UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)  (Luettu 449043 kertaa)

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 847
 • Liked: 2856
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2160 : 18.09.2019, 16:30:25 »
Lainaus
Asia lähti liikkeelle helsinkiläisestä opiskelujärjestöstä ja sen jatkobileistä. Vastikään Helsinkiin muuttanut romaninainen sai kuulla, että bileet loppuvat kesken.

– Meillä oli luokan kanssa Whatsapp-ryhmä, jossa alettiin puhua näistä fuksiaisista. Toinen romaninainen, luokkakaveri, sanoi, että me ei varmaan päästä. Luokkalaiset ihmettelivät asiaa ja siitä otettiin yhteyttä baariin, kertoo Janita Roth.

Baari vastasi ainejärjestön sähköpostiin ja perusteli linjaansa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1a23cae9-782f-4152-b1ea-bb983424c9b8

En taas tiedä. Maalla asuvana keski-ikäisenä miehenä olen tottunut turvautumaan maalaisjärkeen. Nythän ei oltu ketään edes käännytetty ovelta, vaan oltiin etukäteen otettu yhteyttä ravintolaan pukeutumiskoodista. Näin ollen ihmettelen, että miksi käytetään ilmaisua bileet loppuvat kesken? V*ttu, eihän ne bileet olleet edes alkaneet vielä. Jos itse otan yhteyttä ravintolaan tiedustellakseni pukeutumiskoodia ja sen hetkinen pukeutumiseni ei täytä kyseisen anniskelupaikan koodistoa, niin turvaudun niinkin yksinkertaiseen konstiin, kuten vaatteiden vaihtamiseen. Vaihtoehtoisesti siirryn rahojeni kanssa johonkin toiseen juottolaan.

Eli mikä tässä nyt taas oli niin vaikeaa ja miksi tällaisesta pitää ulista? Kerta toisensa jälkeen on pakko puistella päätään epäuskoisesti, kun tämä maailma kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Järjen käyttämisen pitäisi olla sallittua ja jopa suotavaa. Ja koska saadaan valtavirtamediasta lukeaa uutisjuttuja siitä, että taas yritettiin uhriutua ja ulista turhan päiväisestä asiasta?


Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 373
 • Liked: 13785
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2162 : 26.09.2019, 14:04:51 »
Toistuvasti ryöstetty eläkeläismies pakeni turvakotiin – poliisilta lohduton viesti: Resurssit eivät riitä miehen suojelemiseen
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/006eddc3-f33c-4c2b-aae4-c533c3309c42

Lainaus
Hangon keskustassa asunut heikkokuntoinen eläkeläismies joutui muuttamaan turvakotiin toiselle paikkakunnalle jouduttuaan kolme kertaa kotiinsa tunkeutuneiden miesten ryöstämäksi.

Viimeisimmän ryöstön jälkeen poliisi oli ilmoittanut miehelle, etteivät sen resurssit riittäneet tämän turvallisuuden jatkuvaan varmistamiseen. Turvakodista mies muutti salaiseen osoitteeseen vieraalle paikkakunnalle.
...
Hetken kuluttua joku koputti hänen toisessa kerroksessa sijainneen parvekkeensa oveen. Mies ei edelleenkään uskaltanut avata, jolloin parvekkeelle tullut iski oven lasin säpäleiksi ja tunkeutui sisään.

Tunkeutuja oli peittänyt kasvonsa rätillä ja tuli vasara kohotettuna eläkeläismiestä kohti. Naamiomies riisti uhrilta tämän kännykät ja heitti ne rikki lattialle, minkä jälkeen hän avasi oven rikoskumppanilleen.

Tilanteessa eläkeläismies sai myös nyrkistä päähänsä niin, että hänen silmälasinsa särkyivät. Ryöstäjät ottivat uhrin lompakon ja auton avaimet sekä pakottivat tämän mukaansa nostamaan rahaa pankkiautomaatilta.
...
Saatuaan uhkaamalla uhrin pankkikortin tunnusluvun ryöstäjät suuntasivat nostoautomaatille. He tyhjensivät eläkeläismiehen tilin, 80 euroa. Öinen muilutus jatkui vielä keskustan ulkopuolelle, missä ryöstäjät jättivät uhrinsa pois autosta.

Heikossa kunnossa olleella eläkeläismiehellä ei enää ollut kännykkää, jolla hän olisi voinut soittaa hätäkeskukseen. Mies pystyi kuitenkin kävelemään kotiinsa, mistä poliisit herättivät hänet seuraavana aamuna.

Poliisilla oli uhrille asiaa: Miehen auto oli löydetty poltettuna kaupungin ulkopuolelta.

Uhri totesi, ettei hänellä iäkkäänä ja heikkokuntoisena ollut mitään mahdollisuutta torjua juuri tapahtunutta ryöstöä.
...
Esitutkinnassa selvisi, että parvekkeelta tullut mies oli syyllistynyt myös eläkeläismiehen edelliseen, vastaavan kaltaiseen ryöstöön. Syyttäjän mukaan viimeisin teko oli suunnitelmallinen, ja ryöstäjät olivat siinä hyödyntäneet aiempaa tietoa uhrin soveltuvuudesta rikoksen kohteeksi.
...
Myöskään 69-vuotiasta uhria ei nähty salissa edes videolta, sillä mies oli loukkaantunut ja joutunut sairaalaan istuntopäivän alla. Häntä voitiin kuulla ainoastaan puhelimitse.
...
Kaksikko määrättiin maksamaan uhrilleen yhteensä 7500 euron korvaukset kivusta ja kärsimyksestä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 559
 • Liked: 6968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2163 : 26.09.2019, 15:44:22 »
^

Lainaus
Tuomio pysyi hovissa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 syntyneen Max Mikael Holmbergin yhteensä kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen kaikkiaan yhdeksästä eri rikoksesta.

Holmbergin rikoskumppanina toiminut vuonna 1992 syntynyt Jani Mauritz Roth sai kolmen vuoden ja kolmen kuukauden tuomion kaikkiaan kahdeksasta eri rikoksesta. Tuomioon oli yhdistetty aiempi ehdollinen vankeustuomio.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 559
 • Liked: 6968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2164 : 26.09.2019, 17:52:53 »
Carl Mikael Hjalmar Arenius kunnioitti tällä kertaa omaa äitiään. :o

(Äidin ikä on epäselvästi joko 76 tai 79 vuotta, mutta ei se tätä mitenkään vähemmän ikäväksi tee.)

Lainaus
Carl ryösti 76-vuotiaan äitinsä törkeällä tavalla, suuttui, kun sai 50 euron sijaan 10 euroa – ”Nyt sä kuolet”

Julkaistu: 26.9. 14:57

--

Carl Mikael Hjalmar Arenius meni yksin kotona asuneen 79-vuotiaan äitinsä kotiin, ja vaati tältä 50 euroa. Arenius tuli asuntoon omilla avaimillaan. Areniuksen mukana oli tämän naisystävä, mutta naisystävää ei syytetty rikoksista.

Äiti antoi kolikkopussin, jossa oli vajaat 10 euroa. Se ei Areniukselle kelvannut ja hän suuttui.

Arenius haki keittiöstä perunankuorimisveitsen ja sahalaitaisen hedelmäveitsen, jonka terän pituus oli 12,5 senttiä. Mies istuutui äitinsä syliin, löi avokämmenellä kasvoihin sekä viilteli hedelmäveitsellä useita kertoja kasvoihin ja kaulaan.

--

Arenius uhkaili äitiään kovin sanoin. Miehen hallussa oli myös vähäinen määrä kannabista.

– Nyt sä kuolet, mies hoki äidilleen iskujen aikaan.

Arenius potkaisi myös kertaalleen maastokengällä äitiään päähän.

--

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Areniuksen törkeästä ryöstöstä, laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Oikeus perusteli miehen kovaa tuomiota teon törkeydellä ja miehen aiemmalla rikostaustalla.

Vuodesta 2009 lähtien Arenius on tuomittu vankeusrangaistuksiin törkeästä pahoinpitelystä, useista pahoinpitelyistä, laittomasta uhkauksesta ja vakavista seksuaalirikoksista, kuten raiskauksista. Aiemmin tänä vuonna annetut tuomiot laskivat kuitenkin osittain nyt annettua tuomiota.

--

Niko Ranta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006251863.html
« Viimeksi muokattu: 26.09.2019, 18:04:51 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 373
 • Liked: 13785
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2165 : 28.09.2019, 23:12:18 »
”Ehdottomasti järjestäytynyttä rikollisuutta” – Jari Kinnunen tuntee valepoliisien temput ja kertoo nyt, miten he onnistuvat vakuuttamaan
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006255012.html

Lainaus
Ylikomisario Jari Kinnunen kertoo, että vanhuksille soittavat ”valepoliisit” ovat usein kasanneet rikollisryhmän pelkästään rahaa huijatakseen.

VALEPOLIISI-ILMIÖ nostaa taas uhkaavasti päätään. Elokuun ja syyskuun aikana pelkästään Itä-Uudenmaan alueella on kirjattu jo 25 valepoliisitapausta. Uhrit ovat menettäneet valepoliiseille jopa kymmeniä tuhansia euroja – jotkut ihan kaiken, mitä tililtä on vaan saanut nostettua.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Kinnunen on perehtynyt työssään erityisesti tällaisiin huijareihin. Hän kertoo, että valepoliisihuijaukset ovat käytännössä osa järjestäytynyttä rikollisuutta, vaikka niitä ei sellaiseksi ole luokiteltu.

– Sitä se ehdottomasti on. Siihen on perustettu ryhmä tai ryhmiä, joissa jokaisella on oma tarkka tehtävänsä. Ryhmät on perustettu vain tätä tarkoitusta varten, ne ovat hierarkkisesti organisoituja ja toiminta on suunnitelmallista. Liivejä ei välttämättä tarvitse olla päällä.
...
HUIJAUKSET ovat iso ongelma, Kinnunen kertoo. Vuonna 2017 rahaa meni noin miljoona euroa ja juttuja oli noin tuhat. Viime vuodelta voidaan hänen mukaansa puhua sadoistatuhansista euroista.

Toiminnan organisoinnista kiinni jääneet huijarit ovat Kinnusen mukaan olleet pääsääntöisesti romanitaustaisia. Hän sanoo, etteivät romanit välttämättä itse uskalla puhua aiheesta, koska se tuo monesti jopa tappouhkauksia. Valtaväestön taas on vaikea ottaa asiaa puheeksi rasistileiman pelossa.

– Tämä ei kuitenkaan ole koko kuva romaneista. Suurin osa heistä on ihan tavallisia ja mukavia ihmisiä, jotka eivät rikoksia tee.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 362
 • Liked: 5153
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2166 : 28.09.2019, 23:59:00 »
^Nämä valepoliisipuhelut ovat uskomattoman vakuuttavia. Ei uskoisi, että langan toisessa päässä on rikollinen. Taivuttelun taidossa he ovat erittäin hyviä, tyhmät ihmiset eivät pysty tuollaiseen toimintaan.


MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 174
 • Liked: 11393
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2167 : 04.10.2019, 18:30:28 »
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ff81f459-fa1a-4f0d-99b5-eda1f6d8c5f1

Lainaus
Poliisi varoittaa Vetelissä vanhusten asuntoihin pyrkineestä ”valekodinhoitajasta” – oikea henkilökunta hääti pois paikalta

Naisen seurueeseen kuului miehiä, jotka odottivat kauempana.

Poliisi ohjeistaa soittamaan hätänumeroon 112, jos tuntemattomat henkilöt yrittävät päästä asuntoon.

Vanhusten kimpussa puuhaillaan -CHECK
Valetyöntekijä -CHECK
Seurue -CHECK
Täydellinen tuntomerkkien puute -CHECK

En laittanut värinäveikkauksiin, enkä edes kotimaan rikosuutisiin. Päätin ottaa riskin, ja laitoin suoraan tähän ketjuun.

Olisi se cuckhold-POLPO voinut kerrankin varoittaa ihan oikeillakin termeille, mutta ei. "Tuntemattomat henkilöt". :facepalm:
Onnea virpojat, pakettikuriirit ja pizzalähetit. POLPO on puhunut.

e:lisäys
« Viimeksi muokattu: 04.10.2019, 18:34:15 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 373
 • Liked: 13785
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2168 : 12.10.2019, 00:17:22 »
Osittain sensuroidulla videolla vaikuttaisi näkyvän romaneita:

Pori: Poliisioperaatio Antinkadulla
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/400411b9-b369-43db-a6d5-eac2e1c0cc3c

Lainaus
Porin keskustassa Antinkadun tienoilla on ollut perjantaina iso poliisioperaatio. Paikalla on ollut runsaasti virkavaltaa.

Poliisi kertoi asiasta lisää tietoja kello 21.38.

– Porissa Antinkadulla ravintolan edustalla kello 20 jälkeen mies ampui toista käsiaseella useita kertoja, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Poliisi oli kohteessa nopeasti ja otti epäillyn kiinni ilman vastarintaa. Uhri on toimitettu sairaalahoitoon.

Murha.infon keskustelussa eräs kirjoittaja sanoo romaninaisen yrittäneen estää ampujaa ampumasta uudelleen uhria ja toisessa kirjoituksessa väitetään kyseessä olleen verikosto ja sivullistenkin olleen vaarassa:

Porin keskustassa poliisioperaatio, laukauksia kuulunut
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=28505

Lainaus
Tämähän siis on verikosto. 2 vuotta sitten tapahtui Wanhakoneran edessä ampuminen ja nyt silloinen ampuja joutui uhriksi.
...
Ja miksi ampua se eka laukaus taaksepäin. Sivulliset olivat vaarassa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 811
 • Liked: 9952
 • Anyone?
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2169 : 12.10.2019, 08:48:40 »
^Eka uutinen ampumisesta sai samantien kulmahousututkan kilahtelemaan. Hieno huomata, että neljä vuotta hommalla ei ole mennyt hukkaan.

Tuossa muistutus, miksi ravikansaa ei pidä laskea ravintoloihin. Vaikka osaisivat käyttäytyä yksin, niin tässä taas tulos nähtiin, kun sinne sattuukin samaan aikaan Leif naapuriheimosta.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Tagit: romanit