Kirjoittaja Aihe: 2010-07-05 YLE: A-Studion reportaasi: Imaami ja profeetan piirtäjät  (Luettu 35894 kertaa)

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
A-Studion reportaasi TV1:ssä maanantaina 5. heinäkuuta 2010 kello 21:00.

Ohjelma löytyy YLE Areenasta.

Lainaus
Tänä kesänä tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun tanskalainen päivälehti Jyllands-Posten julkaisi pilapiirroksia profeetta Muhammadista, ja islamilainen maailma raivostui. A-studio kävi katsomassa, mitä profeetan piirtäjille kuuluu tänään.

A-Studion reportaasimatka alkaa Oulusta, missä paikallisen islamilaisen seurakunnan imaami, filosofian tohtori Abdul Mannan kertoo mielipiteensä sananvapaudesta ja kiistellyistä kuvista sekä esittää pilapiirtäjille kolme kysymystä.Toimittaja Sanna Ukkola vie imaamin kysymykset pilapiirtäjille ja pyytää heitä vastaamaan piirtämällä. Lopuksi Mannan saa kommentoida uusia piirroksia.

Jyllands-Postenin piirroksista eniten loukkaavaksi koettiin Kurt Westergaardin teos, jossa profeetta Muhammadilla oli turbaanissaan pommi. Westergaard istui Yhdysvalloissa poikansa uima-altaalla, kun hän kuuli piirroksensa herättämästä reaktiosta: Tanskan liput ja suurlähetystöt paloivat eri puolilla islamilaista maailmaa ja mellakoissa kuoli yli sata ihmistä.

Westergaard elää yhä ympärivuorokautisessa poliisivartiossa, koska terroristit ovat luvanneet hänestä miljoonan dollarin tapporahan. Uhkaukset eivät ole jääneet puheiden tasolle: kirveellä aseistautunut muslimimies yritti murhata Westergaardin tammikuussa.

Pari vuotta myöhemmin oman Muhammed-pilakuvansa piirsi ruotsalaistaitelija Lars Vilks, ja hänkin sai osansa äärimuslimien vihasta. Maaliskuussa poliisi pidätti seitsemän ihmistä epäiltynä Vilksin murhan suunnittelusta. Vilksin kotitalo yritettiin polttaa kuukausi sitten. Myös Suomessa vierailleen Vilksin Iissä rakentama lautatorni yritettiin polttaa juhannuksen jälkeen.

Oululainen sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta on osallistunut keskusteluun käyttämällä Muhammad-hahmoa omissa töissään ja paheksumalla Suomen poliittista johtoa, joka meni pyytelemään anteeksi profeetasta tehtyjen kuvien julkaisemista.

Ranta on kolmesta Muhammadin piirtäjästä ainoa, joka ei ole joutunut pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Nykyään hän provosoi kristittyjä mm. Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Matti Virtanen
vastaava tuottaja
Yle Ajankohtaisjournalismi

a-tuubi
Lainaus
Muhammad-piirrosten hinta


Tanska, kesäkuun loppu 2010. Maailman kuuluisimman Muhammad-pilapiirtäjän Kurt Westergaardin  asunnon edustalla päivystää neljä siviilipukuista poliisia. Emme saa kuvata asuntoa ulkopuolelta - suojelupoliisin miehet tarkastavat laukkumme ja pyytävät, että jättäisimme kameran aluksi autoon.

Westergaardin asunto on täynnä kameroita ja elektroniikkaa. Hän esittelee meille turvahuoneensa, jossa on hälytysnappi poliisin kutsumiseksi paikalle. Turvahuone pelasti Westergaardin hengen tammikuussa, kun kirveen kanssa aseistautunut somalimies hyökkäsi asuntoon.

"Hän takoi ovea kirveellä ja huusi kirouksia. Ne olivat elämäni pisimmät minuutit", Westergaard kertaa kokemustaan.

Mies huusi janoavansa verta ja kostoa.

Westergaard oli hyökkäyksen aikana hoitamassa viisivuotiasta lapsenlastaan. Pilapiirtäjä joutui jättämään tytön yksin olohuoneeseen.

"Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: olisin voinut mennä tappelemaan hyökkääjän kanssa olohuoneeseen, jolloin hän olisi murhannut minut pikkutytön silmien edessä. Tiesin kuitenkin, että terroristit hyökkäävät omaisten kimppuun äärimmäisen harvoin, joten pakenin turvahuoneeseen odottamaan poliisia."

Kurt Westergaardin elämä mullistui viisi vuotta sitten, kun hän piirsi profeetta Muhammadin kuvan Tanskan suurimman päivälehden Jyllands-Postenin sivuille. Kuvassa Muhammadin turbaanin tilalla oli pommi. Pian suurlähetystöt ja Tanskan liput paloivat kaikkialla islamilaisessa maailmassa, mielenosoituksissa kuoli yli sata ihmistä.

Westergaardista on luvattu miljoonan dollarin tapporaha, hän elää ympärivuorokautisessa poliisivartiossa ja pakenee turvatalosta toiseen. Eläkkeelle viikko sitten jäänyt pilapiirtäjä arvelee joutuvansa elämään maan alla lopun ikäänsä.

Hän ei silti kadu piirrostaan.

Katumusta ei tunne myöskään Westergaardin ruotsalainen kollega Lars Vilks, jonka asunnon seinällä riippuu kuuluisa Muhammad-piirros. Yläkerrassa sijaitsee turvahuone, ja Vilks nukkuu yönsä kirves sänkynsä vieressä.

Vilks piirsi profeetta Muhammadin koirana pari vuotta Westergaardin pilapiirroksen jälkeen - ja raivostutti muslimit. Poliisi pidätti maaliskuussa seitsemän ihmistä Vilksin murhan suunnittelusta epäiltynä. Pari kuukautta myöhemmin muslimit hyökkäsivät Vilksin kimppuun Uppsalan yliopistossa, jossa tämä näytti videota profeetta Muhammadista homobaarissa. Vilksin asunnossa on edelleen toukokuisen tuhopolttoyrityksen jälkiä.

A-studio kävi katsomassa, mitä kuuluu Muhammad-pilapiirtäjille tänään, viisi vuotta Jyllands-Postenin kuvista nousseen kohun jälkeen. Tapasimme myös oululaisen sarjakuvataitelijan Ville Rannan.

Sanna Ukkola

a-tuubi
« Viimeksi muokattu: 05.07.2010, 22:29:55 kirjoittanut Iloveallpeople »
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20167
Rauhan uskonto, heh heh!
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 011
 • Liked: 1485
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Sanna Ukkola?!? Meidän rakas :sanna: on ryhtynyt tekemään oikeasta aiheesta uutisia? Tuota on nimittäin millään twistauksella lähes mahdoton tehdä mokutusuutista.

Jos näin on Sanna, niin kaikki kunnioitus sinne!
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Tuota on nimittäin millään twistauksella lähes mahdoton tehdä mokutusuutista.
Vaikea tehdä mokutusuutista kolmesta VHM:stä jotka rienaavat profeettaa, rikkovat uskonrauhaa ja kiihottavat kansanryhmää vastaan? I don't think so...
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

vellihousu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 351
 • Liked: 110
Tuli tästä mieleeni, että kaipaan niin Matti Vanhasta takaisin, sillä täytyisihän jonkun pyytää ITALIALAISILTA ANTEEKSI, kun Soili Lautsi on mennyt kritisoimaan heidän uskontonsa symbooleja. Koko Italian kansa on raivona, mutta suomessa ei nykyinen pääministeri ymmärrä pyytää tämän tollon tekoja anteeksi.

Toista se oli ennen, kun Matti reippaasti pyyteli anteeksi niiltä, joiden uskontoa joku suomalainen oli kritisoinut.  ;D
"mielenosoitukset on kommareiden touhuja, kuten taistelut ja yhtenäiset kansat"

Simo Hankaniemi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 791
 • Liked: 120
Sanna Ukkola on tuskin kääntänyt takkiaan. Hän pyrkinee vain osoittamaan, miten lihaa syövät valkoiset heteromiehet rienaavat islamia ja lietsovat uskontoperusteista väkivaltaa. Muslimit ovat tietenkin syyttömiä reaktioihinsa. Hehän eivät voi mitään sille, jos hermot menevät vääräuskoisen rienaajan ja riivaajan kanssa.

ibn ghul

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 635
 • Liked: 21
Miksi Suomessa pitäisi kysyä jonkin imaamin mielipidettä yhtään mistään asiasta? Jo se että näin ylipäänsä tehdään on melkoista islamin nuolemista.
"Jos ihmisille sanoo, että heidän kultturinsa on perseestä, miten heidän voi olettaa äänestävän sellaisen väitteen esittäjää?" (John King: Human Punk, s 242)

nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1864
Islamissa ei ole mitään vikaa. Vain nämä muutamat "mädät omenat" pilaavat rauhanuskonnon maineen. Mitään tarvetta yhteiskunnallisille toimenpiteille ei ole. Ja onhan yhtä lailla kansallismieliset uusnatsitkin vaarallisia. Hehän esimerkiksi pitävät siniristilippuja kotiensa seinillä ja hirveimmät tapaukset ovat jopa liimailleet tarroja julkisiin tiloihin.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

tavallinen jantteri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 499
 • Liked: 555
Pilakuvien piirtämättömyyden hinta tulee olemaan kauhea.

Minua oikeasti pelottaa ajatus ihmisryhmästä joka on näin helppo provosoida kaduille riehumaan ja tekemään muutakin suurta vahinkoa. Sen lisäksi minua ärsyttää ihmiset jotka, jos jonkin asian voi ymmärtää  monella eri tavalla, ymmärtävät (tahallaan?) aina sillä kaikkein huonoimmalla tavalla.
Ja tämä nöyristely ja arkailu muslimien edessä tämän pilakuva-asian tiimoilta ei enää edes ärsytä, vaan liikutaan jo jossain itkuun purskahtamisen ja raivokohtauksen välillä.

Vedetäänpä foliolippis hetkeksi päähän ja heitetään esimerkki siitä, miten muslimeja voidaan käyttää hyväksi pilakuvien tiimoilta.
Jossain poliittisen kähminnän syvissä kellareissa on taas suunnitteilla peruskähmintää suurempi kupru. Asianosaiset hieman empivät, koska "Ei me tätä saada kyllä vedettyä millään läpi niin ettei kukaan huomaa ja kansa raivostu!". Mutta ratkaisu tähän on lähellä; "Älähän hättäile. Hommataan pari Muhammetin pilakuvaa lehteen, niin siltä muslimien riehunnalta kukaan ei näe eikä kuule mitään mitä me tehdään!"
Ja jos nostetaan hieman lippaa niin voidaan heittää vaikka toinen skenaario. Koulun mokuttaja-ope on antanut, ah niin värisevän, kotitehtävän oppilaille kuvailla omin keinoin miten maahanmuuton rikkaus heitä omakohtaisesti koskettaa. No, kaupungin kerrostalossa asuva pikku-Liisa sitten tekeekin erittäin hienoa työtä ja piirtää erittäin hienon kuvan samassa rapussa asuvasta mukavan oloisesta mamusedästä. Piirros on tietenkin paras työ koko luokalta ja se osoituksena kasvavan sukupolven lisääntyvästä suvaitsevaisuudesta se julkaistaan vähintäänkin paikallisessa lehdessä. Paha vaan, ettei kukaan hoksannut ajatella että piirroksen henkilöllä on turbaani, parta ja nimenä Mohammed...
Muslimimaissa rauhantunne purskahtaa yli ja leimauttaa liekkeihin niin liput, lähetystöt kuin autotkin. Mielenosoitukset rikastavat katukuvaa ja kirsikkana kakussa on vaatimukset pikku-Liisan teloittamisesta uskonpilkasta. Matti Vanhasella menee ääni käheäksi kun sen verran muisti pelaa että tulee anteeksipyytelijän rooli esiin. Ja mitä vielä? Tunnistaako se C-rapun Mohammed itsensä siitä kuvasta ja koittaa rauhoitella uskonveljiään vai onko hänkin jo teroittanut sapelin millä aikoo pistää pyhän tehtävänsa täytäntöön kun pikku-Liisan seuraavan kerran näkee.
Foliolippiskin hiostaa, otetaan pois.

Oikea tapa suhtautua muslimien reaktioon noihin pilakuviin olisi alusta asti ollut kyllätäminen. Jokaikinen lehti joka ikisessä maassa täyteen Mohammed-pilakuvia. Ja sitä olisi pitänyt jatkaa niin kauan että viimeinenkin, kaikkein höyrypäisin kiihkoilija toteaa että "Antaa olla, ei tuolle mitään mahda".
Jos muslimien reaktiot olisivat olleet rauhallisia ja inhimillisempiä, niin sitten olisi voitu antaakin vähän löysää ja miettiä mitä niiden kuvien kanssa tehdään.
"We're using the law to keep justice away!"

ibn ghul

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 635
 • Liked: 21
Pilakuvien piirtämättömyyden hinta tulee olemaan kauhea.

Minua oikeasti pelottaa ajatus ihmisryhmästä joka on näin helppo provosoida kaduille riehumaan ja tekemään muutakin suurta vahinkoa. Sen lisäksi minua ärsyttää ihmiset jotka, jos jonkin asian voi ymmärtää  monella eri tavalla, ymmärtävät (tahallaan?) aina sillä kaikkein huonoimmalla tavalla.
Ja tämä nöyristely ja arkailu muslimien edessä tämän pilakuva-asian tiimoilta ei enää edes ärsytä, vaan liikutaan jo jossain itkuun purskahtamisen ja raivokohtauksen välillä.

Juuri näin. Tuo otsikko 'Muhammad-piirrosten hinta' on täysin harhaanjohtava. Huomattavasti parempi olisi 'Muslimien maahantuonnin hinta'. Pilapiirrosten tekeminen on täysin hyväksyttävää länsimaisessa yhteiskunnassa; se ei ole väärin, ja vaikka olisikin, siitä eivät päätä Koraani kädessä ölisevät muslimisaarnaajat vaan maan oikeuslaitos.

Väärin on tuoda maahan uskonnollisia fanaatikkoja jotka pyrkivät väkivallalla ja uhkailulla vaikuttamaan maan sisäisiin asioihin ja ihmisten oikeuteen ajatella ja puhua mitä haluavat, ja antaa näille jatkuvasti enemmän ja enemmän painoarvoa mediassa ja päätöksenteossa. Lopettakaa jo, helvetin älykääpiöt, ennenkuin oikeasti ollaan siinä pisteessä että imaamilta kysytään joka kerta mitä suomalainen saa sanoa tai tehdä omassa maassaan.
"Jos ihmisille sanoo, että heidän kultturinsa on perseestä, miten heidän voi olettaa äänestävän sellaisen väitteen esittäjää?" (John King: Human Punk, s 242)

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Onneksi ei sentään enää kysytä "asiantuntijalausuntoja" Jaakko Hämeen-Anttilalta. Imaamit sentään kertovat sen totuuden heikäläisten kannalta. Siihen on helpompi vastata. Ja vastaushan on: Maassa maan tavalla tai voi lähteä pois maasta.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

monokultturisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 484
 • Liked: 14
 • Multicult is a deadly one
Tuo otsikko 'Muhammad-piirrosten hinta' on täysin harhaanjohtava. Huomattavasti parempi olisi 'Muslimien maahantuonnin hinta'.
Otsikko tosiaan vähän haiskahtaa mokutukselta, toivottavasti olen väärässä.
Lainaus
A-Studion reportaasimatka alkaa Oulusta, missä paikallisen islamilaisen seurakunnan imaami, filosofian tohtori Abdul Mannan kertoo mielipiteensä sananvapaudesta ja kiistellyistä kuvista sekä esittää pilapiirtäjille kolme kysymystä.Toimittaja Sanna Ukkola vie imaamin kysymykset pilapiirtäjille ja pyytää heitä vastaamaan piirtämällä. Lopuksi Mannan saa kommentoida uusia piirroksia.
Imaamille annetaan viimeinen sana. Ja miksi niihin kysymyksiin pitää vastata piirtämällä? Vaikuttaa hömppäjournalismilta. Eikö olisi parempi keskustella ihan kirjallisesti, kun olisi hyvä tilaisuus puhua asiasta suoraan.
Voisin kuvitella, että muslimien uskoa islamin oikeellisuuteen vahvistaa suurestikin se, että länsimaalaisten itsepetoksellista suhtautumista islamiin ei pysty järjellä selittämään. Sen on siis oltava Allahin johdatusta.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 104
 • Liked: 23344
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
ibn ghul: Tuo otsikko 'Muhammad-piirrosten hinta' on täysin harhaanjohtava.

Ei välttämättä, tosin varmaan vastoin alkuperäistä tarkoitusta asian voi nähdä niinkin,
että hinta oli kova muslimimaailmalle, monet silmät avautuivat turhanpäiväisen
vouhottamisen ansiosta ja nuivistumista tapahtui.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Orpheus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 520
 • Liked: 1283
Onko kenelläkään tietoa kuinka tämän voisi nähdä ulkomailla? Areenan pätkät ei ole toiminut täällä Keski-Euroopassa.

ukdoesntwork

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 424
 • Liked: 2
 • Kaikki on kultaa mikä kiiltää
Olennaista muslimien reaktioissa on se, että Muhammed aikanaan tapatti kaikki,jotka sanoivat häntä vastaan, ja näin täydellisen miehen innoittamina...mitä voisimme odottaa... ;)Tosin kun kirjoitin tämän viestiksi artikkeliin, se ei mennyt läpi, siis eihän islamissa mitenkään voi olla mitään vikaa!!! :roll:

jmm

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 319
 • Liked: 1320
Onko kenelläkään tietoa kuinka tämän voisi nähdä ulkomailla? Areenan pätkät ei ole toiminut täällä Keski-Euroopassa.

Tulee pian youtubeen.

http://www.youtube.com/watch?v=vAdTneYh7PY
http://www.youtube.com/watch?v=T7RwAcKd2dI
http://www.youtube.com/watch?v=cwnb3D3uhss
« Viimeksi muokattu: 06.07.2010, 00:18:39 kirjoittanut jmm »
“The difference between a cult and religion? A cult is led by a guy who knows it's bullshit. In a religion, that guy is dead.” - Joe Rogan

Jäniksenkäpälä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 537
 • Liked: 390
 • Kolme ja puoli
Hyvää työtä Sanna teki.

Vaikka kuinka tuo imaami esiintyi suvaitsevaisena ja ymmärtäväisenä, niin ei kättelyä, ja se ymmärryskin kohdistui vain sisäänpäin; tehkää niinkuin me haluamme ja sillä siisti.

Toivottavasti jonniiverran ihmisten silmiä taas aukesi...
Pu, pu, pu, pu, pu

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Perhana soikoon Sanna, Vilksiä olisi pitänyt haastatella på det andra inhemska, eikä millään neljännestankeroenglannilla. Ja vastaavasti Westergaardia tanskaksi, ei englanniksi. Se, että oululainen imaami ei puhu kotimaisia kieliä, ei taas juuri yllätä.

edit: Ja missä ihmeen ristiriidassa kyseiset pilapiirrokset muka ovat uskonnonvapauden kanssa?
« Viimeksi muokattu: 05.07.2010, 21:42:42 kirjoittanut gloaming »
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 843
 • Liked: 52846
Vaikea sanoa, oliko ohjelmassa tarkoitus mokuttaa vai ei, mutta lopputulos oli kyllä nuivistava. Hyvä niin.

Kommeli

 • Vieras
Niin mitä kaikkea uutta olemmekaan islamista tämän yhteisen taipaleemme aikana oppineet?  :roll:

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 363
 • Liked: 11021
Hitto että Lars Vilks on fiksun ja karismaattisen tuntuinen kaveri...

Mukaan olisi pitänyt saada myös suomalainen superraskaan sarjan pilapiirtäjä. Miksiköhän Seppo Lehto ei ollut haastateltavien listalla ;D
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Lasisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 127
Seppo Lehto ;D

Imaami olisi varmasti saanut tajunnan räjäyttävän vastauksen. Hyvin kyllä ukko piti pokan, kun noita vastauspiirroksia vedeltiin esiin, muisti tosin syyttää ainakin yhtä "virheeksi".

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 227
 • Liked: 8596
Historiaa tehtiin ainakin siinä, että joku sai sanoa Ylellä: muuta emme vaadi kuin, että kunnioitatte demokratiaamme, sillä olette saaneet meiltä kaiken.

LB
Varautumisen suurvalta

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Hyvä ohjelma.

Pilakuvien piirtämättömyyden hinta tulee olemaan kauhea yms jne...

Totta.

Minusta suurin virhe (tähän mennessä) tehtiin jo silloin kun Salman Rushdien Saatanallisista Säkeistä saamaa kuolemantuomiota ei yksiselitteisesti tuomittu lännessä ja länsimaista sananvapautta ei silloin asetuttu yksissä tuumin ja päättäväisesti puolustamaan. Sitä hintaa tässä maksetaan. Koska selväähän on, että nykyinen uskontojen (tai uskonnon, eli islamin) suojelu on tuontitavaraa idästä ja etelästä. Eurooppa selvitti jo välinsä uskonnon kanssa kerran, raivostuttavaa, että se täytyy tehdä uudestaan ja vielä sellaista tahoa vastaan joka on poliittisesti korrektin ajatuspoliisin suojeluksessa.

Hävisimme myös sarjakuvaepisodin, ainakin muslimien mielestä. Toki tarkoitan sellaisia muslimeja jotka yrittivät lietsoa episodilla vihaa tai olivat vihaisia, en niitä, joiden mielestä koko asian olisi vain voinut mennä pois.

Kun mellakointi alkoi, olivat EU:n johtajat kaakattelemassa rivissä anteeksipyyntöjään. Sitä että Westergaard tai Vilks tarvitsevat paniikkhihuoneet, koska ovat pohjoismaississa hyvinvinvointivaltioissa käyttäneet täysin hyväksyttävällä tavalla ilmaisunvapauttaan ei vieläkään vasemmiston riveissä tuomita täysin. Yllättävän moni "suvaitsevaisena" itseään harhaisesti pitävä on taas sitä mieltä, että he antsaitsevat kaikki vastoinkäymiset.

Tällä tavalla islamisteille opetetaan, että väkivallalla uhkailu ja mellakointiin yllyttäminen kannattaa. Saamme vielä katua tätä opetusta suuresti.
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 524
 • Liked: 3556
 • Difficile est satiram non scribere.
Olipas yllätys, miten asiallisesti oli A-Studion raportti tehty.  Ilmeisesti myös Sanna Ukkola on tässä raportissa kokeillut omia suvaitsevuuden rajojaan ja hyvä niin.

Mitenköhän on, saako YlE nyt fatvan, kun meni ensimmäisenä juklaisemaan pilapiirtäjien vastaukset oululaiselle Imaamille ja ihan TV:n välityksellä?

Olihan piirtäjien vastaukset kuitenkin moku-ideologian vastaisia ja "kiihottavia".

Pisteet kuitenkin YLE:lle ja tästä on hyvä jatkaa nyt valittua linjaa.   :)

Ntti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 254
 • Liked: 44
Perhana soikoon Sanna, Vilksiä oli pitänyt haastatella på det andra inhemska, eikä millään neljännestankeroenglannilla. Ja vastaavasti Westergaardia tanskaksi, ei englanniksi. Se, että oululainen imaami ei puhu kotimaisia kieliä, ei taas juuri yllätä.

Njaa, minut Sanna yllätti positiivisesti.

Mielestäni tuossa oli näkyvissä yritys objektiivisuuteen. Kaikki saivat sanoa sanottavansa, eikä mielestäni ketään suosittu enempää kuin muita.

Ainoa asia, jota jäin kaipaamaan, oli vastausta imaamilta kysymykseen, että tuomitseeko hän pilakuvien inspiroimat väkivallanteot ja pilapiirtäjien murhayritykset. Nyt - ellei mennyt minulta sitten ohi - imaami vain kuittasi jotain tyyliin, että monet järjestöt ovat tuominneet iskut, kertomatta kuitenkaan, että mitkä järjestöt tai että mikä hänen oma kantansa on.

Mitä sitten käytettyyn kieleen tulee, niin ei häirinnyt tippaakaan ja mielestäni englannin ääntäminen oli selvästi parempaa kuin suomalaisilla toimittajilla keskimäärin. Mutta mielestäni se on aivan sama, millä kielellä haastatellaan ja onko tankeroa vai ei, kunhan kaikki tarvittava tulee sanotuksi.

Hyvä maku jäi tuosta jutusta.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 363
 • Liked: 11021
Sitä että Westergaard tai Vilks tarvitsevat paniikkhihuoneet, koska ovat pohjoismaississa hyvinvinvointivaltioissa käyttäneet täysin hyväksyttävällä tavalla ilmaisunvapauttaan ei vieläkään vasemmiston riveissä tuomita täysin.

Epäilen vahvasti, ettei Vilksin turvajärjestelyistä ole kerrottu ihan kaikkea. Mitähän järkeä olisi esitellä julkisuudessa tuollaista heppoista koppia ja kertoa vielä tarkasti, missä se talossa sijaitsee...
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Yllättävän moni "suvaitsevaisena" itseään harhaisesti pitävä on taas sitä mieltä, että he antsaitsevat kaikki vastoinkäymiset.

Tietenkin. Koska sorto. Koska uhri. Koska vähemmistö, jota käsitettä sinun toisen maailmansodan jälkeen elävän palvoman pitää.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Sanna Ukkolasta sananen. Sanna Ukkola on toisinaan hieman väärin ymmärretty nuivissa piireissä. Sannalla on tuskin mitään erityisesti esimerkiksi nuivia Halla-aho vastaan, enkä usko, että Ukkola ainakaan töissä yrittää nimenomaan mokuttaa tai olla mokuttamatta.

Sanna haluaa journalismia jossa myyvistä ja kohu-viritteisistä jutuista tehdään uutisia jotka saavat ihmiset reagoimaan ja ostamaan otsikoita. Ei hän muuten olisi sanonut ihailevansa räväkkää tabloidjournalismia ja pyrkivänsä tuomaan sitä sellaisenaan muistaakseni UK:sta (ja ehkä USA:sta?) Suomeen.

Väitän, että jos joku sosialistihöyrypää saisi vastaavan määrän huomiota ja blogihittejä kuin Tohtori Viha, ja hän kirjoituksistaan saisi luotua jännittävän marxilaisen vallankumouksellisen tai vaikka länttä vihaavan islamistin joka flirttailee aseiden, väkivallan ja vähemmistöjen ampumisen parissa, Sanna tekisi hänestä mielellään pelottavan kohujutun.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2010, 21:53:59 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Epäilen vahvasti, ettei Vilksin turvajärjestelyistä ole kerrottu ihan kaikkea. Mitähän järkeä olisi esitellä julkisuudessa tuollaista heppoista koppia ja kertoa vielä tarkasti, missä se talossa sijaitsee...

Joo ei varmaan (liekö vilksiläinen vitsi), mutta se ei ihan ollut viestini pointti...
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Tagit: