UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 263857 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #510 : 18.03.2017, 09:54:26 »
Höblä ottaa kantaa lehtenä:

Lainaus
Pääkirjoitus: He jotka menivät läpi koneiston

Puolitoista vuotta vuoden 2015 suhteellisen suuren pakolaispulssin jälkeen ovat monet turvapaikanhakijat nyt vaeltaneet sisäänottokoneiston läpi. Melkein 8 000 sai turvapaikan ja kansainvälistä suojaa viime vuonna ja sai siis jäädä.

Se on vain noin neljännes niistä yli 30 000:sta, jotka tulivat. Tarvitaan edelleen suuria vetoomuksia ja mielenosoituksia kuten se, joka on menossa Rautatientorilla Helsingissä. Suomi ei kanna kansainvälistä vastuutaan, kuten meidän pitäisi.

Me emme voi mukavasti pitää itsestämme, kun olemme taas palanneet alle 6 000 vuotuisen turvapaikanhakijan "normaaleihin" lukuihin. Ei ole oikein kohauttaa hartioita ja luulla, että suomalainen pelottelu vaikuttaa toimineen ja Irakiin, Afganistaniin ja Afrikan maihin on levinnyt maine, että tänne ei kannata tulla.

HBL ei anna periksi siitä, että turvapaikkapolitiikkaa pitää muuttaa. Maailma tarvitsee enemmän solidaarisuutta. Me tarvitsemme tulijavirtaa myös oman etumme tähden, kuten Itämeri tarvitsee ajoittain satoja kuutiokilometrejä uutta vettä Atlantista.

[...]

Vaikka vihaista vastapropagandaa jatkuvasti harmittaa "nuoret miehet", käytäntö osoittaa, että Suomi on osoittanut humaanisuutta ja huolenpitoa ennen kaikkea lapsiperheille. Viime vuonna Suomeen jääneistä 3 000 oli lapsia ja nuoria ja heidän perheitään.

[...]

Monessa paikassa ympäri maata, missä hiljaisuuden ennen rikkoi lähinnä yksinäinen koiran haukku, putputtava mopo ja päätien puutavara-auto, oltiin epäileviä, kun pakolaiset sijoitettiin sinne käyttämättömiin kouluihin, motelleihin ja terveyskeskuksiin.

Vuotta myöhemmin jää oli usein rikottu, usein lasten ansiosta. Kun pakolaiskeskuksia lakkautettiin, joskus suomalaiset protestoivat, koska olivat alkaneet tottua uusiin kyläläisiin, jotka antoivat kylälle uutta elämää ja uutta liiketoimintaa.

Monet suomalaiset, jotka olivat istuneet tuulitakki auki aseman kahvilassa selittämässä maailman menoa, saivat kulttuurillisen oppitunnin, kun uudet ihmiset tulivat kylään. Vaikka he olivat elämänsä vaikeimmassa paikassa ikinä, sen lisäksi pimeässä pohjoisessa maapallon 60. leveysasteella, he tulivat usein ystävällisesti, arvokkaasti ja anteliaasti.

Olemme oppineet asioita myös byrokratiassa. Kunnianhimoinen tavoitteemme jakaa 4 000 pakolaista kuntiin on hyvä. Mutta monet pakolaiset ovat sanoneet myös "kiitos, mutta ei kiitos" valtion osoittamalle kotikunnalle kotouttamiskursseineen, takuuvuokra-asuntoineen ja pakolaisapuineen, ja sen sijaan valinneet omalla riskillään asumisen siellä, missä heillä on verkosto ja ystäviä omasta maasta. Heillä on siihen oikeus.

Olemme siis paradoksaalisesti saaneet suomalaisia kuntia, jotka valittavat, etteivät saa tarpeeksi pakolaisia, ja siksi menettävät valtiolta ja EU:lta tulevaa rahaa. Näin tapahtui Kemissä, joka on samalla ollut vihaisen, maahanmuuttajakriittisen Odin-kaartin kotipaikka.

"Pakolaisvuosi" oli opettavainen. Joukkoadressit, kuten esimerkiksi yli 10 000 kulttuurityöntekijän vaatimus paremmasta pakolaispolitiikasta Suomelle, olivat hyvä asia. Mutta tarvitaan myös monia muita, jotka auttavat arkipäivässä – jotka menevät mukaan KELA:n jonoon, auttavat läksyissä tai neuvovat, kuinka laskut maksetaan suomalaisessa nettipankissa(käännös)

Jan-Erik Andelin
Pääkirjoitustoimittaja
Hbl, ledare: De som gick genom maskineriet 18.3.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ejmantyla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 365
 • Liked: 439
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #511 : 18.03.2017, 10:38:24 »
Höbläri heittäytyy suorastaan runolliseksi.
Näköjään mitä vain vertauksia käytetään argumentteina.
Tämä nauratti:
". Me tarvitsemme tulijavirtaa myös oman etumme tähden, kuten Itämeri tarvitsee ajoittain satoja kuutiokilometrejä uutta vettä Atlantista."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 163
 • Liked: 1180
 • Pupu nimeltä Winston
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #512 : 18.03.2017, 13:02:55 »
Höbläri heittäytyy suorastaan runolliseksi.
Näköjään mitä vain vertauksia käytetään argumentteina.
Tämä nauratti:
". Me tarvitsemme tulijavirtaa myös oman etumme tähden, kuten Itämeri tarvitsee ajoittain satoja kuutiokilometrejä uutta vettä Atlantista."
Mamu aalto on kuin normi valtameren vetinen aalto, joka vain tulee koska se ei muuta voi eikä osaa tehdä ja näin sen on annettava vain tulla, koska se on aina tullut ja tulee aina tulemaan, myös kauan sen jälkeen, kun Suomi valtiona on kuollut ja kuopattu... kylläpä on juu romanttista.. VMP.
Köyhä ja kipeä. Kumpikin on parempi.

Jos jo pelkkä sukkiesi värisävy saa mielesi levottomaksi, soita psykiatrille!

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 898
 • Liked: 1650
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #513 : 20.03.2017, 15:38:34 »
Höbläri heittäytyy suorastaan runolliseksi.
Näköjään mitä vain vertauksia käytetään argumentteina.
Tämä nauratti:
". Me tarvitsemme tulijavirtaa myös oman etumme tähden, kuten Itämeri tarvitsee ajoittain satoja kuutiokilometrejä uutta vettä Atlantista."
Aika heikko vertaus, mutta paranee kun sitä jatketaan näin: "Mutta jos Atlantista tunkeutuisi Itämereen vettä liian nopeaa tahtia, menettäisi Itämeri erityisen luonteensa murtovesialueena ja suuri osa alkuperäisestä luonnosta kuolisi pois."

Konnetaabeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 92
 • Liked: 19
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #514 : 09.06.2017, 18:32:22 »
Yksi kauneimpia idealismeja siitä, miksi tarvitsemme maahanmuuttajia, on se, miten nämä moniosaajat (?!?) ratkaisevat uhkaavan (missä?) työvoimapulan.

Hesarin uutinen Kirkkonummen Evitskogin vastaanottokeskuksesta hämmästyttää em viisauteen verrattuna:

”Nyt mietimme, mihin heidät voidaan siirtää. Meillä on yli 200 mielenterveysongelmista kärsivää asiakasta, jotka ovat tarvinneet paljon sairaanhoidon palveluita. Meidän on myös ollut pakko pitää vartijoita”, Sinisalo sanoo."

Tällaisia moniosaajia todella pelastajiksi tarvitaan hirvittävässä työvoimapulassamme (meillähän ei ole Suomessa yhtään työttömiä.)

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005247797.html
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 022
 • Liked: 5174
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #515 : 09.06.2017, 22:33:47 »
^ Ensiksi tuli mieleen että noi 200 mielenterveys potilasta kannattaisi siirtää kotimaihinsa...
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Tapani Smått

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 0
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #516 : 13.06.2017, 23:22:01 »
Tänne voisi laittaa linkkejä joita löytyy ikivanhoja, mutta mokuttajien mielestä ah-niin ajankohtaisia (ja oikeita) väitteitä maahanmuuton tärkeydestä ja välttämättömyydestä Suomen olemassa olon turvaamiseksi nyt ja tulevaisuudessa:

Itse voin aloittaa:

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200903129232481_hi.shtml

Jos nämä 5400 tekevät meidät rikkaammaksi, olen paljon köyhempi kuin osasin pahimmissa painajaisissani kuvitellakaan.

Sitaatti:

"Vaikeiden olosuhteiden takia kielen ja kirjallisuuden kehityksellä ei ole siellä ollut mahdollisuuksia. Somalialaisten pakolaisten toiminta kielen, kulttuurin ja kirjallisuuden kehittäjinä ja ylläpitäjinä on näin aivan ratkaisevaa, Haatainen sanoo."

Yeah ! Pelastamme siis samalla somalinkielen, onpa ihanan autuas olo !

Onko joitain muita kieliä kuin suomenkieli, jotka olisivat mielestäsi kannattavia säilyttää?

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 057
 • Liked: 720
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #517 : 14.06.2017, 00:06:40 »
Akateemisen naisen näppikseltä nähtyä:"Eli ihmisarvoa (dignity) ja rahan arvoa (value) ei voi mitenkään sekoittaa tai verrata. Eli raha ei voi.mitenkään olla tärkeämpää kuin ihnisen elämä tai edes hyvä elämä. Ihmisoikeudet kuuluu ihan kaikille, myös ns elintasopakolaisille. Mäkin lähtisin viivana viemään lapsiani maahan jossa paremmat koulutusmahdolkisuudet jne." Kehuu opettavansa mm. kriittistä ajattelua...
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #518 : 15.08.2017, 16:20:10 »
Huumoria, mutta Höblässä ruotsinkielisenä julkaistuna pelottavan lähellä nykyistä todellisuutta:

Lainaus
Maahanmuuttajat sisään!

Olen jo pitkään ajatellut perustaa puolueen, populistipuolueen. Nyt on aika testata ideaa Hbl:n lukijoilla. Onko tukea seuraaville?

Kaikki puolueet tarvitsevat sloganin, mutta suurin osa käytössä olevista on poliittisesti järjettömiä. "Saat mitä tilaat." Siis mitä? Eihän se tarkoita mitään. Uuden populistipuolueen slogan kuuluisi "Maahanmuuttajat sisään, perussuomalaiset ulos!". Se kertoo, minkä puolesta puolue työskentelee ja mitä se vastustaa.

Suomi, joka on kokenut taloussyistä johtuvaa maastamuuttoa ja hyötynyt siitä, ymmärtää ja toivottaa tervetulleeksi ihmiset, jotka tekevät samoin kuin suomalaiset tekivät menestykseksi itselleen ja maille, joihin he menivät.

Suomalaiset ovat paenneet sotia, siksi ymmärrämme, miten tärkeitä avoimet rajat ovat. Minun populistipuolueeni haluaa, että Suomi ajaa Pohjoismaiden pakolais- ja maahanmuuttoystävällisintä politiikkaa. Kun pakeneva irakilainen kertoo Malmössä olevansa matkalla Suomeen, josta hän on kuullut niin paljon hyvää, puheenjohtaja Jorma Ollila ja hänen Suomi-brändityöryhmänsä hurraavat.

Suomi ikääntyvine väestöineen tarvitsee maahanmuuttajia. Ihmisiä, jotka haluavat luoda itselleen tulevaisuuden rauhallisessa maassa – onko olemassa mitään perustavanlaatuisemmin inhimillistä? Siksi Populistipuolueen ohjelmassa ensimmäisellä sijalla on edistää maahanmuuttoa kaikissa muodoissaan, mutta myös laittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset töihin välittömästi, kun he ovat työkykyisiä.

Numero kaksi Populistipuolueen ohjelmassa on vähentää radikaalisti alkoholinkäyttöä. Kaikki alkoholintuonti lopetetaan (Virosta saa tulevaisuudessa hakea vain käsitöitä). Lisäksi otetaan käyttöön alkoholikiintiöt. Kieltolakia ei pidä pelätä, tällä kertaa teemme sen fiksummin. Perheväkivalta vähentyy ja naiset ja lapset voivat paremmin – myös toisista alkoholiin tottumattomista kulttuureista tulevien maahanmuuttajien hyvinvointi lisääntyy. Alkoholistit Populistipuolue ohjaa pakkohoitoon. Täyskielto on ikävä, mutta tilapäinen. Kymmenen vuoden jälkeen testataan, ovatko suomalaiset arabisoituneet.

Populistipuolueen kolmas tärkeä kohta on ruotsin kielen edistäminen. Perussuomalaiset puhuvat pakkoruotsista. Siihen Populistipuolue vastaa: Saat mitä tilaat! Pitkän tähtäimen tavoitteena on tehdä koko väestöstä suomenruotsalaisia. Syvennämme puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa ja viimeistään vuonna 2030 meillä on yhteinen armeija. Vuonna 2060 perustamme unionin Ruotsin kanssa, mutta tällä kertaa päätämme asiasta itse. Se on ok ruotsalaisille, jotka tietävät, että olimme loukkaantuneita vuosien 1150 ja 1809 välillä.

Populistipuolue edistää Nato-jäsenyyttä. Mutta ehtona on, että Venäjä liittyy samaan aikaan.

Eduskunnassa Populistipuolue hakee yhteistyötä Vihreiden ja Rkp:n kanssa. Vihreiden energiapolitiikasta tulee myös Populistipuolueen politiikkaa, mutta ehkä hieman vähemmän hysteerisesti ydinvoimaan suhtautuvana. Rkp:n humaani linja maahanmuutto- ja pakolaiskysymyksissä tekee yhteistyöstä Populistipuolueen kanssa helppoa. Populistipuolue on jopa valmis tekemään eduskunnan fiksuimmasta ja sympaattisimmasta poliitikosta Anna-Maja Henrikssonista kunniajäsenensä Sunniva Draken ohella.  (käännös)

Tapani Ritamäki
Hbl: In med invandrarna! 13.8.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 809
 • Liked: 7081
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #519 : 15.08.2017, 16:36:02 »
Näistä ei ikinä tiedä ovatko nämä vakavissaan vai onko kyse jostain parodiasta. Tosin, mokukiihkoa ja seinähullua etnomasokismia on jokseenkin mahdotonta paridioida koska he tekevät sen itse niin paljon paremmin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #520 : 10.09.2017, 13:30:49 »
Torbjörn Kevin pitää kolumnissaan naurettavana ajatusta, että voisimme jotenkin vaikuttaa maahanmuuton lisääntymiseen. Kevin rinnastaa Afrikan "ihmistulvan" suomalaisten ja ruotsalaisten Amerikkaan muuttamiseen.

Koska maahanmuutto on väistämätöntä, Kevinin mukaan meidän on hyväksyttävä ajatus, että maahanmuutto on myös välttämätöntä ja hyväksi Suomelle. Sen sijaan, että ajattelemme maahanmuuttajien madaltavan palkkatasoa, meidän on ajateltava, että palkat laskevat, mikäli emme ota maahanmuuttajia vastaan. Suomella ei ole varaa olla ottamatta maahanmuuttajia vastaan.

Hbl: Frågorna Sipilä slapp 10.9.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #521 : 16.11.2017, 17:11:43 »
Raaseporilaisella ylikomisario Mats Lagerstamilla on epäkiitollinen työ kertoa turvapaikanhakijoille huonot uutiset kielteisistä turvapaikkapäätöksistä. Lagerstam käyttää kuitenkin tapaamiset hyväksi neuvomalla hylätyille turvapaikanhakijoille, kuinka he voisivat kielteisestä päätöksestä huolimatta jäädä Suomeen. Lagerstam kertoo neuvovansa myös lakia rikkoneita, mutta keskittyy erityisesti niihin, joista arvioi olevan Suomelle hyötyä tulevaisuudessa.

Kielteisen päätöksen saaneiden joukossa on Lagerstamin mielestä sellaisiakin, jotka voi hänen puolestaan palauttaa, mutta esimerkiksi sairaalle vanhukselle elämä Suomessa olisi paljon mukavampaa. Ylikomisario peräänkuuluttaa niin valtakunnanpoliitikoilta kuin paikallispoliitikoiltakin myönteisempää asennetta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon. Esimerkiksi Karjaalla ja Tammisaaressa on tyhjiä asuntoja, joten tilaa kyllä riittää.

Myös demarivaltuutettuna toimivan Lagerstamin mukaan me suomalaiset olemme huonoja lapsenteossa, joten irakilainen perhe on hyvä esimerkki sellaisista, joita me tarvitsemme.

Lainaus
Överkommissarie Mats Lagerstam vid Raseborgspolisen har som uppgift att berätta om Migrationsverkets negativa beslut för asylsökande. Han ger dem råd hur de ska göra för att få stanna i Finland.
Svenska Yle: Överkommissarien som ger en del asylsökande mera råd än andra: "Jag borde vara neutral" 15.11.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 756
 • Liked: 28437
 • Populismia ja äärioikeistolaisuutta jo v:sta 2010
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #522 : 16.11.2017, 17:15:41 »
Eihän sitä muuten ylikomisarioksi pääsisikään (enää nykyään).

PS, huhuu?

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 944
 • Liked: 2613
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #523 : 26.11.2017, 17:37:09 »
Vanha juttu jo, mutta sivun ensimmäisenä on jäsen Roopen linkkaama höblän mokuuutinen, johon pakko vielä palata.

Lainaus

Me tarvitsemme tulijavirtaa myös oman etumme tähden, kuten Itämeri tarvitsee ajoittain satoja kuutiokilometrejä uutta vettä Atlantista.


Toimittajalle tiedoksi. Itämeri on sairastunut sinne valuvan ja sinne jäävänhaitallisen aineksen johdosta.

Se mitä Itämeri tarvitsee, on estää haitallisen aineksen pääsy sinne.
'Ruotsin ongelma-alueita yhdistää maahanmuuttajavaltaisuus.' Lähde: MTV3 24.1.2018 

'Joukkoraiskauksen tekijä on yleensä nuori ulkomaalaistaustainen mies' Lähde: IL 10.5.2018

'Valtaosa suomalaisista ajattelee islaminuskon olevan ristiriidassa suomalaisen kulttuurin ja arvojen kanssa.' Lähde: HS 29.5.2018

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 304
 • Liked: 18838
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #524 : 27.11.2017, 01:52:57 »
Tarkistapa oma tietosi, avainsana suolapulssi.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 944
 • Liked: 2613
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #525 : 27.11.2017, 06:11:28 »
Ihan miten vaan, mutta suolapulssi tai -pulssittomuus ei ole se ongelma. Kuten suomalaisina tiedämme, jopa täysin suljettu makeavesiallaskin voi olla puhdas ja hyvinvoiva, mikäli sinne ei päästetä järjestelmää kuormittavaa haitallista ainesta.

Ja surullista on, kuinka suhteellisen pieni määrä tätä epäkelpoa kuormitusta sairastuttaa lähes koko Itämeren.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2017, 08:15:26 kirjoittanut Pakkanen »
'Ruotsin ongelma-alueita yhdistää maahanmuuttajavaltaisuus.' Lähde: MTV3 24.1.2018 

'Joukkoraiskauksen tekijä on yleensä nuori ulkomaalaistaustainen mies' Lähde: IL 10.5.2018

'Valtaosa suomalaisista ajattelee islaminuskon olevan ristiriidassa suomalaisen kulttuurin ja arvojen kanssa.' Lähde: HS 29.5.2018

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #526 : 08.12.2017, 21:34:11 »
Ei ihan parasta mainosta EuroThinkTankille:

Lainaus
Elina Berghäll: Työvoiman pakolaistarjonta

Työvoiman tarjonnan kertarysäys EU:n rajoilta on tärisyttänyt eurooppalaisia yhteiskuntia, mutta kovin vähän vielä talouspolitiikkaa (itse asiassa yllättävän vähän). Pääministeri mainitsee sen talouden surkeaa tilaa suuremmaksi kysymykseksi, ja lisäbudjeteissa ohjataan lisämäärärahoja pakolaisten vastaanottoon. Siinäkö kaikki?

Yhteys pakolaistulvan ja talouspolitiikkaa muuttavan työntarjonnan muuttumisen välillä puuttuu jopa tunnettujen työntarjontaa korostavien ekonomisten kommenteista. Esim. alkusyksystä HS julkaisi Pekkarisen ja Vartiaisen haastattelun (HS sunnuntaina 30.8.2015), jossa kyseiset ekonomistit perustelevat, ettei nyt pidä elvyttää, koska tulevaisuudessa ei riitä elvytysvelkojien maksajia. Esim. Vartiainen toteaa ”Ennen taloustieteilijät ajattelivat perustellusti, että työvoima ja tuottavuus vain jatkavat kasvuaan. Että kasvu hoitaa alijäämät ja valtio voi tasata suhdanteita. Nyt työikäinen väestö vähenee ja huoltosuhde kasvaa kieroon.” Pekkarinen puolestaan toteaa, että ”täällä ei vielä edes tajuta, kuinka rajusti Suomen epäedullinen ikärakenne vaikuttaa siihen, miten taloutta voidaan hoitaa”. Pekkarinen puhui jopa “demografisesta kriisistä”, vaikka pakolaistulva Euroopan rajoilta oli jatkunut jo viikkoja, ollen pääaiheita uutislähetyksissä ilta illan jälkeen.

Voi toki argumentoida, ettei pakolaisten työvoiman tarjonta heti välity työmarkkinoille johtuen kielitaidottomuudesta, työlupabyrokratiasta, sekä muista käytännön ongelmista. Käytännön ongelmat ovat kuitenkin koulutuksen ja muun oppimisen ja sopeutumisen avulla ylitettävissä ajan kanssa. Koulutus on Suomessa korkealaatuista ja monet oppilaitokset suorastaan kärsivät oppilaspulasta. Tulijat ovat motivoituneita, ja jos he ovat osanneet tulla tänne asti, tuskin he täysin avuttomia ovat. Joka tapauksessa he ovat tehneet tietojensa pohjalta rationaalisia valintoja ja toteuttaneet ne kaikista esteistä huolimatta. Ei siis välttämättä mikään turha velanmaksukyvytön joukko.

Suomessa pelätään nuorten miesten suurta osuutta, vaikka samalla se tarkoittaa sitä, että olemme saaneet pienen juuri työkykyisimmän vähiten sosiaaliturvaa rasittavan osuuden lähtömaiden väestöä. Mitä islaminuskoisempi maahanmuuttaja on kyseessä, sitä vähemmän todennäköistä on, että hän päätyy ryyppäämään puistoon suomalaisen nuorison kanssa. Hän ei tn. ole myöskään varas. Hammurabin laki on muinaisesta Babyloniasta. Kulttuuri ja naisten asema ovat lähtömaissa kuitenkin niin erilaisia, että valtion panostukset maahanmuuttajien sopeuttamiseksi lienevät välttämättömiä.

Ajan myötä rahalähetykset kotimaahan jääneelle perheelle ja suvulle lisääntynevät, mikä rasittanee vaihtotasetta, mutta samalla tarkoittaa sitä, etteivät ko. miehet rasita enää suomalaista sosiaaliturvaa vaan ansaitsevat työelämässä. Toisaalta perheitä yhdistetään ja miesten vaimot ja lapset saapunevat. Sosiaalimenojen kasvun lisäksi heidän mukanaan saapuu kuitenkin myös pysyvä mahdollisuus kestävyysvajeen korjaamiseen ja sosiaaliseen integraatioon.

Kun puhutaan velanmaksukyvystä, puhutaan pitkästä aikavälistä. Jos kyse olisi lyhyestä aikavälistä, ongelmana olisi likviditeetti. Likviditeettikriiseihin saa helposti lainaa. Jos ei, niin apuun voi pyytää Kansainvälisen valuuttarahaston, jonka avulla lainahanat aukeavat jälleen. Pitkällä aikavälillä pakolaiset on voitu kouluttaa ja sopeuttaa tuottaviksi työntekijöiksi, joten he todellakin pystyvät korjaaman merkitsevästi velanmaksukykyä.

Mikä siis on ongelma? Eivätkö pakolaiset mahdollista vihdoinkin kunnollisen elvytyksen, kun tulevaisuuden velkojen maksajista ei ole enää pulaa? Kasvuolosuhteetkin ovat viime vuosina olleet ihan riittävän hyvät esim. Saksalle ja Ruotsille. Miksei hallitus ryhdy pikaisiin elvytystoimiin?

Syynä voi olla se, että työvoiman tarjonta on ollut kiertoilmaus palkkojen alentamiselle. Sen lisäksi on puhuttu myös sisäisestä devalvaatiosta. Palkkojen alentaminen on vasta vähitellen hiipinyt talouspoliittiseen keskusteluun. Jos oikea tavoite on palkkojen lasku, niin elvytys voisi hidastaa sitä.
...
EuroThinkTank 15.10.2015

Lainaus
Elina Berghäll on valmistunut ja väitellyt tohtoriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta ja tehnyt taloustieteellistä tutkimusta tutkimusteemoinaan innovaatiopolitiikka, tuottavuus ja tehokkuus, ICT sektori, kansainväliset pääomaliikkeet, investoinnit, verokilpailu, alueelliset tulonsiirrot, kaupunkipolitiikka, infrastruktuurit, ympäristö, jne. Tutkimus on tapahtunut hänen nykyisen virkansa (VATT) lisäksi muun muassa OECD:ssä, IMF:ssä, ja UNU/WIDER:ssä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 360
 • Liked: 721
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #527 : 08.12.2017, 21:53:10 »
^Eivätkö nämä "asiantuntijat" edes tilastoja osaa lukea? Vai valehtelevatko vain täysin härskisti päin naamaa?

Tämäkin itseään ekonomistiksi kutsuva luulee, että nämä nuoret MENA-miehet ovat työllistymässä eivätkä rasita sosiaaliturvaa. Ympäri eurooppaa on niiden henkilöiden, jotka tulevat Afrikasta tai Lähi-idästä, työllisyysasteet karmaiseivan heikkoja. Karkeasti 20 %-yksikköä alhaisemalla tasolla kuin kantisten. Tämä rasittaa aivan helvetisti julkisti tauloutta.

Jos esittää noin päättömiä väitteitä kuin tämä, niin pitäisi vähintäänkin perustella, miksi ihmeessä pääasiassa luku- ja kirjoitustaidottoman porukan työllisyysasteet yht'äkkiä ponkaisisivat ylöspäin. Mikä on se taikanappi, jota vielä toistaiseksi ei ole älytty painaa mutta jota nyt painetaan?

Ei jumalauta sentään, nyt.  :facepalm: 

Eivät ole rosvoja, koska islam.  ???

Edit: muotoiluja.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2017, 22:13:45 kirjoittanut Econ101 »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 243
 • Liked: 2264
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #528 : 08.12.2017, 22:33:11 »
Turvapaikanhakijoista halutaan halpatyövoimaa. On aivan käsittämätöntä vaatia työn tarjonnan lisäämistä matalapalkka-aloilla. Siivoojat eivät näköjään tienaa tarpeeksi vähän.
He eivät tule uhkaamaan tohtorien töitä taikka alentamaan niiden palkkoja, vaan matalapalkkaiset kärsivät eniten.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2017, 22:35:05 kirjoittanut kivimies »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #529 : 07.01.2018, 20:16:48 »
Lainaus
Rasismi 24 on lautapeli ryhmätoimintojen apuvälineeksi

Rasismi 24 on perinteinen lautapeli, jossa arpakuutiota heittämällä edetään pelilaudalla. Sen tapahtumaruudut perustuvat etnisten vähemmistöjen kohtaamiin tilanteisiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Ikävät kohtaamiset yleensä hidastavat pelaajan etenemistä kohti maalia, mutta positiivisia kokemuksia ja huumoriakaan ei ole unohdettu.

Rasismin kokemisessa on pitkälti kyse yksilön Kokemuksesta: eri ihmiset reagoivat eri tavoin. Jotkut myös kohtaavat rasismia esimerkiksi työnsä vuoksi enemmän kuin toiset. Rasismin kohtaamisen mahdollisuus on kuitenkin nykyään läsnä jatkuvasti. Jos sinulla on ollut monia ikäviä kokemuksia, saatat tuntea olevasi turvassa vain oman kotisi seinien sisällä. Siksi pelin nimi on Rasismi 24, vaikka rasismi ei määritä kenenkään koko elämää.

Pelin tavoite on kannustaa rasismia kokeneet suomalaiset puhumaan kokemuksistaan. Toisaalta peli tarjoaa niille, jotka eivät rasismia kohtaa, mahdollisuuden ymmärtää, millaisiin tilanteisiin toiset saattavat törmätä päivittäin. Pelatessa voi myös pohtia, miten näitä kokemuksia voidaan vähentää.

Peli on kehitetty Suomen Punaisen Ristin koordinoiman Ei rasismille -hankkeen vertaistoimintaosiossa Liikkukaa - Sports for All ry:ssä vuosina 2016-17. Pelin tapahtumat perustuvat hankkeen ryhmien, asiakkaiden ja kumppaneiden kertomiin tositapauksiin. Jokainen pelaajaryhmä voi tuoda omia kokemuksiaan mukaan peliin ja muokata niistä peliin Jokeriruutuja.

PELITAPAHTUMA: Ideaali pelitapahtuma on sellainen, jossa noin puolet kokoontumisesta käytettäisiin pelaamiseen ja toinen puoli pelikokemuksesta keskustelemiseen ja pelissä esiin nousseiden tilanteiden suhteuttamiseen ryhmäläisten omiin kokemuksiin. Pelaajamäärä voi vaihdella. Hyvä määrä on 3-6 pelaajaa. Silloin pelin kesto on yleensä noin 20-30 minuuttia. Toisaalta pelin tapahtumista voi keskustella jo pelin edetessä, jolloin maaliin pääseminen kestää kauemmin.

Lautapeli sopii sekä monikulttuurisille että kantaväestön nuorille ja aikuisille. Pelitapahtuma voidaan toteuttaa ryhmissä ilman ulkopuolista vetäjää.

Peli on pyritty pitämään niin teknisesti kuin visuaalisestikin yksinkertaisena. Pelilaudan voi tulostaa netistä ja teipata kasaan tai liimata kartongille. Kolmiosaisen pelilaudan ohella peliin kuuluu kaksisivuinen ohje pelinjohtajalle, jossa pelaajien kohtaamat tapahtumat kuvataan. Lisäksi tarvitaan vain arpaakuutio ja pelinappulat edustamaan jokaista pelaajaa.

VALAISEVIA PELIHETKIÄ!
SPR - Ei rasismille!

Copy&paste ei valitettavasti toimi, joten katsokaa itse tästä peliohjeet:

Rasismi 24 lautapelin ohjeet (pdf)
Rasismi 24 lautapeli (pdf)
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 293
 • Liked: 17734
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #530 : 07.01.2018, 21:42:32 »
^ Näyttääpä olevan hyvin alkeellinen lautapeli, josta silmään sattui eräs hyvin kuvaava ruutu:

Liikenne 4

Hyökkäys bussissa
(-2 heittovuoroa)

Pelin tarkoituksen SPR voi väittää olevan mitä vaan (useimmiten kyse on veronmaksajien ja muiden hölmöjen rahojen kuppaamisesta, tai naivista "hyväntekeväisyydestä"), mutta todellinen lopputulema on kuitenkin aina ja proosallisesti rotukonfliktin (luotu ja importattu tänne vasta vuoden 1990 jälkeen) uusintaminen 24/7, jota metodia myös äärivasemmisto käyttää vihanlietsonnassaan ja kiihotustoimissaan (vrt. luokkasota). Rasismi on poliittinen ase ja se on erityisen vaarallinen ase SPR:n kaltaisten järjestöjen kourissa, joilla on melkein rajaton limiitti käydä yhteiskunnan taskuilla.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #531 : 07.01.2018, 21:56:54 »
Hyökkäys bussissa

Lainaus
4. Nainen tulee haukkumaan sinua bussissa. Yrität olla kiinnittämättä häneen huomiota. Huomion välttely ärsyttää häntä ja hän alkaa lyödä sinua. Pidät hänestä kiinni puolustaaksesi itseäsi. Poliisi pidättää sinut ja saat syytteen pahoinpitelystä. Jätä kaksi heittovuoroa väliin.

Lainaus
Tilanne: Olette etnisiin vähemmistöihin kuuluvia asukkaita maassa, jossa rasistisiin asenteisiin ja käytäntöihin törmää usein.

Kun tuon alkuoletuksen kääntää toisinpäin ja pelaa kantasuomalaisena, niin peli saa ihan toisenlaista särmää.

Lainaus
Liikenne
2. Neljän nuoren miehen joukko tulee vastaasi kadulla. Valitset pidemmän kiertotien.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 792
 • Liked: 8320
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #532 : 07.01.2018, 22:13:49 »
(Rasismi 24 pelistä)

mitä mitä mitä, sieltähän on jäänyt paljon positiivisia kokemuksia pois pelilaudalta:
Lainaus
"Työ": olet saanut pökittyä Fatiman taas paksuksi-> tiedossa lisää lapsilisää ja sossurahaa (+3 heittovuoroa)
Lainaus
"Työ": serkkusi Gambiasta saapuu pimeästi alivuokraamaasi kämppään asukkaaksi ->lisää pimeää vuokratuloa (+2 heittovuoroa)
Lainaus
"Työ": sait tuplattua harkinnanvaraiset sossuavustuksesi äbälöimällä kovaan ääneen sossun aulassa rassismista (+4 heittovuoroa)
Lainaus
"Työ": monikulttuurinen yhdistyksenne sai 200000 euroa valtion avustusta nukketeatteriesityksen järjestämiseen (+2 heittovuoroa)
Lainaus
"Koulutus": pääsit luku- ja kielitaidottomana korkeakouluun ohi pääsykokeiden, koska kiintiöt (+3 heittovuoroa)

Ylipäätään nuo laudalla nyt olevat "työ"-ruudut... :roll: .... sai potkut mistä? KELAn asiakkuussuhteesta  vai? (Tietääkseni myös jokunen kantiskin on aikojen saatoissa saanut potkut, eli miten sekään nyt rasismiin liittyy?) Sossun virkailijoita ei myöskään ole tapana kutsua "kollegoiksi". Toki KELAn tapaamisajoista kaiketi voi myöhästyä, eli se myöhästymisruutu on tavallaan järkevä. Samoin "jouduit tavaamaan nimesi kolmesti"-ruutu, sen kategorian voisi ehkä ennemmin nimetä "palvelun" sijaan "puuttuvat perustaidot"-ruuduksi. Puuttuvat perustaidot toki ovat ihan oikeasti ongelmallisia. (BTW, ääkkösten takia en juuri koskaan tavaa nimeäni ulkomailla esim. hotelliin mennessä, vaan näytän suosiolla käyntikortin -olenko siis kohdannut rasismia?  :roll:)

En muuten tiennytkään, että lunttauksesta syyttäminenkin on pelkästään kultamuniin liittyvä asia, tai että syytöksen syynä ei voi olla mikään muu kuin rasismi? Esimerkiksi se, että kultamuna syyllistyi lunttaamiseen? Vai vihjataanko tässä, että kultamunat eivät koskaan lunttaa?  :roll:

Vastustan myös sukupuolistamista ruudussa "miesjoukko kadulla" -mitä helvettiä? Miesjoukko kadulla on rasismia? Kielletään miesjoukot? Tasa-arvovaltuutettu herätyys.... ;D
Ja "liikenne" ruudussa "kolme teiniä" tuo lisäheittoja? What? Tai niin no, se riippuu varmaan teinien.. köh... kulttuurista aika pitkälti nopeuttaako vai hidastaako "kolme teiniä" matkantekoa esim. bussissa. Vaihtoehtoisena skenaariona: "kolme teiniä yrittää matkustaa ilman lippua, odotat neljän heittovuoron ajan ajan, kun teinit äbälöivät bussikuskin kanssa ja koko bussi seisoo".

e:muoks
« Viimeksi muokattu: 09.01.2018, 22:10:58 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 293
 • Liked: 17734
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #533 : 07.01.2018, 22:17:59 »
Rasismi 24 on lautapeli ryhmätoimintojen apuvälineeksi

Rasismi 24 on perinteinen lautapeli, jossa arpakuutiota heittämällä edetään pelilaudalla. Sen tapahtumaruudut perustuvat etnisten vähemmistöjen kohtaamiin tilanteisiin  suomalaisessa yhteiskunnassa. ...
(...)

SPR esittää tuossa, että tänne viime vuosikymmenien aikana importtautuneet etniset ryhmät olisivat jotakin vähemmistöjä (pelissä ei ole kyse saamelaisista, jotka ovat meihin verrattuna globaali vähemmistö). Tosiasiassa asetelma on täysin päinvastainen. Me suomalaiset olemme se vähemmistö.

Globaali enemmistö on aina enemmistö, vaikka se voi rajauksesta riippuen olla joko lokaali vähemmistö tai enemmistö. Globaali vähemmistö taas on aina vähemmistö, vaikka se voi olla joko lokaali vähemmistö tai enemmistö.

SPR käy vähemmistöjen vastaista sotaa. Siksi kyse on vaarallisesta järjestöstä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 293
 • Liked: 17734
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #534 : 07.01.2018, 22:28:05 »
Kohta pelin ohjeista:

"Palvelut

4. Asiakaspalvelija ei saa selvää nimestäsi. Odota yksi heittokierros ja tavaa se kolmesti."

Saattaisin kuvitella, että meihin verrattuna globaalia enemmistöä edustavilla puolalaisillakin saattaisi olla maailmalla ongelmia nimiensä kanssa.

Eräs puolalaisnimi:

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz

Tätä saattaa joutua tavaamaan enemmän kuin kolme kertaa.

EDIt typo

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 756
 • Liked: 28437
 • Populismia ja äärioikeistolaisuutta jo v:sta 2010
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #535 : 07.01.2018, 22:39:22 »
Kohta pelin ohjeista:

"Palvelut

4. Asiakaspalvelija ei saa selvää nimestäsi.

Voihan se olla hankala saada selvää, onko nimi Mohammed, Muhammed, Mohammad, Mohamed vai Mahamud jne.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 512
 • Liked: 52272
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #536 : 11.01.2018, 15:23:21 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Maahanmuutto on useimmiten näkymätöntä

Suomi tekee maahanmuutosta poliisiasian, turvallisuuskysymyksen ja uhan. Kuitenkin suurin uhka yhteiskuntarauhalle on, että emme saa uusia ihmisiä maahan.

Euroopan maahanmuutto vastaa suunnilleen sitä, että koko Suomen väestö muuttaisi yhtenä vuonna. EU:ssa 4,7 miljoonaa ihmistä muuttaa vuosittain uuteen osoitteeseen. Melkein kolme miljoonaa heistä tulee jostain toisesta maanosasta, juuri nyt monet pakolaisina ja turvapaikanhakijoina.

Maahanmuuttopolitiikka on Suomessa kitsasta, tunnontarkkaa ja ailahtelevaista.

Maahanmuuttajille antamamme etuudet ovat EU-vertailussa korkealla tasolla. Halukkuutemme myöntää humanitaarista suojaa on matalampi, mutta EU:n sisällä teemme velvollisuutemme ja uudelleensijoitamme solidaarisesti pakolaiset, joista muut EU-maat vähät välittävät.

Mutta viranomaistemme ajatukset muuttuvat. Oppositiopuolueista Rkp oli ihailtavan aikaisin liikkeellä ja sanoi, että tarvitsemme uutta verta yhteiskuntakoneistomme tarpeisiin. Nyt hallituksessa on tajuttu sama asia. Etenkin korkeasuhdanteessa huomataan, että tarvitsemme pitkällä tähtäimellä työkykyisiä ihmisiä, viime viikolla julkaistussa maahanmuuttoohjelmassa kirjoitetaan.

Tulevaisuuden yhteiskuntarauhan kannalta on luultavasti suurempi uhka, että ei ole maahanmuuttoa, kuin että sitä on.

Maahanmuuttokeskustelu kiemurtelee kuitenkin sinne tänne nettipalstoilla. Suurin osa ei ymmärrä, että suurin osa Suomen maanmuutosta on lähes näkymätöntä. Se ei ole tummaihoisia ihmisiä ja huiveja, joita voi laskea katukuvasta.

Suurimmat maahanmuuttajaryhmät Suomessa ovat virolaiset ja venäläiset, jotka sulautuvat ilmeisen vaivattomasti, kun on kyse tavoista, kulttuurista ja kielestä. Suurissa kaupungeissamme ei ole erityisiä venäläiskeskittymiä ja "Pikku Mustamäki"-alueita, joilla virolaiset laulaisivat laulujaan öisin.

Suurin osa maahanmuuttajistamme on työikäisiä. Suurin osa maksaa kuuden kuukauden päästä veroja tänne ja pitää huolen niistä suomalaisista, jotka iän tai terveyden vuoksi tarvitsevat huolenpitoa. Klisee, että maahanmuuttajat lähinnä pitävät pitserioita ja ajavat bussia, on väärä. Oikeasti he jakautuvat tasaisesti useille aloille.

[...]

Maahanmuutto on historiassa luonnollinen tila. Me etsimme uusia mahdollisuuksia, uusia näkökulmia ja onnellisuutta, minkä sanotaan olevan länsimaisen elämänkatsomuksen perusta.   

Meidän on puhuttava maahanmuutosta muilla termeillä kuin ongelmina rajoillamme tai hankaluuksina lähiöissämme. Muuten annamme periksi typerälle ja tietämättömälle maailmankuvalle, jossa käytetään hyväksi kertomuksia, kuinka tummaihoisten uhka Torniossa on torjuttava, kuten Laura Huhtasaari tekee.

Useimmissa eurooppalaisissa maissa suurimmat maahanmuuttajaryhmät eivät tule Afrikasta tai Lähi-idästä. Italiassa Välimeren venepakolaiset eivät ole  mikään suuri maahanmuuttajavähemmistö – vaan romanit. Puolassa ja Tsekeissä sitä ovat ukrainalaiset, Belgiassa italialaiset, Irlannissa britit. Norjan suurin yksittäinen maahanmuuttajaryhmä ovat puolalaiset, samoin Islannissa.

Meidän maahanmuuttajakriitikkomme haluavat, että katsomme "kuinka Ruotsissa on käynyt". Siellä suurin yksittäinen maahanmuuttajaryhmä ei edelleenkään tule jostain pimeästä muslimimaasta. Vaan Suomesta.  (käännös)

Jan-Erik Andelin Pääkirjoitustoimittaja
Hbl: Migrationen är oftast osynlig 11.1.2018

Ei ihan nappiin tämäkään kirjoitus.

Suomen turvapaikkapolitiikka on edelleen keskimäärin anteliaampaa kuin muun Euroopan.

Yhteiskuntarauhan kannalta olennaista on ongelmamaahanmuutto, joka on millä tahansa mittarilla Suomelle ja Euroopalle suurempi uhka kuin maahanmuuton määrän pieneneminen.

Maahanmuuton "historialliseen luonnollisuuteen" vetoaminen on argumentointivirhe.

Maahanmuuttokeskustelun puhetavan muutos ei poista tai vähennä ongelmia. Typeryyttä on sivuuttaa ongelmat ja pitää ihmiset tietämättöminä.

Suomesta tulleet eivät ole enää Ruotsin suurin vähemmistökansallisuus, vaan Syyriasta (muslimimaa) tulleet ovat. Kolmanneksi suurimpana ryhmänä suomalaisten niskaan hengittävät jo Irakista (muslimimaa) tulleet.

Lainaus
Nu är det fler syrier än finländare i Sverige: ”Det är historiskt”

Finländarna har varit den största gruppen utrikesfödda i Sverige sedan andra världskriget, men nu har syrier gått om. I mars var 158.443 Syrienfödda skrivna i Sverige, jämfört med 152.870 Finlandsfödda, enligt ny statistik från Statistiska Centralbyrån.
– Det har kommit väldigt många syrier hit, säger Tomas Johansson på SCB.

Omfattande arbetskraftsinvandring från Finland ägde rum från andra världskrigets slut till 1980, då gruppen utrikesfödda finländare i Sverige var cirka 250.000.

Sedan dess har gruppen minskat, medan syrier har ökat enormt – 2012 var det 27.510 syrier i Sverige, fem år senare består gruppen av 158.443 personer.
SVT 12.5.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 679
 • Liked: 2337
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #537 : 23.01.2018, 17:01:50 »
Lainaus
Dna-testit voisivat auttaa rasismin vähentymiseen

Siinä se pöydälläni nökötti. Kiistaton todiste, että minä en ole sataprosenttinen suomalainen, vaikka olen syntynyt Turussa ja koko elämäni näiden rajojen sisällä viettänyt. Syksyllä Yhdysvalloissa teettämäni dna-testi muutti identiteettiäni. Minussa on yhtä paljon norjalaista, ruotsalaista ja pohjoisbrittiläistä perimää kuin alkuperäistä suomalaista.
[...]
Suomessakin puhutaan jatkuvasti suomalaisuudesta. Mitä se oikeasti on? Kyllä, se on kulttuuriperimää ja yhteinen kielialue, mutta se on myös harhainen kuvitelma jostain suomalaisen ihmisen stereotypiasta.
[...]
Etnisesti meistä tuskin kukaan on sataprosenttisen suomalainen, vaan jokaisessa suomalaisessakin on mausteita sieltä, täältä ja vähän tuolta. Se sinunkin kyläsi hulluin rasisti on todennäköisesti etniseltä perimältään osaksi nigerialainen, venäläinen tai japanilainen.
[...]
Keskusteluilmapiiri ja asenteet saattaisivat muuttua, jos ihmisille kerrottaisiin totuus heistä itsestään ja taustoistaan.

Nykyteknologia mahdollistaa dna-testit kaikille. Ketään ei voi tietenkään pakottaa mihinkään testeihin, koska joku on keksinyt perustuslain hankaloittamaan arkeamme.

Valtio voisi kuitenkin tarjota esimerkiksi 18 vuotta täyttäneille ihmisille paremmat mahdollisuudet rakentaa identiteettiään osoittamalla heille halpoja DNA-testejä. Kuka häviäisi? Yhden testin hinta on alle sata euroa ja järjestelmän ylläpitäminen saattaisi työllistää muutaman tutkijankin.
[...]
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/dna-testit-voisivat-auttaa-rasismin-vahentymiseen/uHLn7NQj

Valtion olisi syytä osallistua taisteluun rasismia vastaan myös subventoimalla dna-testejä. Tällä keinolla asenteet Lähi-Idän ja Afrikan diskoprinssien invaasioon muuttuvat varmasti suopeammiksi.
Oulu is not safe - start deportations.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 314
 • Liked: 6781
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #538 : 23.01.2018, 18:16:44 »
Eikös nuo DNA-testit ole humpuukia?
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 243
 • Liked: 2264
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #539 : 23.01.2018, 18:21:33 »
Lainaus
Etenkin korkeasuhdanteessa huomataan, että tarvitsemme pitkällä tähtäimellä työkykyisiä ihmisiä, viime viikolla julkaistussa maahanmuuttoohjelmassa kirjoitetaan.
Palataan todellisuuteen: TE-tomistoissa on kortistojen tarkistuksenkin jälkeen melkein 400 000 työtöntä, joiden lisäksi on työttömiä, jotka eivät näy kortistoissa.
Puheet siitä, miten "Suomi tarvitsee työvoimaa" ovat sitä itseään. Tosin orjille voi olla työnantajien mielestä tarvetta.

Tagit: