Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 292285 kertaa)

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 737
 • Liked: 9426
 • Puhekin on teko
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #690 : 09.07.2019, 17:42:55 »
Tää kuva on hyvin osuva, kun mies juoksee edellä ja muut tulevat perässä (jos tulevat).

Kuvastaa samalla tiettyä turvallisuusriskiä länsimaalaisille naisille, kun yksi kuvan naisista joutui turviksen tekemän henkirikoksen uhriksi. Auttamista ei aina palkita hyvällä mielellä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 365
 • Liked: 64784
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #691 : 10.07.2019, 23:57:50 »
Lainaus
Radioateljeen vanhoja teoksia tuodaan Areenaan: uusimmassa paketissa on kuusi edelleen ajankohtaista teosta monikulttuurisuudesta ja sen torjumisesta

Radioateljeen soundi on kadonnut nykyisestä radiosta.

[...]

Onneksi vanhoja radioteoksia sentään tipahtelee Areenaan. Uusinta kuuden ohjelman pakettia sitoo löyhästi yhteen monikulttuurisuus ja sen torjuminen.

Eurooppalaista identiteettiä on luotu vuosisatojen ajan määrittelemällä, keitä emme ole, ja sulkemalla toiseus ulkopuolelle. Uhkaksi ovat kelvanneet esimerkiksi juutalaiset ja muslimit.

Vuonna 1991 Prix Futura -palkinnon Berliinissä voittanut Barbro Holmbergin ja Eira Johanssonin Venetsian ghetto kertoo maailman vanhimmasta getosta, joka perustettiin jo vuonna 1516. Se oli juutalaisille sekä turvapaikka että vankila. Teos sisältää ehtaa vihapuhetta itsensä Martti Lutherin kynästä.

Kari Hukkilan vuonna 2001 valmistuneet teokset Algerialainen ystävä ja Minäkin olin Andalusiassa peilaavat ja taustoittavat nykyistä pakolaisuudesta ja siirtolaisuudesta syntynyttä kulttuurien yhteentörmäystä, jonka oraat olivat pitkällä idulla jo vuosituhannen alussa.

Ohjelmista jälkimmäinen kuvaa myös elävää monikulttuurisuutta, joka kukki keskiajalla Espanjan eteläkärjessä. Sen tuhoaminen 1400-luvulla tuo mieleen toisen maailmansodan juutalaisvainot.

Hukkilan kolmas teos Onko korvaa toiselle (2007) pohtii kääntämisen ja ymmärtämisen suhdetta. Ohjelma on nyt jopa ajankohtaisempi kuin valmis­tuessaan, kun väärinymmärtäjinä ovat yhä useammin ihmisten sijaan tietokoneohjelmat.

Kalevalan arabiaksi kääntäneen Sahban Mrouehin (1953–2012) teokset Ennen kuin he tulivat (1986) ja Mutta kun olen tästä heimosta (1988) esittelevät arabialaista runoutta, josta löytyy kaikkea erotiikasta kuolemaan, feminismistä huumoriin ja väkivallasta uskontokritiikkiin.

”Tällä hetkellä Euroopassa vallitsee islamin vastainen hysteria, tämä ohjelma kenties antaa avaimia ymmärtää, suvaita”, todetaan ohjelman puffitekstissä 33 vuoden takaa.
Helsingin Sanomat 10.7.2019

Lainaus
Arabialaista runoutta, Algerialainen ystävä ja Venetsian ghetto – ääniä arkistosta ja Euroopan rajoilta

Viime aikoina poliittisessa keskustelussa on voimistunut puhe länsimaisista arvoista ja eurooppalaisen kulttuuripiirin rajoista. Näitä peräänkuuluttavat erityisesti oikeistopopulistit, jotka vastustavat maahanmuuttoa Lähi-idän ja Afrikan maista. Tässä retoriikassa siirtolaisten uskonnollinen, kulttuurillinen ja henkilökohtainen moninaisuus ohitetaan. Samalla vaalitaan myyttiä edistyksellisestä lännestä, jonka on suojauduttava vieraalta uhalta. Eurooppalaisuuden onkin sanottu rakentuvan jatkuvan poissulkemisen ja mukaan ottamisen kertomusten kautta.

Radioateljeen kattauksessa kuullaan toisenlaisia ääniä. Ohjelmat muistuttavat, että Euroopassa on aina ollut ihmisiä, ajatuksia ja kieliä eri kulttuuripiireistä. Yhtenäisyyden tuottamiseksi eroja on kuitenkin häivytetty, ja sopimattomia ääniä on ohitettu, anastettu ja tukahdutettu. Toiseuttamisen kohteeksi ovat joutuneet alkuperäiskansojen lisäksi niin Välimeren ylittävät siirtolaiset, kuin eristetyt ja tuhotut juutalaiset. Myös arabimaiden ja läntisen kulttuurin välillä on ollut vuosisatojen ajan vaihdannan ja vieroksunnan jännite.

[...]

Juutalaisten toiseuttamisella on pitkä ja synkkä varjo Euroopan historiassa. Kattauksen sulkeva Eira Johanssonin ja Barbro Holmbergin yhteisohjaus Venetsian Ghetto vie maailman ensimmäiseen ghettoon, joka toimi vuosisatojen ajan sekä vainottujen juutalaisten turvana, että eristyspaikkana. Toisen maailmansodan aikana 200 Venetsian juutalaista vietiin keskitysleireille, ja vain neljä heistä palasi. Meidän muistimme on teidän ainoa hautanne, sanovat holokaustista selvinneet haastateltavat. Nyt nämä äänet ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen, ja eurooppalainen antisemitismi nostaa taas päätään.

Vuosina 1979-2017 kuultu Radioateljee oli suomalaisen radiofeaturen erikoisohjelma, jota tuotti Harri Huhtamäki.
Yle 6.7.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 737
 • Liked: 9426
 • Puhekin on teko
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #692 : 14.07.2019, 17:49:27 »
Lainaus
Ranska aikoo jatkossa rangaista someyhtiöitä käyttäjien vihapuheesta jopa satojen miljoonien sakoilla, Saksassa kiistelty laki on jo voimassa

Ranskalaisen Le Monde -lehden mukaan laki koskisi ainakin suurimpia sosiaalisen median yrityksiä kuten Facebookia, Twitteriä ja Youtubea.

Edustaja Laetitia Avia on ajanut voimakkaasti vihapuhelakia Ranskan parlamentissa, kuten tässä kuvassa 3. heinäkuuta.

Lakiesityksen toi parlamenttiin togolaislähtöinen Laetitia Avia, joka edustaa Macronin puoluetta alahuoneessa.

”Rasisteja tulee aina olemaan, eikä minua vaivaa, että he ovat internetin pimeämmissä nurkissa, mutta en halua heidän pääsevän enää esille internetin pääalustoille”, Avia sanoi Le Monden haastattelussa heinäkuun alussa.

AVIA on kampanjoinuit lain puolesta yhdessä pikaviestipalvelu Twitterin Ranskan-edustajan Audrey Herblin-Stoopin kanssa.

”Jaamme Avian edistämän lain tavoitteet”, Herblin-Stoop totesi Le Mondelle.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006169550.html

Lainaus

French MP Laetitia Avia counters cab-driver 'bite' claim

This idea was "not to the taste" of Ms Avia, it added, saying she "bit the driver to make him stop" the car.

https://www.bbc.com/news/world-europe-40510192


Macronin puolueen suosikkiedustaja,  Afrikasta kotoisin oleva nainen ajaa kovasti vihapuhelakia Ranskassa, mutta samaan aikaan pureksii taksikuskia ja ei halua maksaa kyydistä. Myöhemmin keksi syytteen kidnappauksesta ja ryöstöstä.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2019, 17:54:08 kirjoittanut nollatoleranssi »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 365
 • Liked: 64784
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #693 : 23.08.2019, 11:20:26 »
Lainaus
Suomen suurin kuvataidepalkinto Islantiin, miehelle, joka nauraa läntisen kulttuurin sovinnaisuudelle: "Se on syy meidän kriiseihimme"

40 000 euron Ars Fennica -palkinnon voitti islantilainen Ragnar Kjartansson.

Selvä humoristi. Ragnar Kjartanssonin videoteos Vene (The Boat) kuvaa samaa kohtausta uudelleen ja uudelleen. Miehinen mies ja naisellinen nainen saapuvat veneellä laituriin, nousevat paatista, suutelevat, lähtevät omille teilleen.

Nainen kävelee keikistellen kameran ohi, pois kuvasta. Mies starttaa veneensä ja kurvaa yksin ulapalle. Pari minuuttia katsotaan tyhjää järvenselkää, kunnes maisemaan ilmestyy taas sama vene ja samat ihmiset. Tuttu kohtaus alkaa alusta lähes identtisenä. Tätä jatkuu noin kaksi ja puoli tuntia.

– Leikittelen teoksessa kliseellä, täydellisen brutaalilla kliseellä: valkoinen heteroseksuaalinen pariskunta sveitsiläisellä järvellä. Minusta kuva on kaikessa sovinnaisuudessaan suorastaan perverssi, Ragnar Kjartansson sanoo.

[...]

Länsimainen kulttuuri ja sen sovinnaisuus alkoivat kiinnostaa Kjartanssonia jo opiskeluaikana.

– Läntinen kulttuuri on valtava ja alistava. Se on ihana, rakastettava, mutta se on kuin marmorijärkäle, joka roikkuu meidän yllämme. Se luikertelee kaikkialle ja se on perimmäinen syy meidän kriiseihimme kuten ilmastonmuutokseen, taiteilija tykittää.

Nationalismi on paha maku suussa

Kjartansson asuu ja työskentelee Reykjavikissa. Omasta mielestään hän on islantilaisuutena vuoksi pystynyt katsomaan läntistä kulttuuria eräällä tapaa ulkopuolisena.

– Ja heti kaduttaa, että puhuin ulkopuolisuudesta. Ei islantilainen ole ulkopuolinen. Ei islantilaisuus ole vaikea, vaan helppo identiteetti. Meitä kohdellaan kaikkialla hyvin: me tulemme rauhalliselta saarelta, jossa on valkoisia ihmisiä.

Kjartansson korostaa, että Islanti on hänelle inspiraation lähde, mutta hän ei halua tulla määritellyksi islantilaiseksi taiteilijaksi.

– Elämme aikoja, jolloin kaikki vähänkään nationalististiselta kuulostava muuttuu helvetin ärsyttäväksi. Siitä jää paha maku suuhun. Minusta on kiinnostavaa, että oikean laidan ihmiset ovat onnistuneet tuhoamaan kansallisen identiteetin idean.
Yle 21.8.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 156
 • Liked: 33133
 • Roiskaisuja & paskeita
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #694 : 23.08.2019, 11:38:53 »
Lainaus
Ragnar Kjartanssonin videoteos Vene (The Boat) kuvaa samaa kohtausta uudelleen ja uudelleen. Miehinen mies ja naisellinen nainen saapuvat veneellä laituriin, nousevat paatista, suutelevat, lähtevät omille teilleen.

Nainen kävelee keikistellen kameran ohi, pois kuvasta. Mies starttaa veneensä ja kurvaa yksin ulapalle. Pari minuuttia katsotaan tyhjää järvenselkää, kunnes maisemaan ilmestyy taas sama vene ja samat ihmiset. Tuttu kohtaus alkaa alusta lähes identtisenä. Tätä jatkuu noin kaksi ja puoli tuntia.

Arsch Fennica on tosin vain 40k€, mutta kai sillä olisi vanhuksille jonkin vaipan saanut. Nyt sai islantilainen narsisti  ryyppyrahaa. Onhan meillä varaa.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 587
 • Liked: 18752
 • Easter Worshipper
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #695 : 23.08.2019, 12:01:04 »
– Ja heti kaduttaa, että puhuin ulkopuolisuudesta. Ei islantilainen ole ulkopuolinen. Ei islantilaisuus ole vaikea, vaan helppo identiteetti. Meitä kohdellaan kaikkialla hyvin: me tulemme rauhalliselta saarelta, jossa on valkoisia ihmisiä.

Kjartansson korostaa, että Islanti on hänelle inspiraation lähde, mutta hän ei halua tulla määritellyksi islantilaiseksi taiteilijaksi.

– Elämme aikoja, jolloin kaikki vähänkään nationalististiselta kuulostava muuttuu helvetin ärsyttäväksi. Siitä jää paha maku suuhun. Minusta on kiinnostavaa, että oikean laidan ihmiset ovat onnistuneet tuhoamaan kansallisen identiteetin idean.

Mies ensin kuvailee Islantia saareksi, jossa on valkoisia ihmisiä. Mainitsee myös sanat "islantilainen identiteetti"
Sen jälkeen häntä kuvottaa kaikki nationalistiselta kuulostava.

Rikka muiden silmässä, heinäseiväs omassaan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 023
 • Liked: 2095
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #696 : 23.08.2019, 21:10:18 »
Lainaus
Suomen suurin kuvataidepalkinto Islantiin, miehelle, joka nauraa läntisen kulttuurin sovinnaisuudelle: "Se on syy meidän kriiseihimme"

– Elämme aikoja, jolloin kaikki vähänkään nationalististiselta kuulostava muuttuu helvetin ärsyttäväksi. Siitä jää paha maku suuhun. Minusta on kiinnostavaa, että oikean laidan ihmiset ovat onnistuneet tuhoamaan kansallisen identiteetin idean.
Minusta puolestani olisi kiinnostavaa tietää, millainen se kansallisen identiteetin idea oli ennen kuin oikean laidan ihmiset onnistuivat sen tuhoamaan. Epäilen nimittäin, että kansallinen identiteetti on jokseenkin aina mielletty tavalla, joka kelpaisi nykyäänkin useimmille "oikean laidan" ihmisille.

Tagit: