UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Islamisaatio  (Luettu 442578 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 947
 • Liked: 78688
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1200 : 10.06.2019, 14:40:41 »
ˆ
Lainaus käyttäjältä: Jukka Huusko HS 10.6.2019
Islamofobia on käsite, jolla viitataan islamiin tai muslimeihin kohdistuvaan pelkoon, vihaan tai ennakkoluuloihin. Vaikka muslimiväestöön kohdistuvan rasistisen vihan noususta on merkkejä kaikkialla Euroopassa, termiä islamofobia pidetään kiistanalaisena.

"Kiistanalainen" on aivan liian lievä ilmaus, ikään kuin täysin poikkeuksellisen termin käytön puolesta voisi esittää myös pitäviä argumentteja. Esimerkiksi "typerä" ja "perusteeton" ovat osuvampia.

MInkään muun uskonnon tai ideologian (islam on korostetusti molempia) arvostelusta tai vastustamisesta ei ole otettu käyttöön vastaavaa fobia-ilmausta vain siksi, että siihen tai sen kannattajiin kohdistuu pelkoja, vihaa tai ennakkoluuloja.

Ajankohtainen esimerkki tästä oli lauantain Hesarissa toimittaja Juho Typön artikkeli, jossa hän ilmaisi pelkonsa eurooppalaisesta väkivaltaisesta äärioikeistosta (jonka yhdisti keksityllä aasinsillalla Jussi Halla-ahoon), vaikka myönsi itsekin islamistien tappaneen terrori-iskuissa satoja eurooppalaisia. Ei puhettakaan fobiasta.

Eurooppalainen äärioikeisto - "islamofobit" - ei ole lahdannut muslimeja, vaan muslimit ovat lahdanneet eurooppalaisia, mutta silti vain kaikkiin islamia ulkopuolelta arvosteleviin laajennettu äärioikeisto edustaa uhkaa, rasismia ja (islamo)fobiaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 524
 • Liked: 2121
 • Pimeä voima
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1201 : 10.06.2019, 15:25:09 »
Kovin on keinotekoista vääntää 'islamofobiasta" vielä rasismin alalajia. Joudutaan hyppäämään kahden aidan yli: uskontohan ei ole rotu, ja sitten vielä se, että uskonto on hankittu ominaisuus, josta pääsee eroon toisin kuin etninen tausta.

Käsitteellisesti eri asiat sotketaan, koska  rasistiksi on niin mukava haukkua.

Sekaannus on tyyppiä puurot ja vellit tai punajuuret ja neliöjuuret.
« Viimeksi muokattu: 10.06.2019, 16:01:27 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 305
 • Liked: 8965
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1202 : 10.06.2019, 16:17:10 »
Sikäli kun luen oikein, "islamin sisältä" ei tarkoittane tämän Muhammediksi kutsutun mukaan sisäpuolisia ihmisiä vaan oppeja ja tapoja, vaikka tuotakin argumenttia on näkynyt. Vaatimus, että vain sisäpuolinen saisia moittia, jopa pilkata, uskontoa, on merkillisellä tavalla jakautunut niin, että länsimaisen kulttuuripiirin ulkopuolisiin se pätee, mutta sisäpuolisiin, erityisesti kristittyihin, sen ei katsota pätevän. Kuinka paljon esim. kristinuskoa kritisoidaan sen ulkopuolelta saamatta leimaa kristianofobi?

Pitäisi kai vain jaksaa tuota ideologiakritiikiksi kutsuttua hommaa, eli islamin tapauksessa lähinnä sharian ja sen klassisen tulkinnan kritiikkiä. Helposti kritiikki muuttuu tai ainakin tulkitaan muuttuvan islamkritiikistä muslimikritiikiksi kuten kristinuskon kritiikistä kristittyjen kritiikiksi, koska on johdonmukaista nähdä uskontoa ja sen harjoittajaa yhdistävä katkeamaton side, on päättely sitten kumpaan suuntaan tahansa (deduktio/induktio).

Muslimit tosin usein kestävät uskontonsa kritisointia vielä huonommin kuin itseensä kohdistuvaa kritiikkiä. Se koetaan jumalanpilkkana, ja klassisen fiqhin mukaan tuo pilkka on velvollisuus kostaa/rangaista kuolemalla. Jos velvollisuutta ei noudata, on lähellä menettää oman henkensä, vähintään maineensa ja kunniansa, jonka menettäminen on käytännössä sosiaalinen kuolema muslimikulttuureissa.
Kauan tunsin velvollisuudekseni kirjoittaa tänne mutten enää. Aika aikaansa kutakin.

Ei caicki Culda
cuin kijldä
Eikä hopia
cuin hohta.

Henrik Florinus: Wanhain Suomalaisten Tawaliset ja Suloiset SANANLASCUT. Turku. 1702.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1203 : 10.06.2019, 16:33:32 »
Islamofobioista, homofobioista ja muista leimasanoista pitäisi luopua, koska ne eivät todellisuudessa tee muuta kuin luovat turhaa vastakkainasettelua, josta kärsivät niin muslimit kuin länsimaalaisetkin.

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 3037
 • 17 v.
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1204 : 10.06.2019, 16:45:50 »
Miksi länsimaailman moraalinvartijat eivät ole huolissaan araknofobisesta tai klaustrofobisesta puheesta? Sellainen voi johtaa tekoihin.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 579
 • Liked: 3318
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1205 : 14.06.2019, 23:59:33 »
Islamisoituminen ei ole nopea prosessi. Esimerkiksi Egyptissä kesti vuosisatoja arabivalloituksen jälkeen, että enemmistö kansasta oli muslimeja. Vielä nykyäänkin jäljellä on kristityt rippeet. Itse asiassa suuressa osassa Lähi-itää oli suuri kristitty vähemmistö vielä 100 vuotta sitten.

Euroopankaan islamisoituminen ei tule tapahtumaan sukupolvessa. Me nykyihmiset vaan emme osaa ajatella tulevaisuuteen. Jo 5 vuoden päähän ennakoiminen on useimmille aivan vierasta, saati 50.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1206 : 17.06.2019, 18:55:00 »
Norjassa grilliherkun pakkausmerkinnät ovat aiheuttaneet ulinaa:

Lainaus
'Pork Salt' in Halal Sausages Leaves Bitter Taste in Norwegian Muslims' Mouths

A mysterious ingredient called “pork salt” has roiled the Norwegian Muslim community. The producer assured, however, that the sausages in question are indeed fully halal and blamed a human error for the mistake and ensuing controversy.

Sausages labelled "chicken grill" have caused a stir among Norwegian Muslims, the Nationen trade newspaper reports, as their ingredients and contents list oddly says they are 64 per cent turkey, but more worryingly also features a spice called “pork salt”. As the consumption of pork is strictly forbidden in Islam, the revelation unsurprisingly left many Muslims in the country concerned.

...

The manufacturer, Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri, immediately launched a “damage control” mission, and general manager Roger Lund said the blunder was down to human error.

In a written report, the sausage-maker explained that the spice mix had been wrongly attributed. The spice comes from a German factory and was originally labelled “flavouring roast pork type” (sic). According to the company, it has also received oral confirmation that the seasoning doesn't originate from pig meat.

According to him, the erroneous turkey label was placed for the same reason as the misleading spice name. The sausages include only locally produced chicken meat, he assured.

“The quality manager wasn't present, and others tried to save the situation for the waiting customers. Wrong text ended up transferred from the program”, Lund explained.

According to Lund, the incorrectly marked goods will now be withdrawn from all stores. He also pledged to tighten the checking routine for new and changed products.

...

Halal certification in Norway is handled by the Islamic Council, which generates millions of kronor in revenue.
https://sputniknews.com/europe/201906171075906717-norway-muslims-pork-halal/

Alkuperäinen artikkeli på norska: https://www.nationen.no/naering/sjokkerte-halal-kunder-det-er-svin-i-polsene/

Vähät siitä, onko tuote kanaa vai kalkkunaa, kun mausteseos on käännetty väärin?

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 666
 • Liked: 5465
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1207 : 17.06.2019, 20:01:36 »
Eli musut haluaa syödä possun makuista makkaraa mutta possun makuista maustetta ei saa sanoa possumausteeksi kun allah voi suivaantua. Jälleen yksi täydellinen esimerkki siitä miten islamin uskonto perustuu läpikotaiseen epärehellisyyteen (Paaston aikana saa mässäillä yöllä kun allah ei näe, rahaa saa lainata mutta lainaa ei saa sanoalainaksi jne. jne.). Hieno ja suoraselkäinen uskonto.
Voimia meille kaikille.
Pysykää turvassa.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1208 : 17.06.2019, 20:18:48 »
Samaan aikaan tavallinen kuluttaja kuvittelee saavuttavansa jotain korvaamalla porsaanlihan siipikarjalla, mutta makkaran on silti maistuttava makkaralta. Eihän se muuten ole hyvää. Tofunakkien ihmeellisessä maailmassa vyömakkara on ainoa pysyvä käsite kehopositiivisuudesta riippumatta.

Sen verran pitää kuitenkin hyvesignaloida, etten halua elintarvikkeita valikoidessani maksaa suojelurahaa muslimimafialle. Yhden halal on toisen haram.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1209 : 30.06.2019, 08:40:21 »
Päivän "halalpähkinä":

Lainaus
Islam-friendly coconuts: has Malaysia’s halal drive gone too far?

    Hoping to become a global halal hub, Malaysia has expanded the definition to cover transport, cosmetics, pharmaceuticals, health care and even banking
    However, the growing demand for halal products brings its own challenges

Coconuts do nut automatically spring to mind when it comes to food fit for consumption by Muslims.

Islam’s halal rules for the most part concern pork and alcohol, which are forbidden, and state that animals used as food must be slaughtered according to specific methods.

However, Linaco, Malaysia ’s largest coconut product company, has been halal certified since 2000.

According to executive director Joe Ling, halal certification was not a requirement but being declared halal has improved business: in 2016, the company recorded revenue of 200 million ringgit (US$48 million), four times as much as in 2009.

It has opened doors to new markets such as Egypt, Turkey, Uzbekistan and Kuwait, and helped establish the company’s reputation for exacting hygiene standards.

Linaco exports hundreds of coconut products – including coconut water, coconut cream and desiccated coconut – to more than 40 countries.
https://www.scmp.com/week-asia/economics/article/3015609/islam-friendly-coconuts-has-malaysias-halal-drive-gone-too-far

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 579
 • Liked: 3318
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1210 : 30.06.2019, 20:56:40 »
Päivän "halalpähkinä":

Lainaus
Islam-friendly coconuts: has Malaysia’s halal drive gone too far?

    Hoping to become a global halal hub, Malaysia has expanded the definition to cover transport, cosmetics, pharmaceuticals, health care and even banking
    However, the growing demand for halal products brings its own challenges

Coconuts do nut automatically spring to mind when it comes to food fit for consumption by Muslims.

Islam’s halal rules for the most part concern pork and alcohol, which are forbidden, and state that animals used as food must be slaughtered according to specific methods.

However, Linaco, Malaysia ’s largest coconut product company, has been halal certified since 2000.

According to executive director Joe Ling, halal certification was not a requirement but being declared halal has improved business: in 2016, the company recorded revenue of 200 million ringgit (US$48 million), four times as much as in 2009.

It has opened doors to new markets such as Egypt, Turkey, Uzbekistan and Kuwait, and helped establish the company’s reputation for exacting hygiene standards.

Linaco exports hundreds of coconut products – including coconut water, coconut cream and desiccated coconut – to more than 40 countries.
https://www.scmp.com/week-asia/economics/article/3015609/islam-friendly-coconuts-has-malaysias-halal-drive-gone-too-far
Kiinalainen käärii massit taskuunsa halal-pähkinöillä :D Malesiahan on sillä tavalla erikoisesti jakautunut maa, että siellä on suuri kiinalainen vähemmistö (~20%), jotka eivät ole muslimeita ja enemmistöväestö muslimi-malaijeja, joiden on lain mukaan pakko olla muslimeita. Kiinalaiset omistavat kaiken, mutta malaijeja on enemmistö, joten maassa vallitsee tietynlainen kauhun tasapaino.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1211 : 05.08.2019, 18:30:44 »
Islam on kuulemma innoittanut länsimaista taidetta:

Lainaus
British Museum Unveils New Exhibition Depicting Islamic World’s Influence on West

The British Museum has announced a special exhibition, opening in October 2019, that will explore how western artists have been inspired by the Islamic world. Inspired by the East: How the Islamic World Influenced Western Art will chart the cultural interactions between Europe and North America in the “West,” and North Africa and the Middle East in the “East.” The exhibition is a collaboraton with the Islamic Arts Museum Malaysia (IAMM).
https://themedialine.org/mideast-streets/british-museum-unveils-new-exhibition-depicting-islamic-worlds-influence-on-west/

Ihan varmasti onkin innoittanut, mutta tavasta on varmasti runsaasti erilaisia näkemyksiä.

Rosetta

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 508
 • Nuiva mutta naisellinen
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1212 : 06.08.2019, 13:50:50 »
^ Niin varmasti ;)   Tuosta tuli niin mieleen tämä, vaikka tässä kyseessä ovatkin lähinnä ns. "islamin innoittamat" keksinnöt eikä taide: Douglas Murray LAUGHS at claims of Islamic "Inventions" (with Gad Saad)  https://www.youtube.com/watch?v=yL_2dKs-MAs
“The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.” - George Orwell

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1213 : 24.08.2019, 10:39:10 »
Kaupunkipyörät eivät välttämättä nauti muslimimaahanmuuttajien keskuudessa tasa-arvoista suosiota syystä että:

Lainaus
Iranian bike-sharing app sparks outrage after refusing women service

'Religious officials say women riding bikes in pubic is 'sinful', but many do anyway,' says Centre for Human Rights in Iran
https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/bdood-bike-sharing-app-women-iran-tehran-a9072891.html

Uutisessa kohtalokas kirjoitusvirhe alleviivattuna. Jos se liittyisi aiheeseen, kyse olisikin varmasti syntisestä ajelusta.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 623
 • Liked: 1611
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1214 : 24.08.2019, 14:10:29 »
Leviääkö Iranissa islamisaatio vai sekularisaatio? Ilmeisesti nämä voivat molemmat kasvaa yhtä aikaa.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 001
 • Liked: 45559
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1215 : 24.08.2019, 14:17:57 »
Leviääkö Iranissa islamisaatio vai sekularisaatio? Ilmeisesti nämä voivat molemmat kasvaa yhtä aikaa.

Tuohon en osaa vastata. Mutta minulla on sellainen näppituntuma, että Suomessa somalinaiset nauttivat enemmän olostaan kuin kotimaassaan, koska täällä jonkinlainen yleisen ilmapiiriin aiheuttama vapaampi asenne - sekularisaatio - on levinnyt myös somaleihin, ja naiset siitä tuntuvat nauttivan enemmän kuin miehet.

Näppituntumani perustuu omiin vähäisiin havaintoihini Suomessa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1216 : 24.08.2019, 14:24:58 »
Leviääkö Iranissa islamisaatio vai sekularisaatio? Ilmeisesti nämä voivat molemmat kasvaa yhtä aikaa.

Missään ei kai ole sanottu, etteivätkö nämä kehityssuunnat voisi olla myös päällekäisiä. Iranin historia taitaa olla lähihistorian tunnetuimpia esimerkkejä islamisaatiosta.

Islamisaatiossa yhteiskunta muuttuu islamin suuntaan. Muslimisaatiossa ihmiset muuttuvat muslimeiksi.

Suivaantunut

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 52
 • Liked: 132
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1217 : 24.08.2019, 14:50:02 »
Islamin leviäminen onkin oleellinen kysymys. Miksi se vaan leviää? kuka sitä levittää? Perinteisesti islamia on levitetty kansojen alistamiseksi. Tästä voidaan todeta islamististen valtioiden olevan päävastuussa tämän sairaan paskan levinneisyydestä. Käännyttämällä jostakin muusta uskonnosta ei islam tosiasiassa leviä. Leviäminen tapahtuu vainoamalla ja tappamalla muuhun usontoon kuuluvat niillä alueilla joilla islam on valtauskonto.

Neuvostoliittoa ja Islamia yhdistää yksi yhteinen nimittäjä. Pelko. Neukkulassa kerroit miliisille naapurin olevan agentti niin kas kummaa kaveria ei löytynyt enää mistään. Lähi-Idässä kerrot naapurin polttaneen koraanin niin se tapetaan julkisesti. Kaiken tämän koossapitävä voima on pelko. Ihmiset ei halua tällaista järjestelmää, mutta eivät voi sitä vastustaakkaan tapetuksi tulemisen uhalla. Valtaapitävät ovat pääsyyllisiä tähän.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1218 : 06.09.2019, 00:22:25 »
Apostaatti profeetta kertoo:

The Weird Beard [9:50]

Lainaus
Why do Muslims have beards? Why does it look so weird? Why does Islam seem to come with orders regarding facial hair? It's not too hard to guess.

Correction at 2:05: The correct Quran verse is Chapter 4 Verse 80

Muistakaamme siis, että jokaisen parta on hänen oma asiansa ja muotihullutuksetkin saattavat olla mokutusta.

Itse olen tykästynyt nykyisiin pornoviiksiini ja ajattelin pitää ne siisteinä, kunnes keksin jotain muuta hassuttelua.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1219 : 06.09.2019, 16:34:56 »
Possut eivät saaneet ulkoilla yli 350 metrin päässä muslimien hautausmaasta Saksassa:

Lainaus
“Germany: Muslims ban pig breeding,”

translated from “Allemagne : les musulmans font interdire un élevage de porcs,” by Anne Schubert, Riposte Laïque, August 28, 2019 (thanks to David):

    A vast green meadow – this is where pig farmer Elmar D. wanted to live his animals. But he did not count on the administration of the city of Mülheim-an-der-Ruhr. There, we fear the wrath of the Muslims. We bend, we submit, we flex. Above all, do not offend them, do not refuse them anything.

    The breeding of free range pigs is not only a prerogative of these intelligent animals, but also the concept of regional meat production is perfectly in keeping with the spirit of the times. No endless transport or life without daylight. Everything would be wonderful in the best of all worlds, but a Muslim cemetery is more than 300 meters away, and there hoofed creatures are considered “impure.”

    Osman Safakli, president of the mosque of Fatih Mülheim, did not wait a moment to protest the actions of the inhabitants: “Is there no other place here to raise pigs? It does not really bother us, but it especially bothers visitors.” Of course, naturally, as expected, he received immediate support from the city, which prohibited the breeding of these pigs in general because of the unilateral sensibility of Muslims. The pig farmer and his animals were out of luck.

    For the brave breeder it was incomprehensible, after all, the meadow is not in the immediate vicinity of the cemetery, creating a nuisance is impossible. Yet he hastens to obey. His pigs are sentenced to confinement. The permanent complaints of the Muslims have long exceeded the 350 meters that separate the cemetery and the pasture. We never get tired of being offended, whether it’s about women, dogs, or pigs. Tolerance for others? That we do not know….
https://www.jihadwatch.org/2019/08/germany-muslims-complain-about-pig-breeding-city-bans-it-for-fear-of-offending-them

Eläinten liikkuminen on aiheuttanut päänvaivaa myös Irakissa:

Lainaus
Isis rigs cows with explosives in failed attack on Iraqi forces

'Group has lost ability to recruit young people and would-be suicide bombers, instead they are using cattle'

Isis militants reportedly rigged cows with explosives in an attack on Iraqi security forces, in what is thought to be the first time the group has weaponised cattle. 

The two cows were strapped with explosives belts and were heading towards a military checkpoint in Diyala province when Iraqi soldiers opened fire and “blew them up”, according to a report on the Kurdish language Rudaw news website.

One civilian was injured in the failed attack last week, according to the report.
https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-cows-explosives-bomb-iraq-security-forces-a9090131.html

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 968
 • Liked: 9502
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1220 : 07.09.2019, 01:17:36 »
Täytyy myöntää että pk-seudulla sitä on täysin turtunut jo ulkomaalaisiin jätesäkkiakkoihin, mikä tietenkin on huono asia, ei tuollaiseen pitäisi koskaan tottua. Kuitenkin, heidän kohdallaan se on sitä heidän hienoa kulttuuriansa.

Sen sijaan en lakkaa hätkähtämästä joka kerta kun näen valkoisen naisen pukeutuneena jätesäkkiin. Niin luonnotonta ja mielisairasta se on. Valitettavasti tuo on silmin nähden yleistynyt. Ei mene päivääkään ettei tuota epämiellyttävää näkyä näkisi.

Islamisaatio kuitenkin etenee nimenomaan haittamaahanmuuton vuoksi. Ne valkoiset jätesäkkiakatkin pukeutuvat jätesäkkiin koska joku matu on narrannut heidät vaimokseen. Ilman haittamaahanmuuttoa nuo naiset haluaisivat erottautua jollain muulla tavalla.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 559
 • Liked: 58771
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1221 : 07.09.2019, 22:49:34 »
Näin se islamisaatio etenee. Askel kerrallaan.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1170285078569553920


https://www.kansalainen.fi/irlannin-uusi-kouluruokaohjelma-on-islamin-vaatimusten-mukainen/ (6.9.2019)

Lainaus
Irlannin uusi kouluruokaohjelma on islamin vaatimusten mukainen

Irlannin asukkaista 1 prosentti on muslimeja. Uusi kouluruokaohjelma on laadittu sopimaan kaikille, joten kouluissa tarjoiltava ruoka on sopivaa myös muslimeille.

Irlannin uuden kouluruokaohjelman mukaan kaikki koulussa tarjoiltava ruoka on islamin vaatimusten mukaista, halal-sertifioitua.

RTÉ:n 3. syyskuuta julkaiseman uutiskatsauksen mukaan uusi kouluruokailua koskeva ohjelma keskittyi aluksi Lady of Lourdes -alakouluun Inchicoressa Dublinissa, mutta nyt ohjelmaa on laajennettu 36 kouluun koko maassa.

Halal tarkoittaa islamissa kaikkea sallittua, ”sitä, minkä Jumala on sallinut”. Halal-ruoka on ruokaa, jota muslimit saavat syödä islamin uskonnollisten sääntöjen mukaan. Muslimeille sallitut ruokalajit ovat peräisin Koraanista, sunnasta ja haditheista.

Islamin käsitykset halal-ruoasta ovat samankaltaisia kuin juutalaisten käsitykset siitä, mikä ruoka on sallittua eli košer.

Halal-liha tulee teurastaa viiltämällä eläimen kaulavaltimo auki. Jotta liha olisi halal, tulee teurastajan olla muslimi. Teurastuksen aikana eläimen pää käännetään kohti Mekkaa ja lausutaan rukous.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 623
 • Liked: 1611
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1222 : 08.09.2019, 02:23:34 »
Niin, tuollahan tosiaan normaalisti syödään omia eväitä koulussa. Nyt siis ensin yksi, ja sitten 36 koulua on ostanut lämpimän lounaan samalta valmistajalta/toimittajalta. Ei ole mitään valtakunnallista kouluruokaohjelmaa, saati että kaikissa kouluissa tarjoiltaisiin samaa ruokaa, tai ylipäätään tarjottaisiin ruokaa.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1223 : 09.09.2019, 15:55:46 »
Niin, tuollahan tosiaan normaalisti syödään omia eväitä koulussa. Nyt siis ensin yksi, ja sitten 36 koulua on ostanut lämpimän lounaan samalta valmistajalta/toimittajalta. Ei ole mitään valtakunnallista kouluruokaohjelmaa, saati että kaikissa kouluissa tarjoiltaisiin samaa ruokaa, tai ylipäätään tarjottaisiin ruokaa.

Kannattaa katsoa tuo Kansalainen.fin linkkaama video myös:

All food served in Ireland's hot school lunch programme is halal (2:03)

Lainaus
All food served in a new hot school lunch programme is certified halal. RTÉ's report on the new programme focused on Our Lady of Lourdes primary school in Inchicore, Dublin which has 250 pupils but the programme has been extended to 36 schools across the country. 

Less than 1% of the population of Ireland are Muslim according to the 2016 census. Previously this channel highlighted the news that all chicken and turkey meat served in Ennis Hospital is also halal.
https://www.youtube.com/watch?v=ZEuESguNktg

Animals that are slaughtered using the halal method must not be stunned before their throats are slit and an Islamic prayer 'Bismillah' ("in the name of God") must be preformed during the process by a Muslim. The animal remains conscious while the blood drains from their body. The head of the animal must be aligned with the direction of Mecca. Pig products are not regarded halal regardless of how pigs are slaughtered.

According to Islamic law, Muslims are allowed to eat non-halal food if there is no halal food available so allowing halal food to be bought and sold in Ireland is completely unnecessary.

Although the EU has regulations in place that animals must be stunned before being slaughtered, they make an exception for animals slaughtered under religious ritual. 

Videolla nähdään oppilaiden syövän valmiiksi purkkeihin annosteltuja aterioita, joiden ruokalajit lienevät kaikille tuttuja.

Yhteisessä kouluruokailussa ei tietenkään ole mitään vikaa. Sehän on hyvä asia.

Halalin suhteen ongelmat tulevatkin pian vastaan. Tiettyjen raaka-aineiden välttämisen voisi periaatteessa vielä ymmärtää, mutta halal ei tarkoita käytännössä pelkästään tai edes enimmäkseen tätä, vaan mikä tahansa raaka-aine voidaan sertifioida halaliksi, mikä tarkoittaa suoraa rahallista ja sosiaalista tukea islamille. Halal-teurastettu liha on vielä jäävuoren huippua, kuten sianlihan välttäminenkin.

Jatkuvat ja enimmäkseen tarpeettomat myönnytykset islamin suhteen ovat pitkällä tähtäimellä tuhoisia. Nyt paikallisesti irlantilaislapsille syötetään kirjaimellisesti islamia ja heidän käsityksensä siitä ei varmastikaan tule pääosin vastaamaan todellisuutta. Kouluruokaohjelman laajuus tuli koulujen määrän osalta artikkelissa esille. Sopiva mittakaava voisi suhteutettuna olla ehkäpä vaikka, jos jossain Suomen hieman suuremmassa kaupungissa kaikille peruskoululaisille syötettäisiin halalia, mitä tässäkin maassa on yritetty. Onneksi pelkkä kasvisruokapäiväkin herättää jo niin ison haloon, ettei välttämättä ole menossa lähiaikoina läpi.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1224 : 10.09.2019, 19:12:40 »
Etelä-Afrikassa osataan:

Lainaus
Burger King now serves bacon in South Africa – but dropped ‘ham’ from the names of burgers ‘to be more respectful’ of halaal clients

    Burger King has introduced bacon in South African restaurants for the first time, making some of its outlets non-halaal.
    It is also changing the name of three of its burgers, across all outlets, to drop the word "ham".
    There never was ham in those burgers, and the word never had anything to do with pork.
    For more stories, go to the Business Insider SA homepage.

Burger King in South Africa is dropping the word "ham" from its menu, after adding bacon at some of its stores, in order to be respectful of Muslim customers...
https://www.businessinsider.co.za/burger-king-south-africa-drops-ham-from-hamburger-name-after-halaal-store-change-2019-9

Etelä-Afrikan väestöstä noin pari prosenttia on muslimeita.

Seuraavaksi Hampuri muuttaa varmaan nimensä Puriksi.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1225 : 19.09.2019, 21:24:09 »
Australialainen lihaliike joutui "totuuskomission" eteen kerrottuaan näyteikkunassaan, etteivät heidän tuotteensa ole halal:

Lainaus
Aussie butchers' shop "Non Halal Certified" sign banned by Ad body for discrimination & vilification of Muslims

Monday, 09 September 2019

Adelaide's Valley Butchers looks like a pretty flash meat operation!

Until a couple of weeks ago, the shop proudly displayed a decal in the window featuring their business name and the words "NON HALAL CERTIFIED" with a picture of an emu and kangaroos.

And that simple statement, that their meat is "non-Halal certified" has brought the butchers before the Advertising Standards body which has formally found:

"The majority of the Panel considered that as there was no such thing as a certification of meat products as ‘non Halal’, the phrase used on the window amounted to a statement that was ridiculing of halal certification and that this was offensive and demeaning to people who are of that faith or are of Muslim ethnicity.

The majority of the Panel also considered that using the phrase ‘non Halal certified’ in conjunction with imagery of Australian animals was a suggestion that Islamic dietary practices are not Australian. The majority of the Panel also considered that this advertising would give a strong impression that people of a certain religion or ethnicity might not be welcome in the store.

The majority of the Panel considered that the sign’s wording and images amounted to a depiction that was inciting hatred or contempt of a group of people based on their religious practices or Muslim origin."
"Totuuskomission" tuomio luettavissa: https://www.michaelsmithnews.com/2019/09/aussie-butchers-shop-non-halal-certified-sign-banned-by-ad-body-for-discrimination-vilification-of-m.html

Valley Butchers kiittää ihmisiä tuesta ja kertoo, etteivät omistajina tule luopumaan kyltistä, koska heidän puoti ja heidän ikkuna:

Lainaus
Firstly we at Valley Butchers would like to thank everyone for the support and encouragement, it’s been amazing! It’s wonderful how loud as Australians wherever we are around the world our voices can be heard, as long as we speak as one.

Secondly as long as we own the shop the sign won’t ever come down! Thank you once again from the team at Valley Butchers!
https://www.facebook.com/valleybutchersadelaide/

Eli asiakkaat olivat kyselleet ovatko tuotteet halal ja yritys vastasi kyselyihin kertomalla, etteivät ole. Tämä on mielestäni ystävällistä myös niitä muslimeita kohtaan, jotka eivät halua syödä muuta kuin halalia. "Ei-halal"-sertifiointeihin liittyen on todettava, etteivät halal-sertifikaatit nekään kovin virallisia ole, vaan niitä jakelevia tahoja on lukuisia ja niiden virallisuus monesti veteen piirretty viiva. Koska trendinä on monissa maissa ja yrityksissä sellaisten tuotteiden halal-merkintä, joiden arviointi olisi arkijärjellä tarpeetonta, yhtä hyvin voidaan kertoa, etteivät tuotteet ole halal.

Monille tuoteselosteiden lukijoille lienee tuttu maininta, että tuote saattaa sisältää esimerkiksi pähkinää, vaikka se ei sitä sisälläkään. Samalla logiikalla olisi voitava kertoa, ettei tuote ole halal, vaikka se olisikin. Ruoka-aineallergiat ovat kuitenkin pahempi (ja vieläpä todellinen) ongelma nykypäivänä kuin toispuoleinen kulttuurisensitiivisyys.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 968
 • Liked: 9502
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1226 : 22.09.2019, 21:59:24 »
^Tämä(kin) tapaus on mainio esimerkki siitä kuinka huumorintajuttomia byrokraatit ovat joka maassa. Tosin, lienee edellytys heidän työnsä hoitamiselle.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1227 : 24.09.2019, 18:39:14 »
Lainaus
British Govt Found Covertly Funding Network of Muslim Lifestyle Websites

A series of websites intended to cater to young Muslims which promoted modern, progressive ideas have been revealed as being secretly funded by the British government.

SuperSisters, a website that published “inspiring and empowering content” to social media platforms targeted at young Muslim women was actually part of a Home Office counter-extremism initiative, administered by the Building a Stronger Britain Together (BSBT) programme.

British newspaper The Times has revealed that many who interacted with its content were angered by the revelations about its true nature, with one quoted as saying: “This is truly shocking and disturbing and feels entirely like a violation.”

A former member of staff for the group, who was not aware of the funding origin for her employer, described herself as feeling like “a female Muslim puppet”.

According to the report, the website was launched after UK-resident Shamima Begum, Amira Abase, and Kadiza Sultana travelled to join the Islamic State, becoming so-called jihadi brides. The website was intended to provide alternative narratives for young Muslims and to reduce the number of people who had “attitudes, beliefs and feelings that oppose shared values.”

...

The SuperSisters funding revelations follow separate revelations in August over another government-funded social media network designed to infulence young Muslims. Originally reported by Middle East Eye and subsequently confirmed to the BBC by the British government, the Home Office had been funding another niche interest network, Woke, through the Office for Security and Counter-Terrorism.

The Woke group which disseminated content through Facebook and Instagram was obviously targeted at young Muslims and promoted feminism — but also encouraged the Islamic headscarf as an item of empowerment...
https://www.breitbart.com/europe/2019/09/16/british-govt-found-covertly-funding-network-of-muslim-lifestyle-websites/

Lifestyleä muslimeille julkisella rahoituksella siis. Onpa tätä Suomessakin kokeiltu:

Yle: Musliminuorille oma lifestyle-lehti (29.6.2010)
HS: Musliminuorten lifestyle-lehti opettaa oikeaa tietoa islamista (14.4.2015)

Lifestyle-lehteilyt loppuivatkin heti rahahanojen sulkeuduttua, kuten arvata saattoikin.

Eihän nyt kukaan järkevä omilla rahoillaan mokuttaisi!

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 559
 • Liked: 58771
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1228 : 26.09.2019, 03:10:26 »
Tutkimuksen mukaan jopa 46 % Ranska­ssa asuvista ulkomailla syntyneistä muslimeista kannattaa sharia­lain käyttöönottoa maassa.

Ranskassa syntyneiden muslimi­en parissa osuus on 18 %, joka on myös todella korkea lukema.

Maassa asuu vähintään 6 miljoonaa muslimia.

https://www.i24news.tv/en/news/international/europe/1568920086-poll-46-of-french-muslims-believe-sharia-law-should-be-applied-in-country (19.9.2019)

Lainaus
Poll: 46% of French Muslims believe Sharia law should be applied in country

The survey also shows that among French-born Muslims, 18% believe Sharia should be the adopted law

At least 46% of foreign-born Muslims in France want to adopt Sharia law into the country's legal system, reveals a poll conducted by IFOP (French Institute for Public Opinions) for Le Point magazine.

The survey also indicates that among French-born Muslims, 18% believe that sharia should prevail.

That percentage rises to 46% among French Muslims coming from abroad, the study discovered. 

"This claim of a supremacy of Sharia is therefore first carried by newcomers who come from countries where the imprint of Islam is very strong,"director of opinion and corporate strategies at IFOP Jerome Fourquet told Le Point.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

newspeak

 • Vieras
Vs: Islamisaatio
« Vastaus #1229 : 26.09.2019, 22:46:28 »
Tunnetun rommimerkin kotisivuilla kyseltiin kummia:

Lainaus
Captain Morgan website asks visitors to confirm they are ‘non-Muslim’

People were outraged to find Captain Morgan asking visitors to confirm they were ‘non-Muslim’ before entering their US website.

It provoked intense theological debate online, with some calling it an example of ‘back door Sharia’ and others branding it ‘corporate racism’.

Although Islam forbids the consumption of alcohol, there is nothing in US law forbidding the sale of alcohol to Muslims.

The age verification box was spotted on Saturday and quickly taken down, but Captain Morgan did not issue a statement until Metro.co.uk contacted the rum brand.

...

A spokesperson for Captain Morgan said: ‘Over the weekend, a misconfiguration on our age-gating files for our US Captain Morgan website meant that people were shown our United Arab Emirates age gate window in error.

‘In the United Arab Emirates it is commonplace for alcohol brands to request verification of this kind, in addition to age-gating, in line with UAE alcohol licensing requirements. We corrected this as quickly as possible.’ ...
https://metro.co.uk/2019/09/24/captain-morgan-website-asks-visitors-confirm-non-muslim-10800720/

Tällä kertaa kyse saattoi olla vahingosta, mutta tulevaisuudessa vastaava saattaa olla arkea monissa länsimaissa.

Tagit: islam