämän ollessa iltalenkillä.” Kukahan varjelisi Asikkalan tyttäriä tällaisilta kansanedustajilta?" (12.10.2011)

"Vaikka tuo lahkolaismainen ajattelu ja syvälle mieliin syöpynyt kuvitelma, että he, rotuvihan levittäjät, ovat nyt pelastamassa maatamme, tuntuu jokaisesta järkevästä ihmisestä lähinnä naurettavalta, on otettava huomioon, että he ovat kannattajien värväyksessä jo hyvin pitkällä. Vääristelyllä ja suoranaisella valehtelulla sekä vihaisiin nuoriin miehiin vetoavalla julkealla, herjaavalla tyylillä he ovat tehneet työtään jo vuosia. Otetaanpa esimerkiksi James "Puskaraiskaus" Hirvisaaren raiskausuutisilla herkuttelu: 1990 luvulla norjalaiset julkaisivat raiskauksista tilastoja, joissa raiskaukset oli jaoteltu tekotavan, paikan yms. mukaan. Tällöin rasistiset tahot nostivat erilleen ulkona tehdyt raiskaukset, joissa oli tekijöinä paljon maahaanmuuttajataustaisia. Näistä sitten levisi kulovalkean tavoin nettien äärioikeistolaisilla sivuilla "analyyseja", joissa todettiin että mustat muslimit tekevät Oslossa 60 %, 70 %, 100 % raiskauksista. Kun googlaat sanat "rapes" ja "Oslo", huomaat, että hakukone hakee kaikki samankaltaiset tekstit ja pian olet itsekin ihan varma: Norjassa 100 % raiskauksista on mustien muslimien tekemiä. Kun googlaat sanat "raiskaukset" ja "Oslo", niin eiköhän siellä ihan ensimmäisten joukossa jo julisteta: "100 prosenttia Oslon raiskauksista kehitysmaalaisten tekemiä". Vuodet ovat vaihtuneet, ollaan tultu 20 vuotta eteenpäin ja sama tarina elää. Ja - valitettavasti - pari nyt vaaleissa valittua kansanedustajaamme, Jussi Halla-aho ja James Hirvisaari ovat pitäneet huolta siitä, että myytti  tulee tutuksi ja pysyy mielissä. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta kuvaava: kysymys on valheiden levittämisestä "rotujen sekoittumisen" estämiseksi. Kyseessä on yleiseurooppalainen liike. Luulen, että myös hommapartiolaiset ovat selvillä siitä, mitä on rasismi. Lähinnä olisi päästävä eroon Halla-ahon lanseeraamasta ajatuksesta, että rasismi on viisautta ja jopa hyve. Poliittisten tahojen lisäksi myös kansalaisten on tuotava esille se, millaisia henkilöitä meillä on valittu kansanedustajiksi ja millaisella agendalla he ovat äänensä hankkineet. James Hirvisaari piiloutuu vaalijulisteensa taakse: ""Suomen kieli, Suomen mieli, Suomen luonto, Suomen lippu". Nettikirjoituksillaan hän häpäisee nämä. (25.9.2011)

