Kirjoittaja Aihe: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä  (Luettu 371117 kertaa)

Se siitä

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 15
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #810 : 13.10.2022, 10:50:31 »
Lainaus
Janne ”Rysky” Riiheläinen: Todistamisen taakka

...Tämän  päivän  rasismi  pyrkii  verhoamaan  näkemyksensä  rationaaliseksi,  faktojen pohjustamaksi ajatusmalliksi. Rasistista tulkintaa tukevat tilastot, luvut ja graafit tuodaan esiin ja pois jätetään kaikki omaa teoriaa vastaan hangoittelevat tutkimukset, luvut ja näkökulmat. Välillä tuntuu siltä, että mikä tahansa faktanpalanen riittää todistamaan  koko  rasistisen  ajatusrakennelman  todeksi.  Rasismi  ei  ole  väkivaltaa  vain  ihmistä  kohtaan;  se  on  usein  väkivaltaa  myös  logiikkaa,  järkeä  ja  inhimillisyyden periaatetta kohtaan...

Tässä on taas virhepäätelmää kerrakseen, ja taitaapi tutkija hiukan projisoida omia toimintamallejaan vastustajiinsa. Ensinnäkin ihan neutraalit ja vasemmistolaisetkin tutkijat ovat päätyneet tuomaan julki rasismiksi mahdollisesti tulkittavia faktoja (esim. Putnam). Mutta ehkäpä vieläkin mielenkiintoisempaa on kuinka neutraali lähestymistapa katsotaan nykyään vihapuheeksi ja viha itsessään motiivina on näiden agenda-vetoisten hutkijoiden taholta (tietoisesti?) korruptoitu.

Viha motiivina on ihan mahdollinen ja kenties jopa yleinen, mutta se miten viha katsotaan yhden poliittisen suuntauksen motiiviksi on kovin virheellinen. Viha ei katso kohdetta vaan voi kohdistua mihin tahansa ryhmään tai ideologiaan. Periaattessa mitä tahansa käyttäytymistä tai ajattelua voi vihata. Otetaanpa esimerkiksi maahanmuutto. Kukaan ei oikeastaan kannata tai vastusta maahanmuuttoa periaatteena, vaan yleisin suhtautuminen siihen on myönteinen niiden yhteisöjen suhteen joihin ei itse koe kuuluvansa tai joiden muuttumisen ihminen ei usko vaikuttavan itseensä. Esim. paatuneinkin natsi kannattaa runsasta maahanmuuttoa Israeliin, kenties juuri koska vihaa juutalaisia. Yhdysvalloissa viha-määritelma heijasteleekin tätä paremmin kuin ehkä Suomessa: Vihapuheeksi katsotaan maahanmuton vastustaminen Yhdysvaltoihin, kun taas maahanmuuton kannattaminen Israeliin katsotaan antisemitismiksi, eli juutalaisvihaksi. Periaatteellinen ja johdonmukainen maahanmuuttokanta on siis samaan aikaan sekä vihapuhetta että sen vastakohtaa riippuen ainoastaan kohteesta, ainakin Yhdysvalloissa.

Suomessa tämä vasta näkyy agenda-asettajien kirjoituksissa, mutta täälläkin on havaittu vihan väärinymmärrystä. Henkilö joka kertoo vihaavansa suomalaisa ja sen tähden kannattavansa väestönvaihtoon tähtäävä maahanmuuttoa ei syyllisty vihapuheeseen, kun taas henkilö joka vastustaa maahanmuuttoa koska välittää kansastaan taas voi syyllistyä vihapuheeseen. Tässä esimerkissä siis ensin mainittu ilmoittaa explisiittisesti motiivikseen vihan kun taas jälkimmäinen ilmoittaa motiivikseen rakkauden, mutta lainsäädännössa merkitystä tällä ei ole, vaan valamiehistö sekä tuomarit ovat meillä sellaisessa valta-asemassa että heillä on suuremmat valtuudet määritellä puhujan motiivit kuin hänellä itsellään. Todella ihmeellistä ja varmaankin pitkällä tähtäimellä kestämätöntä oikeusperiaatteen kannalta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 723
 • Liked: 111954
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #811 : 07.12.2022, 11:47:53 »
Höblässä itsenäisyyspäivän kunniaksi yleisönosastokirje, jossa Gustav Tallqvist komppaa suomalaisia vääränlaisista maahanmuuttoasenteista torunutta kansanedustaja Anders Adlercreutzia.

Tallqvist nostaa esimerkiksi asenteiden tärkeydestä Suomesta Ruotsiin toisen maailmansodan aikana kuskatut 80 000 sotalasta, jota operaatiota hän pitää menestyksenä, koska lapsille hymyiltiin kaduilla ja kouluissa. Tallqvistin mukaan asenne ratkaisee, tuleeko maahanmuutosta ongelma vai kultainen mahdollisuus.

Lainaus
Insändare: Invandring kan göras till en välsignelse – om vi vill

Anders Adlercreutz sammanfattar (HBL 1.12) så riktigt att det uppenbara behovet av invandrare kräver en attitydförändring, en ändring av vårt sätt att se nyfinländare. Möter vi hen med ett leende eller tittar vi åt annat håll? Detta är problemets smärtsamma kärna. Att en lycklig lösning är möjligt bevisas av följande fallbeskrivning.

På Svenska ambassadens yttre vägg mot öster avtäcktes 2014 ett monumentalt konstverk av Pekka Paikkari kallat Historiens avlagringar. Under tavlan blottades en mässingsplakett med följande text: ”Under andra världskriget 1939-1945 ägde världens kanske största barnförflyttning rum. Efter kriget hade omkring 80 000 barn från Finland vistats i Sverige. Detta konstverk är en hälsning av tacksamhet till hela Sveriges folk från några av dem som år 1944 togs om hand i Sverige.”

Monumentet visar att flyktingbarn ännu 70 år senare känner tacksamhet mot landet som de flydde till. Hur kan man förklara att Sverige kunde sköta operationen 1944 med en sådan framgång, ja, som något man i dag kunde kalla en fulländad integration?

En förklaring kan vara att den allmänna opinionen i Sverige präglades av devisen Finlands sak är vår. Alla såg med välvilja på flyktingbarnen, de möttes av leenden på gatan, vid kiosken, i spårvagnen, i skolan. Riksdag och regering, myndigheter och organisationer gjorde och kan göra mycket, men den avgörande skillnaden görs av oss alla tillsammans. Den skillnaden avgör om invandring görs till ett problem eller en gyllene chans.

Gustav Tallqvist, Gumbostrand, Sibbo
Hbl 6.12.2022

Jostain syystä ruotsalaiset unohtivat sittemmin hymyillä turvapaikanhakijoille...

Ja se laajamittainen sotalapsioperaatio on kyllä tunnustettu virheeksi, joka pilasi monen lapsen ja perheen elämän täysin turhaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 692
 • Liked: 40081
 • Ego sum Spartacus
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #812 : 07.12.2022, 13:23:43 »
Lainaus
X

Mutta mikä Tallqvistin on saanut innostumaan tällaiseen pitkäaikaiseen projektiin, metsäisen polun kehittäjäksi?

– Rehellisin vastaus on vanhuuden höperyys. Ja se, että ”sokeakin kana voi löytää jyväsen”.


https://www.sipoonsanomat.fi/paikalliset/3129108

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 723
 • Liked: 111954
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #813 : 15.12.2022, 14:59:15 »
"Mutta suurin niistä on rasismi” (1. Kor. 13:13, uusi versio)

Lainaus
Kommentti: Pienen pojan kyyneleet eivät kiinnosta Jääkiekkoliittoa

Jääkiekkoliitossa kukaan ei näytä välittävän urheilua tärkeämmistä asioista, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi.

Reilu kuukausi sitten pelattiin juniorien jääkiekko-ottelu, jonka loppuhetkien tapahtumia selvitellään yhä.

Tässä tapahtumien kulku tiivistettynä.

Lahden Pelicansin joukkueen 13-vuotias poika kertoi kyyneleet silmissä valmentajalleen, että hän joutui rasistisen solvauksen kohteeksi. Pelicansin valmentaja Juha Sokka komensi sen seurauksena joukkueensa pukukoppiin ja vaati ottelun erotuomareita selvittämään tilanteen.

Sokan mukaan toinen tuomareista kertoi kuullensa solvauksen, mutta sanoi, ettei osannut nimetä huutajaa. Peli päättyi sekavissa tunnelmissa.
Sokan mukaan tuomarit eivät kuitenkaan vaatineet Pelicansin joukkueen jatkavan ottelua.

Mikä oli Jääkiekkoliiton vastaus ottelun tapahtumiin? Sokka sai kolmen ottelun toimitsijakiellon. Pelicansille mätkäistiin tuhannen euron sakko.

Mihin unohtui väitetyn rasistisen solvauksen käsittely?

– Kun on sana sanaa vasten, meidän on nojattava sääntöihimme ja käytettävissä oleviin keinoihin
, kommentoi Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila Ilta-Sanomille.

Tapaus avattiin perinpohjaisesti Radio Suomessa kuultavassa Urheiluhullut-ohjelmassa.

Sokan mukaan heillä on useita todistajia, jotka kuulivat rasistisen huudon hallin katsomoon asti. Tämä ei Jääkiekkoliittoa kiinnostanut. Asiaa ei selvitetty.

Herätkää nyt siellä Jääkiekkoliiton norsunluutornissa!

Teitä siis kiinnostaa enemmän se, että alle 13-vuotiaiden junioripelin
(joka oli maalien muodossa jo ratkennut, eikä pelin voittajasta ollut epäselvyyttä) viime minuutit pelataan pilkulleen sääntökirjan mukaan kuin se, että puuttuisitte epäiltyyn rasismiin, josta on valitettavan vahvat näytöt.

Päätteleekö Jääkiekkoliitto, tarkemmin ottaen sen kilpailupäällikkö Antila, että solvauksen kohteeksi joutunut poika valehtelee? Valehteleeko myös joukkueen valmentaja? Valehtelevatko kaikki huudon kuulleet?

Valmentaja Sokka kertoi Urheiluhulluissa, ettei tämä ollut ensimmäinen kerta, kun kyseinen pelaaja joutui kestämään rasistista huutelua. Tällä kertaa poika kertoi solvauksen sisältäneen kaksi sanaa. Ensimmäinen alkaa v-kirjaimella ja toinen sana on se pahin loukkaus, n-sana. Aiemmin häntä on muun muassa vaadittu palaamaan ”sinne, mistä on tullut”.

Jokainen hitusenkin inhimillisyyttään säilyttänyt ihminen ymmärtää, mitä tuollainen tekee murrosikää lähestyvälle teinipojalle.

[...]

Pienen pojan kyyneleitä ei löydy sääntökirjan sivuilta. Ne pitäisi ottaa tosissaan. Se edellyttäisi, että Jääkiekkoliitosta löytyisi joku, joka välittää urheilua tärkeämmistä asioista.

– Väite siitä, että Jääkiekkoliitto suhtautuisi vähättelevästi rasismiin on täysin väärä ja subjektiivinen. Liitto suhtautuu vakavasti kaikenlaiseen syrjivään ja loukkaavaan käytökseen, kilpailupäällikkö Antila sanoi IS:lle.

Paperilla kaikki varmasti näyttää juuri noin hyvältä kuin Antila kuvailee. Samoja korulauseita on tapaukseen liittyen toistellut myös Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Nuo ylevät lauseet ovat valitettavasti valovuoden päässä siitä, mitä todellisuudessa tapahtuu. Ja se on karmivaa. Kun näin vakava asia jätetään tutkimatta perusteellisesti, ollaan tuhon tiellä.

Olisi edes Kalervo Kummola jyrähtämässä. Mutta ei. On vain korvia vihlova hiljaisuus.
Yle 8.12.2022

Aika paljon jäi kertomatta. Huuto on ollut reaktio sääntöjen vastaiseen taklaukseen, josta kyynelehtivä 13-vuotias poika sai jäähyn. Mutta tokihan huutelu on urheilussa väkivaltaa vakavampaa, kuten se oli vastapuolen pelaajan pelin jälkeen pahoinpidelleen Glen Kamarankin tapauksessa. Valmentaja taas sai sakon siitä, että hän lopetti mielenosoituksellisesti pelin kesken, kun ei saanut tuomareilta vastakaikua sekaville vaatimuksilleen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2514
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #814 : 15.12.2022, 21:43:15 »
Rasismi syytös on todella kätevä puolustus, koska nähtävästi oletetaan, ettei syytös voi olla kosto ja aiheeton. Tuo antaa samalla epäedullisen ylivallan tilanteessa kuin tilanteessa, kun syytöksen uhri ei voi puolustautua, kun pelkästään syytös johtaa vakaviin seuraamuksiin.
Voisiko tasa-arvo valtuutettu puuttua tuohon asiaan ja estää jotenkin rasismi syytösten väärinkäytön?

Rasismista syyttäjällä pitäisi olla täydellinen todistustaakka ja jokin konkreettinen todiste rasismista, pelkkä väitös kun ei todista yhtään mitään, varsinkin kun suurin osa väitetystä rasismista on todennäköisesti on sana sanaa vastaan.
« Viimeksi muokattu: 15.12.2022, 21:50:08 kirjoittanut Näkkileipä »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 723
 • Liked: 111954
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #815 : 16.12.2022, 12:52:56 »
Lainaus
Puhaltavatko Suomessa viimeinkin moninaisuuden raikkaat tuulet?

Tyttäreni valittiin esittämään Ronja Ryövärintytärtä Svenska teaternin uudessa näytelmässä. 1980-luvulla ei olisi ollut mahdollista, että afrikkalaistaustaisella on päärooli suomalaisessa näytelmässä, kirjoittaa toimittaja Linus Atarah.

[...]

Historiaa pitääkin yhä puntaroida, jotta virkistävän muutosprosessin merkityksen voisi todella ymmärtää. Monikulttuurisuuden hyväksyminen on ollut Suomessa vaikeaa, ja se aiheuttaa yhä vastarintaa sekä tavallisten ihmisten keskuudessa että virallisella tasolla.

[...]

Vuosien varrella maahanmuuttajien saapuminen Suomeen on luonut vastarintaa, joka ei ole missään suhteessa siihen, minkä verran tässä maassa on maahanmuuttajia. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 ulkomaalaissyntyisiä oli Suomessa 296 000. Se on vähän verrattuna Ruotsiin, jossa vastaava luku on 1,3 miljoonaa, 14 prosenttia Ruotsin väestöstä.

Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole koskaan ollut liberaalia, ja se on kiristynyt vuosien varrella. Minä sain viisumin lentokentälle saapuessani Suomen Accran konsulaatin kirjeen ja yliopiston hyväksymiskirjeen pohjalta. Sitä ylellisyyttä ulkomaalaisilla opiskelijoilla ei ole enää pitkään aikaan ollut. Nyt ghanalaisten opiskelijoiden pitää matkustaa Nigerian pääkaupunkiin Abujaan viisumihaastattelua varten ja osoittaa, että heillä on yli 6 000 euroa tilillään ennen kuin he saavat opiskeluluvan. Tämä tietenkin rajoittaa niiden ihmisten määrää, jotka pääsevät tänne opiskelemaan, harvoja varakkaita lukuun ottamatta.

Maahanmuutosta on tullut keskeinen osa sisäpoliittista debattia, ja se on antanut vauhtia myös perussuomalaisille – nationalistiselle oikeistopuolueelle, jonka tärkein poliittinen teema liittyy maahanmuuttoon. Maahanmuuttovastaisuudella on rakennettu kokonaisia poliittisia uria.

Maahanmuuttoa vastustavilla on yleensä standardilähestymistapa osoittaa paheksuntansa. He joko ottavat esiin kasvavan rikollisuuden tai kyseenalaistavat veronmaksajien rahojen käytön maahanmuuttajiin syntyperäisten suomalaisten sijaan.

Se on kuitenkin lyhytnäköinen, kaupallinen näkökulma. Se, mitä ei tunnusteta, on, että maahanmuuttajat maustavat suomalaisen kulttuurin tylsää homogeenisyyttä. Kun saavuin tänne ensimmäistä kertaa, Suomessa ei yksinkertaisesti ollut niitä kebab- ja pizzapaikkoja, joita täällä on nyt.
Maailman Kuvalehti 14.12.2022

Kebabpizzeriat vai rikollisuuden ja maahanmuuttokustannusten kasvu? Hmm...
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2514
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #816 : 16.12.2022, 18:38:04 »
Arvoisa toimittaja Linus Atarah, tuo pitkä kirjoituksesi ei ole mitään faktaa vaan ainoastaan sinun henkilökohtainen mielipiteesi. Kuten väitteesi, että Perussuomalaiset vastustavat maahanmuuttoa.

Tuossa lopusta olen osittain samaa mieltä, että maahanmuuttajat todellakin maustavat Suomalaista kulttuuria. Mutta sitä "moku maustetta" pitäisi käyttää kohtuullisesti, eikä tunkea kaikkeen mahdolliseen paikkaan. Jokaisella on myös oikeus kokea toiset kulttuurit omalla tavallaan, eikä kenelläkään ole velvollisuutta hyväksyä ihan kaikenlaisia kulttuureita. Kuten sinä koet Suomalaisen kulttuurin tylsänä ja homogeenisenä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 604
 • Liked: 4539
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #817 : 17.12.2022, 08:17:12 »
^^"Puhaltavatko Suomessa viimeinkin moninaisuuden raikkaat tuulet?"

Linus Atarah; tässä maassa ne raikkaat tuulet ovat puhaltaneet ties kuinka pitkään. Mutta samaa asiaa toistamalla ei päädytä eri lopputulokseen. Luulisi Linus Atarahin tietävän, että Afrikan valtiot ovat monikulttuurillisia. Esimerkiksi Ghanassa on kuusi eri heimoa: Akan, Ewe, Ga-Adangbe, Mole-Dagbani, Guan, Gurma, Ashanti. Näissä sentään toimimisen mahdollisuus on, kun ovat samalta maantieteelliseltä alueelta ja tavoissa lienee enemmän nyansseja kuin ristiriitoja (tässä kohtaa oma tietämys loppuu, myönnettäköön). Siitä voi Linus itse päätellä, kuinka hienosti siellä menee, kun heimolojaliteetit tulee ensin ja ehkä sitten uskollisuus valtiota kohtaan. Jos monikulttuuri toimisi, ei Linus olisi päätynyt Ghanasta Suomeen eikä olisi laittanut tytärtään valkoisten pyörittämään teatteriin. Mutta jostain syystä kehitysmaalaiset nyt haluavat valkoisille alueille.

Monikulttuurin soveltaminen eurooppalaiseen kansakuntaan siten, että roudataan tyhjästä mahdollisimman soveltumatonta ainesta toiselta puolen maapalloa hiilijalanjäljestä välittämättä on toinen juttu, varsinkin kun kantaväestöä syyllistetään tuon tuosta. Kovimmat mokun kannattajat asuvat useimmiten valkoisimmilla alueilla, nuivuus lisääntyy kokemuksen myötä.

Suomalainen maahanmuuttopolitiikka on ollut erinomaisen löysää, kun firmat epäsuorasti ruinaa että tarvitsisi vähän roudata halpatyöntekijöitä tänne valden laskuun hiilijalanjäljestä välittämättä, niin kyllähän tänne sitten otetaan sen mukaankin porukkaa - paitsi jos sattuu olemaan maalle mahdollisesti hyödyllinen eurooppalainen.

Tiivistetysti; jos monikulttuuri-ideologia toimisi, tätä nykyistä valehtelua poliitikkojen jäljiltä ei tarvittaisi, median ei tarvitsisi sumuttaa kansalaisia tuon tuosta ja Hommaforum voitaisiin lakkauttaa samointein.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 302
 • Liked: 3101
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #818 : 17.12.2022, 22:14:19 »
Monesti kun julki tulee tuollaisia Atarah-maisia varsinaisen maahanmuuttajan tuottamia töräyksiä, huomaan itsessäni taipumuksen ajatella että töräyttelyssä on kyse varsinaisen maahanmuuttajan alkuperäistaustaan liittyvästä ominaisuudesta. Että tuollaisia heikäläiset sitten tuppaavat olemaan. Mutta kun pysähtyy ajattelemaan, niin vähän epäreilu tulkinta se on. Nimittäin onhan Suomessa ihan pilvin pimein mokutöräyttelyyn kykeneviä kantaväestön edustajia. Mistäs sen näkee onko törähtäneessä ajattelussa takana mamutekijät vai samat tekijät kuin kotimaisissa töräyttelijöissä? Tässä taitaa han-argumentti olla oikeasti melko pätevä. Mamut myös aidosti saattavat saada tässä huonoja vaikutteita kantaväestöltä, sillä onhan se helppo langeta kun ympäristö tunkee kurkusta alas etuoikeuttavaa ja vastuusta vapauttavaa uhriasemaa.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 513
 • Liked: 8961
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #819 : 17.12.2022, 22:33:54 »
Tuolla lehtijutussa Atarah kertoo:
".... saavuin Suomeen ensimmäistä kertaa Ghanasta....Elettiin vuotta 1983."
Ja:
Suomessa ei yksinkertaisesti ollut niitä kebab- ja pizzapaikkoja, joita täällä on nyt.

Voiko tuo olla totta? Lahdessa kävin elämäni ensimmäisen kerran pizzeriassa vuonna 1977 tai 1978, en muista tarkkaan. Mutta että "isolla kirkolla" ei olisi ollut pizzerioita vielä vuonna 1983. Väittäisin husutukseksi!
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 408
 • Liked: 46877
 • Bring'em on...
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #820 : 18.12.2022, 16:04:22 »
Tuolla lehtijutussa Atarah kertoo:
".... saavuin Suomeen ensimmäistä kertaa Ghanasta....Elettiin vuotta 1983."
Ja:
Suomessa ei yksinkertaisesti ollut niitä kebab- ja pizzapaikkoja, joita täällä on nyt.

Voiko tuo olla totta? Lahdessa kävin elämäni ensimmäisen kerran pizzeriassa vuonna 1977 tai 1978, en muista tarkkaan. Mutta että "isolla kirkolla" ei olisi ollut pizzerioita vielä vuonna 1983. Väittäisin husutukseksi!

Minä Heinolassa samoilla huitteilla, en muista tarkkaan minäkään. Hyvää oli olminvalkoisten kalpeanaamojen kärventämä lätty.  ;)

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 141
 • Liked: 5550
Vs: Vakiofraaseja & Mokutuksen helmiä
« Vastaus #821 : 26.12.2022, 18:04:14 »
Kebab ja pizza ovat toden totta ghanalaisia perinneruokia, joita olisi tarjottava ihan jokaiselle, niinkö?

Jos haluan syödä ghanalaista ruokaa, niin sitten etsin sellaisen paikan. Varmasti löytyy, kuten muitakin etnisiä paikkoja laidasta laitaan.

Pointti on siinä, että jos haluaa perustaa ravintolan, niin ollos hyvä vaan.

Tuo 6000 euron kynnysraha on aina sovittavissa lähtömaan paikallisten pankkiirien kanssa. Korko, jonka mukaan anonyymien rahansiirtojärjestelmien mukaan pelataan, voi olla sitten toinen.

Se helposti tuplaantuu takaisin maksettava summa. Ghana ei ole valitettavasti minun henkilökohtaisella asteikollani ihan sitä parasta A+++ ryhmää.

Se vain on yksinkertaisesti hyväksyttävä, että se paikka on ansaittava. Ei mulla tee tiukkaa käydä etnisissä kaupoissa. Täällä on kurdi, jonka kanssa ihan hyvät jutut.

Uhriutuminen ja tuhkan ripottelu päälleen on vähän turha tapa uida tähän maahan. Raikkaita tuulia täällä kyllä löytää, kun vähän muutakin yrittää kuin kitistä.
Takaisinperintämenettelijä matkalla afrikkaan.

Tagit: