HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Monikulttuurinen koulunkäynti

<< < (198/198)

totuuspuheasiamies:

--- Lainaus ---Helsingin opettajat kertovat: Osa lapsista ryhtyy ”uskontopoliiseiksi” ja vahtii paaston aikana muita

Väsymystä, levottomuutta, päänsärkyä ja keskittymiskyvyn puutetta. Alisuoriutumista koulutyössä tai ylioppilaskokeissa nälän vuoksi. Poissaoloja oppitunneilta liikunnassa, kotitaloudessa ja musiikissa.

Näin opettajat kuvailevat uskonnollisen paaston seurauksia koulussa. Parhaillaan vietettävä muslimien ramadan näkyy lasten koulutyössä.

”Meidän yläkoulun oppilaista moni ei tule useina päivinä ollenkaan kouluun. Saman perheen alakoululaiset pikkusisaruksetkin saattavat paastota ja jäädä kotiin. Oppilaat ovat väsyneitä, päätä särkee, he eivät jaksa keskittyä tai opiskella”, kertoo helsinkiläisen peruskoulun opettaja.

[...]

”Paaston aikana moni kieltäytyy olemasta läsnä musiikintunneilla, joissa soitetaan tai lauletaan sekä katsomasta taululta liikkuvaa kuvaa”, kertoo helsinkiläiskoulun musiikinopettaja.

Parhaillaan on käynnissä ylioppilaskirjoitukset, jotka ovat tärkeä osaamisen mittari oppilaiden tulevaisuutta ajatellen. HS:n kyselyssä usea opettaja kantaa huolta paaston vaikutuksista ylioppilaskirjoituksiin.

[...]

Ramadanista selvitään kuitenkin opettajien mukaan hyvin, kunhan paastoavia oppilaita pyritään tukemaan esimerkiksi järjestelemällä koulutyötä toisin: keventämällä liikuntatunteja tai antamalla myönnytyksiä: esimerkiksi musiikintunneilla ei soiteta tai lauleta tai kotitaloustunneilla ei tehdä ruokaa.

[...]

Muutama opettaja harmitteli, että paasto voi näkyä myös huonona käytöksenä sekä kiistoina oppilaiden välillä. Oppilaista osa pyrkii vahtimaan muiden kanssaopiskelijoiden käytöstä paaston aikana.

”Viime ramadanin aikaan osa oppilaista tuli vahtimaan, ketkä muslimit syövät ja meinasi tulla käsirysyjä, kun nälkäiset ja ärtyneet oppilaat puuttuivat toisten syömiseen”, helsinkiläisopettaja sanoi.

Toinen opettaja Helsingistä kertoi yhdeksänvuotiaista, joiden ”uskontopoliisina” toimiminen paaston aikana on ikävin lieveilmiö: osa oppilaista määrittelee muita vähemmän aidoiksi muslimeiksi heidän käytöksensä perusteella.

[...]

Kaksi opettajaa oli niin huolissaan paastoavien lasten jaksamisesta, että he pohtivat jopa lastensuojeluilmoitusten tarpeellisuutta.

”Periaatteessa minun pitäisi tehdä lastensuojeluilmoitus jokaisesta päivästä, jolloin lapset jäävät ilman ravintoa ja vettä. Muu luokka kärsii myös, työrauha on olematon”, kertoi vantaalainen opettaja kuudennen luokan oppilaistaan.

[...]
--- Lainaus päättyy ---
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010293582.html

Oppitunnit laaditaan muslimien islamilaisten vaatimusten mukaisesti. Koulut sallivat, että muslimioppilaat pinnaavat islamilaisen tavan aiheuttaman väsymyksen perusteella. Muslimioppilaat vaativat Allahin nimeen muita oppilaita olemaan syömättä. Tämäkö ei ole islamisaatiota?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta