Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 318107 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 281
 • Liked: 25944
 • Easter Worshipper
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #720 : 01.01.2020, 17:48:51 »
ˆValitsen lentokoneen, koska tilastollisesti juuri minun koneeni ei tipu.

Jos katsoo tilastollisesti moniko eurooppalainen on kotimaassaan kuollut terrorismin uhrina, niin onhan se häviävän pieni todennäköisyys, että osuu itseen tai läheiseen.

Tästä voi tietty tehdä johtopäätöksiä, kuinka paljon nämä ihmiset välittävät tuntemattomista kanssaihmisistään tai maansa muista kansalaisista.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 530
 • Liked: 9487
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #721 : 01.01.2020, 20:37:49 »
"Eva Polttilan äidinäiti Olga Polttila"
Olikos Suomi-niminen itsenäinen valtio jo olemassa silloin kun Olga siirtyi alueelta toiselle?.
Jos ei, niin Venäjältä Suomen suurruhtinaskuntaan pääsi varmaan senkun läksi, vaihtoi paikkakuntaa ihan normaalin muuton tapaan.

Ei päässyt Venäjältä Suomeen noin vain. Suurimmalle osalle venäläisistä se ei ollut mahdollista. Tarvittiin passi. Suomen suuriruhtinaskunnan ja Venäjän välillä oli valvottu raja tulleineen.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76257
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #722 : 01.01.2020, 20:53:23 »
"Eva Polttilan äidinäiti Olga Polttila"
Olikos Suomi-niminen itsenäinen valtio jo olemassa silloin kun Olga siirtyi alueelta toiselle?.
Jos ei, niin Venäjältä Suomen suurruhtinaskuntaan pääsi varmaan senkun läksi, vaihtoi paikkakuntaa ihan normaalin muuton tapaan.

Ei päässyt Venäjältä Suomeen noin vain. Suurimmalle osalle venäläisistä se ei ollut mahdollista. Tarvittiin passi. Suomen suuriruhtinaskunnan ja Venäjän välillä oli valvottu raja tulleineen.

Oman kertomansa mukaan Olga hankkiutui Venäjältä Suomen puolelle väärillä papereilla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76257
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #723 : 03.01.2020, 12:41:05 »
Mokutuksen helmi 20 vuoden takaa:

Lainaus
20 vuotta sitten: Uosukainen nosti esiin maahanmuuttokortin

Vuoden 2000 presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen lähestyessä gallupkärjestä pudonnut kokoomuksen Riitta Uosukainen yritti nostaa asemiaan ulkomaalaispaniikilla. Hän valitti tänään tutulta kuulostavasti Suomen turvapaikkakäytännön olevan löysä ja käsittelyajat pitkiä. Uosukainen toivoi mahdollisuutta pikakäännytyksiin.

Suomeen tuli alle 3 000 turvapaikanhakijaa vuonna 1999.

Ulkomaalaisvaltuutettu Antti Seppälä kysyi KU:ssa, kuka tekisi pikakäännytykset.

– Jos sen tekee ulkomaalaisvirasto yksin, siitä puuttuu kontrolli.

Seppälän mukaan Suomessa ei tapahtunut mitään erikoista edellisenä vuonna. 1 200 romania tuli Slovakiasta ja Puolasta. Yli puolet heistä poistui pian omalla päätöksellään.

Antti Seppälä piti hyvänä, että ulkomaalaisasioista puhutaan myös presidentinvaaleissa.

– Siinähän sitten asenteet näkyvät. Tietenkin olisi hyvä, että ehdokkaat sitten tutustuisivat tosiasioihin.

Ulkomaalaisasioilla vaaleja ei ratkaista, Seppälä totesi.

– Tämä on vanha totuus, että ulkomaalaisia kannattamalla ei saa ääniä, eikä ulkomaalaisia vastustamalla saa ääniä.

– Sanoisinpa, että pienipä on ongelma.

Tänä päivänä voi sanoa, että vanha totuus on vanhentunut. Nyt ulkomaalaisvastaisuudella pääsee suurimmaksi puolueeksi ainakin mielipidemittauksissa.
Kansan Uutiset 3.1.2020

20 vuotta sitten ulkomaalaisvaltuutetun mielestä ei ollut mitään erikoista siinä, että Suomessa ravasi noina vuosina tuhansia löysän turvapaikkajärjestelmän avulla rahastavia Balkanin romaneita, joiden rikollisjengit pesiytyivät vastaanottokeskuksiin vuosiksi. Aivan kuten nykyään, eduskunnassa väännettiin kättä siitä, pitäisikö Suomen löysän turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön antaa jatkua. Maahanmuuttopolitiikan kritisointia pidettiin "ulkomaalaispaniikin" lietsomisena. Kiristyksiä ei olisi saanut tehdä, koska eurooppalaisia romaneja olisi voitu lähettää vahingossa "takaisin kuolemaan tai kidutukseen" ja koska "ihmisoikeudet".

Lainaus
Eduskunta hyväksyi pikakäännytyksen aikarajat

[...]

RKP:n Eva Biaudet uskoi väärien päätösten lisääntyvän, jos tiukempi vaihtoehto hyväksytään.

-Tässä on kysymys siitä, olisimmeko voineet antaa kaksi viikkoa lisää aikaa näille ihmisille, jotta emme vahingossa olisi lähettäneet heitä takaisin kuolemaan tai kidutukseen, Biaudet sanoi. Tämä tulkinta kummastutti Biaudet n seuraajaa peruspalveluministerinä. Osmo Soininvaara (vihr.) piti varsin rankkana väitettä, että Puolaan tai Slovakiaan palautettuja ihmisiä kidutettaisiin kotimaassaan. Soininvaara luonnehti suomalaisittain kovin pientä määrää turvapaikan hakijoita koskevaa keskustelua ylellisyydeksi, kun Afrikassa voi olla yhdellä leirillä neljännesmiljoona pakolaista.

-On pakko tunnustaa, että Suomi on joutunut eräänlaisen turvapaikkaturismin kohteeksi. Hakemuksen tarkoituksena ei ole saada turvapaikkaa, vaan tarkoituksena on olla hakijana, Soininvaara sanoi. Osa vihreistä oli eri linjoilla. Vastalauseen tekijöihin kuuluva Kirsi Ojansuu (vihr.) näki ulkomaalaislain käsittelyssä populismin kukoistusta ja kaupankäyntiä ihmisoikeuksilla. Hän korosti asiantuntijoiden olleen sitä mieltä, että hakemusten pitkä käsittelyaika johtuu viranomaisista, ei lainsäädännöstä. Perusteettomien turvapaikanhakijoiden arveltiin keskustelussa tulevan Ruotsin kautta Suomeen, koska sikäläinen lainsäädäntö on tiukempi.
MTV 14.6.2000

Sittemmin Suomeen on tullut ja jäänytkin kymmeniä tuhansia elintasopakolaisia vain Suomen maailmanlaajuisestikin erityisen löysän pakolais- ja vastaanottopolitiikan (turvapaikat, kiintiöpakolaiset, perheenyhdistäminen, lepsut oleskeluluvat, laittomasti maahan jäävät jne.) vetämänä. Vuosituhannen vaihtumisesta vain kymmenisen vuotta myöhemmin Suomen kansalaisuuksia saivat venäläisten jälkeen eniten sellaisten kaukomaiden kuin Somalian, Irakin ja Afganistanin kansalaiset.

Kollektiivinen hulluus on muuttunut noista ajoista vain pahemmaksi (Soininvaaran kommentti vs. nykyvihreät). 20 vuotta sitten oltiin nykyistä rehellisempiä:

Lainaus
Pakolaisen viimeinen toivo - karateka samettitakissa

[...]

Vuonna 1991 Seppälästä tuli Suomen ensimmäinen ulkomaalaisvaltuutettu. Kun hän aloitteli pakolaisten suojelusenkelinä, maassa oli noin 10000 ulkomaalaista. Nyt heitä on 90000 tai oikeastaan sata tuhatta, jos mukaan laskee 1990-luvulla Suomen kansalaisuuden saaneet pakolaiset ja muut ulkomaalaiset. Kaikki he ovat Seppälän mahdollisia asiakkaita; niin sosiaalitoimiston palveluihin tyytymätön turvapaikan hakija kuin marokkolainen tarjoilija, jota rakastunut tyttöystävä ei ilkeiden viranomaisten takia millään saa Suomeen vihille.

Seppälä on pantu valvomaan, että ulkomaalaisia kohdellaan kunnolla, ja sen hän totisesti tekee, olipa vastassa millainen "yleinen mielipide" hyvänsä.

Kittilässä hän kävi tanssahtelemassa elämäntapaintiaanien nuotion ympärillä ja viihtyi niin mainiosti, ettei hän ole vieläkään antanut intiaanien karkotusta anteeksi poliisille ja meille muille, jotka nauroimme mykkyrässä leiriläisten kuusen oksiin ripustamia mansikankasvatuskoreja.
...
Seppälä ajaa juttunsa ilmaiseksi - virkapalkalla -, mutta joillekin pakolaisuudesta on tullut hyvä bisnes, vaikkeivät he osallistuisikaan tuottoisaan ihmissalakuljetukseen. Esimerkiksi albaanijalkapalloilijoiden asianajaja nettosi päivän työllä mukavat 75000 markkaa hankkiessaan pojille lisälomaa Suomen valtion kustannuksella.

Ulkomaalaisvaltuutettu Seppälä tulkitsee albanialaisten vetkuttelun yritykseksi muuttaa maahan väkisin. Sellaista pelleilyä Seppälä sietää huonosti. Painostus saa vanhan tukkijätkän veren kuohahtamaan. Koulupoikana ja oikeustieteen opiskelijana Seppälä vietti kesiä tukinuitossa Kymijoella koskea laskien ja sumaa juosten - tai päinvastoin.

"Jos albaanit olisivat hyviä jalkapalloilijoita, ne olisivat jo saaneet työluvan ja pelaisivat jossain liigassa. Mutta ne taitavat olla onnettomia jalkapalloilijoita..."
Ehkä eivät kuitenkaan ihan yhtä onnettomia kuin Kuningasjätkän tekijät tukinuitossa.

"Jos me olisimme tehneet niin kuin elokuvassa, Kymijoen tehtaat olisivat pysähtyneet heti."

Albaanit pitää Suomessa säännöstö, joka antaa keplottelijoille mahdollisuuden jäädä maahan, vaikkei heitä tänne oikeastaan kukaan halua. Ulkomaalais- ja pakolaislainsäädäntö on keitetty kokoon hyvistä tarkoituksista, kansainvälisistä sopimuksista, työvoimapoliittisista tavoitteista ja virkamiesten tarpeista. Seppäläkin myöntää, että ulkomaalais- ja pakolaispolitiikkaa ovat käytännössä luoneet enimmäkseen virkamiehet, koska poliitikot joitakin harvoja intomielisiä ihmisoikeuspoliitikkoja lukuun ottamatta vähät välittävät ulkomaalaisista ja heitä koskevasta lainsäädännöstä.

Seppälä itse on oikein hyvä esimerkki virkamiehestä, joka selättää vaikka Suomen hallituksen, jos pitää sitä välttämättömänä.

Kun hän lähti ensimmäiselle reissulleen hakemaan vietnamilaisia Suomeen, hallitus käski hänen tuoda sata. Seppälä toi 146. Ja sitä rataa on edetty; toimeliaat virkamiehet juoksevat edellä ja hallitus hoipertelee perässä.
Helsingin Sanomat 22.4.2000
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76257
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #724 : 05.01.2020, 18:52:13 »
Höblän Yhdysvaltain kirjeenvaihtajaa hävettää uudessa asuinpaikassaan valkoisen vähemmistön edustajana, kun Yhdysvaltain ensimmäinen presidenttikin (George Washington 1732-1799) oli alistanut orjia.

Lainaus
Valkoista häpeää Washingtonissa

En voinut olla miettimättä, panivatko kaksi nuorta minut merkille, ja jos sen tekivät, olivatko he välinpitämättömiä vai näkivätkö he minut sen rodun edustajana, joka kohteli heidän esi-isiään kuin eläimiä ja alisti heitä satoja vuosia, kirjoittaa Juri von Bonsdorff.  (käännös)

Lainaus
Vit skam i Washington

[...]

För ett och ett halvt år sedan flyttade vi till centrum av Silver Spring, en stad alldeles intill Washington DC. Här är vi också i minoritet. I den dyra matbutiken som enbart säljer ekologiska produkter är andelen vita stor, men om jag promenerar ner till shoppingstråket är ungefär var femte människa jag möter vit. Och inne i shoppingcentret gissar jag att mer än 90 procent av kunderna är svarta och spansktalande. Ibland är jag varse om situationen. Ibland kan jag uppleva det lite lustigt, som att jag inte riktigt hör hemma här, men för det mesta spelar det ingen roll.

Under julhelgen upplevde jag däremot för första gången en mer komplicerad känsla som vit minoritet. Efter att i ett par år ha varit så populärt att det varit nästan omöjligt att få biljetter till det nya museet för afroamerikansk historia, var det äntligen dags för oss att besöka den nyaste medlemmen i Washingtons rika museiutbud.

Väl inne på museet insåg jag snabbt att en överväldigande majoritet av besökarna var svarta. Många var unga. En del stod tysta och betraktade videografik om antalet slavar som skeppades till Nord- och Sydamerika. Andra läste framställningar om hur européerna berikade sig på slavhandel och hur de vita på andra sidan Atlanten byggde upp sin välfärd på slavarbete.

På en enorm grå vägg hade man projicerat självständighetsdeklarationen och dess legendariska ord om hur alla skapats till denna jord med lika värde. Två resliga svarta ungdomar stod bredvid mig och läste orden och jag kände intensivt hur falsk den deklarationen klingade just då.

George Washington, landsfadern och den första presidenten, vars stora gård Mount Vernon fortfarande står strax utanför Washington, byggde sin förmögenhet på slavarbete. Nyligen läste jag att han till och med ansåg sig ha rätt till sina slavars tänder när han själv eller någon annan i hans familj behövde nya. Vart man än gick i museet presenterades man exempel på hur den vita mannen berövat de svartas mänskovärde.

Jag kunde inte undvika att undra om de två ungdomarna noterat mig, och ifall de gjorde det, var det med likgiltighet eller såg de mig som en representant för den rasen som behandlade deras förfäder som djur och som förtryckte dem i hundratals år. Såg de en oskyldig man eller en förlängning av slavägarklassen. Eller någonting mitt emellan. Kanske inte en rasist, men en person som gagnats av en konstellation där den vita mannen haft all ekonomisk och politisk makt i hundratals år. En person som fortfarande representerar den delen av befolkningen i Washington DC som lever med mindre brottslighet, mindre droger, bättre jobb, bättre hälsovård och bättre utbildning. De svarta i USA lever fortfarande med följderna av slaveriet. I museet under julhelgen insåg jag med större klarhet än någonsin tidigare att jag fortfarande får bära skammen över slaveriet.

Juri von Bonsdorff Medarbetare i Washington

Hbl 5.1.2020

Ei sitten tullut mieleen, että ehkä niiden kahden mustan nuoren esi-isät olivat orjia jo Afrikassa. Ehkä heidän esi-isänsä eivät olleet orjia ollenkaan, vaan päinvastoin orjakauppaa hyodyntäviä orjien metsästäjiä ja kauppaajia. Tai ehkä tavalliset mustat nuoret eivät määrittele nykyisyyttä toimittajan lailla sukupolvien takaisen orjuuden kautta tietämättömyytensä/välinpitämättömyytensä vuoksi.

En tiedä sukujuuristani noilta ajoilta, ja tuntuisi typerältä itkeä Ruotsin ja Venäjän 1900-luvulle jatkamaa suomalaisten sortoa syynä nykyiseen asioitten tilaan. Sen tiedän, että ruotsalaisia ja venäläisiä se ei ole hävettänyt yhtään, ei menneitä eikä nykyisiä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 099
 • Liked: 23026
 • Ego sum Spartacus
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #725 : 06.01.2020, 11:17:08 »
Lainaus
X
Suomalaiset ohjelmistoyhtiöt kärsivät rasistien huutelusta, kirjoittaa taloustoimittaja Perttu Pitkänen.

Kuten lähes kaikissa muissa maissa, myös Suomessa on pulaa huipputason ohjelmisto-osaajista, joten heitä yritetään houkutella Suomeen ulkomailta. Esimerkiksi Supercellin Ilkka Paanasen mukaan pelinkehittäjien houkuttelu ulkomailta on yhtiölle elinehto.

Julkisuudessa kansainvälisten huippuosaajien palkkaamisen vaikeuksista syytetään esimerkiksi maahanmuuttoviraston hitautta, mutta ohjelmistoyrittäjien keskinäisissä nettikeskustelussa yhdeksi tärkeäksi esteeksi mainitaan myös Suomessa esiintyvä rasismi.

X

Käytännössä rasistit eivät juuri kysele maahanmuuton syitä, ennen kuin kehottavat ulkomaalaista huippuosaajaa tai tämän perheenjäseniä painumaan takaisin kotimaansa.

Haluttu osaaja löytää helposti uuden työpaikan suvaitsevammasta maasta. Samalla mukana voi mennä suomalaisyrityksen mahdollisuus kehittää kansainvälinen menestystuote.

X

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006362460.html?ref=rss

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 152
 • Liked: 2545
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #726 : 07.01.2020, 13:01:26 »
Lainaus
Suomalaiset ohjelmistoyhtiöt kärsivät rasistien huutelusta, kirjoittaa taloustoimittaja Perttu Pitkänen.


Julkisuudessa kansainvälisten huippuosaajien palkkaamisen vaikeuksista syytetään esimerkiksi maahanmuuttoviraston hitautta, mutta ohjelmistoyrittäjien keskinäisissä nettikeskustelussa yhdeksi tärkeäksi esteeksi mainitaan myös Suomessa esiintyvä rasismi.

X

Käytännössä rasistit eivät juuri kysele maahanmuuton syitä, ennen kuin kehottavat ulkomaalaista huippuosaajaa tai tämän perheenjäseniä painumaan takaisin kotimaansa.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006362460.html?ref=rss
Ajattelin jo huomauttaa, että tämä ei vaikuta helmeilevältä mokutukselta, sillä jos oikeat huippuosaajat itse kertovat rasismista olevan heille haittaa, on kyseessä aito ongelma. Mutta luettuani koko jutun kävikin ilmi, että sen väitteet jäivätkin pitkälti perustelematta. Ainoa ohjelmistoyrittäjien omaksi ajatukseksi esitetty näkemys oli se, että lupienkäsittelyn resurssit saattavat kärsiä asenneilmapiiristä. Tämä taas on aika  spekulatiivinen epäily eikä muutenkaan suoraan yhdistettävissä rasismiin. Sen sijaan kokonaan epäselväksi jäi, perustuuko yllä lainattu väite rasistien kehottelusta noihin samoihin ohjelmistoyrittäjien keskusteluihin vai oliko tämä kenties toimittajan oma mutuheitto.
Olisi kannattanut kirjoittaa selvemmin perustellen. Tai jättää kirjoittamatta.


Edit: kirjoitusvirhe korjattu
« Viimeksi muokattu: 08.01.2020, 11:04:10 kirjoittanut Juffe »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76257
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #727 : 08.01.2020, 10:49:29 »
Suomalaiset ohjelmistoyhtiöt kärsivät rasistien huutelusta, kirjoittaa taloustoimittaja Perttu Pitkänen.
...
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006362460.html

Lainaus käyttäjältä: Perttu Pitkänen, Taloussanomat
Julkisuudessa kansainvälisten huippuosaajien palkkaamisen vaikeuksista syytetään esimerkiksi maahanmuuttoviraston hitautta, mutta ohjelmistoyrittäjien keskinäisissä nettikeskustelussa yhdeksi tärkeäksi esteeksi mainitaan myös Suomessa esiintyvä rasismi.

Toimittajan lähteenä maininta nettikeskustelussa. No, toimittaja voi siteerata tästä nettikeskustelusta, että en ole koskaan kuullut yhdenkään ohjelmistoalalla työskentelevän edes mainitsevan rasismista, en irakilaisten, iranilaisten, intialaisten tai korealaisten. Jokaiseen julkisesti ilmoitettuun työtehtävään on tullut valtava määrä hakemuksia ulkomailta.

Vielä kun tietää ohjelmistoyrityksissä työskentelevien ulkomaalaisten maahanmuuttoprofiilin, on naurettava ajatus, että rasismi olisi rekrytoinnissa peräti tärkeä este. Intialaisilla halpatyöläisillä on alalla huono maine, mutta se ei liity rasismiin.

Lainaus käyttäjältä: Perttu Pitkänen, Taloussanomat
Suomessa kaikki puolueet suosivat työperusteista maahanmuuttoa – ainakin jos puhutaan huippuosaajista. Silti ohjelmistoyrittäjien piirissä epäillään, että maahanmuuttoviraston on vaikea saada lisärahoitusta huippuosaajien jonon purkamiseen juuri ”tämän hetken poliittisen ilmapiirin” takia.

Pitää siltä osin paikkansa, että kohdennettua lisärahoitusta ei anneta, koska näin voidaan vedota huippuosaajien hakemusten pitkiin käsittelyaikoihin ja tarjota ratkaisuksi työlupien tarveharkinnan lopettamista, vaikka se koskee vain kouluttamatonta halpatyövoimaa, ei huippuosaajia.

Toisin sanoen ohjelmistoyrityksiä pidetään panttivankeina, jotta ne lobbaisivat tarveharkinnan lopettamisen puolesta, koska lupajärjestelmää rasittaa ennen kaikkea yritykset ujuttaa Suomeen lisää halpatyövoimaa puutteellisilla hakemuksilla.

Lainaus käyttäjältä: Perttu Pitkänen, Taloussanomat
Käytännössä rasistit eivät juuri kysele maahanmuuton syitä, ennen kuin kehottavat ulkomaalaista huippuosaajaa tai tämän perheenjäseniä painumaan takaisin kotimaansa.

Haluttu osaaja löytää helposti uuden työpaikan suvaitsevammasta maasta. Samalla mukana voi mennä suomalaisyrityksen mahdollisuus kehittää kansainvälinen menestystuote.

Mikä on sellainen "suvaitsevaisempi maa" ja millä mittarilla? Millainen verotus siellä "suvaitsevaisemmassa maassa" on?

Lainaus käyttäjältä: Perttu Pitkänen, Taloussanomat
Peliyhtiö Supercellin esimerkki näyttää, mitä kansainvälinen menestys voi Suomelle tuoda. Yhtiön perustajat ovat vuodesta toiseen olleet maan suurimpien veronmaksajien kärjessä, ja vuonna 2018 yhtiö maksoi Suomeen yhteensä 104 miljoonaa yhteisöveroina. Yhtiöllä on työntekijöitä yli 30 eri maasta.

Päättäkää jo, estääkö suomalaisten ylivertaisen kauhea rasismi suomalaisyritysten pärjäämisen vai ei.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 292
 • Liked: 43550
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #728 : 08.01.2020, 11:07:25 »
...

Kun tietokonehommia tehdään tietokoneella ja on olemassa maailmanlaajuinen tietoverkko, joku voisi kysyä miksi sen penkin ja perseen pitäisi olla jossain tietyssä maassa?

Jos olen asian oikein ymmärtänyt, niin maailman suosituin supertietokoneiden käyttöjärjestelmä kehitettiin ympäri maailmaa, ilman fyysistä kimppaläsnäoloa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 362
 • Liked: 2980
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #729 : 08.01.2020, 11:40:09 »
Sellainen todellinen huippuosaaja voi sanoa että hilatessaan ahterinsa rasistisen ilmaston ja verotuksen maahan se maksaa nettona 20 M€ / vuosi, mutta etätöinä jostain Aurinkomaasta vain 10 miljoonaa. Raha sinänsä ei liene se suurin asia tuollaisen tyypin elämässä. Ja jos ei kiinnosta, menee kilpailijalle jolle ehdotus käy. Lopputulos työstä kait ratkaisee eikä se missä se työpiste on.
Jollekin "kolmen tonnin koodarille" Intiasta maalla missä naputtelee onkin jo merkitystä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76257
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #730 : 11.01.2020, 00:18:33 »
Lainaus
Hitleristä tulee pikkupojan mielikuvituskaveri natsi-Saksaan sijoittuvassa hyvän mielen komediassa – kyllä, luit oikein

Juho Typpö HS

”HEI lapset, nyt poltetaan kirjoja!”

Toisen maailmansodan juutalaisvainoista ja muista natsien hirmuteoista on tehty lukemattomia elokuvia, ja tehdään yhä.

Natsi-Saksaan sijoittuvat lämminhenkiset komediat ovat kuitenkin harvassa.

Etenkin sellaiset, jonka sympaattisena päähenkilönä nähdään innokas Hitler-Jugend-pikkupoika, jolla on itse Adolf Hitler mielikuvitusystävänään. Mutta nyt sellainen on tehty.

JOJO RABBIT sijoittuu vuoteen 1945 ja päähenkilö on kymmenvuotias saksalaispoika Johannes Wetzler (Roman Griffin Davis), kavereiden kesken Jojo. Isänsä Italian taisteluissa menettäneen Jojon suurin haave on päästä isona Führerin henkivartijakaartiin.

Ääri-isänmaallisuudestaan huolimatta Jojo on välillä epävarma siitä, onko hänestä kunnon natsiksi. Niinpä Jojo on luonut itselleen mielikuvituskaveri-Hitlerin (Taika Waititi), joka ilmestyy aina tarvittaessa tsemppaamaan ja neuvoja antamaan.

[...]

Välillä elokuva onnistuu ja on ääneen naurattavan hauska. Ja välillä jopa yllättää sillä, kuinka hyvin se uskaltaa hypähdellä varoittamatta rennosta slapstick-huumorista ikäville alueille. Kuten kohtauksessa, jossa Jojon ja Rosien iloinen kävelyretki kaupungilla keskeytyy, kun kuvaan ilmestyy rivi hirtettyjä siviilejä.

MUTTA uskallusta ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Tällaisen elokuvan ei pitäisi jäädä yhtään puolitiehen, vaan rohjeta mennä sekä naurussa että itkussa niin pitkälle kuin mahdollista. Jojo Rabbitin huumori on lopulta turhan usein sovinnaista, draama turhan usein alleviivattua ja yksinkertaista.

[...]

ON myös perusteltua, että Jojo Rabbit on tehty juuri nyt. Oikeistopopulististen liikkeiden suosio kasvaa maailmassa jatkuvasti ja ne normalisoivat vihapuhetta sekä ääriajattelua minkä ehtivät. Vaikka natsi-Saksan kaatumisen jälkeen ajateltiin, että vastaavaa ei voisi maailmassa enää koskaan tapahtua, ei se tunnu enää ollenkaan mahdottomalta.

Siksi Jojo Rabbitin kuvaus siitä, kuinka fanaattisesta viha-aatteesta voi parantua ja kuinka ihmisryhmän epäinhimillistäminen perustuu aina valheelle, on tärkeä.
Helsingin Sanomat 9.1.2020
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 072
 • Liked: 3270
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #731 : 11.01.2020, 02:58:37 »
...

Kun tietokonehommia tehdään tietokoneella ja on olemassa maailmanlaajuinen tietoverkko, joku voisi kysyä miksi sen penkin ja perseen pitäisi olla jossain tietyssä maassa?

Jos olen asian oikein ymmärtänyt, niin maailman suosituin supertietokoneiden käyttöjärjestelmä kehitettiin ympäri maailmaa, ilman fyysistä kimppaläsnäoloa.
Voisimme Afrikan tai Lähi-idän osaamista hyödyttää molemminpuolisesti tuomatta sitä väkeä tänne tai siirtymättä sinne?

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 222
 • Liked: 2473
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #732 : 16.01.2020, 12:09:55 »
Kaikkihan tietävät vakiofraasin "rotu on vain sosiaalinen konstruktio". Joku oli aikoinaan esittänyt siitä Halla-ahon vieraskirjassa tällaisen erittäin oivaltavan kommentin:

Lainaus
Nimi : mulla on porkkanaa
   
Viesti : Tuli muuten rodusta mieleen että joidenkin mielestä se on
"sosiaalinen konstruktio." Sanoisin että se on MYÖS sosiaalinen
konstruktio, sillä syytetäänhän joitain ihmisiä "rotupetturuudesta"
koska he tekevät jotain joka ei sosiaalisesti muka kuulu jonkun rodun
piiriin. Esimerkiksi jos musta mies opiskelee lääkäriksi, hän on
rotupetturi koska mustan miehen kuuluu parittaa huoria, vetää
huumeita, ampua kyttiä ja mennä vankilaan (ja syyttää asiasta
valkoisia). Mustan miehen kuuluu myös puhua epäselvästi ja
vammaisesti. Tällaiset sosiaaliset konstruktiot ovat aika olennainen
syy sille miksi afroamerikkalaisilla on kurjaa. Luin että jopa
Michelle Malkinia on syytetty rotupetturuudesta (hän on
filippiiniläinen) koska... no, hän on konservatiivinen
äärioikeistolainen, tai jotain. En tiedä. Hän on kuitenkin rikkonut
jotain hänen rotunsa kirjoittamattomia sääntöjä.

Rotu siis voi olla sosiaalinen konstruktio, ja useimmiten erittäin
negatiivisessa mielessä.
   
  8. lokakuuta 2006 4:13:31
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 553
 • Liked: 868
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #733 : 16.01.2020, 15:03:13 »
Mikäli "äärioikeisto, rasistit, maahanmuuttovastaiset, isänmaalliset" ym... olisivat oikeasti niin väkivaltaisia ja vaarallisia yhteiskunnalle, kuten media ja hyvät ihmiset mielellään väittävät, niin eikö silloin "rasisteihin" pitäisi suhtautua äärimmäisen varovasti, ettei vaan kukaan "rasisti" pahoita mieltään ja ala riehumaan. Tai sitten kaikki tietävät, ettei ole mitään todellista äärioikeiston uhkaa olemassa, siksi heitä saa vapaasti haukkua ja arvostella, ilman pienintäkään koston pelkoa.
Sananvapaus kuuluu kaikille, eikä vain niille jotka ovat kanssani kaikesta samaa mieltä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 292
 • Liked: 43550
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #734 : 16.01.2020, 22:03:23 »
Lainaus
ON myös perusteltua, että Jojo Rabbit on tehty juuri nyt. Oikeistopopulististen liikkeiden suosio kasvaa maailmassa jatkuvasti ja ne normalisoivat vihapuhetta sekä ääriajattelua minkä ehtivät.

Punavihreiden liikkeiden suosio pysyy järkyttävän korkealla, vaikka ne normalisoivat hulluutta minkä ehtivät, yhä kiihtyvällä tahdilla.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020, 22:07:13 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Tagit: