HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Islamisaatio

(1/267) > >>

Simo Hankaniemi:
Harvinaisen selkeästi sanottu. Tähän ei ole paljon lisättävää.

Pöllämystynyt:
Kynnys kirjoittaa tänne tulee pitää mahdollisimman alhaisena. Aikaisemman kirjoittelun tuntemus ei ole tarpeen. Tekstiä on jo niin paljon, että se kävisi vaikeaksi.

Tervetuloa!

meckelbu:
Hyvä kirjoitus.  ;)

Olen kokolailla samaa mieltä ollut jo vuosia. Valitettavasti, sillä mielelläni uskoisin asioiden olevan paremmalla tolalla ja ihmisillä parempi tahto molemmin puolin, mutta vuosien seurailun jälkeen ei siltä näytä. Ja yksipuolinen hyvä tahto on ikävän vaarallista.

fisvensson:

--- Lainaus käyttäjältä: Ken Sainio - 29.12.2008, 01:35:48 ---
 Länsimaisella mielellä on vakavia vaikeuksia ymmärtää tätä koska olemme unohtaneet millaista uskonto oli ennenkuin siitä tuli yksilöllinen ja henkilökohtainen asia.
-- Suurin syy sille miksi länsimaat ovat kovaa vauhtia islamisoitumassa on se että emme ymmärrä islamia, sen päämäärää ja sen toimintatapoja. Antamalla periksi käsittämättömille ja kohtuuttomille vaatimuksille pienissä asioissa, annamme pois vapauttamme pienissä paloissa.

--- Lainaus päättyy ---

Islam on poliittinen uskonto, jota eletään arjessa ja jonka ilmentymät tulevat syvältä kulttuurisesta selkärangasta ja äidinmaidosta imettynä. Sitä ei ymmärrä, jos siihen ei syvenny tai jos siinä ei ole kasvanut. Pelkän kouluopetuksen pohjalta maailmanuskontojen olemusta ei ymmärrä. Peruskoulussa opetetaan islamin viittä peruspilaria, puhutaan sianlihan syöntikiellosta ja muista kokonaisuuteen nähden toisarvoisista asioista samalla, kun tietämisenarvoisia asioita jää opettamatta. Elämässä tietysti tarvitaan näitä tietoja ja taitoja, mutta kokonaisuuden hahmottaminen olisi tärkeämpää kuin tietää nippelitietoa rukouskäytännöistä tai ruokavaliosta, jotka ovat tärkeitä vain muslimille mutta ei eriuskoiselle tai uskonnottomalle. Suuri osa suomalaisista on vieraantunut uskonnoista maallistumiskehityksen myötä. Koulun uskonnonopetus on myös pintatietoa, joten miten voidaan edes olettaa, että ihmiset tietäisivät kovin syvällisiä asioita maailmanuskonnoista ilman oma-aloitteista mielenkiintoa ja tiedonhankintakykyä?
 

ElinaElina:
Olipa syväluotaavaa ja rakentavaa pohdintaa ! Hyvä !

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta