Kirjoittaja Aihe: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu ratkennut!  (Luettu 66458 kertaa)

Lepakko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 637
 • Liked: 396
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #60 : 09.03.2009, 12:06:23 »
Kannan korteni kekoon minäkin:

Etumatkaa moninaisuudessa

Maahanmuuttaja-asiat ovat viime aikoina olleet kiitettävästi tapetilla. Rasistisista ja tarkoitushakuisista välihuudoista piittamaatta on tietoa monikulttuurin todellisesta olemuksesta saatu välitettyä kansan tietoisuuteen. Orastava monikulttuurimme on kuitenkin vielä vain kalpea aavistus siitä moninaisuuden kirjosta, johon meillä olisi mahdollisuus.

Otetaanpa esimerkiksi Amerikan alkuperäisasukkaat. Valkoisen miehen mukanaan tuoman sorron ja sairauksien jälkeen heitä on elossa enää vähän, ja sekin vähä asuu työttöminä reservaateissaan. Unohdetaan se tosiasia, että esimerkiksi korkeisiin paikkoihin tottuneet intiaanit rakensivat kaikki Yhdysvaltain pilvenpiirtäjät, kun ei valkoisesta sortajasta siihen ollut. Surullisen kuuluisa WTC kelvannee näytteeksi alkuperäis-amerikkalaisesta taidonnäytteestä, jonka valkoinen mies tuhosi.

Nyt meillä olisi tilaisuus harpata sivistyksessä ohi muiden valtioiden, ja tarjota turvaa, työtä ja koulutusta alkuperäis-amerikkalaisille, ihan heimoon katsomatta! Monelle suomalaiselle saattaa olla yllätys, että iso osa näistä alkuperäisamerikkalaisista on tottunut myös selviämään kylmistä talvista ja lumesta! Nämä älykkäät kansat kotiutuisivat varmasti pienessä hetkessä tänne syrjäiseen Pohjolaamme.
Tähän tavoitteeseen päästäksemme valtiovallan tulisi aloittaa aktiivinen tiedotustoimita Yhdysvaltain alkuperäisasukkaiden keskuudessa. Tällainen toiminta sotansa ulkoistaneessa, mutta omalla maaperällään rauhallisessa USAssa ei varmaankaan olisi kovin vaikeaa?
Ehkä jo seuraavalla vuosikymmenellä autioitunutta maaseutuamme asuttavat irokeesit, chippewat, mustajalat, komanssit, banjot ja navajot. Ehkä myös saamme nauttia ravintoloissamme korkealaatuisesta, suomalaisesta luomubiisonin lihasta! Se on varmaa, että itsestään tämä unelma ei toteudu. Tämän haaveen eteen kannattaa kääriä hihat ja ryhtyä yhdessä töihin!

Paula Katki-Puze, asfalttiviidakon alkuperäisasukas
- Suomalaiset tulevat nielemään sen. Jos eivät, työnnetään se heille peräpuikolla.

Mikko Nieminen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 170
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #61 : 09.03.2009, 12:24:03 »
VÄÄRIÄ ENNAKKOLUULOJA SOMALEISTA!

Rasismi nostaa Suomessa päätään ja varsinkin oikeistopopulismilla sekä muukalaisvihamielisyydellä ratsastavat perussuomalaiset levittävät väärää tietoa ja rasistisia ennakkoluuloja etenkin somaleista. Julkisuudessa virheellisesti puhutaan somalien rikollisuudesta, työttömyydestä ja ongelmista sopeutua Suomeen. Pyrin tässä oikomaan yleisimpiä harhaluuloja ja vääriä tietoja, jotka ovat esteenä monikulttuurisen Suomen kukoistukselle.

Rasistit väittävät toistuvasti, että somalit tekisivät enemmän rikoksia kuin Suomalaiset. Todisteena esitetään tilastoja, mutta samalla unohdetaan, että jokainen somali on yksilö. Koko vähemmistön leimaaminen tilastoilla muistuttaa erehdyttävästi Hitlerin juutalaisvainoja! Toisaalta rasistit käyttävät myös yksittäistapauksia somalien leimaamiseen ja unohtavat, että kyse on aina yksittäistapauksista. Jostain syystä muukalaiskammoiset keskittyvät aina suurten kaupunkien rikostilastoihin ja unohtavat mainita, että esim Lapissa somalien rikollisuus on aivan olematonta!

Niinikään somalien työttömyydestä puhuttaessa somalifobiset keskittyvät tilastojen yksisilmäiseen tuijottamiseen ja puhuvat suomalaisten omasta työttömyydestä. Pitää kuitenkin muistaa, että Suomessa työttömyys koskee ainoastaan kouluttamatonta väestöä, todellisille huippu- ja muniosaajille löytyy aina tarvetta! Somalit ovat kuitenkin luoneet työmarkkinoille uutta savannien etnistä värähtelyä uusilla eksoottisilla ammateilla. Kuinka paljon Suomessa oli somalinkielen tulkkeja tunkkaisella -80 luvulla ennen somalien tuloa? Maahanmuuttajat myös perustavat paljon yrityksiä, esimerkiksi kiinalaiset ravintolat. Lisäksi kannattaisi ennakkoluulottomasti miettiä kaikkia uusiakin työllistämismahdollisuuksia kuten vaikkapa Suomen palkka-armeijaa kymmenien vuosien sotakokemuksen omaavista somaleista ja Vuosaaren satama voisi tarjota uuden mahdollisuuden tuhansille merirosvoille, ovathan he tottuneet työskentelemään laivojen parissa! Puheet siitä, että koulutettujen maahanmuuttajien lähtö kotimaastaan heikentäisi Afrikan omaa kehitystä, voidaan ehdottomasti unohtaa, koska Suomeen tulevista somaleista harva osaa lukea ja kirjoittaa. 

Kaiken muun hyvän lisäksi somalien kulttuuri tulee muuttamaan Suomen ankean ja värittömän kulttuurin iloiseksi ja suvaitsevaiseksi afrikkalaiseksi kulttuuriksi, jossa lähimmäistä rakastetaan ja ihmisiä arvostetaan. Jos jotain ongelmia ilmenee kulttuurien törmätessä, täytyy jokaisen ymmärtää, että niiden pohjalla on suomalaisten sisimmässä lymyävä toiseudenpelko ja peräkammarinpoikien kateus mustaa miestä kohtaan! Suomalaisille on joka tapauksessa moraalinen velvollisuus somalien auttamiseen, koska iso osa Afrikan sodista, johtuu Eurooppalaisten tekemistä rajoista, jotka eivät noudata perinteisiä heimojen rajoja. Tämä on väistämättä johtanut eri heimojen välisiin verisiin sotiin. Näiden sotien kauheuksista ovat kertoneet myös uussuomalaiset Somalian pakolaiset käytyään lomareissuilla Somaliassa.

Afrikansarven uudet ystävämme ja uussuomalaiset ovat sellainen ikääntyvän ja geneettisesti kuihtuvan Suomen voimavara, että meillä ei kertakaikkiaan ole enää varaa syrjiä heitä rasistisilla puheilla ja työelämän syrjinnällä! Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla Aho, joka on tullut tunnetuksi halustaan raiskata vihreitä homoja, on kuulemma jossain blogissa sanonut vihaavansa kaikkia somaleita. Tämä on äärimmäinen esimerkki siitä mihin päädytään, kun ennakkoluulot, viha ja suvaitsemattomuus menevät terveen järjen edelle! Suomalaisen sananvapauden nimissä emme voi sallia vääriä mielipiteitä ja mitään, mikä estää miljoonan somalin muuttamisen Suomeen! Muutos on jo alkanut ja sille ei nuhruinen rasistien joukkio voi yhtään mitään!
« Viimeksi muokattu: 09.03.2009, 14:32:08 kirjoittanut Mikko Nieminen »

Oikaisija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #62 : 09.03.2009, 13:01:31 »
Suomen hyvinvointi tarvitsee maahanmuuttajia

Mistä suomalaisten rasistiset asenteet oikein kumpuavat, onko se perisuomalainen kateus vai suorastaan geneettinen ominaispiirre pelosta kaikkea uutta kohtaan?

Rasistiset vihapiirit niittävät suosiota muun muassa maahanmuuttajien rikollisuudella ja vastaanottamisen kalleudella. MUTTA, maahanmuuttajien vähäisestä määrästä johtuen tätä ei voi kutsua pahimmalla tahdollakaan ongelmaksi. Kuinka usein luet lehdestä maahanmuuttajien rikollisuudesta? Aivan, eniten rikoksia tekevät suomalaiset. Vastaanotto taas luo työpaikkoja, eikä kunnille koidu tästä kuin tuloja ja työpaikkoja valtion maksaessa viulut.

Työvoimapulan vaivaamassa lama-Suomessa teollisuus tarvitsee kansainvälisiä osaajia kilpailukyvyn takaamiseksi kallista suomalaista halvempia työntekijöillä. Ja koska moni tulijoista on jo kotimaassaan kalliisti koulutettuja, lääkäreitä tai poppamiehiä ja insinöörejä, voisi maahanmuuttajia palkata lääkäreiksi kuntiin, jotka kärsivät lääkäripulasta.
Lääketieteen osaajia voisi myös kotimainen lääketeollisuus hyödyntää. Koska emme tunne parannuskeinoja esimerkiksi syöpään tai aidsiin, olisi itämaisella ja afrikkalaisella lääketieteellä varmasti oma panoksensa annettavana. Haluammeko siis kulkea kehityksen etujoukossa tulevaisuuteen vai hukkaammeko mahdollisuuden?

Suomalaista kansantautien vaivaamaa rappeutuvaa geeniperimää ulkomaalaiset rikastaisivat kaivatusti. Tässä olisi nyt mahdollisuus päästä kansantaudeista eroon, tuskin tahdomme lastemme kärsivän samoista sairauksista jotka itseämme vaivaavat?
Kuljen sieltä, missä aita on matalin.

IRONMAN

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 22
 • Liked: 0
 • Aina leveästi hymyilevä kaveri
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #63 : 09.03.2009, 13:15:49 »
Suomen globalistuminen

Eduskunta on onnistunut lähes täydellisesti maahanmuuttopolitiikassa, koska on saatu ruttokaupalla pysyviä asukkaita Suomeen turistejen sijaan. Seuraavaksi poliisejen määrää lisätään ja vasta valmistuneita poliiseja sisäasiainministeri Anne Holmlund ohjeisti näyttämään esimerkkiä rasismin torjunnassa. Suomesta on kymmenen seuraavan vuoden aikana kehkeytymässä varsinainen Euroopan monikulttuurisuudenkeskus.

Kysymys kuuluukin olemmeko valmiit ottamaan globalisaation asettaman haasteen vastaan? Itseasiassa kyllä Suomi on valmis, pystymme tutkimuksien mukaan majoittamaan 10 maahanmuuttajaa paremmin kuin 2 köyhää suomalaista. Tehokas tilankäyttö on avain asemassa, maahanmuuttajat eivät joudu asumaan yhtä ahtaasti kuin kotimaassaan mutta silti tuntevat olonsa erittäin kotoisaksi. Ilmaston lämpeneminen taas mahdollistaa maahanmuutto keskusten perustamisen jopa Lapin käsivarteen.

On pelättävissä maahanmuuttajien aaltoa Ruotsista lähivuosina joten rannikkovartioston toimintaa on tehostettava aivan niin kuin Gibraltarinsalmella laittoman maahanmuuton estämiseksi.
Sama hymy jatkutkunut jo 10vuotta turuilla ja toreilla ympäri webin. Yritäppä pysäyttää se.

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #64 : 09.03.2009, 15:51:18 »
Maahanmuutto on rikkaus ja varavoima. Työperäisen maahanmuuton lisääminen ei käy käden käänteessä. Paljon riippuu siitä, onko työmarkkinoilla valmiuksia muualta kuin Suomesta tulevien työntekijöiden ottamiseen. Viranomaistoiminnalla voidaan tehdä paljonkin, mutta työsarkaa on runsaasti. Tulijat tarvitsevat kielikoulutusta ja opastusta kulttuuriimme. Mukana tulevat perheenjäsenet on kyettävä saamaan tuntemaan olonsa kotoisaksi Suomessa. Rasismiin on saatava nollatoleranssi.

Kaikki tämä edellyttää meiltä investointeja maahanmuuttoon. Niiden hyödyt näkyvät vähitellen ja pitkällä tähtäimellä. Myös monikulttuurisuus ja kansainvälisyys lisääntyvät.

Ulkomaisen työvoiman tarve on sidoksissa kahteen seikkaan: ensinnäkin siihen, miten pystymme uudistamaan julkista sektoria ja hyvinvointipalveluiden tuotantorakenteita. Toiseksi on kysymys siitä, missä mitassa haluamme säilyttää Suomessa teollista ja muuta tuotantotoimintaa. Meillä on jo nyt monilla sektoreilla hirnuvaa työvoimapulaa. Työvoiman saatavuus vaikuttaa olennaisesti yritysten ja tuotantolaitosten sijaintipaikkapäätöksiin. Mitä vähemmän ulkomaista työvoimaa saamme Suomeen, sitä vähemmän meillä on mahdollisuuksia turvata yksityisen sektorin tuotantoedellytykset ja sitä kautta julkisen sektorin hyvinvointipalvelut.

Suomen ongelma on ennen muuta se, että emme ole tarpeeksi houkutteleva maa ulkomaalaisille ilmaston, kielen ja hankalien lupakäytäntöjen takia. Kaikki ovat tervetulleita. Meidän on yksinkertaistettava maahantulo- ja työlupakäytäntöjä.

Tämä kaikki vaatii myös reipasta asennemuutosta meiltä suomalaisilta. Kannattaa muistaa, että esimerkiksi teollisuutemme rakensivat suurelta osin juuri maahanmuuttajat 1700-luvulta lähtien. Maahanmuuttajat eivät nytkään ole meille uhka, vaan sekä fyysinen että henkinen voimavara, varavoima ja mahdollisuus.  Usea suomalainen näivettyvä, muutaman tuhannen sisäsiittoisen ja impivaaralaisen asukkaan kuntakin voisi saada piristysruiskeen muutamasta kymmenestä tuhannesta siirtolaisesta. Sitä voisi kutsua sitä jopa piristäväksi peräruiskeeksi. Oleellista on myös muistaa, ettei kenellekään aiheudu tästä ruiskeesta mitään kustannuksia, koska valtio maksaa kaiken.
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

mikkoR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 674
 • Liked: 1219
 • uskonto pyhittää nai.. tytön iän
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #65 : 09.03.2009, 16:02:00 »
Muistakaa mainita myös islam.

Islamia pitää tukea koska se on rauhanuskonto ja huomattavasti vanhempi kuin meidän elähtänyt tapauskonto joka unohtaa perheen.
Islam myös pitää lapset kurissa ja naistenkin on paljon helpompi elää kun on selvät säännöt joita noudattaa.
Naiset pukeutuu nykyään niin huorahtavasti että melkein tälläiset naiset kerjää tulevansa raiskatuksi, samaiset naiset myös käyttää alkoholia ja ovat varmasti huonoja vaimoja sekä naisia kaikkine irtosuhteineen.

Islam pitäisi ottaa pakolliseksi oppiaineeksi koulussa että myös ummehtuneet Suomalaiset oppisivat sen erinomaiset arvot ja kunnioittaisi jokaista islaminuskoista.

Suomen valtion pitäisi osallistua moskeijoiden rakentamiseen ja tavoitteena pitäisi olla oma moskeija jokaisessa yli 5000 asukkaan kylässä vuoteen 2015 mennessä.
Valtion pitäisi elvyttää rakennusteollisuutta myöntämällä esim. 40% avustus moskeijoiden rakentamiseen.
Eikä olisi pahaksikaan että laiskat ja juopot suomalaiset junttimiehet heräisi ajoissa töihin, silloin he eivät jaksaisi ryypätä joka päivä ja paistaa sianlihamakkaraa jonka jälkeen rutiininomaisesti hakkaavat vaimonsa.
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

pate ensimmäinen

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #66 : 09.03.2009, 17:17:52 »
Pakko lainata näin hienossa kirjoituskilpailussa itseäni.


24. marraskuuta 2007

Varokaa rasismia!

Nyt on pakko puuttua peliin. Somalien parjaaminen on ylittänyt kipukynnykseni ja on aika kertoa rasisteille faktoja, näistä iloisista maahanmuuttajista.

Ensinnäkin, syytteet että somalit syyllistyisivät suomalaisia enemmän rikoksiin ovat täysin tuulesta temmattuja ja tilastotietoja on tarkoitushakuisesti vääristelty. Totuushan on että somalimiesten rikollisuusprosentti on jo vuosia pysynyt alle sadan (100) prosentin, tästä huolimatta on yleistetty ja tehty heistä kaikista rikollisia.

On myös erheellisesti haluttu pitää yllä mielikuvaa että, kulttuuriperustein tehdyt genitaalikirurgiset toimenpiteet naisille, olisivat jotenkin naista alentavia tai jopa vaarallisia. Somali naisten keskuudessa vallitsee yhteinen hyväksyntä näille toimenpiteille ja naiset ovat saaneet myös somalien miesväestön hyväksymään toimenpiteet varauksetta. Aikamoinen saavutus naisilta, joita pidetään "alistettuina".

Yliolkainen suhtautuminen kantaväestöön on myös kestämätön väite. Se iloinen puheensorina, mitä maahanmuuttaja miehet tuovat mm. kirjastojen lukusaleihin, asemien ja kauppakeskuksien käytäville on selkeä osoitus siitä että he ovat täällä sopeutuakseen kulttuuriimme ja lisätäkseen viihtyvyyttämme, täällä alavireisessä suomessa.

Onneksi osa suomalaisista esim. nuoret tytöt suhtautuvat ennakkoluulottomasti, näihin herrasmiehiin. Jopa yön pimeinä tunteina, nämä neidot, hedelmällisine kupeineen, leikillisesti vastustellen osallistuvat kulttuurirajat ylittävään ilakointiin, kaupunkien puistoissa ja alikulkutunneleissa.
Somalimiehet yrittävät kömpelöllä tavallaan osoittaa hellyyttä pohjolan neidoille, joskus jopa toisiaan kannustaen. Parhaassa tapauksessa he luovuttavat ylpeän soturikansan siemenen, köyhtyneeseen suomalaiseen geenipooliin.

Pyyteettömyydessään he kuitenkin ovat ylitse muiden. He eivät halua viedä työpaikkaa suomalaiselta mieheltä. He eivät halua rikkoa suomalaista työnteon kulttuuria, vaan pitäytyvät omassa vaatimattomassa kulttuurissaan ja elävät niukasti ja säästeliäästi. Vain pieni osa, alle 100%, tukeutuu yhteiskunnan tukitoimiin ja siitäkin he osan lähettävät oman kotimaansa jälleenrakentamiseen. Moniko suomalainen ulkomailla asuva lähettää suomeen rahaa, tuskin monikaan.

Tässä vähän pohdittavaa ihmisille joilla on nurja ja väärä kuva maahanmuuttajista. Eritoten osoitan tämän Jussi Halla-aho nimiselle henkilölle, joka sivuillaan http://www.halla-aho.com/scripta/ pyrkii törkeästi totuuksia kertomalla, vaikuttamaan suomalaisten mielipiteisiin, koskien aihetta.

Boikotoikaa hänen sivujaan, sillä näytölle ilmestyvät totuudet, järkyttävät pahasti mm. vähemmistövaltuutettu Puumalaisen mieltä. Sivuilla oleva teksti saattaa, myös muuttaa äänestämiskäyttäytymistänne, suuntaan joka ei miellytä kaikkia päättäjiä.

Ole valppaana? Rasismi vaanii kaikkialla.

Ja ei, ehdottamasti en laita linkkiä blogiini

STP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #67 : 09.03.2009, 21:09:52 »
http://www.hs.fi/keskustelu/Nuoret+mellakoivat+G%F6teborgissa+s%E4hk%F6katkon+aikana/thread.jspa?threadID=33760&tstart=0&sourceStart=20&start=0

Sama parodiakilpailu ilmeisesti menossa tuollakin :D ei ole koskaan ollut yhtä hauskaa hs.fi keskustelua

Onpa ollut hauska ilta viestiketjua lukiessa, mutta kyllä tuo ylläoleva linkki Hyyssäristä oli yliveto  :)

Petteri R

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 227
 • Liked: 1
 • Erilaisuus on rikkautta!
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #68 : 09.03.2009, 22:44:44 »
Suomi on velkaa itsenäisyytensä

Suomalaista maahanmuuttokeskustelua on varjostanut jo 1990-luvulta lähtien  muukalaisvihamielisten - etten sanoisi rasistien - umpimielinen ja kieroutunut asenne auttajiaan kohtaan. Nämä ilmeisesti impotenssin kyynistämät sovinistit purkavat lehtien palstoilla ja blogeissaan omien epäonnistumistensa aiheuttamaa katkeruutta muiden maiden kansalaisia kohtaan. Eräskin Hesan kaupunginvaltuutettu on tietävinään, että maahanmuuttajat ovat inhottavia, laiskoja ja väkivaltaisia, mutta häneltä tuntuu jääneen koulun historian tunnit välistä, sillä hän ei ilmeisesti tiedä, että suurin maahanmuuttajaryhmämme ovat ruotsalaiset. Monenko ruotsalaisen hän on nähnyt raiskaavan Kaisaniemen puistossa naisia? Eikö tämäkin jo osoita, että nämä hänen tarinansa ovat sairaan mielikuvituksen tuotetta. Häneltä on ilmeisesti jäänyt huomaamatta lehtiuutinen, jossa kerrottiin 7-henkisen poikajoukon ryöstäneen, hakanneen ja raiskanneen tytön, ja tuossa uutisessa nimenomaan mainittiin, että raiskaajiksi epäillään Suomen kansalaisia. Näiden rasismilla julkisuutta kerjäävien alhainen motiivi on sälyttää suomalaisten tekemät rikokset ruotsalaisten ja joidenkin Stockamannin edessä soittavien, hilpeiden machupicchumuusikoiden syyksi.

Jos nämä kulttuurityhjiössä elävät mörrimöykyt vaivautuisivat opiskelemaan muitakin kieliä kuin jengislangia ja muutamia saksan kielisiä fraaseja, he voisivat lukea historiaa monikulttuurisilla kielillä ja saattaisivat huomata, että me suomalaisetkin olemme maahanmuuttajia Ruotsin maalla. Mitä jos Ruotsi ei olisi aikanaan antanut meidän asuttaa tätä Suomenniemeä, eikä olisi antanut meille itsenäisyyttämme? Minne me olisimme menneet? Me suomalaiset olemme saaneet hyvinvointimme lahjaksi, joten me olemme velvolliset auttamaan muun maailman hätää kärsiviä. Olemme velkaa itsenäisyytemmekin, joten mitä me teemme maksaaksemme takaisin?

Itse olen asunut 1960-luvulla ihanassa kansankodissa Ruotsissa, eikä siellä kenellekään tullut mieleen vihata toisin uskovia, juutalaisia tai sorruttu poliittisiin mellakoihin. Ruotsissa tällaista ei ole tarvinnut koskaan tapahtua, koska siellä on aina osattu keskustella. Tuolloinkin vain me suomalaiset siirtolaiset pilasimme ruotsaisen sopuisuuden ryypiskelemällä ja tappelemalla Slussenilla. Ottaen huomioon maineemme Ruotsissa ei ole suinkaan ihme, että meillä on ongelma itsetuntomme kanssa jopa täällä koto-Suomessa ja meidän on vaikea hyväksyä sitä, että maahanmuuttajat ovat rikkaus ja he ovat tulleet pelastamaan Suomi-laivan tuholta.

 Haluaisin sanoa näille ennakkoluuloisille ulkomaaalaiskriittisille, että ei teidän tarvitse pelätä jos terveyskeskuksessa teitä tervehtii musta lääkäri. Ei hän teitä syö. Itsekin olen käynyt kiinalaisessa ravintolassa aina Helsingissä käydessäni, eikä minua ole koskaan kukaan raiskannut. Miten tällaiset maahanmuuttajat voisivat olla muka uhka Suomen taloudelle, sillä hehän tuottavat niitä veromarkkoja? Tämäkin väite on jo tullut todistettua hölynpölyksi. Uhkien keksimisellä ja pelotteluilla vain peitellään tosiasioita.
Meistä jokainen voi ottaa jo nyt rohkean askeleen kohti monikulttuurisuutta, joka on kuitenkin väistämättömästi edessämme. Sen voi aloittaa vaikkapa alkamalla kirjeenvaihtoon jonkun tummaihoisen kanssa tai kutsumalla pesutuvasta tutun  ulkomaalaisen perheenäidin vaikkapa yömyssylle.

Britta-Maj Hyhmäre-Runkenbauer
Kumlinge, Åland
"Ei maassamme ole mitään holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa, vaan täällä meillä perustuu mm. siihen, että työperusesti tullaan tähän maahan, jos on olemassa työnantaja ja työpaikka, joka kutsuu ihmisen tänne." - Astrid Thors

STP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #69 : 09.03.2009, 22:51:26 »
Suomi on velkaa itsenäisyytensä
Monenko ruotsalaisen hän on nähnyt raiskaavan Kaisaniemen puistossa naisia?

Hyviä kirjoituksia ja erinomaisia kielikuvia. Ihan mokutun itsekin  :)

Oikaisija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #70 : 09.03.2009, 23:52:13 »
Suomi on velkaa itsenäisyytensä
Monenko ruotsalaisen hän on nähnyt raiskaavan Kaisaniemen puistossa naisia?

Hyviä kirjoituksia ja erinomaisia kielikuvia. Ihan mokutun itsekin  :)

Ja allekirjoitus kruunasi vielä kaiken.
Kuljen sieltä, missä aita on matalin.

sepes

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 12
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #71 : 10.03.2009, 11:50:18 »
Pakkohan se on omakin viritys pistää..

Maahanmuutajat osaksi yhteiskuntaa

Maahanmuuttokeskustelu käy kuumana. Maahanmuuttajavastaiset voimat kuitenkin ohittavat täysin maahanmuuton rikastavan vaikutuksen. Jokainen alaikäinen turvapaikanhakija tuo kuntaan 57000 euron vuositulot, puhumattakaan useiden satojentuhansien säästöstä pitkällä aikavälillä. Yhden alaikäisen turvapaikan myöntämisen seurauksena, saamme myöhemmin yhden rakastavan ja kokonaisen perhekunnan Suomea rakentamaan. Näitä faktoja ja suomalaisten huoltosuhteen heikentymistä ei voi ohittaa. Esimerkiksi 90-luvun alussa tulleet lukutaidottomat somalialaiset huippuosaajat, joista jo yksi yhdeksästä käy tätä nykyä töissä, parantavat huoltosuhdetta, kunhan heille annetaan aikaa rakentaa yhteiskuntaa. Ei ole oikein rasistisesti yleistää asioita tilastoihin vetoamalla, kun niitä tulkitaan vain negatiivisesti. Tämä aiheuttaa ennakkoluuloja. Minäkin tiedän yhden työssä käyvän amerikkalaisen professorin, joka maksaa veroja! Kaikki maahanmuuttajat eivät siis elä verorahoilla.

Pitää myös muistaa, että meitä on 60-vuotta sitten autettu Afrikasta käsin antamalla rahaa, näin ollen meidän velvollisuutemme on elättää salakuljettajien tänne tuomia lähimmäisiämme. Koska suurin maahanmuuton syy on rakkaus, niin meidän suomalaistenkin olisi aika herätä sisäänpäinkääntyneisyydestä ja ottaa avosylin vastaan rauhaa ja rakkautta rakastavaa kulttuuria, kuten esimerkiksi ruotsalaiset ovat tehneet. Jatkuvat mellakat ja lähiöiden gettoutuminen ovat vain väliaikainen ongelma, mutta ymmärtämällä ja tukemalla heitä, voimme nostaa heidät pois vähemmistön asemasta tasavertaisiksi kansalaisiksi. Tämä onnistuu maksamalla tarvittaessa sosiaalitukia väärinkin perustein jopa 28000 euron edestä vuodessa ja suosimalla heitä työnhaussa ja opiskelupaikoissa (ns. positiivinen syrjintä). Heilläkin pitää olla mahdollisuus muuttaa pois niistä getoista, joihin heidät on hylätty. Eihän pääosa suomalaisistakaan asu getoissa, miksi siis maahanmuuttajat asutetaan niihin. Kyllä meillä on varaa!

Vaikka muslimikulttuurilla on länsimaihin sopimattomia piirteitä, niin hyväksymällä, tekemällä myönnytyksiä ja ymmärtämällä heitä, helpotamme heidän kulttuurishokkiaan ja näin me varmasti onnistumme kotouttamaan heidät, vaikka kaikki muut maat ovatkin siinä epäonnistuneet. Toisen kulttuurin arvosteleminen on silkkaa rasismia, eikä sitä pidä hyväksyä missään muodossa. Varsinkaan kun meidän oma kulttuurimme tunnetaan vain pelkästään negatiivisista asioista.Kukka-Maaria Hildegaarde, hum. opiskelija

Pikipoika

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 301
 • Liked: 21
 • Monokulttuuriaktivisti
Mokutusten mokutus
« Vastaus #72 : 10.03.2009, 14:35:54 »
   
Lähdettiin sitä
Suomestakin

Keskustelu maahanmuuttajista käy lämpimänä, ajoittain kuumana, kiuaskivenkatkuisena. Sihahtelee, pihahtelee.
Onko joku rasisti vai ei, saako tänne lumiseen Suomeen muuttaa pysyvästi muista maista, saako tulla työn perässä vai ihan muuten vain, saako Lammille perustaa vastaanottokeskuksen? Tarvitsemmeko pian lisätyövoimaa selviytyäksemme tulevista töistä, vaikka nyt ei ole työnsyrjää edes kaikille halukkaille? Ollaanko niin suomalaista, niin suomalaista?
Kysymyksiä paljon, vastauksia tukuttain enemmän. Aika monella kansalaisella on selkeä näkemys kuinka meidän pitää kansakuntana edetä.
Pääsääntöisesti työperäiset muuttujat tunnutaan hyväksyvän, vaikka aina on tietysti olemassa se vähätukkaisten heimo, jotka näkevät silmien värissäkin aina jotain poikkeavan pelottavaa.
Itse olen päässyt/joutunut elämään olosuhteissa, josta valtaosan nuoremmasta väestä oli pakko muuttaa työn perässä valtakunnan rajojen ulkopuolelle. Pakko ja pakko – olisi sitä voinut kinuta sossuturvaakin.
Lähti sinne maailmalle varttuneitakin. Kaikille ei riittänyt paikkaa Helsingin Konalan parakkikylästä, Seutulan lentokenttätyömaalle jouduttiin muista ansioista.
Tuhansia, kymmeniä tuhansia, satoja tuhansia nuoria miehiä ja naisia lähti etsimään leipää Ruotsista, Kanadasta ja aina Australiasta asti.
Ei siinä kysytty, otetaankohan ystävällisesti vastaan, kohdataanko rasismia. Suomalainen ei työtä pelännyt. Nyt samainen suomalainen pelkää ennakkoluuloisesta tänne muuttavia.
Vastaanotto ei suomalaisillakaan ollut aina ystävällinen, mutta pääsääntöisesti täysin kielitaidottomat harjastukat otettiin avosylin vastaan raatamaan kovimmissa mahdollisissa paikoissa.
Samalla pelastettiin kotimaa. Mitenkä olisi käynyt, jos nämä sadat tuhannet jukuripäät olisivat jääneet kapinoimaan kotimaan olosuhteita silloiseen Suomeen. Ja elämään sen sossun varassa.
Nyt kun meillä Suomessa on pian huutava pula hoitavista ja tekevistä käsistä, me kiukuttelemme muutamien tuhansien työtä haluavien kanssa kuin mattoon viiruja laskeskelevat pahaiset kakarat.
Kansakunnan muisti on lyhyt.

Kari Karppinen


Ite kun oon tällanen takarivin taavi ja käpykaartilainen täällä Hämeenlinnan seudulla, enkä voi hommieni takia omalla nimelläni tähän vastinetta laittaa, niin olisko joukossa joku rohkea, joka vaadittavalla omalla nimellään voisi laittaa vastineen päätoimittaja Karppiselle. Äijjän lähestymistapa edustaa ... no...

http://epaper.hmlviikkouutiset.fi/products/VUT-2009-02-27/index.htm
--- Kaikilla on oikeus mielipiteisiini ---

JM-K

 • Vieras
Vs: Mokutusten mokutus
« Vastaus #73 : 10.03.2009, 15:26:03 »
VAstasin Karille. Laitahan tietoa, jos julkaisee. Saas nähdä...

Alkuperäinen kirjoitukseni:


Nykyistä holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa avoimesti kritisoivana kansalaisaktivistina luin mielenkiinnolla päätoimittaja Kari Karppisen kirjoituksen ”Lähdettiin sitä Suomestakin” (27.2.2009).

Ikävikseni joudun toteamaan, että kirjoituksen perimmäinen viesti ei oikein auennut minulle. En siis ymmärtänyt, mitä päätoimittaja Karppinen halusi kirjoituksellaan minulle ja muille lukijoilleen kertoa. Erityisen epäselväksi minulle jäi, pitäisikö maahanmuuttoa Karppisen mielestä lisätä vai ei. Jos pitäisi lisätä, niin minkä sorttista maahanmuuttoa? Humanitaarista vai työperäistä?

Karppinen kirjoittaa samassa kirjoituksessa Lammille perustettavasta vastaanottokeskuksesta, suomalaisista siirtolaisista maailmalla päätyen lopulta työperäiseen maahanmuuttoon.

Hän siis osasi joko tarkoituksella tai sitten ihan vain vahingossa tehdä kaikki tyypillisimmät virheet, mitä media nykyisin tässä maahanmuuttokeskustelussa tekee.

Noiden kolmen keskeisen asian sopivalla yhdistelyllä yritetään toistuvasti osoittaa, että suomalaiset ovat rasisteja juntteja ja natseja, kun eivät ota avosylin vastaan maahanmuuttajia, vaikka itsekin ovat mielellään parempaa elämää lähteneet etsimään. Näkemykset suomalaisten erityisestä rasistisuudesta tms. eivät tietenkään kestä minkäänlaisia syvempiä tarkasteluja.

Jotta Viikkouutisten lukijat pysyisivät kärryillä Karppisen ajatuksista, kysyn häneltä suoraan seuraavaa: miten Lammille perustettava vastaanottokeskus ja työperäinen maahanmuutto hänen mielestään liittyvät toisiinsa?

Toivottavasti päätoimittaja Karppinen ei tosissaan usko, että Lammille humanitaarisen suojelun varjolla tulevat ammatti-, kieli-, kirjoitus- ja lukutaidottomat enemmän tai vähemmän pakolaiset tulevat lähivuosina paikkaamaan hänen mainitsemaansa ”huutavaa työvoimapulaa”.

Voi tulla pitkä aika niin työvoimapulaa kuin maahanmuuttajien työllistymistä odotellessa.

Juha Mäki-Ketelä
Tampere

reino

 • Vieras
Vs: Mokutusten mokutus
« Vastaus #74 : 10.03.2009, 16:09:25 »
Ketale, mää luulen että toi Karppinen voitti just sen sun lanseeraamasi kirjoituskilpailun.  ;D  ;D

JM-K

 • Vieras
Vs: Mokutusten mokutus
« Vastaus #75 : 10.03.2009, 16:23:16 »
Jos totta puhutaan, niin mä luulinkin ensin, että joku "karppinen" on laittanut vahingossa kirjoituksensa väärään topiciin...pimpelispompelis...

STP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 0
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #76 : 10.03.2009, 17:50:49 »
VALTIO AUTTAMASSA KUNTATALOUTTA TURVAPAIKKAPOLITIIKALLA

Elämme historiallisen suuren laman kourissa. Lama on koskettanut monia kipeästi yleensä työttömyyden kohdatessa. Lama tulee vielä syvenemään ja työpaikat vähenevät edelleen. Erityisen kovalla kädellä lama koskettaa kuntia. Valtionosuudet pienenevät vuosi vuodelta ja samalla kunnan verotulot vähenevät työpaikkojen hävitessä. Ainoa keino kuntatalouden pelastamiselle olisi saada uusia työpaikkoja ja sitä myöten verotuloja.

Monet kunnat ovat tarttuneet valtiovallan ojentamaan oljenkorteen ja ovat perustamassa pakolaisten vastaanottokeskuksia, pakolaisille tarkoitettuja ryhmäkoteja ja mitä kaikkia niitä onkaan. Viimeisimmän uutisen mukaanhan Suomeen tarvitaan lisää ainakin 50 kpl 150 hengen vastaanottokeskusta. Turvapaikanhakijat tuovat nopeaa työllisyyttä ennen näkemättömällä tavalla. Viimeksi Siuntiossa on havavduttu ja ryhdytty hommaan. 60 vireän  nuorukaisen ryhmäkoti tuo jo suoraan 40 työpaikkaa. Eli kolmea pakolaista kohden kuntaan tulee kaksi uutta ja pysyvää työpaikkaa ja kaikki kulut maksaa valtio ja verotulot saa kunta. Lisäksi tulee välillisiä työpaikkoja, osa pysyviä ja osa tilapäisiä, mutta kaikki nämä välillisetkin työpaikat tuovat kuntiin paljon kaivattuja veromarkkoja. Laitetaanpa muutama esimerkki välillisistä työpaikoista.

Rakennusala lienee ensimmäinen konkreettinen hyötyjä. Pitäähän uusille tulijoille olla asianmukaiset asuin-, kouluttautumis-, sosiaali-, harraste-, kulttuuri- ja kotouttamistilat. Rakennusvaiheen verotulot ovat suuremmat kuin yleensä arvataankaan, koska vanhojen homerakennusten korjaaminen on yleensä arvioitua kalliimpaa tai sitten tehdään suoraan uudisrakennuksia. Loppujen lopuksi kunnan ränsistyneet kiinteistöt on hetkessä uudistettu tai korvattu uusilla ja veroeurot jäävät kuntaan. Lisäksi pientä korjattavaa riittää rakentamisvaiheen jälkeenkin, koska tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu.

Sivistys- ja sosiaalitoimi saa paljon uutta työtä ja sitä myöten uusia kaivattuja virkoja ja verotulot jäävät edelleen kunnille. Tarvitaan opettajia, erityisopettajia, tulkkeja, kielenkääntäjiä ja tapa- ja kulttuurikasvattajia. Kokemuksesta tiedetään kirjastojen kävijämäärien kasvavan räjähdysmäisesti, kunhan tulijat on ensin saatu opetettua lukemaan. Samoin käy kansalaisopistojen kurssien suosion suhteen, kuten muunkin yhteiskunnallisen kulttuuritarjonnan. Samalla kulttuurimme rikastuu aivan konkreettisesti, niin kulttuurisanan varsinaisessa merkityksessä kuin kulttuurikäyttäytymisen uusissa muodoissa.

Ainahan kulttuurien kohtaamisessa tulee ongelmiakin. Enimmäkseen ongelmat johtunevathan suomalaisten suvaitsemattomuudesta. Suomalaistenhan nuiva suhtautuminen provosoi silloin tällöin maahantulijat heille epätavalliseen käyttäytymiseen, mutta eniten poliisia työllistävät suomalaiset rasistit. Viimeksi valmistunut poliisikurssihan on sisäministeri Holmlundin itsensä toimesta varmistettu antirasistiseksi. Onneksi meillä on nyt maahanmuuttomyönteinen poliisi- ja vartijajoukko, jotka myös maksavat veronsa  ja ovat tämän monikulttuurisen elämänpyörän ulommaisella kehällä pitämässä kansakunnan rattaita pyörimässä kulttuuria rikastuttavalla tavalla.

Alussa totesin pakolaiskeskuksen tuovan suoraan 2 työpaikkaa 3 vastaanotettua henkilöä kohden. Kun nämä kaikki välilliset hyödyt ja työpaikat lasketaan yhteen, niin 3 turvapaikanhakijaa tuo kuntaan vähintään 4 työpaikkaa kuuden ensimmäisen vuoden aikana. Tästä voi jokainen kunnanisä laskea paljonko työpaikkoja kuntaan halutaan valtion kustantamana. Mikään ei kiellä kuntaa perustamasta useampaa vastaanottokeskusta ja neljällä 150 hengen vastaanottokeskuksella kunta luo vähintään 800 uutta työpaikkaa joiden kulut maksaa valtio ja verotulot jäävät kuntaan.  Maahanmuuttoministeri Thors varmasti pitää sanattoman lupauksensa ja jokainen kunta saa riittävän määrän turvapaikanhakijoita, työpaikkoja ja ennen kaikkea verotuloja. Samalla torjumme myös meitä uhkaavan työvoimapulan ja näistä meidän auttamista "auttajistamme" tulee tulevina veronmaksajina myös meidän todellisia auttajiamme. Sovitetaan yhdessä "orjalaivojen tervaus" ja pelastetaan samalla kuntatalous.

Kun näin toimimalla saadaan kuntatalous kuntoon, niin samallahan pelastuu valtiontalouskin. Ei pidä unohtaa, että työntekijä maksaa kunnallisveron lisäksi myös veroa valtiolle. Kun valtion talous näin korjaantuu palaavat kuntien valtionavutkin pian entiselle tasolleen.

JM-K

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #77 : 10.03.2009, 19:46:48 »
Hienoja kirjoituksia, totta vieköön!

Perjantaina pistän kisan poikki ja valitsen viisi mielestäni nohevinta.

Koska meillä täällä Hommassa on oikea demokratia - ei siis edustuksellinen demokratia - niin te, rakkaat hommalaiset, te saatte valita voittajan!

Todellisuudessa minä sen kuitenkin päätän, mutta uskottelen teille, että te saitte ihan itse valita voittajan.

Tuossa on muuten tullut useampikin kannustava viesti tämän kirjoituskilpailun tiimoilta. Sanoma on ollut se, että "jos nuokin pystyvät tämmöistä p*skaa sujuvasti kirjoittamaan, niin miksei sitten valtamediakin".

Hienoa, omien aivojen käyttäminen kannattaa aina!

Mulukku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 183
 • Liked: 2
 • Kokovartalosellainen
  • Mulukku
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #78 : 10.03.2009, 20:53:14 »
Maahanmuutolla ylös lamasta

Suomi on syvässä taantumassa, joka vaivaa etenkin rakennusalaa. Ihmettelen suuresti, miksei vielä ole älytty hyödyntää sitä valtavaa potentiaalia ja voimavaraa, joka piilee maahamme haluavissa tulijoissa. Rakennusalalle saataisiin aluksi ennennäkemätöntä potkua käynnistämällä projekti, jossa jokaiseen Suomen kuntaan rakennettaisiin tulijoita varten kokonainen asuinalue valtion toimesta. Rakennuttamisesta ei tulisi veronmaksajille lainkaan kustannuksia, koska valtio rahoittaisi kaiken.

Taloussanomat kirjoitti 27.5.2008 Suomen tarvitsevan kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa. Edellä kuvatulla asuinaluerakentamismenettelyllä saataisiin jokaiseen kuntaan nopeasti ja helposti keskimäärin 5000 uutta veronmaksajaa paikkaamaan ikääntyvien suomalaisten aiheuttamia terveydenhoito- ym. kuluja. Suomessa on tällä hetkellä 348 kuntaa. Jos jokaiseen kuntaan siis asutettaisiin keskimäärin 5000 tulijaa, se olisi yhteensä noin 1740000 uutta veronmaksajaa, joista kustakin tulisi Suomelle karkeasti 350000 euron säästöt, kuten Helsingin Sanomat kirjoitti 28.7.2007. Se olisi yhteensä peräti 600 miljardin säästö! On täysin järjetöntä olla hyödyntämättä tätä.

Jörgen Knullström


Viitteet:

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-miljoonaa-maahanmuuttajaa/200814366/12
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Maahanmuuttajista+Suomelle+selvät+säästöt/1135225469147JR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 765
 • Liked: 105
 • psykopaatti
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #79 : 10.03.2009, 21:32:00 »

Ei ole kukaan vielä kirjoittanut "mustan miehen vartalosta".


Pawl

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 1
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #80 : 10.03.2009, 23:24:24 »
Elämyksiä, iloa ja yksinäisyyttä kulttuurien virrassa

Kevään ensimmäiset valonsäteet leikittelevät Kaisaniemen puiston suihkulähteellä. Lasten ilonpito raikuu lähikortteleihin, teini-ikäiset aistivat ilmassa intiaanikesän tuoksun, harmaantuneet herrasmiehet nauttivat ansaituista eläkepäivistä noppaa heittäen. Urheilukentiltä kuuluu vetreiden atleettitoivojen uurastus, ja Kansallisteatteri antaa varjon paisteen uuvuttamille. Päivä on kuin morsian, ilma väreilee mahdollisuuksista, luonto herää. Elämme kokeaksemme näitä hetkiä.

Kielten moneus, tuo inhimillisyyden peili! Kohtaamme toisen, avaamme hänelle tien luoksemme. Pöllyävillä hiekkateillä laulu kaikuu, kun maailman eri kolkista tulleet yltyvät ilon juhlaan. Kas, tuolla on se leppoisa sambialainen! Jo vain, ja sieltä tepastelee charmantti ystävämme Hong Kongista, vaivattoman ryhdikkäästi brasilialaista kirjailijaystäväänsä tervehtien. Vaaleat skandinaavineidot kujertavat päivävarjojensa alla, ja räpyttelevät vienosti silmiään ohikulkijoille - nuori kukoistava nainen, mikä mieltä ylentävä näky! 

Lehmusten huminaan limittyy basaareista leviävä aromikas tuoksu. Mausteikkaat maut tervehtivät paikallista kulkijaa, tuota metsäläisten, karujen olojen kasvattia. Tarjoilija, saisinko jotain thaimaalaista! Vai olisiko päivä omiaan venäläiselle keittiölle? Valintojen paljous, tuo ah' niin viekoitteleva, ja yht' aikaan kismittävä kokemus. Annan intuition johdattaa, aistien antautua, nautinnon saapua tyköni. Iltapäivän kajossa rummut soivat, huilut vislaavat. 

Päivä kääntyy ehtoon puoleen. Pilvijoukko kerääntyy auringon eteen, ja luo varjonsa yksinäisen kulkijan ylle: hänen, joka ei kuulu joukkoon. Reisitaskuhousut, silmälasit, pakeneva hiusraja, ja vain vaivoin peitetty turhautuneisuus - näistä hänet tunnistetaan. Puhutaan, että hän ei ymmärrä elämäämme. Hän, joka ylimielisesti rienaa, solvaa ja halveksii. Katseet kääntyvät pois, uskaliaimmat vilkaisevat luimusti, herkkätunteisimmat kipittävät livohkaan. Elo lakastuu, nauru vaimenee, mutta mies jatkaa kulkuaan. Miksi kukaan haluaisi olla hän?   
« Viimeksi muokattu: 11.03.2009, 00:19:33 kirjoittanut Pawl »
"Multicultural identification is the proclamation of victimization." -Sacks & Thiel

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 002
 • Liked: 1035
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #81 : 11.03.2009, 00:13:48 »
Elämyksiä, iloa ja yksinäisyyttä kulttuurien virrassa

Kaunis tuokiokuva, jolle ei voinut ennustaa kuin surullista loppua ;)
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 513
 • Liked: 21088
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #82 : 11.03.2009, 00:57:15 »
Elämyksiä, iloa ja yksinäisyyttä kulttuurien virrassa

Kevään ensimmäiset valonsäteet leikittelevät Kaisaniemen puiston suihkulähteellä. Lasten ilonpito raikuu lähikortteleihin, teini-ikäiset aistivat ilmassa intiaanikesän tuoksun, harmaantuneet herrasmiehet nauttivat ansaituista eläkepäivistä noppaa heittäen. Urheilukentiltä kuuluu vetreiden atleettitoivojen uurastus, ja Kansallisteatteri antaa varjon paisteen uuvuttamille. Päivä on kuin morsian, ilma väreilee mahdollisuuksista, luonto herää. Elämme kokeaksemme näitä hetkiä.

Kielten moneus, tuo inhimillisyyden peili! Kohtaamme toisen, avaamme hänelle tien luoksemme. Pöllyävillä hiekkateillä laulu kaikuu, kun maailman eri kolkista tulleet yltyvät ilon juhlaan. Kas, tuolla on se leppoisa sambialainen! Jo vain, ja sieltä tepastelee charmantti ystävämme Hong Kongista, vaivattoman ryhdikkäästi brasilialaista kirjailijaystäväänsä tervehtien. Vaaleat skandinaavineidot kujertavat päivävarjojensa alla, ja räpyttelevät vienosti silmiään ohikulkijoille - nuori kukoistava nainen, mikä mieltä ylentävä näky! 

Lehmusten huminaan limittyy basaareista leviävä aromikas tuoksu. Mausteikkaat maut tervehtivät paikallista kulkijaa, tuota metsäläisten, karujen olojen kasvattia. Tarjoilija, saisinko jotain thaimaalaista! Vai olisiko päivä omiaan venäläiselle keittiölle? Valintojen paljous, tuo ah' niin viekoitteleva, ja yht' aikaan kismittävä kokemus. Annan intuition johdattaa, aistien antautua, nautinnon saapua tyköni. Iltapäivän kajossa rummut soivat, huilut vislaavat. 

Päivä kääntyy ehtoon puoleen. Pilvijoukko kerääntyy auringon eteen, ja luo varjonsa yksinäisen kulkijan ylle: hänen, joka ei kuulu joukkoon. Reisitaskuhousut, silmälasit, pakeneva hiusraja, ja vain vaivoin peitetty turhautuneisuus - näistä hänet tunnistetaan. Puhutaan, että hän ei ymmärrä elämäämme. Hän, joka ylimielisesti rienaa, solvaa ja halveksii. Katseet kääntyvät pois, uskaliaimmat vilkaisevat luimusti, herkkätunteisimmat kipittävät livohkaan. Elo lakastuu, nauru vaimenee, mutta mies jatkaa kulkuaan. Miksi kukaan haluaisi olla hän?   


Koska, koska hän, en tiedä, koska hän pelas..., kuka , keitä te olette.. heiii ei näin voi ihmistä vied...
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
Totta vai husua?

reino

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #83 : 11.03.2009, 08:42:44 »
Aivan helevetin kovaa stooria pukkaa!!

Käykö tässä nyt niin, että me voitetaan suvaitsevaiset jopa suvaitsevuudessakin?!?!

Pikipoika

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 301
 • Liked: 21
 • Monokulttuuriaktivisti
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #84 : 11.03.2009, 12:16:46 »
Tuohon ylempänä postaamaani Kari Karppisen/Hämeenlinnan Viikkouutisten mokutusennätykseen liittyen oikein mahottomasti kiitoksia Mäki-Ketelälle vastineesta. Arvasin, että Hommalaisiin voi luottaa. Voit olla varma, että seuraan vastineen julkaisua ja kerron siitä.
--- Kaikilla on oikeus mielipiteisiini ---

JM-K

 • Vieras
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #85 : 11.03.2009, 13:14:50 »
Ei perskeles, kyllä tuo Karppisen kirjoitus on todella kovaa kamaa. Ihan kärkikolmikossa menee!

Onkohan se oikeasti joku palkkasuvaitsevainen, mutta todellisuudessa ultra-nuiva?

Kuuluukohan tuo lehti Sanoma-konserniin? Jos kuuluu, niin siellä on varmaan pakko syyllistyä piilonuivuuteen ja sitten sopivan tilaisuuden tullen protestoida kirjoittamalla niin höpöjuttuja, että aivokuolleidenkin silmät aukeavat.

Pelottava ajatus, että tuo olisi kirjoitettu ihan tosissaan...

Petri_Petri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 515
 • Liked: 251
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #86 : 11.03.2009, 13:49:16 »
Maahanmuutto on taasen herättänyt huomionarvoista kommentointia. Kiitos siitä lehdellenne. Ilokseni olen todennut tilanteen muuttuneen positiivisemmaksi ja viimeinkin myös tiedotusvälineet ovat heränneet puolustamaan maahanmuuttoa. Tosin joillakin ihmisillä on vielä negatiivisia asenteita maahanmuuttoa kohtaan, mikä syvästi johtuu tiedotusvälineiden aikaisemmasta kielteisestä suhtautumisesta värikkäämpiin ja eloisampiin ulkomaalaisiin. Onneksi viimeinkin myös tosiasioita on saanut tuoda julki maahanmuuton hyvistä puolista. Ihanuutta ei voi koskaan kylliksi korostaa.

Maahanmuuttovastaiset ovat äänekkäällä terhakkuudellaan saaneet turhan paljon painoarvoa tiedotusvälineissä. Miksi pari kymmentä parturissa tiheästi käyvää kiiltävänuppista on voinut saada niin paljon palstatilaa, että ovat voineet muovata negatiivisen ilmapiirin tarvitsemillemme uusille maahanmuuttajille? Koska  kuitenkin on ehdoton fakta, että meitä maahanmuuttomyönteisiä on 99,9 prosenttia suomalaisista, tulee meidän koota rivimme. Riittää että aukaisemme suumme, sillä rasistien yksinkertaiset "kriittiset" perustelut on helppo murtaa. Itsekin olen lukuisia kertoja helposti voittanut agrumentoinnilla maahanmuuttokriittisten heppoiset väitteet. Ne käyttävät vain muutamaa yksinkertaista fraasia, jotka eivät kestä vähäisintäkään vastaansanomista. Ja onhan se ymmärrettävää ettei kestä, sillä kaikki tosipohjaiset tiedot tukevat lisääntyvää maahanmuuttoa. Tällaisia tosiasioita ovat, kuten kaikki tiedämme, huoltosuhde, työllisyys, eläköityminen ja yleensäkin globaalimpi huomio kaikkien maailman kansojen olemisesta samanlaisia ja sama-arvoisia, joten ymmärtäkäämme erilaisuuden ja moniarvoisuuden olevan rikkaus. Niin kuin se toden totta onkin!

Vaikka aluksi jokainen maahanmuuttaja ei välttämättä heti työllisty, tuovat he kuitenkin uutta värikkäämpää elämäntapaa. Tuota kiistatonta tosiasiaa tuskin kukaan yrittääkään kiistää! Toivon ja uskon, että tämän vuoden kääntyessä aurinkoiseen kevääseen ja kesään tulemme havaitsemaan maahanmuuton monimuotoisen vaikutuksen puistoissamme ja auringonlaskuissamme konkreettisina monikulttuurisuustapahtumina. Ja syksyllä varjojen pidentyessä voimme monimuotoisuuden rikastuttamassa Suomessa viimeinkin todeta, että yhteiskuntamme koostuu ihmisistä.

Mo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 263
 • Liked: 88
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #87 : 11.03.2009, 15:47:01 »
Monikulttuurisuus otettava huomioon kaikilla elämänaloilla!

Surullisena olen seurannut Suomalaisten nuivaa suhtautumista maahanmuuttajiin ja kulttuurimme rikastumiseen. Tosiasia kuitenkin on että Suomi on aina ollut monikulttuurinen maa eikä mitään perinteistä "suomalaisuutta" ole olemassakaan. Siksi tarvitsemmekin pikaista ja lopullista geneettistä piristysruisketta tähän tunkkaiseen takapajulaamme jottemme vallan tukahtuisi sisäsiittoisuuteemme.

Maahanmuutto luo sekä taloudellista että kulttuurista vaurautta. Onhan valtamedioissamme Helsingin Sanomia myöten julkaistu tutkimuksia jonka mukaan jokainen maahanmuuttaja tuo mukanaan jopa 350000 euron säästöt mm. koulutuksessa ja sosiaalikuluina. Tästä syystä valtion on pikimmiten lisättävä tuntuvasti resursseja maahanmuuttajien kotoutumiseen, koulutukseen ja työllisyyden lisäämiseen. Esimerkiksi tulkkauspalvelujen tarve on maassamme jatkuvasti kasvanut.

Suomalaiset haluavat asua ahtaasti rumissa betonilähiöissa kaupunkien laitamilla. Muut kulttuurit eivät välttämättä koe asiaa samoin. Kuitenkin valtaosa maahanmuuttajista on sullottu näille alueille joissa he joutuvat alttiiksi suomalaisen syrjäytyneistön rasismille. Myöskään asumisväljyys ja -mukavuus ei vastaa kansainvälistä tasoa. On päivänselvää ettei kotoutuminen onnistu ellei monilapsisille siirtolaisperheille ole tarjolla riittävän suuria asuntoja lähellä keskustan työpaikkoja ja kotoutumispalveluja. Asuntojen suunnittelussa on myös otettava huomioon tulijoiden kulttuuri. On muistettava että monissa perinteisissä kulttuureissa ei miehen ja naisen ole sopivaa toimia samassa keittiössä. Myöskään wc-tilojen ei tulisi olla suunnattu Mekkaa kohti. Monissa kulttuureissa ruoka valmistetaan avotulella ja eläimet oleilevat asumusten sisäpihoilla. Arkkitehtien tulisikin pikimmiten tarkistaa luutuneita käsityksiään asuntosuunnittelusta.

Suomessa kristinusko on ollut jo pitkään laskusuunnassa. Suomalaiset ovat tapakristittyjä jotka käyvät kirkossa enää jouluna ja pääsiäisenä, jos silloinkaan. On hyvä että uskonnon, joka on vuosisatojen aikana aiheuttanut ristiretkineen ja vainoineen niin paljon tuskaa ja kärsimystä, merkitys on vähentynyt. Yhteiskunnassamme ei ole sijaa keskiaikaisille käsityksille ja taikauskolle vaan meidän tulisi toimia järkeemme luottaen valistusaatteen pohjalta. Selvästi vajaakäytössä olevat kirkkomme tulisi muuttaa kasvavan muslimiväestömme käyttöön moskeijoiksi. Tämä olisi helposti toteutettavissa pienin kustannuksin. Kaikki kristilliset symbolit olisi tietysti poistettava, emmehän halua loukata kenenkään pyhiksi kokemia arvoja.

Maamme on aina ollut takapajuinen mitä miesten ja naisten väliseen tasa-arvoon tulee. Naiset juopottelevat ja pukeutuvat paljastaen julkisilla paikoilla houkuttellen miehiä. Suomalaiset miehet taas tappavat ja raiskaavat naisia rutiininomaisesti joka valitettavalla tavalla on myös saanut pikkuriikkisen osan uussuomalaisista miehistä mustaamaan kaikkien tulokkaiden maineen. Monissa vanhoissa kulttuureissa naista arvostetaan ja hänellä tulee olla miespuolinen perheenjäsen tai puoliso saattamassa asioidessaan kodin ulkopuolella. Suomalaisten naisten tulisi kantaa vastuu provosoivasta pukeutumisestaan ja ottaa mallia islamilaisten sisartemme säädyllisestä pukeutumisesta.

Tässä vain muutamia esimerkkejä joilla voimme toivoittaa kaikki erilaiset kulttuurit maahamme ja näin rikastuttaa perinteistä suomalaista kulttuuriamme.


Mauno Nysten
Valtiotieteiden tohtori

Pikipoika

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 301
 • Liked: 21
 • Monokulttuuriaktivisti
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #88 : 11.03.2009, 15:52:26 »
Ei perskeles, kyllä tuo Karppisen kirjoitus on todella kovaa kamaa. Ihan kärkikolmikossa menee!

Onkohan se oikeasti joku palkkasuvaitsevainen, mutta todellisuudessa ultra-nuiva?

Kuuluukohan tuo lehti Sanoma-konserniin? Jos kuuluu, niin siellä on varmaan pakko syyllistyä piilonuivuuteen ja sitten sopivan tilaisuuden tullen protestoida kirjoittamalla niin höpöjuttuja, että aivokuolleidenkin silmät aukeavat.

Pelottava ajatus, että tuo olisi kirjoitettu ihan tosissaan...

Ikävä tuottaa karmaiseva pettymys - se Skarppinen on ihan oikeesti tosissaan. Lehti on Hämeen Sanomien Aina Groupin omaisuutta.
--- Kaikilla on oikeus mielipiteisiini ---

Virtsanpylväs

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 63
 • Liked: 1
Vs: Uhkaavan oloinen kirjoituskilpailu avattu!
« Vastaus #89 : 11.03.2009, 20:54:29 »
Vaaleat skandinaavineidot kujertavat päivävarjojensa alla, ja räpyttelevät vienosti silmiään ohikulkijoille...
...tuulipuvuntakkien kahistessa suloisesti, persjalkaisen suomalaisvosun fysiikan lakien vastaista tönkköä liikehdintää mukaillen.  ;D
« Viimeksi muokattu: 11.03.2009, 20:57:06 kirjoittanut Virtsanpylväs »
"Pieni tyttö antoi rasismin uhreille kasvot"
-Astrid Thors-

Tagit: kilpailut parodia