Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 390115 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #810 : 07.12.2022, 11:47:53 »
Höblässä itsenäisyyspäivän kunniaksi yleisönosastokirje, jossa Gustav Tallqvist komppaa suomalaisia vääränlaisista maahanmuuttoasenteista torunutta kansanedustaja Anders Adlercreutzia.

Tallqvist nostaa esimerkiksi asenteiden tärkeydestä Suomesta Ruotsiin toisen maailmansodan aikana kuskatut 80 000 sotalasta, jota operaatiota hän pitää menestyksenä, koska lapsille hymyiltiin kaduilla ja kouluissa. Tallqvistin mukaan asenne ratkaisee, tuleeko maahanmuutosta ongelma vai kultainen mahdollisuus.

Lainaus
Insändare: Invandring kan göras till en välsignelse – om vi vill

Anders Adlercreutz sammanfattar (HBL 1.12) så riktigt att det uppenbara behovet av invandrare kräver en attitydförändring, en ändring av vårt sätt att se nyfinländare. Möter vi hen med ett leende eller tittar vi åt annat håll? Detta är problemets smärtsamma kärna. Att en lycklig lösning är möjligt bevisas av följande fallbeskrivning.

På Svenska ambassadens yttre vägg mot öster avtäcktes 2014 ett monumentalt konstverk av Pekka Paikkari kallat Historiens avlagringar. Under tavlan blottades en mässingsplakett med följande text: ”Under andra världskriget 1939-1945 ägde världens kanske största barnförflyttning rum. Efter kriget hade omkring 80 000 barn från Finland vistats i Sverige. Detta konstverk är en hälsning av tacksamhet till hela Sveriges folk från några av dem som år 1944 togs om hand i Sverige.”

Monumentet visar att flyktingbarn ännu 70 år senare känner tacksamhet mot landet som de flydde till. Hur kan man förklara att Sverige kunde sköta operationen 1944 med en sådan framgång, ja, som något man i dag kunde kalla en fulländad integration?

En förklaring kan vara att den allmänna opinionen i Sverige präglades av devisen Finlands sak är vår. Alla såg med välvilja på flyktingbarnen, de möttes av leenden på gatan, vid kiosken, i spårvagnen, i skolan. Riksdag och regering, myndigheter och organisationer gjorde och kan göra mycket, men den avgörande skillnaden görs av oss alla tillsammans. Den skillnaden avgör om invandring görs till ett problem eller en gyllene chans.

Gustav Tallqvist, Gumbostrand, Sibbo
Hbl 6.12.2022

Jostain syystä ruotsalaiset unohtivat sittemmin hymyillä turvapaikanhakijoille...

Ja se laajamittainen sotalapsioperaatio on kyllä tunnustettu virheeksi, joka pilasi monen lapsen ja perheen elämän täysin turhaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 399
 • Liked: 41802
 • Ego sum Spartacus
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #811 : 07.12.2022, 13:23:43 »
Lainaus
X

Mutta mikä Tallqvistin on saanut innostumaan tällaiseen pitkäaikaiseen projektiin, metsäisen polun kehittäjäksi?

– Rehellisin vastaus on vanhuuden höperyys. Ja se, että ”sokeakin kana voi löytää jyväsen”.


https://www.sipoonsanomat.fi/paikalliset/3129108

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #812 : 15.12.2022, 14:59:15 »
"Mutta suurin niistä on rasismi” (1. Kor. 13:13, uusi versio)

Lainaus
Kommentti: Pienen pojan kyyneleet eivät kiinnosta Jääkiekkoliittoa

Jääkiekkoliitossa kukaan ei näytä välittävän urheilua tärkeämmistä asioista, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi.

Reilu kuukausi sitten pelattiin juniorien jääkiekko-ottelu, jonka loppuhetkien tapahtumia selvitellään yhä.

Tässä tapahtumien kulku tiivistettynä.

Lahden Pelicansin joukkueen 13-vuotias poika kertoi kyyneleet silmissä valmentajalleen, että hän joutui rasistisen solvauksen kohteeksi. Pelicansin valmentaja Juha Sokka komensi sen seurauksena joukkueensa pukukoppiin ja vaati ottelun erotuomareita selvittämään tilanteen.

Sokan mukaan toinen tuomareista kertoi kuullensa solvauksen, mutta sanoi, ettei osannut nimetä huutajaa. Peli päättyi sekavissa tunnelmissa.
Sokan mukaan tuomarit eivät kuitenkaan vaatineet Pelicansin joukkueen jatkavan ottelua.

Mikä oli Jääkiekkoliiton vastaus ottelun tapahtumiin? Sokka sai kolmen ottelun toimitsijakiellon. Pelicansille mätkäistiin tuhannen euron sakko.

Mihin unohtui väitetyn rasistisen solvauksen käsittely?

– Kun on sana sanaa vasten, meidän on nojattava sääntöihimme ja käytettävissä oleviin keinoihin
, kommentoi Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila Ilta-Sanomille.

Tapaus avattiin perinpohjaisesti Radio Suomessa kuultavassa Urheiluhullut-ohjelmassa.

Sokan mukaan heillä on useita todistajia, jotka kuulivat rasistisen huudon hallin katsomoon asti. Tämä ei Jääkiekkoliittoa kiinnostanut. Asiaa ei selvitetty.

Herätkää nyt siellä Jääkiekkoliiton norsunluutornissa!

Teitä siis kiinnostaa enemmän se, että alle 13-vuotiaiden junioripelin
(joka oli maalien muodossa jo ratkennut, eikä pelin voittajasta ollut epäselvyyttä) viime minuutit pelataan pilkulleen sääntökirjan mukaan kuin se, että puuttuisitte epäiltyyn rasismiin, josta on valitettavan vahvat näytöt.

Päätteleekö Jääkiekkoliitto, tarkemmin ottaen sen kilpailupäällikkö Antila, että solvauksen kohteeksi joutunut poika valehtelee? Valehteleeko myös joukkueen valmentaja? Valehtelevatko kaikki huudon kuulleet?

Valmentaja Sokka kertoi Urheiluhulluissa, ettei tämä ollut ensimmäinen kerta, kun kyseinen pelaaja joutui kestämään rasistista huutelua. Tällä kertaa poika kertoi solvauksen sisältäneen kaksi sanaa. Ensimmäinen alkaa v-kirjaimella ja toinen sana on se pahin loukkaus, n-sana. Aiemmin häntä on muun muassa vaadittu palaamaan ”sinne, mistä on tullut”.

Jokainen hitusenkin inhimillisyyttään säilyttänyt ihminen ymmärtää, mitä tuollainen tekee murrosikää lähestyvälle teinipojalle.

[...]

Pienen pojan kyyneleitä ei löydy sääntökirjan sivuilta. Ne pitäisi ottaa tosissaan. Se edellyttäisi, että Jääkiekkoliitosta löytyisi joku, joka välittää urheilua tärkeämmistä asioista.

– Väite siitä, että Jääkiekkoliitto suhtautuisi vähättelevästi rasismiin on täysin väärä ja subjektiivinen. Liitto suhtautuu vakavasti kaikenlaiseen syrjivään ja loukkaavaan käytökseen, kilpailupäällikkö Antila sanoi IS:lle.

Paperilla kaikki varmasti näyttää juuri noin hyvältä kuin Antila kuvailee. Samoja korulauseita on tapaukseen liittyen toistellut myös Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Nuo ylevät lauseet ovat valitettavasti valovuoden päässä siitä, mitä todellisuudessa tapahtuu. Ja se on karmivaa. Kun näin vakava asia jätetään tutkimatta perusteellisesti, ollaan tuhon tiellä.

Olisi edes Kalervo Kummola jyrähtämässä. Mutta ei. On vain korvia vihlova hiljaisuus.
Yle 8.12.2022

Aika paljon jäi kertomatta. Huuto on ollut reaktio sääntöjen vastaiseen taklaukseen, josta kyynelehtivä 13-vuotias poika sai jäähyn. Mutta tokihan huutelu on urheilussa väkivaltaa vakavampaa, kuten se oli vastapuolen pelaajan pelin jälkeen pahoinpidelleen Glen Kamarankin tapauksessa. Valmentaja taas sai sakon siitä, että hän lopetti mielenosoituksellisesti pelin kesken, kun ei saanut tuomareilta vastakaikua sekaville vaatimuksilleen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 322
 • Liked: 2919
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #813 : 15.12.2022, 21:43:15 »
Rasismi syytös on todella kätevä puolustus, koska nähtävästi oletetaan, ettei syytös voi olla kosto ja aiheeton. Tuo antaa samalla epäedullisen ylivallan tilanteessa kuin tilanteessa, kun syytöksen uhri ei voi puolustautua, kun pelkästään syytös johtaa vakaviin seuraamuksiin.
Voisiko tasa-arvo valtuutettu puuttua tuohon asiaan ja estää jotenkin rasismi syytösten väärinkäytön?

Rasismista syyttäjällä pitäisi olla täydellinen todistustaakka ja jokin konkreettinen todiste rasismista, pelkkä väitös kun ei todista yhtään mitään, varsinkin kun suurin osa väitetystä rasismista on todennäköisesti on sana sanaa vastaan.
« Viimeksi muokattu: 15.12.2022, 21:50:08 kirjoittanut Näkkileipä »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #814 : 16.12.2022, 12:52:56 »
Lainaus
Puhaltavatko Suomessa viimeinkin moninaisuuden raikkaat tuulet?

Tyttäreni valittiin esittämään Ronja Ryövärintytärtä Svenska teaternin uudessa näytelmässä. 1980-luvulla ei olisi ollut mahdollista, että afrikkalaistaustaisella on päärooli suomalaisessa näytelmässä, kirjoittaa toimittaja Linus Atarah.

[...]

Historiaa pitääkin yhä puntaroida, jotta virkistävän muutosprosessin merkityksen voisi todella ymmärtää. Monikulttuurisuuden hyväksyminen on ollut Suomessa vaikeaa, ja se aiheuttaa yhä vastarintaa sekä tavallisten ihmisten keskuudessa että virallisella tasolla.

[...]

Vuosien varrella maahanmuuttajien saapuminen Suomeen on luonut vastarintaa, joka ei ole missään suhteessa siihen, minkä verran tässä maassa on maahanmuuttajia. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 ulkomaalaissyntyisiä oli Suomessa 296 000. Se on vähän verrattuna Ruotsiin, jossa vastaava luku on 1,3 miljoonaa, 14 prosenttia Ruotsin väestöstä.

Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole koskaan ollut liberaalia, ja se on kiristynyt vuosien varrella. Minä sain viisumin lentokentälle saapuessani Suomen Accran konsulaatin kirjeen ja yliopiston hyväksymiskirjeen pohjalta. Sitä ylellisyyttä ulkomaalaisilla opiskelijoilla ei ole enää pitkään aikaan ollut. Nyt ghanalaisten opiskelijoiden pitää matkustaa Nigerian pääkaupunkiin Abujaan viisumihaastattelua varten ja osoittaa, että heillä on yli 6 000 euroa tilillään ennen kuin he saavat opiskeluluvan. Tämä tietenkin rajoittaa niiden ihmisten määrää, jotka pääsevät tänne opiskelemaan, harvoja varakkaita lukuun ottamatta.

Maahanmuutosta on tullut keskeinen osa sisäpoliittista debattia, ja se on antanut vauhtia myös perussuomalaisille – nationalistiselle oikeistopuolueelle, jonka tärkein poliittinen teema liittyy maahanmuuttoon. Maahanmuuttovastaisuudella on rakennettu kokonaisia poliittisia uria.

Maahanmuuttoa vastustavilla on yleensä standardilähestymistapa osoittaa paheksuntansa. He joko ottavat esiin kasvavan rikollisuuden tai kyseenalaistavat veronmaksajien rahojen käytön maahanmuuttajiin syntyperäisten suomalaisten sijaan.

Se on kuitenkin lyhytnäköinen, kaupallinen näkökulma. Se, mitä ei tunnusteta, on, että maahanmuuttajat maustavat suomalaisen kulttuurin tylsää homogeenisyyttä. Kun saavuin tänne ensimmäistä kertaa, Suomessa ei yksinkertaisesti ollut niitä kebab- ja pizzapaikkoja, joita täällä on nyt.
Maailman Kuvalehti 14.12.2022

Kebabpizzeriat vai rikollisuuden ja maahanmuuttokustannusten kasvu? Hmm...
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 322
 • Liked: 2919
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #815 : 16.12.2022, 18:38:04 »
Arvoisa toimittaja Linus Atarah, tuo pitkä kirjoituksesi ei ole mitään faktaa vaan ainoastaan sinun henkilökohtainen mielipiteesi. Kuten väitteesi, että Perussuomalaiset vastustavat maahanmuuttoa.

Tuossa lopusta olen osittain samaa mieltä, että maahanmuuttajat todellakin maustavat Suomalaista kulttuuria. Mutta sitä "moku maustetta" pitäisi käyttää kohtuullisesti, eikä tunkea kaikkeen mahdolliseen paikkaan. Jokaisella on myös oikeus kokea toiset kulttuurit omalla tavallaan, eikä kenelläkään ole velvollisuutta hyväksyä ihan kaikenlaisia kulttuureita. Kuten sinä koet Suomalaisen kulttuurin tylsänä ja homogeenisenä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 769
 • Liked: 5038
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #816 : 17.12.2022, 08:17:12 »
^^"Puhaltavatko Suomessa viimeinkin moninaisuuden raikkaat tuulet?"

Linus Atarah; tässä maassa ne raikkaat tuulet ovat puhaltaneet ties kuinka pitkään. Mutta samaa asiaa toistamalla ei päädytä eri lopputulokseen. Luulisi Linus Atarahin tietävän, että Afrikan valtiot ovat monikulttuurillisia. Esimerkiksi Ghanassa on kuusi eri heimoa: Akan, Ewe, Ga-Adangbe, Mole-Dagbani, Guan, Gurma, Ashanti. Näissä sentään toimimisen mahdollisuus on, kun ovat samalta maantieteelliseltä alueelta ja tavoissa lienee enemmän nyansseja kuin ristiriitoja (tässä kohtaa oma tietämys loppuu, myönnettäköön). Siitä voi Linus itse päätellä, kuinka hienosti siellä menee, kun heimolojaliteetit tulee ensin ja ehkä sitten uskollisuus valtiota kohtaan. Jos monikulttuuri toimisi, ei Linus olisi päätynyt Ghanasta Suomeen eikä olisi laittanut tytärtään valkoisten pyörittämään teatteriin. Mutta jostain syystä kehitysmaalaiset nyt haluavat valkoisille alueille.

Monikulttuurin soveltaminen eurooppalaiseen kansakuntaan siten, että roudataan tyhjästä mahdollisimman soveltumatonta ainesta toiselta puolen maapalloa hiilijalanjäljestä välittämättä on toinen juttu, varsinkin kun kantaväestöä syyllistetään tuon tuosta. Kovimmat mokun kannattajat asuvat useimmiten valkoisimmilla alueilla, nuivuus lisääntyy kokemuksen myötä.

Suomalainen maahanmuuttopolitiikka on ollut erinomaisen löysää, kun firmat epäsuorasti ruinaa että tarvitsisi vähän roudata halpatyöntekijöitä tänne valden laskuun hiilijalanjäljestä välittämättä, niin kyllähän tänne sitten otetaan sen mukaankin porukkaa - paitsi jos sattuu olemaan maalle mahdollisesti hyödyllinen eurooppalainen.

Tiivistetysti; jos monikulttuuri-ideologia toimisi, tätä nykyistä valehtelua poliitikkojen jäljiltä ei tarvittaisi, median ei tarvitsisi sumuttaa kansalaisia tuon tuosta ja Hommaforum voitaisiin lakkauttaa samointein.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 307
 • Liked: 3129
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #817 : 17.12.2022, 22:14:19 »
Monesti kun julki tulee tuollaisia Atarah-maisia varsinaisen maahanmuuttajan tuottamia töräyksiä, huomaan itsessäni taipumuksen ajatella että töräyttelyssä on kyse varsinaisen maahanmuuttajan alkuperäistaustaan liittyvästä ominaisuudesta. Että tuollaisia heikäläiset sitten tuppaavat olemaan. Mutta kun pysähtyy ajattelemaan, niin vähän epäreilu tulkinta se on. Nimittäin onhan Suomessa ihan pilvin pimein mokutöräyttelyyn kykeneviä kantaväestön edustajia. Mistäs sen näkee onko törähtäneessä ajattelussa takana mamutekijät vai samat tekijät kuin kotimaisissa töräyttelijöissä? Tässä taitaa han-argumentti olla oikeasti melko pätevä. Mamut myös aidosti saattavat saada tässä huonoja vaikutteita kantaväestöltä, sillä onhan se helppo langeta kun ympäristö tunkee kurkusta alas etuoikeuttavaa ja vastuusta vapauttavaa uhriasemaa.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 840
 • Liked: 9882
 • Mullaki o kissa
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #818 : 17.12.2022, 22:33:54 »
Tuolla lehtijutussa Atarah kertoo:
".... saavuin Suomeen ensimmäistä kertaa Ghanasta....Elettiin vuotta 1983."
Ja:
Suomessa ei yksinkertaisesti ollut niitä kebab- ja pizzapaikkoja, joita täällä on nyt.

Voiko tuo olla totta? Lahdessa kävin elämäni ensimmäisen kerran pizzeriassa vuonna 1977 tai 1978, en muista tarkkaan. Mutta että "isolla kirkolla" ei olisi ollut pizzerioita vielä vuonna 1983. Väittäisin husutukseksi!
-

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 136
 • Liked: 49683
 • Satans rasistiska finnjävlar!
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #819 : 18.12.2022, 16:04:22 »
Tuolla lehtijutussa Atarah kertoo:
".... saavuin Suomeen ensimmäistä kertaa Ghanasta....Elettiin vuotta 1983."
Ja:
Suomessa ei yksinkertaisesti ollut niitä kebab- ja pizzapaikkoja, joita täällä on nyt.

Voiko tuo olla totta? Lahdessa kävin elämäni ensimmäisen kerran pizzeriassa vuonna 1977 tai 1978, en muista tarkkaan. Mutta että "isolla kirkolla" ei olisi ollut pizzerioita vielä vuonna 1983. Väittäisin husutukseksi!

Minä Heinolassa samoilla huitteilla, en muista tarkkaan minäkään. Hyvää oli olminvalkoisten kalpeanaamojen kärventämä lätty.  ;)

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 394
 • Liked: 6079
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #820 : 26.12.2022, 18:04:14 »
Kebab ja pizza ovat toden totta ghanalaisia perinneruokia, joita olisi tarjottava ihan jokaiselle, niinkö?

Jos haluan syödä ghanalaista ruokaa, niin sitten etsin sellaisen paikan. Varmasti löytyy, kuten muitakin etnisiä paikkoja laidasta laitaan.

Pointti on siinä, että jos haluaa perustaa ravintolan, niin ollos hyvä vaan.

Tuo 6000 euron kynnysraha on aina sovittavissa lähtömaan paikallisten pankkiirien kanssa. Korko, jonka mukaan anonyymien rahansiirtojärjestelmien mukaan pelataan, voi olla sitten toinen.

Se helposti tuplaantuu takaisin maksettava summa. Ghana ei ole valitettavasti minun henkilökohtaisella asteikollani ihan sitä parasta A+++ ryhmää.

Se vain on yksinkertaisesti hyväksyttävä, että se paikka on ansaittava. Ei mulla tee tiukkaa käydä etnisissä kaupoissa. Täällä on kurdi, jonka kanssa ihan hyvät jutut.

Uhriutuminen ja tuhkan ripottelu päälleen on vähän turha tapa uida tähän maahan. Raikkaita tuulia täällä kyllä löytää, kun vähän muutakin yrittää kuin kitistä.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Scruton

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 80
 • Liked: 392
 • Maltillinen kansalliskonservatiivi
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #821 : 05.02.2023, 12:05:34 »
Lähes kaikki myöntävät että Afrikan rajojen vetäminen viivoittimella etnisistä- ja heimorajoista piittamatta aiheutti ja aiheuttaa edelleen paljon ongelmia ja konflikteja. Silti mokuttajien vakiofraasi on: "erilaisuus on rikkaus". Eivätkö he näe tässä mitään ristiriitaa?
"Conservatism starts from a sentiment that all mature people can readily share: the sentiment that good things are easily destroyed, but not easily created."
- Sir Roger Scruton

“Tradition is not the worship of ashes, but the preservation of fire.”
- Gustav Mahler

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #822 : 17.02.2023, 14:39:22 »
Uudessa Image-lehdessä Vihreän Langan entisen päätoimittajan Riikka Suomisen maahanmuuttoa käsittelevä kolumni "Tervetuloa".

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Tekstiä varten on haastateltu tutkija Lena Närettä.

Pidän silti Riikka Suomista kirjoittajana ja toimittajana vastuullisena kaikista tekstinsä virheistä ja väitteistä. Etenkin kun Lena Näre on toiminut julkisessa maahanmuuttokeskustelussa tutkijan roolin sijaan lähinnä subjektiivisia mielipiteitään ja virheellisiä väitteitä esittävän aktivistin roolissa.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Käsitys siitä, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, vahvistuu jatkuvasti. Tulijoiden toivotaan ratkaisevan hoitajavaje, työvoimapula ja jopa maaseudun asuttaminen.

Käsitykselle ei ole ollut eikä esitetä vieläkään päteviä perusteita. Kyse on vain valtavasta eturyhmien vyörytyksestä julkisuudessa valtamedian täydellä tuella.

Nykyisellään maahanmuutto ei esimerkiksi suinkaan helpota veronnostopaineita vaan lisää niitä. Tilanne vain pahenisi valtapuolueiden esittämillä maahanmuuttopolitiikan linjauksilla.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Mutta samaan aikaan, kun tilastot kaipaavat tänne satojatuhansia uusia asukkaista, niin itse ulkomaalaiset ihmiset esitetään uhkana.

Tämä näkyy esimerkiksi mielipidekyselyissä. Niissä selvitetään asenteita maahanmuuttoa kohtaan. Kyselyn lähtökohta on, että maahantulijaa pelätään. Esimerkiksi Euroopan unionin tekemä Eurobarometri kysyy, huolettaako maahanmuutto. Aiemmin on muotoiltu, kuinka iso uhka tai ongelma maahanmuutto on. Onneksi ihmisryhmien kohdalla ei kysellä asenteita heihin. Suvaitsetko vasenkätisiä? 1930-luvulla olisi varmaan kysytty, kuinka iso uhka juutalaiset ovat.

Tilastot eivät kaipaa tänne satojatuhansia uusia asukkaita. Ilmaisu on yhtä typerä kuin ajatuskin.

Mitä tulee ulkomaalaisten ihmisten esittämiseen uhkana, sehän ei pidä paikkaansa. Valtamediajulkisuus on nyt kaikelle maahanmuutolle ehdottoman myönteistä. Jopa niin, että voidaan näennäisesti käsitellä Ruotsin maahanmuuton aiheuttamia ongelmia kuten katujengiväkivaltaa ja silti jakomielisesti esittää Ruotsiin haalittu selvästi haitallinen massamaahanmuutto esikuvallisena, jopa välttämättömänä myös Suomelle.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Vielä räikeämpää pelottelu oli vuoden 2015 aikaan, kun satojatuhansia ihmisiä pakeni Lähi-idästä. Silloin Taloustutkimus selvitti Iltalehden piikkiin, uskoivatko vastaajat turvapaikanhakijoiden tuovan mukanaan rikollisuutta.

Tilastojen mukaan turvapaikanhakijat toivat tuolloin mukanaan rikollisuutta. Paljon ja vakavaa. Muun muassa Suomen ensimmäisen oikeudessa vahvistetun terrori-iskun, toistasataa raiskausta, pari tuhatta pahoinpitelyä jne.

Mutta ongelma siis se, että ihmisiltä kysyttiin, mitä he uskovat tapahtuvan.

Ja sen Iltalehden jutunkin otsikko oli alistuvan asenteen paljastavasti Olemmeko me rasisteja?

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Kyselyiden maailmankuva muokkaa asenteita. Minä esimerkiksi vastaiisin mielellään kyselyihin, pidänkö liharuuan tarjoamista kouluissa epäterveellisenä, onko mainonta mielestäni haitallista tai ovatko yksityisautoilija itsekkäitä.

Eli mielipidekyselyissä ei pitäisi esittää vääränlaisia väitteitä. Ei kai sitten vääränlaisia mielipiteitäkään.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Myös politiikassa maahanmuuttoon suhtaudutaan ristiriitaisesti.

Petteri Orpo (kok.), kannatusmittausten perusteella seuraava pääministeri, sanoo (HS 21.1.2023), että Suomen on pakko saada joka vuosi kymmeniätuhansia maahanmuuttajia. Tästä huolimatta Orpo ja puolueensa kokoomus tukivat välikysymystä, jossa katujengi-ilmiöstä syytettiin "Suomessa vuosikymmenet harjoitettua löyhää maahanmuuttopolitiikkaa". Eduskuntakeskustelussa kokoomus vaati tiukentamaan ehtoja tulijoille.

Samaa mieltä yleisestä ristiriitaisuudesta, mutta ei Orpo sentään ole vaatinut Suomeen katujengiläisiä. Sen sijaan hän kyllä tukee maahanmuuttopolitiikkaa, joka luo heitä.

Vaikka Kokoomus liittyi tuohon yhteen välikysymykseen, puolue nimenomaan ei ole suostunut esittämään eduskuntakeskustelussa ja katujengiongelman ratkaisuksi esittämässään ohjelmassa ainuttakaan konkreettista haittamaahanmuuton rajoitusta itse maahanmuuttopolitiikkaan, joka on itsestäänselvästi nykyisen katujengiongelman taustalla.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Kaksinaamaisuuteen vaikuttaa tietenkin perussuomalaisten kannatus. Sen vuoksi muutkin oikeistopuolueet haluavat olla vähän muukalaiskammoisia.

Todellisuudessa Suomi ei ole koskaan harjoittanut väitettyä löyhää maahanmuuttopolitiikkaa. Tänne muuttaminen on tehty vaikeaksi. Ja niinpä ulkomailla syntyneiden osuus on Suomessa Euroopan pienimpiä.

Todellisuudessa Suomen muita maita löysemmästä maahanmuuttopolitiikasta ei ole mitään epäselvyyttä. Esimerkiksi politiikkavertailut ja turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentit osoittavat kiistattomasti, että Suomi on maahanmuuttopolitiikassaan EU-maiden kärkeä käytäntöjen löysyydessä, monissa asioissa kuten hyväksymisprosenteissa jopa Ruotsin ohittaen.

Kukaan täysjärkinen aihetta yhtään tunteva ei voi väittää rehellisesti muuta. Ulkomailla syntyneiden osuus taas johtuu enimmäkseen ihan muista tekijöistä kuin nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Mitään uutta ei Suomen jakomielitautinen suhde maahanmuuttoon ole. Sitä nähtiin myös vuoden 2015 turvapaikkakriisissä. Silloin ulkoministeriön viestintäosastolla tehtiin kahta kampanjaa. Toinen oli perinteistä maakuva työtä, jolla houkuteltiin ihmisiä Suomeen, mutta toinen oli uutta: karkoituskampanja, joka varoitti muuan muassa irakilaisia ja afganistanilaisia, ettei Suomeen kannattanut pyrkiä.

Ulkoministeriön "kampanja" (joka ulkoministeriön mukaan ei ollut kampanja) oli siinä, että Facebook-ryhmään lähetettiin syksyn 2015 tulijatulvan jälkeen Migrin tiedotteen arabiankielinen viranomaisviesti, jonka mukaan irakilaiset eivät saa automaattisesti turvapaikkaa Suomesta lähtömaan perusteella (hyväksymisprosentti tuolloin kuitenkin Suomessa Euroopan korkeimpana lähes 100).

Yksittäinen Facebook-viesti tuskin käänsi kenenkään päätä, kun Irakissa oli aiemmin levitetty tietoa, että irakilaiset saavat oleskeluluvan helpoiten juuri Suomesta ja että Suomen pääministeri lahjoittaa talonsa turvapaikanhakijoille. "Tervetuloa".

Sen sijaan sisäministeriö kyllä organisoi tuolloin suomalaisten manipuloimiseksi viestintäyhtiöiden ja aktivistijärjestöjen kampanjoita, joilla haluttiin pehmentää kantaväestön reaktioita propagandan keinoin.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Haave ehkä oli, että Suomen ihanuudesta pystyisi kertomaan taajuudella, jonka vain valkoiset korvat kuulevat.

Suomi olisi nyt parempi paikka, jos tänne ei olisi houkuteltu niitä 20 000 irakilaista, jotka ohittivat matkallaan niin Saksan, Tanskan kuin Ruotsinkin, koska halusivat Suomesta helpon oleskeluluvan.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Suomessa kuvitellaan, että kaikki tunkevat tänne, ellemme ole rajoilla tiukkoina esittämässä ehtoja. Maahanmuuttotutkija Pasi Saukkonen on huomauttanut, että oikeasti Suomen vetovoimatekijät ovat heikot. Työvoimapula vaivaa monia muitakin Euroopan maita. On vaikeaa houkutella ihmisiä juuri tänne.

Saukkonen viittasi ihan oikeiden asiantuntijoiden ja osaajien eli nettoveronmaksajien vetovoimatekijöihin. Sen sijaan se ei-toivottu väki on valmis maksamaan jopa kymmeniä tuhansia euroja saadakseen Suomesta jalansijan ja oleskeluluvan. Velat maksetaan esimerkiksi omalla orjatyöllä tai ottamalla oleskeluluvan saamisen jälkeen seuraavat Suomeen tunkevat omiksi orjiksi.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Hommaa tuskin auttaa, jos tieto Suomesta Euroopan rasistisimpana maana kiirii potentiaalisten tulijoiden korviin.

Suomi ei ole Euroopan rasistisin maa. Koko ajatus on tietysti älytön, mutta monet hellivät tätä Iltalehden aikoinaan keksimää valeuutista vielä vuosien jälkeen oman harhaisen ajattelunsa peruskivenä.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Mutta miten kääntää asenteita työperäiseen maahanmuuttoon sen jälkeen, kun vuosikymmeniä on demonisoitu "vain taloudellisista syistä" maahan pyrkiviä. Keskustelu maahanmuutosta on kietoutunut sen ympärille, kuka on "oikeasti hädänalainen". Populistien perusväite on, että muukalaiset vievät työt. Nyt töiden perässä tulijoita tarvittaisiin.

Ei ole demonisoitu "vain taloudellisista syistä" maahan pyrkiviä vaan arvosteltu turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjiä ja sen edistäjiä.

Keskustelu maahanmuutosta ei tosiaankaan ole kietoutunut sen ympärille, kuka on oikeasti hädänalainen. En edes muista, milloin tätä olisi käsitelty viimeksi valtamediassa. Narratiivihan menee jo niissä sfääreissä, että kaikki maahanmuutto millä tahansa motiivilla on hyvästä Suomelle. Meillä ei kuulemma ole varaa valita, joten kaikki kelpaa.

Samoin väite siitä, että "muukalaiset vievät työt" on rutikuiva olkiukko jostain 90-luvulta. Ongelmaksi on aikaa sitten todettu sosiaaliturvariippuvuus, niin humanitaaristen työttömien kuin halpatyöläistenkin. Maahanmuuttajien haaliminen halpatöihin on työnantajille kannattavaa ja mahdollista vain, koska se on veronmaksajien subventoimaa.

Lainaus käyttäjältä: Riikka Suominen, Image
Onneksi asenteissa on myös rohkaisevia esimerkkejä. Suomesta on vajaan vuoden aikana hakenut turvaa yli 45 000 ukrainalaista. Se on vain pieni osa maansa jättäneistä 7 miljoonasta ukrainalaisesta, mutta Suomen aiempaan maahanmuuttoon verrattuna paljon. Tällä kertaa lehdistö ei puhu pakolaistulvasta, vaikka ukrainalaisia on tullut puolitoista kertaa niin paljon kuin turvapaikanhakijoita vuonna 2015. Tuolloin poliittinen reaktio oli aggressiivinen ja hätääntynyt, nyt tulijoihin on suhtauduttu myötämielisesti. EU kehitti nopeasti oleskelulupajärjestelmän, jolla ihmiset pääsevät töihin ja opiskelemaan. Suomalainen byrokratia on joustanut, ja ukrainalaisille lapsille on löytynyt nopeasti koulupaikat. Vastaanottokeskuksia kohtaan ei ole hyökätty mielipidekirjoituksilla eikä polttopulloilla.

Johtuisikohan siitä, että ukrainalaiset naiset ja lapset ovat huomattavasti vuoden 2015 turvapaikanhakijoita vähemmän katkoneet kurkkuja Turun torilla, raiskanneet pikkulapsia Oulussa ja ryöstäneet aseella uhaten kantaväestöä kaduilla (vrt. poliisin tilastot turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta vuosilta 2015-2017)? En tiedä, kunhan arvailen.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2023, 15:22:13 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #823 : 22.02.2023, 15:30:00 »
Koska avoimia rajoja ja maahanmuuton lisäämistä puolustavat eivät missään tapauksessa halua alistaa näkemyksiään kritiikille osallistumalla avoimeen, tasapuoliseen asiadebattiin maahanmuuttokriittisten kanssa esimerkiksi täällä Hommaforumilla (Twitter-huutelut sitten erikseen), yksi turvallinen tapa osallistua näennäisesti keskusteluun ja jopa voittaa väittely on esittää vastapuolen näkemykset olkiukkoina ja sitten kumota ne sopivasti muotoilluilla omilla väitteillä, joita kukaan ei voi haastaa ainakaan samalla alustalla.

Esimerkki tästä on valtamediassa maahanmuuttotutkijana esiintyvä aktivisti Erna Bodström, joka kaataa näin eduskuntavaalien alla "faktoillaan" itse määrittelemiään maahanmuuttomyyttejä vasemmistolaisilla nettisivuilla, joilla ei tietenkään mahdollisteta keskustelua aiheesta.


Lainaus
Myytinmurtajaiset: 10+1 väitettä turvapaikanhakijoista

Maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista liikkuu paljon virheellisiä ja harhaanjohtavia väittämiä. Maahanmuuttotutkija Erna Bodström tarkastelee uuden Myytinmurtajaiset-kirjoitussarjan ensimmäisessä osassa tällaisia väitteitä ja niiden paikkansapitävyyttä. Sarja toimitetaan keväällä 2023 kahden ajatuspajan, Kalevi Sorsa -säätiön ja Vasemmistofoorumin yhteistyössä.
Kalevi Sorsa -säätiö 22.2.2023

Alkeellisen vaalipropagandakirjoituksen esittäminen asiantuntija-auktoriteetin faktoina kertoo olennaisen ajatuspajana varmaan ainakin jonkinlaiseen uskottavuuteen pyrkivän Kalevi Sorsa -säätiön rehellisyyden ja tieteellisyyden asteesta. Vasemmistofoorumilta kukaan ei kai mitään sellaista odotakaan, eivät edes Pontukset ja Veikat itse.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
1. VÄITE: Suurin osa Suomeen tulevista maahantulijoista on turvapaikanhakijoita ja pakolaisia.

Missä ja kuka esittää tällaista väitettä? Ei ainakaan valtamedia, joka pitkälti päättää, mitkä ovat vallitsevia käsityksiä tai myyttejä.

Olennaisempaa on, että suurin osa maahanmuuton aiheuttamista kasvavista haitoista ja kustannuksista on perua Suomen humanitaarisesta maahanmuutosta, jonka on mahdollistanut Suomen äärimmäinen (nykyään kai käytettäisiin kiertoilmaisua "kunnianhimoinen" kuten ilmastopolitiikassa) maahanmuuttopolitiikka.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
FAKTA: Ei pidä paikkaansa. Suurin osa Suomeen tulevista maahanmuuttajista muuttaa perheen tai työn takia.

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan suurin osa Suomeen haetuista ja saaduista oleskeluluvista myönnetään täällä ennestään asuvien perheenjäsenille ja työpaikan löytäneille. Kolmanneksi suurimman ryhmän muodostavat opiskelijat.

Viime vuonna Suomesta myönnettiin suunnilleen yhtä paljon oleskelulupia turvapaikkaa hakeneille kuin muille ensimmäistä kertaa oleskelulupaa hakeneille. Humanitaariseen maahanmuuttoon kuuluu olennaisena osana myös perheenyhdistäminen, joka on tässä unohdettu. Lisäksi tuhannet ovat jääneet Suomeen laittomasti, eivätkä tietenkään näy oleskelulupatilastoissa.

On sitä paitsi tahallisen harhaanjohtavaa verrata väliaikaisesti Suomessa oleskelevia (tyypillinen työperäinen maahanmuuttaja tai opiskelija) ja tänne pysyvästi jääviä (tyypillinen humanitaarinen maahanmuuttaja).

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Yhteensä perheen, työn tai opiskelun vuoksi Suomeen muuttaa vuosittain EU-alueelta tai sen ulkopuolelta noin 35 000 ihmistä. Turvapaikan tai muun suojeluperusteisen luvan saaneet ovat selvästi pienempi ryhmä. Turvapaikan tai muun suojeluperusteisen luvan saa tilastojen mukaan vuosittain tavanomaisessa tilanteessa noin 2000–3000 ihmistä, ja lisäksi Suomi ottaa vastaan vuosittain vajaat 1000 kiintiöpakolaista.

Erityistilanteita on 2000-luvulla ollut kaksi: vuosi 2015, jolloin Suomeen saapui yli 30 000 turvapaikanhakijaa koko Eurooppaa kohdanneen niin kutsutun pakolaiskriisin vuoksi, sekä vuosi 2022, jolloin tilapäistä suojelua Suomesta haki noin 45 000 ihmistä Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

"Erityistilanteita" ei pidä jättää tarkastelun ulkopuolelle, sillä niillä on ollut valtava vaikutus niin Suomessa kuin varsinkin Ruotsissa, johon "erityistilanteet" ovat tuoneet satojatuhansia Ruotsiin jääneitä turvapaikanhakijoita. Humanitaarisen maahanmuuton mutta etenkin juuri "erityistilanteiden" vuoksi EU:n ulkopuolisen haittamaahanmuuton nopeus ja merkitys on systemaattisesti aliarvioitu Suomen ja Ruotsin väestöennusteiden pahimmissakin skenaarioissa.

Sekin vielä, että Suomeen ei saapunut vuonna 2015 "yli 30 000 turvapaikanhakijaa koko Eurooppaa kohdanneen niin kutsutun pakolaiskriisin vuoksi" (Syyrian sota), vaan Suomeen hakeutui muut EU-maat ohittaen poikkeuksellinen määrä irakilaisia, koska irakilaisten turvapaikanhakijoiden hyväksymiskriteerit olivat Suomessa poikkeuksellisen löysät muihin maihin verrattuna. Vielä kesäkuussa Suomesta sai muutenkin oleskeluluvan myös kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen, mikä oli tietysti täysin järjetöntä ja uniikkia koko maailmassa.

Vain hyvin harvalla voi arvioida olleen humanitaarinen syy matkustaa koko turvallisen Euroopan halki Suomeen asti hakemaan turvapaikkaa, eikä se syy voinut olla kenelläkään sota, joka oli jäänyt taakse jo Turkkiin mutta viimeistään Euroopan puolelle tultaessa.

Lainaus
2. VÄITE: Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat tulevat Suomeen lähinnä Lähi-idästä ja Afrikasta.

3. VÄITE: Suomi ja Eurooppa kantavat kohtuuttoman suuren vastuun pakolaisista.

4. VÄITE: Turvapaikanhakijan tulee hakea turvaa ensimmäisestä turvallisesta maasta.

5. VÄITE: Turvapaikanhakeminen Euroopasta on helppoa – sanoo vain rajalla "asylum".

6. VÄITE: Lähes kaikki turvapaikanhakijat ovat aikuisia miehiä.

7. VÄITE: Miehet eivät tarvitse kansainvälistä suojelua yhtä paljon kuin naiset ja lapset.

8. VÄITE: Raja-aidat estävät turvapaikanhakijoiden tulon Suomeen.

9. VÄITE: Suurin osa turvapaikanhakijoista on "elintasopakolaisia".

10. VÄITE: Suomi on maailman sosiaalitoimisto.

10+1. VÄITE: Turvapaikanhakijat muodostavat Suomelle taloudellisen taakan.

Voisihan noita muitakin käydä läpi, mutta ehkä myöhemmin. Kaikki väitteet ja "faktat" on rakennettu sanakikkailun, sopivien unohtamisien ja väistöperiaatteen (esim. näätäsanat) varaan, kun muu ei onnistu.

Edit:

Katsotaanpas nyt ainakin tämä:
Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
10+1. VÄITE: Turvapaikanhakijat muodostavat Suomelle taloudellisen taakan.

Lainaus
FAKTA: Pitää osittain paikkansa. Ihmisen aiheuttaman taloudellisen hyödyn tai taakan laskeminen on monimutkainen asia, ja siksi sitä on yksiselitteisesti hankala todentaa. Turvapaikanhakijoiden kohdalla väite vie keskustelun sivuraiteille, sillä kansainvälisessä suojelussa kyse ei ole taloudellisesta siirtolaisuudesta.

Turvapaikanhakijoiden päätteleminen ryhmänä taloudellisesti hyödylliseksi tai taakaksi ei ole mitenkään erityisen monimutkaista. Muun väittäminen on harhauttamista.

Vastoin Bodströmin torjuntaa turvapaikanhakijoiden aiheuttaman taloudellisen taakan arvioinnin nimenomaan pitäisi olla keskustelun ytimessä jo siksikin, että rajallisten auttamisresurssien maailmassa turvapaikanhakijoiden asuttaminen Eurooppaan ja etenkin Suomeen on luokkaa sata kertaa kalliimpaa kuin Euroopan ulkopuolella auttaminen. Nykyiselle resursseja surutta tuhlaavalla tehottomalle järjestelmälle pitäisi siksi olla todella hyvät perustelut, mutta sellaisia ei ole.

Auttamisresursseja kuluu moninkertaisesti enemmän parempaa elintasoa Euroopasta ja Suomesta etsivien turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjien aiheuttamiin kustannuksiin kuin päätyy esimerkiksi humanitaarisen avun kautta pakolaisleireille. Tämä näkyi erityisen selvästi vuoden 2015 kriisin jättimäisissä kustannuksissa suhteutettuna syyrialaisten pakolaisten leireille saamaan apuun.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Tiedetään, että erityisen paljon työelämän ulkopuolella ovat maahan muuttaneet naiset ja hiljattain maahan muuttaneet. Erityisesti ensimmäisinä vuosina maahan muuttaneet ovat usein kotoutumispalveluiden piirissä, eli käytännössä opiskelemassa kieltä tai uutta ammattia. Maahan muuttaneiden työllisyys kasvaa maassaoloajan pidentyessä, vaikkakin tämä tapahtuu hitaasti. Kustannuksia syntyy luonnollisesti myös hakemusten käsittelystä ja sen aikaisista elinkustannuksista.

Kaikesta tästä tiedosta huolimatta on käytännössä kuitenkin vaikeaa yksiselitteisesti laskea turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten aiheuttamaa taloudellista vaikutusta. Tämä johtuu kahdesta syystä.

Ensiksikin ei ole mahdollista yksiselitteisesti arvioida, miten ihmisen aiheuttama taloudellinen vaikutus lasketaan, mitä siihen luetaan mukaan ja miltä ajalta. Vaikutukset ovat monissa tapauksissa ylisukupolvisia, kun perheet jäävät maahan asumaan.

Toiseksi on vaikea sanoa, mihin maahan muuttaneen taloudellista vaikutusta tulisi verrata, esimerkiksi työikäiseen kantaväestön jäseneen vai syntyvään lapseen. Kaikki nämä valinnat johtavat ainakin jossain määrin erilaiseen lopputulokseen.

Sanakikkailua kuten tuo "yksiselitteisesti". Tuollaiseen tarraamalla ei ole mahdollista arvioida oikein mitään, koska tällaisessa arvioinnissa on aina tehtävä valintoja.

Todellisuudessa millä tahansa järkevillä reaalimaailman oletuksilla (valintojen perusteista voidaan keskustella) päädytään aina siihen, että turvapaikkamaahanmuutto on Suomelle taloudellinen taakka. Sitten erikseen päättömät maahanmuuton bkt-skenaariot, joiden logiikalla Euroopan rajojen avaaminen Afrikkaan onkin vain nerokas keino saada aikaan talouskasvua siinä missä vaikka ikkunoiden kivittäminen.

Vaikkei laskelmien oletuksista päästäisi täyteen yksimielisyyteen, niiden kautta voidaan ainakin verrata eri ryhmiä toisiinsa. Jos tietyn maahanmuuttajaryhmän edustajien elinkaarikustannukset ovat tilastojen mukaan esimerkiksi puoli miljoonaa euroa miinuksella verrattuna sekä joihinkin muihin maahanmuuttajaryhmiin että Suomessa syntyneisiin, ei varmaan ole oikeasti epäselvyyttä, että tällainen maahanmuutto ei ole taloudellisesti hyödyllistä.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Olennaista on kuitenkin se, että turvapaikanhakijat eivät ole taloudellisia siirtolaisia. Toisin sanoen heidän vastaanottamisensa tarkoitus ei edes ole parantaa kansantaloutta.

Ylivoimaisesti suurin osa Etelä-Euroopan kautta Suomeen asti hakeutuvista turvapaikanhakijoista on ennen kaikkea taloudellisia siirtolaisia, oli heidän turvapaikkaprosessinsa lopputulos mitä tahansa.

Heidän – myös kielteisen päätöksen saaneiden – vastaanottamista puolustellaan myös kansantalouden parantamisella (ja väestörakenteen korjaamisella ja ties millä), vaikka se on tietysti argumenttina roskaa.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Sen sijaan turvapaikanhaun tehtävä on ylläpitää ihmisoikeuksia, esimerkiksi uskonnon- ja mielipiteen vapautta. Siksi koko kysymys turvapaikanhakijoiden taloudellisesta vaikuttavuudesta on lähtökohdiltaan väärä. Se on sama, kuin kysyisi, mikä on uskonnon- tai mielipiteen vapauden tai demokraattisen järjestelmän hinta.

Kuten sanottu, rajallisten resurssien maailmassa on aivan oleellista selvittää Suomen tehottoman turvapaikkajärjestelmän hinta.

Etenkin kun Suomessa levitetään nyt valtamediatasolla röyhkeästi valhetta, että kaikki maahanmuutto olisi muka laadusta ja maahantulon tavasta ja motiivista riippumatta suomalaisille taloudellisesti hyödyllistä, mitä se ei tietenkään ole. Sitähän Bodströmkin yritti tässä vihjata vääntämällä asiasta muka jotenkin monimutkaista ja epäselvää.

Edit2:

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
8. VÄITE: Raja-aidat estävät turvapaikanhakijoiden tulon Suomeen.

Pelkät raja-aidat eivät tietenkään vielä estä kenenkään tuloa Suomeen...

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
FAKTA: Ei pidä paikkaansa. Raja-aidat lähinnä ohjaavat ihmiset toisille – usein vaarallisemmille – reiteille.

...mutta myöskään Bodströmin väite ei pidä paikkaansa.

Tietenkin jos suljetun oven vieressä on avoin ovi, sitä käytetään, mutta jos ainoa muu ovi on satojen kilometrien vaelluksen päässä ja sekin luultavasti kiinni, moni jättää lähtemättä koko reissulle.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Vuoden 2015 niin sanotun pakolaiskriisin aikana erityisesti Itä-Eurooppaan rakennettiin runsaasti raja-aitoja, joiden tarkoitus oli estää turvapaikanhakijoiden liikkuminen maasta toiseen Euroopan sisällä.

Raja-aidat eivät estä ihmisten liikkumista, vaan ne lähinnä ohjaavat sitä. Kun yhteen paikkaan rakennetaan aita, etsivät ihmiset uuden reitin sen ympäri. Näin on käynyt myös Itä-Euroopan raja-aidoille.

Mitä ihmettä selität? Rajojen sulkeminen eli raja-aidat tiukkaan rajavalvontaan yhdistettynä nostavat kynnystä lähteä liikkeelle, kun taas avoimet rajat ja vapaa liikkuminen on kutsu vaeltaa Eurooppaan. Tämä nähtiin kouriintuntuvasti vuonna 2015 ja alkuvuodesta 2016. Kun rajoja ryhdyttiin yleisesti sulkemaan, tulijavirrat pienenivät silmissä. En ymmärrä, miten muuten tapahtunut muutos selitetään mokutusnarratiivissa.

Kirjoituksen linkin ja maksumuurin takana on jokin yksittäinen USA:n ja Meksikon yli 3 000 kilometrin rajaa käsittelevä artikkeli, jolla ei tietenkään ole mitään todistusvoimaa Euroopan rajoista ja siirtolaisvirroista puhuttaessa.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Uudet reitit ovat usein entisiä vaarallisempia. Se tarkoittaa enemmän loukkaantumisia, kuolemia ja kärsimystä. Se tarkoittaa sitä, että haavoittavassa asemassa olevien ihmisten, kuten lasten, vanhusten ja vammaisten, on entistäkin hankalampi hakea suojaa.

Kuten Välimereltä nähdään, suurin osa vaarallisia reittejä käyttävistä ei ole pakolaisia ollenkaan, mutta vaarantaa silti itsensä. Pakolaisistakin suurin osa hakeutuu Eurooppaan pitkän matkan itselleen turvallisten ja jopa uusien vaarallisten maiden (Libya) halki.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Suomen suunnittelema raja-aita voisi siis toimia kahdella tavalla. Joko ohjaamalla ihmisiä Suomen raja-asemia kohti tai niiltä pois, mahdollisesti entistä haastavampaan maastoon.

Jos ihmiset ohjautuvat raja-asemalle, heillä on oikeus hakea turvapaikkaa. Sen jälkeen he saavat saapua laillisesti Suomen maaperälle. Tämä ei siis estä turvapaikanhakua.

Jos ihmiset ohjautuvat pois raja-asemalta, mutta pääsevät maaston läpi Suomen maaperälle, heillä on oikeus hakea turvapaikkaa. Tämäkään siis ei estä turvapaikanhakua.

Suomen itärajalle suunniteltu raja-aita voisi toimia tiukkaan rajavalvontaan yhdistettynä niin, että hybridioperaatiotilanteessa Suomeen laittomasti tulleet havaittaisiin aidan tuntumasta, otettaisiin kiinni ja käännytettäisiin. Näin on toimittu muissa EU:n itärajan maissa.

Mutta koska rajojen sulkeminen on estetty uudessa rajalaissa, uusien aitojen tavoite on vain ohjata laittomat tulijat laillisille rajanylityspaikoille, joilta heidät otetaan sisälle Suomeen, jos sanovat "asylum". Tämän teki selväksi sisäministeri Krista Mikkonen.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Raja-aita saattaakin siis estää turvapaikanhakijoiden tuloa lähinnä symbolisesti: lähettämällä maailmalle viestin siitä, että Suomi ei halua ottaa turvapaikanhakijoita vastaan.

Ei edes näin, koska Marinin hallitus on päinvastoin julistanut maailmalle, että Suomi ottaa kaikki turvapaikanhakijat vastaan kaikissa tilanteissa. Paradoksaalisesti raja voidaan nyt sulkea vain laillisesti tulevilta.

Aidan rakentaminen toimii symbolisena viestinä vain suomalaisiin päin, koska suomalaisessa valtamediassa valehdellaan kollektiivisesti, että tiukan paikan tullen raja suljetaan ja Venäjän hybridioperaatio estetään. Ei suljeta, ei estetä, koska laki ei mahdollista sitä rajavartijoille ja koska maan johdossa ei ole siihen muutenkaan minkäänlaista halua.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Myöskään niin kutsuttu masinoitu maahantulo eli ihmisten ohjaaminen rajalle ei poista oikeutta hakea turvapaikkaa. Jos turvapaikan hakua rajoilla rajoitetaan, kyse on hakijan ihmisoikeuksien loukkaamisesta.

Ei ihmisten tappaminenkaan ole normaalisti laillista ja se varmasti loukkaa ihmisoikeuksia, mutta poikkeustilanteessa se voidaan sallia ja siihen voidaan jopa velvoittaa.

Poikkeustilanteessa kuten hybridisodankäynnissä raja voitaisiin sulkea ihan kaikilta, mutta valitettavasti Suomi teki sen uudeksi lainsäädännöllään mahdottomaksi myös poikkeusoloissa.

Edit3:

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
9. VÄITE: Suurin osa turvapaikanhakijoista on "elintasopakolaisia".

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
FAKTA: Ei pidä paikkaansa. Merkittävälle osalle turvapaikanhakijoista myönnetään kansainvälistä suojelua, eikä kielteinen päätöskään välttämättä kerro taloudellisista motiiveista.

Juuri päinvastoin. Suurin osa turvapaikkahakemuksista todetaan EU-alueella perusteettomiksi (viime vuonna myönteisiä vain 35 %), eikä myönteinenkään päätös tarkoita, etteikö Eurooppaan ja vieläpä tiettyyn maahan kuten Euroopan äärilaidalle Suomeen hakeutumisen motiivi olisi ollut ennen kaikkea elintason parantaminen.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Eurooppaan tulee paljon ihmisiä erilaisista lähtökohdista ja syistä. Osa tulee pakoon vainoa ja väkivaltaa, osa etsimään taloudellisia mahdollisuuksia.

Taloudelliset motiivit ovat mukana lähes aina, etenkin kun on harvinaista, että Eurooppaan paetaan suoraa vainoa ja väkivaltaa kulkematta turvallisten maiden läpi.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Koska työperäisen oleskeluluvan saaminen on EU-alueella suhteellisen hankalaa, myös osa taloudellisista siirtolaisista turvautuu turvapaikan hakuun saadakseen mahdollisuuden työntekoon.

Työperäisen oleskeluluvan saaminen on suhteellisen hankalaa, jos ei ole sellaisia taitoja, joita työpaikan saamiseen vaaditaan. Tietysti. Niin pitää ollakin.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Euroopan tilastotoimisto Eurostatin mukaan Suomessa turvapaikka tai muu kansainvälinen suojelu myönnettiin 2017–2021 heti ensimmäisessä päätöksessä 45 prosentissa tapauksista. Lisäksi 30 prosenttia hakemuksiin tehdyistä lopullisista päätöksistä myöntää turvapaikan tai muuta kansainvälistä suojelua. Myös EU-alueella luvut ovat samansuuntaiset.

Luvut eivät suoraan kerro, minkä verran turvapaikkaa hakee ihmisiä, joiden motiivi on ensisijaisesti taloudellinen, ei turvallisuuteen liittyvä. Kiistämätöntä kuitenkin on, että merkittävä osa turvapaikanhakijoista myös saa suojelustatuksen, mikä tarkoittaa, että hän on kotimaassaan vaarassa. Pakolaisuuteen on siis yleensä oikea eikä taloudellinen syy.

Pakolaisuuteen voi olla oikea syy, mutta tuhansien kilometrien päähän Eurooppaan hakeutuminen syy on lähes aina taloudellinen. Kun matkasta maksetaan ihmissalakuljettajille 10 000 euroa tai enemmänkin, jolla elelisi omassa maassa toisella alueella tai muuten Euroopan ulkopuolella mukavasti vuosikaudet, odotetaan sijoitukselle tuottoa.

Lainaus käyttäjältä: Erna Bodström
Myöskään se, että ihmiselle ei myönnetä turvapaikkaa, ei automaattisesti tarkoita, että hän olisi tullut Eurooppaan taloudellisesti paremman elämän perässä. Turvapaikan myöntämisen kriteerit ovat suhteellisen tiukat, eikä suojelua välttämättä myönnetä, vaikka hakija kokisi olevansa vaarassa. Myös turvapaikkakäsittelyssä on todettu ongelmia, jotka voivat estää suojelun myöntämisen myös tilanteissa, joissa sille olisi perusteet.

Turvapaikan ja oleskeluluvan myöntämisen kriteerit ovat Euroopassa löysimmillään naurettavan löysät, eikä suojelua ole tarkoituskaan myöntää pelkkien kokemisten perusteella, kuten aktivistien uikutuksesta voisi luulla.

Ihan turha itkeä etenkään Suomessa muka vääristä päätöksistä, kun täällä jaellaan turvapaikanhakijoille oleskelulupia moninkertaisilla prosenteilla muihin EU-maihin verrattuna, eikä lukuisia kielteisiä päätöksiäkään saaneita tuhansia huijareita lennätetä kotiinsa vaan palkitaan sosiaaliturvalla ja palveluilla.

Linkin takana Bodströmin toisessa kirjoituksessa viitatut "ongelmat" eivät nekään kerro vihjailusta huolimatta muusta kuin korkeintaan yksittäistapauksista.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2023, 13:04:48 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 919
 • Liked: 16011
 • junior koodari
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #824 : 20.04.2023, 22:03:14 »
Yle jatkaa valitsemallaan linjalla, mietin, että miten Suomalaiseen uutis"kulttuuriin" kuuluu joka keväinen paasaus jonkun uskonnon tekemisistä, varsinkin kun ko. uskonnolla ei pitäisi olla mitään ylistystyksen aihetta Suomessa.
https://yle.fi/a/74-20028009
Lainaus
Ramadan päättyy – sitä juhlistava eid on kuin sekoitus pääsiäistä ja joulua
Paaston jälkeen tiedossa on kolmen päivän ajan herkkuaterioita ja yhdessäoloa läheisten kanssa.
Vedetään massut killilleen kolme päivää?
Lainaus
Alanya Marketin esihenkilö ja lihamestari Zeynel Gunbeyi valmistelee huomisen hintakylttejä kaupassaan.

– Aiomme laittaa suurena päivänä lihat tarjoukseen, että asiakkaat voivat kokata lihaa kotonaan.

Gunbeyi itse aikoo herätä huomenna perjantaina aamuneljän jälkeen ja mennä ensimmäiseksi moskeijaan rukoilemaan. Tämän jälkeen jokainen menee kotiinsa aamuiselle juhla-aterialle. Juhlan aikana luvassa on myös vierailuja sukulaisten ja ystävien luona, mutta Gunbeyi palaa aterian jälkeen töihin.
Jos Suomalaiset syövät jouluna kinkkua, perinteen mukaan, niin yle ei tule tekemään minkäänlaista uutista kinkun syömisestä.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2023, 22:09:29 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 047
 • Liked: 6780
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #825 : 20.04.2023, 22:24:30 »
 :)
« Viimeksi muokattu: 04.05.2023, 12:53:07 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Tulituki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 1227
 • Panssari kiiltää ja aro palaa!
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #826 : 20.04.2023, 23:36:18 »
Tässä on kyllä helmi kokonaisuudessaan tämä Hesarin artikkeli. Ei ole maksumuurin takana.

Intiassa loukkaannutaanSuomen  työvoiman saatavuusharkinnasta, kukaan ei kadulla hymyile mamuille jne. Kirjoittajana Rosa Meriläinen. HS 18.4.

RASISMI ON SUOMEN KASVUN ESTE:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009524421.html?utm_source=facebook&utm_medium=toimitus-dlvr&fbclid=IwAR3UUfGqm0rS-WZgs1WsCok-kvOr8IHOopoXGnTzwKJXACyBACRhr5fcxdY
« Viimeksi muokattu: 20.04.2023, 23:59:51 kirjoittanut Tulituki »
Nostalgiaa: Koulu päättyi taas suvivirteen, reksi huusi: "Kommarit hirteen!"

Maskit uuniin

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 213
 • Liked: 8984
 • riikka
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #827 : 21.04.2023, 07:35:50 »
^ Eihän Rosa huonosti kirjoittanut.

Tämäkin lause "Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." on itsessään aivan täyttä timanttia.  ;D :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #828 : 24.04.2023, 14:29:20 »
Tässä on kyllä helmi kokonaisuudessaan tämä Hesarin artikkeli. Ei ole maksumuurin takana.

Intiassa loukkaannutaan Suomen  työvoiman saatavuusharkinnasta, kukaan ei kadulla hymyile mamuille jne. Kirjoittajana Rosa Meriläinen. HS 18.4.

RASISMI ON SUOMEN KASVUN ESTE:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009524421.html

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
SUOMALAINEN maahanmuutto­politiikka on vuosi­kymmenet keskittynyt keksimään syitä, joiden nojalla muualta tulevan henkilön oleskelu- ja työlupa voidaan evätä.

Ja kuitenkin Suomen maahanmuuttopolitiikka ja etenkin turvapaikkapolitiikka on vuosikymmenten aikana päätynyt koko EU:n liberaaleimmaksi jopa "humanitaariseksi suurvallaksi" hankkiutuneen Ruotsinkin ohittaen. Että ei kovin osuva kuvaus.

No, suuresti tuntevalla Rosalla ei ole koskaan ollut niin tarkkaa faktoista. Ei tässäkään kirjoituksessa:

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Kansalaisyhteis­kuntakaan ei ole varsinaisesti pannut parastaan. Suomi on Euroopan rasistisin maa, kun mitataan Afrikasta EU-maihin tulevien tuntemaa ahdistelua. Syrjintää koetaan muun muassa työpaikan saannissa, asunnon hankinnassa ja ylipäänsä arkielämässä.

Meriläinen viittaa Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) valikoiduissa EU-maissa tehtyyn kyselyyn, jonka tuloksista Iltalehti otsikoi virheellisesti ja valheellisesti "Suomi EU-maista rasistisin". FRA:n raportissa ei väitetty tai osoitettu tällaistakaan, mutta Meriläisen päässä ja kirjoituksessa väitettä on taas liioiteltu hurjemmaksi. Suomi on peräti koko Euroopan rasistisin maa, vaikka eihän tuollaisessa ole tolkkua millään objektiivisella mittarilla.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Rasismi näkyy myös välttelynä, hiljaisuutena. Miksi nuori ihminen haluaisi jäädä maahan, jossa kukaan ei hymyile hänelle kadulla? Moni tänne tullut suunnittelee poismuuttoa.

Näyttönä Suomen ylivertaisesta rasismista siis tahallisen väärin tulkittu kysely sekä välttely, hiljaisuus ja hymyilemättömyys eli piirteet, jotka liitetään suomalaiseen ja muualla maailmassa yleisemminkin jäyhään pohjoismaalaiseen käytökseen.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa. Eihän se edes näy naamasta, onko ihminen työperäinen maahanmuuttaja. Pitää olla kiva ja reilu kanssaihminen ja työkaveri ihan kaikille.

Afrikastako ne parhaat osaajat tulevat?

Kumman hyvin jotkut afrikkalaisetkin kansallisuudet ovat työllisyystilastojen mukaan Suomessa pärjänneet, ja ne huonosti pärjäävätkin tunkevat tänne vaikka väkisin, laittomasti, vaikka Suomi siis "Euroopan rasistisin maa".

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
YLIPÄÄNSÄ on ylimielistä harhaa kuvitella, että ihmiset voidaan työmarkkina-asemansa perusteella jakaa hyviin ja huonoihin.

Ihmiset ja ihmisryhmät voidaan jakaa työmarkkina-asemansa perusteella hyviin ja huonoihin, joiden maahanmuuttoa on mielekästä edistää tai rajoittaa. Se ei tietenkään tarkoita, että työmarkkina-asema määrittelee heidät ihmisinä hyviksi tai huonoiksi, mikäli Meriläinen halusi ilmaista tällaisen olkiukon.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Meidän on kyettävä avaamaan työmarkkinamme kaikille. Se on paitsi inhimillisesti oikein, myös Suomen talouden kannalta välttämätöntä.

Mielelläni kuulisin, mitä tämä "työmarkkinoiden avaaminen" tarkoittaa Meriläiselle, sillä kuka tahansa voi hakea Suomesta töitä mistä tahansa päin maailmaa. Edelleen haluaisin yksintyiskohtaiset perustelut, miksi avaaminen olisi "inhimillisesti oikein" ja ennen kaikkea millä opilla se olisi "Suomen talouden kannalta välttämätöntä".

Jos Meriläinen tarkoittaa rajojen rajoittamatonta avaamista kouluttamattomalle halpatyövoimalle, mikään muu Euroopan maa ei katso sen olevan välttämätöntä.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Vuosilta 2015–2016 tänne jääneiden työkykyisten paperittomien ihmisten oleskelu ja työnteko olisi kannattanut kertarysäyksellä sallia.

Perustelut olisivat joskus kivoja. Minusta ei kannata palkita Suomeen laittomasti jääneitä turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjiä vaan potkia heidät ulos Suomesta ja Euroopasta vaikka Ruandaan.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Rasismi on meidän itse rakentamamme työllistymisen este, joka meidän on omin voimin myös purettava. Suomen maine rasistisena maana ei jää rajojen sisälle. Saatavuusharkinta koetaan Intiassa loukkauksena.

Mystistä tekstiä. Mikä este, mikä maine ja miten äärimmäisen rasistisena maana tunnettu Intia tähän kuuluu?

Työlupien saatavuusharkinta on käytössä kaikissa EU-maissa paitsi toistaiseksi vielä Ruotsissa, jossa sielläkin hallitus aikoo palauttaa sen huonojen kokemusten vuoksi.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Ylipäänsä Suomessa tunnustetaan työperäisen maahanmuuton merkitys ja enemmistö kannattaa sen lisäämistä. Työyhteisöjen on aika tajuta ja purkaa syrjivät kriteerit ja käytännöt, jotka estävät palkkaamasta muualta tulleita työntekijöitä.

Mitkä syrjivät kriteerit ja käytännöt? Esimerkiksi usein vähätelty kielitaito ja kulttuurituntemus ovat lähes aina erottamaton osa ammattitaitoa, ei jokin turha irrallinen palikka.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
ON illuusio, että Suomi voi valita tänne tulevat ihmiset. Maailma on laaja, ja meillä on huonot kelit ja vaikea kieli.

Olennaisempaa onkin, että Suomi olisi koko ajan voinut maahanmuuttopolitiikan keinoilla pitkälti valita ne ihmiset, jotka eivät tule tänne. Ei esimerkiksi kymmeniä tuhansia irakilaisia turvapaikanhakijoita, eikä tuhansia laittomia siirtolaisia.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Maailmalla liikkuvat ihmiset valitsevat itse asuinmaansa. Yhä useamman pitäisi valita Suomi, sillä tarvitsemme merkittävästi lisää työvoimaa, mikäli mielimme pitää talouden kasvu-uralla ja hyvinvointivaltion palveluineen pystyssä.

Maahanmuutto on kokonaisuutena Suomea taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti vahingoittavaa. Meidän pitää ennen kaikkea rajoittaa Suomeen haluavien maahanmuuttoa siitä, mitä se on ollut viimeiset kymmenen vuotta. Parempi laatu, vähemmän kustannuksia. Katsotaan jatkoja, kun päästään paremmalla politiikalla miinukselta edes nettonollaan.

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Maahanmuuttovirasto on muutettava Maahanmuuton edistämiskeskukseksi, osaksi uutta maahanmuutto- ja työministeriötä. On houkuteltava opiskelijoita ja annettava heidän jäädä. On annettava mahdollisuus tulla tänne aloittamaan alusta. On luovuttava työvoiman saatavuusharkinnasta.

Kuka ilmoittautuu maksamaan tällaisen maahanmuuton?

Lainaus käyttäjältä: Rosa Meriläinen
Avoimien ovien päivät alkakoot!

Kirjoittaja on kirjailija.

Ikuinen lapsi ilman vastuuta esittämistään ajatuksista ja niiden toteuttamisen seurauksista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

sakarit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 556
 • Liked: 937
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #829 : 24.04.2023, 15:42:58 »
Rosan mielipidekirjoitus on täynnä epätotuuksia ja vääriä johtopäätöksiä, mutta kuitenkin piristävä yllätys, jopa kiinnostava kannanotto Rosalta!
Niin no, ei muuten, mutta kun ei ollut valitus perusjyystöstä tai vaginamonologi.

TapsaT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 501
 • Liked: 2367
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #830 : 24.04.2023, 16:45:10 »
En yhtään ihmettele sitä, jos naiset eivät hymyile kadulla tietyille pakolaisryhmille. Sehän tulkitaan usein näiden miesten mielestä lupauksena jostain enemmästä, koska kulttuuri. Suomi-nainenkin on tämän selvästi alkanut oppimaan.

Miehenä ei myöskään kannata virnistellä vastaantuleville vieraan kulttuurin miehille ilman syytä, koska he saattavat ottaa sen naureskeluna tai tarjouksena jostain enemmästä, jolloin ei taaskaan hyvä heilu. Naisillekaan ei kannata turhaan hymyillä, jos ovat miehen seurassa.

Eli ollaanpas vaan jatkossakin vakavina siellä kadulla, eikä virnistellä turhia.


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #831 : 26.04.2023, 21:28:07 »
Lainaus
Maahanmuuttokeskustelu on Suomessa pohjimmiltaan hyvin rasistista

Sanapari työperäinen maahanmuutto tuntuu kelpaavan kaikille. Ongelma vain on, että työn perässä Suomeen muuttaa hyvin vähän väkeä, kirjoittaa KU:n päätoimittaja Jussi Virkkunen.
Kansan Uutiset 26.4.2023

Rasistista? Päätoimittaja varmaan esittää raflaavalle väitteelleen todella hyvät perustelut. Muu olisi noloa.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Suomalainen keskustelu työperäisestä maahanmuutosta on pohjavireeltään syvästi rasistista. Jos lohtua haluaa hakea, niin sitä se on monessa muussakin Euroopan maassa.

Väestöltään nopeasti ikääntyvässä Suomessa katseet on käännetty maahanmuuttoon, jotta tulevaisuudessa työntekijöitä olisi tarpeeksi. Tunnetusti eduskuntapuolueista erityisesti perussuomalaiset haraa tätä vastaan.

Työperustainen maahanmuutto tuntuu ajatuksen tasolla kelpaavan kaikille – myös perussuomalaisille. Ongelma on siinä, että työn perässä Suomeen muuttaa hyvin vähän ihmisiä. Ylipäätään muutot Suomeen ovat olleet vähäisiä viime vuosina.

Katsoin juuri Ylen aamu-tv:n keskustelua, jossa ministeriön edustaja kertoi työperäisen maahanmuuton määräksi viime vuonna jo yli 20 000 henkeä. Kyllä se on mielestäni paljon, noin puolet suomalaisten syntyvyydestä, eikä taatusti kata tuotoiltaan sitä muuta "vähäistä" ei-työperäistä maahanmuuttoa, joka Suomeen on viimeisen vuosikymmenen aikana kohdistunut.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
– Perussuomalaiset haluaa “tuntuvasti rajoittaa Suomelle haitallista” maahanmuuttoa. Ei ole varmaan haitaksi myöskään muistaa, että muutto Suomeen on kaikkineen viime vuosina ollut vähäistä. Tuntuva rajoittaminen on jo tästä syystä melkoinen haaste, Helsingin kaupungin erikoistutkija Pasi Saukkonen kirjoitti Twitteriin.

Käsittelin jo Saukkosen lausunnon typeryyttä toisessa ketjussa. Vastaavaa olisi voinut sanoa alkuvuonna 2015 ja jotkut sanoivatkin. Loppuvuoden 20 000 irakilaisen tulva oli sitten suora seuraus siitä, että Suomen erityisiä, etenkin irakilaisia koskevia, vetotekijöitä ei ollut poistettu, koska maahanmuuton rajoittamiselle ei nähty parin edellisen vuoden tulijamäärien perusteella syytä.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
On hyvä vahvasti painottaa, että puhe suomalaisen maahanmuuttokeskustelun rasistisuudesta on kirjoittajan – ei Saukkosen – tulkinta. Vuonna 2015 Suomessa puhuttiin maahanmuuttajien vyörystä tai tulvasta. Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen jälkeen Suomeen on tullut huomattavasti enemmän ihmisiä kuin 2015, mutta isot otsikot ovat puuttuneet. Miksiköhän?

Erona muun muassa se, että Suomeen ja muihin Euroopan maihin on nyt tullut Euroopassa käytävää sotaa pakenevia eurooppalaisia pakolaisia, naisia ja lapsia, kun vuonna 2015 tänne tunki Turkin ja Euroopan turvallisten maiden läpi yli 20 000 irakilaista nuorta miestä, jotka eivät paenneet sotaa ja hengenvaaraa vaan etsivät helppoa oleskelulupaa itselleen ja turvalliseen kotiin jääneelle perheelleen.

Erona sekin, että en ole kuullut vielä ensimmäisestäkään ukrainalaisen pakolaisen tekemästä raiskauksesta tai terrori-iskusta, kun taas vuonna 2015 tulleiden turvapaikanhakijoiden tekemiset näkyivät Suomen rikostilastoissa välittömästi.

Siinä ne tärkeimmät, että missäs se rasismi?

Mitä taas Virkkusen mainitsemiin isoihin otsikoihin tulee, niin valtamediahan oli vuonna 2015 innoissaan tulijoista. Olivat kuulemma Suomen pelastajia, peräti "uusi Nokia", vaikka jotkut tyhmät persut eivät sitä tajunneet. Aivan kuten "työperäinen maahanmuutto" vuonna 2023.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Suomalaisen maahanmuuttokeskustelun erityisyys on myös siinä, että maahanmuutto näkyy oikeastaan ainoastaan pääkaupunkiseudulla ja Turussa sekä Tampereella. Yli puolet Suomen ulkomaalaistaustaisista asuu pääkaupunkiseudulla. Perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa lukuun ottamatta kovimmat maahanmuuton vastustajat tulevatkin alueilta, joilla maahanmuutto ei näy.

Jos tuossa oli jokin pointti, niin se ei välittynyt, eikä tuo näkyminen pidä tietenkään paikkaansa, kuten muun muassa oululaiset hyvin tietävät. Esimerkiksi vastaanottokeskuksia on tai on ollut kymmenillä paikkakunnilla, ja nyt aiotaan täyttää Suomen lukiot ulkomaalaisilla valtionosuuksien rahastamiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Suomessa on väläytelty esimerkiksi sairaanhoitajien rekrytoimista Etelä-Euroopasta. Mikäs siinä – idean tasolla se on erinomainen. Ongelma tulee sitten siinä, että lähes kaikissa Euroopan maissa kärsitään samasta ongelmasta eli tekijöitä tarvitaan lisää.

Kilpailu osaajista on kovaa, eivätkä Suomen kortit pelissä ole kovin hyvät. Juhlapuheiden ulkopuolella ilmapiiri on torjuva, vuonna 2018 Suomi nousi EU:n perusoikeusviraston tutkimuksessa Euroopan rasistisimmaksi maaksi. Tutkimus koski tummaihoisten ihmisten kokemaa rasismia.

FRA:n tutkimuksessa ei väitetty, että Suomi olisi Euroopan rasistisin maa, eikä mikään raportissa tue sellaista johtopäätöstä. Arvaan, että muutaman vuoden takainen Iltalehden toimittajan keksimä väite on tempaistu tähän taustoja selvittämättä äskettäisestä Rosa Meriläisen kolumnista.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Suomalaista keskustelua määrittää ihmisten jaottelu ryhmiin: te kelpaatte, te taas ette. On vaikea löytää muuta syytä jaottelulle kuin ihmisten ihonväri.

Mahdoton löytää vaadituista maahanmuuttopolitiikan tiukennuksista mitään, mikä viittaisi ihonväriin. Euroopan ulkopuolelta tulevia koskevat säännöt ovat kaikille samat ihonväristä riippumatta.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Ylipäätään ajatus, että vain tietynlaiset ihmiset kelpaavat meille ja ovat tervetulleita auttamaan Suomen ongelmissa, on vähintäänkin ongelmallinen. Sitä voisi kuvailla myös rumemmin.

Mikä siinä tarkalleen ottaen on ongelmallista? Virkkunen ei kerro, mutta vihjailee lähtömaahan, osaamiseen ja koulutukseen perustuvaa maahanmuuton valikointia rasismiksi.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Lopuksi on myös hyvä kysymys, millainen maahanmuutto lopulta on työperäistä. Otetaan muutama esimerkki. Vuonna 2015 Suomeen saapui kaksi afganistanilaista nuorta. Toinen heistä painaa tällä hetkellä kahta työtä pääkaupunkiseudulla ja on Suomen kansalainen. Toinen puolestaan opiskelee raitiovaunukuljettajaksi Helsingissä ja hakee Suomen kansalaisuutta.

He olivat osa muuttoliikettä, jota tiedotusvälineissäkin kuvattiin vyöryksi.

Valittu esimerkki kertoo osuvasti siitä, miten työperäisen maahanmuuton käsitettä on haluttu venyttää, koska "työperäinen maahanmuutto" koetaan positiiviseksi ja hyödylliseksi kun taas "humanitaarinen maahanmuutto" tiedetään ongelmalliseksi ja kalliiksi.

Tarkoitus varmaankin ylpeillä lopputuloksesta, mutta oikeasti molemmat arvatenkin alaikäisinä tulleet afganistanilaiset turvapaikanhakijat ovat ja tulevat koko elämänsä olemaan elinkaarikustannuksilla mitattuna reippaasti miinuksella, etenkin jos generoivat lisää haittamaahanmuuttoa kotimaastaan, sillä "kahden työn painaminen" viittaa perheenyhdistämisen valmisteluun.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Ja toki Suomeen saapui 2015 myös myöhemmin täällä vakaviin rikoksiin syyllistynyt Milan Jaff.

Niin tuli, ja vain koska Suomen turvapaikkapolitiikan vetotekijät. Mikä siis on se jokin suurempi hyvä, joka ei vain kuittaa Milan Jaffin, Abderrahman Bouananen ja satojen tai tuhansien muiden rikollisten Suomeen haalimista vaan velvoittaa Suomen jo ääriliberaalin turvapaikkapolitiikan vielä suurempaan liberalisoimiseen?

Ja eipä löytynyt sitä rasismia kuin Iltalehden typerän otsikon verran.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 919
 • Liked: 16011
 • junior koodari
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #832 : 26.04.2023, 21:41:26 »
Miksi vuonna 2015 Suomeen tulvahtanut korkeasti koulutettujen ulkomaalaisten tulva,,n. 32.000 lähinnä nuorta miestä, ei ole vielläkään näkynyt työvoimapulan paikkaajina.. tutkimuksen,erilaisten innovaatioiden tekijöinä (vihreäsiirtymä),itc puolen osaajina jne.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turvapaikanhakijoiden-joukossa-nyt-erityisen-paljon-korkeasti-koulutettuja/5280502#gs.vv5rd9
Lainaus
JULKAISTU 25.08.2015 22:06
Eniten turvapaikanhakijoita Suomeen tulee tällä hetkellä Irakista, Syyriasta, Afganistanista ja Somaliasta.

– Syyrian sotaa paenneita. Eikä pelkästään nuoria miehiä. Nämä nuoret miehet on nyt haluttu nostaa esiin kielteisessä mielessä. Kyllä tässä on paljon nuoria miehiä, mutta sieltähän tulevat perheet perässä, Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen sanoo.

Markkanen kertoo, että nyt tulleiden joukossa on erityisen paljon korkeasti koulutettua väkeä.

– On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa, Markkanen jatkaa.
Voisiko Markkanen vastata, että missä nämä älyjen jättiläiset ovat nyt?
Lainaus
– Juttelin Kirkkonummella (Kirkkonummelle avattiin väliaikainen vastaanottokeskus viime viikolla) kahden miehen kanssa ja he kertoivat, että rahaa kerätään, jotta muu perhe pääsisi perässä. Isä on tullut tänne ja siellä on itse aloitettu suomen kielen opiskelu, kun me emme ole vielä ehtineet aloittaa jutteluryhmiä.
Kahdeksan vuotta mennyt,,missä on lääkärit ja insinöörit, juuri ne joita Suomalaiset yritykset varsinkin Herlin/Kone Oy kaipaavat..siis koneen kohdalla insinöörejä.
« Viimeksi muokattu: 26.04.2023, 21:47:49 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 820
 • Liked: 2923
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #833 : 28.04.2023, 13:17:08 »

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 322
 • Liked: 2919
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #834 : 28.04.2023, 23:06:57 »
Miten rasismia tutkitaan? Mikäli tutkimus tehdään, ainoastaan rasismia kokeneiden henkilöiden kautta, niin tutkimus ei todellakaan ole luotettava.

Olen joskus lukenut erään rasismi tutkimuksen tuloksia, jossa heti myönnetään, että siinä huomioitiin ainoastaan rasismia kokeneet ja ne jotka eivät kokeneet rasismia, jätettiin tutkimuksen ulkopuolelle.

Olisi toivottavaa, että joku uskaltaisi tehdä aidon ja puolueettoman rasismi-tutkimuksen, jossa kysyttäisiin mm.
-Mitkä asiat eivät ole sinusta rasismia?
-Onko maahanmuuttokriittisyys rasismia?
-Onko syy rasismissa, jos suomalaiset eivät aseta sinun tarpeitasi omien edelle?

Rasismi -tutkimuksissa pitäisi kysyä myös "vaikeita kysymyksiä" jotka antavat ajattelemisen aihetta.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 740
 • Liked: 3507
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #835 : 30.04.2023, 13:15:51 »
Lainaus
Lainaus käyttäjältä: Jussi Virkkunen, Kansan Uutiset
Kilpailu osaajista on kovaa, eivätkä Suomen kortit pelissä ole kovin hyvät. Juhlapuheiden ulkopuolella ilmapiiri on torjuva, vuonna 2018 Suomi nousi EU:n perusoikeusviraston tutkimuksessa Euroopan rasistisimmaksi maaksi. Tutkimus koski tummaihoisten ihmisten kokemaa rasismia.

FRA:n tutkimuksessa ei väitetty, että Suomi olisi Euroopan rasistisin maa, eikä mikään raportissa tue sellaista johtopäätöstä.

Tuo Being Black in the EU -tutkimus vuonna 2018 sai kyllä tulokseksi, että Suomessa koettiin eniten "häirintää" (63 % vastaajista). Se oli määritelty viidellä muuttujalla ja häirintää piti muistella viiden viimeksi kuluneen vuoden osalta. Mittari kuitenkin sekoitti vakavan häirinnän ja lievän, joksi kelpasi myös liian pitkään jatkunut tuijottaminen. Olisiko Suomi saanut korkeat pisteet sen takia, että meillä ei ole totuttu näkemään neekeriä toisin kuin monessa muussa maassa? Minun nuoruudessani tivolissa saattoi olla teltta, jonne maksua vastaan pääsi katsomaan oikeaa Afrikan neekeriä.

Tutkimus ei asettanut maita rasismijärjestykseen. Poliisiin luotettiin eniten nimenomaan Suomessa, minkä takia voisi samalla logiikalla väittää, että Suomi olisikin Euroopan vähiten rasistinen maa.
« Viimeksi muokattu: 30.04.2023, 13:49:51 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 886
 • Liked: 121816
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #836 : 18.05.2023, 21:25:20 »
"Mutta suurin niistä on rasismi” (1. Kor. 13:13, uusi versio)

Lainaus
Kommentti: Pienen pojan kyyneleet eivät kiinnosta Jääkiekkoliittoa

Jääkiekkoliitossa kukaan ei näytä välittävän urheilua tärkeämmistä asioista, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi.

[...]

Olisi edes Kalervo Kummola jyrähtämässä. Mutta ei. On vain korvia vihlova hiljaisuus.
Yle 8.12.2022

Aika paljon jäi kertomatta. Huuto on ollut reaktio sääntöjen vastaiseen taklaukseen, josta kyynelehtivä 13-vuotias poika sai jäähyn. Mutta tokihan huutelu on urheilussa väkivaltaa vakavampaa, kuten se oli vastapuolen pelaajan pelin jälkeen pahoinpidelleen Glen Kamarankin tapauksessa. Valmentaja taas sai sakon siitä, että hän lopetti mielenosoituksellisesti pelin kesken, kun ei saanut tuomareilta vastakaikua sekaville vaatimuksilleen.

Lisää urheilutoimittajan itkua, kun Jääkiekkoliitto ei heittäytynytkään rähmälleen rasismiväitteen edessä:

Lainaus
Kommentti: Jääkiekon MM-kisojen varjossa tapahtuu jotain niin irvokasta, että sitä on vaikea uskoa todeksi

Jääkiekkoliitto ei nöyrtynyt pyytämään anteeksi lapselta, joka kertoi joutuneensa rasististen solvausten kohteeksi. Se on jotain aivan käsittämätöntä, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi.

En voinut uskoa todeksi. En millään.

Sain pari päivää sitten tietooni uutisen. Jääkiekkoliitto oli hylännyt yhdenvertaisuusvaltuutetun sovintoesityksen epäillyssä rasismitapauksessa.

[...]

Jääkiekkoliitto antoi kyseiselle valmentajalle kolmen ottelun toimitsijakiellon ja seuralle 1 000 euron sakot.

Kyllä, luit oikein.

Tätä hämmästelimme tapauksen jälkeen Urheiluhullut-ohjelmassa. Valmentajaa siis käytännössä rangaistiin siitä, että hän puuttui rasismiin. Jääkiekkoliitto katsoi, että Sokka ja hänen joukkueensa olivat keskeyttäneet ottelun. Liittoa eivät rasistiset huudot tuntuneet kiinnostavan lainkaan.

Pelicans vei tapauksen urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka päätti, että juniorijoukkueen saama sakko poistetaan, koska se oli kohtuuton. Valmentajan toimitsijakielto lyheni yhteen otteluun.

Sen jälkeen yhdenvertaisuusvaltuutettu totesi lausunnossaan, että Jääkiekkoliiton Sokalle langettama rangaistus oli yhdenvertaisuuslaissa kielletty vastatoimi.

Sama juniori oli kaiken lisäksi joutunut kahdesti aiemminkin kohtaamaan rasistisia solvauksia kaukalossa. Toinen näistä käsiteltiin vastustajan kanssa, toisesta seura ja pelaaja raportoivat Jääkiekkoliittoon. Ilmoitus ei johtanut minkäänlaisiin toimenpiteisiin.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on vaatinut selvityksiä myös näistä tapauksista.

Lopulta yhdenvertaisuusvaltuutettu teki osapuolten välille sovintoesityksen. Jääkiekkoliitto kuitenkin hylkäsi esityksen ja palkkasi asianajotoimiston hoitamaan asiaa.

Tämä kaikki on jotain aivan käsittämätöntä.

Sovintoesityksen hyväksyminen olisi edellyttänyt Jääkiekkoliitolta anteeksipyynnön ja noin 10 000 euron korvaukset.

Kymppitonni on monelle meistä iso raha, mutta Jääkiekkoliitolle se on riisinjyvänen. Liitto tahkoaa tänä keväänä miljoonavoittoja MM-kisoilla, kuten teki myös vuosi sitten.

Niistä miljoonista ei herunut kymppitonnia, jolla tämä tapaus olisi ratkennut. Korvaukset olisivat siis menneet rasistisen huutelun kohteeksi joutuneelle pienelle pojalle ja valmentajalle, jota Jääkiekkoliitto oli yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan laittomasti rangaissut.

Jääkiekkoliitto, mitä ihmettä te oikein siellä touhuatte?

Jos te olisitte halunneet kantaa vastuunne ja näyttää, miten suhtaudutte rasismiin ja lajin epäkohtiin, se olisi ollut naurettavan helppoa. Olisitte maksaneet teidän näkökulmastanne katsottuna mitättömän pienet korvaukset pelaajalle ja valmentajalle, esittäneet anteeksipyynnön – ja vaikka kutsuneet kovia kokeneen juniorin vierailulle MM-kisoihin.

Pojalle anteeksipyyntö, sitten leijonapaita ylle, ottelulippu käteen ja pelin jälkeen tapaamaan paria Leijonien pelaajaa.

Miettikää, mitä siitä olisi seurannut.

Mutta ei. Te päätitte toisin.
Yle 14.5.2023

Yle: Ylen tiedot: Jääkiekkoliitto ei suostunut anteeksipyyntöön – hylkäsi sovintoesityksen epäillyissä rasismitapauksissa 14.5.2023

Yle: Jääkiekkoliitto vastaa kohuun: tämän takia sovintoesitys epäillyistä rasismitapauksista hylättiin 16.5.2023

Lainaus käyttäjältä: Yle 16.5.2023
Jääkiekkoliitto on Yle Urheilun tietojen mukaan hylännyt yhdenvertaisuusvaltuutetun sovintoesityksen, joka liittyy juniorijääkiekkopeleissä epäiltyihin ja ilmitulleisiin rasismitapauksiin. Missä tällä hetkellä asian suhteen mennään?

– Selvitimme tapauksen perusteellisesti ja emme ole löytäneet näyttöä sille, että kyseisessä pelissä olisi syyllistytty toisen pelaajan toimesta rasistiseen solvaukseen. Kumpikaan ottelun erotuomareista ei kertomansa ja asiassa laatimiensa selvitysten mukaan kuullut väitettyä toiseen pelaajaan kohdistettua rasistista solvausta. Tapauksessa on siis vain kahden nuoren pelaajan sana sanaa vastaan.

– Yleisten oikeusperiaatteiden mukaan tällaisessa tilanteessa ei luonnollisestikaan voi määrätä kurinpitoseuraamuksia rasistisesta solvauksesta. On tärkeää tiedostaa, että myös toinen osapuoli tässä tapauksessa on lapsi, jonka oikeusturvan tulee myös toteutua.

– Jos selvityksemme perusteella olisi pystytty osoittamaan asian tapahtuneen, niin olisimme ehdottomasti ryhtyneet sen mukaisiin toimenpiteisiin.


– Yhdenvertaisuusvaltuutetun tekemän sovintoesityksen jälkeen teimme asiassa oman sovintoesityksemme ja ilmoitimme, että olemme edelleen valmis keskustelemaan asian sovinnollisesta ratkaisusta. Toivomme siis, että osapuolten välinen keskustelu asiassa jatkuisi.

Miksi hylkäsitte tämän yhdenvertaisuusvaltuutetun esittämän sovintoesityksen? Mikä sen ehdoissa vaikutti päätökseenne?

– Yhdenvertaisuusvaltuutettu lähti sovintoesityksessään siitä, että Jääkiekkoliitto on toiminnassaan rikkonut yhdenvertaisuuslain 13 §:n mukaista välillisen syrjinnän kieltoa sekä lain 16 §:ssä säädettyä kiellettyjen vastatoimien kieltoa.

– Urheilun oikeusturvalautakunta oli puolestaan omassa asiaa koskevassa päätöksessään todennut, ettei tässä tapauksessa yhdenvertaisuuslain ja sitä koskevan ratkaisukäytännön sisällön ole osoitettu olevan yksiselitteinen ja riidatonta sillä tavoin, että joukkueen valmentajalle määrättyä kurinpitoseuraamusta voitaisiin pitää yhdenvertaisuuslain vastaisena.

– Pyysimme näin ollen ulkopuolisia asiantuntijoita arvioimaan puolestamme, onko toimintamme ollut yhdenvertaisuuslain vastaista. Asiantuntijoiden arvion lopputulos oli, ettei Jääkiekkoliitto ole rikkonut yhdenvertaisuuslakia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Martti Munne

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 153
 • Liked: 64
 • Kuntavaaliehdokkaana Keravalla
  • FB sivuni
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #837 : 19.05.2023, 12:36:58 »
Saattaa olla väärässä ketjussa, mutta oman äidinkielen opetuksen tarjontaa verrataan usein muiden kuntien käytäntöihin Suomessa. Olisiko jossain tilastotietoja siitä miten oman äidinkielen opetusta tarjotaan muissa maissa?
"Kaupungit oppivat korkeiden muurien ja sotalaivojen rakentamisen vihollisiltaan, eivät ystäviltään. Tämä opetus pelastaa heidän lapsensa, kotinsa ja omaisuutensa."

Aristofanes (n. 446 – n. 386 eKr.)

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 740
 • Liked: 3507
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #838 : 30.05.2023, 14:53:02 »
MTV:n useiden eri sivujen perusteella kyse oli siitä, että Pelicansin 13-vuotias pelaaja sai ryntäyksestä 2 minuutin jäähyn. Telomisen kohteeksi joutunut vastustaja oli kommentoinut asiaa sanomalla "Vitun neekeri!"

Pelicansin valmentaja oli keskeyttänyt pelin rasismin johdosta. Siitä Jääkiekkoliitto tuomitsemaan kolmen ottelun toimitsijakiellon ja 1000 euron sakon.

Yhdenvertaisvaltuutettu piti toimitsijakieltoa yhdenvertaisuuslain kieltämänä vastatoimena sellaista henkilöä kohtaan, joka yhdenvertaisuuslakia noudattaen puuttui rasistiseen toimintaan. Jääkiekkoliiton olisi maksettava rasismin kohteeksi joutuneelle pelaajalle 3000 euron korvaus ja toinen kolme tonnia valmentajalle + oikeuskuluja.

Yhdenvertaisvaltuutettu veti tiukkaa rajaa. Jos murjottu lapsi huutaa sarjaottelussa kielletyn sanan, ottelun saa valtuutetun mielestä lopettaa paikkaansa. Aika iso päätös, kun ottaa huomioon, että se koskee puolta sataa lasta sekä huoltojoukkoja ja toimitsijoita. Sarjaottelu vaatii lapsilta useitten tuntien panostuksen tai koko päivän, jos peliin joutuu matkustamaan.

Huutelu ja solvaaminen on tietysti sopimatonta käytöstä lapsilta, mutta menikö yhdenvertaisvaltuutetun ratkaisu tässäkin asiassa överiksi niin kuin monessa muussa?


Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 209
 • Liked: 8507
 • Dirty white boy
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #839 : 27.06.2023, 17:45:58 »
Ja näin taklaajan ja hänen valmentajan tilille napsahti 3000 €.

Lainaus
Jääkiekkoliittoa syytetään lain rikkomisesta rasismitapauksen käsittelyssä – näin puheenjohtaja vastaa

Jääkiekkoliitto antoi rasismiin puuttuneelle valmentajalle rangaistuksen, joka oli yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan lainvastainen. Tapauksen käsittelyssä syyllistyttiin myös välilliseen syrjintään.

Rasismin kohteeksi joutumisestaan kertonut Lahden Pelicansin junioripelaaja, tämän valmentaja Juha Sokka ja Jääkiekkoliitto pääsivät sovintoon. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tiedotteessa todetaan, että Jääkiekkoliitto syyllistyi tapauksen käsittelyssä yhdenvertaisuuslain vastaiseen toimintaan.

Tämän vuoksi Jääkiekkoliitto maksaa 3 000 euroa rasismin kohteeksi joutuneelle pelaajalle sekä 3 000 euroa tämän valmentajalle. Lisäksi Jääkiekkoliitto korvaa asian käsittelystä koituneet kulut, kuten asianajokulut.

———

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan ”pelaajan kohdistettiin yhdenvertaisuuslaissa kiellettyä välillistä syrjintää, sillä sekä Jääkiekkoliiton ohjeistus rasistiseen häirintään puuttumiseksi että erotuomareiden koulutus ovat olleet puutteellista”.

———

Mitä opitte?

[Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela:]
– Tämä on ollut meille aikamoinen oppimisprosessi siitä, että mitä yhdenvertaisuuslaki edellyttää ja mitä välillinen syrjintä käytännössä tarkoittaa. Meidän tapauksessamme kyse oli siitä, että meidän ohjeistus ja koulutus ei tältä osin ollut riittävää.

———
yle.fi 27.6.2023

Yksinkertaistetaanko seuraavan neekeriksi huutelijan tapauksessa kankeaa prosessia ja otetaan muutama tonni sakkoa suoraan oletetun huutelijan tililtä? Ja oletus neekeri-sanan käytöstä riittänee. Muualla maailmassa onkin jo kerätty hyvää kokemusta tällaisesta käytännöstä.

Ihan mielenkiinnosta: Minkälaisen ruumiinvamman korvaus on osapuilleen samaa luokkaa kuin tämä keskimääräistä kk-palkkaa lähentelevä (de facto-)rasismikorvaus?

Tagit: