UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)  (Luettu 526659 kertaa)

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 3667
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2160 : 18.09.2019, 16:30:25 »
Lainaus
Asia lähti liikkeelle helsinkiläisestä opiskelujärjestöstä ja sen jatkobileistä. Vastikään Helsinkiin muuttanut romaninainen sai kuulla, että bileet loppuvat kesken.

– Meillä oli luokan kanssa Whatsapp-ryhmä, jossa alettiin puhua näistä fuksiaisista. Toinen romaninainen, luokkakaveri, sanoi, että me ei varmaan päästä. Luokkalaiset ihmettelivät asiaa ja siitä otettiin yhteyttä baariin, kertoo Janita Roth.

Baari vastasi ainejärjestön sähköpostiin ja perusteli linjaansa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1a23cae9-782f-4152-b1ea-bb983424c9b8

En taas tiedä. Maalla asuvana keski-ikäisenä miehenä olen tottunut turvautumaan maalaisjärkeen. Nythän ei oltu ketään edes käännytetty ovelta, vaan oltiin etukäteen otettu yhteyttä ravintolaan pukeutumiskoodista. Näin ollen ihmettelen, että miksi käytetään ilmaisua bileet loppuvat kesken? V*ttu, eihän ne bileet olleet edes alkaneet vielä. Jos itse otan yhteyttä ravintolaan tiedustellakseni pukeutumiskoodia ja sen hetkinen pukeutumiseni ei täytä kyseisen anniskelupaikan koodistoa, niin turvaudun niinkin yksinkertaiseen konstiin, kuten vaatteiden vaihtamiseen. Vaihtoehtoisesti siirryn rahojeni kanssa johonkin toiseen juottolaan.

Eli mikä tässä nyt taas oli niin vaikeaa ja miksi tällaisesta pitää ulista? Kerta toisensa jälkeen on pakko puistella päätään epäuskoisesti, kun tämä maailma kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Järjen käyttämisen pitäisi olla sallittua ja jopa suotavaa. Ja koska saadaan valtavirtamediasta lukeaa uutisjuttuja siitä, että taas yritettiin uhriutua ja ulista turhan päiväisestä asiasta?
"Tässä on mun pippeli! Se on huippu pippeli!" X2


Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15798
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2162 : 26.09.2019, 14:04:51 »
Toistuvasti ryöstetty eläkeläismies pakeni turvakotiin – poliisilta lohduton viesti: Resurssit eivät riitä miehen suojelemiseen
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/006eddc3-f33c-4c2b-aae4-c533c3309c42

Lainaus
Hangon keskustassa asunut heikkokuntoinen eläkeläismies joutui muuttamaan turvakotiin toiselle paikkakunnalle jouduttuaan kolme kertaa kotiinsa tunkeutuneiden miesten ryöstämäksi.

Viimeisimmän ryöstön jälkeen poliisi oli ilmoittanut miehelle, etteivät sen resurssit riittäneet tämän turvallisuuden jatkuvaan varmistamiseen. Turvakodista mies muutti salaiseen osoitteeseen vieraalle paikkakunnalle.
...
Hetken kuluttua joku koputti hänen toisessa kerroksessa sijainneen parvekkeensa oveen. Mies ei edelleenkään uskaltanut avata, jolloin parvekkeelle tullut iski oven lasin säpäleiksi ja tunkeutui sisään.

Tunkeutuja oli peittänyt kasvonsa rätillä ja tuli vasara kohotettuna eläkeläismiestä kohti. Naamiomies riisti uhrilta tämän kännykät ja heitti ne rikki lattialle, minkä jälkeen hän avasi oven rikoskumppanilleen.

Tilanteessa eläkeläismies sai myös nyrkistä päähänsä niin, että hänen silmälasinsa särkyivät. Ryöstäjät ottivat uhrin lompakon ja auton avaimet sekä pakottivat tämän mukaansa nostamaan rahaa pankkiautomaatilta.
...
Saatuaan uhkaamalla uhrin pankkikortin tunnusluvun ryöstäjät suuntasivat nostoautomaatille. He tyhjensivät eläkeläismiehen tilin, 80 euroa. Öinen muilutus jatkui vielä keskustan ulkopuolelle, missä ryöstäjät jättivät uhrinsa pois autosta.

Heikossa kunnossa olleella eläkeläismiehellä ei enää ollut kännykkää, jolla hän olisi voinut soittaa hätäkeskukseen. Mies pystyi kuitenkin kävelemään kotiinsa, mistä poliisit herättivät hänet seuraavana aamuna.

Poliisilla oli uhrille asiaa: Miehen auto oli löydetty poltettuna kaupungin ulkopuolelta.

Uhri totesi, ettei hänellä iäkkäänä ja heikkokuntoisena ollut mitään mahdollisuutta torjua juuri tapahtunutta ryöstöä.
...
Esitutkinnassa selvisi, että parvekkeelta tullut mies oli syyllistynyt myös eläkeläismiehen edelliseen, vastaavan kaltaiseen ryöstöön. Syyttäjän mukaan viimeisin teko oli suunnitelmallinen, ja ryöstäjät olivat siinä hyödyntäneet aiempaa tietoa uhrin soveltuvuudesta rikoksen kohteeksi.
...
Myöskään 69-vuotiasta uhria ei nähty salissa edes videolta, sillä mies oli loukkaantunut ja joutunut sairaalaan istuntopäivän alla. Häntä voitiin kuulla ainoastaan puhelimitse.
...
Kaksikko määrättiin maksamaan uhrilleen yhteensä 7500 euron korvaukset kivusta ja kärsimyksestä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 019
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2163 : 26.09.2019, 15:44:22 »
^

Lainaus
Tuomio pysyi hovissa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 syntyneen Max Mikael Holmbergin yhteensä kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen kaikkiaan yhdeksästä eri rikoksesta.

Holmbergin rikoskumppanina toiminut vuonna 1992 syntynyt Jani Mauritz Roth sai kolmen vuoden ja kolmen kuukauden tuomion kaikkiaan kahdeksasta eri rikoksesta. Tuomioon oli yhdistetty aiempi ehdollinen vankeustuomio.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 019
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2164 : 26.09.2019, 17:52:53 »
Carl Mikael Hjalmar Arenius kunnioitti tällä kertaa omaa äitiään. :o

(Äidin ikä on epäselvästi joko 76 tai 79 vuotta, mutta ei se tätä mitenkään vähemmän ikäväksi tee.)

Lainaus
Carl ryösti 76-vuotiaan äitinsä törkeällä tavalla, suuttui, kun sai 50 euron sijaan 10 euroa – ”Nyt sä kuolet”

Julkaistu: 26.9. 14:57

--

Carl Mikael Hjalmar Arenius meni yksin kotona asuneen 79-vuotiaan äitinsä kotiin, ja vaati tältä 50 euroa. Arenius tuli asuntoon omilla avaimillaan. Areniuksen mukana oli tämän naisystävä, mutta naisystävää ei syytetty rikoksista.

Äiti antoi kolikkopussin, jossa oli vajaat 10 euroa. Se ei Areniukselle kelvannut ja hän suuttui.

Arenius haki keittiöstä perunankuorimisveitsen ja sahalaitaisen hedelmäveitsen, jonka terän pituus oli 12,5 senttiä. Mies istuutui äitinsä syliin, löi avokämmenellä kasvoihin sekä viilteli hedelmäveitsellä useita kertoja kasvoihin ja kaulaan.

--

Arenius uhkaili äitiään kovin sanoin. Miehen hallussa oli myös vähäinen määrä kannabista.

– Nyt sä kuolet, mies hoki äidilleen iskujen aikaan.

Arenius potkaisi myös kertaalleen maastokengällä äitiään päähän.

--

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Areniuksen törkeästä ryöstöstä, laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Oikeus perusteli miehen kovaa tuomiota teon törkeydellä ja miehen aiemmalla rikostaustalla.

Vuodesta 2009 lähtien Arenius on tuomittu vankeusrangaistuksiin törkeästä pahoinpitelystä, useista pahoinpitelyistä, laittomasta uhkauksesta ja vakavista seksuaalirikoksista, kuten raiskauksista. Aiemmin tänä vuonna annetut tuomiot laskivat kuitenkin osittain nyt annettua tuomiota.

--

Niko Ranta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006251863.html
« Viimeksi muokattu: 26.09.2019, 18:04:51 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15798
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2165 : 28.09.2019, 23:12:18 »
”Ehdottomasti järjestäytynyttä rikollisuutta” – Jari Kinnunen tuntee valepoliisien temput ja kertoo nyt, miten he onnistuvat vakuuttamaan
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006255012.html

Lainaus
Ylikomisario Jari Kinnunen kertoo, että vanhuksille soittavat ”valepoliisit” ovat usein kasanneet rikollisryhmän pelkästään rahaa huijatakseen.

VALEPOLIISI-ILMIÖ nostaa taas uhkaavasti päätään. Elokuun ja syyskuun aikana pelkästään Itä-Uudenmaan alueella on kirjattu jo 25 valepoliisitapausta. Uhrit ovat menettäneet valepoliiseille jopa kymmeniä tuhansia euroja – jotkut ihan kaiken, mitä tililtä on vaan saanut nostettua.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Kinnunen on perehtynyt työssään erityisesti tällaisiin huijareihin. Hän kertoo, että valepoliisihuijaukset ovat käytännössä osa järjestäytynyttä rikollisuutta, vaikka niitä ei sellaiseksi ole luokiteltu.

– Sitä se ehdottomasti on. Siihen on perustettu ryhmä tai ryhmiä, joissa jokaisella on oma tarkka tehtävänsä. Ryhmät on perustettu vain tätä tarkoitusta varten, ne ovat hierarkkisesti organisoituja ja toiminta on suunnitelmallista. Liivejä ei välttämättä tarvitse olla päällä.
...
HUIJAUKSET ovat iso ongelma, Kinnunen kertoo. Vuonna 2017 rahaa meni noin miljoona euroa ja juttuja oli noin tuhat. Viime vuodelta voidaan hänen mukaansa puhua sadoistatuhansista euroista.

Toiminnan organisoinnista kiinni jääneet huijarit ovat Kinnusen mukaan olleet pääsääntöisesti romanitaustaisia. Hän sanoo, etteivät romanit välttämättä itse uskalla puhua aiheesta, koska se tuo monesti jopa tappouhkauksia. Valtaväestön taas on vaikea ottaa asiaa puheeksi rasistileiman pelossa.

– Tämä ei kuitenkaan ole koko kuva romaneista. Suurin osa heistä on ihan tavallisia ja mukavia ihmisiä, jotka eivät rikoksia tee.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 863
 • Liked: 5797
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2166 : 28.09.2019, 23:59:00 »
^Nämä valepoliisipuhelut ovat uskomattoman vakuuttavia. Ei uskoisi, että langan toisessa päässä on rikollinen. Taivuttelun taidossa he ovat erittäin hyviä, tyhmät ihmiset eivät pysty tuollaiseen toimintaan.


MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 415
 • Liked: 13341
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2167 : 04.10.2019, 18:30:28 »
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ff81f459-fa1a-4f0d-99b5-eda1f6d8c5f1

Lainaus
Poliisi varoittaa Vetelissä vanhusten asuntoihin pyrkineestä ”valekodinhoitajasta” – oikea henkilökunta hääti pois paikalta

Naisen seurueeseen kuului miehiä, jotka odottivat kauempana.

Poliisi ohjeistaa soittamaan hätänumeroon 112, jos tuntemattomat henkilöt yrittävät päästä asuntoon.

Vanhusten kimpussa puuhaillaan -CHECK
Valetyöntekijä -CHECK
Seurue -CHECK
Täydellinen tuntomerkkien puute -CHECK

En laittanut värinäveikkauksiin, enkä edes kotimaan rikosuutisiin. Päätin ottaa riskin, ja laitoin suoraan tähän ketjuun.

Olisi se cuckhold-POLPO voinut kerrankin varoittaa ihan oikeillakin termeille, mutta ei. "Tuntemattomat henkilöt". :facepalm:
Onnea virpojat, pakettikuriirit ja pizzalähetit. POLPO on puhunut.

e:lisäys
« Viimeksi muokattu: 04.10.2019, 18:34:15 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15798
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2168 : 12.10.2019, 00:17:22 »
Osittain sensuroidulla videolla vaikuttaisi näkyvän romaneita:

Pori: Poliisioperaatio Antinkadulla
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/400411b9-b369-43db-a6d5-eac2e1c0cc3c

Lainaus
Porin keskustassa Antinkadun tienoilla on ollut perjantaina iso poliisioperaatio. Paikalla on ollut runsaasti virkavaltaa.

Poliisi kertoi asiasta lisää tietoja kello 21.38.

– Porissa Antinkadulla ravintolan edustalla kello 20 jälkeen mies ampui toista käsiaseella useita kertoja, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Poliisi oli kohteessa nopeasti ja otti epäillyn kiinni ilman vastarintaa. Uhri on toimitettu sairaalahoitoon.

Murha.infon keskustelussa eräs kirjoittaja sanoo romaninaisen yrittäneen estää ampujaa ampumasta uudelleen uhria ja toisessa kirjoituksessa väitetään kyseessä olleen verikosto ja sivullistenkin olleen vaarassa:

Porin keskustassa poliisioperaatio, laukauksia kuulunut
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=28505

Lainaus
Tämähän siis on verikosto. 2 vuotta sitten tapahtui Wanhakoneran edessä ampuminen ja nyt silloinen ampuja joutui uhriksi.
...
Ja miksi ampua se eka laukaus taaksepäin. Sivulliset olivat vaarassa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2169 : 12.10.2019, 08:48:40 »
^Eka uutinen ampumisesta sai samantien kulmahousututkan kilahtelemaan. Hieno huomata, että neljä vuotta hommalla ei ole mennyt hukkaan.

Tuossa muistutus, miksi ravikansaa ei pidä laskea ravintoloihin. Vaikka osaisivat käyttäytyä yksin, niin tässä taas tulos nähtiin, kun sinne sattuukin samaan aikaan Leif naapuriheimosta.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 019
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2170 : 25.10.2019, 20:09:30 »
Lainaus
Pikku­tytön isä ammuttiin Valkea­koskella Salen edessä – ampujan olisi pitänyt olla vankilassa

Julkaistu: 25.10. 17:34

--

Vastaajan vankiloma oli päättynyt jo 1,5 kuukautta aikaisemmin.

Pirkanmaan käräjäoikeus on perjantaina tuominnut 21-vuotiaan Kyösti Richard Palmrothin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen Valkeakoskella heinäkuussa tapahtuneesta henkirikoksesta.

--

Ennen veritekoa ampuja ja uhri olivat juhlineet useita tunteja yhdessä. Alkoholipitoinen juhlinta oli alkanut vuokrattavissa saunatiloissa Tampereen keskustassa. Kuuden hengen seurueella oli yhden läsnäolleen mukaan kirkasta viinaa juotavana ainakin kymmenen pulloa.

--

Palmroth oli omien sanojensa mukaan ollut ”ylilomilla” vankilasta. Hänen olisi pitänyt palata vankilomaltaan Köyliöön jo puolitoista kuukautta aikaisemmin. Mies on tuomittu aiemmin muun muassa ryöstöstä, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

--

– Ei minulla ole tapana kantaa ampuma-asetta, puukko minulla kyllä on mukana yleensä, hän kertoi esitutkinnassa.

--

Terho Vuorinen
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006285812.html


Lisäys: mahtaakohan Kyösti enää tällä kertaa päästä vankilasta lomille? :-\
« Viimeksi muokattu: 26.10.2019, 15:49:40 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 622
 • Liked: 4886
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2171 : 27.10.2019, 15:48:22 »
Kolmen hengen seurue huonekaluliikkeessä

Lainaus
Vantaa, Porttipuisto, 26.10.2019 klo 12.00

Vapaalla ollut konstaapeli huomasi, miten kolmen hengen seurue oli yksissä tuumin anastanut tuotteita huonekaluliikkeestä ja poistuneet paikalta henkilöautolla, jonka olivat ajaneet läheisen toisen kaupan parkkipaikalle. Paikalle hälytetty poliisipartio meni selvittämään asiaa parkkipaikalle ja autolta tavoitettiin seurueen toinen naisjäsen. Hetken päästä autolle saapuivat myös seurueen kuuluneet toinen nainen ja mies, jotka olivat piipahtaneet tällä välin eräässä toisessa liikkeessä.

Seurueen jäsenet kiistivät syyllistyneensä rikokseen, mutta myönsivät kyllä olleensa huonekaluliikkeessä. Poliisi tarkisti kummankin kaupan valvontakamerakuvat saman tien, ja ne todistivat kaikkien kolmen osallistuneen tavaroiden varastamiseen ja piilottamiseen vaatteidensa kätköihin huonekaluliikkeessä. Valvontanauhojen kuvien perusteella seurueen kaksi jäsentä oli toiminut vastaavalla tavalla läheisessä toisessa liikkeessä. Lisäksi anastettu omaisuus löytyi kolmikon autosta. Anastetun omaisuuden arvo oli yhteensä yli 400 euroa, osa tuotteista tärveltyi myyntikelvottomaksi.

Kolmikon kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan kahtena näpistyksenä ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ravintolapainia_vantaalla_85310
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 379
 • Liked: 2998
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2172 : 28.10.2019, 09:14:21 »
^ Lähinnä huvittaa ajatus siitä, että seurueen jäsen istuu sohvalle hameineen. Kun nousee ylös, niin hups vaan! Oliko tuossa äsken sohva?

Ja mites nyt tuo "vapaalla ollut konstaapeli"- maininta. Ettei vain olisi syyllistynyt virkarikokseen, kun on pyörittänyt tutkaa vapaa-ajalla.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 151
 • Liked: 3050
 • Puolinuiva
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2173 : 01.11.2019, 09:04:04 »
https://yle.fi/uutiset/3-11042210

Lainaus
Romanien henkirikostilastojen julkistamisesta puhkesi riita – romanijärjestöt syyttävät tutkijoita rasismista ja vaativat selvitystä

Romanien henkirikostilastoista nousi häly vasta nyt, vaikka tilastointia on tehty jo kymmenen vuotta.

Helsingin yliopiston alainen Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti, Krimo, julkaisi pari viikkoa sitten henkirikoskatsauksen. Ylekin uutisoi näyttävästi tutkimuksen, jonka mukaan henkirikokset ovat lisääntyneet.

Vähemmälle huomiolle Henkirikoskatsauksessa jäi se, että siinä eroteltiin romanit muista suomalaisista. Krimon tilaston mukaan romanit syyllistyvät henkirikoksiin kuusitoista kertaa useammin kuin muut suomalaiset.

Romanijärjestöt ovat tyrmistyneitä tilastointitavasta, jossa romanit erotellaan omaksi ryhmäkseen. Heidän mielestään tutkimus antaa kuvan, että romanit eivät olisi suomalaisia.
[...]
Tilastojen mukaan romanien henkirikoskuolleisuus kantasuomalaisiin verrattuna on kymmenkertainen.
[...]
Suomen Romaniyhdistyksen projektipäällikkö Päivi Majaniemi sanoo, että asiaa on todellakin syytä pohtia.

– Kun julkaistaan tutkimuksia, pitäisi olla vähän tarveharkintaa, miten ne kohdistuvat. Tällainen pieni aineisto on epäreilua pienille väestöryhmille.

Romanien henkirikoskuolleisuus on prosenttien valossa suurta, mutta lukumääräisesti pientä.

– On vähän loukkaavaa, että romanit nousevat sieltä esiin matemaattisesti oikein, mutta suhteutettuna väärin, Päivi Majalahti sanoo.

– 2000-luvulla on keskimäärin vuosittain surmattu kaksi romanimiestä. Se on aika erikoista, että se henkirikollisuus on pelkästään miesten välistä, sanoo Krimon tutkija Martti Lehti.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 770
 • Liked: 4947
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2174 : 01.11.2019, 09:16:17 »
Porukka parkuu, että pitäisi olla vain yksi luku, johon kaikki on ympätty, mutta tutkija pistää hanttiin.

(Retorinen kysymys: Kauakohan pysyy tutkijana?)Kriminologisen yksikön johtaja Janne Kivivuori sanoo, että rikollisuutta koskevan tutkimuksen keskeinen tehtävä on selvittää uhriksi joutumisen ja rikollisuuden jakautumista eri väestöryhmissä. Myös etninen tausta otetaan huomioon.

Jos johonkin väestöryhmään kohdistuu väkivaltaa keskimääräistä enemmän, kyseessä on perusoikeusongelma, johon voidaan etsiä ratkaisuja tutkimustiedon avulla, Kivivuori selittää.

Noin 60-sivuinen Krimon julkaisema Henkirikoskatsaus ilmestyy kerran vuodessa. Siinä käsitellään laajasti henkirikollisuuden sosiaalisia piirteitä. Nyt huomiota saanut romanien osuus, on nostettu esiin kahdessa taulukossa.

Kivivuoren mukaan etniset vähemmistöt henkirikosten uhreina ja tekijöinä on merkittävä yhteiskunnallinen kysymys. Erot eri ryhmien henkirikoskuolleisuudessa kertovat syvemmistä ongelmista yhteiskunnassa.

– Jatkossa olisi hyvä pohtia myös tutkimustiedon lisäämistä ja syventämistä, Kivivuori sanoo.

Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 151
 • Liked: 3050
 • Puolinuiva
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2175 : 01.11.2019, 09:21:46 »
Myönnettäköön että absoluuttiset lukumäärät ovat pieniä jos esim. kahden romanimiehen henkirikoskuolema tarkoittaa kymmenkertaista yliedustusta kantasuomalaisiin verrattuna. Siltikin on huvittavaa, että positiivisessa kontekstissa (esim. tukirahat romanijärjestöille) romaneita saa kyllä kantasuomalaisista erotella, mutta jos vastaavaa tehdään rikostilastoissa niin siitä nostetaan paskamyrsky.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 445
 • Liked: 2241
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2176 : 01.11.2019, 10:48:56 »
Minua kiinnostaisi tietää miten suurella prosentilla romaneista on a) rikosrekisteri ja b) luottokelpoisuus mennyt? A-kohta käsittääkseni katoaa pienten rikosten kohdalla ajan kanssa, mutta tietyllä ajanhetkellä näistä tiedon saaminen olisi minusta valaisevaa kulttuurin ja ihmisten toiminnan tarkastelun suhteen. Epäillen, että tulokset järkyttäisivät laajasti yleisöä.

Itse olen joutunut kerran asioimaan käräjäoikeudessa (asianomistajana) ja silloin katsoin listan läpi mielenkiinnosta mitä muita tapauksia on käsittelyssä. Sinä päivänä oli yksi mamu ja kaksi romani tapausta ja usempi kantis käräjillä tuomiolla.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 068
 • Liked: 6848
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2177 : 01.11.2019, 11:05:29 »
Onko tämä loistavasti 500v aikana kotiutunut vähemmistömme ennen ulissut rasismista?

Jotenkin oman muistikuvani mukaan eivät ole mutta ovat nyt oppineet sen näiltä uusilta kunniakansalaisilta. Ilmeisesti sen vuoksi kun näkevät että heillä menee vielä lujempaa kelakäynneillä. Ehkä tuossa tulee sitä syrjintää kun läpsyt ohittelee tukiluukuilla.

Noista tilastoista muuten ei olisi valittamista jos pysyisi kaidalla tiellä. Se on ihan oma valinta haluaako loistaa tuollaisissa vuodesta toiseen.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 337
 • Liked: 9182
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2178 : 01.11.2019, 11:11:33 »
Minua kiinnostaisi tietää miten suurella prosentilla romaneista on a) rikosrekisteri ja b) luottokelpoisuus mennyt? A-kohta käsittääkseni katoaa pienten rikosten kohdalla ajan kanssa, mutta tietyllä ajanhetkellä näistä tiedon saaminen olisi minusta valaisevaa kulttuurin ja ihmisten toiminnan tarkastelun suhteen. Epäillen, että tulokset järkyttäisivät laajasti yleisöä.

Noita tuskin on koskaan julkaistu. Vankiloissa oli vuosikymmenen alussa noin 200 romania kerrallaan. Melko paljon, kun kaikkien vankien määrä oli runsaat 3000, ja kaikkien romanien määrä (YLEn uutisen mukaan) 12 000.
https://rikosseuraamus.fi/material/attachments/rise/julkaisut-monisteetjaraportit/6C2w2qxxu/3_2010_Selvitys_etnisesta_yhdenvertaisuudesta.pdf
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Uretaanipusla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 267
 • Liked: 340
 • Tullin kukka
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2179 : 01.11.2019, 12:23:28 »
Lainaus
...tutkimus antaa kuvan, että romanit eivät olisi suomalaisia.
Ainakin Suomen lakien noudattaminen tuntuu olevan mahdotonta joten siinä mielessä ihan perääkin.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 139
 • Liked: 13893
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2180 : 01.11.2019, 12:30:26 »
^Eli siis romaneista on vankilassa sellaiset n. 1,7%. Jos muut rötöstelisi samalla tehokkuudella kuin romanit, niin vankilassa pitäisi olla sellaiset n. 92 000 henkilöä ja tuo tarkoittaisi vankiluvun n. 30 kertaista määrää.

Suomessa on nyt 26 vankilaa. Jos muut alkaisi rötöstellä samaan tahtiin kuin romanit, niin lisää vankiloita pitäisi rakentaa lisää 780. Esimerkiksi Hämeenlinnaan rakennettava vankila maksaa noin 32 miljoonaa euroa, siis rakentaminen. 780 vankilaa samalla kustannuksella olisi noin hieman alle puolet Suomen valtion budjetista.

En muista paljonko on RISE:n vuosibudjetti ja mitä kaikkea se kattaa. Suljetussa vankilassa on korkeammat vankikohtaiset päiväkustannukset kuin avovankilassa, mutta keskiarvo taisi olla noin 180 euroa per vanki per kakkupäivä. Siitä voi laskea, paljonko tulisi, jos vankimäärä 30 kertaistuisi.

200 romanin yhtäaikainen vankilassaolo maksaa vuodessa sellaiset 13 miljoonaa euroa. Vastaavasti, jos romanit laskisivat itse rötöstelynsä tasoa vaikka muun väestön tasolle, niin kustannuksia tulisi puoli miljoonaa, jos siis alkaisivat olemaan kuten muutkin ja vankilassa olisi kerrallaan seitsemän romania, eikä 200.Kumma juttu muuten tämä skitsofreeninen veivaaminen siinä, onko romanit suomalaisia vai ei. Kun kunnan sosiaalitoimesta pumpataan rahaa rahtihameisiin, niin kyllä silloin huudetaan kuinka ollaan romaneita, eikä suomalaisia. Sitten kun vankilukuja katsellaan, niin huudetaan, ettei olla romaneita vaan suomalaisia. Etniseen ryhmään kuuluminen näyttää olevan valikoivaa aina sen mukaan, kuinka paljon siitä taloudellisesti hyötyy.
« Viimeksi muokattu: 01.11.2019, 13:48:48 kirjoittanut internetsi »
Lohjan persut

Vastaanotin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 502
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2181 : 01.11.2019, 12:42:02 »
Kyllä sitä nyt ollaan niin suomalaista kuin olla ja voi, kun kyse on rötöksien tilastoinnista. Sitten sitä ollaan niin mustalaista kuin olla ja voi, kun kyse on oman erityiskulttuurin vaatimista etuuksista.
Ja kaikkien ongelmien takana on tietysti -rumpujen pärinää- syrjintä!

Ajavat kyllä mallikkaasti kaksilla hevosvankkureilla.

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 530
 • Liked: 4275
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2182 : 01.11.2019, 14:12:40 »
Jotta itse asia ei pääsisi unohtumaan, niin tässä tiivistetysti:


Unlucky

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 71
 • Liked: 654
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2183 : 01.11.2019, 15:55:26 »
Selvästikin rasistiset tilastoniilot ovat taas jättäneet huomioimatta, että pottunokkasuomalaiset syyllistyvät äärimmäisen usein niin sanottuun piilohenkirikollisuuteen. Jos tämän katalasti kätketyn henkirikollisuuden muodon todellinen laajuus vain huomioitaisiin, romanien ja kaikkien muidenkin vähemmistöryhmien nyt tilastoitu rikollisuus asettuisi oikeisiin mittasuhteisiin eli se ei olisi mikään ongelma.

Vale, emävale, rasistinen tilasto.

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 445
 • Liked: 2241
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2184 : 01.11.2019, 16:10:02 »
Romanien yliedustus vankilassa on n. 50x kantaväestöön nähden, koska tuossa luvussa romanit-muut on mukana myös maahanmuuttajat, jotka on kohtuullisen suuresti yliedustettu ryhmä. On huomioitavaa, että mikään muu ryhmä, ei somalit, irakilaiset tai afgaanit ole ainakaan aikaisemmin olleet yhtä yliedustettuja. Romanien rikollisuus on huomattavan laajaa ja käsittää paitsi väkivalta ja henkirikokset, niin valtavan määrän omaisuusirikoksia. On syytä muistaa, että vankilaan on itseasiassa vaikea joutua, koska tuomioistuimet välttelevät sitä loppuun asti: 1. kertalainen = ehdonalainen, 2. kerta = koska xxx, niin yhteiskuntapalvelua 3. kerta = vankila jne.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 196
 • Liked: 16715
 • "Ich bin Jude"
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2185 : 01.11.2019, 16:18:12 »
Jotta itse asia ei pääsisi unohtumaan, niin tässä tiivistetysti:

Kyllä ne vielä kotoutuu yhteiskuntaamme ja sen tapoihin ja lakeihin. Ihan varmasti.

Odotetaan kaikessa rauhassa toiset viisisataa vuotta.

Samalla kun odotamme nyt monien muiden tapojamme ja lakejamme halveksivien etnisten ryhmien kotoutumisen ensimmäistä viittäsataa vuotta.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 499
 • Liked: 1986
 • Pimeä voima
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2186 : 01.11.2019, 16:22:11 »
Romanit tekevät tutkimuksen mukaan suhteessa muihin suomalaisiin 16 kertaa enemmän henkirikoksia.

https://yle.fi/uutiset/3-11042210

Haastatellut romanien edustajat YLE:n jutussa, Romaniasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, sosiaalineuvos Väinö Lindberg ja Suomen Romaniyhdistyksen projektipäällikkö Päivi Majaniemi eivät tunne häpeää, vaan haukkuvat tutkijoita rasisteiksi. Romaneja ei loukkaa se, että he tekevät rikoksia, vaan se, että niistä puhutaan.

Suomessa on 12 000 romania, joten otosta on turha väittää liian pieneksi.

Tilastointitapaa pääsee ihmettelemään myös etnisten suhteiden professori Suvi Keskinen Helsingin yliopistosta:

Lainaus
Yleensä etnisyyttä ei Suomessa tilastoida ja sen takia ihmettelen, miksi romanit on haluttu erotella muusta suomalaisesta väestöstä nimenomaan rikollisuuden pohjalta, Keskinen sanoo...  Tällä voi olla sellaisia seurauksia, että vahvistetaan ennakkoluuloja, joita valtaväestön piirissä on romaneja kohtaan.

Ihmettelisi omaa väitöskirjaansa, jossa "sukupuolistunut väkivalta" tarkoitti vain miesten tekemää väkivaltaa naisia kohtaan. Suvi halusi erotella perheväkivallasta miehet erikseen ja unohtaa naisten tekemän väkivallan. Eipä huolettanut väitöskirjaa tehdessä, vahvistaako se ennakkoluuloja miehiä kohtaan (Rehellisesti tehdyt tutkimukset osoittavat, että naiset ovat todellisuudesa yhtä väkivaltaisia parisuhteessa kuin miehet.)

Sitten nämä ennakkoluulot. Jollakin on ollut sellainen ennakkoluulo, että romanit eivät ole sen väkivaltaisempia kuin valkolaiset. Lisäsikö tutkimus tätä ennakkoluuloa vai karisti sitä? Joku toinen on luullut, että romanit ovat 30 kertaa väkivaltaisempia. Nyt ennakkoluulot taisivat tämän tutkimuksen avulla karista kohtuullisiksi. Ero on vain 16-kertainen.

Suvi Keskinen pääsi munaamaan itsensä, mutta olisin mielelläni lukenut muittenkin suvaitsevaisten professoreiden pöyristyneitä kommentteja, kun tällaista tietoa päästettiin julkisuuteen.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 527
 • Liked: 5751
 • junior koodari
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2187 : 01.11.2019, 17:09:58 »
Sukujen välistä "väistämis velvollisuutta, kerrostalossa kerroksen valintaa, pukeutumiseen liittyviä asioita pidetään tummien kulttuuriin kuuluvina".

Mutta kun lyödään pöytään ikävät asiat, niin itku ja vikinä alkaa. Muutaman kerran olen vääntänyt päivänselvää asiaa mitä ei Väinön, Päivin ja Suvin mukaan saa kohdistaa tähän etniseen ryhmään.

Ehkä hulluin tapaus on viimevuosilta puoliheimolainen joka tappoi itselleen täysin tuntemattoman miehen saadakseen kunnioitusta...

Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 3667
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2188 : 01.11.2019, 17:43:40 »
https://yle.fi/uutiset/3-11042210

Lainaus käyttäjältä: Suvi Keskinen, Helsingin yliopiston etnisten suhteiden professori
Sen tyyppisiä näkökulmia, joissa rikollisuus liitetään romaneihin, pitäisi harkita vahvasti. Tällä voi olla sellaisia seurauksia, että vahvistetaan ennakkoluuloja, joita valtaväestön piirissä on romaneja kohtaan.

Vahvistetaan ennakkoluuloja? Perusteeton ennakkoluulo on kieltämättä hanurista, mutta tällöinkin yksilöllä on mahdollisuus nousta ennakkoluulun yläpuolelle ja todistaa, että ennakkoluulo oli väärä. Mutta, mutta, mutta, jos valtaosa pottunokista ajattelee, että mustalaiset syyllistyvät rikoksiin selvästi useammin kuin pottunokat, niin onko kyseessä ennakkoluulo silloin, kun asian tueksi on tilastotietoakin? Tilastoihin tuijottaminen ja omakohtaiset kokemukset eivät ole sama asia, kuin ennakkoluulo. Kuten tässä viimeisten viestien aikana on ansiokkaasti todettu, ei ongelma ole mustalaisten mielestä se, että he tekevät rikoksia, vaan se, että mustalaisten rikoksista puhutaan. Totta kai mustalaiset haluavat itsensä pois tilastoista, sillä jos heidän perseilynsä ei ole tilastoilla todistettavissa, niin rasismista ja syrjinnästä vinkuminen on huomattavasti helpompaa.

Itse asiassa, jos ennakkoluuloja haluttaisiin aidosti karsia, niin eikö silloin olisi ylivoimaisesti parasta tilastoida ja uutisoida mustalaisten(kin) p*rseilyt hyvin tarkkaan. Kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, niin ennakkoluuloille ei yksinkertaisesti ole tilaa. Ja kääntäen sanottuna, jos tilastointi ja uutisointi lopetetaan, niin sittenhän puheet menevät ennakkoluulojen ja oletusten puolelle.

Uutisessa nostettiin ongelmaksi se, että etnisyyden perusteella oli eroteltu suomalaiset ja mustalaiset toisistaan. Oikein simppeli ratkaisu olisi tietysti se, että erotellaan suosiolla kaikki etnisyydet toisistaan. Hitto vie, se olisi oikeasti hyvä juttu, mutta se ei taas jostakin syystä sovi vihervasemmistolle. Kun kaikki niputetaan yhteen ja samaan nippuun, niin huonot eivät erotu hyvistä. Maailmaasyleilevän SJW:n kannalta on luonnollisesti parasta, että kaikki ovat samaa harmaata massaa. Paitsi natsit.

Lainaus käyttäjältä: Päivi Majaniemi, Suomen Romaniyhdistyksen projektipäällikkö
Romanit kokevat halveksuntaa, syljeskelyä, syrjintää julkisissa tiloissa kantasuomalaisen väestön taholta. Se on varsinainen ongelma, ei se, että me olisimme kauhean väkivaltaisia tai tapettaisiin toisiamme kaiken aikaa.
Tuliko yllätyksenä? Ongelma ei ole mustalaisten ongelmat, vaan pottunokkien harjoittama syrjintä ja rasismi. Siitäs saitte, senkin siat.

Lainaus
Henkirikoskatsaus 2018 -tutkimuksen tekijä Martti Lehti kertoo, miten romanit eroteltiin muista rikoksentekijöistä.

– Nämä ovat meidän itsepoimimiamme tietoja, ja ne perustuvat romanien suku- ja etunimistöön sekä rikosilmoitusten selostusosiin. Näin romanit pystytään aika hyvin poimimaan, ja se on ihan laillisesti sallittua tutkimustarkoitukseen.
Päivi Majaniemi on hyvä esimerkki mustalaisesta, jolla on tummaverisyydestään perinteinen pottunokkanimi.  Eli eiköhän muutama kanttihousuinen Pekka Virtanen ja Kalle Jokinen ole lipsahtanut tilastojen ulkopuolelle. ;D
"Tässä on mun pippeli! Se on huippu pippeli!" X2

no enpä tiedä

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 20
 • Liked: 93
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #2189 : 01.11.2019, 20:58:58 »
Itse asiassa, jos ennakkoluuloja haluttaisiin aidosti karsia, niin eikö silloin olisi ylivoimaisesti parasta tilastoida ja uutisoida mustalaisten(kin) p*rseilyt hyvin tarkkaan. Kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, niin ennakkoluuloille ei yksinkertaisesti ole tilaa. Ja kääntäen sanottuna, jos tilastointi ja uutisointi lopetetaan, niin sittenhän puheet menevät ennakkoluulojen ja oletusten puolelle.

Tähän liittyen olin 20 vuotta sitten töissä eräässä ruokatuotantolaitoksessa, hämeessä. Tehtaalla oli kova kasvukausi ja syrjäisen sijainnin takia, ei työnhaussa tehty paljoa karsintaa. Työnjohtajat haastattelivat välillä minun toimistossa uusia työntekijöitä, sillä heidän oma toimisto oli usein liian meluisa. Jouduin sitten kerran kuuntelemaan yhden kirjaväen edustajan selityksiä. Työnjohtaja kysyi esimerkiksi millä lähes kolmekymppinen mies pääsee töihin, kun hänellä ei ole ajokorttia. Tämä kertoi vaimon ajavan hänet töihin joka aamu.
Seuraavana aamuna kaveri ajoi itse savuavalla Toyota Crownilla tehtaan parkkipaikalle. Hän tuli ensimmäisenä aamuna ajoissa työpaikalle, mutta sen jälkeen myöhästyi joka ainoa aamu enemmän tai vähemmän. Ja se enemmän oli sit tunteja. Työkaverit yrittivät paikata hänen aiheuttamaa aukkoa tuotantolinjassa ja vähitellen kaikilla meni keskusteluhalut tämän kanssa. Kaveri oli hyvin lipevä keski-iän ylittäneen työnjohtajan suhteen ja tämä rouva suunnitteli jo hänelle pidempää työsopimusta. Onneksi mannella paloi itse hermot ja hän soitti työnjohtajalle reilun kuukauden kuluttua. Oli kuulemma motivaatio työntekoon loppunut. Niitä "tehtyjä työtunteja" ei kyllä ehtinyt paljoa kertymään :facepalm:.

Seuraksena tehtaalla oli työajan seuraamisen valvonnan kehittäminen ja tilastoinnin tehostaminen. Työpisteelle piti kirjautua omalla henkilönumerolla, tuotantoluvut kirjattiin ylös ja ovista kuljettiin kellokortilla. Vähän turhan voimakas reaktio, sillä muut työntekijät eivät perseilleet toisten kustannuksella. Mutta tällä tavalla saatiin vähemmän motivoituneet pysymään poissa tehtaan portilta. 

Ehkä parhaat romanivitsit kuulin juurikin tältä mannelta. Ei hän sitä hävennyt, ettei työnteko maistunut. Vapaaherrana oleminen vaan kiinnosti huomattavasti enemmän.   

Muoks. kirjoitusvirhe.
« Viimeksi muokattu: 02.11.2019, 08:29:58 kirjoittanut no enpä tiedä »

Tagit: ase