UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)  (Luettu 524937 kertaa)

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 704
 • Liked: 1449
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1740 : 14.09.2018, 14:03:04 »
Manneblokkaus on aika huono tapa toimia(rahallisesti) liikkeelle; toki toimena aivan oikeutettu ja asiallinen.Tosin esimerkin myyjät pääsivät halvemmalla kuin jos olisivat päästäneet rahtihameen "ostoksille".
 Parempi tapa voisi olla olemalla rosvoille oikein ystävällinen ja etenkin palvelualtis.
Kyllä ne mannet pois lähtee kun oikein hymyileväinen myyjä on siinä puolen metrin päässä palvelemassa  tarmokkaana - koko mannen liikkeessä oloajan.
Palvelutiski perinteiseen viinakaupan malliin voisi olla myös toimiva;tukevan tammitiskin takaa voi kysellä sitten että mitähän se matami/raineri nyt tarvitsisikaan.
Luonnollisestikaan sitä tavaraa ei nyt just satu olemaan varastossa mitä mannet olisivat vailla.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 6516
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1741 : 14.09.2018, 14:41:16 »
Kuka osaa osoittaa historiasta sen hetken kun ah niin sorretuista ja vainotuista tuli koskemattomia ja loukkaamattomia? Ymmärsin että muinoin romanit ajettiin väkivalloin mieron tielle tai ainakin tapettiin tavatessa. Sitten vainottiin kieltämällä kiertely ja pakottamalla asumaan taloissa ja käymään koulua. Nyt ei saa edes epäillä mistään epäsosiaalisesta. Ei saa tarkkailla, ei saa noudattaa normaalia pienyrittäjän varovaisuutta, vaikka kuukauden kate saattaa kadota hameen alle yhdellä vierailulla... Ei saa syyttää, ei saa kieltää, pitää vain hymyillen seurata katseella kun rohmuavat kaiken minkä jaksavat kantaa.

Missä tahansa älyllisessä yhteiskunnassa kauppias saisi päättää kuka tulee ja kuka ei, ja maksukykyiset äänestäisivät jaloillaan.

Itse asioisin mieluiten kaupassa joka ei päästä manneja edes parkkipaikalle.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

guest1783

 • Vieras
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1742 : 14.09.2018, 14:55:40 »
Lainaus
Omistaja tuomittiin 30 päiväsakkoon syrjinnästä

Alamme olla jännän äärellä, kun syrjinnästä tuomitaan yhtä paljon päiväsakkoja kuin kuolemantuottamuksesta (esim. Herttoniemen hyppyrimäen tapauksessa neljälle vastaajista tuomittiin kullekin 30 päiväsakkoa kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta). Onko ihme, jos kansan oikeustaju on koetuksella ja vallan- ja tuomiovallanpitäjien legimiteetti murenee kovaa vauhtia.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 839
 • Liked: 5610
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1743 : 14.09.2018, 15:04:02 »
Voisipa hakea korvauksia ei rikoksentekijältä, vaan tuomion antaneelta tuomarilta mikäli kyseinen henkilö jää kiinni uudestaan näpistelystä/varkaudesta.
Uskon että jokainen joka pitää r-kioskista isompaa lafkaa, tietää mitä tapahtuu aina välillä kun kyseinen kansanosa pyörähtää kaupassa. Kyllä rikostilastoista näkyy kuka siellä on huipulla.
I am not an employee of HP but I am an engineer @ HP Partner and I am share my knowledge from my own time.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 532
 • Liked: 12006
 • Sosiaalisesti konstruktiivinen citysilakka
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1744 : 14.09.2018, 15:51:53 »
Voisipa hakea korvauksia ei rikoksentekijältä, vaan tuomion antaneelta tuomarilta mikäli kyseinen henkilö jää kiinni uudestaan näpistelystä/varkaudesta.
—-

Tuomareille tuomionvastuu.
Kun kerran kaikenlaisten asioiden sanojilla on sananvastuu suvaitsevaisten mukaan...
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 772
 • Liked: 2341
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1745 : 14.09.2018, 17:51:52 »
Lainaus
Romaninaista ei päästetty vaateliikkeeseen – omistajalle ja myyjälle sakot syrjinnästä

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kouvolalaisen vaateliikkeen omistajan ja myyjän sakkoihin syrjinnästä. Kyse on tapauksesta, joka sattui Kouvolan keskustassa viime vuoden keväänä.

