Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 360257 kertaa)

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 028
 • Liked: 2290
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #780 : 09.05.2022, 18:36:01 »
 Sama taho joka kaiken aikaa puolustelee ja tukee väestönvaihtoa, väittää väestönvaihtoa salaliittoteoriaksi.
   Väestönvaihtoa varten on ihan oma byroo, maahanmuuttovirasto.
 

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 645
 • Liked: 2951
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #781 : 09.05.2022, 20:12:47 »
YLE 1.5.2022

Lainaus
Usko siskoa

Rasismin vastustajat vastustavat rakenteellista epätasa-arvoa etnisyyden, uskonnon tai ihonvärin vuoksi, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että vieraskielisen nimen omaavan on vaikea työllistyä Suomessa tai nuoria toisen polven maahanmuuttajia ei kannusteta kouluttautumaan pitkälle, vaikka he osoittaisivat potentiaalia tehdä niin.

Kiitokset Roopelle mokutushelmen esiin nostamisesta.

”Rakenteellinen rasismi”, jos se jotain selvää tarkoittaa, on virallisiin tai epävirallisiin normeihin perustuvaa syrjintää. Suomessa ei ole kumpaakaan, sillä laki on sama kaikille eikä syrjiminen ole Suomessa hyväksytty tapa käyttäytyä. Meillä ei siis ole syrjimistä suosivia yleisesti hyväksyttyjä arvoja, kuten monissa niin sanotuissa per***valtioissa.

Väitettä, että vieraskielisen nimen haltijan on vaikea työllistyä rakenteellisen syrjinnän takia, on perusteltu kokeilla, joissa väärän niminen henkilö on saanut verrokkeja vähemmän kutsuja työhaastatteluun. Kyse ei ole rakenteellisesta syrjinnästä, sillä tuloksen taustalla ei ole muukalaisten syrjiminen arvona. Sen sijaan jokainen työnantaja haluaa parhaan mahdollisen hakijan. Vieras nimi herättää kysymyksiä hakijan kotoutumisasteesta ja ennakoi usein ongelmia. Musliminimi esimerkki tietää päivittäisiä rukoushetkiä, ramadan-paaston aiheuttamaa työkyvyttömyyttä ynnä muuta.

Älykkyystestin keksijä Alfred Binet ei ollut ranskalainen vaan italialainen Afredo Binetti. Hän muutti nimensä saadakseen Ranskassa helpommin töitä. Niin teki myös moni Suomesta lähtenyt amerikansiirtolainen. Yksinkertainen keino, ellei ole raivokkaasti kiinni kotimaan identiteetissä.

Paskapuhetta sekin, että ”nuoria toisen polven maahanmuuttajia ei kannusteta kouluttautumaan pitkälle.”

Edit p.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022, 21:24:45 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 859
 • Liked: 104691
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #782 : 11.05.2022, 16:54:15 »
Kansan Uutiset: Vasemmistoliiton Semi: Maahanmuuttajien työpanosta tarvitaan Suomessa 11.5.2022

Miksi sitten ajetaan juuri sellaisen maahanmuuton helpottamista, jollaista Suomessa ei tarvita?

Lainaus
Vasemmistoliiton kansanedustajan Matti Semin mukaan maahanmuuttajien syrjintä työelämässä on yhä valitettavan yleistä.

– Suomen ei pidä olla sellainen maa, jossa työhaastatteluun ei pääse maahanmuuttajataustaisella nimellä.

Maahanmuuttajataustaisten rekrytoinnissa ylivoimaisesti nimeä suurempi este on puutteelliset taidot ja kontaktien puute. Työllistymisessä avainasemassa ovat koulutus, kokemus, kielitaito ja kontaktit, kuten tutkimuksissakin on todettu. Kaikesta syrjintäpuheesta huolimatta muusta ei ole näyttöä.

Lainaus
Semi kuvasi kotouttamisen olevan jatkuva, kaksisuuntainen prosessi, jossa maahanmuuttaja saa yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia taitoja, ja jossa yhteiskunta muuttuu monimuotoisemmaksi. Kotoutumisen tulee edistää maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan sen täysivaltaisina jäseninä.

Kotouttaminen on tärkeä osa kokonaisvaltaista maahanmuuttopolitiikkaa. Hyvä kotouttaminen korostaa maahanmuuttajien omaa toimijuutta ja mahdollisuuksia yhteiskunnassa, eikä yritä tehdä kaikista samanlaisia. Onnistunut kotouttamispolitiikka myös tekee Suomesta houkuttelevan maan tulla töihin.

Paradoksaalisesti parasta maahanmuuttoa on juuri sellainen, joka ei edellytä erityistä "onnistunutta kotouttamispolitiikkaa" tai kotouttamistoimia ollenkaan. Kotouttamistoimia edellyttävä maahanmuutto onkin minimoitava.

Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka on johtunut huonosti integroituvien maahanmuuttajien määrän lisääntymiseen, tekee Suomesta oikeille osaajille vähemmän houkuttelevan maan tulla töihin.

Lainaus
– Nettomuuton kasvu voisi vähentää Suomen julkisen talouden kestävyysvajetta merkittävästi, jos kotouttaminen onnistuu ja työllistyminen on korkeaa, Semi sanoi.

Juuri päinvastoin. Sokea nettomuuton kasvuun keskittyminen laadun kustannuksella johtaa maahanmuuton kustannuksien kasvuun ja suurentaa Suomen julkisen talouden kestävyysvajetta, kuten se on viime vuodet tehnyt.

Mikään kotouttamispolitiikka ei pysty korjaamaan maahanmuuttopolitiikassa tehtyjä virheitä ja muuttamaan velkoja saataviksi, ei myöskään Ruotsin mallin mukainen tempputyöllistäminen ja -kouluttaminen. Ei ole onnistunut Ruotsissa, eikä tule onnistumaan Suomessa.

Lainaus
Maahanmuuttajien työllistyminen on yhä matalampaa muuhun väestöön nähden. Panostamalla kotoutumisen alkuun riittävillä ja oikein kohdennetuilla resursseilla, voimme tähdätä mahdollisimman nopeaan työllistymiseen, vasemmistoliiton ryhmäpuheessa todettiin.

Ei, vaan on lakattava lyömästä päätä seinään ja muutettava maahanmuuttopolitiikkaa määrätietoisesti valikoivaksi. Maahanmuuton määrä ja laatu ratkaisee, ja siihen vaikutetaan etukäteen maahanmuuttopolitiikalla, ei jälkikäteen kotouttamispolitiikalla.

Lainaus
Vasemmistoliitolle on tärkeää, että maahanmuuttajat voivat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan täysivaltaisina jäseninä. Kotoutumistoimien tulee ehkäistä syrjintää ja syrjäytymistä sekä tukea yhdenvertaisuutta kaikissa elämänvaiheissa.

– Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja maahanmuuttajien työpanosta. Erilaisuus on rikkaus, ja on meidän vastuullamme luoda yhteiskuntaa, jossa jokainen voi taustastaan riippumatta voida hyvin, Semi sanoi.

Fraasit eivät auta, kun harkitsemattomalla maahanmuuttopolitiikalla hankitaan Suomeen maahanmuuttajia, jotka luovat yhteiskuntaan ongelmia ja aiheuttavat kustannuksia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 865
 • Liked: 18319
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #783 : 11.05.2022, 17:36:10 »


OT,

tämä yllä käsitelty Semi-paskanjauhamisautomaatti näkyy olevan 65 v.

Olen tuntenut monia jotka ovat joskus äänestäneet kommunisteja. Mutta sellaista en ikinä joka voisi äänestää tätä teeskentelijää. Se on selvä kuin pläkki.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 859
 • Liked: 104691
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #784 : 11.05.2022, 18:09:10 »
tämä yllä käsitelty Semi-paskanjauhamisautomaatti näkyy olevan 65 v.

Olen tuntenut monia jotka ovat joskus äänestäneet kommunisteja. Mutta sellaista en ikinä joka voisi äänestää tätä teeskentelijää. Se on selvä kuin pläkki.

Jäi mainitsematta, että tuo oli vasemmistoliiton ryhmäpuhe eduskunnassa. Kuka lie kirjoittanut, mutta puhe edustaa puolueen kantaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 037
 • Liked: 2738
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #785 : 11.05.2022, 23:02:40 »
Kotouttamispolitiikalla kaikki ratkeaa -ajattelussa näytetään ajattelevan, että maahantulijat ovat tabula rasa eli tyhjiä tauluja. Jotenkin aiempi maailmankatsomus pyyhkäistyy pois tai ei ainakaan vaikuta negatiivisesti sopeutumiseen uuden maan valtakulttuuriin.
Tottelematon tieto aktivismissa

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 053
 • Liked: 2270
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #786 : 15.05.2022, 17:35:15 »
Suomen kotouttamispolitiikka on erittäin rasistinen, koska sen lähtökohtana on etteivät Suomeen muuttaneet ulkomaalaiset voi pärjätä Suomessa, ilman erityisiä helpottavia toimenpiteitä, joilla autetaan tulijoita mahdollisimman paljon.

Ilmeisesti päättäjien mielestä ulkomaalaiset ovat alempiarvoisia ihmisiä, jotka eivät kykene sopeutumaan Suomeen ilman hallituksen rajatonta apua ja tukea.

Se että kaikkia kohdellaan kaikissa asioissa samanarvoisesti, etnisestä taustasta riippumatta, pitäisi olla itsestään selvyys myös päättäjille, eikä todellakaan saisi kohdella maahanmuuttajia kuin täysin avuttomia lapsia.
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 779
 • Liked: 2353
 • Asyyl akbar!
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #787 : 15.05.2022, 21:24:13 »
Kun perussuomalaiset vastustavat työperäisten mamujen massatuontia halpapalkka-aloille, viher-vasemmisto yleensä on pöyristyvinään teatraalisesti. Heidän vakio vasta-argumenttinsa on viimeaikoina ollut "kyllähän Suomessa kaikille työntekijöille pitää maksaa tes:in mukaista minimipalkkaa". Ylemmän tason vih.vas.-manipulaattorit vain tekeytyvä noin tyhmiksi, mutta monet vasemman laidan idealistit oikeasti ovat noin tyhmiä.

Tämä argumentti on syytä kaivaa naftaliinista aina kun on meneillään mitä tahansa duunariliittojen työtaisteluita ja lakkouhkia. Heitä pitää aina muistuttaa että mitä te oikein meuhkaatte  - vaatimuksenne eivät voi olla mitenkään kohtuullisia. Kuten perinteiset työväenpuolueet, SDP ja kaikki sen vasemmalla puolella tietävät - teillehän maksetaan Suomessa jo TES:in mukaista minimipalkkaa. Jos tämä riittää tuontimamuille niin miksei teille?? Monille perinteisen vasemmistohenkisillekään duunareille ei tarvi tämän jälkeen vääntää enempää rautalangasta että ymmärtävät, että siinä vaiheessa kun puolet alalla olevista, liiton jäseninä tai ei, ovat halpatuontimamuja, tullaan työtaistelut käymään siitä kenelle jää töitä ja kenelle ei, ja kuka suostuu entistä kehnompiin työehtoihin.

Silloin alalla olevien standardi-elintasoon kuuluu että asutaan pienessä kaksiossa viiden tuntemattoman kanssa kimpassa, eikä omasta kämpästä, perheestä, saati edes nimellisesti nousevista palkoista tarvi enää uneksiakaan.
Toksinen soijamaskuliini

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 859
 • Liked: 104691
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #788 : 17.06.2022, 17:22:49 »
Lainaus
Nälältä ei saa sulkea silmiä

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on aiheuttamassa globaalin ruokakriisin. Jokapäiväiset valintamme ruokakaupassa ja ruokalautasella vaikuttavat sen ratkaisemiseen.

[...]

Maailman ruokaohjelman johtajan David Beasleyn mukaan 45 miljoonaa ihmistä on vaarassa ajautua nälänhätään (HS 25.5.). Nälkä aiheuttaa yhteiskunnallista epävakautta, vaarantaa lasten kasvun ja tappaa ihmisiä.

Globaalit ongelmat ovat kytköksissä toisiinsa ja eskaloituvat nopeasti. Kun nälänhätä syvenee, myös siirtolaisuuden määrä kasvaa. Sen seurauksena konfliktit ja epävarmuus lisääntyvät.

Ruokakriisistä ja sen seurausten aiheuttamasta epävakaudesta on tullut yksi sodankäynnin muoto. Nälänhädän lievittäminen ei ole kaikkien poliittinen intressi.

Ilmastokriisin, pandemian ja Venäjän hyökkäyssodan rinnalla jokapäiväiset valintamme ruokakaupassa ja ruokalautasella vaikuttavat ruokakriisiin ja sen ratkaisemiseen. Maailman tulevaisuuden vuoksi meidän on onnistuttava muuttamaan tapojamme tuottaa ja kuluttaa ruokaa.

Euroopassa ruoka ei vielä ole loppumassa, mutta sen hinta nousee. Myös meillä hintojen nousu osuu ensimmäisenä niihin ihmisiin, joiden tilanne on ollut jo ennestään vaikea.

Myös ruoantuottajat ovat kohtuuttoman ahtaalla. Tukipaketti voi auttaa hetken. Meidän on oltava valmiita maksamaan enemmän lähellä turvallisesti tuotetusta ruoasta. Pitää olla hintataso, joka mahdollistaa kestävän tuotannon.

Yksi tapa vaikuttaa globaaliin ruokakriisiin olisi vähentää lihansyöntiä. Kun ajattelemme, että riittävä ruoka on jokaisen oikeus, lihansyönnin vähentäminen olisi yksi tärkeä askel. Vastuu vaikuttaa ja valita on meillä, joilla on siihen mahdollisuus.

[...]

Nälkä ei ole väistämätön osa maailman elämää. Nälkä on globaali ongelma, johon on yhdessä etsittävä globaaleja ratkaisuja, mutta tärkeää on myös se, mitä teemme ja mitä lähellämme tapahtuu.

Leipä on yhteinen ja jaettava. Emme voi sulkea silmiämme siltä, että miljoonat näkevät nälkää. Emmekä siltä, mitä itse syömme ja miten kulutamme.

Mari Leppänen

Kirjoittaja on Turun arkkihiippakunnan piispa.
Helsingin Sanomat 7.6.2022

Pikkulapsikin ymmärtää selityksen jälkeen, että jokapäiväiset valintamme ruokakaupassa eivät vaikuta globaaliin ruokakriisiin, eikä leipä ole yhteistä. Mutta ei Turun arkkihiippakunnan piispa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 901
 • Liked: 12840
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #789 : 17.06.2022, 17:54:07 »
Pikkulapsikin ymmärtää selityksen jälkeen, että jokapäiväiset valintamme ruokakaupassa eivät vaikuta globaaliin ruokakriisiin, eikä leipä ole yhteistä. Mutta ei Turun arkkihiippakunnan piispa.

Arkkipiispan liksa on sellaiset 12 000 kuussa luterilaisessa kirkossa. Virkaan ei kuulu edes velvollisuus viettää messuja päivittäin. Sillä rahalla ja sillä ajalla on aikaa ajatella kaikenlaista.

Paavi ei saa palkkaa lainkaan. Hän viettää päivittäin messun ja todennäköisesti myös hetkipalvelukset. Joka keskiviikko on yleinen audienssi. Usein sunnuntai messu Pietarinkirkossa. Joka sunnuntai Angelus Pietarinkirkon aukiolla.

Rahan ja levon suhteella mitaten ei ole mikään ihme, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko pitää itseään isona kirkkona. ;)
qui non est mecum adversum me est

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 246
 • Liked: 15611
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #790 : 17.06.2022, 18:10:30 »
Brysselistä synkkä viesti: ”Ruoka- ja pakolaiskriisi saattavat olla nurkan takana” – Inflaatio nousi pääteemaksi EU-kokouksissa

Lainaus
Inflaatio nousi pääteemaksi Euroopan unionin valtiovarainministereiden ja euroryhmän kokouksissa Luxemburgissa.

Suomessa inflaatio eli kuluttajahintojen vuosimuutos oli toukokuussa 7,1 prosenttia ja euroalueella keskimäärin 8,1 prosenttia.

”Hajonta jäsenmaiden välillä on valtavan suurta. Käytännössä inflaation haarukka on 6–20 prosenttia. Korostin, että inflaation pitäisi olla nyt kaikkien keskuspankkien ykköshuolenaihe”, Suomea kokouksissa edustanut valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) toteaa.

Hänen mukaansa Venäjän hyökkäyssota ja sen heijasteet ovat nostaneet energian, raaka-aineiden ja ruoan hintaa ennätyksellisen nopeasti.

”Yhteisvaluutan aikana olemme ensimmäistä kertaa hyvin, hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa.”

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/7f0b1d7c-7655-4f0d-9a2c-1f0878850f50

Ennen vanhaan ruokakriisikuvituskuvina oli käsi ojossa oleva pallovatsainen neekerilapsi, nyt yhtä pallomahainen ministeri... ja yhtä käsi ojossa.
that's a bingo!

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 1602
 • Suomen ja Ukrainan puolella
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #791 : 17.06.2022, 18:10:50 »
Jos saa vähän täsmentää.
Suomen arkkipiispa (nyt Tapio Luoma)  ja Turun arkkihiippakunnan piispa (edellä lainattu kirjoittaja Mari Leppänen) ovat kaksi eri virkaa ja henkilöä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_arkkihiippakunta
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 238
 • Liked: 7006
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #792 : 17.06.2022, 18:15:35 »
Ruuan hinnasta globaalisti. Piispa voisi vaatia Venäjän poistumaan Ukrainasta ja afrikkalaisten lopettamaan tolkuttoman paneksimisen.
En usko että kumpikaan kohteista kuitenkaan tekisi yhtään mitään vaikka Paavi ohjeistaisi noin, saati sitten jonkun hönön Turkulaisen takia.
Sillä syönkö kyljyksen vai purenko kaalia on yhtä paljon merkitystä globaalisti kuin sillä käynkö joka päivä suihkussa vai järvessä peseytymässä. Afrikan sarvessa ei sada yhtään sen enempää teinpä täällä mitä tahansa.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 901
 • Liked: 12840
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #793 : 17.06.2022, 18:15:59 »
No jos saa vähän korjata.
Suomen arkkipiispa (nyt Tapio Luoma)  ja Turun arkkihiippakunnan piispa (edellä lainattu kirjoittaja Mari Leppänen) ovat kaksi eri virkaa ja henkilöä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_arkkihiippakunta

Joo. Ehdin jo tarkistaa. Hiippakuntapiispan liksa on noin 10 000 euroa kuussa. Jotenkin vain lievästi sylettää, kun nämä tulevat selittämään miten köyhän pitäisi toimia oman ateriointinsa suhteen. Ei nyt mitenkään vihaksi pistä, mutta kuitenkin. Pitäisi johtaa esimerkillä, varsinkin kun mennään ihan elämän, ja kristinuskonkin, perusteisiin.
qui non est mecum adversum me est

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 566
 • Liked: 28802
 • Apukeittiöpsykologi
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #794 : 17.06.2022, 18:18:15 »
Leipä on yhteinen, jos se on yhdessä maksettu.

Muussa tapauksessa leipä on jonkun muun.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 931
 • Liked: 6141
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #795 : 18.06.2022, 00:30:54 »
Piispa esitteli uuden version ajatuksesta "Suomessa pitää säästää vettä koska Afrikassa on vesipula".
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 413
 • Liked: 64269
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Takaisin! Takaisin!
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #796 : 18.06.2022, 00:34:41 »
Suomessa ei saa käyttää muovikasseja, koska intialaiset heittäisivät ne Ganghesiin, mätänevien ruumiiden sekaan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“Eurooppalaisten ainoa vastuu on viedä ehkäisyvälineitä Afrikkaan ...”
— Pauli Vahtera

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 859
 • Liked: 104691
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #797 : 28.07.2022, 12:21:57 »
Lainaus
Oikeudenmukaisempi maailma edellyttää Euroopan elintason laskemista

[...]

AFRIKAN elintason nousua ehdotetaan usein ratkaisuksi maanosaa vaivaaviin ongelmiin. Tämä on kuitenkin kolikon toinen puoli. Kääntöpuolella odotetaan yhä, että myös eurooppalainen elintaso jatkaa nousuaan. Ottamatta kantaa siihen, miten elintaso voi nousta kaikkialla maapallolla yhtä aikaa, säilyttää tällainen kaikkinainen elintason paraneminen eriarvoisuuden maanosien välillä. Siksi on vaikea suositella vain kestävää sijoittamista Afrikkaan.

Epäoikeudenmukaisuuden mittasuhteiden takia on välttämätöntä laskea Euroopan elintasoa lähemmäs Afrikan elintasoa. Tämä voisi onnistua omaksumalla joitain Saharan eteläpuolisen Afrikan kulttuurisia käytänteitä, joita täällä Suomessa pidetään usein epätehokkaina.

Nyky-yhteiskunnassamme menestyvä yksilö edellyttää kymmenien ellei satojen nimettömänä pysyttelevien raaka-aineiden perustuotannossa työskentelevien panosta yksilön hyväksi. Tehokas, menestyvä yksilö on tällöin myös epäoikeudenmukainen toimija.

Jotta voisimme toivoa oikeudenmukaisempaa maailmaa, tulee suomalaisten paradoksaalisesti muuttua epätehokkaammiksi. Tällöin voimme toivoa itsellemme luonnollisempaa ja maanläheisempää elämää, ilman jatkuvasti ylibuukattuja työpäiviä. Miten tämä kaikki auttaa Mtwaralaista bajaji-kuskia? Olen varmaankin ymmärtänyt kaiken väärin: ehkä hän auttaakin meitä.

Tommi Kauppinen

vieraileva tutkija, Helsingin yliopisto

yliopettaja, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Helsingin Sanomat, mielipide 28.7.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 413
 • Liked: 64269
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Takaisin! Takaisin!
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #798 : 28.07.2022, 12:46:38 »
Lainaus käyttäjältä: Tommi Kauppinen | vieraileva tutkija, Helsingin yliopisto | yliopettaja, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Epäoikeudenmukaisuuden mittasuhteiden takia on välttämätöntä laskea Euroopan elintasoa lähemmäs Afrikan elintasoa. Tämä voisi onnistua omaksumalla joitain Saharan eteläpuolisen Afrikan kulttuurisia käytänteitä, joita täällä Suomessa pidetään usein epätehokkaina..
...
Tehokas, menestyvä yksilö on tällöin myös epäoikeudenmukainen toimija.
Helsingin Sanomat, mielipide 28.7.2022

Ilmassa on suuren keijotuksen tuntua, mutta vastaan kuitenkin:

Tämän lähemmäksi sosialismin ydintä - tai sanotaanko internazionaalista communismia - on vaikea päästä: jaetaan kurjuutta tasapuolisesti ihan kaikille. Kukaan ei saa olla toista parempi. Ja koska muut eivät yllä meidän tasollemme, meidän täytyy sabotoida omaa toimintaamme laskeutuaksemme muiden tasolle.

"Socialism ... its inherent virtue is the equal sharing of misery."
- Winston Churchill

EDIT 1: varmuuskopio talteen.
EDIT 2: ei ole keijo tämä tapaus (liite 2)
EDIT 3: tutkijalla ei ole tutkimusta, ei projekteja, ei aktiviteetteja.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2022, 13:23:47 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“Eurooppalaisten ainoa vastuu on viedä ehkäisyvälineitä Afrikkaan ...”
— Pauli Vahtera

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 902
 • Liked: 38336
 • Ego sum Spartacus
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #799 : 28.07.2022, 12:56:42 »
Lainaus

Kauppinen Tommi
Teknologia
Projektiasiantuntija
040 578 1375


https://www.kamk.fi/fi/henkilosto-test

Lainaus

Tommi Kaapro Kauppinen
vieraileva tutkija, Taloustieteen osasto
Process Studies on Sustainable Economy
Sähköposti
tommi.kauppinen@helsinki.fi


https://researchportal.helsinki.fi/fi/persons/tommi-kaapro-kauppinen

Lainaus

Tommi Kauppinen
I am a visiting researcher at University of Helsinki, Faculty of Agriculture and Forestry, department of Economics and Management, and a project manager at Kajaani University of Applied Sciences.

I am currently studying mathematics in relation to its application areas, ethics of blockchain technology and reducing the climate impact of district heating. I am also an advocate of poetry, exploring the subconsciousness of the Finnish social whole.

Tommi Kauppinen
tommi.kauppinen@helsinki.fi


https://www.helsinki.fi/en/researchgroups/process-studies-sustainable-economy/people

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 153
 • Liked: 10351
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #800 : 28.07.2022, 13:08:51 »
Olen samaa mieltä: nämä kaikki "tommikauppiset" voisi laittaa ilmastosikapalkkaisista leikkityöpaikoistaan ilmastoa suojelevaan työhön esim. keräämään marjoja ja talvisin vaikka tölkkejä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 307
 • Liked: 5234
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #801 : 28.07.2022, 13:23:25 »
Adolf Ehrnrooth aikoinaan sanoi että suomalaisia johdetaan edestä.

Tämän vuoksi vihreitten poliitikkojen ilmastonmuutosvaatimukset saa naurua kansalta.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 019
 • Liked: 8385
 • Hummeriälykkö
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #802 : 28.07.2022, 14:16:58 »
Lainaus
Tehokas, menestyvä yksilö on tällöin myös epäoikeudenmukainen toimija.

 :facepalm:

Tehoton, hyödytön yksilö on sitten oikeudenmukainen toimija?

Ei vattu, mitä paskaa! Neuvostoliitossa oli aikanaan tehotonta teollisuutta ja kaikki oli päin persettä, kun ketään ei kiinnostanut olla tehokas tai tuottava. Ympäristö tuhottiin siinä samassa.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 238
 • Liked: 7006
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #803 : 31.07.2022, 07:05:59 »
"Miten tämä kaikki auttaa Mtwaralaista bajaji-kuskia?"
Mtwarasta muistuu mieleen -90 luvun alun kehitysapuprojekti nimen omaan Mtwarassa.
Suomalainen perhe oli opettamassa afrikkalaisille jalkapallon pelaamista. Ukko antoi aamulla kontista pallot potkittavaksi ja illemmalla keräsi jäljellä olevat yöksi konttiin. Siinä kaikki.
Iso talo, pari LandCruiseria, puutarhuri, pari apulaista muijalla, vartijat, siivoojat ja tietenkin ruhtinaallinen palkka.
Asiasta tuli sitten juttu ihan telkkarista ja vieläpä kolmeen kertaan. Ulkoministeriön naiselta kun lipsahti haastattelussa että "johonkin se tuttavaperhe piti saada pariksi vuodeksi". Ja se hölmistynyt ilme kun huomasi että voi hyvänen aika, menikin julkisuuteen.

Itse olin siinä naapurikylässä ihan oikeissa töissä.

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 814
 • Liked: 6968
 • The Phosphorescent
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #804 : 31.07.2022, 07:23:07 »
^ Joo, ja kysymys kuuluu edelleen, että minkä helkkarin takia länkkäreiden pitäisi auttaa sitä mtwaralaista bajaji-kuskia? Länsimaat ovat ihan itse rakentaneet imperiuminsa. Muut tehköön perässä saman ja lopettakoon käsi ojossa ruikuttamisen. Tietotaito on länkkäreiltä annettu ja infraakin heidän toimesta rakennettu, mutta kun eräiden kansojen luonto näyttää olevan sellainen, että se, mitä ei nyysitä omaan taskuun, paskotaan, niin minkäs teet. On noita kehitysmaita kuitenkin jo kohta sata vuotta "autettu" ja aina sitä mukaa, kun auttajat häipyy maisemista, kaikki palaa taas ns. luonnontilaan. Missä on kehitysmaiden oma vastuu pitää huolta asioistaan?

Kukas se sanoikaan: "Anna miehelle kala ja ruokit hänet päiväksi. Opeta mies kalastamaan, niin hän pysyy kylläisenä lopun ikäänsä." Onhan se totta, mutta mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä, kun eräisiin maihin on sekä kannettu rekkalastillisia kaloja, että opetettu kalastamaan, ja silti seistään tumput suorina ja ulvotaan lisää kalaa?
Can I ever comprehend?
Will my longing ever end?
- Emperor

Tagit: