Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 288521 kertaa)

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 539
 • Liked: 8992
 • Puhekin on teko
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #690 : 09.07.2019, 17:42:55 »
Tää kuva on hyvin osuva, kun mies juoksee edellä ja muut tulevat perässä (jos tulevat).

Kuvastaa samalla tiettyä turvallisuusriskiä länsimaalaisille naisille, kun yksi kuvan naisista joutui turviksen tekemän henkirikoksen uhriksi. Auttamista ei aina palkita hyvällä mielellä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 054
 • Liked: 62571
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #691 : 10.07.2019, 23:57:50 »
Lainaus
Radioateljeen vanhoja teoksia tuodaan Areenaan: uusimmassa paketissa on kuusi edelleen ajankohtaista teosta monikulttuurisuudesta ja sen torjumisesta

Radioateljeen soundi on kadonnut nykyisestä radiosta.

[...]

Onneksi vanhoja radioteoksia sentään tipahtelee Areenaan. Uusinta kuuden ohjelman pakettia sitoo löyhästi yhteen monikulttuurisuus ja sen torjuminen.

Eurooppalaista identiteettiä on luotu vuosisatojen ajan määrittelemällä, keitä emme ole, ja sulkemalla toiseus ulkopuolelle. Uhkaksi ovat kelvanneet esimerkiksi juutalaiset ja muslimit.

Vuonna 1991 Prix Futura -palkinnon Berliinissä voittanut Barbro Holmbergin ja Eira Johanssonin Venetsian ghetto kertoo maailman vanhimmasta getosta, joka perustettiin jo vuonna 1516. Se oli juutalaisille sekä turvapaikka että vankila. Teos sisältää ehtaa vihapuhetta itsensä Martti Lutherin kynästä.

Kari Hukkilan vuonna 2001 valmistuneet teokset Algerialainen ystävä ja Minäkin olin Andalusiassa peilaavat ja taustoittavat nykyistä pakolaisuudesta ja siirtolaisuudesta syntynyttä kulttuurien yhteentörmäystä, jonka oraat olivat pitkällä idulla jo vuosituhannen alussa.

Ohjelmista jälkimmäinen kuvaa myös elävää monikulttuurisuutta, joka kukki keskiajalla Espanjan eteläkärjessä. Sen tuhoaminen 1400-luvulla tuo mieleen toisen maailmansodan juutalaisvainot.

Hukkilan kolmas teos Onko korvaa toiselle (2007) pohtii kääntämisen ja ymmärtämisen suhdetta. Ohjelma on nyt jopa ajankohtaisempi kuin valmis­tuessaan, kun väärinymmärtäjinä ovat yhä useammin ihmisten sijaan tietokoneohjelmat.

Kalevalan arabiaksi kääntäneen Sahban Mrouehin (1953–2012) teokset Ennen kuin he tulivat (1986) ja Mutta kun olen tästä heimosta (1988) esittelevät arabialaista runoutta, josta löytyy kaikkea erotiikasta kuolemaan, feminismistä huumoriin ja väkivallasta uskontokritiikkiin.

”Tällä hetkellä Euroopassa vallitsee islamin vastainen hysteria, tämä ohjelma kenties antaa avaimia ymmärtää, suvaita”, todetaan ohjelman puffitekstissä 33 vuoden takaa.
Helsingin Sanomat 10.7.2019

Lainaus
Arabialaista runoutta, Algerialainen ystävä ja Venetsian ghetto – ääniä arkistosta ja Euroopan rajoilta

Viime aikoina poliittisessa keskustelussa on voimistunut puhe länsimaisista arvoista ja eurooppalaisen kulttuuripiirin rajoista. Näitä peräänkuuluttavat erityisesti oikeistopopulistit, jotka vastustavat maahanmuuttoa Lähi-idän ja Afrikan maista. Tässä retoriikassa siirtolaisten uskonnollinen, kulttuurillinen ja henkilökohtainen moninaisuus ohitetaan. Samalla vaalitaan myyttiä edistyksellisestä lännestä, jonka on suojauduttava vieraalta uhalta. Eurooppalaisuuden onkin sanottu rakentuvan jatkuvan poissulkemisen ja mukaan ottamisen kertomusten kautta.

Radioateljeen kattauksessa kuullaan toisenlaisia ääniä. Ohjelmat muistuttavat, että Euroopassa on aina ollut ihmisiä, ajatuksia ja kieliä eri kulttuuripiireistä. Yhtenäisyyden tuottamiseksi eroja on kuitenkin häivytetty, ja sopimattomia ääniä on ohitettu, anastettu ja tukahdutettu. Toiseuttamisen kohteeksi ovat joutuneet alkuperäiskansojen lisäksi niin Välimeren ylittävät siirtolaiset, kuin eristetyt ja tuhotut juutalaiset. Myös arabimaiden ja läntisen kulttuurin välillä on ollut vuosisatojen ajan vaihdannan ja vieroksunnan jännite.

[...]

Juutalaisten toiseuttamisella on pitkä ja synkkä varjo Euroopan historiassa. Kattauksen sulkeva Eira Johanssonin ja Barbro Holmbergin yhteisohjaus Venetsian Ghetto vie maailman ensimmäiseen ghettoon, joka toimi vuosisatojen ajan sekä vainottujen juutalaisten turvana, että eristyspaikkana. Toisen maailmansodan aikana 200 Venetsian juutalaista vietiin keskitysleireille, ja vain neljä heistä palasi. Meidän muistimme on teidän ainoa hautanne, sanovat holokaustista selvinneet haastateltavat. Nyt nämä äänet ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen, ja eurooppalainen antisemitismi nostaa taas päätään.

Vuosina 1979-2017 kuultu Radioateljee oli suomalaisen radiofeaturen erikoisohjelma, jota tuotti Harri Huhtamäki.
Yle 6.7.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 539
 • Liked: 8992
 • Puhekin on teko
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #692 : 14.07.2019, 17:49:27 »
Lainaus
Ranska aikoo jatkossa rangaista someyhtiöitä käyttäjien vihapuheesta jopa satojen miljoonien sakoilla, Saksassa kiistelty laki on jo voimassa

Ranskalaisen Le Monde -lehden mukaan laki koskisi ainakin suurimpia sosiaalisen median yrityksiä kuten Facebookia, Twitteriä ja Youtubea.

Edustaja Laetitia Avia on ajanut voimakkaasti vihapuhelakia Ranskan parlamentissa, kuten tässä kuvassa 3. heinäkuuta.

Lakiesityksen toi parlamenttiin togolaislähtöinen Laetitia Avia, joka edustaa Macronin puoluetta alahuoneessa.

”Rasisteja tulee aina olemaan, eikä minua vaivaa, että he ovat internetin pimeämmissä nurkissa, mutta en halua heidän pääsevän enää esille internetin pääalustoille”, Avia sanoi Le Monden haastattelussa heinäkuun alussa.

AVIA on kampanjoinuit lain puolesta yhdessä pikaviestipalvelu Twitterin Ranskan-edustajan Audrey Herblin-Stoopin kanssa.

”Jaamme Avian edistämän lain tavoitteet”, Herblin-Stoop totesi Le Mondelle.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006169550.html

Lainaus

French MP Laetitia Avia counters cab-driver 'bite' claim

This idea was "not to the taste" of Ms Avia, it added, saying she "bit the driver to make him stop" the car.

https://www.bbc.com/news/world-europe-40510192


Macronin puolueen suosikkiedustaja,  Afrikasta kotoisin oleva nainen ajaa kovasti vihapuhelakia Ranskassa, mutta samaan aikaan pureksii taksikuskia ja ei halua maksaa kyydistä. Myöhemmin keksi syytteen kidnappauksesta ja ryöstöstä.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2019, 17:54:08 kirjoittanut nollatoleranssi »

Tagit: