HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä

<< < (3/158) > >>

Veli Karimies:
Kuuntelin tänään kun eräs puolalainen työkaveri tulkkasi vanhemmalle puolalaiselle miehelle kaupungin asuntojen isännöintitoimistossa mitä tiskin takana ollut neiti hänelle selitti vuokravakuuden maksusta ja vuokrasopimuksen tekemisestä. Tää puolalainen työkaveri on ollut 3 vuotta maassa, osaa suomea niin hyvin, että kaikki virasto ja työasiat hoituu ja on ollut töissä tosiaan koko sen ajan mitä on Suomessa ollut.

Mitä mä nyt tällä sitten haen. Jos ulkomaalaisella on työpaikka tiedossa kun hän tulee Suomeen, oppii hän sielä töissään kyllä todennäkösesti puhumaan suomea ilman mitään kursseja eikä tarvitse sosiaaliavustuksia eikä muuta kotoutusta.

lapio:

--- Lainaus käyttäjältä: Veli - 14.04.2009, 22:28:49 ---Mitä mä nyt tällä sitten haen. Jos ulkomaalaisella on työpaikka tiedossa kun hän tulee Suomeen, oppii hän sielä töissään kyllä todennäkösesti puhumaan suomea ilman mitään kursseja eikä tarvitse sosiaaliavustuksia eikä muuta kotoutusta.

--- Lainaus päättyy ---

Naulan kantaan. Jos on motivaatiota, niin oppii.

Jepulister:

--- Lainaus käyttäjältä: Veli - 14.04.2009, 22:28:49 ---Kuuntelin tänään kun eräs puolalainen työkaveri tulkkasi vanhemmalle puolalaiselle miehelle kaupungin asuntojen isännöintitoimistossa mitä tiskin takana ollut neiti hänelle selitti vuokravakuuden maksusta ja vuokrasopimuksen tekemisestä. Tää puolalainen työkaveri on ollut 3 vuotta maassa, osaa suomea niin hyvin, että kaikki virasto ja työasiat hoituu ja on ollut töissä tosiaan koko sen ajan mitä on Suomessa ollut.

Mitä mä nyt tällä sitten haen. Jos ulkomaalaisella on työpaikka tiedossa kun hän tulee Suomeen, oppii hän sielä töissään kyllä todennäkösesti puhumaan suomea ilman mitään kursseja eikä tarvitse sosiaaliavustuksia eikä muuta kotoutusta.

--- Lainaus päättyy ---

Tämän kaltaiset tapaukset eivät tietenkään kelpaa aidon monikulttuurisuuden onnistumisen esimerkeiksi. Syy on sukua sille "ongelmalle", joka syntyy, kun turvapaikanhakijat poistuvat vastaanottokeskuksista ja hankkivat omin avuin esimerkiksi asunnon kuka mistäkin, jotkut ehkä jopa herra paratkoon työpaikan.

Ne maahanmuuttajat, jotka pääsevät työelämän ja yhteiskunnan syrjään kiinni, joutuvat turvapaikkateollisuuden ulottumattomiin eivätkä ole kasvattamassa kysyntää vastaanottokeskuksille, kotouttamisohjelmille yms. toiminnoille. Maahanmuuttaja, ollakseen aidon monikulttuurisuuden kannalta toivottavan kaltainen, saa kuitenkin työskennellä esimerkiksi tulkkina, monikulttuuriohjaajana tai kotouttamistukihenkilönä tai muuna vastaavana, kunhan toiminta täyttää seuraavat kriteerit:

1) Se on verovaroista kustannettua
2) Se ei missään tapauksessa saa synnyttää nettomääräistä arvonlisäystä
3) Sen kysyntä johtuu vain turvapaikanhakijoiden ja muiden sosiaalisista syistä maahan tulleiden läsnäolosta
4) Sen hallinnointi on "oikeissa" käsissä.

Miniluv:

--- Lainaus ---Uiminen muuten liittyy erääseen lauluntekstiin. Kyseessä on Bob Dylanin The Times They Are A-Changin´ Kun muutokset tulevat, on syytä oppia uimaan tai muuten vajoaa kuin kivi.
--- Lainaus päättyy ---

http://arjaalho.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/21/profeetan-parta/#comment-1226

Tabula Rasa:
Rakastettu astridimme kyllä oikein ansaitsee oman topicin jossa ikuistetaan hänen loistavat lausahduksensa jälkipolville, aloitan:

Astrid Thors: "Joka viides nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa parisuhteessaan. On surullista, jos maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille Suomessa."

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta