HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä

<< < (156/156)

foobar:

--- Lainaus käyttäjältä: Siili - 25.08.2021, 11:34:30 ---
--- Lainaus ---TOISIN kuin usein luullaan, Suomi on aina ollut kansainvälinen ja monien kulttuurien maa. Vielä parisataa vuotta sitten Helsingissä puhuttiin enemmän ruotsia ja venäjää kuin suomea. Edes suomenkieliset eivät ole niin samanlaisia kuin usein kuvitellaan.
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Jos Helsingissä olisi saman verran asukkaita kuin siellä oli pari sataa vuotta sitten olisi ongelma varmaan paljon pienempi. (Helsingin asukasluku 1800-luvun puolessavälissä oli luokkaa 20 tuhatta.) Puhumattakaan nyt siitä että rannikolla nyt vain sattui asumaan ruotsinkielisiä, ja järjestelmän hallintokielinä tai valtaa pitävän valtion kielinä sattuivat suomalaisten tahtotilasta riippumatta olemaan lähinnä ruotsi ja venäjä. Ensin kun Suomi oli pitkälti Ruotsin, sitten Venäjän tossun alla. Eivät suomalaiset Helsingin korkeaa venäläisyysastetta minään tavoitteena nähneet, vaan vallanpidon aiheuttamana pakkona.

Kenen tossun alla meidän kuuluisi seuraavaksi olla? Muslimien? Ei liene sattumaa että Savolainen on valinnut kansainvälisyyden esimerkeiksi juuri ne kaksi kieliryhmää jotka edustavat Suomea alusmaanaan pitäneitä valtioita...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta