Kirjoittaja Aihe: Islamisaatio  (Luettu 351848 kertaa)

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1513
 • Somen sakeinta osastoa
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1200 : 10.06.2019, 12:14:13 »
Kulttuuri  |   HS-analyysi     Jukka Huusko

Lainaus
ISLAMOFOBIA ON TULENARKA SANANVAPAUSKYSYMYS EUROOPASSA – KAKSI ENTISTÄ MUSLIMIA KERTOO, MITEN ISLAMIA PITÄÄ VOIDA ARVOSTELLA

Rasistinen muslimiviha nostaa päätään, mutta sitä ei tarvitse sekoittaa perusteltuun islam-kritiikkiin. HS kysyi kahdelta entiseltä muslimilta, miten islamofobia ja oikeutettu uskontokritiikki eroavat toisistaan.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006137026.html[/size]

Hyysärissä on maksumuurin takana juttu islamofobiasta. Otin käyttöön ilmaistarjouksen.

Britanniassa parlamentin komitea määritteli sen seuraavasti: ”Islamofobian juuret ovat rasismissa. Se on rasismin laji, jonka kohteena ovat islam tai se, mitä pidetään islamina.”

https://static1.squarespace.com/static/599c3d2febbd1a90cffdd8a9/t/5bfd1ea3352f531a6170ceee/1543315109493/Islamophobia+Defined.pdf

Britannian ”oikeistohallitus” ei lehden mukaan valitettavasti hyväksynyt määritelmää, ei liioin poliisi.

Jutussa haastatellaan kahta islamista luopunutta miestä. Toinen antaa esimerkin pottunokkien islamofobiasta (pidelkää tuolianne): ”Pinnan alla kuohuva islamofobia saattaa tulla ilmi harmittomampinakin ennakkoluuloina. Kun Blasim on esimerkiksi lukenut metrossa Franz Kafkaa arabikäännöksenä, häneltä on tultu kyselemään, lukeeko hän Koraania.”

Toinen mies on Muhammed (nimi muutettu), joka on entinen ISIS-terroristi  – tai sinne päin, sillä  ”hän muun muassa kannatti puoluetta, joka ajoi islamilaisen valtion perustamista ja sharialakiin pohjautuvan kalifaatin rakentamista Lähi-itään.”

”Kritiikin pitää olla tieteellistä ja perusteltua, fiksua dialogia”, hän kiteyttää. Asiallista islam-kritiikkiä Muhammed luonnehtii näin: ”Kaikista tärkeintä on, ettei puhuta muslimeja alentavasti ja pilkkaamalla. Mitä enemmän kritiikille löytää todisteita islamin sisältä, sitä enemmän on liikkumatilaa.”

”Islamin sisältä” kai tarkoittaa, että muslimi saa itse kritisoida islamia, mutta ei kukaan muu. ”Pilkkaaminenkin” on kuin profeetta Muhammedin kaksiteräinen miekka: kuka sen päättää mikä on pilkkaamista? Jutun päätteeksi toimittaja löytää islamin takapajuisuudelle myös todellisen syypään. Sitä ei kai tarvitse tämän forumin lukijoille erikseen kertoa?

Ibn Matti suositteli taannoin uutta kirjaa: Peter Townsend: The Mecca Mystery (2018). Kyseessä on salanimellä kirjoittava australialainen omakustannekirjailija.  Townsend arvioi, että islamofobiaa koskevista syytteistä voi pysyä erossa mutta silti iskeä islamin heikkoon kohtaan, kun tuo esille islamin varhaishistorian onttouden. Kun tuo esiin, että todisteet Muhammedista puuttuvat, liikutaan asiallisen tieteen parissa, mutta seuraukset islamille ovat katastrofaaliset, koska islam perustuu olettamuksen Muhammedin ilmoitusten historiallisuudesta.

Townsend voi olla liian optimistinen, mutta juuri tällaista historiatieteellistä samizdat- kirjallisuutta on alkanut nyt ilmestyä eri puolilla, esim. Norbert Pressburg: Goodbye Mohammed, 2012 (Saksa). Sitä saa myös suomeksi, kuten: Ilmari Hiidenlehto: Profeetta Muhammedin haamu (2018). Tätä kirjaa jo esittelin taannoin: https://hommaforum.org/index.php/topic,127725.msg3002134.html#msg3002134

Kaikkien kolmen kirjan pääsisällöt ovat aika lailla samoja ja perustuvat pääasiassa saksalaiseen tutkimukseen, joka on vetänyt lentävän maton pois islamin jalkojen alta. Taitaa tosin olla niin, että sekin on vain islamofobiaa. Ainakin kirjoittajat ovat päätyneet käyttämään salanimiä, joita ei kai tarvittaisi reilussa ja asiallisessa dialogissa musulmaanien kanssa?
« Viimeksi muokattu: 10.06.2019, 13:02:30 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 678
 • Liked: 59808
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1201 : 10.06.2019, 14:40:41 »
ˆ
Lainaus käyttäjältä: Jukka Huusko HS 10.6.2019
Islamofobia on käsite, jolla viitataan islamiin tai muslimeihin kohdistuvaan pelkoon, vihaan tai ennakkoluuloihin. Vaikka muslimiväestöön kohdistuvan rasistisen vihan noususta on merkkejä kaikkialla Euroopassa, termiä islamofobia pidetään kiistanalaisena.

"Kiistanalainen" on aivan liian lievä ilmaus, ikään kuin täysin poikkeuksellisen termin käytön puolesta voisi esittää myös pitäviä argumentteja. Esimerkiksi "typerä" ja "perusteeton" ovat osuvampia.

MInkään muun uskonnon tai ideologian (islam on korostetusti molempia) arvostelusta tai vastustamisesta ei ole otettu käyttöön vastaavaa fobia-ilmausta vain siksi, että siihen tai sen kannattajiin kohdistuu pelkoja, vihaa tai ennakkoluuloja.

Ajankohtainen esimerkki tästä oli lauantain Hesarissa toimittaja Juho Typön artikkeli, jossa hän ilmaisi pelkonsa eurooppalaisesta väkivaltaisesta äärioikeistosta (jonka yhdisti keksityllä aasinsillalla Jussi Halla-ahoon), vaikka myönsi itsekin islamistien tappaneen terrori-iskuissa satoja eurooppalaisia. Ei puhettakaan fobiasta.

Eurooppalainen äärioikeisto - "islamofobit" - ei ole lahdannut muslimeja, vaan muslimit ovat lahdanneet eurooppalaisia, mutta silti vain kaikkiin islamia ulkopuolelta arvosteleviin laajennettu äärioikeisto edustaa uhkaa, rasismia ja (islamo)fobiaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 397
 • Liked: 1513
 • Somen sakeinta osastoa
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1202 : 10.06.2019, 15:25:09 »
Kovin on keinotekoista vääntää 'islamofobiasta" vielä rasismin alalajia. Joudutaan hyppäämään kahden aidan yli: uskontohan ei ole rotu, ja sitten vielä se, että uskonto on hankittu ominaisuus, josta pääsee eroon toisin kuin etninen tausta.

Käsitteellisesti eri asiat sotketaan, koska  rasistiksi on niin mukava haukkua.

Sekaannus on tyyppiä puurot ja vellit tai punajuuret ja neliöjuuret.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2019, 16:01:27 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 941
 • Liked: 7632
 • Tecumseh
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1203 : 10.06.2019, 16:17:10 »
Sikäli kun luen oikein, "islamin sisältä" ei tarkoittane tämän Muhammediksi kutsutun mukaan sisäpuolisia ihmisiä vaan oppeja ja tapoja, vaikka tuotakin argumenttia on näkynyt. Vaatimus, että vain sisäpuolinen saisia moittia, jopa pilkata, uskontoa, on merkillisellä tavalla jakautunut niin, että länsimaisen kulttuuripiirin ulkopuolisiin se pätee, mutta sisäpuolisiin, erityisesti kristittyihin, sen ei katsota pätevän. Kuinka paljon esim. kristinuskoa kritisoidaan sen ulkopuolelta saamatta leimaa kristianofobi?

Pitäisi kai vain jaksaa tuota ideologiakritiikiksi kutsuttua hommaa, eli islamin tapauksessa lähinnä sharian ja sen klassisen tulkinnan kritiikkiä. Helposti kritiikki muuttuu tai ainakin tulkitaan muuttuvan islamkritiikistä muslimikritiikiksi kuten kristinuskon kritiikistä kristittyjen kritiikiksi, koska on johdonmukaista nähdä uskontoa ja sen harjoittajaa yhdistävä katkeamaton side, on päättely sitten kumpaan suuntaan tahansa (deduktio/induktio).

Muslimit tosin usein kestävät uskontonsa kritisointia vielä huonommin kuin itseensä kohdistuvaa kritiikkiä. Se koetaan jumalanpilkkana, ja klassisen fiqhin mukaan tuo pilkka on velvollisuus kostaa/rangaista kuolemalla. Jos velvollisuutta ei noudata, on lähellä menettää oman henkensä, vähintään maineensa ja kunniansa, jonka menettäminen on käytännössä sosiaalinen kuolema muslimikulttuureissa.
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

"Sivistyksen ja ihmisyyden tulisikin velvoittaa kaikkia lukeneita ihmisiä ottamaan vastuuta älyllisen vaihtoehdon tarjoamisesta populismille." - Arvo Pohjalainen

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 995
 • Liked: 4776
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1204 : 10.06.2019, 16:33:32 »
Islamofobioista, homofobioista ja muista leimasanoista pitäisi luopua, koska ne eivät todellisuudessa tee muuta kuin luovat turhaa vastakkainasettelua, josta kärsivät niin muslimit kuin länsimaalaisetkin.
Katso Borderless (2019) ja pakota muutkin katsomaan.

Pois pakkoruotsi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4633

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 925
 • Liked: 2158
 • 17 v.
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1205 : 10.06.2019, 16:45:50 »
Miksi länsimaailman moraalinvartijat eivät ole huolissaan araknofobisesta tai klaustrofobisesta puheesta? Sellainen voi johtaa tekoihin.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 168
 • Liked: 725
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1206 : 14.06.2019, 23:59:33 »
Islamisoituminen ei ole nopea prosessi. Esimerkiksi Egyptissä kesti vuosisatoja arabivalloituksen jälkeen, että enemmistö kansasta oli muslimeja. Vielä nykyäänkin jäljellä on kristityt rippeet. Itse asiassa suuressa osassa Lähi-itää oli suuri kristitty vähemmistö vielä 100 vuotta sitten.

Euroopankaan islamisoituminen ei tule tapahtumaan sukupolvessa. Me nykyihmiset vaan emme osaa ajatella tulevaisuuteen. Jo 5 vuoden päähän ennakoiminen on useimmille aivan vierasta, saati 50.

Tagit: islam islamisaatio