Vaateliikkeen myyjä kieltäytyi tuolloin päästämästä romanitaustaista naista liikkeeseen sisään. Oikeus katsoi, että sisäänpääsy estettiin naisen romanitaustan takia, ja että ohjeistus tähän oli tullut liikkeen omistajalta.

Omistaja tuomittiin 30 päiväsakkoon syrjinnästä, josta koituu hänelle maksettavaa 390 euroa. Liikkeen myyjälle tuomittiin 20 päiväsakkoa eli yhteensä 140 euroa. Lisäksi yritys tuomittiin korvaamaan naiselle 1 500 euron hyvitys.

https://yle.fi/uutiset/3-10404461

Tämä oikeuden päätöshän mahdollistaa romanitaustaisille - etenkin naisille hameineen - täysin laillisen uuden elinkeinon: Liiketiloihin pyrkimisen! 1500€ on hyvä vaivanpalkka oven avaamisesta, kännyvideon ottamisesta ja oikeuteen haastamisesta! Kyllä siinä tuntipalkoille pääsee kun lähtee kauppakatujen ovenripoja kokeilemaan...  :roll:

Aijai mikä möhläys taas yrittäjältä!
Luulisi jo paksukalloisemmankin yrittäjän oivaltavan pelin hengen.
Se menee näin:
heti ovelta valjastetaan yksi myyjä yli-innokkaasti palvelemaan potentiaalista asiakastaTM, joka seuraa herkeämättä ja palvelunhaluisena asiakastaan.
Melko nopeasti potentiaalinen asiakasTM huomaa ostostenTM tekemisen mahdottomaksi, jolloin hän luultavimmin poistuu nopeasti. Mikäli työntekijöitä ei ole riittävästi, suljetaan ovi muilta sisään pyrkijöiltä hetkeksi (valmis kyltti valmiina ovelle laitettavaksi, esim. avaamme 5 min kuluttua tms.).

Omalla kohdallani potentiaalinen asiakasTM halusi katsella lukitussa vitriinissä olevia kultakoruja. Ohjeistettu myyjäni totesi niiden näkyvän ihan hyvin lasinkin läpi...

Selkeä toimintasuunnitelma ja pätevä ohjeistus myyjille. Näin se on nykyään tehtävä.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 106
 • Liked: 634
 • Nuivana syntynyt

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 772
 • Liked: 2341
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1747 : 16.09.2018, 21:22:01 »
En manne igen!

Lainaus
Romaniseurue kuvasi tylyn kohtelunsa - alusvaateliikkeen omistaja ja myyjä tuomittiin syrjinnästä

Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan myyjä on omistajan ohjeita noudattaen kieltäytynyt palvelemasta naista asettaen hänen romanialkuperän perusteella muita epäsuotuisampaan asemaan.

Käräjäoikeus on tuominnut liikkeen omistajan syrjinnästä 390 euron sakkoihin. Myyjälle on langetettu samasta rikoksesta 140 euron sakot.

Kaksikko on velvoitettu maksamaan yhteisvastuullisesti romaninaisen oikeuskuluja 2345 euroa ja lisäksi 800 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

edit: taitaa olla sama sattumus kyseessä


Romaninainen oli pyrkinyt viime vuoden huhtikuussa asiakkaaksi Kouvolan keskustassa sijaitsevaan liiviliikkeeseen. Hän oli pukeutunut perinteiseen romaniasuun.

Naisen mukaan hän ei ehtinyt astua liikkeen kynnyksen yli, kun naispuolinen myyjä oli tullut vastaan näyttäen käsillään ja sanoen, ettei omistajan määräyksestä laske häntä sisälle liikkeeseen. Myyjä oli kertonut Kuusankosken myymälässä käyneen varkaita kaksi viikkoa aikaisemmin.

Romaninainen kuvaili käräjäoikeudelle menneensä sokkiin, sillä hän ei ole kokenut vastaavaa aikaisemmin. Liikkeessä oli tapahtumahetkellä yksi asiakas.

Romaninainen palasi vielä samana päivänä liikkeelle sisarentyttärensä kanssa. Sisäänpääsy ei onnistunut nytkään. Nainen kävi liikkeen kynnyksellä keskustelun, jonka sisarentytär taltioi videolle.

"Uhkaava tilanne"

Myyjä kertoi käräjäoikeudelle kiinnittäneensä huomioon naisen ja hänen seurassaan olleen miehen käytökseen ennen naisen ensimmäistä sisääntuloyritystä. Myyjä koki parivaljakon tarkkailevan liikettä.

Myyjä väitti olleensa tilanteessa niin pelossaan, ettei hän edes muista, mitä oli puhunut naiselle.

Videotallenteella nainen toteaa anteeksi pyytäen romaninaiselle, ettei voi päästää tätä liikkeeseen, sillä muutoin hänelle tulee sanomista.

Kun romaninainen viitaa romanitaustaansa, myyjä kertoo Kuusaan liikkeessä olleista ongelmista. Liikkeestä oli kuulemma lähtenyt tavaraa.

Käräjäoikeuden mukaan myyjä ei ole videotallenteelta ilmenevässä tilanteessa millään tavoin pyrkinyt korjaamaan romaninaisen käsitystä siitä, että liikkeeseen pääsyn evääminen perustui juuri romanitaustaan.

- Tämä olisi ollut vaivatta tehtävissä, käräjäoikeus muistuttaa.

Oikeus ei pidä uskottavana, että pelkkä liikkeeseen päin katseleminen olisi ollut tulkittavissa uhkaavaksi käytökseksi.

Liikkeen omistaja piti oikeudessa myyjän menettelyä annetun ohjeistuksen mukaisena, koska tämä oli kokenut tilanteen väittämänsä tarkkailun ja huutamisen vuoksi uhkaavaksi.

Käräjäoikeuden mielestä on osoitettu, että omistaja oli antanut myyjälle ohjeen olla päästämättä liikkeeseen romaneja eli syrjiä heitä alkuperänsä perusteella verrattuna muihin asiakkaisiin.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan omistajan syrjinnästä 30:een 13 päiväsakkoon eli maksamaan 390 euron sakot. Myyjä on saanut syrjinnästä 20 kappaletta seitsemän euron päiväsakkoja eli maksettavaa tuli 140 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809152201199096_u0.shtml

Tämä kaiketi on eri sattumus, kuin tuo ylempi?

Tässä on ollut selkeä suunnitelma, kuinka luukuttaa alusvaateliikettä.
Kyllä tämä rahtihamekansa on ruvennut entistä röyhkeämmäksi. Nämä kaksi kymeenlaaksolais-sattumusta osoittaa mielestäni, että samat porukat kiertelee samoissa hommissa. Voi, voi, yrittäjät: vähän skarpimpaa toimintaa ja suunnitelma näiden luukuttajien varalle. Muuten meidät hukka manne perii![/b]
« Viimeksi muokattu: 16.09.2018, 21:52:51 kirjoittanut Khalifatta »
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 6516
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1748 : 16.09.2018, 21:40:38 »
Pienet vaateliikkeet lienevät hameiden suosikkikohteita; kappalehinta on korkea ja saalis helppo kätkeä, ja vaatteitahan syrjitty aina tarvitsee. Päälle istumattomat herätehankinnat voi myydä pois. Töissä yleensä vain yksi nainen. Pienyrittäjällä tuskin hävikinestotekniikkaa, ja perinteisesti takahuoneessa myyjän lompsa ja käteiskassa. Aika mehukas kuvio yritteliäälle vähemmistölle!

Jossain kolttukaupoissa ja ompelimoissa on ihan ovella soittokello ja lappu että ajanvarauksella sisään. Ei tarvitse selitellä miksei ovet aukene heille.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 366
 • Liked: 9420
 • white trash
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1749 : 16.09.2018, 21:55:48 »
Voisko kauppias kieltää kuvaamisen lähtökohtaisesti tiloissaan - johonkin liikesalaisuuteen vedoten? En nyt muista yhtään, mitä oppia tästä oon saanut...