"Sinänsä Halla-aho ei oikein ole pysynyt itse itselleen määrittelemissään rajoissa. Heti vaalien jälkeen hän totesi näin: "Kansalaisvaikuttamisessa, kuten verkkokirjoittelussa, vallitsevat omat, usein hieman karnevalistiset lainalaisuutensa. Siinä pyritään "viihdyttämään" yleisöä ja herättämään huomiota. Poliittisessa päätöksenteossa, etenkin korkeimmalla tasolla eli hallituksessa ja eduskunnassa, tämä ei välttämättä ole tehokkain tapa. Vaikuttaminen edellyttää suhteiden ylläpitoa etenkin virkakuntaan ja muihin poliitikkoihin, ja päätöksenteko tapahtuu suurelta osin kulisseissa, kahvipöydissä ja kuluaareissa. Poliittinen päätöksenteko ei ole viihteellistä eikä läpinäkyvää, ja tässä suhteessa lusikka on otettava kauniiseen käteen. Politiikassa asioita edistetään hivuttamalla, ei räjäyttämällä. On tietysti mahdollista jatkaa viihdelinjaa myös eduskunnassa, á la Suti Aittoniemi. Yleisöllä voi olla hauskaa, mutta vaikutus valtakunnassa harjoitettuun politiikkaan on vähäinen tai olematon. Me olemme lähteneet politiikkaan muuttaaksemme maamme linjaa etenkin maahanmuuttokysymyksissä. Uskon äänestäjiemme, viimeistään asiaa hieman tuumattuaan, olevan yhtä mieltä siitä, että ensisijainen tehtävämme eduskunnassa ei ole viihdyttää heitä vaan edistää kaikin käytettävissä olevin keinoin niitä päämääriä, joiden vuoksi he ovat meitä äänestäneet. Tämä merkitsee sitä, että työskentelemme talon tavoilla ja olemme aiempaa vähemmän yleisön näkyvillä." Halla-aho itse räjäyttelee ja opetuslapsi, James "Ylen kaataja" Hirvisaari pyrkii aina olemaan tyylilleen uskollinen ja räjäyttelee vielä vähän isommalla jytkyllä. Sopii vain odottaa, milloin tuo Halla-ahon mainitsema yleisö tajuaa, että ei heidän mestarinsa oikeasti heitä arvosta - hän arvostaa tyhmältä kansalta sirkushuveilla kerättyjä ääniä. Mediasta Halla-aho totesi tuossa samassa 25.4. julkaistussa linjanvedossaan: "Vaalituloksesta katkeroituneet toimittajat alkavat tietysti valmistautua jo seuraaviin vaaleihin. Kaikki, mitä perussuomalaiset tekevät tai eivät tee, tullaan tarjoilemaan negatiivisessa valossa. Perussuomalaisten äänestäjät pyritään vakuuttamaan siitä, että heidät on petetty. Te olette antaneet meille luottamuksenne vaaleissa. Seuraavan kerran luottamusta mitataan seuraavissa vaaleissa. Siihen asti pyydän teitä luottamaan siihen, että teemme parhaamme, vaikka olisimme aiempaa vähemmän julkisuudessa ja riippumatta siitä, mitä media tekemisistämme raportoisi. Arvioikaa aikaansaannoksiamme neljän vuoden kuluttua, älkää reaaliaikaisesti. Me olemme teidän puolellanne. Media ei ole. Mitä raivokkaammin toimittajat mustamaalaavat meitä äänestäjillemme, sitä varmempia voitte olla, että teemme jotakin oikein." Eli oltaisiinko hiljaa vaan ja annettaisiin Halla-ahon hoitaa hivuttamalla agendaansa... Onneksi hän tuntuu itse tekevän suurimman työn oman ajatusmaailmansa näyttävässä esittelyssä - tarkoitus oli toki toimia kulisseissa ja kuluaareissa ja herra näyttää itsekin ymmärtäneen, että hänen ajatuksensa eivät tule kestämään päivänvaloa. Hirvisaarella taas ei tunnu olevan oikein mitään varsinaista poliittista ajattelua tai sanomaa, hänen ainoa keinonsa päästä julkisuuteen on tapa, jota Timo Soini näyttää nimittävän "töräyttelyksi"(24.9.2011)

"Mitä Yleen tulee, olen kommentoinut Jameksen kirjoitusta lähinnä siltä kannalta, mistä arvelen hänen suuren, argumentoimattoman vihansa kumpuavan ja viitannut hänen metodejaan kritisoivaan artikkeliin Ylessä. Oletteko lukeneet niitä? Oletteko sitä mieltä, että Jameksella on jotain tärkeää sanottavaa ja annettavaa yhteisten asioiden hoidossa? James perustaa tietämyksensä netin äärioikeistolaisten ja uusfasististen sivujen tietoihin. Näiden lisäksi hän katsoo American Idolsia." (22.9.2011)

"Potkukelkkaa äänestivät häneen netissä "tutustuneet", vihakirjoituksista ihastuneet surkimukset. Oli käsittämätöntä, että hänen teemoillaan voi joku nousta kansanedustajaksi pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa. Sivistyksen puutteesta johtuu, että Potkukelkka ei oikein pysty tuomaan suurta rotuaatettaan esille juuri muilla keinoin, kuin levittelemällä vääristeltyä tietoa 1990-luvulla Norjassa tapahtuneista raiskauksista, antamalla ymmärtää, että mustat muslimit ovat raiskaajia. Hän ylläpitää herättämäänsä pelkoa julkaisemalla vihjailevia raiskausuutisia yhä uudestaan, päivästä päivään. Ja te kannattajat hurraatte. Mitä sinun mielestäsi hän tällä saa aikaan? Uskotko todella, että Suomessa vanhukset hoidetaan paremmin ja kouluissa suomalaiset pojat oppivat paremmin lukemaan ja kirjoittamaan ja menestyvät elämässä paremmin, jos estetään muunmaalaisten poikien maahanpääsy? Jossain tutkimuksessa todettiin, että kaikki ihmiset, jotka ovat mukana ääriliikkeissä, eivät ole vättämättä pahoja, vaan hyväntahtoisia hölmöjä. Minä lukisin Potkukelkan yhdeksi heistä. Yksi hänen suurimmista motiiveistaan lienee pelko. Te kannattajat luulette, että hän on rohkea mies. Kaikkea muuta! James Potkukelkka pitäisi saada julkisuuteen, ihan oikeassa maailmassa vastaamaan kysymyksiin ja puolustamaan kantaansa - silloin huomaisitte, millaisesta sankarista on kysymys.(22.9.2011)

"James Potkukelkka oksentaa edelleen mediavihaansa. Ihmettelenpä vain, millä auktoriteetilla tämä helluntaiseurakunnan ja islamofobisten nettisivujen avulla maailmankuvansa muodostanut herra tyrmää median - ja etenkin Ylen, joka kuitenkin on aina ollut sen takeena, että meille tarjoillaan myös laatujournalistiikkaa, tieteitä ja taiteita. Mutta kun Jameksen ainoa kriteeri on se, missä määrin hänen omia tuotoksiaan julkaistaan ja mitä niistä puhutaan..." (21.9.2011)

"Tuo faktojen penkominen ja esille tuominen on todella työlästä ja aikaa vievää tällaiselle tavan taunolle, joka on ollut tarpeeksi tyhmä ja jättänyt niin suuren osan maailmaa ja asioita lähes tyystin aivojensa ulkopuolelle ja on siksi lähes kykenemätön poliittiseen keskusteluun. Mutta minun mielestäni jokaisen pitää saada ja uskaltaa panna peliin oma itsensä ja se, mitä itsellä on annettavaa. Jos se ei jonkun mielestä ole niin suuri panos, niin siitä ei kannata välittää - aina on joku, joka jakaa tai ymmärtää järkevät ja hyväntahtoiset mielipiteet. Ja välillä pikkupirullisetkin - täytyy muistaa, että huumori ja ironia on yksi parhaita tapoja saada viestinsä perille ja siksi pidän esim. Timo Anttilan tapaa kertoa Erkki Kalevista todella positiivisena: kaiken kansan tietoon on saatava, millaisia tyyppejä meillä valitaan kansanedustajiksi ja heidän retoriikkaansa on voitava repostella. Jotkut saattavat pitää yksittäisten henkilöiden käsittelyä turhana, mutta sitä se ei toki ole: nämä tyypit keräävät tuhansia kannattajia netissä luodun persoonallisuuden turvin ja olen vakuuttunut siitä, että monet ovat tästä syystä äänestäneet väärää ihmistä. Eivät ehdokkaat tietysti koskaan ole olleet kaikkien henkilökohtaisia tuttavuuksia, mutta kyllä nyt on kyse ihan toisenlaisista lumemaailmoista. Ehkäpä ei mene kauaakaan, kun vähän isompi joukko käsittää, että ainoa esim. Erkki Kalevin message on, että Norjassakin on musta muslimi raiskannut naisen. Pane siinä nyt sitten maan taloutta kuntoon ja lisää ihmisten hyvinvointia...  Hommalaiset ovat Halla-ahon kohdalla luoneet hyvin vahvaa henkilökulttia ja on jo paljon väkeä, jotka imevät itseensä hänen sanansa ilman minkäänlaista kritiikkiä. Jos olisi kyse normaalista poliittisesta toiminnasta, sitä voisi vain ihmetellä. Tässä vihatilanteessa siihen on yritettävä puuttua, myös kansalaisvaikuttamisen kautta." (21.9.2011)

Tässä Härkönen luonnehtii asuinkuntaani Asikkalaa:

Lainaus
"Koska suhtaudun varauksella kansanedustaja Hirvisaaren netissä levittämään tietoon, päätin tutkia nämäkin tiedot, joilla hän yrittää houkutella Asikkalaan maahanmuuttajia.

Lentokenttä.
Kentältä ei tavallinen ihminen voi lentää minnekään, tällaiset kentät on tarkoitettu eliittisuomalaisille.

Näköalahotelli.
Kylpyhuoneet homeessa. Hotelli aina lähes tyhjä. Olemukseltaan kuin entiset neuvostohotellit. Surkea aamiainen, vielä surkeampi lounas. Ei palvelua. Näköala on komea.

Useita venesatamia.
Lahtelaiset veneet purjehtivat tänne, sillä siten pääsee nopeasti ryyppäämään. Kannattaa varoa iltaisin.

Palkittu satamaravintola.
Juoppolalleja, pizzaa ja lämmintä kaljaa. Suomalainen unelma, mutta kannattaa varoa. Suomessa on tapana palkita aina vuorollaan joku venesataman ravintola, siksi ne ovat kaikki "palkittuja".

Kalastusmuseo.
Asikkala.fi:stä löytyivät sivut, mutta aukioloajat vain viime vuodelta, toivottavasti on vielä olemassa:
Avoinna: 24.5. - 21.8.2010, ryhmille myös sopimuksesta
ti - pe klo 10 - 18, la 10 - 15, su 12 – 18.

Kuuluisia uistintehtaita.
Yritin googlata, mutta ei ollut vapaita työpaikkoja tarjolla.

Maankuulu mylly.
En ollut kuullutkaan, mutta googlasin:
”Mylly työllistää viisi ammattilaista ympärivuotisesti, kesällä henkilökunta lähes kaksinkertaistuu.” Eli neljälle mamulle voisi olla kesätyöpaikka tarjolla.

Vuoden viinitila.
Minkä vuoden? Suomessa on niin vähän valikoimaa, että varmaan jokainen vähänkin siedettävä tila on keritty jo kerran valita. Viehättävä interiööri, mutta usein ihan tyhjä.

Kahviloita, kotileipomoita.
Ei ole. Kerran epätoivoisesti etsimme kahvilaa Vääksystä, mutta ei löytynyt. Tässä tietysti olisi markkinarakoa yrittäjähenkiselle, jos vain saataisiin Asikkalaan vähän lisää väkeä.

Persoonallisia pikkuputiikkeja.
Heh. Niistäköhän kansanedustaja ostaa persoonalliset pikku pukunsa?

Laadukkaat ja nopeat peruspalvelut.
Tämä tarkoittanee perussuomalaisten palveluita, joita tarjoaa Asikkalan Perussuomalaiset, puheenjohtaja James Hirvisaari. Googlasin. Nettisivuilla on entinen 5-jäseninen eduskuntaryhmä. Ei siis kovin nopeaa palvelua.

Perinteikkäät elokuun markkinat.
Markkinat = tavallista kalliimpi toripäivä, jossa perunoiden lisäksi myydään vitsikkäitä t-paitoja. Markkinoilta saa ostaa myös villasukkia ja etenkin ruisleipää, se on ylevää ja hyvin suomalaista.

Lähiruokaa.
Ainakin sen ainoan hotellin ruoka on pahaa.

Kyläkouluja.
Asikkalan kunnan suunnitelma netistä:
"Lyhyen ajan tavoitteena kouluverkon suhteen on, että pienten koulujen ylläpitämisen rajaksi päätetään seuraavaa: Jos kolmena peräkkäisenä vuonna toteutunut oppilasmäärä on alle 24, koulu lakkaa seuraavasta lukuvuodesta alkaen."

Ilmailulukio.
= Vääksyn yhteiskoulun lukion ilmailupainotteinen opintolinja, jonne otetaan vuosittain 20 lukiolaista.

Suuri maaseutuoppilaitos.
Asikkalassa voi opiskella hevostenhoitajaksi. Koulu kuuluu todella suureen koulutuskeskukseen, joka toimii ainakin Lahdessa ja jonka nimi on Salpaus. Siellä on tarjolla mm. maahanmuuttajien kotouttamiskoulutusta ja monikulttuurikoulutusta – hienoa, että Hirvisaari tuo esille tällaisen.

Kaarnalaivakisat.
Niinpä. Tänä vuonna kisojen avaajana oli upeasti eräs kansanedustaja!
 
Mobilisti-illat.
Tunnelmoin vähän katselemalla tietoja vanhoista illoista. Huikean perinteinen tapahtuma. Noin 500 hengen leipäjono per tapahtuma. Ruisleipää!

Mobilisti-ilta 10.7.2007
Mobilisti-illassa vieraili lähes 400 harrasteajoneuvoa, ja yleisöäkin oli paikalla sankoin joukoin.
Vääksyn Myllyn lahjoittaman Sinuhen Leipomon ruisleivän sai jokainen paikalle saapunut harrasteajoneuvon kuljettaja.

Mobilisti-ilta 8.7.2008
Vääksyn kanavalla kauniissa kesäillassa vieraili noin 500 vanhaa ajoneuvoa. Vääksyn myllyn lahjoittamat ruisleivät jaettiin kaikille alueelle saapuneille harrasteajoneuvoille. Yleisöäkin oli paikalla edellisvuotta enemmän.

Mobilisti-ilta 7.7.2009
500 ensimmäistä vanhalla ajoneuvolla paikalle saapunutta saivat Vääksyn myllyn rukiiseen leivotun Sinuhen ruisleivän ja Klassikot-lehden näytenumeron.

Mobilisti-ilta 13.7.2010
Sinuhen lahjoittamat 500 ruisleipää loppuivat kesken heti kättelyssä.

10. Mobilisti-ilta 12.7.2011
Vääksyn Myllyn ja Viipurin Kotileipomon lahjoittamat ruisleivät jaettiin tervetulotoivotuksena paikalle saapuneille noin 500 ajoneuvolle.

Laadukas jazz-tapahtuma.
James Hirvisaaren jatsikavereineen järjestämä ilmaiskonsertti kanavan rannalla. Upea suomalainen perinnetapahtuma.

Tunnettu tanssilava.
Googlasin. Lienee tämä: Jenkkapirtti.
"Varustelu:Savuton kahvio, erillinen pub, A-oikeudet, makkaragrilli, WC, narikka 1.50 euroa, takaterassi, ulkotanssipaviljonki, kenkäharja, meikkihuone, naisille hiustenkuivaajat, yövartija mahdollistaa pihassa yöpymisen."
Onko viimeistä mahdollisuutta muistettu tarjota romanikerjäläisille?

Puhdas vesi.
Suomalainen kansanlaulu varoittaa: ”Minen mee uimaan, minen mee uimaan, James on vetteen pissannut…”

Suomalainen unelma.
Ja nyt James tahtoo lahjoittaa siitä palasen muillekin. Tervetuloa Asikkalaan, Jameksen sanojen mukaan tosin ”toivottavaa on saada tänne ainoastaan ripaus hyvinkäyttäytyvää väriä” – mitä tuo sitten tarkoittaneekin. Olettaisin, että ainakin yhtä monta hyvinkäyttäytyvää väriä vuodessa, kuin ilmailulukioon ja hevostenhoito-opistoon!

Lähellä pääkaupunkia.
Tervetuloa siis myös itäisen Helsingin ylitäysien vuokrataloslummien asukkaat!

Tontteja myynnissä - vaikkapa moskeijan rakentamiseen!

www.asikkala.com
Varoitus: tämä vaikuttaa osoitteen perusteella Asikkalan kotisivuilta, mutta onkin kansanedustajan kaappaama osoite. Kuntatietoa on hämäyksen vuoksi, mutta kansanedustaja käyttää sivustoa vaalityöhön ja tiukasti moderoituun ”keskusteluun” maahanestosta." (19.9.2011)

Sellaista tekstiä Asikkalasta. Haluttiinko tuossa vain toisen pyhää pilkata, vai mikä lienee olut kirjoittamisen ja siihen liittyvän suuren vaivannäön motiivina?

Lainaus
"Kirjoitukset ja ajatukset, joita hän levittelee, ovat usein julkean rasistisia ja tyyliltään sellaisia, jotka vetoavat vähän pelkurimaisiin, omasta pärjäämisestään huolestuneisiin tai jostain muusta syystä pelon ja vihan täyteisiin ihmisiin. Vaikka Hirvisaari ei itse ihan täysin kilahtaisi ja vaikka hän silkasta narsismista ja menestymisen onnesta esittelisi tekstejään, on hänen harjoittamansa vihanlevitystyö vahingollista." (19.9.2011)

"Uskovainen hän lienee ollut myös sanan perinteisessä mielessä, mutta nykyään hän ainakin teksteistään päätelleen uskoo omaan jumaluuteensa, joten kaipa hän jonkin sortin uskovainen on. Nationalisti on mielestäni kuitenkin ehdottomasti väärä määritys. Hän käyttää kyllä vaalimainoksissaan sellaisia teesejä luodakseen yleistä uskottavuutta mummojen piirissä ja perustellakseen sitä, ettei Asikkalaan saa tulla moskeijaa, mutta lähes kaikki tuotokset mitä hän on saanut aikaan, koskettelevat jollain lailla rotupuhtautta, mustien raiskaajien ja islamin pelkoa, jotka ovat selkeästi rasistisia teemoja." (19.9.2011)

"Minusta hänet pitäisi saada sillä tavoin tosijulkisuuteen, että kaikki ymmärtäisivät, ettei hänen tekstejään kannatakaan lukea. Hänet pitäisi panna julkisesti puristamaan vaikkapa jonkun tosi pelottavan ruotsinkielisen kättä ja katsomaan, pystyykö hän sen jälkeisessä katatonisessa jäykistymisessä käymään julkista keskustelua todellisten ihmisten kanssa. Nyt hän lymyilee netissä ja ylläpitää ihmisten vääriä käsityksiä hänestä - ei herra Hirvisaari ole mikään miesten mies ja suomalaisten tosi ystävä - hän on rasistipelkuri." (19.9.2011)

"Tämän lausahduksen Erkki Kalevi esittelee myös v. 2009 Uuden Suomen blogissaan, otsikkona "Aforismeja".  Tämä kohtuullisen narsistinen herra on tuohon postaukseen kerännyt kaikki "aforisminsa" varmaan kymmenen vuoden ajalta ja ilmoittaa näiden lukemisen olevan "rattoisaa viihdettä". (16.9.2011)

"Olen kerännyt tähän James Hirvisaaren julkisilla, ilman rekisteröitymistä kaikille netin käyttäjille näkyvillä Facebook-sivuilla tällä hetkellä olevat viittaukset raiskausuutisiin. Hirvisaari on ainakin vuodesta 2006 saakka pitänyt nettipäiväkirjoissaan ja blogeissaan esillä vastaavaa materiaalia, jolla hän mielestäni pyrkii herättämään vihaa ja inhoa mustia muslimimaahanmuuttajia kohtaan. Tärkeimpänä keinona Hirvisaarella on levitellä vääristeltyjä Norjan raiskaustilastoja, joita voi helposti poimia kansainvälisiltä islamofobisilta ja uusfasistisilta sivustoilta. Kyseistä Facebook-ulokettaan hän käyttää ikään kuin ”muistin virkistäjänä” linkaten iltapäivälehtien otsikoita ja irtonaisia lauseita kommentoimatta itse juttu. Ja keräilee sitten postauksiinsa kannattajiensa viestejä, joista näkyy, että he ovat ymmärtäneet yskän. Näin siis toimii rasistikansanedustaja: (16.9.2011)

"Erkki Kalevi uskoo olevansa muiden ihmisten yläpuolella.Tällaisilla teksteillä mies nousi kunnanvaltuutetuksi, eivätkä houruilut paljon sen kummemmaksi muuttuneet, kun hänestä tehtiin kansanedustaja. (9.9.2011)

"Olen miettinyt sellaistakin, että pitäisi ehkä perustaa oma blogi, jossa voisi käsitellä näitä Hirvisaaren hirveyksiä. Hän on niin narsistinen, että pitää itseään vastustavia ihmisiä "pahantahtoisina" ja poistaa varmasti hyvällä omalla tunnolla mielestään ikävät kirjoitukset. Mutta sama tilannehan on hommelifoorumilla: vähänkin kriittisesti kirjoittavat bannataan nopeasti ja keskustelussa mukana pysyttelevät ihmiset luulevat puhuvansa kansan äänellä. Halla-aho on vielä herkkänahkaisempi: hänhän vain lahjoittaa suuren henkensä tuotokset foorumille tarkasteltaviksi ja ottaa vastaan suosionosoitukset samaan tapaan kuin Politbyro entisessä Neuvostoliitossa." (2.9.2011)

"Syksy on tullut ja kansanedustajien työ alkanut. James Hirvisaari yrittää työkseen epätoivoisesti kiihdyttää muslimivihaa Suomessa. Tämän hän tekee, kuten tähänkin saakka, vääristelemällä ja valehtelemalla. Koska mitään uutta soveliasta aineistoa ei löydy, Hirvisaari on Facebook-sivuillaan julkaissut jälleen kerran Jussi Halla-ahon aikanaan esittelemän artikkelin heinäkuulta 1990 (siis 21 vuoden takaa), jossa toimittaja raportoi, että Oslossa halutaan antaa seksivalistusta maahanmuuttajille raiskauksien ehkäisemiseksi. Samassa artikkelissa kerrotaan, että tuon vuoden alkupuoliskolla 70 % ilmoitetuista raiskauksista Oslossa oli ulkomaalaisten tekemiä. James Hirvisaari on maaninen raiskattujen oslolaisten naisten genitaaleilla tanssija. Nyt hän yrittää Oslon 20 vuotta sitten ilmoitetuilla raiskauksilla pitää yllä herättelemäänsä vihaa mustia muslimeja kohtaan. Näin vanhoista artikkeleista on enää vaikea ottaa selvää, oliko tämä se vuosi, kun mustista maahanmuuttajista tehtiin huomattava määrä vääriä ilmiantoja Oslossa vai oliko tämä nyt se tilasto, kun Oslon seitsemästä raiskauksesta neljä oli ulkomaalaisten tekemiä tammi-huhtikuun aikana ja suhde tasoittui loppuvuoden aikana. Oli miten oli, James Hirvisaari tietää kyllä, että Norjassa maahanmuuttajat ja etenkin mustat muslimit eivät ole suurin raiskaajaryhmä. Ei nyt, eikä 20 vuotta sitten. Ylivoimaisesti eniten norjalaisnaisia raiskaavat norjalaismiehet ja se on Hirvisaarelle tämänkin kesän aikana osoitettu huomattavan monelta eri taholta. Levittämällä jatkuvasti samoja, harhaanjohtavia uutisia historian pimennosta Hirvisaari VALEHTELEE RÄIKEÄSTI ja hänellä on ilmeinen pyrkimys herättää vihaa kansanryhmää kohtaan. Tuon saman Hirvisaaren julkaiseman artikkelin julkaisi myös ”Kuningas Halla-aho” Suomi24 palstalla 20.12.2006 viitaten samalla Monikulttuurisuus ja nainen sepustukseensa omassa blogissaan. Samaa artikkelia käytettiin myös marraskuussa 2008, kun Vasarahammer käänsi Halla-ahon tekstin Gates of Vienna –sivustolle. Tämä kaikki on siis jälleen vain osa islamofobiassa kieriskelevien pelkureiden yhteistyötä. Tällä pelillä Hirvisaari on päässyt kansanedustajaksi. Riittävän järkyttävä asia sinänsä ja osoitus siitä, kuinka pitkälle pahuuden herättelyllä voi yltää. Mutta kun tämäkään ei tunnu riittävän: herra Hirvisaari näyttää kaipaavan kirjoituksiinsa aina vain lisää ilkeämielisiä kommentteja, lisää pahaa, lisää nautinnollista niljakkuutta. Missään ei näy mitään merkkejä siitä, että kansanedustaja haluaisi hoitaa Suomen kansan yhteisiä asioita." (2.9.2011)

"Itse asiassa olisin Erkki Kalevin kirjoittelusta vielä vähän tiukemmalla linjalla: kun persut jatkuvasti väittävät, että muut puolueet ja heidän kannattajansa jatkuvasti "tanssivat Norjan uhrien haudoilla", niin Erkki Kalevi on luonut "poliittisen" uransa tanssimalla raiskattujen naisten genitaaleilla. Noissa edellisissä lainauksissa on huomattavaa tuo, kuinka innoissaan Erkki Kalevi on nyt siitä, kuinka hänet nostetaan Mestarin rinnalle. Aikaisemmissa kirjoituksissa hän saattoi vain kainosti mainita "tohtori Halla-ahon", nyt hän onkin veljenä suuren veljen rinnalla." (13.8.2011)

"Erkki Kalevi tavallaan piilottelee persujen selän takana. Nytkin hän on useamman kerran kehottanut lukemaan persujen puolueohjelman, kun hänen omaa vääristelyään, valehteluaan ja peilaustaan on kritisoitu. Kysymys olisikin mielestäni se, kuinka hänenlaisensa saadaan paljastettua. Tällainen joka äidin unelmavävy: herkkä, sielukas, rohkea veturinkuljettaja, joka on vaatimattomista lähtökohdista noussut KANSAN johtotähdeksi. Eihän häntä voi arvostella - olet kateellinen ja paha, jos yritätkin! Kun lisäksi taustalla on persujen osin vilpitön ja hyvää tarkoittava lauma, on tehtävä vielä mutkikkaampi. Erkki Kalevi luulee olevansa ihmisihanne ja on nyt huomannut, että kannattajia saa, kun osuu ihmismielen pahuuteen ja kaivelee ja nostaa sitä pinnalle. Hän toistaa jatkuvasti samaa kaavaa: raiskausuutisen otsikosta kopio nettiin, pienen pieni vihjaus siihen suuntaan, että kyllä täytyy taas olla afrikkalaisesta kysymys ja sitten Erkki nuoleskelee "jämerän ja rehdin" miehen huuliaan ja lukee iltayöstä ihailijoiden kommentteja: aitan taakse, värivikaset hirteen... Median asiallistakin palautetta pidetään herkästi poliittisena hyökkäyksenä ja persupelkona, eikä ymmärretä, ettei tässä ole kysymys politiikasta. Persuihin on nyt vain pesiytynyt alhainen joukko, joka ei tee politiikkaa, vaan yrittää murentaa ihmisyyttä ja demokratiaa." (13.8.2011)

"Timo Anttilan mainioon listaukseen Erkki Kalevin syvimmästä olemuksesta haluaisin vielä lisätä tämän: Erkki Kalevi on puhdas. Hän on ollut sitä nuoresta vantaalaismiehestä lähtien. Todisteena lainaus hänen nettiin kirjoittamastaan henkilökuvasta: "Siveysmoraalistani pidin tiukasti kiinni. Jos jotkut kaverit alkoivat mennä liian pitkälle mimmien kanssa, jätin heidät aivan viileästi sellaisia puuhastelemaan enkä halunnut olla heidän kanssaan enää missään yhteyksissä." Tämä henkilökohtainen puhtaus valottanee hiukan sitä, miksi Erkki Kalevi lähestyy suunnilleen jokaista kirjoitelma-aihettaan Oslon raiskausten kautta. (11.8.2011)

Paljon muutakin arkistoista löytyy, mm Uudesta Suomesta poimittua. :flowerhat:
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 733
 • Liked: 2247
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Alkaisikohan näiden Jameksen juttujen paikka olla peräkammarin puolella? Se että James on riidoissa sukulaisensa kanssa ei ole uutinen.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Griffinvaari

 • Vieras
"Ne bis in idem " ei tarkoita sitä että kun ihminen tuomitaan pahoinpitelystä kerran, että sen jälkeen hän voisi pahoinpidellä saman ihmisen uudestaan, ja vedota mielipuolisuuteen ja "Ne bis in idem" periaatteeseen ja odottaa että sillä kertaa tuomiota ei tulisi, koska on jo kertaalleen tuomittu.

Jos tekee saman rikoksen monta kertaa niin voi vain odottaa saavansa monta tuomiota. Ne ovat eri teoista vaikka teko itsessään on sama.
Kyselin tuota koska en tiennyt mistä oli kysymys. Eli kysymys on siitä, että kertaalleen laittomaksi tulkitun tekstin voi julkaista kuka tahansa eikä asiasta seuraa mitään, mutta jos kerran tuomittu julkaisee sen toiseen kertaan niin alkaa tutkinta.

Se on sama, jos Akseli Mäki saisi toisen kerran käräjäreissuin kännissä ajamisesta, mutta toiset päästettäisiin samoilla promillelukemilla jatkamaan ratsiasta.

Tähän olen minäkin odotellut vastausta, pääsi vaan jameksen humorti pläjäys väliin.

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Alkaisikohan näiden Jameksen juttujen paikka olla peräkammarin puolella? Se että James on riidoissa sukulaisensa kanssa ei ole uutinen.

Ei tässä ketjussa kannata siitä aiheesta jatkaa. Laitoin vain muistiin.
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25727
 • Blues for Allah
Alkaisikohan näiden Jameksen juttujen paikka olla peräkammarin puolella? Se että James on riidoissa sukulaisensa kanssa ei ole uutinen.

Ei tässä ketjussa kannata siitä aiheesta jatkaa. Laitoin vain muistiin.

Laita sinne Härkösiä ja kärpösiä-ketjuun myös, se on oikea paikka, sieltä saa aina parhaat naurut! ;)
En ole huomannut mitään tekstiä Härkösiltä pitkään aikaan. Onko heillä depressiivinen kausi menossa?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Laita sinne Härkösiä ja kärpösiä-ketjuun myös, se on oikea paikka, sieltä saa aina parhaat naurut! ;)
En ole huomannut mitään tekstiä Härkösiltä pitkään aikaan. Onko heillä depressiivinen kausi menossa?

Tein työtä käskettyä:

http://hommaforum.org/index.php/topic,86894.msg2334876.html#msg2334876

:)

Tuosta depressiivisyydestä:

"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

Tagit: