HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Mahtuuko Hommaforumille mamutyöntekijöiden oma nurkka?

(1/15) > >>

olavis:
Kun itse työskentelen alalla, jolla asiakkaita ovat nimenomaan maahanmuuttajataustaiset ihmiset, niin en tiedä onko tämä Homma-
foorumi oikea paikka tälle viestille. Ajattelin kuitenkin kokeilla.

Kuitenkin tällä foorumilla näyttää olevan paljon kriittistäkin, ihan järkeenkäyvääkin,  keskustelua Suomen harjoittamasta maahanmuuttopolitiikasta. Ja kun  työpaikalla ei ole oikein helppo sanoa kaipaanvansa Eila Kännön aikoja niin ajattelin kokeilla löytyiskö täältä toisia mamu-alalla työskenteleviä kriittisiä tai löytysikö täältä haastavia keskustelukumppaneita mamualalle ajautuneelle poloiselle?

Elikkä löytyykö esimerkiksi muita mamutyöntekijöitä, joiden kanssa voisi pohtia kriittisesti  alan kehitysnäkymiä tai lohkeaako allekirjoittaneelle esim. kriittistä palautetta uravalinnasta? Odotan mielenkiinnolla.

Miniluv:
Tervetuloa mukaan! Aivan oikea paikka. Odotan mielenkiintoista keskustelua.

desperaato:

--- Lainaus käyttäjältä: olavis - 16.05.2010, 20:05:43 ---lohkeaako allekirjoittaneelle esim. kriittistä palautetta uravalinnasta?
--- Lainaus päättyy ---

Morjensta vaan olavis. Joskus vuosia sitten työskentelin ravintola-alaa tukevalla alalla, jonka aikoina mamu kontaktit olivat osa arkipäivää. Kyseessä siis pääsääntöisesti luvan kanssa maassa oleskelevat ja ainakin jotenkin työelämässä mukana olevat mamut. Eipä niistä ajoista suuremmin kerrottavaa mutta suhtautumistani mamuihin, (ei niinkään mamupolitiikkaan) nuo ajat ovat osaltaan muokanneet.

olavis, miten olet mamubisnekseen päätynyt. Onko uravalnta ollut tietoinen ja onko "takki" alkanut kääntymään tai edes "takin vuori"?

Pliers:

--- Lainaus käyttäjältä: olavis - 16.05.2010, 20:05:43 ---...löytysikö täältä haastavia keskustelukumppaneita mamualalle ajautuneelle poloiselle?

--- Lainaus päättyy ---

Lämpimästi tervetuloa! Odotan mielenkiinnolla ensimäistä avaustasi!

Narcissa:
Tämä aihe on todella herkullinen ja hedelmällinen keskusteltava. Ikävä kyllä kaikki "halukkaat" eivät siihen pysty osallistumaan siinä määrin, kuin tarve olisi. Itse työskentelen tehtävässä, jossa seuraan päivittäin pääasiassa turvapaikanhakijoiden ja muidenkin mamujen edesottamuksia, ja ne eivät aina (lue: koskaan) ole kovin miellyttävää katseltavaa. Systeemin kusetusta, röyhkeyttä, piittaamattomuutta, väkivaltaa ja täydellistä haluttomuutta noudattaa yhteisiä sääntöjä esiintyy joka ikinen päivä, eikä sen kitkeminen tunnu olevan kenenkään käsissä (ihmisoikeudet, katsokaas).

Haluaisin avautua näkemästäni ja kokemastani yksityiskohtaisesti, mutta aiheen sensitiivisyys estää sen. Oman työkohteeni virallinen linja vieläpä on se, ettei kohteen toiminnasta paljon hiiskuta ulkopuolisille, vaan laitoksen johto hoitaa kaiken tiedottamisen ulospäin. Ja tietysti vielä viran puolesta yleinen salassapitovelvollisuus estää tapauksista puhumisen yksityiskohtaisesti.

Tämän kaiken virallisen kielteisyysjargonin lisäksi tulee myös sosiaalinen paine. Edustan työyhteisössäni selkeää vähemmistöä maahanmuuttokantoineni, ja pääosa muusta henkilökunnasta on juuri tätä karmivinta stereotyyppiä punavihersuvaitsevaistosta. Jos puhuisin työpaikalla ääneen mamupolitiikan epäkohdista ja siitä, mitä todella ajattelen asiakkaistamme, ammattitaitoni kyseenalaistettaisiin ja minua pidettäisiin yleisesti huonona ihmisenä. "Perussuomalainen" on sana, jota työpaikallani ei voi myönteisessä mielessä sanoa, ellei halua halveksuntaa niskaansa.

Toivon, että ketjun aloittaja on siinä asemassa, että voi tuoda avoimesti julki työssään kohtaamiaan tapauksia vailla samaa pelkoa kuin mitä minä tunnen. Ahdistusta lisää myös se, että viran puitteissa on tietysti toimittava lain mukaan, ja toimittava tasa-arvoisesti niitäkin kohtaan, jotka eivät sitä ansaitse. Kuinka moni teistä haluaisi antaa ensiapua seksuaalirikoksesta tuomitulle?

Onneksi on Homma-forum, joka antaa henkistä tukea silloin, kun meno kiihtyy liian kovaksi  :roll:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta