UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Islamisaatio  (Luettu 369502 kertaa)

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 421
 • Liked: 1579
 • Pimeä voima
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1200 : 10.06.2019, 12:14:13 »
Kulttuuri  |   HS-analyysi     Jukka Huusko

Lainaus
ISLAMOFOBIA ON TULENARKA SANANVAPAUSKYSYMYS EUROOPASSA – KAKSI ENTISTÄ MUSLIMIA KERTOO, MITEN ISLAMIA PITÄÄ VOIDA ARVOSTELLA

Rasistinen muslimiviha nostaa päätään, mutta sitä ei tarvitse sekoittaa perusteltuun islam-kritiikkiin. HS kysyi kahdelta entiseltä muslimilta, miten islamofobia ja oikeutettu uskontokritiikki eroavat toisistaan.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006137026.html[/size]

Hyysärissä on maksumuurin takana juttu islamofobiasta. Otin käyttöön ilmaistarjouksen.

Britanniassa parlamentin komitea määritteli sen seuraavasti: ”Islamofobian juuret ovat rasismissa. Se on rasismin laji, jonka kohteena ovat islam tai se, mitä pidetään islamina.”

https://static1.squarespace.com/static/599c3d2febbd1a90cffdd8a9/t/5bfd1ea3352f531a6170ceee/1543315109493/Islamophobia+Defined.pdf

Britannian ”oikeistohallitus” ei lehden mukaan valitettavasti hyväksynyt määritelmää, ei liioin poliisi.

Jutussa haastatellaan kahta islamista luopunutta miestä. Toinen antaa esimerkin pottunokkien islamofobiasta (pidelkää tuolianne): ”Pinnan alla kuohuva islamofobia saattaa tulla ilmi harmittomampinakin ennakkoluuloina. Kun Blasim on esimerkiksi lukenut metrossa Franz Kafkaa arabikäännöksenä, häneltä on tultu kyselemään, lukeeko hän Koraania.”

Toinen mies on Muhammed (nimi muutettu), joka on entinen ISIS-terroristi  – tai sinne päin, sillä  ”hän muun muassa kannatti puoluetta, joka ajoi islamilaisen valtion perustamista ja sharialakiin pohjautuvan kalifaatin rakentamista Lähi-itään.”

”Kritiikin pitää olla tieteellistä ja perusteltua, fiksua dialogia”, hän kiteyttää. Asiallista islam-kritiikkiä Muhammed luonnehtii näin: ”Kaikista tärkeintä on, ettei puhuta muslimeja alentavasti ja pilkkaamalla. Mitä enemmän kritiikille löytää todisteita islamin sisältä, sitä enemmän on liikkumatilaa.”

”Islamin sisältä” kai tarkoittaa, että muslimi saa itse kritisoida islamia, mutta ei kukaan muu. ”Pilkkaaminenkin” on kuin profeetta Muhammedin kaksiteräinen miekka: kuka sen päättää mikä on pilkkaamista? Jutun päätteeksi toimittaja löytää islamin takapajuisuudelle myös todellisen syypään. Sitä ei kai tarvitse tämän forumin lukijoille erikseen kertoa?

Ibn Matti suositteli taannoin uutta kirjaa: Peter Townsend: The Mecca Mystery (2018). Kyseessä on salanimellä kirjoittava australialainen omakustannekirjailija.  Townsend arvioi, että islamofobiaa koskevista syytteistä voi pysyä erossa mutta silti iskeä islamin heikkoon kohtaan, kun tuo esille islamin varhaishistorian onttouden. Kun tuo esiin, että todisteet Muhammedista puuttuvat, liikutaan asiallisen tieteen parissa, mutta seuraukset islamille ovat katastrofaaliset, koska islam perustuu olettamuksen Muhammedin ilmoitusten historiallisuudesta.

Townsend voi olla liian optimistinen, mutta juuri tällaista historiatieteellistä samizdat- kirjallisuutta on alkanut nyt ilmestyä eri puolilla, esim. Norbert Pressburg: Goodbye Mohammed, 2012 (Saksa). Sitä saa myös suomeksi, kuten: Ilmari Hiidenlehto: Profeetta Muhammedin haamu (2018). Tätä kirjaa jo esittelin taannoin: https://hommaforum.org/index.php/topic,127725.msg3002134.html#msg3002134

Kaikkien kolmen kirjan pääsisällöt ovat aika lailla samoja ja perustuvat pääasiassa saksalaiseen tutkimukseen, joka on vetänyt lentävän maton pois islamin jalkojen alta. Taitaa tosin olla niin, että sekin on vain islamofobiaa. Ainakin kirjoittajat ovat päätyneet käyttämään salanimiä, joita ei kai tarvittaisi reilussa ja asiallisessa dialogissa musulmaanien kanssa?
« Viimeksi muokattu: 10.06.2019, 13:02:30 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Matuus Husussa pinninnä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 054
 • Liked: 62574
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1201 : 10.06.2019, 14:40:41 »
ˆ
Lainaus käyttäjältä: Jukka Huusko HS 10.6.2019
Islamofobia on käsite, jolla viitataan islamiin tai muslimeihin kohdistuvaan pelkoon, vihaan tai ennakkoluuloihin. Vaikka muslimiväestöön kohdistuvan rasistisen vihan noususta on merkkejä kaikkialla Euroopassa, termiä islamofobia pidetään kiistanalaisena.

"Kiistanalainen" on aivan liian lievä ilmaus, ikään kuin täysin poikkeuksellisen termin käytön puolesta voisi esittää myös pitäviä argumentteja. Esimerkiksi "typerä" ja "perusteeton" ovat osuvampia.

MInkään muun uskonnon tai ideologian (islam on korostetusti molempia) arvostelusta tai vastustamisesta ei ole otettu käyttöön vastaavaa fobia-ilmausta vain siksi, että siihen tai sen kannattajiin kohdistuu pelkoja, vihaa tai ennakkoluuloja.

Ajankohtainen esimerkki tästä oli lauantain Hesarissa toimittaja Juho Typön artikkeli, jossa hän ilmaisi pelkonsa eurooppalaisesta väkivaltaisesta äärioikeistosta (jonka yhdisti keksityllä aasinsillalla Jussi Halla-ahoon), vaikka myönsi itsekin islamistien tappaneen terrori-iskuissa satoja eurooppalaisia. Ei puhettakaan fobiasta.

Eurooppalainen äärioikeisto - "islamofobit" - ei ole lahdannut muslimeja, vaan muslimit ovat lahdanneet eurooppalaisia, mutta silti vain kaikkiin islamia ulkopuolelta arvosteleviin laajennettu äärioikeisto edustaa uhkaa, rasismia ja (islamo)fobiaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 421
 • Liked: 1579
 • Pimeä voima
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1202 : 10.06.2019, 15:25:09 »
Kovin on keinotekoista vääntää 'islamofobiasta" vielä rasismin alalajia. Joudutaan hyppäämään kahden aidan yli: uskontohan ei ole rotu, ja sitten vielä se, että uskonto on hankittu ominaisuus, josta pääsee eroon toisin kuin etninen tausta.

Käsitteellisesti eri asiat sotketaan, koska  rasistiksi on niin mukava haukkua.

Sekaannus on tyyppiä puurot ja vellit tai punajuuret ja neliöjuuret.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2019, 16:01:27 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Matuus Husussa pinninnä.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 020
 • Liked: 7858
 • Tecumseh
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1203 : 10.06.2019, 16:17:10 »
Sikäli kun luen oikein, "islamin sisältä" ei tarkoittane tämän Muhammediksi kutsutun mukaan sisäpuolisia ihmisiä vaan oppeja ja tapoja, vaikka tuotakin argumenttia on näkynyt. Vaatimus, että vain sisäpuolinen saisia moittia, jopa pilkata, uskontoa, on merkillisellä tavalla jakautunut niin, että länsimaisen kulttuuripiirin ulkopuolisiin se pätee, mutta sisäpuolisiin, erityisesti kristittyihin, sen ei katsota pätevän. Kuinka paljon esim. kristinuskoa kritisoidaan sen ulkopuolelta saamatta leimaa kristianofobi?

Pitäisi kai vain jaksaa tuota ideologiakritiikiksi kutsuttua hommaa, eli islamin tapauksessa lähinnä sharian ja sen klassisen tulkinnan kritiikkiä. Helposti kritiikki muuttuu tai ainakin tulkitaan muuttuvan islamkritiikistä muslimikritiikiksi kuten kristinuskon kritiikistä kristittyjen kritiikiksi, koska on johdonmukaista nähdä uskontoa ja sen harjoittajaa yhdistävä katkeamaton side, on päättely sitten kumpaan suuntaan tahansa (deduktio/induktio).

Muslimit tosin usein kestävät uskontonsa kritisointia vielä huonommin kuin itseensä kohdistuvaa kritiikkiä. Se koetaan jumalanpilkkana, ja klassisen fiqhin mukaan tuo pilkka on velvollisuus kostaa/rangaista kuolemalla. Jos velvollisuutta ei noudata, on lähellä menettää oman henkensä, vähintään maineensa ja kunniansa, jonka menettäminen on käytännössä sosiaalinen kuolema muslimikulttuureissa.
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

"Sivistyksen ja ihmisyyden tulisikin velvoittaa kaikkia lukeneita ihmisiä ottamaan vastuuta älyllisen vaihtoehdon tarjoamisesta populismille." - Arvo Pohjalainen

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 377
 • Liked: 5279
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1204 : 10.06.2019, 16:33:32 »
Islamofobioista, homofobioista ja muista leimasanoista pitäisi luopua, koska ne eivät todellisuudessa tee muuta kuin luovat turhaa vastakkainasettelua, josta kärsivät niin muslimit kuin länsimaalaisetkin.

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 970
 • Liked: 2350
 • 17 v.
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1205 : 10.06.2019, 16:45:50 »
Miksi länsimaailman moraalinvartijat eivät ole huolissaan araknofobisesta tai klaustrofobisesta puheesta? Sellainen voi johtaa tekoihin.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 238
 • Liked: 980
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1206 : 14.06.2019, 23:59:33 »
Islamisoituminen ei ole nopea prosessi. Esimerkiksi Egyptissä kesti vuosisatoja arabivalloituksen jälkeen, että enemmistö kansasta oli muslimeja. Vielä nykyäänkin jäljellä on kristityt rippeet. Itse asiassa suuressa osassa Lähi-itää oli suuri kristitty vähemmistö vielä 100 vuotta sitten.

Euroopankaan islamisoituminen ei tule tapahtumaan sukupolvessa. Me nykyihmiset vaan emme osaa ajatella tulevaisuuteen. Jo 5 vuoden päähän ennakoiminen on useimmille aivan vierasta, saati 50.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 377
 • Liked: 5279
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1207 : 17.06.2019, 18:55:00 »
Norjassa grilliherkun pakkausmerkinnät ovat aiheuttaneet ulinaa:

Lainaus
'Pork Salt' in Halal Sausages Leaves Bitter Taste in Norwegian Muslims' Mouths

A mysterious ingredient called “pork salt” has roiled the Norwegian Muslim community. The producer assured, however, that the sausages in question are indeed fully halal and blamed a human error for the mistake and ensuing controversy.

Sausages labelled "chicken grill" have caused a stir among Norwegian Muslims, the Nationen trade newspaper reports, as their ingredients and contents list oddly says they are 64 per cent turkey, but more worryingly also features a spice called “pork salt”. As the consumption of pork is strictly forbidden in Islam, the revelation unsurprisingly left many Muslims in the country concerned.

...

The manufacturer, Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri, immediately launched a “damage control” mission, and general manager Roger Lund said the blunder was down to human error.

In a written report, the sausage-maker explained that the spice mix had been wrongly attributed. The spice comes from a German factory and was originally labelled “flavouring roast pork type” (sic). According to the company, it has also received oral confirmation that the seasoning doesn't originate from pig meat.

According to him, the erroneous turkey label was placed for the same reason as the misleading spice name. The sausages include only locally produced chicken meat, he assured.

“The quality manager wasn't present, and others tried to save the situation for the waiting customers. Wrong text ended up transferred from the program”, Lund explained.

According to Lund, the incorrectly marked goods will now be withdrawn from all stores. He also pledged to tighten the checking routine for new and changed products.

...

Halal certification in Norway is handled by the Islamic Council, which generates millions of kronor in revenue.
https://sputniknews.com/europe/201906171075906717-norway-muslims-pork-halal/

Alkuperäinen artikkeli på norska: https://www.nationen.no/naering/sjokkerte-halal-kunder-det-er-svin-i-polsene/

Vähät siitä, onko tuote kanaa vai kalkkunaa, kun mausteseos on käännetty väärin?

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 590
 • Liked: 4798
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1208 : 17.06.2019, 20:01:36 »
Eli musut haluaa syödä possun makuista makkaraa mutta possun makuista maustetta ei saa sanoa possumausteeksi kun allah voi suivaantua. Jälleen yksi täydellinen esimerkki siitä miten islamin uskonto perustuu läpikotaiseen epärehellisyyteen (Paaston aikana saa mässäillä yöllä kun allah ei näe, rahaa saa lainata mutta lainaa ei saa sanoalainaksi jne. jne.). Hieno ja suoraselkäinen uskonto.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 377
 • Liked: 5279
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1209 : 17.06.2019, 20:18:48 »
Samaan aikaan tavallinen kuluttaja kuvittelee saavuttavansa jotain korvaamalla porsaanlihan siipikarjalla, mutta makkaran on silti maistuttava makkaralta. Eihän se muuten ole hyvää. Tofunakkien ihmeellisessä maailmassa vyömakkara on ainoa pysyvä käsite kehopositiivisuudesta riippumatta.

Sen verran pitää kuitenkin hyvesignaloida, etten halua elintarvikkeita valikoidessani maksaa suojelurahaa muslimimafialle. Yhden halal on toisen haram.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 377
 • Liked: 5279
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1210 : 30.06.2019, 08:40:21 »
Päivän "halalpähkinä":

Lainaus
Islam-friendly coconuts: has Malaysia’s halal drive gone too far?

    Hoping to become a global halal hub, Malaysia has expanded the definition to cover transport, cosmetics, pharmaceuticals, health care and even banking
    However, the growing demand for halal products brings its own challenges

Coconuts do nut automatically spring to mind when it comes to food fit for consumption by Muslims.

Islam’s halal rules for the most part concern pork and alcohol, which are forbidden, and state that animals used as food must be slaughtered according to specific methods.

However, Linaco, Malaysia ’s largest coconut product company, has been halal certified since 2000.

According to executive director Joe Ling, halal certification was not a requirement but being declared halal has improved business: in 2016, the company recorded revenue of 200 million ringgit (US$48 million), four times as much as in 2009.

It has opened doors to new markets such as Egypt, Turkey, Uzbekistan and Kuwait, and helped establish the company’s reputation for exacting hygiene standards.

Linaco exports hundreds of coconut products – including coconut water, coconut cream and desiccated coconut – to more than 40 countries.
https://www.scmp.com/week-asia/economics/article/3015609/islam-friendly-coconuts-has-malaysias-halal-drive-gone-too-far

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 238
 • Liked: 980
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1211 : 30.06.2019, 20:56:40 »
Päivän "halalpähkinä":

Lainaus
Islam-friendly coconuts: has Malaysia’s halal drive gone too far?

    Hoping to become a global halal hub, Malaysia has expanded the definition to cover transport, cosmetics, pharmaceuticals, health care and even banking
    However, the growing demand for halal products brings its own challenges

Coconuts do nut automatically spring to mind when it comes to food fit for consumption by Muslims.

Islam’s halal rules for the most part concern pork and alcohol, which are forbidden, and state that animals used as food must be slaughtered according to specific methods.

However, Linaco, Malaysia ’s largest coconut product company, has been halal certified since 2000.

According to executive director Joe Ling, halal certification was not a requirement but being declared halal has improved business: in 2016, the company recorded revenue of 200 million ringgit (US$48 million), four times as much as in 2009.

It has opened doors to new markets such as Egypt, Turkey, Uzbekistan and Kuwait, and helped establish the company’s reputation for exacting hygiene standards.

Linaco exports hundreds of coconut products – including coconut water, coconut cream and desiccated coconut – to more than 40 countries.
https://www.scmp.com/week-asia/economics/article/3015609/islam-friendly-coconuts-has-malaysias-halal-drive-gone-too-far
Kiinalainen käärii massit taskuunsa halal-pähkinöillä :D Malesiahan on sillä tavalla erikoisesti jakautunut maa, että siellä on suuri kiinalainen vähemmistö (~20%), jotka eivät ole muslimeita ja enemmistöväestö muslimi-malaijeja, joiden on lain mukaan pakko olla muslimeita. Kiinalaiset omistavat kaiken, mutta malaijeja on enemmistö, joten maassa vallitsee tietynlainen kauhun tasapaino.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 377
 • Liked: 5279
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1212 : 05.08.2019, 18:30:44 »
Islam on kuulemma innoittanut länsimaista taidetta:

Lainaus
British Museum Unveils New Exhibition Depicting Islamic World’s Influence on West

The British Museum has announced a special exhibition, opening in October 2019, that will explore how western artists have been inspired by the Islamic world. Inspired by the East: How the Islamic World Influenced Western Art will chart the cultural interactions between Europe and North America in the “West,” and North Africa and the Middle East in the “East.” The exhibition is a collaboraton with the Islamic Arts Museum Malaysia (IAMM).
https://themedialine.org/mideast-streets/british-museum-unveils-new-exhibition-depicting-islamic-worlds-influence-on-west/

Ihan varmasti onkin innoittanut, mutta tavasta on varmasti runsaasti erilaisia näkemyksiä.

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 231
 • Liked: 371
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1213 : 06.08.2019, 13:50:50 »
^ Niin varmasti ;)   Tuosta tuli niin mieleen tämä, vaikka tässä kyseessä ovatkin lähinnä ns. "islamin innoittamat" keksinnöt eikä taide: Douglas Murray LAUGHS at claims of Islamic "Inventions" (with Gad Saad)  https://www.youtube.com/watch?v=yL_2dKs-MAs
"We've learned in as clear way as can possible be learned by anybody that most of the press in the Free West are cowards, we've learned that most of our artistic establishment are cowards, and that most of our politicians are cowards."
Douglas Murray on what we've learned after the Muhammed cartoon crisis

Tagit: islam