UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu ratkennut!  (Luettu 66464 kertaa)

Porky

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 33
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #30 : 08.03.2009, 21:34:45 »

Sama tuli mieleeni. Monet ihan tosissaan ilmaistut mielipiteet ovat vastaavalla tavalla yliampuvan naurettavia kuin nämä jutut. Pahempia voi lukea ainakin nettipalstoilta, eikä niin harvoin lehdistäkään. Virallinen liturgia maahanmuuttokysymyksissä on yliampuvan naurettavaa, on vaikea edes saada julkaistuksi muuta.
[/quote]

Teksteihin pitäisi saada sellainen tuntu, että ne on kirjoittanut hyväuskoinen ja sinisilmäinen hölmö, joka periaatteessa tietää jotain turvapaikanhakijoiden työttömyys- ja rikollisuusongelmista, mutta uskoo loputtomasti ihmisten hyvyyteen ja työhaluihin.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 070
 • Liked: 17741
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #31 : 08.03.2009, 21:36:54 »
Elämme historiallisia aikoja. Nyt jos koskaan, on Suomessakin ymmärrettävä, että globaalit vuodenajat ovat vaihtumassa, jolloin muuttolintujen lailla, ja yhtä väistämättömästi, rajamme ylittävät monenlaiset ihmiset, joiden lahjakkuus etsii ympäristöä, johon purkautua, uudestaan ja uudestaan.

Yksisilmäinen, tunkkainen kansallisuusajattelu johtaisi Suomen väistämättä hylkiön asemaan uudessa Euroopassa, jossa yksilön ainutlaatuisuus tunnustetaan ksenofobiasta vapaassa, rikkaassa ja monikulttuurisessa toimintaympäristössä. Tämä tilanne mahdollistaa monenkeskeisen yhteistyön vankkumattoman tukemisen, joka laajemmassa kontekstissa väistämättä eskaloituu kaikkien kulttuurien moninaisuuden, mutta silti yhtenäisyyden parhaaksi eduksi.

Olisi lyhytnäköistä väittää, että maahanmuuton välittömät vaikutukset ovat yksinomaan, ja suoraan, kohdistuen kansantalouden eri tasoihin, pelkästään positiivisia, mutta pitkäjänteisellä tavoitehakuisella työskentelyllä kotouttamisen etujen, ja kustannushyötyjen maksimoimiseksi optimaalinen tilanne suisidaaliin verraten on nähtävissä. Näin jopa verraten lyhyellä tähtäimellä.

Ankero Suivitsainen
Pee. Hd.

*Joutui nappaamaan omat lääkkeensä*

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 513
 • Liked: 21088
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #32 : 08.03.2009, 21:38:43 »
Kävin katsomassa ja kyllä oli hulvatonta. Eikö mode ole huomannut
vai onko linjaa vaihdettu. Ei muuten huono idea täyttää kaikkia palstoja
ironialla ainakin hetken aikaa. Esim. aprillipäivänä 1500 Hommalaista
täyttää kaikki yleisönosastot, siinäpä kunnon practical.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
Totta vai husua?

Yrjöperskeles

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 226
 • Liked: 106
 • Tää on viestin vasemmalla puolella olevaa tekstiä.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #33 : 08.03.2009, 21:39:31 »
Tervehdys uhkaavan oloiselle miehelle ja äärimmäisiä voimia eloon. Osallistun kirjoituskilpailuun viime kesäisellä blogikirjoituksellani (kai vanhoja juttuja saa tähän laittaa?). Kirjoitus menee näin:

***

Me tarvitsemme maahanmuuttoa. Mikäli meillä ei ole suurimittaista maahanmuuttoa, me emme ole silloin maahanmuuttomyönteinen yhteiskunta. Mikäli emme ole maahanmuuttomyönteinen yhteiskunta, me emme tule selviytymään tulevaisuuden haasteista sillä maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvana kansakuntana meille ei tule tarpeellista määrää maahanmuuton vaatimia maahanmuuttajia ja ilman maahanmuuttajia meillä ei ole maahanmuuttoa jota ilman emme selviä, sillä me tarvitsemme maahanmuuttoa ja sen mahdollistavia maahanmuuttajia.

On onneksi selvää, että yhteiskuntamme on pohjimmiltaan hyvin maahanmuuttomyönteinen. Tätä todistaa se, että kaikissa asiaan liittyvissä gallup-kyselyissä ovat maahanmuuttoon positiivisesti suhtautuneet haastateltavat suhtautuneet maahanmuuttoon sataprosenttisen positiivisesti. Tämä on fakta, jota yksikään maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuva rasisti ei pysty kiistämään.

Oikea maahanmuutto voi tapahtua vain oikeasta suunnasta. Vääränlaisista yhteiskunnista Suomeen tulevat henkilöt ovat osa yleismaailmallista rakenteellista rasismia. He eivät ole oikeita maahanmuuttajia, vaan vihan sanansaattajia. Heidän näennäinen taloudellinen ja sosiaalinen menestys yhteiskunnassamme antaa virheellisen kuvan oikeasta maahanmuutosta. Sillä oikeaa maahanmuuttajaa ei palkata tänne töihin, vaan opettamaan meille suomalaisille suvaitsevaisuutta, naisten kunnioitusta, rakentavaa yhteistyötä ja asioitten sovittelua. Rakenteellisen rasismin sokaisemat suomalaiset kylpevät itsetyytyväisyydessään, elävät orjallisesti kellon ja aikataulun orjana ja ovat unohtaneet elämän välttämättömät perusasiat.

Tarvitsemme siis oikeasta suunnasta tapahtuvaa maahanmuuttoa. Sen, mikä on oikea suunta, määrittelee tarpeellisen koulutuksen saanut ja asian vaatimalla tunneälyllä varustettu viranhaltija. Näitä viranhaltijoita me tarvitsemme jatkuvasti lisää. Oikeat maahanmuuttajat opettavat suomalaisia ja oikeat virkamiehet valvovat myös maahanmuuttajia. Sillä mikäli oikeasta suunnasta tuleva maahanmuuttaja menestyy suomalaisen yhteiskunnan pelisääntöjen mukaan, hän tunnustaa silloin väärää uskoa, että suomalainen tapa toimia saattaa olla oikea. Silloin hän ei ole enää oikea maahanmuuttaja, vaan on muuttunut osaksi rakenteellista rasismia. Tätä kehitystä vastaan on asiasta vastaavien viranhaltijoiden taisteltava päivittäin.

Tyhmäkin ihminen tajuaa, että ei opetustyö tuota suoranaista välitöntä taloudellista hyötyä, vaan opettaja saa tärkeästä työstään palkan yhteiskunnalta. Mikäli oikea, suomalaisia opettava maahanmuuttaja saa elantonsa jostain muusta työstä, sehän vastaa sitä, että opettaja opettaa oppilaita ilmaiseksi ja joutuu vielä etsimään elantonsa muualta. Kehittynyt yhteiskunta ei laita opettajia kerjuulle. Tämän luulisi tyhmimmänkin rasistin ymmärtävän.

…zzz…

…zzz…

…zzz…

…anteeksi, torkahdin. Mutta en nähnyt unia. Jatketaan.

Oikeitten viranomaisten antama valistus- ja valvontatyö on vain alku suomalaisten puhdistamisprosessille. Prosessin edetessä myös sanat maahanmuutto, maahanmuuttaja ja kotouttaminen muuttuvat tarpeettomaksi, tai niitten merkitys on uudistettava. Me olemme kaikki planeetta Maan kansalaisia. Maailma on kotimme, ja kotonaan ihminen saa liikkua ja elää aivan miten haluaa. Näin ollen oikea maahanmuuttaja ei tarvitse kotouttamista, sillä hänhän on jo kotonaan. Hän ei siis ole maahanmuuttaja, vaan aito ja oikea suomalainen.

Sen sijaan varsinaiset suomalaiset tarvitsevat kotouttamista. He ovat vain vähemmistö suuressa maailmankodissa. Vähemmistöt eivät saa terrorisoida enemmistöä vaatimalla, että enemmistö opettelee vähemmistön tavat ja jonkun täysin merkityksettömän suomen kielen. Suomalaiset ovat historiansa aikana rajoittaneet ulkomaalaispolitiikallaan ihmisten vapaata tuloa Suomeen. Suomeen, joka on kaikkien oikeasta suunnasta tulevien ihmisten yhteinen koti.

Näin ollen suomalaiset tarvitsevat kotouttamistoimenpiteitä osana maailmankotia, ja heistä tulee vastedes käyttää termiä maanmuutettavat. Maanmuutettavina ja heihin kohdistettujen kotouttamistoimenpiteitten ansiosta he oppivat kuinka luopua dramatisoidun suomalaisuuden aiheuttamasta putkinäöstä. Mutta tie on pitkä ja raskas. Asiasta vastaavat, tarpeellisen koulutuksen saaneet ja asian vaatimalla tunneälyllä varustetut virkamiehet joutuvat puuttumaan maanmuutettavien lapselliseen vastarintaan vielä pitkään. Siksi heille tulee saada täydet tuomio- ja toimenpidevaltuudet.

Jos lukija ei ole saanut asian vaatimaa koulutusta, selvitän hieman tässä esiintyneitä, tulevaisuudessa käyttöön otettavia termistöjä:

Oikea maahanmuuttaja eli uussuomalainen = suomalainen

Suomalainen = maanmuutettava

Väärä maahanmuuttaja = maanmuutettava

Väärän asenteen omaksunut, taloudellisesti menestynyt ja oloihinsa tyytyväinen oikea maahanmuuttaja, joka näin muuttuu vääräksi maahanmuuttajaksi = maanmuutettava

On vielä huomautettava se, että maamme äärioikeistolaispiirit, joita on vain kaksikymmentä, mutta silti satoja tuhansia, väittävät, että oikeitten maahanmuuttajien Suomeen hankkiminen lisää ilmastonmuutosta, koska heidän ekologinen jalanjälkensä kasvaa länsimaissa monikymmenkertaiseksi. Tämä väite on naurettava. Puurot. Vellit. Eiväthän nämä asiat liity toisiinsa mitenkään. Metsä. Puut.

Kyseessä on kaksi täysin erillistä poliittista ja yleisinhimillistä asiaa. Ei niitä voi sotkea keskenään. Ei yksinkertaisempiakaan asioita sotketa keskenään. Jos Ouluun rakennetaan silta, ei siinä mietitä, että paljonko soraa tarvitaan tienteossa Turengissa. Sitä paitsi ilmastonmuutos torjutaan tuulivoimalla, kirjastosaunoilla, käsilaukkujen lainauspisteillä ja puhkomalla maastureitten renkaita. Lautanen Guatemalan verta. On se ihme, kun näitä asioita joutuu rasisteille vääntämään rautalangasta.

Voitto vihasta ja rasismista tulee pienissä erissä. Seuraava tavoitteemme on turhista suomalaisperinteistä luopuminen. Perinteemme ovat tylsiä, mitättömiä ja vanhanaikaisia. Ensimmäisenä voi poistaa juhannuksen. Tilalle voi ottaa demareitten kehittämän yhteisöllisyyspäivän, mutta hieman muunneltuna. Silloin maanmuutettavat tutustuttavat heitä opettavia oikeita maahanmuuttajia kaupunkeihinsa ja koteihinsa ja oikeat maahanmuuttajat kertovat, mitkä asiat heitä siellä ärsyttävät. Tähän käytetään entinen juhannusaatto. Juhannuspäivänä sitten poltetaan ärsyttävät asiat pois ja samalla opetellaan uusia tapoja. Vanha kokkoperinnehän tässä itse asiassa säilyy ja saa uuden, laajemman merkityksen.

Koska me olemme kaikki erilaisia ja kaikki samanlaisia, ehdotan, että uuden juhlan nimeksi tulee Samadan-juhla. Juhla on oikeille maahanmuuttajille palkallinen ja maanmuutettaville palkaton, sillä rakkauden ja suvaitsevaisuuden oppimisesta ei voi vaatia palkkiota. Hyvää Samadania kaikille avoimesti suvaitsevaisille ihmisille. Te muut olette rasisteja, vaikka mitä väittäisitte. Palakaa helvetissä.

Kaiken aikaa yhtykää

Demlan kelkkaan ryhtykää

Kukaan ei nyt illman jää

Demla järjestää
Tää on viivan alapuolella näkyvää tekstiä.

Slu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 149
 • Liked: 8
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #34 : 08.03.2009, 21:43:33 »
Hieno kirjoitus yrjö, mutta tuota ei kai merkkimäärän vuoksi voi julkaista :<

Yrjöperskeles

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 226
 • Liked: 106
 • Tää on viestin vasemmalla puolella olevaa tekstiä.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #35 : 08.03.2009, 21:46:32 »
Hieno kirjoitus yrjö, mutta tuota ei kai merkkimäärän vuoksi voi julkaista :<

Ai perskeles, toi unohtui. Katsotaan saanko kilpailun aloittajalta armoa.
Tää on viivan alapuolella näkyvää tekstiä.

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 002
 • Liked: 1035
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #36 : 08.03.2009, 21:52:49 »
Bravo, Yrjö.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Juzza

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 70
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #37 : 08.03.2009, 22:09:49 »
Seuraava näkökanta pitää jonkun myös ujuttaa mukaan:

Täällä Pohjolan perällä Suomessa on niin luotaan työntävä ilmasto, kylmä koko ajan ja lisäksi ennakkoluulojen sokaisema rasistinen kansa, ettei kukaan voi tulla tänne kuin äärimmäisessä hädässä. Meidän pitää olla kiitollisia, että edes jotkut tulevat tänne rikastuttamaan meidän geeniperimäämme, joka on sisäsiittoisuuden takia imenyt itseensä niin paljon periytyviä sairauksia.
"Maahanmuuttajan vaaliessa kulttuuria ja perinteitä se on hienoa. Suomalaisen kulttuuri on kokoelma vahnanaikaisia typeriä tapoja, joiden puolustaminen on kouluttamattomien, ruotsinristeilyllä matkakomuksensa hankkineiden junttien puuhaa".

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 803
 • Liked: 5006
 • Ei siellä maantiellä mukavaa ole
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #38 : 08.03.2009, 22:12:22 »
Ei tarvita syvällistä ymmärtämystä sen käsittämiseen, että länsimaalaisten materialististen ja teknokraattisten arvojen rikastaminen yhteisöllisyydellä opettaa sisäistämään laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia tuotantomenetelmiä. Tosiasia on, että samuuden illuusion luoma näköharha identiteettien kohtaamisrajapinnassa ratkaisee ongelmia tutkittaessa organisaation sisäisiä ratkaisumalleja.

Todellisuudessa interkulttuurisen kompetenssin merkitys kulttuurisen diversiteetin ylläpitämisessä antaa mahdollisuuden parantaa yleispätevien toimintaohjeiden tavanomaisia käyttökohteita. Arkielämä on opettanut meille, että länsimaalaisten materialististen ja teknokraattisten arvojen rikastaminen yhteisöllisyydellä ennakoi osaltaan liian vähäisiä tuotannollisia resursseja.

Oudoksuttavaa kyllä, on useasti todettu, että syrjimättömyyteen sitoutumisen voimakas mukauttaminen organisaation kaikilla tasoilla avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia tuotantomenetelmiä. Matemaatikotkaan eivät kysele mitä numerot ovat, mutta moniosaamisen kulminoituminen ulkosuomalaisen akkulturaatioprosessissa järkeistää käsitystämme kyseisestä asiakokonaisuudesta, mihin tavallaan liittyy myös reaktiota tämänhetkisen tilanteen suhteen.

Täytyy siitä huolimatta, että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että integraatioprosessin polysentrinen tukeminen ahdaskatseisen identiteettipolitiikan ylittämiseksi opettaa sisäistämään vastuunalaisia kontradiktioita. Ei sovi unohtaa, että moniosaamisen kulminoituminen ulkosuomalaisen akkulturaatioprosessissa yksinkertaistaa liian vähäisiä tuotannollisia resursseja. Me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos monimuotoisuuden hahmottaminen monietnisenä voimavarana rauhoittaa hiusten halkomiseksi osoittautunutta geneerisyyttä.
Vihapuhetta ei ole tarkoituskaan määritellä. Tarkoitus on luoda poliittisesti oikeaan laitaan itsesensuuriin johtava pelon ilmapiiri, minkä tarkka määrittely pilaisi.

Slu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 149
 • Liked: 8
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #39 : 08.03.2009, 22:24:46 »
Kokoliha: Puppugeneraattorin käyttö apuvälineenä on huijausta!

edit: lame typo

Jarkko Sandell

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 75
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #40 : 08.03.2009, 22:32:05 »
Suomi ei ole enää mikään lintukoto.

Koska olen kirjakauppias, tiedän että kulttuurit ovat voimavara. Näen sen päivittäin työssäni sieluni silmin. En voi käsittää, kuinka edes viitsin myydä enää Reino Lehväslaihon tai Antti Tuurin kaltaista menneisyyden painolastista ylipääsemätöntä taantumuskirjallisuutta. Se loppuu nyt. Uusi kirjailijuus ottaa huomioon työvoimapulan, joka on kuin onkin jo ulko-oven takana jonossa. Olenkin uudistamassa valikoimaani todellisuutta vastaavaksi.

Se todellisuus on voimavara ja rikkaus, koska se on monikulttuurinen ja välttämätön kohtaamisen onnistumiseksi. Huomisesta alkaen valikoimaani kuuluu vain kaksi kirjaa, joista toinen on "Koraani" ja toinen on "Monikulttuurisuus työyhteisön voimauttavana takeena", jonka ovat laatineet maamme johtavat asiantuntijat yhdessä Robert Mugaben johtaman innovaatio- ja luovuusstrategisen huippujohtamistiimin kanssa ja kera ja myötävaikutuksella.

Työympäristö tosin on haasteellinen, mutta sitäkin rikkaampi ja positiivisempi, ei siis negatiivisempi, kuten 30-luvulla. Toimin näet tunkkaisella ja itseensä käpertyvällä tehdaspaikkakunnalla, jossa savuiset piiput puskevat heteromiehen hikeä raikkaaseen ilmaan, ja johon globaalit, fysiikan lakien pakottamat voimat ovat tuoneet jo monia ruokakulttuuria rikastuttavia elementtejä, joista voi nähdä, kuinka maahanmuuttajat onnistuvat, jos heille annetaan mahdollisuus; sen voi kokea elämyksenä arjen uhkaavissa kauhukuvissa varsinkin, jos on sivistymätön rasisti ja kiinni jalastaan betonisessa painolastissa. Meillä on vakava rasismiongelma, koska raiskaus käsitetään sota-aseeksi jo maamme johdossakin. Sen tunnustaa jo tiedemiehetkin kautta maailman käsi sydämellä.

Lehväslaihot ja Tuurit ja Kollaan kestään voitte hakea ilmaiseksi ekotorilta huomisesta lähtien. Toivon ja uskon, mutta etenkin sydämessäni toivon, että tein oikean ratkaisun. Lainat painaa päälle, mutta ehkä pankissa saan solidaarisuutta ja ymmärrystä tekoani kohtaan, joka voi sivistymättömästä maaseutuväestöstä tuntua järjettömältä, mutta innovaatioyliopiston asiantuntijasta täysin loogiselta. Emme elä enää 40-luvulla, saati lintukodossa.

J. Sandell, entinen henkisesti köyhä.

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 803
 • Liked: 5006
 • Ei siellä maantiellä mukavaa ole
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #41 : 08.03.2009, 22:36:08 »
Kokoliha: Puppugeneraattorin käyttö apuvälineenä on huijausta!

edit: lame typo

Saamari. Huomasit.
Ajattelin ensin suoraan tunnustaa asian, mutta jos vaikkapa trollit eivät olisi vielä huomanneet, että puppulausegeneraattorissa on nykyään valmiina osa-alue "Monikulttuurisuus". No, kaipa ne ovat sen muutenkin ennen muita bonganneet  ::)
Toivottavasti ainakaan originaali-Pirjoilun taso ei laske tämän nyt julkiraastetun tosiasian myötä.
Vihapuhetta ei ole tarkoituskaan määritellä. Tarkoitus on luoda poliittisesti oikeaan laitaan itsesensuuriin johtava pelon ilmapiiri, minkä tarkka määrittely pilaisi.

Nauris

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 374
 • Liked: 97
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #42 : 08.03.2009, 22:40:18 »
Kävin katsomassa ja kyllä oli hulvatonta. Eikö mode ole huomannut
vai onko linjaa vaihdettu.

Huomatkaa, että kyseinen keskustelu on vuodelta 2006.

Siihen aikaan HS keskustelussa oli meneillään erittäin kova mamukriittisten viestien sensurointi ja kuten keskustelusta havaitsit niin kuitenkin sarkastiset viestit valvojat hyväksyivät.

Liialliseen sensurointiin taisi tulla jonkinlainen muutos vuoden 2007 aikana, jolloin omien viestieni poistaminen loppui. Tälläkin hetkellä ainakin niiden keskustelujen perusteella, mitä olen lukenut niin tilanne on huomattavasti parantunut vuoden 2006 tilanteesta. En tiedä sitten, onko valvojat vaihdettu.

oinas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 129
 • Liked: 795
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #43 : 08.03.2009, 23:03:10 »
Ei tuo faktojen vääristely kyllä oikeasti toimi, jos miettii keskiverto-ihmistä, joka tietää monikulttuurista sen, minkä on aamun hesareista sattunut lukemaan. Osaa näistä teksteistä ei tajua parodiaksi.

Samaa pelkään, vaikka hirveän hyviä kirjoituksia. :D  :D :D

Martel

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #44 : 08.03.2009, 23:04:21 »
http://www.hs.fi/keskustelu/Nuoret+mellakoivat+G%F6teborgissa+s%E4hk%F6katkon+aikana/thread.jspa?threadID=33760&tstart=0&sourceStart=20&start=0 Sama parodiakilpailu ilmeisesti menossa tuollakin :D ei ole koskaan ollut yhtä hauskaa hs.fi keskustelua

Kirjoitin tuohon Pravdan keskusteluun oman juttuni, jota tuskin julkaistaan. Nimimerkki oli Martelin (sensuroitu liian monta kertaa) sijasta "Maritta Tellinen". Tarkoitus ei ollut kirjoittaa hauskinta/härskeintä parodiaa, vaan parodia joka vielä läpäisisi sensorin seulan. Tämä ei siis ole vastaukseni tähän kirjoituskilpailuun.

"Tarvitaan uudenlaista voimavaraistamista

Täältä Suomesta käsin on vaikea saada selkoa Göteborgin mellakoiden todellisista syistä. Saanen kuitenkin tarjota neuvon: vähemmistöjen määrän lisääminen. Kun asuinalueelle muuttaa ihmisiä maailman eri kolkista, kantaväestön ihmiset oppivat ajan mittaan näkemään asiat tuoreista näkökulmista ja suvaitsemaan paremmin toisiaan.

Tuo mainitsemani kehitys vie kuitenkin aikaa. Lyhyellä tähtäimellä ruotsalaiset voisivat harkita panostuksia kiistojen ratkaisuun ja sovitteluun. Suomen lehdistössä on jo mainittu tiiviissä yhteisöissä pitkään eläneet somalialaiset sovittelun asiantuntijoina. Jostain syystä tämä piilevä voimavara on jäänyt ruotsalaisilta huomaamatta. Näin ollen osa pitkän tähtäimen ongelmanratkaisua voisi olla somalien ja muiden afrikkalaisten vähemmistöjen houkutteleminen alueelle. Valitettavasti en tiedä, miten tuo järjestettäisiin käytännössä, mutta luulisi kansankodilta löytyvän voimavaroja tähän.

Epäilen ruotsalaisnuorten mellakoinnin syyksi sitä samankaltaista umpimielisyyttä, jota löytyy täältä Suomestakin, ehkäpä vielä suuremmassa määrin. Ruotsalaisten nuorten koulutuksessa tulisi, jo ihan pienestä alkaen, kiinnittää huomiota suvaitsevaisuuskasvatukseen, monikulttuurisuuteen ja toiseuden hyväksymiseen. Kun pimeän pohjolan synkkämielisyys korvautuu vähitellen rakkaudella, ilolla ja välittömällä hymyllä, näistä mellakoista tulee kaukaista historiaa."

LISÄYS 10.03. Heh, tuokin julkaistiin. Joko Hyysäriin on soluttautunut salanuiva, tai sitten siellä on laissez-faire-päivät.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2009, 23:21:59 kirjoittanut Martel »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 070
 • Liked: 17741
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #45 : 08.03.2009, 23:41:08 »
Kävin katsomassa ja kyllä oli hulvatonta. Eikö mode ole huomannut
vai onko linjaa vaihdettu. Ei muuten huono idea täyttää kaikkia palstoja
ironialla ainakin hetken aikaa. Esim. aprillipäivänä 1500 Hommalaista
täyttää kaikki yleisönosastot, siinäpä kunnon practical.

Pahkasian henkiset jatkajat kun ovat alati mielessämme, olisiko esim. aprillipäivän kunniaksi, ihan reilusti, illman sarvia ja hampaita, masinoitava jokin nuiva tempaus? Siinäpä pulma.

JM-K

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #46 : 09.03.2009, 00:04:01 »
Jumprahuiti mitä kirjoituksia! Loistavaa!

Ei taida uni tulla, kun kaikki nämä ihanat kirjoitukset pyörivät päässäni. Saas nähdä, olenko nähnyt sen kuuluisan valon, ennen kuin aamu koittaa. Jos näin käy, niin avaan aamulla jonkun valaistuneita fantasioitani tukevan adressin!

Yrjöperskeleelle ensin hyvät uutiset. Kyllä, vanhallakin kirjoituksella saa osallistua. Sitten huonot uutiset: tekstiä pitää armottomasti rajoittaa tuohon ilmoittamaani merkkimäärään. Muuten sillä ei ole mitään mahkuja päästä Hesarin tai minkään muunkaan lehden mielipiteisiin.

Tuo aprillitempaus kuulostaa hyvältä, pitääpä funtsia.

Ai niin, ei kenenkään tarvitse lehtiin tästä kirjoituskilpailusta ilmoittaa, ne tietää sen jo muutenkin. Otin näet tuossa parisen viikkoa sitten yhdellä pikku provokirjoituksellani selville, ketkä täällä edustaa mediaa ja ketkä puoluetoimistoja. Tälläkin hetkellä on pari toimittajaa linjoilla...

Mulla menee kirjoitus ihan uusiks, ei mitään mahkuja pärjätä tässä seurassa ilman ihan uutta lähestymistapaa. Tunnustan: olen amatööri

TPFIN

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 50
 • Liked: 0
 • Voit myös kysyä joltain muulta
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #47 : 09.03.2009, 00:26:59 »
Suomalaiset työnantajat vastuuseen

Suomalaiset työnantajat tiedostavat tarvitsevansa maahanmuuttajia töihin. Rasistiset asenteet ovat kuitenkin tarttuneet rotuvihaa lietsovista Internet-blogeista työnantajiin. Uudella ulkomaalaislailla yritetään saada maahanmuuttajat töihin. Perussuomalaisten äänestäessä kuitenkin lakia vastaan rasismi taas vain lisääntyi. Tämä on sulkenut työpaikkojen ovia monilta maahanmuuttajilta.

Osaava ja koulutettu maahanmuuttaja kaipaa vain tilaisuutta näyttää, mihin he kykenevät. Barack Obama on yksi hyvä esimerkki tästä. Suomalaiset pitää ensin kalliilla rahalla kouluttaa ennen kuin heitä voidaan työllistää, mutta ulkomailta tulee kokoajan ilmaiseksi työikäisiä ihmisiä. Perussuomalaiset eivät ilmeisesti ole oivaltaneet vielä tätä, vaikka he maahanmuuttopolitiikkaan pääosin keskittyvätkin.

Uudella lailla, joka velvoittaisi työnantajan palkkaamaan aina ensisijaisesti ulkomaalaisen hakijan, rasismia voitaisiin vähentää merkittävästi.  Dubaissakaan ei alkuperäisten kansalaisten tarvitse tehdä itse työtä, vaan he antavat ahkerien ulkomaalaisten tehdä työt ja juovat itse cocktailia palmun alla… Emmekö me halua tätä Suomeen? Miksi kaikenmaailman natsitohtorit haluavat Suomen yhtä suljetuksi kuin Burma?

Meidän kaikkien pitää järkeä käyttäen päättää haluammeko auttaa itseämme ja muita sallimalla nykyaikaisen ulkomaalaispolitiikan vai haluammeko, että muu maailma katsoo meitä jatkossakin mitään aikaansaamattomana kansana. Tämän lukemisen jälkeen moni saattaa ajatella, että olenpa ollutkin lyhytkatseinen ja äänestänyt väärin, tämä on oikeistolaisen propagandan seuraamusta. Nykyaikana pitää olla tarkkana mitä uskoo.
Waiting commands.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 513
 • Liked: 21088
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #48 : 09.03.2009, 00:45:52 »
Jumprahuiti mitä kirjoituksia! Loistavaa!

Ei taida uni tulla, kun kaikki nämä ihanat kirjoitukset pyörivät päässäni. Saas nähdä, olenko nähnyt sen kuuluisan valon, ennen kuin aamu koittaa. Jos näin käy, niin avaan aamulla jonkun valaistuneita fantasioitani tukevan adressin!

Yrjöperskeleelle ensin hyvät uutiset. Kyllä, vanhallakin kirjoituksella saa osallistua. Sitten huonot uutiset: tekstiä pitää armottomasti rajoittaa tuohon ilmoittamaani merkkimäärään. Muuten sillä ei ole mitään mahkuja päästä Hesarin tai minkään muunkaan lehden mielipiteisiin.

Tuo aprillitempaus kuulostaa hyvältä, pitääpä funtsia.

Ai niin, ei kenenkään tarvitse lehtiin tästä kirjoituskilpailusta ilmoittaa, ne tietää sen jo muutenkin. Otin näet tuossa parisen viikkoa sitten yhdellä pikku provokirjoituksellani selville, ketkä täällä edustaa mediaa ja ketkä puoluetoimistoja. Tälläkin hetkellä on pari toimittajaa linjoilla...

Mulla menee kirjoitus ihan uusiks, ei mitään mahkuja pärjätä tässä seurassa ilman ihan uutta lähestymistapaa. Tunnustan: olen amatööri
[/quote

Eli joudut nyt katsomaan kameraan ja sanomaan: En ole fiksumpi kuin nuiva.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
Totta vai husua?

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 513
 • Liked: 21088
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #49 : 09.03.2009, 00:49:00 »
Hemmetti, taas se viesti meni tuonne siniselle, joudun itse katsomaan kameraan
ja sanomaan: En ole fiksumpi kuin hölmö.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
Totta vai husua?

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 070
 • Liked: 17741
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #50 : 09.03.2009, 00:52:42 »
Mulla menee kirjoitus ihan uusiks, ei mitään mahkuja pärjätä tässä seurassa ilman ihan uutta lähestymistapaa. Tunnustan: olen amatööri

Saanen puuttua pieneen kirotusvihreeseen tuossa: illman kirjoitetaan kahdella ällällä, niinkuin lällällää, erotuksena äbäläwäbälästä.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 442
 • Liked: 3069
 • Je suis Charlie
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #51 : 09.03.2009, 00:57:24 »
Me suomalaiset olemme tottuneet asumaan rikkauksien ja yltäkylläisyyden täyttämässä maassa. Suomi on tunnettu luonnonvaroistaan ja taloudelle edullisesta ilmastosta. Lisäksi meillä on runsaasti tilaa niin etelässä kuin pohjoisessakin. Tämänhetkinen talouden laskusuhdanne on toki ikävä, mutta koska sen syy, älykkäiden ihmisten puute, on selvillä, voimme puuttua siihen välittömästi. Uusi ulkomaalaislaki mahdollistaa tuhansien sellaisen työnteon, joilta se oli aiemmin kielletty. Mutta se ei vielä riitä. Meidän pitää olla entistä suvaitsevaisempia, avoimempia ja ystävällisempiä ottaaksemme uudet työntekijät ilomielin vastaan. Näistä ihmisistä tuleekin uuden talouden veturi, talouden josta aiemmin on osattu haaveilla.

Presidentti, Nobelin palkinnon voittanut Martti Ahtisaari esitti vankkoja lukuja - Afrikassa on pian 1,3 miljardia uutta työikäistä, mutta vain 300 miljoonaa työpaikkaa. Koska taloustilanteemme vuoksi tarvitsemme paljon lisää ulkomaalaisia, miksi emme toisi osaa heistä tänne tekemään työtä. Jotta kykenisimme tuottamaan mahdollisimman paljon abslouuttista hyvää, meidän kannattaisi kohdistua erityisesti niihin, joita luonto ja ympäristö on eniten kiusannut. Sellaiset maat kuin Somalia, Angola ja Zimbabwe ovatkin erityisen sopivia lähtömaita juuri meitä ajatellen.

Perussuomalaiset ovat käynnistäneet rasistisen, mukakriittisen jahdin uusia työntekijöitämme kohtaan. He vainoavat rehellisiä yrittäjiämme, turkkilaisia pizzerianomistajiaa. Kuka muka voisi väittää, ettemme hyötyisi heistä, en ole missään syönyt niin hyvää ja halpaa pizzaa kuin maahanmuuttajien ylläpitämissä pizzerioissa. Suomalaisvetoisten pizzerioiden kalliit hinnat ovat vain osoitus niiden omistajin ahneudesta, he vain haluavat riistää nuorisolta kaiken ylimääräisen.

Maahanmuuttajista on muutakin hyötyä, he ovat esimerkillään onnistuneesti vähentäneet helsinkiläisnuorten alkoholinkulutusta. Kantasuomalaisnuoret ovat havainneet, että hauskaa voi olla vavikka alkoholia ei nauttisikaan.


(Ääh, aivot menivät loogiseen umpisolmuun, kirjoituksen loppua kohti...)


dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 513
 • Liked: 21088
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #52 : 09.03.2009, 01:03:10 »
Hei mut eiku, ihan oikeesti (huomatkaa nuorekas ilmaisu), ootteko huomanneet,
että täällä on harvinaisen huumorintajuista ja ylimalkaansa aika viksua porukkaa.
Hommaforum on täyttänyt melkein sydämessäni olleen Pahkasian kokoisen aukon,
tosin uudella tyylillä. Olisi hauska tietää, onko seuroissa ketään, jota ei Pahkasika
aikoinaan tyynyn alla lämmittänyt.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
Totta vai husua?

hoxpox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 610
 • Liked: 55
 • takarivistä huutelija
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #53 : 09.03.2009, 01:25:07 »

Olen huolestuneena seurannut kuinka rasismi nostaa päätään Suomessa. Turvapaikanhakijoiden maahanpääsyä halutaan vaikeuttaa sillä perusteella että he ovat suurimmaksi osaksi jo aikuisia miehiä, jotka eivät ulkomaalaisvastaisten mukaan tarvitse suojelua, vaan ovat ns. elintasopakolaisia. Heidän tulisi kuulemma jäädä rakentamaan omaa maataan.

En ymmärrä tälläisiä näkemyksiä. Moni näistä miehistä on käynyt sotaa omassa maassaan. Suomeen tullessaan he pääsääntöisesti lopettavat sodankäynnin. Näiden henkilöiden maahanpääsy siis vähentää sotia globaalissa mittakaavassa.

Ulkomaalaisvastaisten mielestä Suomeen myös päätyy kehitysmaiden eliittiä, koska vain heillä on varaa lentää Suomeen turvapaikan toivossa kun taas eniten apua tarvitsevilla ei ole lentolippuun varaa. En näe tässäkään ongelmaa. Miettikää kuinka hyvä asia olisi ollut esim. Zimbabwen valtion kannalta se että heidän presidenttinsä Robert Mugabe olisi tullut aikoinaan Suomeen sen sijaan että jäi luomaan poliittista uraa omassa maassaan. Johtuen suomalaisesta rakenteellisesta rasismista Mugabe olisi Suomessa korkeintaan naapurisovittelijan tai tulkin asemassa, eikä hän olisi päässyt toteuttamaan poliittisia ambitioitaan.

Suomesta on viimeaikoina palautettu rikollisia Somaliaan. Mielestäni näidenkin rikollisten olisi parempi olla Suomesssa, jossa on toimiva oikeuslaitos, ja jossa heidän rikollisuuttaan pystytään hillitsemään koulutuksella ja ehkä rangaistuksillakin. Somaliassa he pääsevät tekemään tuhojaan melko vapaasti.

Toivoisin että suomalaiset alkaisivat tottatosiaankin katsoa tilannetta globaalista näkökulmasta ja toivottaisivat ilonkyyneleet silmäkulmissaan jokaisen turvapaikanhakijan, oli hakija sitten hyvinvoiva aikuinen mies, sotilas, rikollinen tai kärpännahkaviittaan pukeutunut diktaattori, lämpimästi tervetulleeksi Suomeen.

Nimim. pyllynpyyhkijää kaipaava

 

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 513
 • Liked: 21088
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #54 : 09.03.2009, 01:40:47 »
Kärpännahkaviittaan pukeutunut diktaattori.

Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka kokonaisvaativa ammatti tuo
diktaattorinhommakin on? Ei hetken rauhaa, pitää pelätä kenraaleitaan, poikiaan,
vävyjään ynnämuita. Kansakin rettelöi ja sitä pitää kiduttaa, vaikkei millään haluaisi.
Aina on jotain kärhämää ulkovaltojen kanssa. Kollegoita on yhä vähemmän eikä
heidän luokseen voi edes mennä kylään, koska sillävälin voi tapahtua vallankaappaus.
Edes eläkkeelle ei pääse, vaikka työssä ollessaan voi määrätä, että eläkeikää nostetaan
65 vuoteen. Homma armahtakoon diktaattoreita.

Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
Totta vai husua?

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 070
 • Liked: 17741
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #55 : 09.03.2009, 02:18:16 »
Kärpännahkaviittaan pukeutunut diktaattori.

Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka kokonaisvaativa ammatti tuo
diktaattorinhommakin on? Ei hetken rauhaa, pitää pelätä kenraaleitaan, poikiaan,
vävyjään ynnämuita. Kansakin rettelöi ja sitä pitää kiduttaa, vaikkei millään haluaisi.
Aina on jotain kärhämää ulkovaltojen kanssa. Kollegoita on yhä vähemmän eikä
heidän luokseen voi edes mennä kylään, koska sillävälin voi tapahtua vallankaappaus.
Edes eläkkeelle ei pääse, vaikka työssä ollessaan voi määrätä, että eläkeikää nostetaan
65 vuoteen. Homma armahtakoon diktaattoreita.

Siksi eläkerahasto sveitsiläisessä pankissa. Onkohan Matilla homma^^^ hoidossa? Tunku diktaattorikerhoon 2019 vuotisessa valtakunnassa on ainakin kova.

Vetinari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 946
 • Liked: 4
 • Uhkaavan oloinen kuvaaja-akka.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #56 : 09.03.2009, 08:30:15 »
Oli yllättävän hankalaa suoltaa järjetön määrä sontaa suustaan, mutta yritys hyvä kymmenen näin vielä unenpöpperössä:

Rakkaudesta rikkauteen

Mediassa myllännyt negatiivinen maahanmuuttokeskustelu ei ole onneksi sekoittanut päättäjien päitä. Eduskunnassa hyväksytty uusi ulkomaalaislaki avaa vihdoinkin portit monikulttuuriselle Suomelle, jossa jokainen voi tehdä työtä tasa-arvoisesti kansallisuudesta ja etnisestä alkuperästä riippumatta. Nk. "maahanmuuttokriittiset" syyttävät yhteiskuntaamme maahanmuuttajien paapomisesta, mutta karu tosiasia on, että olemme itse tuudittautuneet hyvinvoinnin kehtoon niin mukavasti, ettei työnteko jaksa kiinnostaa, ellei kyseessä ole istumatyö kahvitaukoineen ja  nettisurffailumahdollisuuksineen työajalla. Kuinka muuten on selitettävissä se, että maassamme on yhtä aikaa sekä työttömyyttä että työvoimapula?

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia enemmän kuin koskaan. Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle huoltosuhde järkkyy radikaalisti, ja ilman ahkeria tekijöitä maatamme kohtaa vakava kriisi. Kotimasesta "kaikki mulle heti nyt" -sukupolvesta ei valitettavasti tekijöiksi ole. Sen sijaan maahanmuuttajat, joista monet ovat eläkkeelle jäävän sukupolven tavoin sodan lapsia, arvostavat työntekoa ja heikommista huolehtimista. Uuden ulkomaalaislain myötä saamme tulokkaista vankan peruspilarin, joka pitää maamme kansainvälisesti kilpailukykyisenä ja houkuttelevana yhä uusille tekijöille. Tällä hetkellä maahanmuutosta puhutaan arkisesti vain voimavarana, mutta tulemme vielä huomaamaan, että se on menestyksemme avain.

Maahanmuutto tuo uusia, raikkaita tuulia myös ummetuksesta kärsivään kulttuurielämäämme. Meidät on kyllästetty amerikkalaislähtöisellä, formaattipainotteisella massakulttuurilla, joka tarvitsee vastapainokseen aitoja vaihtoehtoja ja mahdollisuuden saada ulottuvillemme monipuolisen ja värikkään kulttuurien tilkkutäkin, jossa jokainen palanen on yhtä aikaa erilainen ja tasa-arvoinen. Paitsi kulttuurillisesti, olemme geneettisestikin puuroutuneet apeanharmaaksi massaksi. Liiallisen sisäsiittoisuuden välttämiseksi tarvitsemme maahamme uutta verta, tai tulemme piakkoin kansakuntana tiemme päähän.

Maahanmuuttokeskusteluun on päässyt mukaan liikaa soraääniä, jotka haluavat kirskua edistyksen rattaissa. Punaniskainen ulkomaalaiskammo on paitsi naurettavaa ja takapajuista, se on myös jarruna Suomen kehitykselle. Tätä rasistista linjaa vetää etunenässä Suomen Sisu, jonka jäsenet maalailevat mielellään silmiemme eteen vanhanaikaisia kauhukuvia mustista barbaareista. He haluaisivat muidenkin pelkäävän ulkomaalaisia yhtä paljon kuin he itse pelkäävät, joten he turvautuvat naurettaviin ja valheellisiin mielikuviin. Todellista sisua osoittavat kuitenkin ne tulijat, jotka ovat päässeet pakenemaan vainoja, ja täällä vastaan tulleista kielimuurista ja ennakkoluuloista huolimatta ovat ponnistaneet yhteiskuntamme tuottaviksi jäseniksi. Heidän käsissään lepää maamme tulevaisuus. Vähintä mitä voimme tehdä, on ottaa heidät avosylin vastaan.
"Rasismi on laajaa ja syvää. Siitä puhutaan paljon, mutta puuskittain. Uusi rasismirintama on lähestymässä viikonloppuna Pohjois-Karjalan suunnalta."
- Miniluv

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 085
 • Liked: 2460
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #57 : 09.03.2009, 09:52:34 »
Hienoja kirjoituksia, mutta missä huolehtivat mummot,jotka saavat jakaa rakkauttaan ja huolenpitoaan maahanmuuttajille, tunnekylmien jälkeläistensä hylkääminä?

Saippuakupla

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #58 : 09.03.2009, 10:45:19 »
Hienoja kirjoituksia, mutta missä huolehtivat mummot,jotka saavat jakaa rakkauttaan ja huolenpitoaan maahanmuuttajille, tunnekylmien jälkeläistensä hylkääminä?

Eiköhän se tämän homman laukaissut HS:n mielipideosaston mummohuttu ollut ihan ylittämätön omalla sarallaan...

Kertakaikkisen loistavia kirjoituksia muuten ;D

JM-K

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #59 : 09.03.2009, 11:36:40 »
Monikulttuurisuus toi elämääni eheyden, onnen ja tasapainon

Haluan omalla elämäntarinallani tuoda hieman erilaista näkökulmaa tähän maahanmuuttokeskusteluun.

Vielä vuosi sitten elämäni luisui kiihtyvällä nopeudella kohti lopullista tuhoa. Olin eronnut, työtön, 43 vuotias, ylipainoinen, pahasti alkoholisoitunut ja syrjäytynyt mies. Kaikki ystävät, sukulaiset ja tuttavat olivat minut hyljänneet. Minulla ei ollut ketään, kenen kanssa keskustella tai kenelle asioistani kertoa.

Pahinta oli se tuska, jota jatkuvasti tunsin joutuessani elämään erossa rakkaista lapsistani. Asuin rähjäisessä vuokrayksiössä, jonne en olisi voinut kuvitellakaan lapsiani tuovani. Olin jatkuvasti juovuksissa, likainen ja psykoottinen. Vajosin jopa niin alas, että äänestin perussuomalaisia. En siis mikään ihanneisä.

Viime marraskuussa päätin riistää hengen itseltäni. En nähnyt enää muuta ulospääsyä tilanteestani. Kiipesin Pitkälle sillalle tarkoituksenani hypätä. Jos en kuolisi pudotukseen, niin kylmä vesi imaisisi minut nopeasti syvyyksiinsä.

Juuri, kun olin hyppäämäisilläni, Kaisaniemen puistosta juoksi minua kohti nuorisojoukko. Nuoret huusivat: ”älä tee sitä!”. Jokin tuossa nuorten miesten syvässä hädässä sai minut tottelemaan.

Nuoret veivät minut kulttuurikeskus Caisaan. Juttelimme ongelmistani koko illan ja maistelimme mitä mausteisimpia teelaatuja eksoottisten rytmien tuodessa taustalla värinää muuten niin jähmeään suomalaiseen iltaan.

Näiden nuorten miesten vilpitön ystävällisyys ja inhimillisyys saivat minut jo samana iltana ymmärtämään elämäntapani mielettömyyden. Päätin heti aloittaa uuden elämän.

Nyt olen töissä, onnellinen asuntosäästäjä ja kiitos uuden tanssiharrastukseni kiihkeän sykkeen, myös tosi timmissä kunnossa! Naisia riittää yms.

Mikä parasta, nyt minulla on nuoria ystäviä, jotka aidosti ymmärtävät minua. Tapaan lapsianikin säännöllisesti. Myös he ovat ystävystyneet näiden nuorten ystävieni ja heidän lastensa kanssa.

Olen ikionnellinen, että lapsenikin pääsevät päivittäin nauttimaan siitä aidosta lämmöstä ja rikkaudesta, mitä monikulttuurisuus automaattisesti tuo mukanaan.

Onnellinen ja tasapainoinen loppuelämä ei vaadi muuta kuin että itse suostumme luopumaan rasistisista ennakkoluuloistamme!

Teppo Perä-Kamari

Tagit: kilpailut parodia