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 772
 • Liked: 2341
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1750 : 16.09.2018, 22:03:58 »
Jäsen Beef Supreme:
Juuri näin!
Tuttuni kokeili oman juttunsa ensin käräjäoikeuden kautta (maksoi 3000€ hänelle), kunnes viisastui ja laittoi oven ikkunaan pienen, pienen tarran: "asiakkaat vain ajanvarauksella".
Tässä tapauksessa oli mannella tottakai ja yllättäen todistaja (oma "rouva rahtihame").
Olipahan taas oppirahat...
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 072
 • Liked: 3390
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1751 : 16.09.2018, 22:07:36 »
Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Voitte uskoa, että ”Suomen hauskimpia” valvontakameravideoita rötöstelevistä romaneista löytyy vaikka kymmeneen kauteen.
 Julkaiseppa pieni otos ja olet itse kuvattavana numerolapun kanssa. En ymmärrä turhaa yksityisyyden suojaa, jos olet juuri varastanut kottikärryllisen tavaraa. Kukaan ei vahingossa tunge rahtihameeseen kymmeniä kiloja kaupan tavaraa eikä kyse ole näpistyksestä vaan ryöstöstä.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 927
 • Liked: 10042
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1752 : 16.09.2018, 22:23:50 »
Koskaan ei pidä estää romanius syynä. Syyksi voi kertoa vaikka palohälytyksen, vesivahingon, tai inventaarion... minkä tahansa syyn jota asiakas ei pääse kumoamaan omilla väitteillään.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 927
 • Liked: 10042
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1753 : 16.09.2018, 22:37:58 »
Jäsen Beef Supreme:
Juuri näin!
Tuttuni kokeili oman juttunsa ensin käräjäoikeuden kautta (maksoi 3000€ hänelle), kunnes viisastui ja laittoi oven ikkunaan pienen, pienen tarran: "asiakkaat vain ajanvarauksella".
Tässä tapauksessa oli mannella tottakai ja yllättäen todistaja (oma "rouva rahtihame").
Olipahan taas oppirahat...
Tuo riittävän "pieni tarra" on hyvä. Tarra joka ei estä normaalia kaupankäyntiä, mutta johon voi vedota, jos tulee tarvis.
« Viimeksi muokattu: 17.09.2018, 01:12:26 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 461
 • Liked: 3056
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1754 : 16.09.2018, 23:15:38 »
Heimosiskot käyvät varkaissa - eikä niille mitään voi, koska laki ei laita varkaita linnaan ja omaa rahaa tai virallisia tuloja niillä ei ole. Odottavat kunnes hädissään oleva kauppias tekee jonkun virheen ja sitten kynivät lakituvan kautta. Näille veijareille kun sekin hupi on ilmaista, onnistui tai ei virallisesti varattomia kun ovat. Kauppiaalla on melkoinen työ miettiä korrekteja ratkaisuja. Tässä asiassa voisimme ottaa Atlantin takaa oppia ja lisätä selvästi kauppiaan oikeuksia.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 839
 • Liked: 5610
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1755 : 16.09.2018, 23:48:24 »
Noilla tapauksilla saa kyllä tosi hyvää palvelua.
Kyltti liikkeeseen jossa lukee "varmistaaksemme ettei vähemmistöämme syrjitä, tulee vartija saattamaan teitä liikkeessä asioidessanne".
I am not an employee of HP but I am an engineer @ HP Partner and I am share my knowledge from my own time.

Vänkääjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 402
 • Liked: 743
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1756 : 17.09.2018, 15:29:02 »
Nyt voiskin katsoa sarjan, kun ei aikoinaan tullut nähtyä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/13/televisiosarja-tumma-ja-hehkuva-veri-kuohutti-tunteita-mutta-syista-vaiettiin

Lainaus
Osassa kritiikeistä tosin vieroksuttiin sarjassa esitettyä väkivaltaa, koska sen ei katsottu antaneen lisätietoa romanikulttuurista tai se vahvisti kliseistä kuvaa romanivähemmistöstä. Lisäksi sarjan väitettiin olleen rasistinen, koska valtaväestön harjoittama syrjintä romaneja kohtaan jäi käsittelemättä. Tämä on saattanut osaltaan vaikuttaa siihen, että jotkut romanit uhkailivat sarjan tekijöitä ja heidän läheisiään.

I rest my case.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 600
 • Liked: 4868
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1757 : 18.09.2018, 02:43:10 »
Lainaus
Vuo­si­kau­sia ai­koi­naan Ou­lus­sa asu­nut is­kel­mä­lau­la­ja, toi­mit­ta­ja ja ju­lis­ta­ja Rai­ner ”Raik­ku” Fri­man, 60, eli hur­jan keik­ka­vuo­si­kym­me­nen 1990-lu­vul­la. Rai­kun vauh­ti­vuo­det päät­tyi­vät to­taa­li­seen uu­pu­muk­seen. Hän pu­to­si täy­sin ja konk­reet­ti­ses­ti Tuu­lok­sen Ka­pa­kan­mä­en la­val­la vuon­na 1998. Fri­man vie­tiin tuol­loin kii­reen vilk­kaa am­bu­lans­sil­la Mei­lah­den sai­raa­laan ja lää­kä­ri mää­rä­si hä­nel­le vuo­den sai­ras­lo­man.

– Mi­nul­le to­det­tiin tuol­loin, et­tä lie­nen maa­il­man­kaik­keu­den ai­noa mus­ta­lai­nen, jol­le on kir­joi­tet­tu työ­uu­pu­muk­sen ta­kia pit­kä sai­ras­lo­ma, Fri­man to­te­si taan­noin.
https://www.oululehti.fi/uutiset/romanilaulajilla-on-maassamme-sosiaalinen-tilaus-6.255.415129.8e1d1012d8
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 998
 • Liked: 21652
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1758 : 18.09.2018, 02:54:20 »
Ainakin monet tilaavat sosiaalista.
Reservaatin asukki.

Hevonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 083
 • Liked: 1002
 • Tamma
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1759 : 18.09.2018, 22:03:28 »
Käytetyt nimet ja kuvat (ja toiminta) viittavaat tuntemattomaan vähemmistöön.
"Olisi virhe uskoa, että kansa voisi poistaa jaottelun ystävään ja viholliseen julistamalla ystävyyttään koko maailmalle tai vapaaehtoisesti riisumalla itsensä aseista." — Carl Schmitt 1927

18.8.2017 - Emme ikinä unohda.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 100
 • Liked: 17913
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1760 : 18.09.2018, 22:15:27 »
Se on tavallaan kiehtovaa, miten tällainen kulttuuri, jossa petosta, varkautta ja viekkautta arvostetaan, on menestynyt täällä näinkin pitkään.

1800-luvulla jossain vaiheessa kait mustalaisista maksettiin tapporaha. Mutta sitten jokin muuttui.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 064
 • Liked: 20080
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1761 : 20.09.2018, 17:44:25 »
Romaninuoret pärjäävät koulussa, kun heimolaiset jeesaavat.

https://yle.fi/uutiset/3-10413976


Lainaus

Lielahden koulussa Tampereella käy kuhina. Peruskoulun ala- ja yläasteen oppilaat käyskentelevät käytävillä tai ovat kokoontuneena aulassa olevan lautapelin ääreen.

Heidän joukossaan on 11 romaninuorta. He käyvät koulua muiden oppilaiden tapaan, minkä lisäksi he saavat erillistä ohjausta yksittäin tai ryhmänä.

Romanit opiskelu
Kansallispukuisen Michelle Kasan mukaan koulumenestys rakentuu luottamukselle.Jani Aarnio / Yle
Toiminta perustuu valtakunnalliseen hankkeeseen, jonka tarkoituksena on kannustaa romaneja koulunkäyntiin. Romanien koulutustaso on viime vuosina noussut, mutta on edelleen pääväestöä matalampi.

Kaksi ja puoli vuotta sitten käynnistyneen hankkeen taustalla on Diakonia-ammattikorkeakoulu ja romanijärjestöjä eri puolilta Suomea. Tampereella työhön on pestattu kaksi hanketyöntekijää, jotka ovat itsekin romaneja.

Opetusta myös omalla kielellä
Yhdeksäsluokkalainen Natali Lindeman on yksi tukea saaneista romaninuorista. Hänen mukaansa nuoret valmistautuvat välillä hanketyöntekijöiden ohjauksessa kokeisiin tai perehtyvät eri oppaineisiin.

Nuorten kanssa on tehty paljon muutakin kuin käyty koulua.

Keijo Svart
Hän kertoo kaipaavansa tukea matematiikasssa ja kielissä. Sitä Natali on hanketyöntekijöiltä myös saanut, ja arvosanat ovat selvästi nousseet.

– Välillä puhumme omalla kielellämme. Silloin on helpompi rentoutua ja käydä aineita läpi, kun on joku samasta heimosta.


Sillä lailla! Jutun mukaan kaikki ysiluokkalaiset romanit saivat päästötodistuksen ja arvosanatkin nousivat. Jäi mainitsematta, mistä mihin nousivat.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 407
 • Liked: 2368
 • Vihtaasi on kustu!
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1762 : 20.09.2018, 18:33:44 »
No nyt on turha sanoa etteivät romanit työllisty!!1!
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 344
 • Liked: 11359
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1763 : 21.09.2018, 07:41:27 »
Lainaus
Veljesten kostoretki johti tulitukseen kerrostalon pihalla – poliisipartio päivysti talon toisella puolella


Veljekset vankilaan Nurmeksen ammuskelusta.


Silmittömään ammuskeluun johtanut kesäkuinen kostoretki Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa tuotti paikkakuntalaisille veljeksille molemmille ehdottomat vankeusrangaistukset.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 1990 syntyneen Feija Robert Jalmar Palmin ja 1981 syntyneen Allan Gunnar Olavi Palmin molemmat muun muassa törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, Feija Palmin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ja Allan Palmin kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä oli vaatinut molemmille seitsemän vuoden tuomiota murhan yrityksestä. Oikeus tulkitsi teot kuitenkin törkeän pahoinpitelyn yritykseksi. Näytön perusteella käräjäoikeus piti sitä mahdollisuutta todennäköisenä, että veljesten nimenomainen tarkoitus oli vahingoittaa uhria ampumalla tätä jalkoihin.


Veljekset olivat uhkailleet uhriaan tappamisella ainakin pariin otteeseen lauantaina ja sunnuntaina päivällä. Sunnuntai-iltana he tulivat miehen kerrostaloasunnolle Nurmeksen Porokylään varusteinaan suurikaliiberinen pistooli ja puukko.

Uhrin kokeman aikaisemman uhan vuoksi paikalla oli myös poliisipartio, mutta se tähysti kerrostalon pihaliittymää kadun puolelta. Yllättäen veljekset saapuivat paikalle kuitenkin takapihan kautta.

Tapahtumat kerrostalon pihalla etenivät nopeasti. Uhri oli veljeksiä vastassa kerrostalon ulko-ovella. Kaksi henkilöä oli varustautunut videoimaan tapahtumat puhelimillaan. Videot ja niiden äänitallenteet olivatkin merkittävässä asemassa tapahtumien selvittelyssä.

Vanhempi veljeksistä oli lähestynyt uhria puukko kädessä ja revolverilla aseistautunut pikkuveli tullut hänen jälkeensä. Videoäänitteeltä oli pystytty tunnistamaan komento: ”Tuli käyntiin, kato nytten, tuli käyntiin”. Oikeus tuli siihen päätelmään, että vanhempi veljeksistä antoi tulikomennon pikkuveljelleen.

Uhria kohti ammuttiin kaikkiaan seitsemän laukausta. Kolme pakenevaa miestä kohti kerrostalon pihalla, neljä porraskäytävään sen oviaukossa. Seitsemän laukauksen jälkeen äänitteeltä kuului pikkuveljen kysymys: ”vieläkö”. ”No niin, hyvä” oli vanhemman veljen vastaus. Yksi porraskäytävään ammutuista laukauksista lävisti tapahtumiin sivullisen henkilön asunnon oven.


Oikeuden mielestä Allan Palmilla oli vaikutusvaltaa pikkuveljeensä. Sen mukaan veljekset olivat ennalta sopineet, että uhria ampuu nimenomaan pikkuveli, koska hänellä ei ollut aikaisempaa rikostaustaa. Näin he olettivat tämän pääsevän ehdollisella tuomiolla.

Puukolla varustautunut Allan Palm kiisti tietäneensä, että pikkuveljellä on ase. Ampuminen tuli hänelle yllätyksenä. Puukkoa hänellä ei ollut tarkoitus käyttää.

Feija Palmin mukaan ampumisesta ei ollut sovittu isoveljen kanssa etukäteen. Hänellä ei ollut tarkoitus tappaa, vaan ampua uhria jalkoihin.

Ammuskelussa käytetty ase oli laiton. Feija Palm kertoi oikeudelle hankkineensa sen suojakseen verivihojen takia. Molempien rangaistuksiin sisältyykin tuomiot myös muun muassa ampuma-aserikoksista ja vaaran aiheuttamisesta. Allan Palm tuomittiin myös laittomasta uhkauksesta.

Oikeus passitti kesäkuusta lähtien vangittuina olleet veljekset vankilaan, pikkuveljen Kuopioon ja vanhemman veljen Pyhäselän vankilaan Joensuuhun. Heidän puolustamisensa oikeudessa maksoi valtiolle lähes 29 000 euroa.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

IS
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005835502.html
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 561
 • Liked: 1325
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1764 : 24.09.2018, 06:43:37 »
Mikseivät mustilaisaktivistit aja oman mustilaisvaltion perustamista...
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 822
 • Liked: 5754
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1765 : 24.09.2018, 08:07:01 »
Mikseivät mustilaisaktivistit aja oman mustilaisvaltion perustamista...

Romania? Nimi olisi ainakin jo valmis, lisäksi väestöryhmien nykykehityksen jatkuessa enemmistö on jossain vaiheessa tulossa.

Tunteeko kukaan historiaa, miksi tämä liikkuva väestö lähti väitetysti Intiasta aikoinaan liikkeelle, eikä palannut sinne?

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 087
 • Liked: 2598
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1766 : 24.09.2018, 08:59:13 »
Mikseivät mustilaisaktivistit aja oman mustilaisvaltion perustamista...

Koska mustalaisaktivistit tietävät, että he tarvitsevat jotkut hyväuskoiset elättämään mustalaiset.

Kuvitelkaapa valtio kaikkine mustalaiskulttuurin sääntöineen ja tapoineen.
Väistämissääntöjen ja verikostojen takia mustalaiset eivät voisi liikkua maassaan juuri mihinkään suuntaan kysymättä lupaa ensin joltain. Kerrostaloasuminen olisi mahdotonta asumissääntöjen takia. Toisaalta moni asia varmaan sujuisi paremmin, esim. myymälävarkaudet selvitettäisiin suoraan siellä liikkeessä puukon ja pistoolin voimin. Byrokratiaakaan ei olisi niin paljon kuin sivistysvaltioissa, esim. ajoneuvojen katsastusta tai rekisteröintiä ei tarvitsisi suorittaa koskaan.

paukuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 677
 • Liked: 929
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1767 : 24.09.2018, 09:04:00 »
Seurue ja pysäköinti mainittu:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/705750-kiivas-aamuyo-vantaalla-keravalainen-neuvoi-pysakoinnissa-stadin-kundi-pamautti

Lainaus
Nuorehko keravalainen mies oli mennyt ilmaisemaan mielipiteensä eräälle seurueelle siitä, miten heidän autonsa oli pysäköity. Suunnilleen saman ikäinen helsinkiläinen mies oli menettänyt tästä malttinsa ja lyönyt toista miestä nyrkillä kasvoihin.

Bold minun
F.U.B.A.R

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 772
 • Liked: 2341
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1768 : 26.09.2018, 19:00:02 »
Ylellä Manne sateentekijänä:

Lainaus
Romaniväestö on koulutetumpaa kuin koskaan – Rickhard Långström kohtaa ennakkoluuloja, mutta paiskii silti töitä.
Romanien työllistyminen on vaikeaa, vaikka koulutuksen ja ennakkoluulojen eteen tehdään töitä. Rickhard Långström kertoo, kuinka eräs yrittäjä otti riskin ja palkkasi hänet.

Loput: https://yle.fi/uutiset/3-10421348

Ja 99% pilaa...jne.
Loput mannet pikemminkin "paiskivat töille".
Sitä paitsi yrittäjyyteen kuuluukin riskinotto...

"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 659
 • Liked: 14945
 • Letters from Paskastan
Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Vastaus #1769 : 26.09.2018, 19:11:09 »
Mikseivät mustilaisaktivistit aja oman mustilaisvaltion perustamista...

Koska ne ovat kaikki eläkkeellä.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Tagit: ase