Kirjoittaja Aihe: 2016-09-30 HS: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamisessa ongelmia  (Luettu 102359 kertaa)

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 5969
Nämä 130 henkilöä ovat oikeasti hengenvaarassa. Täysin eri asia kuin Adidas-Abdul from Frankfurt. Ovat olleet vaarassa jo hallituksen pitäessä ohjaksia, mutta nyt käytännössä kuolemaan tuomittuja. Minulle olisi vaikea pala nähdä jätettävän liittolainen kuolemaan. Olkoonkin, että koko operaatioon osallistuminen oli perseestä.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 077
 • Liked: 18379
^ tehdään vaihto ja lennätetään ne isisvaimot tuonne afghanistaniin nauttimaan kalifaatistaan. muslimirikolliset menisi samalla koneella.

that's a bingo!

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 111
 • Liked: 9505

Ylen nyyhkytekstissä kaksikymmentä vuotta sitten tulkkina ollut valittaa, kun ei ole Suomen valtion pelastettavien listalla. Jätkä on kaiken lisäksi niin tyhmä, että esittelee työsopimuksia ja valokuvia, missä hän on ulkolaisten seurassa. Lopetettuaan aikanaan hommat hän on tämän väliajan tehnyt kaikenlaista muuta hommaa elätääkseen itsensä ja perheensä.

Pikkusen nolottaa, kun selviää, että kuinka tyhminä heikäläiset pitävät meikäläisiä.

https://yle.fi/uutiset/3-12057098

...
Suomalaisten kriisinhallintajoukkojen tulkkina työskennellyt afganistanilainen "Abdul" on pohjattoman surullinen ja pettynyt, kun hän myöhään perjantai-iltana kuulee Suomen hallituksen päätöksestä.

– Itken ja olen sanaton. Elämäntilanteeni on nyt sellainen, että en enää kestä, Abdul sanoo.

...

Syynä on se, että Abdul oli suomalaisten palkkalistoilla jo kauan sitten. Hän tulkkasi suomalaisille sotilaille Isaf-kriisinhallintaoperaation alussa, 2000-luvun alkuvuosina.

...

Tulkkina työskentelemisen jälkeen hän on tehnyt muita töitä. Hän on muun muassa avustanut medioita, lyhyesti myös Yleä.

...

Abdul näyttää valokuvia, joissa hän poseeraa pellavapäisten ja mustiin aurinkolaseihin sonnustautuneitten suomalaisten kriisinhallintajoukkojen kanssa. Joidenkin rintataskussa näkyy siniristilippu.

Abdulilla on päällään maastokuvioinen luotiliivi, aivan kuten suomalaisilla. Samaa joukkoa siis.

Yle ei julkaise kuvia, koska se vaarantaisi Abdulin turvallisuuden.

– Jos Taliban näkee yhdenkin näistä kuvista, ne lähtevät perääni, Abdul sanoo.

...

Abdul arvelee, että suomalaisjoukkojen käyttämien tulkkien pelastaminen ei olisi Suomelta kohtuuton palvelus.

– Kun työskentelin suomalaisten sotilaiden kanssa, ajattelin vain heidän turvallisuuttaan. Nyt pyydän, että olisi teidän vuoronne ajatella minun turvallisuuttani, Abdul sanoo.

...

– Vetoan teihin oman ja perheeni hengen puolesta, Abdul sanoo.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 5969
Abdul ei ole ajatellut suomalaisten hyvinvointia vaan rahaa. Tosin varmaan on ajatellut omaa hyvinvointiaan siten, että on pitänyt varmana ns. liittouman hallitsemista tulevaisuudessa. Länsimailta vain tuppasi unohtumaan, että tuolla Taliban ei ole mikään kansaa alistava rosvojoukko vaan se on liike, jolla on todella vahva kansalaisten tuki. Iso osa kansasta näki länsimaat valloittajina ja tämä selittää myös sen kuinka nopeasti Taliban otti vallan USAn vetäydyttyä.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 578
 • Liked: 27814
Ulkoministeri Haavisto: Suomi evakuoi Afganistanista 130 paikalta palkattua työntekijää perheineen – Ulkoministeriön tiedotustilaisuus käynnissä
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008190637.html

Nyt luku nousee jo 170 henkeen:

Ulkoministeri Haavisto Ylellä: Suomi sulkee Kabulin lähetystönsä – Afganistanista Suomeen evakuoitavien määrää päätettiin kasvattaa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008194311.html

Lainaus
Sunnuntaina Valtioneuvosto päätti ylimääräisessä istunnossa täydentää perjantaina tehtyä evakuoimispäätöstä siten, että Afganistanista voidaan ottaa Suomeen vielä enintään 40 nykyistä ja entistä työntekijää mukaan lukien heidän perheensä. Tämän päätöksen puitteissa Suomeen voidaan siis tuoda Afganistanista yhteensä 170 henkilöä.

”Tämä [evakuointi] vaatii tietysti vielä vähän enemmän järjestelyjä kaupungissa”, Haavisto kommentoi Ylen lähetyksessä.

Haaviston mukaan Suomelle on työskennellyt satoja ihmisiä.

”On selvää, että tällaisissa olosuhteissa ei voida heitä kaikkia auttaa”, Haavisto jatkaa Ylellä.

HAAVISTO sanoi aiemmin sunnuntaina päivällä tiedotustilaisuudessa olevansa yllättynyt siitä, kuinka nopeasti ääriliike Taleban on edennyt Afganistanissa.

”En perjantai-iltana arvannut, että tilanne eskaloituu näin nopeasti. Kansainvälisissä arvioissa on puhuttu viikoista tai jopa kuukausista”, Haavisto sanoi medialle sunnuntaina iltapäivällä.

HS kysyi ulkoministeriöstä sunnuntai-iltana, kuinka uusi päätös syntyi ja voidaanko evakuoitavien ihmisten määrää vielä kasvattaa.

Ulkoministeriön Eteläisen Aasian yksikön päällikkö Veikko Kiljusen mukaan tilanne on tällä hetkellä kriittisessä vaiheessa eikä ulkoministeriöstä siksi voida vielä kommentoida asiaa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 136
 • Liked: 7968
Muoks. Niin stanalllinen tunkio on taas muodostumassa että hävettää kuulua samaan eläinlajiin.

Jollain tavalla kyllä ymmärrän Haaviston touhuja. Afganistan on vajoamassa alkulima-asteelle ja jokainen vähänkään järkevä haluaa sieltä pois.

Toisaalta en luota arvoisan ministeri Haavistoon edellisten touhujensa perusteella. Tänään puhutaan jotain, samaan aikaan todennäköisesti puuhataan suoraa ilmasiltaa kaikille halukkaille suoraan suomeen.

SPR hieroo käsiään, kohta tulee massia.

Muoks. Jopa hyysari kirjoittaa julki, että kaikki tiesivät, mutta uskoivat tuhannen ja yhden yön tarinoita. No nyt sitten tuuli kääntyi ja kulissit sortuivat.

Hyysarin hyeenat alkavat seuraavaksi klikkailla netistä nyyhkytarinoita kuinka sieltä täytyy kuljettaa joka ikinen nuori mies turvaan lemmikiksi. Naisten oikeuksista viis, ne ovat sympatiatarinoita tukemaan toimittelijan juttuja. Jos Taliban kerää 12 vuotiaita tyttöjä raiskattaviksi, niin tottahan 27 vuotias Mohammed pitää saada turvaan.

En laita linkkiä hyysarin sivulle, käykää ihmiset kirjastossa lukemassa paperiversio. Siinä ette tule tukeneeksi mainosklikeillä sekä saatatte saada liikuntaa.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2021, 08:29:45 kirjoittanut Niobium »
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 275
 • Liked: 9428
"HAAVISTO sanoi aiemmin sunnuntaina päivällä tiedotustilaisuudessa olevansa yllättynyt siitä, kuinka nopeasti ääriliike Taleban on edennyt Afganistanissa.
”En perjantai-iltana arvannut, että tilanne eskaloituu näin nopeasti. Kansainvälisissä arvioissa on puhuttu viikoista tai jopa kuukausista”, Haavisto sanoi medialle sunnuntaina iltapäivällä".

Olisipa Pekka käynyt aikanaan intin niin olisi ehkä voinut aavistella jotain käyvän toisin kuin "kansainvälisissä arvioissa on puhuttu". Olisi jonkinlainen näkemys siitä miten nopeasti tuollainen aseistautunut sissi- ja barbaarijoukko talloo jalkoihinsa antautumiskypsät taisteluhaluttomat ja -kyvyttömät pellet.
Mitähän Pekan avustajapuppelit ovat oikein hänelle neuvoneet?. Ja ovatko puolustusvoimien tyypit olleet vain hiljaa ja odotelleet hymyssä suin miten Pekka tämän selvittää.
Sillon ja sillä hetkellä kun amerikkalaiset ilmoittivat häipyvänsä niin olisi heti pitänyt laittaa "Suunnitelma B" käyntiin eli lähetystö kiinni ja porukat kotiin eikä ihmetellä sormi perseessä.

*Oikeastaan tämän piti olla Afganistan-ketjussa..
« Viimeksi muokattu: 16.08.2021, 11:10:48 kirjoittanut HDRisto »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25734
 • Blues for Allah
Nämä tulevat afgaanit sitten lasketaan siihen pakolaiskiintöön, eikö totta? MMITÄH!1!!  :o
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 934
 • Liked: 4238
Lainaus
Yli 1 600 Suomeen paennutta juuttui pakolaiskriisin jälkeen välitilaan, joka on jatkunut jo vuosia – Osa heistä asuu yhä Tampereen vastaanotto­keskuksessa, jonka lapsille se on ainoa koti
[…]
Pakolaiskriisissä Suomeen paenneista yli 1 600:lla on edelleen kesällä 2022 turvapaikka-asia vireillä. Se tarkoittaa, että 4,4 prosenttia vuosina 2015–2016 Suomesta turvapaikkaa hakeneista elää edelleen vuosia myöhemmin ilman varmuutta oleskeluluvasta.

Pakolaiskriisissä turvapaikkahakemusten määrä kasvoi dramaattisesti. Vuonna 2014 Suomi sai 3 651 turvapaikkahakemusta. Seuraavien kahden vuoden aikana hakemusmäärä moninkertaistui: vuosina 2015–2016 turvapaikkaa haki Suomesta ennätykselliset 37 222 ihmistä.

”Vuonna 2015–2016 tulleiden määrä oli aivan valtava. Siitä pienikin osuus on iso määrä ihmisiä”, Maahanmuuttoviraston turva­paikka­yksikön johtaja Antti Lehtinen sanoo välitilaan jääneistä.
[…]
Vuonna 2015 turvapaikkaa hakeneista ensimmäiset saivat hakemukseensa päätöksen kuukaudessa ja suurin osa vuonna 2016. Osalla päätöksen saaminen kuitenkin venyi. Pisimpään turvapaikkaprosessi on kestänyt niillä yli 1 600:lla, joiden asiat ovat edelleen kesken joko Maahanmuuttovirastossa tai hallinto-oikeuksissa.
[…]
Välitilaan jääneiden turvapaikanhakijoiden tilanteet ovat erilaisia. Joukkoa yhdistää Lehtisen mukaan kaksi asiaa: he ovat suurimmista lähtömaista, eivätkä kansainvälisen suojelun edellytykset ole Maahanmuuttoviraston arvioinnissa täyttyneet.

Vireillä olevista turvapaikka-asioista suuri osa, yli 1 300, on tapauksia, joissa hakijalla on vireillä toinen tai useampi turvapaikkahakemus.

306 turvapaikanhakijalla on edelleen vireillä ensimmäinen turvapaikkahakemus hallinto-oikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä tai jommankumman oikeusasteen palauttamana Maahanmuuttovirastossa.

Toisessa ääripäässä on yksittäisiä turvapaikanhakijoita, joilla on vireillä 10. tai jopa 13. turvapaikkahakemus. Lehtinen ei kommentoi yksittäisiä tapauksia, mutta sanoo, että toistuvasti turvapaikkaa hakeneiden tilanteet ovat täysin poikkeuksellisia.
[…]
Vaikka oikeus katsoisi kielteisen turvapaikkapäätöksen oikeaksi, turvapaikanhakijan näkökulmasta tie ei nouse vielä pystyyn. Kun päätöksellä on lainvoima, turvapaikanhakija voi hakea turvapaikkaa uudelleen. Suomessa ei ole rajattu uusintahakemusten määrää.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000008876806.html

Jos palautus uhkaa, aina voi laittaa vireille vaikka 13. hakemuksen keksityillä perusteilla. Täällä Hölmölässä hakemusten määrää ei ole tietysti mitenkään rajattu ja vajaa viisi prosenttia vuoden 2015 turisteista on edelleen vailla myönteistä päätöstä.
Oulu is not safe - start deportations.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 483
 • Liked: 135463
Tuosta edeltä:

Lainaus käyttäjältä: Aamulehti
Vuonna 2025 tulee kuluneeksi 10 vuotta pakolaiskriisin käynnistymisestä. Suomen Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerström sanoo, että rajan on tultava vastaan jossain vaiheessa.

”Jos tapahtuisi iso muutos, se voisi pelastaa nämä tyypit. Ainoa vaihtoehto on, että löytyisi aktiivinen tahtotila miettiä, miten he voisivat laillistaa oleskelunsa Suomessa”, Mannerström sanoo.

”Paperittomiksi jääneet turvapaikanhakijat halutaan sysätä maton alle. Ei sellaista mattoa ole, minne heidät voisi sysätä. Ei ihmisiä voi vaan piilottaa minnekään.”

Mannerström huomauttaa, että Suomessa usein unohtuu, että turvapaikanhakijoilla on joka tapauksessa paremmat oltavat täällä kuin lähtömaassa. ”Me elämme sellaisessa lintukodossa.”

Nii-in. Miksi siis lähteä, kun ei pakoteta?

Sen sijaan, että toimittaja toteaisi yhä uudestaan turvapaikkaa hakevat suomalaisia halveksiviksi huijareiksi, he ovatkin hänen mielestään netin kommenttiryöpytystä pelkääviä voimattomia uhreja.

Lainaus
Kommentti: Tältä jutulta puuttuvat kasvot

Pitkittyneistä turvapaikanhakuprosesseista kertovasta jutusta puuttuu yksi olennainen elementti: turvapaikanhakijoiden ääni. Jutulta puuttuvat kasvot.

Haastateltavan löytäminen tähän juttuun osoittautui poikkeuksellisen vaikeaksi.

Tampereella asuvia turvapaikanhakijoita, jotka ovat pakolaiskriisissä vuosina 2015–2016 Suomeen saapumisen jälkeen jumiutuneet välitilaan, tavoitettiin eri reittejä, muun muassa kolmannen sektorin toimijoiden kautta.

Haastateltavaa ei silti löytynyt. Se on kirjoitettava auki, sillä vaikeus voi kertoa jotain olennaista turvapaikanhakijoiden asemasta.

Haastattelun ja samalla kasvojen antaminen isolle ilmiölle vaatii voimavaroja. Kun kyseessä on turvapaikanhakua koskeva juttu, haastateltava asettaa itsensä alttiiksi muullekin kuin toimittajan tenttaukselle. Turvapaikanhaku ja maahanmuutto ovat teemoja, jotka voivat sysätä jutussa esiintyvän kommenttiryöpytyksen kohteeksi.
Aamulehti 31.7.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: