HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

2010-05-18 Europarlamentti: Jäsenmaille tukea pakolaisten vastaanottamiseen

(1/3) > >>

Femakko:

--- Lainaus ---Jäsenmaat, jotka ottavat vapaaehtoisesti vastaan pakolaisia kolmansista maista, voivat saada 6000 euroa uudelleensijoitettua pakolaista kohti, Euroopan parlamentin hyväksymässä lakiehdotuksessa todetaan. Parlamentti hyväksyi myös Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston perustamisen, mistä on päästy sopuun neuvoston kanssa.

EU-maat panostavat uudelleensijoittamiseen huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Yhdysvallat, Australia ja Kanada. EU osallistui vuonna 2008 ainoastaan 6,7 prosenttiin maailman pakolaisten uudelleensijoittamisista eli otti vastaan 4378 henkilöä. Tällä hetkellä vain kymmenen jäsenmaata (Suomi, Ruotsi, Tanska, Hollanti, Britannia, Irlanti, Portugali, Ranska ja Tšekki) osallistuu pakolaisten vastaanottamisohjelmaan pitkäjänteisesti. Nämä maat saavat 4000 euroa jokaista uudelleensijoitettua pakolaista kohti.

Rohkaistakseen myös muita jäsenmaita osallistumaan pakolaisten uudelleensijoittamiseen parlamentti ehdottaa näille 6000 euron tukea uudelleensijoitettua pakolaista kohti ensimmäisenä vuonna, 5000 euroa toisena vuonna ja 4000 euroa kolmantena vuonna. Jäsenvaltioiden kahtena ensimmäisenä osallistumisvuonna saama lisämäärä investoitaisiin kestävän uudelleensijoittamisohjelman kehittämiseen. Parlamentti hyväksyi vasemmiston GUE/NGL-ryhmän Rui Tavaresin (Portugali) laatiman mietinnön tiistaina 18. toukokuuta Strasbourgissa äänin 512 puolesta, 81 vastaan ja 7 tyhjää.

Vuotuiset uudelleensijoittamisohjelmat noudattavat tiettyjä EU-painopisteitä, joista parlamentti ja neuvosto eivät ole vielä päässeet sopuun. Parlamentin jäsenet haluaisivat priorisoida lapsia ja naisia, jotka ovat vaarassa joutua väkivallan tai hyväksikäytön uhreiksi, yksin matkustavia lapsia sekä henkilöitä, joilla on terveydellisiä ongelmia tai joita on kidutettu. Neuvosto puolestaan esittää maantieteellisiä ja pakolaisten kansallisuuteen liittyviä painopisteitä.

Tukivirasto avustamaan jäsenmaita turvapaikanhakijoiden kanssa

Parlamentti hyväksyi myös Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston perustamisen toisessa käsittelyssä. Mietinnön esittelijä oli Iso-Britannian vihreiden Jean Lambert. Vallettaan Maltalle sijoitettava tukivirasto avustaa asiantuntemuksellaan turvapaikanhakijoita vastaanottavia jäsenmaita. Se pyrkii parantamaan kansallisten viranomaisten koordinaatiota ja tukee hallinnollisesti niitä jäsenmaita, joihin kohdistuu erityinen paine. Parlamentti ja neuvosto ovat päässeet yhteisymmärrykseen asian toisessa käsittelyssä siitä, että virasto koordinoi tiedonvaihtoa jäsenmaiden uudelleensijoitustoimenpiteistä.

Lisäksi Euroopan pakolaisrahaston sääntöjä ja rahoitusosuuden ylärajaa muutetaan riittävän rahoituksen takaamiseksi. Parlamentti äänestää keskiviikkona 19. toukokuuta tätä koskevasta sosialistien ja demokraattien Claude Moraesin (Iso-Britannia) mietinnöstä.
--- Lainaus päättyy ---


Europarlamentti


EDIT: maataloustukiaiset on niin passé.

Titus:

Just, ensin kunnat rikastuvat monikulttuurisuuden vastaan ottamisesta ja nyt sama kuvio valtiolle... Tuskin maltan odottaa, että Thors kertoo kuinka koko Suomelle on suunnaton rikkaus...

ei vittu en pysty edes sarkastisesti  :facepalm:

Eino P. Keravalta:
6000 euroa pakolaisesta? Sehän on kärpäsen paska kuluihin nähden! Ja kuka senkin rahan maksaa? Aivan oikein, sinä ja minä. Ilmaista rahaa ei ole, ellei EU ole sitten päättänyt painaa rahaa jokaisen pakolaisen taskuun.

Yksi kehitysmaalainen maksaa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Jos tällainen ihminen tulee Suomeen 20-vuotiaana ja jos hän kuolee 80-vuotiaana, kulut ovat 60 vuoden aikana miljoonaluokkaa, kun lasketaan vielä sairastamiset ja mahdolliset rikokset päälle. Jos saisimme jokaista kehitysmaalaista kohden vaikka edes kaksi miljoonaa euroa, voisivat tilit jotenkin tasaantua. Paitsi että ei: massamaahanmuutto murskaa huoltosuhteen ja lopulta tuhoaa koko länsimaisen kulttuurin ja oikeusvaltion. Eipä taida kannattaa, vaikka saisimme 20 miljoonaa jokaisesta maahantulijasta...

KTM:

--- Lainaus ---EU-maat panostavat uudelleensijoittamiseen huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Yhdysvallat, Australia ja Kanada.
--- Lainaus päättyy ---

Voisikohan sillä että näihin maihin ei muuten juuri pääse kuin kiintiöpakolaisena olla jotain tekemistä asian kanssa?

USAan ei pääse ilman passeja. Ei välttämättä edes USAan lähtevään koneeseen ilman haastattelua, pari kertaa olen euroopan kentällä jotunut terminaalissa haastatteluun ennen koneeseen nousua. USAn viranomaisilla on bootheja kentällä ennen portile pääsyä. Sama juttu oli kerran Franfurtissa Kanadaan mennessä.

Toki Meksikosta pääsee USAan maita pitkin, mutta sitä kautta tulleet tuskin kovin helpolla pakolaistatusta ja turvapaikkaa jenkeissä saa.

USAssa lisäksi otetaan raja-asemilla kaikilta maahantulijoita sormenjäljet, joten on helppo selvittää missä ja millä nimellä joku on tullut maahan ja mahdolliset useilla ei henkilöllisyyspapereilla liikkumiset.

PaulR:

--- Lainaus käyttäjältä: Titus - 18.05.2010, 20:34:31 ---
Just, ensin kunnat rikastuvat monikulttuurisuuden vastaan ottamisesta ja nyt sama kuvio valtiolle... Tuskin maltan odottaa, että Thors kertoo kuinka koko Suomelle on suunnaton rikkaus...

ei vittu en pysty edes sarkastisesti  :facepalm:

--- Lainaus päättyy ---

Niinpä. Ja kuka kustantaa viime kädessä EU byrokratian? Niinpä.

sama kuvio suuremmassa mittakaavassa. Valde / EU maksaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta